Koji sam ja kreten sto sve ovo citam...
@Tullius
Ne dojmis mi se kao los momak, i ne ocekujem da imas stavove kao Bosanci, no ne znam koja je svrha ove teme u daljnjem, kada se uopce vise ne raspravlja o otcjepljenju BiH...
A na tu temu, mozes sam razumjeti da SFRJ bez Slovenije i Hrvatske vise nije bila SFRJ, i Srbi i Crnogorci su formirali ubjedljivu vecinu, koja je uz to drzala svu armiju, a bila je raspolozena onako kako jeste, spram grupice bosanskih Hrvata koji ni po koju cijenu nisu htjeli ostati u takvoj Jugi bez Hrvatske, i ti sad reci, je li bilo bolje to, ili nezavisna BiH, nasljednica one socijalisticke, multi-etnicke u nezavisnoj formi... Nazalost, i to sam mozes skontati, srpski politicari su od samog pocetka imali za cilj veliku Srbiju, razgranicenje sa ostalim narodima, i nikakvu multi-etnicku ni Jugu ni BiH, o tome svjedoci SAO krajina 90´, bosanske SAO 91´, RSK 91´, RS 92´(PRIJE NEZAVISNOSTI)... I kao sto neko rece, ako su Srbi(srpski politicari, oni sto su ih slijedili...) htjeli Jugu, zasto su pravilu 90´ u Hrvatskoj SRPSKU autonomnu oblast, a ne Jugoslavonsku AO? Zasto su proglasili R SRPSKU Krajinu a ne Jugoslavensku...? Zasto su odmah izveli genocid na ne-Srbima ako su "cuvali" JU? Zasto SAO a ne JAO(

) u BiH 91´? I to protiv njenog Ustava pa i Ustava SFRJ? Zasto R Srpska a ne R Jugoslovenska? Zasto genocid? Zasto divljacko razaranje? Je li se tako cuvala Jugoslavija? Mislim da ces tesko ubjediti bosanskog Hrvata ili Bosnjaka da zelis Jugoslaviju kada u Hrvatskoj ubijas Vukovar do temelja i pucas po Dubrovniku, uz to masuci cetnickim zastavama...
Ova pitanja nisu postavljena tebi da na njih odgovoris, nego da o njima razmislis, ako ti je stvarno do toga, i da shvatis kako Milosevic, koga sam ne volis, zajedno sa ostatkom srpske garniture tog doba uopce nije interesovala Juga nego V. Srbija i to je cinjenica, za Jugu se vise niko nije borio, i to je takodjer cinjenica... I sta onda ostaje Bosancu osim Bosne? Zasto da Bosanac ne glasa za svoju drzavu kada se stara vec raspala? Meni jedino nije jasno zasto obicnog Srbijanca svo to vrijeme ni za sekund nije interesovala Republika Srbija nego samo neke Juge, a uz to da su srpske(RSK, RS, savez sa SRJ, borba za srpstvo, samo sloga...)...
Pozdrav