Događaji 90-tih i rešenje pitanja sadašnjice ?

Post Reply
1gorstak

#326 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by 1gorstak »

Tullius Iustinius wrote:
Marmelan wrote:srbi od `91 gube na svim frontovima, to je realnost.Izgubili su Jugoslaviju, Kosovo, moc koju su imali.
Htjeli su sve a izgubili su jos vise.
Nek`je nama nase Bosne. :bih: :bih: :bih:
U svemu si upravu ali ako racunas da je Kosovo izgubljeno onda racunaj i da je RS izgubljena, sve ide jedno s' drugim... :-)
Znaci ja trebam tolerisati granicu na Dobrinji zato sto su Albanci uspjeli na Kosovu ? Kakva je to logika ?
A zanima me kakav je vas predosecaj u vezi pitanja jedinstvene BiH, kako ce se sve zavrsiti (iskreno misljenje) :?:
Niti sam ja danas goloruki Yutelovac, niti velikosrpski elementi imaju arsenal JNA. Optimista sam.
Tullius Iustinius

#327 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Tullius Iustinius »

pici wrote:a ti nisi naucio nista iz istorije ,pa te nosa nešto al da ponovim zvanicni dokument sporazuma u BiH je "Dejtonski MIROVNI sporazum" tako da nema samo sporazum ili Dejtonski sporazum kako mnogi bi zeljeli da ga nazovu.To je sporazum o miru izmedju zaracenih strana i kao supotpisnici nisu bili ni Karadzic ni Boban vec Drzavnici Hrvatske,BiH i Srbije,a garant tome su velike sile USA,GB,Francuska,Rusija,Njemacka,Italija itd itd.Sta to znaci,znaci da se JAO onome ko ga prekrsi prvi,kao i u svakom Mirovnom Sporazumu,znaci teske posljedice za onoga ko ga prekrši.Primjer prekrše ga Bošnjaci,automatski se stavljaju u izolaciju i daju ostalim dvjema stranama da urade sto su i zamislile a to je otcjepljivanje i nestanak BiH,prekrse ga Hrvati ,teske posljedice po Hrvatsku drzavu kao i clanstvo u EU i NATO,ovo isto vazi i za Srbiju,pa prema tome ako naciofašisti misle da ce do toga doci,zive u pogresnome desetljecu a i vijeku.

Hajd sad zdravo i misli kako ces u Srbiji posteno zivjet i raditi a ne baviti se tudjim problemima i nesrecama.

pozz pici.
Pa da, slazem se sa tobom ali ako tako (po zakonu) gledamo stvari onda ni Kosovo nije drzava... a inace nisam ja taj koji ce otcepiti RS nego Srbija i RS, takvo je sadasnjue stanje... :-?
scooter21ba

#328 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by scooter21ba »

Tullius Iustinius wrote: Shvatam te ali kao sto ni Kosovo (po ustavu Srbije) nikada nije postojalo tj. bilo je pokrajina koja IZRICITO nema mogucnost otcepljenja po ustavu tako ni RS nema ali ako se Kosovo protiv pravno otcepi onda ce i RS (ako se postuje Americka politika onda cemo svi da je postujemo). A Srbi su inace u celoj istocnoj Bosni od kada Bosna i postoji ali zato RS... e to sam objasnio malopre... sve je povezano... ali do trenutka kada EU (zajedno sa svima nama) postane jedinstvena drzava u kojoj nece biti vazna ni vera ni nacija ni rasa nego zakon i postovanje gradjanskih prava... samo sto se to nece desiti bas skorije, mozda za 20-30 godina...
koliko postoji ustav srbije a koliko dugo postoji kosovo
shvatas li ti o cemu govorim
u pitanju je duzina postojanja kosova u ovom slucaju i duzina postojanja rs
pusti sad ustav
jeli taj ustav postojao kad je bio boj na kosovu?
logicnije je da se dubrovnik odvoji od hr nego rs od bih
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#329 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by pici »

Tullius Iustinius wrote:
pici wrote:a ti nisi naucio nista iz istorije ,pa te nosa nešto al da ponovim zvanicni dokument sporazuma u BiH je "Dejtonski MIROVNI sporazum" tako da nema samo sporazum ili Dejtonski sporazum kako mnogi bi zeljeli da ga nazovu.To je sporazum o miru izmedju zaracenih strana i kao supotpisnici nisu bili ni Karadzic ni Boban vec Drzavnici Hrvatske,BiH i Srbije,a garant tome su velike sile USA,GB,Francuska,Rusija,Njemacka,Italija itd itd.Sta to znaci,znaci da se JAO onome ko ga prekrsi prvi,kao i u svakom Mirovnom Sporazumu,znaci teske posljedice za onoga ko ga prekrši.Primjer prekrše ga Bošnjaci,automatski se stavljaju u izolaciju i daju ostalim dvjema stranama da urade sto su i zamislile a to je otcjepljivanje i nestanak BiH,prekrse ga Hrvati ,teske posljedice po Hrvatsku drzavu kao i clanstvo u EU i NATO,ovo isto vazi i za Srbiju,pa prema tome ako naciofašisti misle da ce do toga doci,zive u pogresnome desetljecu a i vijeku.

Hajd sad zdravo i misli kako ces u Srbiji posteno zivjet i raditi a ne baviti se tudjim problemima i nesrecama.

pozz pici.
Pa da, slazem se sa tobom ali ako tako (po zakonu) gledamo stvari onda ni Kosovo nije drzava... a inace nisam ja taj koji ce otcepiti RS nego Srbija i RS, takvo je sadasnjue stanje... :-?
nisi upucen u ustavne zakone tako da ni Srbija ni RS nemaju pravo na to jer se izgleda puno pravis naivan,pa ko velis da potkhuam malo.To tvoje Srbija nece moci zato sto vise Srbija nije regionalna vojna sila,cak ih je Albanija presisala po vojnoj moci.RS je entitet koji je entitet sva tri naroda tako da u slucaju ocjepljivanja ima nacionalni embargo koji zasticuje ostale koji su u manjini u tom entitetu,a to znaci krsenje Dejtonskog MIROVNOG Sporazuma i sankcije Srbiji i NATO intervencija u BiH.Tako da 1992 se je to i moglo al sada nece moci,moze al onda mjenja se potpuno demografska karta i RS nestaje sa scene,sto bosanskim srbima nije cilj a i proeuropskim snagama u srbiji.Naciofašiste ko njih pita,oni su se pitali 1990 sada su dinosaurusi u izumiranju,tj. ugrozena vrsta.
1gorstak

#330 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by 1gorstak »

Tullius Iustinius wrote:nisam ja taj koji ce otcepiti RS nego Srbija i RS, takvo je sadasnjue stanje... :-?
A s kojom to vojskom planiraju izvesti ?
1gorstak

#331 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by 1gorstak »

pici wrote:to znaci krsenje Dejtonskog MIROVNOG Sporazuma i sankcije Srbiji i NATO intervencija u BiH.
Nece trebati NATO.
zalizani

#332 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by zalizani »

Pa valjda sa Ravnogorskom hahahaha :bih:
Klodovik

#333 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Klodovik »

Tullius Iustinius wrote:@Klodovik
...ako budes upravu, onda ce verovatno opet biti sranja oko RS ako neko stane na put pridruzivanju RS Srbiji :(
U svemu sto ja ovde pricam delimicno ima i mog stava ali je veci deo realni izgled stvari o kojima ne odlucujem ja nego politika.

@scooter21ba
Shvatam te ali kao sto ni Kosovo (po ustavu Srbije) nikada nije postojalo tj. bilo je pokrajina koja IZRICITO nema mogucnost otcepljenja po ustavu tako ni RS nema ali ako se Kosovo protiv pravno otcepi onda ce i RS (ako se postuje Americka politika onda cemo svi da je postujemo). A Srbi su inace u celoj istocnoj Bosni od kada Bosna i postoji ali zato RS... e to sam objasnio malopre... sve je povezano... ali do trenutka kada EU (zajedno sa svima nama) postane jedinstvena drzava u kojoj nece biti vazna ni vera ni nacija ni rasa nego zakon i postovanje gradjanskih prava... samo sto se to nece desiti bas skorije, mozda za 20-30 godina...
Kosovo je neovisna država, a neke aman velike frke nije bilo ni u Srbiji, a kamoli u RS-u. Srbija približavanjem EU indirektno priznaje Kosovo, a morat će i direktno priznati neovisnost Kosova kako bi zaista i ušla u EU. Pitanja npr. regionalizacije Srbije i prava manjina će tu doći kao naknadne dodatne zanimljivosti. Što se tiče RS-a i neovisnosti ili pripajanja Srbiji, prouči malo ustav tog entiteta (a i Ustav Bosne i Hercegovine) i bit će ti jasno da nema mogućnosti da se to desi. Ustav i organizacija RS-a sprječavaju neovisnost tog entiteta. Naravno, ti ovo već sve znaš, ali se samo praviš lud i naivan.
Tullius Iustinius

#334 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

@scooter21ba
Ne razumem sta hoces da kazes sa duzinom postojanja Kosova i RS, zar to (sa pravne tacke gledista) nije sada nebitno ? :zoka:

@pici
Ja se opet skroz slazem sa tobom, evo samo da ti kazem sta bi bilo kad bih se ja pitao: Kosovo bi (kao sto bi pravno i trebalo) ostala deo Srbije zauvek a RS bi postala deo BiH ili u najgorem slucaju postala pokrajina sa istim pravima kao i Kosovo tj. izricito bez prava bilo kakvog otcepljenja. Jel smo se razumeli sada ? :)

@1gorstak
Kao sto si verovatno i sam shvatio, ja ne zelim bilo kakvu vojsku tako da na pitanje: sa kojom vojskom ? dodji na beogradcaffe pa pitaj gospodu radikale... :-)
A to da nam nece trebati NATO (i jednima i drugima) se ne bih slozio, mislim ako ne daj boze do toga dodje... :(

@zalizani
Ravnu goru ne spominji jer znaj da cu (mozda) cak pre biti uz tebe nego uz one okorele, masne , bradate, nevernicke cetnike, cetnike kakve vi znate i ja mrzim iako sam Srbin, veruj mi... :x

@Klodovik
To "Srbija približavanjem EU indirektno priznaje Kosovo, a morat će i direktno priznati neovisnost Kosova kako bi zaista i ušla u EU" nije tako, u interesu EU nije da Kosovo bude nezavisno nego u interesu Amerike da bi oslabili tj. stvorili pometnju u EU, a kao sto i rekoh RS pravno nema mogucnost otcepljenja ali i Kosovo isto :!:
Koliko vidim, Balkan ce da se "smiri" tek kada sve zemlje budu clanice EU i kada EU bude jedna drzava sa svim rasama i verama, drzava u kojoj ce bitno da bude samo postovanje zakona i prava njenih gradjana...
Klodovik

#335 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Klodovik »

Tullius Iustinius wrote:@scooter21ba
Ne razumem sta hoces da kazes sa duzinom postojanja Kosova i RS, zar to (sa pravne tacke gledista) nije sada nebitno ? :zoka:

@pici
Ja se opet skroz slazem sa tobom, evo samo da ti kazem sta bi bilo kad bih se ja pitao: Kosovo bi (kao sto bi pravno i trebalo) ostala deo Srbije zauvek a RS bi postala deo BiH ili u najgorem slucaju postala pokrajina sa istim pravima kao i Kosovo tj. izricito bez prava bilo kakvog otcepljenja. Jel smo se razumeli sada ? :)

@1gorstak
Kao sto si verovatno i sam shvatio, ja ne zelim bilo kakvu vojsku tako da na pitanje: sa kojom vojskom ? dodji na beogradcaffe pa pitaj gospodu radikale... :-)
A to da nam nece trebati NATO (i jednima i drugima) se ne bih slozio, mislim ako ne daj boze do toga dodje... :(

@zalizani
Ravnu goru ne spominji jer znaj da cu (mozda) cak pre biti uz tebe nego uz one okorele, masne , bradate, nevernicke cetnike, cetnike kakve vi znate i ja mrzim iako sam Srbin, veruj mi... :x

@Klodovik
To "Srbija približavanjem EU indirektno priznaje Kosovo, a morat će i direktno priznati neovisnost Kosova kako bi zaista i ušla u EU" nije tako, u interesu EU nije da Kosovo bude nezavisno nego u interesu Amerike da bi oslabili tj. stvorili pometnju u EU, a kao sto i rekoh RS pravno nema mogucnost otcepljenja ali i Kosovo isto :!:
Koliko vidim, Balkan ce da se "smiri" tek kada sve zemlje budu clanice EU i kada EU bude jedna drzava sa svim rasama i verama, drzava u kojoj ce bitno da bude samo postovanje zakona i prava njenih gradjana...
Nemoj da ti ja govorim koje su zemlje priznale Kosovo (ili su najavile priznanje), informiraj se sam. Kosovo je neovisna država. Evo, pogledaj malo... http://www.ks-gov.net/portal/srp.htm

A ovo što govoriš za priznavanje Kosova od strane Srbije... još ću početi vjerovati da ti zaista jesi naivan.
Prozor

#336 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Prozor »

Koji sam ja kreten sto sve ovo citam...

@Tullius

Ne dojmis mi se kao los momak, i ne ocekujem da imas stavove kao Bosanci, no ne znam koja je svrha ove teme u daljnjem, kada se uopce vise ne raspravlja o otcjepljenju BiH...

A na tu temu, mozes sam razumjeti da SFRJ bez Slovenije i Hrvatske vise nije bila SFRJ, i Srbi i Crnogorci su formirali ubjedljivu vecinu, koja je uz to drzala svu armiju, a bila je raspolozena onako kako jeste, spram grupice bosanskih Hrvata koji ni po koju cijenu nisu htjeli ostati u takvoj Jugi bez Hrvatske, i ti sad reci, je li bilo bolje to, ili nezavisna BiH, nasljednica one socijalisticke, multi-etnicke u nezavisnoj formi... Nazalost, i to sam mozes skontati, srpski politicari su od samog pocetka imali za cilj veliku Srbiju, razgranicenje sa ostalim narodima, i nikakvu multi-etnicku ni Jugu ni BiH, o tome svjedoci SAO krajina 90´, bosanske SAO 91´, RSK 91´, RS 92´(PRIJE NEZAVISNOSTI)... I kao sto neko rece, ako su Srbi(srpski politicari, oni sto su ih slijedili...) htjeli Jugu, zasto su pravilu 90´ u Hrvatskoj SRPSKU autonomnu oblast, a ne Jugoslavonsku AO? Zasto su proglasili R SRPSKU Krajinu a ne Jugoslavensku...? Zasto su odmah izveli genocid na ne-Srbima ako su "cuvali" JU? Zasto SAO a ne JAO( :D ) u BiH 91´? I to protiv njenog Ustava pa i Ustava SFRJ? Zasto R Srpska a ne R Jugoslovenska? Zasto genocid? Zasto divljacko razaranje? Je li se tako cuvala Jugoslavija? Mislim da ces tesko ubjediti bosanskog Hrvata ili Bosnjaka da zelis Jugoslaviju kada u Hrvatskoj ubijas Vukovar do temelja i pucas po Dubrovniku, uz to masuci cetnickim zastavama...

Ova pitanja nisu postavljena tebi da na njih odgovoris, nego da o njima razmislis, ako ti je stvarno do toga, i da shvatis kako Milosevic, koga sam ne volis, zajedno sa ostatkom srpske garniture tog doba uopce nije interesovala Juga nego V. Srbija i to je cinjenica, za Jugu se vise niko nije borio, i to je takodjer cinjenica... I sta onda ostaje Bosancu osim Bosne? Zasto da Bosanac ne glasa za svoju drzavu kada se stara vec raspala? Meni jedino nije jasno zasto obicnog Srbijanca svo to vrijeme ni za sekund nije interesovala Republika Srbija nego samo neke Juge, a uz to da su srpske(RSK, RS, savez sa SRJ, borba za srpstvo, samo sloga...)...
Pozdrav :)
zavrzlama

#337 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by zavrzlama »

Prozor wrote:Koji sam ja kreten sto sve ovo citam...

@Tullius

Ne dojmis mi se kao los momak, i ne ocekujem da imas stavove kao Bosanci, no ne znam koja je svrha ove teme u daljnjem, kada se uopce vise ne raspravlja o otcjepljenju BiH...

A na tu temu, mozes sam razumjeti da SFRJ bez Slovenije i Hrvatske vise nije bila SFRJ, i Srbi i Crnogorci su formirali ubjedljivu vecinu, koja je uz to drzala svu armiju, a bila je raspolozena onako kako jeste, spram grupice bosanskih Hrvata koji ni po koju cijenu nisu htjeli ostati u takvoj Jugi bez Hrvatske, i ti sad reci, je li bilo bolje to, ili nezavisna BiH, nasljednica one socijalisticke, multi-etnicke u nezavisnoj formi... Nazalost, i to sam mozes skontati, srpski politicari su od samog pocetka imali za cilj veliku Srbiju, razgranicenje sa ostalim narodima, i nikakvu multi-etnicku ni Jugu ni BiH, o tome svjedoci SAO krajina 90´, bosanske SAO 91´, RSK 91´, RS 92´(PRIJE NEZAVISNOSTI)... I kao sto neko rece, ako su Srbi(srpski politicari, oni sto su ih slijedili...) htjeli Jugu, zasto su pravilu 90´ u Hrvatskoj SRPSKU autonomnu oblast, a ne Jugoslavonsku AO? Zasto su proglasili R SRPSKU Krajinu a ne Jugoslavensku...? Zasto su odmah izveli genocid na ne-Srbima ako su "cuvali" JU? Zasto SAO a ne JAO( :D ) u BiH 91´? I to protiv njenog Ustava pa i Ustava SFRJ? Zasto R Srpska a ne R Jugoslovenska? Zasto genocid? Zasto divljacko razaranje? Je li se tako cuvala Jugoslavija? Mislim da ces tesko ubjediti bosanskog Hrvata ili Bosnjaka da zelis Jugoslaviju kada u Hrvatskoj ubijas Vukovar do temelja i pucas po Dubrovniku, uz to masuci cetnickim zastavama...

Ova pitanja nisu postavljena tebi da na njih odgovoris, nego da o njima razmislis, ako ti je stvarno do toga, i da shvatis kako Milosevic, koga sam ne volis, zajedno sa ostatkom srpske garniture tog doba uopce nije interesovala Juga nego V. Srbija i to je cinjenica, za Jugu se vise niko nije borio, i to je takodjer cinjenica... I sta onda ostaje Bosancu osim Bosne? Zasto da Bosanac ne glasa za svoju drzavu kada se stara vec raspala? Meni jedino nije jasno zasto obicnog Srbijanca svo to vrijeme ni za sekund nije interesovala Republika Srbija nego samo neke Juge, a uz to da su srpske(RSK, RS, savez sa SRJ, borba za srpstvo, samo sloga...)...
Respekt@prozor :thumbup:
sarajlija92

#338 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by sarajlija92 »

Zasto da budemo najslabija baklja kad smo najjaca baklja. Zasto da nam Beograd bude glavni grad drzave kad je Sarajevo ljepse bolje vise raje i mnogo mnogo bolji mentalitet ljudi nedijeljeno na nacionalnost. Zar Bosna i Hercegovina nije zasluzila da bude samostalna ko i sve ostale drzave niko nije htio ostat u Jugoslaviji u kojoj se komandovalo iz Beograda ni Crna Gora al je imala izdajnika u svojim redovima Bulatovica pedercinu. Kako onda jedan srbin moze da ocekuje da Bosanci ostanu nemoguce. Druga stvar nismo se mi odvojili zbog srba nego zato sto Jugoslavia avnojska nije vise postojala a da se nismo odvojili od srba pokazuje podatak na glasanju oko 70% stanovnistva je reklo DA za nezavisnu i suverenu medju kojima ogroman broj pravoslavaca tj. srba u BH. Znam iz licnih primjera komsija puno koji su glasali za nezavisnu sto se naravno ni u Sloveniji a ni u Hrvatskoj nije desilo i umjesto da postujete taj demokratski korak koji smo uradili vi ste nas ko janjce poklali poubijali i izmjestili iz mjesta u kojima smo zivjeli. Kolko se sjecam na pocetku rata u Sarajevu svi smo izasli na ulice sa Jugoslovenskim zastavama dok se u Beogradu mnogo prije toga na mitinzima milosevicevim iznosila zastava sa izrezanom petokrakom sto je barem meni bilo dovoljno receno da Jugoslavije nema i da ce srpska srbija krenuti u pohode da uzme sto vise moze. Onda 90 na svjetskom prvenstvu Jugoslavija je predstavljena sa samo dvaigraca iz muslimanskog dijela stanovnista Jugoslavije Safetom Susicem i Fahrudinom Omerovicem koji doduse nije imao sansu ni jednom da istrci na teren mundijala. Plasman u cetvrtfinale i izgubljena utakmica protiv Argentine se slavilo samo u Sarajevu sa Jugoslovenskim zastavama sjecam se ko sad cijelu noc smo vozali okolo grada i derali i cijepali sirenu auta kad smo poderali Spance. I izgubljenu smo utakmicu proslavili jer smo htjeli pokazat podrsku Jugi. Zasto u beogradu nije se slavilo neznam predpostavljam da im je bilo jasnije nego nama patriotama i ludim Bosancima da Jugoslavije vise nema. Mi to nismo smatrali sve do onog dana kad nas je Mali Mrav tj. Kuknjo Kukanjac poceo gadjati svim raspolozivim sredstvima onima koje smo placali tolke godine, tada nam je bilo jasno sta se desava a do tada smo bili u nekom balonu i nevjerici da nam se moze tako nesto desit. Sjeti se YUTEL ZA MIR koncerta nigdje drugo nego u Sarajevu da zadrzimo Jugoslaviju i da se nedijelimo. Jeli beograd imao tako nesto? Jednostavno napokon nismo pod nicijom vlasti, aneksijom, federacijom a ni okupacijom, nego smo Nezavisni i Suvereni i Medjunacionalni i Medjunarodni i ako necete sa nama necemo ni mi sa vama mi ne trcimo ni za kim nikada vise prosuli smo krv da budemo prvo svoji pa onda sve ostalo i nece biti mira dok nam nevratite LJILJANE I HIMNU JEDNA JEDINA takodjer sa 100% teritorije ko nece slobodan je da ide zapadno ili istocno i da se nevrati. BOSNA I HERCEGOVINA BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA
1gorstak

#339 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by 1gorstak »

Tullius Iustinius wrote: @1gorstak
Ti si rekao : "nisam ja taj koji ce otcepiti RS nego Srbija i RS, takvo je sadasnjue stanje.." A ja te samo pitam s kojom vojskom. Te vadikale ne racunam jer oni idu samo kad naoruzani JNA arsenalom napadaju goloruke.
Tebi mozda hoce, meni nece. Niti se uzdam u NATO niti u UN. Tu smo gresku prosli put napravili.
rajvosa^

#340 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by rajvosa^ »

Prozor wrote:Koji sam ja kreten sto sve ovo citam...

@Tullius

:thumbup: @Tullious, covjek ti nije bolje mogao reci.
Bosanac sa dna kace

#341 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Bosanac sa dna kace »

a kako ono: Srbi ce njih klati ne nozevima, vec kasikama (Seselj)
....Srbi ce se dic na oruzje, ako se Hrvatska osamostali, pozivam Srbe na oruzje... (patrijarh Pavle)
ovo je 1991, niko ne spominje Jugoslaviju....u jugoslovensko zajednistvo...
Tullius Iustinius

#342 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

@Prozor
E hvala bogu da mi neko objasni stvari (iz stvarnog Bosnjackog ugla) na otvoren i razumljiv nacin, sada mi je mnooogo jasnija situacija, hvala na objasnjenju... :mrgreen:
A uz izvinjenje sto opet nastavljam pricu, evo kako bi glasila replika jednog radikala: Bosna je bila bure baruta koje je eksplodiralo kada su muslimani u Sarajevu ubili nekoga (starog svata) na srpskoj svadbi i od toga je pocelo sve... :?
(cisto da znate razmisljanje druge strane)

@1gorstak
Mozda je vasa greska sto ste se uzdali u UN ali ipak moras da budes svestan da bi bez intervencije NATO-a cela BiH sada bila RS tj. RS ima danasnje granice zahvaljujuci NATO-u.

@Bosanac sa dna kace
Ja znam kakvo je Seselj govno (ako se moze reci tako blaga rec) i o njemu necu ni da raspravljam ali ako mi das link snimka na kome se vidi: "Srbi ce se dic na oruzje, ako se Hrvatska osamostali, pozivam Srbe na oruzje... (patrijarh Pavle)"
ja cu automatski (tj. i zvanicno) da predjem u Grcku pravoslavnu crkvu, ali ako stvarno imas takav dokaz a ako nemas onda bolje da ne komentarisem sta bih mogao da pomislim o tebi ako na osnovu abrova procenjujes patrijarha... :idea:
Prpa.ba

#343 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Prpa.ba »

Tullius Iustinius wrote:Mozda je vasa greska sto ste se uzdali u UN ali ipak moras da budes svestan da bi bez intervencije NATO-a cela BiH sada bila RS tj. RS ima danasnje granice zahvaljujuci NATO-u.

A da nije bilo nekih clanica NATO-a (konkretno: svih clanica izuzev SAD-a), ne bi bilo ni embarga na oruzje. Imajuci u vidu "junacine" u VRS, sumnjam da bi RS uopste postojala nakon eventualno dvije godine rata protiv naoruzane Armije RBiH. Dakle, radje bih ja a i svi mi da je NATO i UN stajao po strani u ratu, i da nam nisu nametali embargo na uvoz oruzja, nego sto su me "stitili" 4 godine :roll:
Bosanac sa dna kace

#344 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Bosanac sa dna kace »

Tullius Iustinius wrote: @Bosanac sa dna kace
Ja znam kakvo je Seselj govno (ako se moze reci tako blaga rec) i o njemu necu ni da raspravljam ali ako mi das link snimka na kome se vidi: "Srbi ce se dic na oruzje, ako se Hrvatska osamostali, pozivam Srbe na oruzje... (patrijarh Pavle)"
ja cu automatski (tj. i zvanicno) da predjem u Grcku pravoslavnu crkvu, ali ako stvarno imas takav dokaz a ako nemas onda bolje da ne komentarisem sta bih mogao da pomislim o tebi ako na osnovu abrova procenjujes patrijarha... :idea:
a ko biva plaho ces se i promijenit ako predjes u Grcku pravoslavnu crkvu, da si reko precu u islam pa haj :D
link dobijes kasnije malo :wink:
Tullius Iustinius

#345 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

hehehe :D , ali ipak sam daleko od islama. :-)
A grckoj crkvi vec pripadam (nezvanicno ali i zvanicno ako vidim taj dokaz-snimak) jer sam delom grk, i to ne bi znacilo odricanje nego odlazak u trenutno verski zdraviju sredinu...
shana_majka

#346 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by shana_majka »

@Tullius imal' kakva nova prica, tu pricu o svatovima slushamo od 92 :mrgreen: !?
Klodovik

#347 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Klodovik »

Tullius Iustinius wrote:@Prozor
E hvala bogu da mi neko objasni stvari (iz stvarnog Bosnjackog ugla) na otvoren i razumljiv nacin, sada mi je mnooogo jasnija situacija, hvala na objasnjenju... :mrgreen:
A uz izvinjenje sto opet nastavljam pricu, evo kako bi glasila replika jednog radikala: Bosna je bila bure baruta koje je eksplodiralo kada su muslimani u Sarajevu ubili nekoga (starog svata) na srpskoj svadbi i od toga je pocelo sve... :?
(cisto da znate razmisljanje druge strane)

@1gorstak
Mozda je vasa greska sto ste se uzdali u UN ali ipak moras da budes svestan da bi bez intervencije NATO-a cela BiH sada bila RS tj. RS ima danasnje granice zahvaljujuci NATO-u.

@Bosanac sa dna kace
Kako ti već reče, gledaj ono što je na stolu. A na stolu stoji... Bosna i Hercegovina je neovisna država, Hrvatska je neovisna država, Kosovo je neovisna država, Crna Gora je neovisna država, Srbija je neovisna država, Slovenija je neovisna država, Makedonija je neovisna država. To je tako iz kojeg god ugla da gledaš na stol.
cheguevara_k1

#348 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by cheguevara_k1 »

[youtube]http://youtube.com/watch?v=LzUqQxNb8qw[/youtube]
Ja ponovo, po ko zna koji put, moram da pitam... Zasto je lav iz Pionirse doline UMRO OD GLADI ??? Kad je nestalo nevine srpske nejaci, zzar nisu mogli da nastave da mu bacaju odrasle Srbe ??? Ili to i lav pravi razliku ?

p.s. necu vise da pratim ovu temu jer se 15 strana prdi u prazno. Nece vise nikad biti skupa Srbija i BiH, Hrvatska je vec uveliko na putu ka EU, Makedonci mijenjaju prezimena ( odbacuju -ić ), Crnci, a bogami i Gorci su podijelili ordenje medjusobno i sa brda sisli do mora ( uskoro ce da proglase novi Monteccarlo ), a mi... Mi cemo svi u 3 lepe 3,14cke materine. Odoh da se bacim lavu kao dobrovoljna zrtva.

p.p.s. Trebao je neko "Srpsku strazu sa Kromolja" da nauci, kad vec nisu u skoli naucili ( ako su i isli u nju ) da lavovi u zarobljenistvu nemaju instinkta za lov i da pored covjeka mogu umrijeti od gladi, jer ne znaju sta bi sa njim.
DINKA73

#349 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by DINKA73 »

@TULLIUS

NOEL MALKOM(ISTORIJA BOSNE)SAMO JEDAN MALI DIO

Ujutro 2. marta 1992., kad su objavljeni rezultati referenduma, pripadnici srpskih paravojnih jedinica podigli su barikade na ulicama i zauzeli snajperske polozaje nedaleko od skupstinske zgrade u Sarajevu. Dvadeset i cetiri sata cinilo se da je vojska preuzela vlast u Bosni i Hercegovini, ali su na tisuce Sarajlija izasle na ulice - ispred nisana snajpera - da demonstriraju, i puc je, ko zna zasto, sprijecen. Razlog za akciju vojske bio je toboze, to sto su dvojica mladih muslimana prethodnog dana u Sarajevu ubila na svadbi jednog Srbina. To ubistvo, koje je, po svemu sudeci, bilo rezultat nenadane provale emocija bez predumisljaja, iskoristeno je kao izlika da se javno osudi muslimanski "terorizam".44 Taktika je bila sasvim prozirna. Dakako da se niko nije sjetio da podigne barikade u Sarajevu u znak protesta zbog nebrojenih ubistava muslimana i slicnih incidenata u proteklih nekoliko mjeseci, kao sto se, recimo, dogodilo kad je 7. oktobra u Sipovu grupa srpskih paravojnih dobrovoljaca ubila Mehmeda Ganibegovica, ili kad su 13. oktobra srpski vojni rezervisti pucali iz autoamtskog naoruzanja po Mehmed-aginoj dzamiji u Tuzli.45

:bih:
Tullius Iustinius

#350 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

@shana_majka
Za sada nema koliko ja mogu da cujem ali ko zna, do sutra ce mozda... :zjev:

@Klodovik
Jeste tako ali ako hoces da kazes da je sve reseno i sve ide kao podmazano onda na prvom mestu sebe lazes, nemojte biti kao 92. nego razmisljajte o sadasnjoj situaciji iz svih uglova i razmisljajte realno tj. pametno :idea:

@DINKA73
Mozda ce da zvuci glupo ali mi je dok sam citao post pala jedna misao na pamet: ljudi su (generalno gledanno) i glupi i naivni i kratkovidi u bitnim stvarima koje se dogadjaju oko njih, jedina razlika od zivotinja je u tome sto znaju koliko je 2+2, znaju da napisu pesmu, da uzmu granu da bi se odbranili od zivotinja sve u svemu imaju 1m dalje vidike. Verovatno ce veliki broj ljudi da se smeje ali ipak treba razmisliti o ovome, da li stvarno mislite da nije tako :?: :idea:
To nama samo tako izgleda ali ustvari nismo svesni svoje nesvesti...

"Najveća budala nije onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina."

"Naš čovek ne ume da se pravovremeno zaustavi ni pri usponu ni pri padu." :idea: :sad:
Post Reply