Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

zelenashica

#326 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by zelenashica »

callmethebreeeze wrote:vidim da su misljenja na temu razlicita.
:oops:
laku noc i fino se igrajte.
:D
ma ne bi valjalo da su ista :-D

i od mene laku noć :zzzz: :run:
lolita_xx

#327 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

jesam :) sto ne umanjuje moju ljubav :) mislim samo sam presutjela neke stvari. jel i to prevara?
*mima*

#328 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by *mima* »

lolita_xx wrote:jesam :) sto ne umanjuje moju ljubav :) mislim samo sam presutjela neke stvari. jel i to prevara?

Slagala si mu da je dobar u krevetu.
lolita_xx

#329 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

zoom66 wrote:
lolita_xx wrote:jesam :) sto ne umanjuje moju ljubav :) mislim samo sam presutjela neke stvari. jel i to prevara?
kako se uzme sta si presutjela. no, kako god, u neku ruku si prevarila time i sebe. ;)
da, ako gledas povrsno :)
anais_nin

#330 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote: znaci ako ti neko svaki dan govori da te voli, ako te pazi i mazi, potpuno je nebitno da li on to zaista misli i osjeca, bitno je samo da ti vjerujes u to, pa makar to bila i iluzija? :) sad je meni jasno gdje se mi razmimoilazimo...meni je izuzetno bitna objektivna stvarnost, ne samo moja subjektivna :) ali dozvoljavam da drugima nije tako...da im je najbitnije ono sto oni znaju/vjeruju i da ne zele da brinu o drugim mogucnostima....naravno da je to ok :)

ako cijela mahala zna, a ja ne znam i vjerujem da je to sto zivim istina, za mene je to vala pravo tuzno :( naravno da se svima nama to moze desiti...da nas neko strucno i momacki salta :) ali ja biram da vjerujem da je broj tih strucnih glumaca i lazova ipak vrlo ogranicen...prosjecan covjek kad tad zapne pa se oda :)
ovdje si, mislim, u krivu. ja fakat znam primjera njeznih i briznih supruga i oceva, koji ga pristave sa strane. podjakad. nikada nista planirano, niti su u pitanju duze afere, nego se s vremena na vrijeme desi, bez da previse ljudi zna i sve to funkcionise.[/quote]

ali eto ti znas :) a nisi im ni svestenik, ni doktor, ni terapeut da bi bio obavezan "sutnjom" :) sto znaci da vjerovatno ima jos ljudi koji znaju stvarnu istinu o braku tih muskaraca, istinu koja je drugacija od one koju poznaju njihove supruge...meni je to ipak tuzno...i ne bih to nikad pozeljela ni sebi, ni bilo kome do koga mi je stalo :)

i mozemo mi pricati do amena kako nije bitno sta drugi misle, ali nije ni tako nebitno...moguce je da ce mnogi za takve muzeve reci ah lafac, ovo ono...ali ce isto tako mnogo nas pomisliti ili reci za te pazene i mazene supruge - "jadna"...i ne kazem da je to ok i da su te zene stvarno "jadne", ali najiskrenije da mi neko da mogucnost izbora radije bih ostatak zivota provela "sama" u smislu da se ne udam niti da budem u vezi, nego da budem s nekim ko ce me na taj nacin paziti, maziti i biti brizan :)
lolita_xx

#331 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

ne skontah jos da sam prevarila sebe :D bit ce da drugi bolje znaju :D
anais_nin

#332 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by anais_nin »

zoom66 wrote: btw, imam jednu finu pjesmicu iz moje arhive za ovu temu:

Narcis Vucina - Prevare

enjoy :) :) :)
gledam jata divljih ptica
kako lete nekud odlaze
a suza, mala izdajica
kapa mi niz obraze

kad bih mogao da letim
sad bih i ja s njima krenuo
daleko negdje na kraj svijeta
nikad se ne bih vratio

sve se preboli
sve se oprosti
ali prevare, ali prevare
one bole najgore
ali prevare, ali prevare
nikad se ne zaborave
lolita_xx

#333 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

zoom66 wrote:
lolita_xx wrote:ne skontah jos da sam prevarila sebe :D bit ce da drugi bolje znaju :D
ja ne znam i nije moje da znam. ;)

ali znam na sta sam mislio kad to rekoh. :D a izvrsno je jednostavno. :D

odoh sad malo u kafanu po jednu cvrchalicu..:D
nije ni bitno :) samo rekoh da to nije umanjilo ljubav s moje strane, a mi o tome i pricamo :)
Alkos

#334 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by Alkos »

Lesli Eldridž wrote:
Alkos wrote:Ja i kada sam najsigurniji i kada najvise volim, prevarim za svaki slucaj, da se osiguram... :mrgreen:
Ma jašta na brzinu po Bolonji (sve brzo k'o i današnje obrazovanje/fakultet). :D
:mrgreen:
Tako nesto, samo ja sam "svrsio" i u jednom i u drugom slucaju... :mrgreen:
Eh, kad bi guzio koliko sam studirao, dje bi mi kraj bio! :mrgreen:
callmethebreeeze

#335 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by callmethebreeeze »

anais_nin wrote:
i mozemo mi pricati do amena kako nije bitno sta drugi misle, ali nije ni tako nebitno...moguce je da ce mnogi za takve muzeve reci ah lafac, ovo ono...ali ce isto tako mnogo nas pomisliti ili reci za te pazene i mazene supruge - "jadna"...i ne kazem da je to ok i da su te zene stvarno "jadne", ali najiskrenije da mi neko da mogucnost izbora radije bih ostatak zivota provela "sama" u smislu da se ne udam niti da budem u vezi, nego da budem s nekim ko ce me na taj nacin paziti, maziti i biti brizan :)
kvaka u tome da to zna jako mali broj ljudi, mozda u nekim slucajevima i po jedan covjek. ali stoji ovo sto ti kazes, pogotovo sto ja znam da bi u pojedinim slucajevima nastao krah, dok u drugim i nisam bas siguran, mislim da kod oboje postoji presutni dogovor, da se ne prica ono o cemu se ne zna. i jos vise se slazem za "jadne" zene. to je jedan u nizu razloga koji mene sprijecavaju da opet to uradim. ne bih volio da mi mahala prstom upire u zenu, jer koliko god covjek misli da je diskretan uvijek postoji, ali.
callmethebreeeze

#336 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

zoom66 wrote:
lolita_xx wrote: nije ni bitno :) samo rekoh da to nije umanjilo ljubav s moje strane, a mi o tome i pricamo :)
previdjeh ovo :D bitno je, bitno. presutimo li sta, presutimo i onaj djelic sebe koji nam drzi unutarnju vagu. kakvu vagu? o tome drugom prigodom :) :D
hehehe. ja mislim da se mi svi moramo sloziti da se te stvari dozivljavaju na drugaciji nacin. mislim, da svi isto dozivljavamo prevaru valjda bi je bilo lakse izlijeciti.
lolita_xx

#337 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

zoom66 wrote:
lolita_xx wrote: nije ni bitno :) samo rekoh da to nije umanjilo ljubav s moje strane, a mi o tome i pricamo :)
previdjeh ovo :D bitno je, bitno. presutimo li sta, presutimo i onaj djelic sebe koji nam drzi unutarnju vagu. kakvu vagu? o tome drugom prigodom :) :D
meni nije bitno :) dvoje ljudi moze gledati istu stvar, a da je vidi razlicito :)
callmethebreeeze

#338 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

zoom66 wrote: ah te gradacije komparativne prirode :D
kao i obicno polazimo svi od vlastitih iskustava. onaj ko se o mlijeko opekao i u jogurt duva, a neki vole i da kisele vlastito mlijeko.
lolita_xx

#339 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

pa ako je ona njemu mogla oprostiti i ponovo mu vjerovati, sto ne bi mogao i on njoj. mislim da je to prava ljubav :)
callmethebreeeze

#340 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

zoom66 wrote:
callmethebreeeze wrote:
zoom66 wrote: ah te gradacije komparativne prirode :D
kao i obicno polazimo svi od vlastitih iskustava. onaj ko se o mlijeko opekao i u jogurt duva, a neki vole i da kisele vlastito mlijeko.
ah sto se nekad dobro jelo :D rek'o bi djole :D

ali opet, dobri povjetarce, cire ti meni onako iskreno, kad bi ti neko dragu skalufacio :D a to saznas :D a ona ti i dalje pruza svu srecu ljubavnih blagodeti und paznje, da li bi je gledao istim ocima kao prije brez obzira sto ju je neko dobro preveo und obradio? nesto sumnjam da bi bilo k'o u onoj "when I am 64: :D

ovo ti kazem, najozbiljnije bez imalo zajebancije i sa ogradom da nisam bio u toj situaciji, da ne vjerujem da bi mi to smetalo. ako bi to bilo za jednu noc. ozbiljno.

jos ako bi mene zovnuli da im se pridruzim.
:run: :run: :run:
lolita_xx

#341 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

:lol: :lol: :lol:
lolita_xx

#342 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

ovdje i ne treba da neko nekog ubjedjuje. svi imamo svoje misljenje, i istu stvar razlicito dozivljavamo. nisam ni pokusala da ubijedim nekoga :)
callmethebreeeze

#343 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

zoom66 wrote:
callmethebreeeze wrote: ovo ti kazem, najozbiljnije bez imalo zajebancije i sa ogradom da nisam bio u toj situaciji, da ne vjerujem da bi mi to smetalo. ako bi to bilo za jednu noc. ozbiljno.

jos ako bi mene zovnuli da im se pridruzim.
:run: :run: :run:
nisi me ubjedio kao ni lolita :D no, meni ni u dzep ni iz dzepa :D
nisi ni ti nas, pa ni nama ni iz dzepa ni u dzep.
lolita_xx

#344 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

callmethebreeeze wrote: nisi ni ti nas, pa ni nama ni iz dzepa ni u dzep.
:thumbup: :mrgreen:
callmethebreeeze

#345 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

zoom66 wrote:p.s. povjetarac, lolita a bogumi i mostarac su san partner za mnoge sarala-varala partnere :D

:run:
ja nisam, ja sam teoreticar. inace skroz bezopasan.
:D :D :D
lolita_xx

#346 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

fakat je najveca glupost pisati na ljis :D
callmethebreeeze

#347 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

lolita_xx wrote:fakat je najveca glupost pisati na ljis :D
nije ba. :D :D :D
lolita_xx

#348 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

jos da kazem, jedno je sto zelimo, a realnost je nesto sasvim drugo :D laku noc sada :D
lolita_xx

#349 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

a realnost je takva da skoro svi prevare, samo sute o tome :D
lolita_xx

#350 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by lolita_xx »

moram jos pitati carobnjaka, onda idem :D
Post Reply