BiH - Estonija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Benighted

#326 Re: BiH - Estonija

Post by Benighted »

Bosanski_kralj wrote:Ova pobjeda protiv Estonije tek će nešto značiti ako u naredne dvije utakmice ne osvojimo minimalno 4 boda.
Protiv Turske možemo i do pobijede, ali još malo odbranu uriktati
Slazem se...
Koliko god grandiozna tako moze biti i pirova pobjeda ako ne legnu min. 4 boda u sljedece dvije utakmice!

I ako legnu ta 4 boda opet ce o eventualnim kvalifikacijama odlucivati one dvije utakmice sa Belgijom... pa tako... guravo al se moze!
Bosanski_kralj

#327 Re: BiH - Estonija

Post by Bosanski_kralj »

elSaik wrote:Žao mi je što Belgija danas uze bod. Nije mi do Turske, ali će iduću tekmu shvatiti ozbiljnije nego što bi da su večeras lagano pobijedili... :roll:
Nisu Turci nešto, ono što su na Euru uradili ne događa se često, a i odgovara nam njihov način igre. Samo poslije ove pobijede se nesmije dignuti u nebesa, po čemu smo i poznati
Topla voda

#328 Re: BiH - Estonija

Post by Topla voda »

bio sam veliki optimista s razlogom.
ocekivao sam minimalno 3 razlike.

ono sto nam je trebalo sve ove godine je motivacija i vjera u sebe.
ne pamtim kad smo poveli protiv nekog(a da to nije malta,luxemburg,lihtenstajn i slicne ekipe) dva razlike i vidjelo se veceras kako se moze igrati kad svaki igrac igra rastereceno.
do sad smo godinama igrali kao da svaki igrac ima svu brigu svijeta na svojim ledjima.cuvali rezultat nakon 1-0 i igrali u grcu.
ovo je pokazatelj da se treba osloboditi grca,i da se treba igrati bez straha.
nadam se da ce u sljedecem periodu selektor raditi na tome,da ako primimo gol ili dva,igramo kao da smo dali 2 ili 3.
a rezultat ce tako doci,bar protiv ovih koji nam nisu ni do koljena,estonija,armenija,litvi,gruzija,azerbejdjana,moldavija i slicnih.
dakle,veliki dio nasih neuspjeha je posljedica straha,nemotivacije i ne vjerovanja u sebe.
e tu je ciro najjaci.....a to nam treba.
sto se turske tice,extra nam je rezultat s belgijom...zijanimo u turskoj,dobijemo je kuci....dobijemo belgiju i tamo i kuci i drugi smo ...kraj price :D
cyprus

#329 Re: BiH - Estonija

Post by cyprus »

Fantastično :) . Dovoljno je reći najveća pobjeda BiH u historiji i najveći poraz Estonije od njenog osamoslaljenja 1991 :P . Ozbiljno, Estonija nije toliko loša koliko rezultat govori, ali valjda nisu bili raspoloženi večeras, a i naši se neviđeno raspucali :D .

Međutim, mi trebamo biti svjesni da je ovo najlakša utakmica koju smo imali u ovim kvalifikacijama i da će sve ostale biti teže. Zato ne treba dozvolit da nam prevelika euforiuja uradi ono što i inače. Ipak uzdam se u Ćiru za kojeg vjerujem da zna kako okrenut euforiju u željenom pozitivnom pravcu.

Također, ja više stvarno ne bih igrao sa 3 odbrambena igrača, vidjelo se u prvom poluvremenu da su i Estonci imali relativno dosta prostora, prije nego što su se raspali. Da je ušo onaj Rahnov pokušaj glavom ko zna kako bi završilo. Hasagić opet "proševo" igrača, moj mu je savjet da stvarno to više ne radi, zajebaće nas opet to kad tad, možda i u nekom bitnom trenutku.

Što se tiče navijanja, Bože sačuvaj; od zviždanja tuđoj himni, preko "Turkije, Turkije" , do "Gazi pitare/Sarajevo/BHF/itd"...stvarno jadno. Ali nije da nismo navikli. :x

Ipak, zaključak, večeras je lijepo biti BOSANAC I HERCEGOVAC :bih:
van Basten

#330 Re: BiH - Estonija

Post by van Basten »

prijatno sam iznenađen rezultatom, tj visinom pobjede :bih:
vidjećemo šta dugoročno znači ovaj rezultat. bilo bi lijepo kada bi to bio nagovještaj boljih dana za bh fudbal.
Bagra u savezu ostaje ista kao i jučer, i pored ovih 7:0.
Dupli_skalp

#331 Re: BiH - Estonija

Post by Dupli_skalp »

svaka čast našim momcima i selektoru... ni u snu nisam očekivao ovako visoku pobjedu... nadam se samo da će održati ovaj nivo igre i u narednim utakmicama...

p.s. misketa ponovo za kapitena!!! :wink: :thumbup:
nikad_izvini

#332 Re: BiH - Estonija

Post by nikad_izvini »

Već su počele priče da nam trebaju 4 boda iz naredne dvije utakmice :roll:

Treba biti realan, 3 boda(pobjeda protiv Armenije i minimalan poraz od Turske) bi bili vrlo realni.Čisto da nam Turci i Belgijanci ne pobjegnu previše.Valja i njima ići u Španiju a već su međusobno remizirali što nam blago rečeno "pomaže" :-D

Naš plasman će odrediti utakmice kod kuće protiv Turske i Belgije, ako to dobijemo, svašta je moguće.

Dobra vijest je da igramo sa Španijom ZADNJU tekmu.Uz malo sreće Španci će se već kvalifikovati(kako su krenuli tako će i biti) i tu vidim našu "šansu".Daleko od toga da će nas pustiti, al možda nas sudije puste da igramo :D

Sve ovo bi moglo biti bitno pod uslovom da dobijemo armence i estonce u gostima što će biti skoro pa nemoguća misija znajući nas(za mene bi četiri boda bila uspjeh, iskreno :skoljka: )

U baražu nemamo šanse, jedini uspjeh bi bio ulazak u treći šešir :D
Baltazar_khan

#333 Re: BiH - Estonija

Post by Baltazar_khan »

Ćiro 007 :D
Benighted

#334 Re: BiH - Estonija

Post by Benighted »

nikad_izvini wrote:Već su počele priče da nam trebaju 4 boda iz naredne dvije utakmice :roll:

Treba biti realan, 3 boda(pobjeda protiv Armenije i minimalan poraz od Turske) bi bili vrlo realni.Čisto da nam Turci i Belgijanci ne pobjegnu previše.Valja i njima ići u Španiju a već su međusobno remizirali što nam blago rečeno "pomaže" :-D

Naš plasman će odrediti utakmice kod kuće protiv Turske i Belgije, ako to dobijemo, svašta je moguće.

Dobra vijest je da igramo sa Španijom ZADNJU tekmu.Uz malo sreće Španci će se već kvalifikovati(kako su krenuli tako će i biti) i tu vidim našu "šansu".Daleko od toga da će nas pustiti, al možda nas sudije puste da igramo :D

Sve ovo bi moglo biti bitno pod uslovom da dobijemo armence i estonce u gostima što će biti skoro pa nemoguća misija znajući nas(za mene bi četiri boda bila uspjeh, iskreno :skoljka: )

Ne moRe ... doso ciro ... hoce se vise... puno vise... :lol:
Nemoj mi samo Muzine price o pomjeranju u vecu jakosnu skupinu kao max dostignucu...

Treba zeljeti vise... jbg. ove zadnje dvije utakmice su pokazale da je mentalitet i duh ekipe (koji mi do sada nikad nismo imali) zna biti i presudna stvar - da je bio neko drugi selektor,a ne ciro, u spaniji bi zijanili 3-4 komada ,a estonce eventualno dobili sa jednim razlike ... ovi "ajmo bojkotovati repku i mislit da cemo tako promjenit savez" - likovi bi bili glasniji a tribine puste, pa tako...

ciro - obama bosanskog fudbala :-D
Chopper_Horrace

#335 Re: BiH - Estonija

Post by Chopper_Horrace »

Lijepo je bilo vidjeti nasu "repku", da se, napokon, vise koncentrisala na protivnicki gol nego na svoj... :dance:
Vainglorious

#336 Re: BiH - Estonija

Post by Vainglorious »

Fakat su robijasi pokazali primat, kao najprimitivniji navijaci u drzavi. Dzaba ti brojnost, kad su sve shabani. Bukvalno mi se povracalo od izljeva seljakluka na tribinama. :x
Sto se utakmice tiche, napokon da odgledam tekmu repke gdje ne iščekujem momenat kad cemo primiti go. Misimović prejako odigrao. Džeko me pozitivno iznenadio sa borbenošću, nakon anemičnog nastupa protiv Španije...
Samo se nadam da nas eforija ne ponese, pa da u sljedećim tekmama ne sjb. stvari. :run:

Overall, fina tekma bijeshe, sad mogu fino spavati. :D :run:
gradska toplana

#337 Re: BiH - Estonija

Post by gradska toplana »

Svaka cast nasim momcima na visokoj pobjedi i dobroj igri.Tako se izgara za najdrazi dres JEDNE JEDINE :bih: .
BarbaDue

#338 Re: BiH - Estonija

Post by BarbaDue »

Vrijeme je da se i mi bar malo mozemo ponositi svojom reprezentacijom....hvala momcima sto su nam obezbjedili taj osjecaj :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
nikad_izvini

#339 Re: BiH - Estonija

Post by nikad_izvini »

Benighted wrote:
nikad_izvini wrote:Već su počele priče da nam trebaju 4 boda iz naredne dvije utakmice :roll:

Nemoj mi samo Muzine price o pomjeranju u vecu jakosnu skupinu kao max dostignucu...

Treba zeljeti vise... jbg. ove zadnje dvije utakmice su pokazale da je mentalitet i duh ekipe (koji mi do sada nikad nismo imali) zna biti i presudna stvar - da je bio neko drugi selektor,a ne ciro, u spaniji bi zijanili 3-4 komada ,a estonce eventualno dobili sa jednim razlike ... ovi "ajmo bojkotovati repku i mislit da cemo tako promjenit savez" - likovi bi bili glasniji a tribine puste, pa tako...

Hajmo sada biti realni.Mi nemamo ODBRANE :roll: Vile su nas pronosale da nam ga estonci ne zabiju.Bez odbrane mi nemamo šanse da dođemo do baraža a kamoli da ga prođemo.Volio bih da griješim i da putujem u J. Afriku(to se ne propušta za živu glavu, sjebali bi se ljudi kad bi im izbili dole :D )

U baražu bi mogli proći ekipe tipa Norveške, Škotske, Austrije, Slovenije :skoljka:

Napomena: 9 grupa. 8 drugoplasiranih igra baraž, najlošija drugoplasirana ga glođe :roll: Ne računaju se bodovi koji se uzimaju šestoplasiranoj ekipi.
Europa ima ukupno 13 mjesta na SP-u :skoljka:
Ali_G

#340 Re: BiH - Estonija

Post by Ali_G »

Sama cinjenica da 10 000 ljudi ne moze da nadglasa te nazovi robijase dovoljno govori kakvo je generalno misljenje Zenice prema Sarajevu. Cast izuzecima, al primitivizam je ipak tamo u vecini.
Sto se utakmice tice, dobra igra, al bez gostujucih bodova ne znaci nista.
Mobile_Disco

#341 Re: BiH - Estonija

Post by Mobile_Disco »

Ja jedva cekam da se reprezentacija "preseli" u neki drugi "urbaniji" grad.. kao sto je npr. Sarajevo, pa da vidimo svu tu "kulturu" na jednom mjestu.. Mada smo je vidjeli vise puta do sada.. Svugdje je isto.. Svugdje jedni drugima ebu mater, kako zasto? Pitajte sami sebe.. Jel ti volis Zenicu,Tuzlu,Bihac,Mostar... Svi smo mi isti.. Kad je u nasoj avliji onda se branimo.. Kao pojedinci ovo ono.. Kad je u tudjoj lajemo na sav glas.. Ne opravdavam nikog zbog "navijanja" veceras.. Ali zvizdalo se i Navijacim iz Zenice kad najave na kosevu svaki put.. I ebavala se mater Zenicka.. I napadala se roditelji sa djecom.. Licno sam to sve vidio jer je dijete imalo Celikovu kapu.. I veceras na stadionu nije bilo samo ljudi iz Zenice.. Nego i iz drugih gradova BiH, isto tako na jugu nisu bili samo Robijasi, nego i neki drugi navijaci..
jefferson

#342 Re: BiH - Estonija

Post by jefferson »

Ali_G wrote:Sama cinjenica da 10 000 ljudi ne moze da nadglasa te nazovi robijase dovoljno govori kakvo je generalno misljenje Zenice prema Sarajevu. Cast izuzecima, al primitivizam je ipak tamo u vecini.
To primitivizma nema u "metropoli?"
Nemoj bog ti da u diskusije ulazimo. Dodje jedna njemacka i u "metropoli" jedva 3,500 gledalaca po bahinoj procjeni (sto je vrlo sumnjivo) dodje na Kosevo!
Vise turbo-folk pjevaci u Aqui skupe nego reprezentacija na Kosevo, sto govori o primitivizmu!
district-beg

#343 Re: BiH - Estonija

Post by district-beg »

bilo kako bilo, ovo je pravi rezultat u pravo vrijeme..mislim da mi mozemo i turke tamo tuci, ebga, nisu oni vala neka klasa, daleko od toga da su losi, ali..moze se s njima igrati fino, jos mislim cak da smo jaci od njih i u proslim utakmicama, ako se ne varam imamo dvije pobjede, oni jednu...ali treba imati na umu da sadfa imamo vjerovatno najjacu selekciju ikad...ipak, mislim da bismo u stambolu trebali cuvati nulu do devedesete, i onda im da uvaliti da se nemaju kad vracati :D
nikad_izvini

#344 Re: BiH - Estonija

Post by nikad_izvini »

jefferson wrote:
Ali_G wrote:Sama cinjenica da 10 000 ljudi ne moze da nadglasa te nazovi robijase dovoljno govori kakvo je generalno misljenje Zenice prema Sarajevu. Cast izuzecima, al primitivizam je ipak tamo u vecini.
To primitivizma nema u "metropoli?"
Nemoj bog ti da u diskusije ulazimo. Dodje jedna njemacka i u "metropoli" jedva 3,500 gledalaca po bahinoj procjeni (sto je vrlo sumnjivo) dodje na Kosevo!
Vise turbo-folk pjevaci u Aqui skupe nego reprezentacija na Kosevo, sto govori o primitivizmu!
Niko ne spori atmosferu na stadionu.Spori se seljačko prozivanje krkana.A nije ih malo.Trebate ih ili nalupati ili im se pridružiti u pravljenju čeka fanatikosima :skoljka:
Benighted

#345 Re: BiH - Estonija

Post by Benighted »

nikad_izvini wrote:
Benighted wrote:

Hajmo sada biti realni.Mi nemamo ODBRANE :roll: Vile su nas pronosale da nam ga estonci ne zabiju.Bez odbrane mi nemamo šanse da dođemo do baraža a kamoli da ga prođemo.Volio bih da griješim i da putujem u J. Afriku(to se ne propušta za živu glavu, sjebali bi se ljudi kad bi im izbili dole :D )

U baražu bi mogli proći ekipe tipa Norveške, Škotske, Austrije, Slovenije :skoljka:

Napomena: 9 grupa. 8 drugoplasiranih igra baraž, najlošija drugoplasirana ga glođe :roll: Ne računaju se bodovi koji se uzimaju šestoplasiranoj ekipi.
Europa ima ukupno 13 mjesta na SP-u :skoljka:
goddamnit jesi partibrejker :lol:
nije jos vrijeme za realan govor... to pricaj sljedece godine...

A i ako bismo osvojili drugo mjesto... uvjeren sam da ne bi bili ta najlosija drugoplasirana...
Znam da bi u barazu bilo pretesko...pogotovo u pogledu odbrane ali i u Spaniji su formacijom nekako uspjeli nadoknaditi slabu odbranu (nakon izmjena su se spanci setali ,osjetila se ta slabost) pa tako i te ekipe koje si nabrojao nisu nemoguca misija... dok neke druge apsolutno jesu... ali i taj baraz bi bio uspjeh (ali zamisli tek tog belaja doc zedan do vode i ne napit se)
A na kraju ko zna,mozda se i sasa papaK odazove :roll: ...
Avdo Z.

#346 Re: BiH - Estonija

Post by Avdo Z. »

Konacno da se sastavi nekoliko stranica i da se pise iskljucivo o temi. Fantasticna pobjeda, cak toliko fantasticna da pomislim da bi mogli i napraviti nesto bolje od casnog ucestovanja. Muratovica sam znao is pionirskih dana, ali kasnije sam ga pratio onako povrsno pa nisam pretpostavljao da je ovako sazrio kao igrac. Misimovic definitivno kralj, Salihovic jedan od najboljih ako ne i najbolji, ali vjerujte meni da taj decko iz Zvornika moze jos i vise. Nadam se da se definitivno smirio te da su ga prosli djecacki nestasluci i da ce uskoro zaigrati za neke od najboljih timova Bundes lige (citaj Bajern).
Djeko potvrdio klasu, Muslimovic nije los, Rahimic jeste, Berberovic tako - tako, ostali na visini zadatka.
BH Fanatikosi su se svojim palamudjenjem, i jednodimenzionalnim ponasanjem ogadili mnogima ali ne treba ih vrijedjati, cesto su to momci i djevojke koji zaista voli Bosne, samo nikako da se oslobode par desetina ostaflera koji manipulisu njima.
Kako je ova pobjeda dosla neocekivano, tako se moze desiti da dodju i porazi, ali treba biti covjek prije svega i ne zeljeti poraz svojoj drzavi bilo iz kojih razloga. Belgija je prije svega napravila dobar rezultat za sebe i vjerujte da se njih nekako vise plasim nego Turaka, ne leze nam nikako. Na kraju sta reci osim svaka cast momci, nastavite tako da izgarate za Bosnu, a rezultati neka budu kakvi god hoce (samoo da pobjedimo:))

VOLIM TE BOSNO!!!!!!!!!!!!!!!!
nikad_izvini

#347 Re: BiH - Estonija

Post by nikad_izvini »

jefferson wrote:
nikad_izvini wrote:
Mobile_Disco wrote:Ja jedva cekam da se reprezentacija "preseli" u neki drugi "urbaniji" grad.. kao sto je npr. Sarajevo, pa da vidimo svu tu "kulturu" na jednom mjestu.. Mada smo je vidjeli vise puta do sada.. Svugdje je isto.. Svugdje jedni drugima ebu mater, kako zasto? Pitajte sami sebe.. Jel ti volis Zenicu,Tuzlu,Bihac,Mostar... Svi smo mi isti.. Kad je u nasoj avliji onda se branimo.. Kao pojedinci ovo ono.. Kad je u tudjoj lajemo na sav glas.. Ne opravdavam nikog zbog "navijanja" veceras.. Ali zvizdalo se i Navijacim iz Zenice kad najave na kosevu svaki put.. I ebavala se mater Zenicka.. I napadala se roditelji sa djecom.. Licno sam to sve vidio jer je dijete imalo Celikovu kapu.. I veceras na stadionu nije bilo samo ljudi iz Zenice.. Nego i iz drugih gradova BiH, isto tako na jugu nisu bili samo Robijasi, nego i neki drugi navijaci..
Zviždalo se prilikom predstavljanja skupina, samo tada :skoljka:

yebavala se zenička majka :skoljka: Buraz, budi realan, ako je to uradilo 10 ljudi, pljuni me u usta.Kamoli par hiljada ljudi u glas, kao kod vas ;-) ;-)

Napadali se roditelji s djecom :?: Ko što su tvoji napali BHF :skoljka:

Ne laži bezveze, reci brate, primitivci smo svi, al mi u Zenici vodimo :run: A to je realno objašnjenje; Ono kod vas je baš krkanluk, u velikom broju i organizovano pjeva.
Sad mi samo reci da je to agentura :skoljka: :run:

:run:
Ma nema toga u "metropoli" to je jedan otvoren grad pun pluralizma.
Ja kad god sam isao na tekmu Sa-Celik mene uvijek ruzama gadjali.
Pricate o primitivizmu, ja mal nisam u glavu flasu dobio u po Zenice iz autobusa koji je vozio pitare, a sjedio za stolom u basti kafica.
Kad nesto skontam, vazda su pitari najvise kukali, gdje god odu, nikad im nista nije po mjeri!
Reprezentacija i klubovi.Da ti nisi malo pomiješao lončiće ;-)
Benighted

#348 Re: BiH - Estonija

Post by Benighted »

Ja se sjecam da Robijasi i nisu toliko bili kotra Sarajeva prije...

Onda je valjda dosao onaj period prije ujedinjenja liga i stvaranja "premijer lige" u kojem je Celiku jedina ozbiljna konkurencija bila Zeljo i Sarajvo ... pa se to nastavilo i poslije... igrala se liga...Celik sve slabije i slabije igrao ali su utakmice sa Sarajevom i Zeljeznicarem bile najzanimljivije... stim da su i navijaci Zelje i Sarajeva bili jedini koji su mogli parirati Robijasima (i sada jesu)
Onda su se pjesme kontra Zelje i Sarajeva pocele pjevati i na drugim tekmama... pa po gradu ,pa su po uzoru na komsijska ili nedobog za rec evropska rivalstva i huliganstva pocelo sa navijackim tucama ,bilo je ozljedjenih bila je i mrtva glava (doduse ipak od ruke policajca) bilo je ludjackih ispada (npr. prosle godine kada su manijaci iz auta bacili bombu u zenici) ,pa po uzoru na Torcidu i njen ZG=BG i robijasi okrenuse protiv glavnog grada,dok vecina svjeta u zenici nema taj stav ni u podsvjesti...

I tako... sve sto vise se tome pridaje paznje,to se prenapuhava,ljudi na svim stranama postanu uvjereni u istinitost toga ,pocinju generalizirati i stvar izmice kontroli ...
zato "normalni" ljudi na svim stranama trebaju ignorisati ispade svih tih navijackih skupina... to je tako u svakoj zemlji ima bar jedan takav "fol"
nosara

#349 Re: BiH - Estonija

Post by nosara »

Ovo je samo potvrda cinjenice da ne igra savez, vec ljudi u dresovima.
Cestitam nam svima!
El_comadante

#350 Re: BiH - Estonija

Post by El_comadante »

dobra utakmica konačno smo odigrali kako treba ali đaba nam sve ako u gostima nepobjedimo armeniju i estoniju a turskoj ili belgiji neuzmemo bod. ipak da bi se otišlo na SP nije dovoljno pobjeđivati samo kući. treba dobiti i Špance kući. ali idemo po redu prvo Turska. bod ili minimalan poraz
Locked