Reklame na TV. Užas

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#326 Re: Reklame na TV. Užas

Post by Chmoljo »

karanana wrote:jeste li vidjeli one nove ledo-tarot? is prve mi se ucinile glupe, ali kad sam cuo razgovor, nisu lose.
one sa Bitorajcem? extra je :mrgreen: :mrgreen: :lol: lik dalabu :lol:

imate pitanje? da vidio sam :mrgreen:
sheilak

#327 Re: Reklame na TV. Užas

Post by sheilak »

:lol:

Bitorajec je odlican! Dobro skida bosanski naglasak :-D

"Vidim ga, lize Snjeguljicu" :D
SaraLe

#328 Re: Reklame na TV. Užas

Post by SaraLe »

Komsinice, jel vi znate moju idu... :evil:
dalmatinka

#329 Re: Reklame na TV. Užas

Post by dalmatinka »

Ne znam da li je već bila, ako je, ispričavam se - Vanish
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#330 Re: Reklame na TV. Užas

Post by anjusha »

Ko se sjeca ove reklame?

molfix pelene

nisam znala da li da se smijem ili placem. a najgore je sto je melodija tako zvucna da smo je svi u kuci pjevali nakon mjesec dana reklamiranja.
lolo_lolo

#331 Re: Reklame na TV. Užas

Post by lolo_lolo »

reklama sa pelenama je odlicna,mamice kupi mi molfiks pelene ti :bih:

ovo sa reneom za ledo sladoled je takodje odlicna reklama,jedna od rijetkih dobrih na nasim malim ekranima
armin_tz

#332 Re: Reklame na TV. Užas

Post by armin_tz »

Meni je dobra za onaj sok Lero: Ja san Mate iman nesto za te :D
Aurea Mediocritas

#333 Re: Reklame na TV. Užas

Post by Aurea Mediocritas »

TO NISAM JA, TO JE MOJA ŠAUMA!

Ova je neprevaziđena. Od ove nema dalje.
Oktobar28

#334 Re: Reklame na TV. Užas

Post by Oktobar28 »

Upravo danas, na jednom od foruma, napisah koliko iritantno česti i predugi reklami blokovi djeluju na mene, jer skoro pa i zaboravim šta gledam, ali kada je riječ o samim reklamnim porukama, moram da kažem da, bez obzira na to koliko idiotske ili ne one bile, ipak očito postižu željeni efekat - o njima se diskutuje.

Pored toga što, kako je neko već napisao: "podsvjesno utiču na odlučivanje o kupovini, jer na toj podsvjesnoj razini usađuju neku drugu poruku (osmijeh na licu djeteta, kojemu je sada drago da napokon "ne smrdi" isl.)", promovišu i sam brand, u smislu da nam što više "uđe u uho", a i da očuva lojalnost brandu, koja je jedan je od najbitnijih stvari koje čine vrijednost branda.
Ljudi koji prave reklame, moraju, prije svega, biti jako dobri psiholozi, kako bi nas, na nesvjesnoj razini, potakli na kupovinu. To zaista nije lak posao i, naravno, kao i u svakoj struci i industriji, ima i onih koji "fulaju", ali zato ima i onih koji, svojim idejama, postignu da jako puno ljudi po njihovom brendu naziva cijelu produkt kategoriju. (Nes kafa - za sve instant kafe, bile one brend kompanije Nestle ili ne, pa kaladont za pastu za zube i tome slično), a to sve na nesvjesnoj razini :)

Sa druge strane, mora se priznati da reklama ima zaista debilnih...žena u samoposluzi ne može da se odluči za omekšivač, a oko nje na svim rafovima samo "Softly", valjda je bune različite boje...ili kada, sa druge strane, potkopavaju prethodno "hvaljene" proizvode...tipa "Calgonit 2u1", pa nakon 5 mjeseci nova poruka "Calgonit 3 u 1", pa se nakon par godina konačno našao neko da uključi mozak i napravi "Calgonit all in one", da više ljudi nemaju tako očit dokaz da su sve te reklame čisto napuhavanje...ali, propusta ima svugdje, pa treba biti tolerantan.

Kao što već rekoh, meni više smeta učestalost reklamnih blokova i smetala bi mi da moram gledati i najbolju reklamu na svijetu, dok pomno pratim film ili neku emisiju.
Također, svakako mi smeta činjenica što reklamama svjesno i ciljano utiču na djecu, pa ona po samoposlugama plaču i nagovaraju roditelja na kupovinu, što se, u većini slučajeva pokaže uspješnim. Iako će svaka kompanija to negirati, jer u svojim pravilnicima kao strogo zabranjuju emitovanje reklama u dječijim programima i time se štite, a itekako dobro znaju da djeca danas gledaju skoro sve, a ne samo dječije programe, ako ništa, prisiljena su barem čuti, ako ne i vidjeti, ono što mama i tata gledaju.

To nam samo govori o tome koliko su ljudi, za novac i profit, spremni na sve!

I za kraj jedna odlična reklama, koju ste vjerovatno već imali prilike vidjeti. Snimana je iz jako, jako mnogo pokušaja, da bude iz jednog kadra. :)

http://www.youtube.com/watch?v=G_qUjrMtMec
Globus

#335 Re: Reklame na TV. Užas

Post by Globus »

Moram izvuc ovu temu iz naftalina :D Jel neko primijetio onu reklamu unicredit banka mislim da je ... kad tip hoce da plati gotovinom a oni mu kazu da je lud da treba placat karticom ? :D pa gdje je dno ovim reklama :D
karanana

#336 Re: Reklame na TV. Užas

Post by karanana »

dno dnoova je i ona nova bh telecomova reklama, kada neka nana/baba izda sobu nekom decku. i onda on upali mobitel i ukljuci onaj wap i gleda sve i svasta. i onda pravi zvukove kao da drka. a baba/nana prisluskuje i pita kroz vrata, jeli sve u redu. a mali u uzbudjenju kao odgovara odlicno je, super je, kao da je pri kraju drkenzija.
Control panel

#337 Re: Reklame na TV. Užas

Post by Control panel »

a ona smrznuto je zdravo LEDO :-) :roll: :shock:
hebote jos cu i povjerovati da je smrznuta hrana zdrava.
kolega

#338 Re: Reklame na TV. Užas

Post by kolega »

vama sigurno treba voda ...

be water ... my friend :D

karbofix

#339 Re: Reklame na TV. Užas

Post by karbofix »

definitivno najjača reklama je reklama za SOFTLY :shock:
kaže "vidim da ste neodlučni" - samo jedan artikal na policama :mrgreen: :mrgreen:
reklame za šampone - :-) :-)
niveine reklame - sa molekulama srebra..alo!? :-) :-)

a deefinitivno najjaču reklamu ima KONZUM - s OiŠ :skoljka: :mrgreen:
zezam se...SNICKERS... :thumbup:
Been

#340 Re: Reklame na TV. Užas

Post by Been »

Ovo s vodom je ultimativna idiotarija !
karanana

#341 Re: Reklame na TV. Užas

Post by karanana »

zescha idiotarija.

jeste li vidjeli novi nastavak reklame "kakljenje kod damira"? ispred kuce red na desetine djece cekaju na ulaz u damirovu kucu da kake.
BSn

#342 Re: Reklame na TV. Užas

Post by BSn »

Jos su malo i Damira Urbana plagirali u ovoj vodenoj reklami.
Vjerujte mi!

#343 Re: Reklame na TV. Užas

Post by Vjerujte mi! »

Napadate reklamu za Kap samo zato što se rasisti. Iz istog ste razloga napravili od Brucea invalida u Mostaru.
BSn

#344 Re: Reklame na TV. Užas

Post by BSn »

Vjerujte mi! wrote:Napadate reklamu za Kap samo zato što se rasisti. Iz istog ste razloga napravili od Brucea invalida u Mostaru.

Eno sad rasisti... Nije to, nego mu nas narod nikad nece halalit onu scenu s Chuck Norrisom. :twisted:
BSn

#345 Re: Reklame na TV. Užas

Post by BSn »

P.S. Ako si mislio ozbiljno, onda ovo smatram uvredom. :roll:
Vjerujte mi!

#346 Re: Reklame na TV. Užas

Post by Vjerujte mi! »

BSn wrote:Jos su malo i Damira Urbana plagirali u ovoj vodenoj reklami.
A ja se nadam da je ovo šala.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#347 Re: Reklame na TV. Užas

Post by ladyblue18 »

karanana wrote:zescha idiotarija.

jeste li vidjeli novi nastavak reklame "kakljenje kod damira"? ispred kuce red na desetine djece cekaju na ulaz u damirovu kucu da kake.
Vidjeh danas. :lol:
kurty

#348 Re: Reklame na TV. Užas

Post by kurty »

Sjo neki dan mal nisam poludio...
Gledam nesto na BHT, kad pocese reklame... TOP SHOP... i ona neka zena od 40-50 godina... reklamira neki masazes ili sta vec...
Prije nekih 15tak dana drzim neki trosjed u zraku, a mama i sestra satro pomjeraju cilim... I muka od tog, muka od te reklame.. ona je nesto zaposlena, radi po 8 sati, dodje kuci mrtva umorna, debljala se, celulit ovo ono... I onda se desilo cudo... kupila je taj masazer i sad je druga osoba... nakon 9-10 sati (sad nije vise 8, sad je 9-10) radnog dana, dodje kuci, uzme 15tak minuta relaks masazer i nova osoba... odmori se, misice utekne i spremna je ici vani sa prijateljima :shock: :lol: :lol: ... i slag na tortu, kako taj masazer ima i neki dodatak za pete... nije rende za pete, ali je to haman to... Trosjed je tezak, ali je ovo slag na tortu bio...peci se ona, nesta budine pokazuje, glumi sexy koku....

eh sad na pocetak posta da se vratim... i pocese reklame na BHT-u kad ta :x :x :x ...trznem se i prebacim na sljedeci kanal, kad ona opet... brzo prebacim na treci kanala kad opet onaaaaaaaa :x :x :x ... Iskljucio televiziju i izasao iz kuce... Sanele mi moje pocela me proganjati...

p.s. krenem sad dok sam ovo pisao da malo guglam, da nema slucajno gdje te reklame... i nisam smjeo vvidjeti rezultate pretrage :lol: :lol: :lol:

p.p.s. sjetih se jos jednog dijela reklame... ona nesto za nekoliko sedmica iz konfekciskog broja XX uletila u bruku manji broj :lol: :lol: :lol:
Vjerujte mi!

#349 Re: Reklame na TV. Užas

Post by Vjerujte mi! »

kurty wrote:Sjo neki dan mal nisam poludio...
Gledam nesto na BHT, kad pocese reklame... TOP SHOP... i ona neka zena od 40-50 godina... reklamira neki masazes ili sta vec...
Prije nekih 15tak dana drzim neki trosjed u zraku, a mama i sestra satro pomjeraju cilim... I muka od tog, muka od te reklame.. ona je nesto zaposlena, radi po 8 sati, dodje kuci mrtva umorna, debljala se, celulit ovo ono... I onda se desilo cudo... kupila je taj masazer i sad je druga osoba... nakon 9-10 sati (sad nije vise 8, sad je 9-10) radnog dana, dodje kuci, uzme 15tak minuta relaks masazer i nova osoba... odmori se, misice utekne i spremna je ici vani sa prijateljima :shock: :lol: :lol: ... i slag na tortu, kako taj masazer ima i neki dodatak za pete... nije rende za pete, ali je to haman to... Trosjed je tezak, ali je ovo slag na tortu bio...peci se ona, nesta budine pokazuje, glumi sexy koku....

eh sad na pocetak posta da se vratim... i pocese reklame na BHT-u kad ta :x :x :x ...trznem se i prebacim na sljedeci kanal, kad ona opet... brzo prebacim na treci kanala kad opet onaaaaaaaa :x :x :x ... Iskljucio televiziju i izasao iz kuce... Sanele mi moje pocela me proganjati...

p.s. krenem sad dok sam ovo pisao da malo guglam, da nema slucajno gdje te reklame... i nisam smjeo vvidjeti rezultate pretrage :lol: :lol: :lol:

p.p.s. sjetih se jos jednog dijela reklame... ona nesto za nekoliko sedmica iz konfekciskog broja XX uletila u bruku manji broj :lol: :lol: :lol:
Čekamo Policiju.
kurty

#350 Re: Reklame na TV. Užas

Post by kurty »

nek i policija ima polsa...sta fali :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply