Pile malo rasisticko...UniC wrote:Vjeruj mi da mi je drago što nisam blizu Sarajeva. To je samo hrpa cigana na jednom mjestu, za razliku od Zenice, Tuzle, Jajca, Travnika, Visokog.... gdje je malo manja hrpa

Pile malo rasisticko...UniC wrote:Vjeruj mi da mi je drago što nisam blizu Sarajeva. To je samo hrpa cigana na jednom mjestu, za razliku od Zenice, Tuzle, Jajca, Travnika, Visokog.... gdje je malo manja hrpa

UniC wrote:Inače sam Hrvat. Dodika nemogu podnijeti iz prostog razloga što je seljačina, bez ikakve veze sa nacionalnosti. Mesića ne da nemogu podnijeti nego ga mrzim iz prostog razloga što nevoli Hrvate iz BiH. Tko je on da nami govori kako nam je BiH domovina? On je stvorio Hrvatsku?? Meni srce kuca za Hrvatsku, rodjen sam u Hercegovini i volim je, ali nevolim BiH cjelokupno. I sad će meni jedan jugonostalgičar, titov guzoljubac objašnjavat da ja tražim sreću u Sarajevu i da je to moja domovina? Tko je on, dok su branitelji ginuli na sve strane, on je se skrivao po Švicarskoj i prao novac. I sad mi ima morala reć da mi Hrvatska nije domovina. Dodik donekle ima pravo. Ni ja nevolim Bosnu i Hercegovinu, znamo da je nebi bilo da se nije umiješala američka vlast koja ni nezna kako se ovde ljudi ne podnose. Republika Srpska -Srbiji, Herceg-Bosna- Hrvatskoj, ostalo- Bosna, i svi zadovoljni. Pozdrav!
Zbog ovakvih ljudi koji zive u Hrvatskoj ta zemlja nam je uvijek bila bliža od Srbije.. Čestitam na komentarusitno wrote:UniC wrote:Inače sam Hrvat. Dodika nemogu podnijeti iz prostog razloga što je seljačina, bez ikakve veze sa nacionalnosti. Mesića ne da nemogu podnijeti nego ga mrzim iz prostog razloga što nevoli Hrvate iz BiH. Tko je on da nami govori kako nam je BiH domovina? On je stvorio Hrvatsku?? Meni srce kuca za Hrvatsku, rodjen sam u Hercegovini i volim je, ali nevolim BiH cjelokupno. I sad će meni jedan jugonostalgičar, titov guzoljubac objašnjavat da ja tražim sreću u Sarajevu i da je to moja domovina? Tko je on, dok su branitelji ginuli na sve strane, on je se skrivao po Švicarskoj i prao novac. I sad mi ima morala reć da mi Hrvatska nije domovina. Dodik donekle ima pravo. Ni ja nevolim Bosnu i Hercegovinu, znamo da je nebi bilo da se nije umiješala američka vlast koja ni nezna kako se ovde ljudi ne podnose. Republika Srpska -Srbiji, Herceg-Bosna- Hrvatskoj, ostalo- Bosna, i svi zadovoljni. Pozdrav!
Inace sam Hrvatica - iz Hrvatske I sramota me je zbog tvojih rijeci. Neugodno mi je zbog svih divnih ljudi u BIH.
To o cemu ti pricas nema veze sa vezom. Stipe Mesic je pametan covjek i svaka mu je na mjestu. Takvi kako ti kada nemaju argumente protiv onih koji ne misle isto, mogu ih jedino nazvati - jugonostalgicarima! Ja nisam jugonostalgicarka, ratna profiterka ili neka duga idiotarija (koju ti koristis u svome vokabularu), a volim RH kao svoju domovinu i BIH u njezinim granicama. Da zivim u Kini, USA, Rodeziji ili bilo gdje drugo - vjerovatno bih se isto tako osjecala.
Shvati vise da ti je domovina tamo odakle su tvoji preci, tamo gdje placas (ili ne placas?) porez, tamo gdje ti je kuca, gdje ti djeca rastu - pa zamisli: upravo to je ono sto Stipe govori!!!
Inace sam 'ostali' - iz BiH, po vjeri katolkinja. Mnogi hrvati koje poznajem ne mogu da shvate zasto ja nisam Hrvatica. Nisam i necu da budem! Biti katolik ne znaci da se mora biti hrvat, a usijane glave to ne shvataju.sitno wrote:UniC wrote:Inače sam Hrvat. Dodika nemogu podnijeti iz prostog razloga što je seljačina, bez ikakve veze sa nacionalnosti. Mesića ne da nemogu podnijeti nego ga mrzim iz prostog razloga što nevoli Hrvate iz BiH. Tko je on da nami govori kako nam je BiH domovina? On je stvorio Hrvatsku?? Meni srce kuca za Hrvatsku, rodjen sam u Hercegovini i volim je, ali nevolim BiH cjelokupno. I sad će meni jedan jugonostalgičar, titov guzoljubac objašnjavat da ja tražim sreću u Sarajevu i da je to moja domovina? Tko je on, dok su branitelji ginuli na sve strane, on je se skrivao po Švicarskoj i prao novac. I sad mi ima morala reć da mi Hrvatska nije domovina. Dodik donekle ima pravo. Ni ja nevolim Bosnu i Hercegovinu, znamo da je nebi bilo da se nije umiješala američka vlast koja ni nezna kako se ovde ljudi ne podnose. Republika Srpska -Srbiji, Herceg-Bosna- Hrvatskoj, ostalo- Bosna, i svi zadovoljni. Pozdrav!
Inace sam Hrvatica - iz Hrvatske I sramota me je zbog tvojih rijeci. Neugodno mi je zbog svih divnih ljudi u BIH.
To o cemu ti pricas nema veze sa vezom. Stipe Mesic je pametan covjek i svaka mu je na mjestu. Takvi kako ti kada nemaju argumente protiv onih koji ne misle isto, mogu ih jedino nazvati - jugonostalgicarima! Ja nisam jugonostalgicarka, ratna profiterka ili neka duga idiotarija (koju ti koristis u svome vokabularu), a volim RH kao svoju domovinu i BIH u njezinim granicama. Da zivim u Kini, USA, Rodeziji ili bilo gdje drugo - vjerovatno bih se isto tako osjecala.
Shvati vise da ti je domovina tamo odakle su tvoji preci, tamo gdje placas (ili ne placas?) porez, tamo gdje ti je kuca, gdje ti djeca rastu - pa zamisli: upravo to je ono sto Stipe govori!!!
Kako kome !saibaba wrote:Zbog ovakvih ljudi koji zive u Hrvatskoj ta zemlja nam je uvijek bila bliža od Srbije.. Čestitam na komentarusitno wrote:UniC wrote:Inače sam Hrvat. Dodika nemogu podnijeti iz prostog razloga što je seljačina, bez ikakve veze sa nacionalnosti. Mesića ne da nemogu podnijeti nego ga mrzim iz prostog razloga što nevoli Hrvate iz BiH. Tko je on da nami govori kako nam je BiH domovina? On je stvorio Hrvatsku?? Meni srce kuca za Hrvatsku, rodjen sam u Hercegovini i volim je, ali nevolim BiH cjelokupno. I sad će meni jedan jugonostalgičar, titov guzoljubac objašnjavat da ja tražim sreću u Sarajevu i da je to moja domovina? Tko je on, dok su branitelji ginuli na sve strane, on je se skrivao po Švicarskoj i prao novac. I sad mi ima morala reć da mi Hrvatska nije domovina. Dodik donekle ima pravo. Ni ja nevolim Bosnu i Hercegovinu, znamo da je nebi bilo da se nije umiješala američka vlast koja ni nezna kako se ovde ljudi ne podnose. Republika Srpska -Srbiji, Herceg-Bosna- Hrvatskoj, ostalo- Bosna, i svi zadovoljni. Pozdrav!
Super , bas zato neka procita da u Hrvtskoj nisi svi ljudi zluradi i da ne sanjaju podijeljenu i unistenu susjednu drzavu ( @Sitno ) neka vidi da u Bosni ima katolika koji nisu Hrvati ( @Zlatiborka ) i koji vole svoju domovinu i ne bi je cjepali i derali kidali i komadali .Neka vidi mali Bobanov isprdak da Zeljko Komsic nije unikat a da Siber i Vikic nisu izuzeci i elemntarne pojave .Sada on ciri i osluskujue rekcije da vidizoom66 wrote:dajte ljudi, shto se brinete zbog unica? on vec par dana pije banatsku brlju..
Ja vidim da ima katolika koji nisu Hrvati, tj. vec sam ih spominjao. Postujem ih i nadam se da se u slucaju nekih pregovora nece niti izjasnjavati kao Hrvati traziti da se neko ugleda na njih.feral.tribune wrote:Super , bas zato neka procita da u Hrvtskoj nisi svi ljudi zluradi i da ne sanjaju podijeljenu i unistenu susjednu drzavu ( @Sitno ) neka vidi da u Bosni ima katolika koji nisu Hrvati ( @Zlatiborka ) i koji vole svoju domovinu i ne bi je cjepali i derali kidali i komadali .Neka vidi mali Bobanov isprdak da Zeljko Komsic nije unikat a da Siber i Vikic nisu izuzeci i elemntarne pojave .Sada on ciri i osluskujue rekcije da vidizoom66 wrote:dajte ljudi, shto se brinete zbog unica? on vec par dana pije banatsku brlju..
na kakav teren su legla njegova naci -fasi izivljavanja .
zlatiborka wrote:@pjo,
da ti kazem nesto. Ja sam obicna gradjanka BiH i zivim u Sarajevu. Po porijeklu sam cudni mjesanac, po vjeri, rekla sam vec, da sam katolkinja. Ja nikada ne mogu biti Hrvatica jer mi roditelji nisu imali ni 1% hrvatske krvi! A to sto sam se rodila u Hercegovini, nisam ja birala, valjda je to svima jasno. I to sto obitavam u Sarajevu je isto tako igra slucaja i sudbine.
Ali @pjo, ja se osjecam gradjankom Sarajeva i moja je jedina domovina Bosna i Hercegovina!
Hajde zivio ti meni.....
pusti se demagogije pjo , svak moze traziti ali se nista ne dobiva ako se nesto ne dadne jel tako prijatelju.pjo wrote:Tvoj zivot je tvoj zivot. Nemoj se samo petljati u ono sto traze Hrvati i drugom prilikom sebe deklarirati kao Hrvaticu.
Halo !! pa nemaju hrvati monopol na katoličanstvo, U Sa ima i njemaca koji su več nekoliko generacija ovdje, mađara, čeha koji su takođe katolici.. Zašto bi se ljudi izjašnjavali kao hrvati kat to nisu..pjo wrote:Ja vidim da ima katolika koji nisu Hrvati, tj. vec sam ih spominjao. Postujem ih i nadam se da se u slucaju nekih pregovora nece niti izjasnjavati kao Hrvati traziti da se neko ugleda na njih.feral.tribune wrote:Super , bas zato neka procita da u Hrvtskoj nisi svi ljudi zluradi i da ne sanjaju podijeljenu i unistenu susjednu drzavu ( @Sitno ) neka vidi da u Bosni ima katolika koji nisu Hrvati ( @Zlatiborka ) i koji vole svoju domovinu i ne bi je cjepali i derali kidali i komadali .Neka vidi mali Bobanov isprdak da Zeljko Komsic nije unikat a da Siber i Vikic nisu izuzeci i elemntarne pojave .Sada on ciri i osluskujue rekcije da vidizoom66 wrote:dajte ljudi, shto se brinete zbog unica? on vec par dana pije banatsku brlju..
na kakav teren su legla njegova naci -fasi izivljavanja .
Svejedno, agenda ostaje ista - ravnopravnost Hrvata.
Tako je prijatelju. Ja sam za dogovor da svako bude zadovoljan ili ako ne moze tako da bar svako bude jednako nezadovoljan. Nije smisao da neko nekog zejebe ili mu uzme sto ga ne ide pa da to opet bude uzrok razdora za blizu buducnost. O daljnjoj buducnosti ne bih, ionako ne znamo sto donosi i nije na nama.paratrooper wrote:pusti se demagogije pjo , svak moze traziti ali se nista ne dobiva ako se nesto ne dadne jel tako prijatelju.pjo wrote:Tvoj zivot je tvoj zivot. Nemoj se samo petljati u ono sto traze Hrvati i drugom prilikom sebe deklarirati kao Hrvaticu.
Ostavite Mostar i Neum Bosnjacima pa ce te dobiti svoju krsnu Republiku Hercegovacku
Pa naravno, ja se potpuno slazem sa tobom !saibaba wrote: Ja vidim da ima katolika koji nisu Hrvati, tj. vec sam ih spominjao. Postujem ih i nadam se da se u slucaju nekih pregovora nece niti izjasnjavati kao Hrvati traziti da se neko ugleda na njih.
Halo !! pa nemaju hrvati monopol na katoličanstvo, U Sa ima i njemaca koji su več nekoliko generacija ovdje, mađara, čeha koji su takođe katolici.. Zašto bi se ljudi izjašnjavali kao hrvati kat to nisu..
E, hebi ga prijatelju (mogu ja jel de uskočiti u diskusiju) haj brate prvo vi Hrvati (recimo ti) predložite nešto što je realno(po vama) i što bi moglo zadovoljiti Hrvate i Bošnjake (o Srbima ćemo poslije).Ovako se vrtimo u krug.Eto, Paratrooper predloži nešto, da sad čujemo bez tebe.I ovo sasvim ozbiljno te pitam,mislim de konkretizuj što tražiš (te).pjo wrote:Tako je prijatelju. Ja sam za dogovor da svako bude zadovoljan ili ako ne moze tako da bar svako bude jednako nezadovoljan. Nije smisao da neko nekog zejebe ili mu uzme sto ga ne ide pa da to opet bude uzrok razdora za blizu buducnost. O daljnjoj buducnosti ne bih, ionako ne znamo sto donosi i nije na nama.paratrooper wrote:pusti se demagogije pjo , svak moze traziti ali se nista ne dobiva ako se nesto ne dadne jel tako prijatelju.pjo wrote:Tvoj zivot je tvoj zivot. Nemoj se samo petljati u ono sto traze Hrvati i drugom prilikom sebe deklarirati kao Hrvaticu.
Ostavite Mostar i Neum Bosnjacima pa ce te dobiti svoju krsnu Republiku Hercegovacku
E hebiga sad, prijatelju. Sta smo dobili ako vam "ostavimo" Mostar (kojeg ionako imate pola) i Neum koji dijelu Hrvatsku i hrvatski narod na pola i koji je 100% hrvatski. Jos ako trazite da se to dvoje poveze u teritorijalni slijed eto ti cijela juzna dolina Neretve gdje su Hrvati ipak u zamjetnoj vecini.
Hrvatski cilj je ravnopravan polozaj i samouprava unutar BiH, ali ne na prostoru na kojem osim te dvije stavke nebi nicega drugog bilo. Jer samoupravu mozes imati i u svojoj sobi.Nemojte sad da se javljaju lazni dusebriznici nad sudbinom BiH koju eto "Ustase" komadaju kad vec nisu "uspjeli" u ratu. BiH moze biti funkcionalna na ko zna koji nacin, nadam se da je do sad svima postalo jasno da na ovaj nacin nije funkcionalna jer ju niti zapadnjaci do sad ucinili funkcionalnom.
Trebamo cuti sto su bosnjacki ciljevi ? Koliko mogu shvatiti jedan bi bio nekakva ekonomska samoodrzivost kroz izlaz na more ? Treba vidjeti da li se to moze ispostovati a da usput i Hrvati sacuvaju svoje interese.
Sa tom iznimkom da nemojte kao Slovenci traziti nekakve koridore i morske granice sa Italijom. Slobodan plov do luke vam ionako garantira medjunarodno pravo bez obzira sto se radi o unutarnjim vodama HR.
Eto toliko od mene za sad.
OK, govorim napamet, ali pretpostavljam da su bosnjacki interesi:palermo wrote:
E, hebi ga prijatelju (mogu ja jel de uskočiti u diskusiju) haj brate prvo vi Hrvati (recimo ti) predložite nešto što je realno(po vama) i što bi moglo zadovoljiti Hrvate i Bošnjake (o Srbima ćemo poslije).Ovako se vrtimo u krug.Eto, Paratrooper predloži nešto, da sad čujemo bez tebe.I ovo sasvim ozbiljno te pitam,mislim de konkretizuj što tražiš (te).
Kao npr ?pjo wrote:Pa naravno, ja se potpuno slazem sa tobom !saibaba wrote: Ja vidim da ima katolika koji nisu Hrvati, tj. vec sam ih spominjao. Postujem ih i nadam se da se u slucaju nekih pregovora nece niti izjasnjavati kao Hrvati traziti da se neko ugleda na njih.
Halo !! pa nemaju hrvati monopol na katoličanstvo, U Sa ima i njemaca koji su več nekoliko generacija ovdje, mađara, čeha koji su takođe katolici.. Zašto bi se ljudi izjašnjavali kao hrvati kat to nisu..
Upravo o tome i govorim. Postoje ljudi u BiH koji su katolici a nemaju hrvatske korijene.
Svaka njima cast, zelim im sve najbolje, problem nastaje kad se takvi javljaju kao Hrvati i da predstavljaju njihove interese.

Granice.............daj mi granice te samouprave.............ono znaš, ovaj grad potpada pod samoupravu hrvatsku..........eto......pjo wrote:OK, govorim napamet, ali pretpostavljam da su bosnjacki interesi:palermo wrote:
E, hebi ga prijatelju (mogu ja jel de uskočiti u diskusiju) haj brate prvo vi Hrvati (recimo ti) predložite nešto što je realno(po vama) i što bi moglo zadovoljiti Hrvate i Bošnjake (o Srbima ćemo poslije).Ovako se vrtimo u krug.Eto, Paratrooper predloži nešto, da sad čujemo bez tebe.I ovo sasvim ozbiljno te pitam,mislim de konkretizuj što tražiš (te).
a.) cjelovitost BiH
b.) raspodjela resursa za ekonomski samodostatnost bosnjackog dijela
Hrvatski interesi su slijedeci:
a.) spomenuta samouprava
b.) odustajanje od najavljenog bojkota roba i usluga iz buduceg hrvatskog dijela
Sto bi podrazumijevala hrvatska samouprava ? svakako dio poslova iz djelokruga lokalne samouprave sto nije nista posebno ali i jedan dio prihoda za funkcioniranje te samouprave. Ostatak bi trebao neko tocno razraditi. Ja osobno nisam za to da s ima vlastita policija jer bi hrvatski entitet bio mal i lako je moguce da se u tako maloj sredini razviju rodjacki i mafijaski odnosi koji bi sigurno doveli do korupcije i nepotizma. Zbog toga mislim da bi policija trebala biti na saveznom nivou, iako nisam 100% siguran. Vojska takodjer savezna sa tim da bi mogla postojati lokalna postrojba koja bi bila dijelom saveznih snaga. Zajednicki bi bili i vanjski poslovi i financije (valuta, monetarna politika i carina). Kultura bi bila razdvojena i svak bi o svojoj vodio racuna.
Sto se tice bosnjackog interesa pod tockom a, mogu predloziti slijedece:
- dvostruko postojanje enklava tj. teritorij druge strane zaokruzen teritorijem druge strane. Na primjer srednja Bosna bi ostala hrvatska ali bez teritorijalnog kontinuiteta dok bi bosnjacki morski izlaz takodjer bio bez teritorijalnog kontinuiteta. Na taj nacin bi jedni druge drzali za muda, sto je i provjereno najbolji nacin da traje mir i da se odrzava postojece stanje tj. cjelovitost BiH.
Pod tockom b, treba dobro razmisliti, sto je interes BiH, da li luka ili razvijanje vlatitog turizma ili i jedno i drugo. Za jedno i drugo, BiH obala je prilicno mala (20 km ?). Neum vam se ne moze prepustiti iz vise razloga: ostaje rascjepkanost hrvatskog teritorija, 100% naseljenost hrvatskog zivlja i prilicno velika udaljenost do prve tocke nasljene Muslimanima (Stolac je kojih 50-ak km) sto znaci da bi usutupak jednostavno bio prevelik.
Mozda bi se nesto moglo napraviti na dijelu polutoka Kleku koji je takodjer dio BiH. Na taj nacin hrvatska ne bi bila rascjepkana, Hrvatska bi se lakse dogovorila sa svojim narodom oko prolaska ceste za Dubrovnik a Muslimani bi dobili svoj izlaz na more na Kleku.
Druga opcija bi mozda bila ona famozna luka u Plocama. Mozda jednom dijelu luke dati nekakav eksteritorijalni status pod upravom muslimanske strane ( ne cijela luka nego terminali BiH tvrtki) ali za takvo sto bi suglasnost trebala dati Hrvatska sto otezava stvar.
Eto ja sam nesto iznio, nemojte se sad ponasate kao balkanski tezgarosi nego ozbiljno pregovarajte i ne trazite previse i ono sto je objektivno nemoguce dobiti.
Da, moji su roditelji dosli u Sarajevo 1955-te godine, dosli su iz Hercegovine sa onda 3 djece. Poslije se rodilo jos jedno dijete, moj najmladji brat godine 1956-te. Necu da ovdje objasnjavam kako su mi otac i majka dospjeli u Hercegovinu, kao pripadnici nacionalnih manjina, zivot ih je zatekao gdje su tada bili.saibaba wrote:post se odnosi na ljude koji su hajmo reći došli nekada sa strane, iako naravno postoje katolici koji su starosjedioci u BiH i koji se osječaju Bosancima.. mislim da nije bilo agresivne politike iz ZG za vrijeme rata da bi takvih bila večina..
Ne mislis li da je na tebi slijedeci korak ?palermo wrote: Granice.............daj mi granice te samouprave.............ono znaš, ovaj grad potpada pod samoupravu hrvatsku..........eto......
Predsjednik bivse samouprave Jelavic je to dobro izgovorio kad je rekao da bi u Hrvatskoj bili samo jedna rubna pokrajina a u BiH imaju bitniju ulogu. Njima je dakle zivotni interes ostati a ukoliko bi i mogli konreolirati svoju sudbinu smatram da im nebi zadugo padalo na pamet bilo sto mijenjati. Za nekakve dugorocne prognoze ne bih, jer kao sto rekoh ko zna sta dalje buducnost donosi.a znaš, ima jedna pogrešna premisa u tvome prijedlogu, zašto bi samo bošnjački interes bio cjelovita Bosna i hercegovina, cjelovita Bosna i Hercegovina bi trebala da bude interes svih njenih naroda, ako nije tako, ako hrvatski i srpski narod ne nađu da je interes i njima cjelovita Bosna i hercegovina.......onda, što bi se reklo, zajebi ti priču sa tim ucjenjivanjem oko cjelovite BiH............k'o biva, evo daćemo vam da se zove Bosna i Hercegovina,i dosta vam i to........
i s tim se pregovori okoncalipjo wrote:dok bi bosnjacki morski izlaz takodjer bio bez teritorijalnog kontinuiteta.
Neum vam se ne moze prepustiti iz vise razloga: ostaje rascjepkanost hrvatskog teritorija.
paratrooper wrote:i s tim se pregovori okoncalipjo wrote:dok bi bosnjacki morski izlaz takodjer bio bez teritorijalnog kontinuiteta.
Neum vam se ne moze prepustiti iz vise razloga: ostaje rascjepkanost hrvatskog teritorija.![]()
da se moglo dogovorit , vjerovatno bi se i dogovorilo zar ne ?