U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
delightful

#326 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by delightful »

ponekad s proljeca, opomena pred ban. ovo kako moderator.
licni komentar: sram te bilo :sad:
Cober

#327 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Cober »

Autori ovih tekstova i plakata su opasni umobolnici.
Sezam

#328 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Sezam »

Mene je uzasno razocarala jedna cinjenica.

Svi znamo da ce tzv protest protiv 'gej parade' zavrsiti nasiljem, pa ce poslije toga biti shuplja pricha 'ko je koga izazvao itd'...a sve to ce se desiti u ime 'ocuvanja moralnih vrijednosti Bosnjaka'

Pa kako onda da se niko od tih moralnih kerbera ne osvrne (zgrozi) na ono sto se trenutno desava na PRAVNOM (ponavljaM: pravnom!!!) fakultetu u Sarajevu??? Zar ovakvi slucajevi ne srozavaju ugled i moralne vrijednosti Bosnjaka 1000 puta vishe od nekakve queer izlozbe slika??? Ocigledno ne, jer su 'drolje same to trazile'...i neko gore spomenu kako ce mu trebati dosta vremena da objasni djetetu 'kako to ciko sa cikom spava'. Pitam se samo jarane koliko ce ti vremena trebati da objsnis djeci (narocito zenskoj ako ih imas) kako se to dobija prolazna ocjena na fakultetima u bosni?

bosna je jadna da jadnija ne moze biti. bosna namjerno malim slovom.
BHG

#329 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by BHG »

Jebo vas i festival i protest! Radite sta!!!!!
Zox

#330 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Zox »

Ja panker i djevojka mi u mene gotičarka samo čekamo kad ćemo i mi napokon smjeti usvajati djecu!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#331 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Truba »

Cober wrote:Autori ovih tekstova su opasni umobolnici.
ma sutra će mi neko doći u kinoteku kada gledamo treš horrore
ne mora bombu bacit nek napadne neku "darkericu" ili dijete koje se drugačije oblači... budalama samo povod treba da sranja rade...

ma kakve palije i bombe
ne želim da me niko gleda poprijeko a ne da mi probleme pravi dovoljno imam problema u životu
klixober

#332 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by klixober »

Her Flick wrote:@komeba i sta bi ti sa tih snimaka uradio

ako mislis da ih pokazujes u medijima, mislis da ce taj "homofob" biti uvrijedjen zato sto je prikazan na tom portestu
on je tu da zastupa svoje misljenje, ja ga zato ne osudjujem, osudjivat cu ga tad kada bude pravio probleme
Pa i neonacisti u Njemackoj uglavnom mirno protestuju.To ne mijenja cinjenicu da su oni fasisti i da zastupaju fasisticke ideje.Bas kao sto su i ovi koji ce protestovati fasisti,makar protest bio najmirniji.
BSn

#333 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by BSn »

komeba wrote:
BSn wrote:Ovo je cisto informisanje gradjanstva na zadatu temu.
Na ovim lecima nigdje ne pise da se pomenutima treba zabraniti odrzavanje Festivala, ili da ih se treba na bilo koji nacin napadati.
Dakle, nema govora o fasizmu, nego samo o slobodi govora.
Pa ovo je isto kao film onog holandskog fasiste "FITNA" kojim je "samo informisao" svijet o muslimanima,islamu,Kur'anu.Mozes ti to nazvati "samo informisanje" ali to je cisti fasizam i vrijedanje jedne skupine ljudi.
Pa, kada sloboda govora predje u vrijedjanje, onda imamo Sud, da to rijesi.
Nije potrebno pljuvati niti jedne niti druge, jer i jedni i drugi imaju slobodu govora, a imaju i drzavne institucije da ih brane od klevete i vrijedjanja po bilo kojoj osnovi.
Dakle, niko od njih nije fizicki ugrozen, no samo verbalno napadnut, a ako osjeca dusevnu bol, onda lijepo tuzi onoga ko mu je tu bol prouzrokovao. Dakle, niko nije egzistencijonalno ugrozen i nema potrebe da se dize ovolika frka.
Last edited by BSn on 24/09/2008 11:43, edited 1 time in total.
vratnik

#334 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by vratnik »

mario.t wrote:
uhljug_s_koseva wrote:...pedofili,prostitutke,drogerasi,pankeri,"goticari"...WTF? :-) .Ne brine ih sto su se vehabije tako uspjesno afirmisale.A u pm gdje zivimo.
mislim da lupas bez potrebe
pogledaj link: http://www.familyresearchinst.org/Educa ... fault.aspx

to su ljudi uzeli iz naucnih radova.. koliko vidim, tu nema bas na svoju ruku stvari

mislim da treba procitati sve plakate a ne samo uzeti ono sto je zgodno za negativnu kritiku!
Ja se nadam da si ti ironican.. Na toj stranici koju postiras (za idiote koji inace ne znaju citati, a da ne govorim o engleskom jeziku) iznad tih knjiga pise PAMFLET: znaci radi se o govoru mrznje koji neko spakuje u kvazi-naucne knjige.
.
Zox

#335 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Zox »

Image
turquoise

#336 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by turquoise »

Puna podrska plakatimal...Na plakatima se jasno vidi naucno-statisticki pristup...Na ovoj webstranici sa koje su preuzeti podaci imaju reference na sve informacije koje su koristene u ovim plakatima...Jasno je da je ovo odradjeno profesionalno i da je temelj ovih plakata naucna istrazivanja izvrsena u Americi...Puna podrska i samo naprijed...
trinaesti

#337 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

Sezam wrote:Mene je uzasno razocarala jedna cinjenica.

Svi znamo da ce tzv protest protiv 'gej parade' zavrsiti nasiljem, pa ce poslije toga biti shuplja pricha 'ko je koga izazvao itd'...a sve to ce se desiti u ime 'ocuvanja moralnih vrijednosti Bosnjaka'

Pa kako onda da se niko od tih moralnih kerbera ne osvrne (zgrozi) na ono sto se trenutno desava na PRAVNOM (ponavljaM: pravnom!!!) fakultetu u Sarajevu??? Zar ovakvi slucajevi ne srozavaju ugled i moralne vrijednosti Bosnjaka 1000 puta vishe od nekakve queer izlozbe slika??? Ocigledno ne, jer su 'drolje same to trazile'...i neko gore spomenu kako ce mu trebati dosta vremena da objasni djetetu 'kako to ciko sa cikom spava'. Pitam se samo jarane koliko ce ti vremena trebati da objsnis djeci (narocito zenskoj ako ih imas) kako se to dobija prolazna ocjena na fakultetima u bosni?

bosna je jadna da jadnija ne moze biti. bosna namjerno malim slovom.
klixober

#338 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by klixober »

BSn wrote:
komeba wrote:
BSn wrote:Ovo je cisto informisanje gradjanstva na zadatu temu.
Na ovim lecima nigdje ne pise da se pomenutima treba zabraniti odrzavanje Festivala, ili da ih se treba na bilo koji nacin napadati.
Pa ovo je isto kao film onog holandskog fasiste "FITNA" kojim je "samo informisao" svijet o muslimanima,islamu,Kur'anu.Mozes ti to nazvati "samo informisanje" ali to je cisti fasizam i vrijedanje jedne skupine ljudi.
Pa, kada sloboda govora predje u vrijedjanje, onda imamo Sud, da to rijesi.
Nije potrebno pljuvati niti jedne niti druge, jer i jedni i drugi imaju slobodu govora, a imaju i drzavne institucije da ih brane od klevete i vrijedjanja po bilo kojoj osnovi.
Dakle, niko od njih nije fizicki ugrozen, no samo verbalno napadnut, a ako osjeca dusevnu bol, onda lijepo tuzi onoga ko mu je tu bol prouzrokovao. Dakle, niko nije egzistencijonalno ugrozen i nema potrebe da se dize ovolika frka.
Kladim se da su se ovi koji ce biti na protestima danas najvise bunili protiv filma FITNA koji je vrijedao muslimane i da su trazili da se osudi reziser.Medutim i taj film spada u slobodu govora kao i protesti,ali to ne mijenja njihovu srz-i reziser filma FITNa i danasnji protestanti su fasisti.
vratnik

#339 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by vratnik »

hmm. Haj u redu je. Evo sad cu ja traziti Moju Borbu da nadjem nesto pametno..
Loreley

#340 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Loreley »

Loulou wrote:Državni poslanik Zlatko Lagumdžija:
„Ograditi slobodu bilo kome da bude drugačiji zbog svoje različitosti, je zaista civilizacijsko dno, u stvari, koje taman odgovara čobanskom mentalitetu koji nas je uveo u ovu bolnicu u kojoj mi živimo.“

Prema Ustavu i zakonima, Bosna i Hercegovina je sekularna država. No, prema svijesti velikog broja ljudi očigledno nije.

Kratko i jasno!
A šta kaže Božiji poslanik? Nije ni Lagumdžija od Boga :lol:
Zox

#341 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Zox »

Slazem se da postoje granice, ja o homoseksualcima imam odredjeno misljenje koje se jednim djelicem poklapa sa njihovim, a drugim djelicem sa misljenjem autora ovih plakata. Nisam bas fan. Ali pozivam na linch onih koji pozivaju na linch.
Po meni, trebaju imati APSOLUTNO jednaka prava po pitanju nasljedja, legaliziranja veza i svega ostalog, kao sto smatram da NE TREBAJU imati pravo da usvoje dijete.
ponosna_manjina

#342 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by ponosna_manjina »

Mislim da je vrijeme da se razgovara i o opciji kontraprotesta tj. masovnije i organizovanije podrške festivalu od strane progresivnijih dijelova društva, bilo da je riječ o pojedincima, organizacijama i pokretima ili liberalno-lijevim partijama. Dakle gdje su Dostaši i Građani, organizacije civilnog društva, nezavisni mediji i intelektualci, SDP-ovci, liberali i ostali. Svi večeras trebamo biti živi štit ispred homofobne i ksenofobične rulje nacionalista i vjerskih fanatika. Ovdje se brani puno više od prava na slobodno izražavanje seksualne orijentacije. Brani se sloboda. Razočaran sam u naše društvo ali ipak se nadam da fašizam (još jednom) nećeostvariti pobjedu.
NO PASSARAN!
Yamahalac

#343 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Yamahalac »

portfast wrote: Cemu vrijedjanje. Da li je to krajnji domet tebe i tebi slicnih ?

Da , ja sam se borio za ovaj grad i ti bi trebao imati poštovanja premi meni.
nije ovo vrijedjanje, cisto konstatacija na izjavu tvojih istomisljenika
Loreley

#344 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Loreley »

ponosna_manjina wrote:Mislim da je vrijeme da se razgovara i o opciji kontraprotesta tj. masovnije i organizovanije podrške festivalu od strane progresivnijih dijelova društva, bilo da je riječ o pojedincima, organizacijama i pokretima ili liberalno-lijevim partijama. Dakle gdje su Dostaši i Građani, organizacije civilnog društva, nezavisni mediji i intelektualci, SDP-ovci, liberali i ostali. Svi večeras trebamo biti živi štit ispred homofobne i ksenofobične rulje nacionalista i vjerskih fanatika. Ovdje se brani puno više od prava na slobodno izražavanje seksualne orijentacije. Brani se sloboda. Razočaran sam u naše društvo ali ipak se nadam da fašizam (još jednom) nećeostvariti pobjedu.
NO PASSARAN!
Gluposti. Ni jednima ni drugima niko ništa ne brani. Nek jedni furaju svoj festival a drugi mirno šetaju. U otvorenom društvu ima mjesta i za jedne i za druge.
vee-jay

#345 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by vee-jay »

BSn wrote:
komeba wrote:
BSn wrote:quote="Atrus"Poziv na linc na sve sto je drugacije i u manjini. Ovo je FASISTICKI letak./quote

Po cemu je ovo fasisticki letak?
Ovo je samo opis homoseksualaca vidjenih ocima jednog covjeka, ili pak grupe ljudi.
Niko ne brani tim istim homoseksualcima da i oni plaketiraju grad (sloboda izrazavanja) na mjestima gdje je dozvoljeno postavljati plakate.
Taman su nam politicari unistili grad sa svojim jumbo-facama, a na ovakvim plakatima se, makar, moze nesto i procitati, a da nije "Glasajte za nas" - naravno, sami biramo sto cemo citati i cemu cemo vjerovati.
To je kao da pitas po cemu su fasisti oni koji su htjeli sprijeciti obnovu Ferhadije.FASIZAM CISTI!

Ovo je cisto informisanje gradjanstva na zadatu temu.
BSE, jel se ti pravis kao da ne znas razmisljati ili stvarno ne razmisljas. Ljudi ovakve stvari spadaju u najgori oblik rasistickog nahuskavanja. Ovo jeste fasizam!!!

Dobro, manje vise OK ako ti se ne svidja to nesto sto je drugacije od tebe, ali ovaj nacin akcije je bolestan, ova propaganda je umobolna!!!
trinaesti

#346 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

ponosna_manjina wrote:Dakle gdje su Dostaši i Građani, organizacije civilnog društva, nezavisni mediji i intelektualci, SDP-ovci, liberali i ostali.
NO PASSARAN!
da postoje pojavili bi se. ali i oni protestvuju SAMO kad njima treba, SAMO kad oni treba da se promovisu. SAMO kad lider kaze: ZA MNOM!

nema socijaldemokrata, nema liberala. nema dostasa i NEMA građana. sve su to glumci u ovoj jadnoj drzavi.
klixober

#347 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by klixober »

Dezinformisanje,sirenje mrznje:
- na plakatu pise "6 najvecih ubica u SAD-u su bili homoseksualci". To prvi put cujem,ali na plakatu en pise da je jedan od najvecih genija svih vremena Leonardo Da Vinci bio homoseksualac.Ne pise ni da je cijela anticka grcka kultura(svi filozofi) prozeta homoseksualizmom.Upravo oni filozofi koje djeca najvise uce u skolama.Ne pise ni da je Marlon Brando bio biseksualac,George Michael homo,a nedavna zvijezda Sarajevo Film Festivala Kevin Spacey je u najmanju ruku biseksualac.

Pri ovome ne zelim da kazem da je biti homo/bi/seksualac super jer su ovi poznati to bili,nego govorim o dezinformacijama na plakatima.

-na plakatu pise i ovo "drustveno prihvatanje homoseksualaca ce otvoriti vrata jos gorim profilima(pedofili,prostitutke,drogerasi,PANKERI,GOTICARI)

Ako ovo nije govor mrznje,ne znam sta je.Pankeri i Goticari stavljeni zajedno sa prositutkama,pedofilima....az ovo ih treba tuziti!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#348 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by hrasno38 »

Ovdje se prije svega istice da je najveci problem to sto se taj skup odrzava za vrijeme Ramazana sto bi u prevodu otprilike znacilo da kada je Ramazan svi oni koji ga ne praktikuju moraju da se ponasaju u skladu sa pravilima onih koji ga praktikuju. Samim tim se vjera sa privatnog baca na javno i gubi svaki svoj smisao. Ovi idioti sto su pisali letke i pozivaju na okupljanja, 100% sam siguran, nisu to sami smislili i rade to po necijoj direktivi. Jer kad ti u zemlji koja je vodeca u regionu po korupciji, u kojoj se broj korisnika kuhinja Merhameta, Crvenog Krsta (Kriza) i Karitasa povecava iz dana u dan, u zemlji gdje maloljetnici ubijaju sa osmjehom na licu, u zemlji gdje politicari rade apsolutno sta hoce i zive po standardima politicara najrazvijenih zemalja a penzioneri skupljaju po kontejnerima nadje se ekipa debila da protestvuje protiv grupe koja nikoga ne dira, od nikoga ne krade i nikoga javno ne uznemirava i samo je problem u tome sto su homosexualci. To je apsolutno njihov problem i njihov svijet sve do onoga trenutka dok ne pokusaju da me uznemiravaju. Ne vidim i jedan razlog zasto bi ja protestvovao protiv njih jer me nikada nije zanimalo ko, gdje i u koga gura za razliku od mahalasa koji organizuju ovaj skup i to na trgu Alije Izetbegovica.
A ovaj plakat je jadan jer ja ne cuh u zadnjih nekoliko godina npr. da je i jedan homosexualac nekoga ubio na ulici, nekoga ubio autom, nekoga zapalio ili da je taj pokret recimo opljackao drzavu za razliku od stranki u kojima sjede oni istinski "pederi" ali pederi u dusi koji pokusavaju na ove nacina da steknu po koji politicki poen. Boli ona stvar ove sto hoce protest sto bi od 01.01.2009 kubik plina trebao da bude 1KM jer u njihovim bolesnim glavama svima ce nam biti bolje ako medju nama ne bude homosexualca. Doduse vjerovatno ove i ne boli za plin jer su oni samo pipci onih sto su nas ogolili do kraja pa se i za ove pronasao kakav dobar stancic, fin poslic i po koja kintica.
Sve dok ta Q skupina sjedi u nekoj zgradi, i mirno zivi u svom svijetu u meni nece imati neprijatelja a nadam se ni u vecini gradjana koji gledaju svoje poslove i svoje brige.
trinaesti

#349 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

Loreley wrote: Gluposti. Ni jednima ni drugima niko ništa ne brani. Nek jedni furaju svoj festival a drugi mirno šetaju. U otvorenom društvu ima mjesta i za jedne i za druge.
svi znamo da ce protest biti sve osim mirna setnja.

na kraju ce se grad prati pricom kako je to uradila grupa huligana.

da, bit ce to grupa huligana koja je pozvana na protest plakatima u boji.
*mima*

#350 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by *mima* »

emra_a wrote:Je li ko vidjao ovakve plakate po gradu? :D

Image

Uhvati se ti emra SDA i promoviraj....to ti je posao.....
Locked