xyz101 wrote:seen wrote:
Kao prvo nisam reko da mi je cilj da budem bogat niti z tim patim.... taj ko je boga u americi moze da se raduje....
jer ovdje tesko ce ko vise postati neki milioner....
Ja sam diplomiro prosle godine, a i da jos studiram nebi nista drugo studiro sem kriminalistike jer me ostalo ne interesuje.
Poslje srednje skole sam imo ponudu da idem na West Point.
To sam odbio, jer da bi bio oficir moras 2-3 godine da ides u Irak ili Afghanistan.
Mene su ganjali danima i danima da se uposem na West Point, i na kraju sam im reko da me ne zovu jer nisam zainteresovan.
Cak su dolazili da pricaju s mojim roditeljima, pa nas zvali na campus, itd.
Budala je taj ko se prijavi u Americku vojsku, na to s nebi nikad ponizio...da idem u Afghanistan i ubijam ljude dole..
Da me roknu braca talibani ili da mi odbiju noge ili ruke pa mi posrani neki senator dode i da americku zastavu....
Da cijeli zivot zivim ko neka biljka, ostanem sljep nedaj boze..kao sto ih ima na hiljade...
Nekidan sam gledo emisiju o "herojima" koji su dosli iz afghanistana...jedan sav izgoren
drugi sljep, treci nema noge i jednu ruku....jebo te zivot tad
ja mogu samo da poginem z jednu drzavu....ona s zove Bosna i Hercegovina....
pa ti si sebe vec stavio u gubitnicku poziciju.
hoces da budes drot a bojis se da budes ubijen.
nejasno mi je to skroz.
znam nekoliko nashih koji su sa mnom sredinom devedesetih dosli kao klinci u ameriku.
bez roditelja, bez ikakve pomoci , otisli su u americku vojsku.
danas su respektabilni ljudi.
podoficiri.
fizicki i psihicki jaki.
ne boj se; ako zatreba i oni su spremni bosnu sluziti kada dodje taj trenutak; ali pobogu ne mozes stajati u mjestu i bojati se da ce te smrt iznenada uhvatiti.
ja putujem cesto po chitavoj kugli zemaljskoj.
za tri dana idem u hong kong opet;; sa svim ovim avionima koji padaju, pa teroristi, i sl.. nikad ne znam kad ce me smrt sresti.
ali ne razmisljam o tome.
ako bude, bude.
ne mogu ja tu nista.
da zakljucim,
ti si jednostavno pogresnu profesiju izabrao i sada ispastas.
hoces da budes foteljas, a studiras kriminalistiku.
nema smisla.
Ne bojim s da budem ubijen, samo necu da idem u Afghanistan ili Irak da se bijem za ove cafire
Svakom je sudeno gdje i kad ce da umre, a ako je nekom stalo da ide u irak i dole bombarduje i maltretira narod....
sretno mu.....za mene to nije cilj u zivotu...
ti si izgleda pao pod americku propagandu kako se oni bore za demokratiju i bolju buducnost naroda u iraku i afghanistanu....
nemoj biti tipicni amerikanac...pa onda u americi da neko hoce mogo bi da izvrsi teroristicki napad svako 2-3 sata....
Danas su respektabilni ljudi.???.. zao mi je njih...
jer ti ljudi misle da brane demokraciju, da brane narod, slobodu....
takvi ljudi su niko i nista...jer su dopustili da ih neko levati i salje gdje hoce...da se ponose s tim sto ubijaju neduzan narod.... muslimanski narod... tesko takvima na sudnjem danu.... kao sto sam reko...samo za BH mogu dati zivot....
A policija i vojska su dvije razlicite stvari... kao policajac nisu duzan da pucas na bilo koga... a kao policajac ako pogines pogino si jer taj poso ima taj rizik.. ali nisam iso nekom u drzavu i trazio belaja...
Ja ne ispastam nista care moj.....
jer ja ne mogu biti ono sto mi ne ide...
neko moze biti doktor ali nemoze biti inzinjer ...
ja sam studiro informatiku i to mi se nije svidilo...
i nemoj pricati za mene, ja da sam htjeo biti foteljas ja bi studiro politiku a ne kriminalistiku
mislim da si ti vec duboko pao u ovaj amercki sistem zivota, vjerujes svaku rijec koju cujes na CNN-u
Mozak ti je razvijen kao u tipicnog amerikanca... sigurno se plasis muslimana i mislis da su teroristi...
ako si ti zakljucio da ja ganjam fotelju jer necu u americku vojsku, onda se varas...
ja necu u americku vojsku jer ta ista vojska je pobila 500.000 muslimanske djece u Iraku....
Zbog iste vojske danas u iraku ima preko milion mrtvih....
Ja necu da budem dio toga, i jadan onaj ko misli da siri demokratiju i brani "freedom"
jer kuran kaze
Kad im se kaze: Ne remetite red na Zemlji ! odgovaraju : Mi samo red uspostavljamo ! Zar?! A, uistinu, oni nered siju, ali ne opazaju.
vozdra amerikanac!!!!