Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
El_comadante

#326 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by El_comadante »

da li se možemo dogovoriti naprimjer ko hoče da se skupimo recimo u Neđarićima da odemo do recimo Kozije ćuprije?
zlatiborka

#327 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by zlatiborka »

sencho wrote:
zlatiborka wrote:Biciklisti, molim vas za informaciju

Naime, ne isplati mi se kupovati biciklo za ovaj djir oko grada, nemam ga gdje drzati a ne znam i koliko bih ga inace vozala. Zato vas molim da mi kazete gdje mogu iznajmiti biciklo 20-tog jula da bih mogla ucestvovati na ovoj manifestaciji. Isto tako, ako moze da mi neko kaze koliko kosta dnevno iznajmljivanje bicikla.

Hvala svima na odgovorima......
Bic mozes iznajmiti u onoj bijeloj zgradi "vize" preko puta zeljeznicke stanice, samo provjeri rade li nedjeljom.
Da vam kazem....

neki dan sam bila na ovoj lokaciji i raspitala se. To je prodavnica bajkova i imaju 4 bajka za iznajmiti. Sva 4 su sa preckama, muska bicikla, crvene boje i po mojoj ocjeni takmicarska bicikla. I pitam ja njih koliko kosta dnevno iznajmljivanje, kaze frajer 20 KM dnevno. Rekoh hvala lijepo i odoh odatle.

Poslije toga, ne bi mi mrsko, odoh preko puta OHR-a, ima jedna mala radnjica sa biciklima okrenuta prema Miljacki i nekoliko momaka je tu sjedilo na stepenicama. Tamo kosta 7 KM iznajmljivanje za 1 dan, pokazase mi i bajk koji bi mi najvise odgovarao, samo trebam 1 dan prije tu doci i sve ce biti OK.
walkabout

#328 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by walkabout »

zlatiborka, jesil to i ti pocela ganjat biciklo... :D

svaka cast... :thumbup:
Alfons Kauders

#329 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Alfons Kauders »

hebote, ima li iko ovdje da ne ganja biciklo... :D bice sarajevo ko amsterdam, samo jos da travu pocnu sluzit uz kafu... :D

ja razvalio svoju vozilicu, nesh gadno je bilo, melje osovina, valja u servis... :(
ibrahim_tanovic

#330 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by ibrahim_tanovic »

Dalek je put do Amsterdama... Ali može biti jako uzbudljiv...

Evo šta je moguće kada se zaista voli svoj grad i štiti okoliš:

Image
pudlica

#331 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by pudlica »

drug mi samo mozemo sanjat da nam sarajevo ovako izgleda i to bas sanjat
ibrahim_tanovic

#332 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

pudlica wrote:drug mi samo mozemo sanjat da nam sarajevo ovako izgleda i to bas sanjat
To je Amsterdam.

Nije nastao za jedan dan. Bilo je tu puno posla. Ali sve je počelo jednim snom...

Keizersgracht-Amsterdam
waterfall

#333 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by waterfall »

Amsterdam i Holandija ko palacinke ravne, Sarajevo a i BiH nisu :-D malo i tu ima razlike, ja se iskreno nadam da ce bicikl kod nas biti ravnopravan uz ostala prevozna sredstva iz mnogo razloga. Bojim se da nasi uslovi jos nisu spremni za to jer ako nisi automobiliziran, donji si totalno. Sve pocinje u glavama ljudi.

Za bicikl zasto jer je praktican, posebno kad je vruce a i bogme guza i noge se treniraju :thumbup:

Mozda ako bi bilo boljih mogucnosti za nabavku bicikla polovnog /novog bilo bi vise pristalica istog, ovdje gdje zivim se npr preko policijskih aukcija moze nabaviti, ili polovan na buvljacima doduse ne tako cesto.
d2

#334 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

PaxPro wrote:hej bisage i ja sam te vidio ,tu smo mi negdje po godinama,samo sto sam ja ljepsi ali ti imas bolji bic :wink: ,salim se jesi li pedalo uz krupac kad budes raspolozen javi,meni treba 2,5h vuzgore :D
svi me po bisagama poznaju, sta da ti pricam :)

nisam pedalao ali se spremam, hajde objavicu ovdje kada skontam da sam koliko toliko spreman za taj uspon pa da se saberemo i pokusamo :mrgreen:
(vi sa ciklocentra ne smijte se) :mrgreen:
d2

#335 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

ibrahim_tanovic wrote:Dalek je put do Amsterdama... Ali može biti jako uzbudljiv...

Evo šta je moguće kada se zaista voli svoj grad i štiti okoliš:

Image
meni ovo ko sim city, da ne vidim da je google earth kontao bih da je igrica
ibrahim_tanovic

#336 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

d2 wrote:meni ovo ko sim city, da ne vidim da je google earth kontao bih da je igrica
Eto imaš u donjem ćošku kooridinate, pa sam provjeri... I ja sam se čudio ljepoti... :thumbup:
Alfons Kauders

#337 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Alfons Kauders »

waterfall wrote: Mozda ako bi bilo boljih mogucnosti za nabavku bicikla polovnog /novog bilo bi vise pristalica istog, ovdje gdje zivim se npr preko policijskih aukcija moze nabaviti, ili polovan na buvljacima doduse ne tako cesto.
ima mogucnosti i kod nas... i za polovne i za nove... samo sto ce kod nas raja radije kupit mobitel ili krpice za 500km nego bicikl... mislim da je to stvar navike i kulture... isto ko kad pricam s rajom u kafani o skijanju i svi kukaju kako ne mogu jer je skupo... a potrose tu noc po stoju hladno...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#338 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

ljudi mrze bicikliste :run:
pudlica

#339 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by pudlica »

komi wrote:ljudi mrze bicikliste :run:

znam ja da je to gore amsterdam i da nije nastao preko noci al ovo je bosna...

ovo da ljudi mrze bicikliste je tacno i to nas mrze vecinom svi koji su nekada poslje rata poceli dolaziti i koji su koridu povukli sa sobom(dao sam primjer) i ne bi me cudilo ako dobijemo biciklisticku stazu da bude puna penzionera i drugih ljudi,auta,motora...
Alfons Kauders

#340 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Alfons Kauders »

pudlica wrote:

ovo da ljudi mrze bicikliste je tacno i to nas mrze vecinom svi koji su nekada poslje rata poceli dolaziti i koji su koridu povukli sa sobom(dao sam primjer) i ne bi me cudilo ako dobijemo biciklisticku stazu da bude puna penzionera i drugih ljudi,auta,motora...
pa i ovo malo sto ih ima vec je puno... penzionera, skutera, mladih mama s kolicima (to su vjerovatno iste mame sto ce vozati nevezanu djecu u kolima i pustati im da vise kroz prozor ili siber)... :D jake su i starije zene, hodaju po po staze, ja skroz zakocim, jer ne jebu zvono... "gospodjo oprostite molim vas", a ona "a vidi njeg, boze sacuvaj, pa sta ovuda vozi, uh uh"... :D

zato se najcesce vozam cestom, kroz saobracaj... :D draze mi je da meni neko jebe sve po spisku i trubi nego da svakih 100 metara to radim ja... :D a i merak je otresat dvice dizel na semaforu... osim kad me pocnu ganjat i pokusavat zgazit... :D
pudlica

#341 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by pudlica »

Alfons Kauders wrote:
pudlica wrote:

pa i ovo malo sto ih ima vec je puno... penzionera, skutera, mladih mama s kolicima (to su vjerovatno iste mame sto ce vozati nevezanu djecu u kolima i pustati im da vise kroz prozor ili siber)... :D jake su i starije zene, hodaju po po staze, ja skroz zakocim, jer ne jebu zvono... "gospodjo oprostite molim vas", a ona "a vidi njeg, boze sacuvaj, pa sta ovuda vozi, uh uh"... :D

zato se najcesce vozam cestom, kroz saobracaj... :D draze mi je da meni neko jebe sve po spisku i trubi nego da svakih 100 metara to radim ja... :D a i merak je otresat dvice dizel na semaforu... osim kad me pocnu ganjat i pokusavat zgazit... :D

ovo i je meni merak pogotovo u punoj ferhadiji :mrgreen:
d2

#342 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

neki dan se sudarih sa curom kod vijecnice, nije me ocekivala sa te strane, sreca pa je imala airbagove, nista nije bolilo :)
Alfons Kauders

#343 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Alfons Kauders »

d2 wrote:neki dan se sudarih sa curom kod vijecnice, nije me ocekivala sa te strane, sreca pa je imala airbagove, nista nije bolilo :)
care moj, s tvojim il mojim kilama :D cak i najmanji sudar je potencijalno smrtonosan... :D po pjesake mislim :D

al haman je ta...:D bas ono :D sisata :D
jennisjoplin

#344 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

walkabout wrote:zlatiborka, jesil to i ti pocela ganjat biciklo... :D

samo uzmi siri sic 8zenski) da ti guza ne nastrada :lol:
zlatiborka

#345 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by zlatiborka »

jennisjoplin wrote:
walkabout wrote:zlatiborka, jesil to i ti pocela ganjat biciklo... :D

samo uzmi siri sic 8zenski) da ti guza ne nastrada :lol:
Ja izganjala bic, sada ganjam sic da me nesto ne nazulja.....

Hvala na savjetima...... :dance: :lol: :razz:
pudlica

#346 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by pudlica »

joj moram ovo sa vama podijeliti,ja juce na darivi i neki mali prolazi na biciklu onom stranom gdje je lafo biciklisticka staza i naka se zena rasirila i mali prodje jedva nekako joj kad ova poce da mu psuje sto je on tuda prosao i sto nije urlikao da se skloni, i ja sada kontam ako tom "biciklistickom stazom" hodaju svi moguci kako ce onda biti ako dobijemo pravu biciklisticku stazu
d2

#347 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

pudlica wrote:joj moram ovo sa vama podijeliti,ja juce na darivi i neki mali prolazi na biciklu onom stranom gdje je lafo biciklisticka staza i naka se zena rasirila i mali prodje jedva nekako joj kad ova poce da mu psuje sto je on tuda prosao i sto nije urlikao da se skloni, i ja sada kontam ako tom "biciklistickom stazom" hodaju svi moguci kako ce onda biti ako dobijemo pravu biciklisticku stazu
"biciklisticka staza" na grbavici sluzi inace kao parking tako da se biciklom moze proci ali na stunt nacin, skakuces sa sajbe na sajbu
Alfons Kauders

#348 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Alfons Kauders »

ma nista staze, lijepo ja kazem, cestom, medju auta... :D samo ne zaboravite kacigu... :D i dugu devetku :D
d2

#349 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

Alfons Kauders wrote:ma nista staze, lijepo ja kazem, cestom, medju auta... :D samo ne zaboravite kacigu... :D i dugu devetku :D
ja sam skinuo bisage i montirao pat :mrgreen:
Alfons Kauders

#350 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Alfons Kauders »

d2 wrote:
Alfons Kauders wrote:ma nista staze, lijepo ja kazem, cestom, medju auta... :D samo ne zaboravite kacigu... :D i dugu devetku :D
ja sam skinuo bisage i montirao pat :mrgreen:
ja nesto kontam... da nabavim sablju i pricvrstim na ram... :D pistolja se vise niko ne boji :D

btw... pokazaces mi gdje ti parkiraju na grbavici... :D da skacem malo... :D
Post Reply