Jahorina!

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
petunija

#326 Re: Jahorina!

Post by petunija »

vjesticanametli wrote:a daj ba prezvakali smo to :roll:

nego petunijo strpi se jos malo pa cemo ici da vozimooooooo :D
Trpim, draga, šta ću drugo :(
Gledam web kameru, tako žalosno sve izgleda :(
vjesticanametli

#327 Re: Jahorina!

Post by vjesticanametli »

eh da pitam ima li neko prijedlog neki za austriju ili IT........fin smjestaj da je blizu staze, prevoz u vl. aranzmanu :D
Tech-l4

#328 Re: Jahorina!

Post by Tech-l4 »

nema snjegaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

uzas ::(
coek

#329 Re: Jahorina!

Post by coek »

vjesticanametli wrote:eh da pitam ima li neko prijedlog neki za austriju ili IT........fin smjestaj da je blizu staze, prevoz u vl. aranzmanu :D
Francuska je best buy, omjer cijene i kvaliteta. Jes' malo dalje, ali pretrpi se. Snijega, lijepog vremena kao u priči

A što se tiče prijedloga za skijanje, otidji na forum.hr, turizam, ljudi skijaju po cijeloj Evropi.
coek

#330 Re: Jahorina!

Post by coek »

Image
Sinoc, ali nece dugo trajati, jer za vikend najavljuju kisu.
fatality

#331 Re: AW: Jahorina!

Post by fatality »

.
Last edited by fatality on 16/01/2014 08:04, edited 1 time in total.
fatality

#332 Re: AW: Jahorina!

Post by fatality »

vjesticanametli wrote:eh da pitam ima li neko prijedlog neki za austriju ili IT........fin smjestaj da je blizu staze, prevoz u vl. aranzmanu :D
Sve zavisi koliko si spremna izdvojiti. Ja sam bio u prosle godine u Au im Bregenzer Wald.(na granici sa svicarskom) Staze extra, snijega ko u prici (negdje sam citao da najvise snijega u evropi tu padne), toliko kilometara staze da ides 5 godina i opet ce ti ostat staza koje nisi odvozio (odvezla) :D. Nas je bilo 5 i bili smo u privatnom smjestaju. Svako jutro u 7 se islo po frisko mlijeko, hljeb, sir i te djidje i sve se to kupovalo direktno kod seljaka tu, meni prelijepo iskustvo, takvo sto jos nisam dozivio. Eh jedina stvar je sto smo mi mladji, i nije bilo bas mnogo mogucnosti da se zabavis poslije skijanja, tj. da ides na Abri-ski (tako tu zabavu poslije skijanja zovu austrijanci :D)nego je po mom misljenju mjesto vise za ljude sa familijom. E to me je tad sa svim (karta za voz, smjestaj, karta za lift, hrana ... ) izaslo oko 550€ za 7 dana, sto je po meni prilicno jeftino. Ah ja i sto se prevoza tica, ovdje imas besplatne buseve koji citav dan obilaze ta sela oko planine i voze ljude, voznja traje oko 5-10 min. (Moram priznati da nisam primjetio da na samoj planini uopste i ima hotela )
Ove godine smo se odlucili na mjesto koje ima i dosta sadrzaja koji odgovara nasim godinama pa idemo u Ischgl. Rezervisali smo u februaru sedmicu dana i to je malo skuplje, samo hotel i ski karta kostaju oko 800€, i jos kad dodas hranu i trosenje tamo bit preko 1000€ po osobi. Od ovih poznatih imas jos Kitzubühl, St. Anton, i hmm, ne znam vise. Ali ima par godina da se ide i obilazi :)
Last edited by fatality on 16/01/2014 11:39, edited 1 time in total.
Sunculish

#333 Re: Jahorina!

Post by Sunculish »

Probaj preko Trip Advisor-a, mi tako bukiramo smještaj i uglavnom smo zadovoljni. A što se tiče skijanja sve preporuke za Cortinu D Ampezzo, nigdje više bogatstva i šminke a boljih cijena. Nije puno skupo. Karte smo kupovali sedmične s tim da možeš skijati i u Austriji i Svicarskoj, nararavno, u tom dijelu Alpa.
coek

#334 Re: Jahorina!

Post by coek »

.
Last edited by coek on 17/01/2014 06:48, edited 1 time in total.
coek

#335 Re: Jahorina!

Post by coek »

.
Helikopter

#336 Re: Jahorina!

Post by Helikopter »

Tržište

Neuspjela prodaja akcija Olimpijskog centra Jahorina
- 13.01.2014 16:55

Image

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRB RS) nije uspjela prodati 21 posto akcija Olimpijskog centra "Jahorina“, jer se niko nije prijavio za kupovinu koja je bila otvorena od 23. do 31. decembra prošle godine - potvrđeno je za banjalučki poslovni portal "Capital“ u IRB-u.

u IRB-u kažu da neće ponovo pokušavati prodati akcije "Jahorine“ na Banjalučkoj berzi.
-Naš pravi cilj je bio da ispitamo tržišnost akcija OC "Jahorina“, odnosno njenu likvidnost i stvarnu tržišnu vrijednost - uvjeravaju u IRB-u.

IRB je u prethodnom periodu kupila 15 miliona KM vrijedne obveznice Olimpijskog centra "Jahorina“, s klauzulom koja omogućava konverziju obveznica u akcije.

Olimpijski centar od početka ima problema s otplatom obaveza po osnovu emitovanih obveznica i već sada duguje dva anuiteta IRB-u.

Iz Olimpijskog centra su IRB-u predložili konverziju obveznica u akcije, po cijeni od jedne KM, koliko je sada nominalna vrijednost.

Međutim, u IRB-u su smatrali da je ta vrijednost precijenjena i da akcije Olimpijskoh centra "Jahorina“ vrijede znatno manje, što se pokazalo tačnim jer se niko nije prijavio da kupi 10.213.256 akcija Fonda za restituciju za 10.213.256 KM.

http://www.nezavisne.com/posao/trziste/ ... 26191.html
hopcup

#337 Re: Jahorina!

Post by hopcup »

Sunculish wrote:Probaj preko Trip Advisor-a, mi tako bukiramo smještaj i uglavnom smo zadovoljni. A što se tiče skijanja sve preporuke za Cortinu D Ampezzo, nigdje više bogatstva i šminke a boljih cijena. Nije puno skupo. Karte smo kupovali sedmične s tim da možeš skijati i u Austriji i Svicarskoj, nararavno, u tom dijelu Alpa.
kakve ovo veze ima sa skijanjem? valjda je za skijanje bitna staza i kvalitat iste, vertikalni transport, a ne neko snobovsko preseravanje? :?
Sunculish

#338 Re: Jahorina!

Post by Sunculish »

hopcup wrote:
Sunculish wrote:Probaj preko Trip Advisor-a, mi tako bukiramo smještaj i uglavnom smo zadovoljni.A što se tiče skijanja sve preporuke za Cortinu D Ampezzo, nigdje više bogatstva i šminke a boljih cijena. Nije puno skupo. Karte smo kupovali sedmične s tim da možeš skijati i u Austriji i Svicarskoj, nararavno, u tom dijelu Alpa.
kakve ovo veze ima sa skijanjem? valjda je za skijanje bitna staza i kvalitat iste, vertikalni transport, a ne neko snobovsko preseravanje? :?
A jok! Tamo nikako ne valjaju staze i transport je užasan a ljudi skijaju dok ne padnu od umora i nidgje, ama baš nigdje ne staju da kupe sok, namirnice, popiju kafu ili nešto pojedu, ne daj Bože!
To što si boldirao/la je komparacija sloja turista koji tu dolaze i omjera cijena i ujedno jedan divan primjer koliko nisu gladni. Nesmijem se usuditi da uporedim Bjelašnicu (da je razvijena kao Cortina) i samu Cortinu. Pa tada je kafa koštala jeftinije nego u Sarajevu, u gradu a ski karta samo 10 maraka skuplja s tim da za čitavo vrijeme boravka tamo ni jedan kamičak nisam na stazi vidjela. Da ne govorim na koliko različitih mjesta možeš sa jednom kartom skijati. Uostalom, oni koji koji skijaju znaju, barem približno, o kakvom se skijalištu radi.
hopcup

#339 Re: Jahorina!

Post by hopcup »

Sunculish wrote: A jok! Tamo nikako ne valjaju staze i transport je užasan a ljudi skijaju dok ne padnu od umora i nidgje, ama baš nigdje ne staju da kupe sok, namirnice, popiju kafu ili nešto pojedu, ne daj Bože!
To što si boldirao/la je komparacija sloja turista koji tu dolaze i omjera cijena i ujedno jedan divan primjer koliko nisu gladni. Nesmijem se usuditi da uporedim Bjelašnicu (da je razvijena kao Cortina) i samu Cortinu. Pa tada je kafa koštala jeftinije nego u Sarajevu, u gradu a ski karta samo 10 maraka skuplja s tim da za čitavo vrijeme boravka tamo ni jedan kamičak nisam na stazi vidjela. Da ne govorim na koliko različitih mjesta možeš sa jednom kartom skijati. Uostalom, oni koji koji skijaju znaju, barem približno, o kakvom se skijalištu radi.
jok, ja ne skijam i bjelašnica mi je vrh ponude :-)
Sunculish

#340 Re: Jahorina!

Post by Sunculish »

hopcup wrote:jok, ja ne skijam i bjelašnica mi je vrh ponude
Aha, pa šta se onda "preseravaš"? :lol:
hopcup

#341 Re: Jahorina!

Post by hopcup »

Sunculish wrote:
ma meni nije bitno "bogatstvo i šminka", daj mi dobre staze, ovo drugo ne primjećujem
coek

#342 Re: Jahorina!

Post by coek »

hopcup wrote:
Sunculish wrote:
ma meni nije bitno "bogatstvo i šminka", daj mi dobre staze, ovo drugo ne primjećujem
To drugo (sminka) ide s ovim prvim (uredjenost staza). Isto kao sto standovi sa suhim mesom i kineskim tekstilom u Babinom Dolu idu uz uređenost staza na Bjelasnici.
hopcup

#343 Re: Jahorina!

Post by hopcup »

coek wrote: To drugo (sminka) ide s ovim prvim (uredjenost staza). Isto kao sto standovi sa suhim mesom i kineskim tekstilom u Babinom Dolu idu uz uređenost staza na Bjelasnici.
ne slažem se, jer i ono malo staza koje se uređuju na bjelašnici, kvalitativno odskaču od svega ostalog. al da ne širimo priču, jer se nečemo nikad složit, držimo se jahorine, proljeća u januaru i memle i blata na stazama 8)
coek

#344 Re: Jahorina!

Post by coek »

hopcup wrote:
coek wrote: To drugo (sminka) ide s ovim prvim (uredjenost staza). Isto kao sto standovi sa suhim mesom i kineskim tekstilom u Babinom Dolu idu uz uređenost staza na Bjelasnici.
ne slažem se, jer i ono malo staza koje se uređuju na bjelašnici, kvalitativno odskaču od svega ostalog. al da ne širimo priču, jer se nečemo nikad složit, držimo se jahorine, proljeća u januaru i memle i blata na stazama 8)
Sjeti se Heliodroma i kako onu brazdu na sred staze ostave ... :wink:
hopcup

#345 Re: Jahorina!

Post by hopcup »

coek wrote:
hopcup wrote:
Sjeti se Heliodroma i kako onu brazdu na sred staze ostave ... :wink:
e pa jebiga, šta očekuješ, bilijarski sto? na bjelašnici? :D
petunija

#346 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Da li je neko išao za vikend?
U subotu nisam i žao mi pravo, u nedelju poranila, super se iskijala. Staze (one koje rade :-D ) su uređene iako snijega još uvijek nema dovoljno. Dosta kamenja i zemlje, ali šta se može :roll: vrijedilo je otići
Pošto sam bila u Poljicama, zanima me kako je bilo u Rajskoj, da li je neko bio?
Ako ima bordera na ovoj temi, mnogo bi mi značilo da mi neko od njih odgovori zašto svi borderi uvijek, ali baš uvijek, sjede/leže na sred staze?
Hvala
Alfons Kauders

#347 Re: Jahorina!

Post by Alfons Kauders »

petunija wrote: Ako ima bordera na ovoj temi, mnogo bi mi značilo da mi neko od njih odgovori zašto svi borderi uvijek, ali baš uvijek, sjede/leže na sred staze?
Hvala
fejsbuche na ajfonima da izgledaju kul
petunija

#348 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Alfons Kauders wrote:
petunija wrote: Ako ima bordera na ovoj temi, mnogo bi mi značilo da mi neko od njih odgovori zašto svi borderi uvijek, ali baš uvijek, sjede/leže na sred staze?
Hvala
:D :kiss:
Šalu na stranu, to često budu vrlo opasne situacije, naletiš na grupu :( i eto frke a sve bez potrebe. Mislim uvijek sjednu na mjesta koja iz daleka ne vidiš, ne znam dobro objasniti :roll: ko skija, razumije o čemu govorim
Alfons Kauders

#349 Re: Jahorina!

Post by Alfons Kauders »

petunija wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hvala
:D :kiss:
Šalu na stranu, to često budu vrlo opasne situacije, naletiš na grupu :( i eto frke a sve bez potrebe. Mislim uvijek sjednu na mjesta koja iz daleka ne vidiš, ne znam dobro objasniti :roll: ko skija, razumije o čemu govorim
ja sam imao dvije takve situacije... jednom na bjelasnici, jednom na praci (vise je bordera doduse na jahorini)

jasno je meni da se nekad valja i odmoriti, ali problem je bio sto su u ova dva slucaja klinac i djevojka dosli na ideju da sjednu ispod skoka na stazi (ne znam kako drugacije da ga opisem)... nisam nikog udario, ali pravo da ti kazem ne bi mi bilo zao ni da jesam... svako ko se odluci odmarati na takav nacin stvarno ne treba ici na planinu jer ima jako dobre sanse da ostane invalid

umjesto da stanu pored staze, na otvorenom prostoru, jednostavno ima imbecila koji "parkiraju" na po staze ili se odluce odmoriti s druge strane skoka, gdje ljudi prolijecu s 50 na sat... i onda da ih udaris, ti si kriv, a vremena za reakciju jednostavno nemas... nije to samo do bordera naravno, da ne bude da ih crnim, ali borderi imaju naviku sjesti za razliku od skijasa - sto je ULTRA DEBILNO jer je onda vidljivost nikakva, mogu se iza hanga sakrit... skijasa ili bordera na nogama vidis sa kilometar, a ovi babuni kao da se kriju u nadi da ce im neko izvaditi krajnike skijom...

taj fenomen mi nikad nije bio jasan - a svako ko se tako ponasa na stazi bi se stvarno trebao kloniti i skija i borda... sjecam se kako su prije rata znali oduzeti karte skijasima koji se kurce i ugrozavaju druge... ja bi ovim imbecilima radio isto - imas sezonsku, e nemas vise, ko te jebe, nauci se ponasat na stazi
SAID5

#350 Re: Jahorina!

Post by SAID5 »

pada se puno vise nego na skijama, pa kad se palo da se i malo odmori :D :kiss:
Post Reply