Trpim, draga, šta ću drugovjesticanametli wrote:a daj ba prezvakali smo to![]()
nego petunijo strpi se jos malo pa cemo ici da vozimooooooo
Gledam web kameru, tako žalosno sve izgleda
Moderator: anex
Trpim, draga, šta ću drugovjesticanametli wrote:a daj ba prezvakali smo to![]()
nego petunijo strpi se jos malo pa cemo ici da vozimooooooo
Francuska je best buy, omjer cijene i kvaliteta. Jes' malo dalje, ali pretrpi se. Snijega, lijepog vremena kao u pričivjesticanametli wrote:eh da pitam ima li neko prijedlog neki za austriju ili IT........fin smjestaj da je blizu staze, prevoz u vl. aranzmanu

Sve zavisi koliko si spremna izdvojiti. Ja sam bio u prosle godine u Au im Bregenzer Wald.(na granici sa svicarskom) Staze extra, snijega ko u prici (negdje sam citao da najvise snijega u evropi tu padne), toliko kilometara staze da ides 5 godina i opet ce ti ostat staza koje nisi odvozio (odvezla)vjesticanametli wrote:eh da pitam ima li neko prijedlog neki za austriju ili IT........fin smjestaj da je blizu staze, prevoz u vl. aranzmanu

kakve ovo veze ima sa skijanjem? valjda je za skijanje bitna staza i kvalitat iste, vertikalni transport, a ne neko snobovsko preseravanje?Sunculish wrote:Probaj preko Trip Advisor-a, mi tako bukiramo smještaj i uglavnom smo zadovoljni. A što se tiče skijanja sve preporuke za Cortinu D Ampezzo, nigdje više bogatstva i šminke a boljih cijena. Nije puno skupo. Karte smo kupovali sedmične s tim da možeš skijati i u Austriji i Svicarskoj, nararavno, u tom dijelu Alpa.
A jok! Tamo nikako ne valjaju staze i transport je užasan a ljudi skijaju dok ne padnu od umora i nidgje, ama baš nigdje ne staju da kupe sok, namirnice, popiju kafu ili nešto pojedu, ne daj Bože!hopcup wrote:kakve ovo veze ima sa skijanjem? valjda je za skijanje bitna staza i kvalitat iste, vertikalni transport, a ne neko snobovsko preseravanje?Sunculish wrote:Probaj preko Trip Advisor-a, mi tako bukiramo smještaj i uglavnom smo zadovoljni.A što se tiče skijanja sve preporuke za Cortinu D Ampezzo, nigdje više bogatstva i šminke a boljih cijena. Nije puno skupo. Karte smo kupovali sedmične s tim da možeš skijati i u Austriji i Svicarskoj, nararavno, u tom dijelu Alpa.
jok, ja ne skijam i bjelašnica mi je vrh ponudeSunculish wrote: A jok! Tamo nikako ne valjaju staze i transport je užasan a ljudi skijaju dok ne padnu od umora i nidgje, ama baš nigdje ne staju da kupe sok, namirnice, popiju kafu ili nešto pojedu, ne daj Bože!
To što si boldirao/la je komparacija sloja turista koji tu dolaze i omjera cijena i ujedno jedan divan primjer koliko nisu gladni. Nesmijem se usuditi da uporedim Bjelašnicu (da je razvijena kao Cortina) i samu Cortinu. Pa tada je kafa koštala jeftinije nego u Sarajevu, u gradu a ski karta samo 10 maraka skuplja s tim da za čitavo vrijeme boravka tamo ni jedan kamičak nisam na stazi vidjela. Da ne govorim na koliko različitih mjesta možeš sa jednom kartom skijati. Uostalom, oni koji koji skijaju znaju, barem približno, o kakvom se skijalištu radi.
Aha, pa šta se onda "preseravaš"?hopcup wrote:jok, ja ne skijam i bjelašnica mi je vrh ponude
ma meni nije bitno "bogatstvo i šminka", daj mi dobre staze, ovo drugo ne primjećujemSunculish wrote:Aha, pa šta se onda "preseravaš"?hopcup wrote:jok, ja ne skijam i bjelašnica mi je vrh ponude
To drugo (sminka) ide s ovim prvim (uredjenost staza). Isto kao sto standovi sa suhim mesom i kineskim tekstilom u Babinom Dolu idu uz uređenost staza na Bjelasnici.hopcup wrote:ma meni nije bitno "bogatstvo i šminka", daj mi dobre staze, ovo drugo ne primjećujemSunculish wrote:Aha, pa šta se onda "preseravaš"?hopcup wrote:jok, ja ne skijam i bjelašnica mi je vrh ponude
ne slažem se, jer i ono malo staza koje se uređuju na bjelašnici, kvalitativno odskaču od svega ostalog. al da ne širimo priču, jer se nečemo nikad složit, držimo se jahorine, proljeća u januaru i memle i blata na stazamacoek wrote: To drugo (sminka) ide s ovim prvim (uredjenost staza). Isto kao sto standovi sa suhim mesom i kineskim tekstilom u Babinom Dolu idu uz uređenost staza na Bjelasnici.
Sjeti se Heliodroma i kako onu brazdu na sred staze ostave ...hopcup wrote:ne slažem se, jer i ono malo staza koje se uređuju na bjelašnici, kvalitativno odskaču od svega ostalog. al da ne širimo priču, jer se nečemo nikad složit, držimo se jahorine, proljeća u januaru i memle i blata na stazamacoek wrote: To drugo (sminka) ide s ovim prvim (uredjenost staza). Isto kao sto standovi sa suhim mesom i kineskim tekstilom u Babinom Dolu idu uz uređenost staza na Bjelasnici.
e pa jebiga, šta očekuješ, bilijarski sto? na bjelašnici?coek wrote:Sjeti se Heliodroma i kako onu brazdu na sred staze ostave ...hopcup wrote:ne slažem se, jer i ono malo staza koje se uređuju na bjelašnici, kvalitativno odskaču od svega ostalog. al da ne širimo priču, jer se nečemo nikad složit, držimo se jahorine, proljeća u januaru i memle i blata na stazamacoek wrote: To drugo (sminka) ide s ovim prvim (uredjenost staza). Isto kao sto standovi sa suhim mesom i kineskim tekstilom u Babinom Dolu idu uz uređenost staza na Bjelasnici.
fejsbuche na ajfonima da izgledaju kulpetunija wrote: Ako ima bordera na ovoj temi, mnogo bi mi značilo da mi neko od njih odgovori zašto svi borderi uvijek, ali baš uvijek, sjede/leže na sred staze?
Hvala
Alfons Kauders wrote:fejsbuche na ajfonima da izgledaju kulpetunija wrote: Ako ima bordera na ovoj temi, mnogo bi mi značilo da mi neko od njih odgovori zašto svi borderi uvijek, ali baš uvijek, sjede/leže na sred staze?
Hvala
ja sam imao dvije takve situacije... jednom na bjelasnici, jednom na praci (vise je bordera doduse na jahorini)petunija wrote:Alfons Kauders wrote:fejsbuche na ajfonima da izgledaju kulpetunija wrote: Ako ima bordera na ovoj temi, mnogo bi mi značilo da mi neko od njih odgovori zašto svi borderi uvijek, ali baš uvijek, sjede/leže na sred staze?
Hvala![]()
![]()
Šalu na stranu, to često budu vrlo opasne situacije, naletiš na grupui eto frke a sve bez potrebe. Mislim uvijek sjednu na mjesta koja iz daleka ne vidiš, ne znam dobro objasniti
ko skija, razumije o čemu govorim