Turska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat utakmice Turska-BiH

Poll ended at 12/10/2008 19:48

Pobjeda Turske
26
23%
Nerijeseno
30
26%
Pobjeda BiH
54
47%
Prekid utakmice(?)
5
4%

Total votes: 115

Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#326 Re: Turska - BiH

Post by Dado dijasporitus »

M-16 wrote:
Jazz_Junkie wrote:
Enka-Benka wrote:zna li se koliko ce biti nasi navijaca na tekmi....?

bilo bi fenomelno da ih pobjedimo,i ako su braca muslimani :D :D
Ma koliko ih od bude bilo, upitna je njihova podrska, jer ostaje nejasno za koga ce navijat. Svasta se covjek nagledao u svim ovim godinama.
ne provaljuj se
----------------------

ako igrali s jednim napadacem, Ćiru treba razapet na Sebilju!
primices ga, pa taman se zabio sa svih 11 u svoj peterac...mozda i u 90 oj, ali proće jedna...

nadam se da ipak nece biti viktorije, i da idemo da im ga zabijemo (pa tek onda zbit saffove :mrgreen: )
A ako igramo sa jednim napadacem i pobjedimo imamo li dogovor da mozemo tebe razapeti na Sebilju. ;-) :D Mislim kad se pridikuje onda moras stajati iza svojih uvjerenja
M-16

#327 Re: Turska - BiH

Post by M-16 »

imamo dogovor

:zoka:

moze i kamenovanje :mrgreen:
-------------------------

sta moze dzeko protiv cetvoriice? ni krila nam nisu extra brza. znaci od kontri - NISTA. a turska odbrana je taaako suplja, da bi to morali iskoristiti...
abondanzieri

#328 Re: Turska - BiH

Post by abondanzieri »

dr.dangerdoom wrote:
M-16 wrote:...idemo da im ga zabijemo (pa tek onda zbit saffove :mrgreen: )
:lol: :lol: :lol:
dobra taktika,nema sta :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#329 Re: Turska - BiH

Post by Edin H. »

TV Hayat BIH

SUBOTA, 11.10.2008.

18:55 Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem

19:50 Kvalifikacija za SP, Turska - BIH, sportski program - Mreža Plus

TV Hayat SAT

SUBOTA, 11.10.2008.

18:55 Centralni dnevnik sa Senadom
Hadžifejzovićem
20:11 Stanje na putevima
20:13 Biometeorološka prognoza
20:15 Jukebox, muzički program uživo
22:30 Moj sevdah Hari, koncert, snimak

Konacno jedna dobra vijest.

Na satelitskoj NTV Hajat movi cemo gledati stanje na putevima i biometeorolosku prognozu u vrijeme trajanja utakmice pored kao sto je vec napomenuto muzickih zelja :oops:
La Mer

#330 Re: Turska - BiH

Post by La Mer »

Zvao sam danas Hayat i spojili me sa nekim likom sto barata satelit program, tj za inostranstvo. Kaze mi da su jutros donijeli odluku da ce prenositi tekmu i na satelitskom programu, dakle bez okrecanja na taj ebeni Amos. Sad da li me laze ili ne, vrijeme ce pokazati.
Edin H.

#331 Re: Turska - BiH

Post by Edin H. »

La Mer wrote:Zvao sam danas Hayat i spojili me sa nekim likom sto barata satelit program, tj za inostranstvo. Kaze mi da su jutros donijeli odluku da ce prenositi tekmu i na satelitskom programu, dakle bez okrecanja na taj ebeni Amos. Sad da li me laze ili ne, vrijeme ce pokazati.
Pa kada ce pustiti Jukebox i Stanje na putevima u tom slucaju :shock:
zecko_kupuz

#332 Re: Turska - BiH

Post by zecko_kupuz »

Slažem se sa M-16. Opet kažem, fazon je što Turcima fali desetak standardnih igrača. Umjesto da to iskoristimo, Ćiro će (100% sam siguran) gurnuti u napad samo Džeku :sad: . Takav je on čovjek :-D . Igraće sa 5 igrača u zadnjoj liniji :shock: :shock:. Ako kojim slučajem zaigraju dva napadača, od prve minute, eto mene odmah da uputim izvinjenje :D .
dinty2

#333 Re: Turska - BiH

Post by dinty2 »

burek_in_space wrote:
dinty2 wrote:2-2
Zar ti ne rece da imas informaciju da je prodata utakmica Turcima?! :? (ili si se samo zaHebavo :mrgreen: )
pa jeste prodata aili za 2-2 :wink:
odvijac

#334 Re: Turska - BiH

Post by odvijac »

ovaj ciro ako odluci sa jednim napadacem istrcati,neka se rokne odmah u celo!!!
napad je najbolja odbrana,samo hrabro i bice tesko,bice 0-2!!!!vedo i edo za tricka... :dance:
Elvo

#335 Re: Turska - BiH

Post by Elvo »

pa pametno bi bilo krenuti sa jacom sredinom,jer ce turci krenuti svom silom na pocetku tekme (nema veze ko im falio,jer kuci igraju i moraju),pa ako se odbranimo i odemo na poluvrijeme sa 0:0 i taj rezultat imali jos mozda do 60 min.,eh onda ce turci postati sve nervozniji i tada trebas ubaciti drugog spica i tome im kazes da ides na pobjedu.... :D :D :D
Meho Kodro

#336 Re: Turska - BiH

Post by Meho Kodro »

Dobro coek kaze, Turci ce da navale ko mutavi, bez obzira ko im fali, njima su tri boda ovdje prijeko potrebita.... za njih je i remi katastrofa...
Uspije li se BIH obraniti u 1.pol, Turke ce hvatati nervoza sve vise i vise... a kad si neurozan onda znas i gluposti raditi...

Za BIH bi i bod bio ko premija na lotu, odmah u startu bi se jednog velikog favorita "poljuljalo"
La Mer

#337 Re: Turska - BiH

Post by La Mer »

Edin H. wrote:
La Mer wrote:Zvao sam danas Hayat i spojili me sa nekim likom sto barata satelit program, tj za inostranstvo. Kaze mi da su jutros donijeli odluku da ce prenositi tekmu i na satelitskom programu, dakle bez okrecanja na taj ebeni Amos. Sad da li me laze ili ne, vrijeme ce pokazati.
Pa kada ce pustiti Jukebox i Stanje na putevima u tom slucaju :shock:
Neznam, evo ja se pravo zabrinuo, spremio se za Jukeboxa i to......joj ako nepuste tekmu. :evil:
Dado dijasporitus

#338 Re: Turska - BiH

Svađa sa recepcionerima
Datum: 10.10.2008 18:19
Autor: N.N.
Naše reprezentativce po slijetanju na istanbulski aerodrom dočealo je juče kišno vrijeme, sa temperaturom od 18 stepeni Celzijusa. No, njihovo i raspoloženje selektora Blaževića nije poremetilo vrijeme već recepcioneri u hotelu "Plaza" u naselju Bešiktaš.
Po dolasku s aerodroma naša ekspedicija nije se mogla više od pola sata smjestiti u sobe. To je razljutilo Blaževića koji je "urlao" na recepcionere i generalnog sekretara N/FS BiH Muniba Ušanovića. Nakon što se smirio, izjavio je:
"Galamio sam i na Ušanovića, ovo se ne smije dešavati na našim gostovanjima. Vjerujem da je ovo smišljeno od strane Turaka. Ovo je urota, ali neće nas uspjeti sitnim trikovima isprovocirati i izbaciti iz takta. Spremni smo za sve njihove 'smicalice' prije i za vrijeme utakmice."
Usanovic i osoblje hotela u talu izgleda. Savez izgleda nezna ni rezervacije napraviti kako treba. :D
Umjetnik a

#339 Re: Turska - BiH

Post by Umjetnik a »

imamo šansi za dobar rezultat, neriješeno a uz malo i sreće i pobjeda, turci su debelo desekovani ali to ne znači ništa, bili su i na EP bez ključnih igrača pa su dobar rezultat napravili, ali sada se igra na njihovom terenu i pred njihovom igračima, mač sa dvije oštrice, pod pritiskom i imperativom pobjede nakon slabog starta bi mogli popustiti ali već smo vidjeli na EP da su psihološki prvaci a i fizička im je snaga prejaka, imamo šanse u njihovoj odbrani koja zna i izvući se prema centru, ali i u ostalim dijelovima ekipe
ćiro kao i uvijek ima neko iznenađenje, kaže da mu je sada glavni rahimić u ekipi a i dvoumi se da li da igra sa jednim ili dva špica, po meni je bolje da igra sa dva špica, a s jednim teško da možemo dati gol, a mi nemamo šta da izgubimo (osim utakmice :mrgreen: ) za razliku od turaka, zato sa dva napadača je bolja opcija
Umjetnik a

#340 Re: Turska - BiH

Post by Umjetnik a »

Dado dijasporitus wrote:
Svađa sa recepcionerima
Datum: 10.10.2008 18:19
Autor: N.N.
Naše reprezentativce po slijetanju na istanbulski aerodrom dočealo je juče kišno vrijeme, sa temperaturom od 18 stepeni Celzijusa. No, njihovo i raspoloženje selektora Blaževića nije poremetilo vrijeme već recepcioneri u hotelu "Plaza" u naselju Bešiktaš.
Po dolasku s aerodroma naša ekspedicija nije se mogla više od pola sata smjestiti u sobe. To je razljutilo Blaževića koji je "urlao" na recepcionere i generalnog sekretara N/FS BiH Muniba Ušanovića. Nakon što se smirio, izjavio je:
"Galamio sam i na Ušanovića, ovo se ne smije dešavati na našim gostovanjima. Vjerujem da je ovo smišljeno od strane Turaka. Ovo je urota, ali neće nas uspjeti sitnim trikovima isprovocirati i izbaciti iz takta. Spremni smo za sve njihove 'smicalice' prije i za vrijeme utakmice."
Usanovic i osoblje hotela u talu izgleda. Savez izgleda nezna ni rezervacije napraviti kako treba. :D
nije ušanović u talu sa recepcionarima, nego je to stara fora kojom se koriste skoro sve reprezentacije, kad ekipa dođe na recepciju hotela, odjednom je neki problem ili nema dovoljno peškira ili odjednom se napravi neko gradilište pored hotela da igrači ne bi mogli mirno odmarati se ili nema mjesta za trening ili svašta nešta

nekad kontam reko sebi pa treba li bi i mi to probati
Jazz_Junkie

#341 Re: Turska - BiH

Post by Jazz_Junkie »

[quote="M-16"
ne provaljuj se
[/quote]

Ne zelim nikakvu raspravu koja se ne tice utakmice, ali znas ti dobro sto cemo u subotu na televiziji vidjeti. Ja uglavnom za sebe znam za koga cu navijat, a ti izvoli i za tvoju "bracu muslimane". Nisam nigdje procitao da austrijski navijaci recimo uoci utakmice s Francuskom diskutuju o "braci katolicima". :wink:
zecko_kupuz

#342 Re: Turska - BiH

Post by zecko_kupuz »

Nadarević se povrijedio na zadnjem treningu :-) :roll: . Sad će igrati Radeljić koji je u zadnjih par utakmica za Cottbus odigrao desetak minuta (ukupno) :P . Opet me čudi koliko Ćiro zapostavlja Vladavića. Kaže "trebaju mi ratnici", a borbenog i prodornog igrača, kakav je Vlado, ostavlja na klupi :? .
Providan je skroz, očigledno ima svoje ljubimce kakav je recimo Ibričić. Ne tretiraš sve igrače podjednako, i to ti Ćiro ne valja :roll: . Ne valja nikako.
bos

#343 Re: Turska - BiH

Post by bos »

Jazz_Junkie wrote:[quote="M-16"
ne provaljuj se
Ne zelim nikakvu raspravu koja se ne tice utakmice, ali znas ti dobro sto cemo u subotu na televiziji vidjeti. Ja uglavnom za sebe znam za koga cu navijat, a ti izvoli i za tvoju "bracu muslimane". Nisam nigdje procitao da austrijski navijaci recimo uoci utakmice s Francuskom diskutuju o "braci katolicima". :wink:[/quote]

Hajde ne glumataj zivota ti, ti znas sta ce se vidjeti na TV-u. Gostujemo u jednoj od rijetko prijateljskih drzava i vidjece se ono sto se rijetko gdje vidja. Nase navijace koji po Istanbulu cijeli dan setaju a da im niko ne jebe mater...na terenu ce biti sasvim drugacije. :D
Dado dijasporitus

#344 Re: Turska - BiH

M-16 wrote:imamo dogovor

:zoka:

moze i kamenovanje :mrgreen:
-------------------------

sta moze dzeko protiv cetvoriice? ni krila nam nisu extra brza. znaci od kontri - NISTA. a turska odbrana je taaako suplja, da bi to morali iskoristiti...
Nemoj misliti da se salim. Jednom sam sa rajom profesora arhitekture zalijepio za betonski stub na faksu sa duc-tape-om. Kladili se sa njim koliko dugo moze da stoji zaljepljen na stubu dok nespadne :D :D
Edin H.

#345 Re: Turska - BiH

Post by Edin H. »

Povrijedio se Nadarevic na treningu :roll:

http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-7868.htm

Cuj na treningu :shock: :skoljka:
Jazz_Junkie

#346 Re: Turska - BiH

Post by Jazz_Junkie »

bos wrote:
ne provaljuj se
Ne zelim nikakvu raspravu koja se ne tice utakmice, ali znas ti dobro sto cemo u subotu na televiziji vidjeti. Ja uglavnom za sebe znam za koga cu navijat, a ti izvoli i za tvoju "bracu muslimane". Nisam nigdje procitao da austrijski navijaci recimo uoci utakmice s Francuskom diskutuju o "braci katolicima". :wink:
Hajde ne glumataj zivota ti, ti znas sta ce se vidjeti na TV-u. Gostujemo u jednoj od rijetko prijateljskih drzava i vidjece se ono sto se rijetko gdje vidja. Nase navijace koji po Istanbulu cijeli dan setaju a da im niko ne jebe mater...na terenu ce biti sasvim drugacije. :D[/quote]

Cisto sam ubijedjen da na ulicama Istanbula navijacima BiH nitko nece jebavat mater i zasto bi? Nisu problem turski navijaci koji za razliku od Bosnjaka, Srba i Hrvata iz BiH navijaju za samo jednu repku zbog cega ih po tom pitanju visoko cijenim. Ja govorim samo o nasim navijacima i kada pricas o prijateljskim zemljama, pitam se tko ono primi na stotine tisuca izbjeglica, tko zaustavi rat i tko od te zemlje zeli nesto napraviti? Ako je Turska jedna rijetko prijateljska drzava, a jeste prijateljska, tko spada jos u rijetko prijateljske zemlje? Iran, Afganistan i Saudijska Arabija? Njemacka, Amerika, Kanada, Austrija i druge zapadne zemlje nisu prijateljske? :)
Da bi nasi igraci imali osjecaj podrske, potrebni su i navijaci, pogotovo na stadionu koji ce ciniti 95% Turaka. Bude li besmislenih bratimiljenja i "ravnopravnih" skandiranja, treba te napomenuti da u bh. repci ne igraju samo Bosnjaci. To bi bilo veoma neposteno i prema bosnjackim igracima, jer ja ne vidim nikakvo bratstvo s Turcima, ali svako prijateljstvo podrzavam. No, sutra 100% podrsku trebaju nasi igraci i zalosno je da se o ovome uopce diskutuje. Kako sam vec rekao, svega smo se nagledali u proslosti: od izvizdavanja bh. himne od strane domacih srpskih i hrvatskih navijaca do orgijanja po ulicama Zenice i Sarajeva s turskim zastavama pa me nebi nista iznenadilo da se scenario ponovi u Turskoj. Ja mozda paranoicno pretjerujem i uvijek bi ti priznao, ali za tu paranoju postoji i razlog. Ja zelim sutra pobjedu BiH i u Turskoj vidim protivnika kao i u Spaniji, Estoniji i ostalim protivnicima u grupi.
Vozdra raja :-)

#347 Re: Turska - BiH

Post by Vozdra raja :-) »

U mom srcu!!

1. Bosna

2. Turkye
M-16

#348 Re: Turska - BiH

Post by M-16 »

ne provaljuj se
Ne zelim nikakvu raspravu koja se ne tice utakmice, ali znas ti dobro sto cemo u subotu na televiziji vidjeti. Ja uglavnom za sebe znam za koga cu navijat, a ti izvoli i za tvoju "bracu muslimane". Nisam nigdje procitao da austrijski navijaci recimo uoci utakmice s Francuskom diskutuju o "braci katolicima". :wink:[/quote]
pajdo, koju brlju ti trosis? ko je spomenuo "bracu muslimane?!

znaci, normalno je da se u hrvatskoj navija za "bracu katolike", tj njemacku protiv turske, a u sarajevu jedan musliman ocito ne bi smio navijat za tursku. a to da ce se neko iz sarjeva, tuzle, zenice i td. zaputit u tursku da bi navijao za tursku je bacanje koske i nista drugo. jeste, vidovit sam.

a ja cu navijat za BiH protiv ma koga, pa taman u njoj ne igrao ni jedan bosnjak
EOD
-----------------------------------------------------

ako fakat ibricic bude u sastavu, kao peti igrac u vezi..nisma optimist

to je pristajanje na dominaciju turske, pristajanje da mi necemo ni primirisat njihovom golu (to ce dzeko vuc kontru?) dzeko je klasicni ruski centarfor. on moze biti koristan samo ako je blizu gola( bar 15-20 m. udaljen) hrvace se, dobice degenek...a na kraju nista

i kako ce ibricic, kao evidentno spor igrac, igrati krilo? smjesno. klub i liga u kojoj igra su ispodprosjecni, i to se mora reci. bojim se da ce njega fanaticna turska publika paralizovat. tu ne smije meljat loptu, nego odigrat u sekundi, trcat u oba smjera, i jos dosta toga. a ja mislim da on nema taj kapacitet..
mozda bi s vladavicem i proslo nekako...

ostaje nada da su turci u velikoj banani, pa mozda i upali ova kukavicka taktika. :roll:

ma samo da uzmemo taj bod, nece mi biti tesko posuti se pepelom :D
Dupli_skalp

#349 Re: Turska - BiH

Post by Dupli_skalp »

Vozdra raja wrote:U mom srcu!!

1. Bosna

2. Turkye
nema druge... ili bosna i hercegovina ili niko...

i jebo vas sve i turska i turci... idite pred ambasadu i kumite ih da vam daju pasoš i fino laganini otpepajte u tursku kad je toliko volite... bio sam više puta u turskoj i znam dobro ko su i kakav narod...
Edin H.

#350 Re: Turska - BiH

Post by Edin H. »

http://www.bhfanaticos.com/index.php?op ... 6&Itemid=2

Pozivamo sve navijace Bosne i Hercegovine koji ce prisustvovati utakmici u Istanbulu izmedju reprezentacije Turske i Bosne i Hercegovine (subota, 11 oktobar), da sa sobom ne nose nikakva obiljezja domace reprezentacije, turskih nogometnih klubova i(li) obiljezja republike Turske.

Pozivamo sve navijace Bosne i Hercegovine koji ce prisustvovati utakmici u Istanbulu izmedju reprezentacije Turske i Bosne i Hercegovine (subota, 11 oktobar), da sa sobom ne nose nikakva obiljezja domace reprezentacije, turskih nogometnih klubova i(li) obiljezja republike Turske. Prvenstveno mislimo na salove, majice, zastave i ostale navijacke rekvizite. Mi, Bosanci i Hercegovci imamo svoje salove, majice, dukserice, zastave, kackete i druge rekvizite, pa stoga nosimo svoja obiljezja, a ne obiljezja druge drzave.

Nadamo se da cemo svi zajedno bodriti nasu reprezentaciju u plavo-zutoj opremi i tako se predstaviti, kako nasim domacinima Turcima, tako i ostalom svijetu u najboljem mogucem izdanju.

MOZES BITI RODJEN U KAMENOJ KUCI,
CERPICARI, NEBODERU, ILI U BARACI,
UVJEK CES U SEBI PJEVATI PJESMU,
SVI SMO MI HERCEGOVCI I BOSANCI!

SAVEZ NAPOLJE!!!
BHFanaticos

BHF :thumbup:
Locked