Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Umjetnik a

#326 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Umjetnik a »

Globus wrote:Imao sam 3 strasti prva je bila nogomet druga zene i treca cokolada sine ciro ti tvoj kaze nema cokolade do DORINE cokolada svih cokolada :D :D :D :D :D :D
Jel tako ide xD ?

na taj fazon :mrgreen:
BKrajina

#327 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by BKrajina »

Pravi patriota nikad ne bojkotuje svoju zemlju. :) Netreba bojkotovati nase igrace niti reprezentaciju vec ih treba podrzati i navijati toliko vatreno koliko navijamo za smjene u savezu. :bih: I Ciri treba zahvaliti jer stvarno treba imati zivce i hrabrost i prihvatiti se djavolskog :evil: posla kad nemas ni igrace ni navijace na svojoj strani. :-) Zato treba navijati za repku :bih: i bodriti nase igrace :-D ali i nastaviti pritisak na savez :x da smjeni sve one koje nanose stetu a bogami i strpati u zatvor :skoljka: kriminalce.
oktobar07

#328 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by oktobar07 »

nema ko se sve ne spominje i ne kritikuje, a niko ne spominje igrace.
bez obzira na upravu, selektora, trenera, itd., igraci su ti koji posao treba da odrade na terenu, a nisu se pokazali u vise navrata.
kakve to veze ima ko sjedi u fotelji, kada nasi igraci nisu u stanju da dodaju loptu kako treba, daju gol, ili igraju cvrstu odbranu.
budimo realni, igraci nisu rodjeni juce, znaju oni svi sta je fudbal i kako treba da se igra, ne treba im neko iz uprave ili selektor da im pokaze kako se igra fudbal.
imali smo cak i mnoga poznata imena, igrace koji igraju po evropskim klubovima, a kada izadju na teren u bih bojama, motivacija im je nula. zelja za pobjedom je nula. isto kao da igraju za neki drugorazredni klub, a ne za reprezentaciju svoje drzave.
igraci treba samo da se koncentrisu na svoju igru i na tih 90 minuta koje ce provesti na travi, a ne da se brinu o ostalim stvarima koje se desavaju u upravi i sta ti ja znam.
kod nas to nije slucaj, kod nas su igraci i politicari i revolucionari i kriticari i sve ostalo, ali zato u tih 90 minuta na travi zakazu, ko' da igraju sa dvije lijeve noge.
i onda udri po svakome koga stignu, da bi opravdali svoju neproduktivnost na terenu.
zato sam ja misljenja da su 70% igraci krivci za neuspjeh, a ostalo kako hocete. :bih:
srpanj

#329 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by srpanj »

alphonse kauders wrote:
Najgore je što ako se odazovu, ja fakat ne mogu navijati protiv te reprezentacije, pogotovo ako su izabrani najbolji.

:? :? :?
uufffffff...situacija je zaista alarmantna.... stvarno, sve je moguce

ima li ikakva alternativa da se rijesimo ovog saveza prije nego sto zapocnu kvalifikacije.. sem bojkota?

a opet.... nakon svih ovih silnih sjednica u kratkom vremenskom periodu ljudi su se stvarno trudili da rijese ovu komplikovanu situaciju...sigurno su umorni... (kao da im cujem uzdahe olaksanja nakon sto su donijeti zakljucci)................................ (toliko barem mozemo uciniti ne?)

edit:
pape.....valjda nije kasno :-) ...evo, malo sam pis'o-bris'o :D :sax:
Last edited by srpanj on 12/07/2008 18:01, edited 1 time in total.
BKrajina

#330 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by BKrajina »

oktobar07 wrote:nema ko se sve ne spominje i ne kritikuje, a niko ne spominje igrace.
bez obzira na upravu, selektora, trenera, itd., igraci su ti koji posao treba da odrade na terenu, a nisu se pokazali u vise
zato sam ja misljenja da su 70% igraci krivci za neuspjeh, a ostalo kako hocete. :bih:
Ja mislim, sa izuzetkom posljenjih utakmica i dogadjanja, da su nasi igraci i repka, posigli vrlo dobre rezultate. Sjetite se samo: Treba namuciti i osramotiti Spaniju, Dansku, itd i biti gotovo do zadnje minute u kombinaciji za veliko takmicenje kada je repka na Fifinoj listi bila pri dnu ili negdje u sredini. Druga je stvar naseg mentaliteta sto mi mislimo da smo neka "fudbalska velesila" pa nevidimo kakve rezultate smo imali. Ponosim se repkom :bih: i igracima. Hvala im sto su predstavljali nasu zemlju na divan nacin i hvala im na zajednistvu. "Zajedno je lakse" - Sergej Barbarez :bih: :bih: :bih: :faraon1:
grep

#331 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by grep »

oktobar07 wrote:nema ko se sve ne spominje i ne kritikuje, a niko ne spominje igrace.
bez obzira na upravu, selektora, trenera, itd., igraci su ti koji posao treba da odrade na terenu, a nisu se pokazali u vise navrata.
kakve to veze ima ko sjedi u fotelji, kada nasi igraci nisu u stanju da dodaju loptu kako treba, daju gol, ili igraju cvrstu odbranu.
budimo realni, igraci nisu rodjeni juce, znaju oni svi sta je fudbal i kako treba da se igra, ne treba im neko iz uprave ili selektor da im pokaze kako se igra fudbal.
imali smo cak i mnoga poznata imena, igrace koji igraju po evropskim klubovima, a kada izadju na teren u bih bojama, motivacija im je nula. zelja za pobjedom je nula. isto kao da igraju za neki drugorazredni klub, a ne za reprezentaciju svoje drzave.
igraci treba samo da se koncentrisu na svoju igru i na tih 90 minuta koje ce provesti na travi, a ne da se brinu o ostalim stvarima koje se desavaju u upravi i sta ti ja znam.
kod nas to nije slucaj, kod nas su igraci i politicari i revolucionari i kriticari i sve ostalo, ali zato u tih 90 minuta na travi zakazu, ko' da igraju sa dvije lijeve noge.
i onda udri po svakome koga stignu, da bi opravdali svoju neproduktivnost na terenu.
Izvini Ivice nismo te prepoznali!!!

Da nebi ovo otislo u neku bezveznu rapravu, samo cu ti reci da obratis paznju na par utakmica gdje je donekle stimala situacija i gdje su igraci bili na djelu. BiH protiv Danske na Kosevu, BiH protiv Spanije u Mestalji i BiH protiv Srbije u Beogradu. E vidis tu smo zamalo ulovili cijeli plijen, samo nam je trebalo malo srece i par stucnjaka u savezu i Ivica ili Vaha na klupi. I ti bi danas velicao Pjanice, Huseinovice, Dzeke i nebi se bezveze prosipo po forumu.
mostarac

#332 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by mostarac »

BOJKOT repke a pogotovo BOJKOT premier lige, al ovo drugo ide malo teze, ali tu je srce problema. Samo 2-3 kola PL da se bojkotuju bar u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici i Travniku vidio bi frke. Mada kad gledam onako nasa PL i lici na jedan bojkot jer 500 gledalaca otprilike gleda svaku utakmicu, al ne treba im dati ni toliko.
Globus

#333 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Globus »

Umjetnik a wrote:
Globus wrote:Imao sam 3 strasti prva je bila nogomet druga zene i treca cokolada sine ciro ti tvoj kaze nema cokolade do DORINE cokolada svih cokolada :D :D :D :D :D :D
Jel tako ide xD ?

na taj fazon :mrgreen:
Ma sta ti je ba sad ce reklama biti
Imao sam 3 strasti prva je bila munib druga iljo treca hamdija xD Sine ciro ti tvoj kaze nema lopovluka do saveza BOSNE xD :D :D :mrgreen:
oktobar07

#334 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by oktobar07 »

grep wrote:Izvini Ivice nismo te prepoznali!!!

Da nebi ovo otislo u neku bezveznu rapravu, samo cu ti reci da obratis paznju na par utakmica gdje je donekle stimala situacija i gdje su igraci bili na djelu. BiH protiv Danske na Kosevu, BiH protiv Spanije u Mestalji i BiH protiv Srbije u Beogradu. E vidis tu smo zamalo ulovili cijeli plijen, samo nam je trebalo malo srece i par stucnjaka u savezu i Ivica ili Vaha na klupi. I ti bi danas velicao Pjanice, Huseinovice, Dzeke i nebi se bezveze prosipo po forumu.
ma daj ba, dajes mi tu primjere nekih par utakmica, izgleda smijesno kad imas more utakmica u kojima su se igraci obrukali.

ne kontam te to za ivica i vaha, ne pratim bas sva dogadjanja u detalje, pa nisam upucen u doprinos pomenute dvojice. nije ni bitno.
i dalje stojim pri tome da igraci treba da budu vise igraci, a manje politicari i revolucionaristi.
Hantraga

#335 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Hantraga »

Ćiro o odlasku u BiH: Bandić mi je naredio da moram ići

VIDEO: INTERVJU ZA NOVU TV.

http://dnevnik.hr/sport/nogomet/ciro-o- ... m-ici.html

Jao Cire sto medi, covjek bi ga izabro za predsjednika drzave :lol:
grep

#336 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by grep »

oktobar07 wrote:
grep wrote:Izvini Ivice nismo te prepoznali!!!

ma daj ba, dajes mi tu primjere nekih par utakmica, izgleda smijesno kad imas more utakmica u kojima su se igraci obrukali.

ne kontam te to za ivica i vaha, ne pratim bas sva dogadjanja u detalje, "pa nisam upucen u doprinos pomenute dvojice."nije ni bitno.
i dalje stojim pri tome da igraci treba da budu vise igraci, a manje politicari i revolucionaristi.
Ma bitno je mali bitno!
Nije ni bitno. :run:
Comrad

#337 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Comrad »

Pa stanje u savezu se direktno odrazava na igrace i samim tim na njihovu igru, isto kao sto se i stanje izmedju roditelja odrazava na dijete. Kakva da bude motivacija, dodju ljudi iz super sredjenih liga u ovaj lopovluk i igraju samo iz ljubavi prema repki, a ovi i dalje kradu njima pred ocima. Bas bih vidio tebe i tvoju zelju u takvim situacijama . Igraci su dugo vremena trpili ove lopove, dok nisu lagano poceli ne dolaziti na okupljanja repke. Ne kazem, normalno moze se desiti i igracima da imaju los dan, ali ovdje je iskljucivo stvar u nesposobnim selektorima (koje smo mijenjali ko carape) i jos nesposobnijem savezu.
ibrotuzla

#338 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by ibrotuzla »

E sada će Ušanović imati konkurenciju u organiziranju utakmica sa Iranom. Ćiro ima veću štelu u Iranskom savezu :-) :run:
Bosanski_kralj

#339 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

oktobar07 wrote: ma daj ba, dajes mi tu primjere nekih par utakmica, izgleda smijesno kad imas more utakmica u kojima su se igraci obrukali.
ne kontam te to za ivica i vaha, ne pratim bas sva dogadjanja u detalje, pa nisam upucen u doprinos pomenute dvojice. nije ni bitno.
A koji su sve igrači igrali tada u našoj repki? Da li su to bili ono najbolje što smo imali???
Chicha Chvorak

#340 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Chicha Chvorak »

Cirkus u zemlji,
cirkus u nogometnom savezu,
cirkus na forumu....

A zar nije logicnije da nogometasi BiH bez obzira na savez,igraju srcem za svoju BiH?
Bojkot?Ma je,lakse je lezat i odmarat nego dolazit u Zenicu i igrat.Vjerujem da je kod mnogih i to u pitanju(Salihamidzic npr.)

Stalno neka prica o hakcijama,lupanjima,skidanjima,onaj iz BHF nesto i prijeti..a nista ba od togha lijepi moji.
Samo prazna prica.Kao i mnogo puta do sada.
A kad je Kodro bio na celu reprezentacije,onda nije bilo bojkota?Onda nije smetao savez?

Mnogo bolje bi bilo da igraci dodju na poziv i daju sve od sebe,a vi ih iz sveg srce podrzite.
Jedino tako se mogu napravit rezultati ,a kad ima rezultata ko da ce kod brigat sto su kokosari iz saveza nesto maraka strpali u dzep.

Sto se tice Cire Metuzalema...Jedan drugi Metuzalem nedavno osvoji EP.
cyprus

#341 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Chicha Chvorak wrote:Cirkus u zemlji,
cirkus na forumu....

A zar nije logicnije da nogometasi BiH bez obzira na savez,igraju srcem za svoju BiH?
Bojkot?Ma je,lakse je lezat i odmarat nego dolazit u Zenicu i igrat.Vjerujem da je kod mnogih i to u pitanju(Salihamidzic npr.)

Stalno neka prica o hakcijama,lupanjima,skidanjima,onaj iz BHF nesto i prijeti..a nista ba od togha lijepi moji.
A kad je Kodro bio na celu reprezentacije,onda nije bilo bojkota?Onda nije smetao savez?

Mnogo bolje bi bilo da igraci dodju na poziv i daju sve od sebe,a vi ih iz sveg srce podrzite.
Jedino tako se mogu napravit rezultati ,a kad ima rezultata ko da ce kod brigat sto su kokosari iz saveza nesto maraka strpali u dzep.

Usudiću se da se složim :cry:
kirby

#342 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by kirby »

Chicha Chvorak wrote:Cirkus u zemlji,
cirkus na forumu....

sa svime se slazem.nije sve ni u Hlopti :D :D :D :D
NicaZe_

#343 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by NicaZe_ »

Iljo i ekipa zasluzuju nobelovu nagradu za cuvanje fotelja. Bilo ko da je dosao osim Cire znacio bi njihov kraj. Sada ce sva medijska klapa biti usmjerena prema njemu, opet su sacuvali guzice....
Iskreno, Vaha, Mesa i Faruk SERU!!! Ova dva posljednja su do prije deset dana pregovarali sa Savezom, a sada nesto pametuju za pristojne udaljenosti. Neka dodju ovdje, a nisu se udostojili ni na Kosevo doci podrzati Kodru...
Bez obzira na sve ja i cu da bojkotujem ovu repku, 20.8. Bilino polje (zar nije receno da ce biti na Kosevu?) me nece vidjeti...
Abacija

#344 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Abacija »

Chicha Chvorak wrote:
Cirkus u zemlji,
cirkus na forumu....
Pogrijesio si temu jarane. Sarajevski Haiku je pod Bh.regije < Sarajevo. :D Ali dobar ti je Haiku, nema sta. Samo tako nastavi. :thumbup:
Abacija

#345 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Abacija »

NicaZe_ wrote:Iljo i ekipa zasluzuju nobelovu nagradu za cuvanje fotelja. Bilo ko da je dosao osim Cire znacio bi njihov kraj. Sada ce sva medijska klapa biti usmjerena prema njemu, opet su sacuvali guzice....
Iskreno, Vaha, Mesa i Faruk SERU!!! Ova dva posljednja su do prije deset dana pregovarali sa Savezom, a sada nesto pametuju za pristojne udaljenosti. Neka dodju ovdje, a nisu se udostojili ni na Kosevo doci podrzati Kodru...
Bez obzira na sve ja i cu da bojkotujem ovu repku, 20.8. Bilino polje (zar nije receno da ce biti na Kosevu?) me nece vidjeti...
Niko od njih nije pregovarao sa Savezom. To su Iljo & co samo napunili listu da popale tebe i mene. Zar si zaboravio kad su se provalili sa onim Norvezaninom? Sto vise zvucnijih imena to "nene", sto citaju Avaz i slicne novine, vise zatvaraju oci pred stvarnoscu.
pirmin

#346 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by pirmin »

Taman da je moj Kemo sef strucnog staba ja se odlucujem za bojkot do kraja a kraj se zna - Savez napolje ( ne iz fudbala nego iz Bosne i Hercegovine - za sva vremena).

Sve one koji podrzavaju ove sanere smatram glupim i naivnim Bosnjama - teladima uz duzno izvinjenje teladima.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#347 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by since1921 »

E nek su Vaha i kompanija opet nasli pametovat sa distance.Sa sigurne fotelje koju imaju tamo...sve bi oni nesto ma kurac bi oni.....
BaileyS

#348 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by BaileyS »

since1921 wrote:E nek su Vaha i kompanija opet nasli pametovat sa distance.Sa sigurne fotelje koju imaju tamo...sve bi oni nesto ma kurac bi oni.....
Sta trebaju? Da dodju da ih potrosimo ko Kodru i Bolica, pa za mjesec da se odusevljavamo nekakvim Blazevicem.

Kakav samar za Kodru i Bolica su naslovi iz novina i izjave iz Saveza, a koje raja debelo kupuje, da je Ciro jedini koji moze ujedini BiH i reprezentaciju? Znaci, da bi ujedinio ovu reprezentaciju moras biti njen latentni neprijatelj a kao dokazani patriota odmah si diskreditovan. Mi nismo zasluzili da bilo ko dodje da se bori za nas jer vec protiv Bugarske stadion ima da bude ispunjen do posljednjeg mjesta.

Boriti se za takve moze samo sadomazohista i budala. Kodro i Bolic ce shvatiti vec u augustu zasto su Vaha i kompanija u pravu a zasto su njih dvojica ispali levati.

ps
Ma nemam ja nista ni protiv tog Blazevica, nije jedini iz hrvatskog korpusa koji je negirao (ili negira i dalje) ovu zemlju ali imam protiv toga da dovedu bas njega nakon smjene Kodre. On je sve ono sto Kodro nije, bar kad je u pitanju odnos prema zemlji u kojoj se rodio, i zato mi je ovo spram mrtve glave. Ovo je klasicno ismijavanje od strane Saveza na sve ono sto su Bolic i Kodro pokusali uvesti kao normu ponasanja u reprezentaciji BiH. Kodru su kostale rijeci da za BiH ne moze igrati neko kome je srce negdje drugdje a izbor Blazevica je poruka da nam ne pada napamet da razmisljamo na taj nacin, ni mi a ni buduci selektori.
Dead Man Walking

#349 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

Maheri iz saveza su jos uvijek (barem jedan) korak ispred svih. :( Sjajan potez za njih, doveden je covjek koji ce reprezentaciju vratiti u novine. Evo na forumu se digla halabuka, meidji svi pricaju o Ciri... Isti oni novinari (nazalost, daj boze da grijesim) koji su organizovali akciju za spas nogometa ce se utrkivati za intervju s Cirom i da objave nesto o njemu. Upravo ono sto su misevi iz saveza htjeli to su i dobili. Raja se nalozi u sekundi... Da smo pametni ova vijest bi bila objavljena negdje u cosku novina zajedno za rezultatima prvenstva u bocanju a ova tema bi na forumu bila interesantna koliko i muska sisa (iliti dojka :D ). Al jos smo mi zeleni za lopine iz saveza...

P.S. Licno mislim da je Ciro extra izbor za selektora, iako zakasnio par godina.
cyprus

#350 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Joj, ako nije napisano bar 300 postova sa istom sadržinom... :-) Kako vam se da? :-?
Locked