Alija je bio agent KOS-a

Locked
popajic

#326 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by popajic »

Postao/la palermo dana 14/05/2008 19:57

popajic je napisao/la:Meni se cini da se mi vec 12 stranica ponavljamo.Jedna grupa ne bi Aliji nasla nikakvu manu da nas je jos ovoliko izginulo,jer je uvijeki skljucivo neko drugi kriv.Rukovodstvo vlastite drzave,u to doba Izetbegovic,nimalo.
Druga grupa shvata agresiju,ali ne zmiri na "domace" greske.A to ocito nije popularno.Maltene su ovi veci izdajnici od onih stvarnih.
Sad imamo status quo,nema pomaka ni za milimetar,pa onda diskusija postaje suvisna.
Vrijeme ce zasigurno pokazati ko je bio u pravu.Jedino sto se u Bosni cesto kasno progleda.Iskustvo iz nedavne proslosti.

nek si ti i tvoja bratija progledali...............sa vama u sretnu budućnost...............kenjci
Zasto uvrede? Zato sto ne mislimo isto,a isto volimo BiH ?
Smatras li zaista da je u nasoj avliji bilo i jeste sve cisto?
I da ce nam biti bolje ako nikad i o nasim greskama ne progovorimo?
Mene interesuju i razlicita misljenja.Sto da ne ?!
mostarac

#327 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by mostarac »

Vozdra raja wrote:Nisam mislio "vjezba", nego -bjezi baaaa...
:-) :shock:

Nemas pojma koliko mi je milo proci pored pravoslavne crkve, a ona onako neokrnjena i lijepa. A onda se sjetim Aladza dzamije, ferhadije, itd...,

kako gdje? kako gdje? Eno ti Blagaj kod Mostara. I pravoslavna i katolicka minirane i zapaljene, a Alijini junaci su to odradili, a uz to su jos masovno bili i u HVO. Dakle kako gdje. Nasa najveca greska je sto je Alija iz aprila 1992. godine izasao ziv ili u najmanju ruku sto je nastavio da obavlja funkciju kakvu je obavljao. Da je Ejup Ganic imalo mislio dobro BiH i narodu u cjelini ne bi razmjenio Aliju za Kukanjca i nek ga roknu ko ga jebe, ali bi zivot tog fundamentaliste i vjerskog fanatika spasio hiljade drugih zivota.
Alija je bio jednako zlo za Bosnu i Hercegovinu kao karadzic i boban i bio je njen jednako veliki neprijatelj i dusmanin kao ova dvojica s tim sto se njihovo zlo moze generacijama obnoviti i rana zarasti, a alijino ne moze i zato je on nanio vise stete BiH nego i karadzic i boban zajedno, jer on je ucinio da zrtva naroda bude uzaludna. Ova dvojica su napala drzavu, izvrsila drzavni udar, pobili narod, rasturili sve sto se rasturiti moglo, a ovaj im je formalno, pravno i politicki svojim potpisima legalizovao sve to, a i svojim djelovanjem je svakim novim danom ovima bio kao Ariel koji pere njihove grijehe svojim glupim i retardiranim djelovanjem. Ako Alija zaista nije bio cetnik ili je srcem isao za BiH, onda je taj lik bio prilicno retardiran da ne kazem mongoloid, a jos su gori oni oko njega koji to nisu vidili, a i mi sto ga se nismo na vrijeme rjesili. S druge strane nisam sklon vjerovanju da je Alija retardiran, ali sam sklon vjerovanju da ga se zivo jebalo za BiH sve dok on moze racunati na svoj komad muslimanije pa makar ta muslimanija bila ko avlija sto je na kraju i dobio. E zbog toga ga je 1996. nakon daytona trebalo strijeljat pa nakon toga objesit za noge ispred predsjednistva, ko mussolinija.
Citizen-X

#328 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Citizen-X »

Molim da se izbrise post.
palermo

#329 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by palermo »

popajic wrote:
Postao/la palermo dana 14/05/2008 19:57

popajic je napisao/la:Meni se cini da se mi vec 12 stranica ponavljamo.Jedna grupa ne bi Aliji nasla nikakvu manu da nas je jos ovoliko izginulo,jer je uvijeki skljucivo neko drugi kriv.Rukovodstvo vlastite drzave,u to doba Izetbegovic,nimalo.
Druga grupa shvata agresiju,ali ne zmiri na "domace" greske.A to ocito nije popularno.Maltene su ovi veci izdajnici od onih stvarnih.
Sad imamo status quo,nema pomaka ni za milimetar,pa onda diskusija postaje suvisna.
Vrijeme ce zasigurno pokazati ko je bio u pravu.Jedino sto se u Bosni cesto kasno progleda.Iskustvo iz nedavne proslosti.

nek si ti i tvoja bratija progledali...............sa vama u sretnu budućnost...............kenjci
Zasto uvrede? Zato sto ne mislimo isto,a isto volimo BiH ?
Smatras li zaista da je u nasoj avliji bilo i jeste sve cisto?
I da ce nam biti bolje ako nikad i o nasim greskama ne progovorimo?
Mene interesuju i razlicita misljenja.Sto da ne ?!
Pa i mene interesuju različita mišljenja, ali mišljenja..............................nego haj, možda sam bio malo nepravedan prema tebi, ti mi u čitavoj ovoj bratiji izgledaš još i najpošteniji.............mada se prisjetim i one s kim si takav si
fantom slobode

#330 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by fantom slobode »

Odogovor mostarcu@ na rusenje vjerskih objekata, neka samo postavi podatke koliko je poruseno vjerskih objekata sve tri konfesije u zadnjoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu i sve ce mu se samo kasti.
Ponekad s'proljeca

#331 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Ponekad s'proljeca »

Pa moj mostarac, sto je bilo bilo je, ali kada tako razmisljas evo ovi danasnji rade u miru iste izdaje, pa hajmo ih skinuti!!!!

Mi kao narod smo retardirani jer nismo spremni vjerovati u ono sto zelimo, jer nismo nikad imali muda da idemo dokraja ili jebali bi se ada nam ne udje!!!!
mostarac

#332 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by mostarac »

Ponekad s'proljeca wrote:Pa moj mostarac, sto je bilo bilo je, ali kada tako razmisljas evo ovi danasnji rade u miru iste izdaje, pa hajmo ih skinuti!!!!

Mi kao narod smo retardirani jer nismo spremni vjerovati u ono sto zelimo, jer nismo nikad imali muda da idemo dokraja ili jebali bi se ada nam ne udje!!!!
ja sam ih skidao, al slabo su mi se pridruzivali

Bosnjaci kao narod prvo treba prvo i osnovno da definisu jednu stvar pa da se zna na cemu smo svi, a to je

Jesu li prvo Bosanci i Hercegovci pa muslimani ili su prvo muslimani pa onda Bosanci i Hercegovci. Jedno ne iskljucuje drugo, ali je bitno definisati prioritet i to da li je prioritetnija nacija ili religija. Nigdje na svijetu religija nije prioritetnija od nacije i nigdje nije cak ni u istom nivou. Mi smo izgubili ovaj rat upravo zbog toga sto je Alija bio prvo musliman, pa onda Bosanac, a rat je bio za drzavu a ne religiju. Dakle da je razmisljao kao bosanac a ne kao musliman primarno, onda bi se i politika i tok rat drugacije vodili, a u svemu tome muslimani bi sasvim sigurno nasli svoje mjesto. Ovo je problem muslimana jos od odlaska turske gdje su vjeru poistovjetili sa nacijom, a to ne ide. Ako zelis da imas drzavu nacija mora biti prioritetnija od vjere, sto ne znaci da vjeru iskljucujes ali se red prioriteta zna, jer drzava proizilazi iz nacije kao temelja, a ne vjere kao temelja. E to Bosnjaci moraju definisati sta im je vaznije i dok se to ne definise nema naprijed, a to je jos uvijek daleko od rjesenja i cak se i ne razgovara o tome.
Ponekad s'proljeca

#333 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Ponekad s'proljeca »

Slazem se, po meni nema vece bruke od muslimana od nas Bosnjaka po pitanju praktikovanja tu racunam i sebe, cast izuzetcima.

Kosovski Albanci su to davno prezvakali, a mi se jos kontamo sta i kako!!!!
Prozor

#334 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Prozor »

Doda37 wrote:
kirby wrote:
Pa nema veze, sve dok se boris za pravu stranu i pravdu. A znamo da je u tome prednjacila agresorska strana... :skoljka:
Pomoz Bog je nekako pristojnje, jos pogotovo kad se izgovara pred otvaranje artiljeriske vatre na recimo Gorazde.
E za takvu Bosnu se zaista vrijedi boriti, a ne za onu Bosnu u kojoj je bio Vikic, Dudakovic, Delic, Zajko, Nanic... itd...
Sreca pa je bila i druga strana pa su oni posteni, patriote, ljudi, bosanci, junacine..., mogli negdje pribjeci i spasiti svoje glave od islamisticke armije bih koja je palila, zarila, rusila, i ubijala sve pred sobom, a pri tome se boriti za cjelovitu i nezavisnu BiH.

Ne bitno je na kojoj sam strani bio, poslije dobrovoljnog prijavljivanja u ABIH i protjerivanje iz iste.JA sam to dozivio malo ranije nego sto su to dozivili Vikic,Divjak i da ne nabrajam dalje.alija da je htio drzavu Bosnu i Hercegovinu sa svim ostalim narodima ne bi dozvolio da se vojnici pozdravljaju sa selam alejkum.I na kraju krajeva nije imao M... da prizna za kakvu se bori drzavu.Jer zna da bi s time izgubio i ono malo podrske iz svijeta.A krscani u ABIH su mu samo sluzili za ukras pred tim svijetom.Ko to ne vidi iz ove perspektive je corav kod ociju.

Moram te ispraviti jednu stvar, nije Alija bio predsjednik drzave, republike... vec prvi među jednakima , znaci predsjednik predsjednistva, fakticki je bio predsjednik jednog naroda a ne sva tri, sto se i pokazalo događajima koji su bili... a @Prozoru , kakve veze ima HR(neka izdaja) sa ubijanjima muslimana pocetkom 1992., istocna i sjeveroistocna Bosna, Srebrenica itd.. pa valjda se spasio Bihac akcijom HV, sreca za Bihac da se poklopio sa interesima HR, i USA da se zavrsi rat, jer ko zna kako bi se zavrsilo ...
Hrvatska agresija je 93´ dovela do kompletne situacije razmatranja podjele BiH na tri, da nije bilo iste upitno je da li bi uopce bilo Srebrenice, obzirom da bi se sva snaga uperena na odbranu srednje Bosne mogla fokusirati istocno, mjesto sto je pitanje tamosnjih enklava rijeseno "sigurnim zonama"... A ako je tebi upitna izdaja RH, onda nema tu vise diskusije...
sad nazad na temu
Vodenjak

#335 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Vodenjak »

sarajevac071 wrote:šta bi sa onim "potpisuj alija nek je ko avlija" kako je narod govorio za vrijeme pregovora u dejtonu
svima je bilo rata preko glave i jedan dan je previše a ne četiri godine i htjeli smo samo da stane pa kako god
a danas se najeli hljeba pa nam ne valja pogača
a i kako alija kaže "bolje nepravedan mir nego pravedan rat"
Potpisujem sve i slovo!
Uz jednu "malu" ogradu da je gospodin predsjednik tako trebao da razmislja prije nego je prva puska zapucala!
A on, ili nije imao viziju ili mu je vizija bila da se desi ovo sto se desilo!
Ne znam sta je ali znam da je sve moglo da prodje bez ovolikih zrtava na koje isti ocito nije mislio kad je potpisivao Dejton i izgovarao tu svoju famoznu misao o nepravednom miru i pravednom ratu... :oops:
Dejtonska rjesenja da su potpisana 1991, donijela bi Karadzicu skoro duplo vise od onoga sto je tada trazio!
A potpisana su u godini kad je Armija BiH po prvi put mogla da se vojnicki suprotstavi Karadzicu i Mladicu sto samo za sebe isto tako nesto govori.

Zatvaranje ociju pred tim je laganje samog sebe!
Prozor

#336 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Prozor »

Vodenjak wrote:
sarajevac071 wrote:šta bi sa onim "potpisuj alija nek je ko avlija" kako je narod govorio za vrijeme pregovora u dejtonu
svima je bilo rata preko glave i jedan dan je previše a ne četiri godine i htjeli smo samo da stane pa kako god
a danas se najeli hljeba pa nam ne valja pogača
a i kako alija kaže "bolje nepravedan mir nego pravedan rat"
Potpisujem sve i slovo!
Uz jednu "malu" ogradu da je gospodin predsjednik tako trebao da razmislja prije nego je prva puska zapucala!
A on, ili nije imao viziju ili mu je vizija bila da se desi ovo sto se desilo!
Ne znam sta je ali znam da je sve moglo da prodje bez ovolikih zrtava na koje isti ocito nije mislio kad je potpisivao Dejton i izgovarao tu svoju famoznu misao o nepravednom miru i pravednom ratu... :oops:
Dejtonska rjesenja da su potpisana 1991, donijela bi Karadzicu skoro duplo vise od onoga sto je tada trazio!
A potpisana su u godini kad je Armija BiH po prvi put mogla da se vojnicki suprotstavi Karadzicu i Mladicu sto samo za sebe isto tako nesto govori.

Zatvaranje ociju pred tim je laganje samog sebe!
moram se sloziti sto se tice retorike, necu da se pravim pametan ali sa onakvim vojnim sredstvima kakve smo imali ja bih potpisao lisabonski sporazum(valjda se tako zvao) bez predomisljanja...
Doda37

#337 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Doda37 »

Prozor wrote:
Hrvatska agresija je 93´ dovela do kompletne situacije razmatranja podjele BiH na tri, da nije bilo iste upitno je da li bi uopce bilo Srebrenice, obzirom da bi se sva snaga uperena na odbranu srednje Bosne mogla fokusirati istocno, mjesto sto je pitanje tamosnjih enklava rijeseno "sigurnim zonama"... A ako je tebi upitna izdaja RH, onda nema tu vise diskusije...
sad nazad na temu

Normalno za mene nije bilo nikakve izdaje HR, nemam pojma o kakvom sporazumu ti pricas pa bi mogli pricati o nekoj izdaji, citavu 1992 Srbi drze 70% BIH i ti pricas o izdaji Hrvatske, pitam te ponovo, sto ima Hrvatska sa ubijanjem muslimana na pocetku 1992. dok Alija i njegovo vodstvo govori "rata nece biti"
popajic

#338 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by popajic »

http://de.youtube.com/watch?v=1W4cin2zuE8

Na podrumskom,sarajevskom zidu,ispisano rukom jednog od mnogih sarajevskih stradalnika-spisak za odstrijel.Spisak krivaca,po misljenju "malog"covjeka, za sve ratne strahote.
Interesantno vidjeti ko je sve na spisku!
omar little

#339 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by omar little »

popajic wrote:http://de.youtube.com/watch?v=1W4cin2zuE8

Na podrumskom,sarajevskom zidu,ispisano rukom jednog od mnogih sarajevskih stradalnika-spisak za odstrijel.Spisak krivaca,po misljenju "malog"covjeka, za sve ratne strahote.
Interesantno vidjeti ko je sve na spisku!
Znam da tema uopce nije za zajebanciju, i izvinjavam se, ali zbog onog broja 23 sa liste sam od smijeha komplet tastaturu isprskala vodom jer sam u tom trenu uzela gutljaj...
popajic

#340 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by popajic »

@omar little
Znam da tema uopce nije za zajebanciju, i izvinjavam se, ali zbog onog broja 23 sa liste sam od smijeha komplet tastaturu isprskala vodom jer sam u tom trenu uzela gutljaj...
Nekad mi se cini da smo onda imali vise duha nego danas.Valjda smo manje znali,a vise se nadali.Danas se manje nadamo bas zato sto vise znamo o proteklom ratu.Ispade da ni znanje nije uvijek +
Prozor

#341 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Prozor »

Doda37 wrote:
Prozor wrote:
sad nazad na temu

Normalno za mene nije bilo nikakve izdaje HR, nemam pojma o kakvom sporazumu ti pricas pa bi mogli pricati o nekoj izdaji, citavu 1992 Srbi drze 70% BIH i ti pricas o izdaji Hrvatske, pitam te ponovo, sto ima Hrvatska sa ubijanjem muslimana na pocetku 1992. dok Alija i njegovo vodstvo govori "rata nece biti"
Halo 1993, podjela Bosne, bosnjacka drzava medju tri, "razgranicavanje", zapostavljanje Podrinja, sve je rezultat hrvatske agresije...
Prozor

#342 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Prozor »

unaprijed se izvinjavam moderatorima na skretanju sa teme, ovo je bio moj zadnji post sto se tice tog topica...
zrikavac48

#343 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by zrikavac48 »

Shoba wrote:nase drustvo nikada nije bilo ateisticko, cak i u vrijeme najgoreg socijalizma. Uvijek je vecina ljudi isla u crkve i dzamije. Meni samo fali predratni mir u smislu da je religija bila privatna stvar svakog covjeka, da se nije udralo u bubanj ko je ko i u sta vjeruje...nesto kao u Turskoj danas, ili pak Svicarskoj ili Brazilu. Visak religije kao i manjak su podjednako losi...
Ma sta pricas covijece pa u ono mracno doba nije bilo dozvoljeno se Bogu moliti, nije blo hodza, svecenika i popova, nije bilo bogomolja. Sve je bilo zabranjeno. Tako nas bar uce ovi novokomponirani vjernici i njihovi ovnovi predhodnici.
Ivy

#344 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Ivy »

Vozdra raja wrote:> Omarko/bananko

Moralo se sa njima pregovarati jer smo bili puno slabiji! A surovao sa njima nije! Bili smo ostavljeni na cjedilu da se nosimo sajacima od sebe. Zakon prirode nalaze da kad si u opanosti onda iznalazis sve nacine za prezivljavanje.
Za tvoju informaciju, RS je nastao na agresiji, genocidu, protjerivanju, rusenju, strijeljanju itd... Dakle, nije im Alija dao pola drzave, vec su je sami okupirali i porobili!
Dejton je morao biti potpisan jer je svijet tako htjeo, i jer smo svi htjeli mir i da nam djeca prestanu ginuti po ulicama.

Bolje nepravedan mir, nego nepravedan rat!!
Ako ovo nije surovanje onda ne znam sta je...smjenio Sefera i potrcao u Zagreb da obavijesti Njofru!
http://www.semir-halilovic.ba/dokumenti ... kument.pdf
Maraschino

#345 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Maraschino »

mostarac wrote:
Vozdra raja wrote:Nisam mislio "vjezba", nego -bjezi baaaa...
:-) :shock:

Nemas pojma koliko mi je milo proci pored pravoslavne crkve, a ona onako neokrnjena i lijepa. A onda se sjetim Aladza dzamije, ferhadije, itd...,

kako gdje? kako gdje? Eno ti Blagaj kod Mostara. I pravoslavna i katolicka minirane i zapaljene, a Alijini junaci su to odradili, a uz to su jos masovno bili i u HVO. Dakle kako gdje. Nasa najveca greska je sto je Alija iz aprila 1992. godine izasao ziv ili u najmanju ruku sto je nastavio da obavlja funkciju kakvu je obavljao. Da je Ejup Ganic imalo mislio dobro BiH i narodu u cjelini ne bi razmjenio Aliju za Kukanjca i nek ga roknu ko ga jebe, ali bi zivot tog fundamentaliste i vjerskog fanatika spasio hiljade drugih zivota.
Alija je bio jednako zlo za Bosnu i Hercegovinu kao karadzic i boban i bio je njen jednako veliki neprijatelj i dusmanin kao ova dvojica s tim sto se njihovo zlo moze generacijama obnoviti i rana zarasti, a alijino ne moze i zato je on nanio vise stete BiH nego i karadzic i boban zajedno, jer on je ucinio da zrtva naroda bude uzaludna. Ova dvojica su napala drzavu, izvrsila drzavni udar, pobili narod, rasturili sve sto se rasturiti moglo, a ovaj im je formalno, pravno i politicki svojim potpisima legalizovao sve to, a i svojim djelovanjem je svakim novim danom ovima bio kao Ariel koji pere njihove grijehe svojim glupim i retardiranim djelovanjem. Ako Alija zaista nije bio cetnik ili je srcem isao za BiH, onda je taj lik bio prilicno retardiran da ne kazem mongoloid, a jos su gori oni oko njega koji to nisu vidili, a i mi sto ga se nismo na vrijeme rjesili. S druge strane nisam sklon vjerovanju da je Alija retardiran, ali sam sklon vjerovanju da ga se zivo jebalo za BiH sve dok on moze racunati na svoj komad muslimanije pa makar ta muslimanija bila ko avlija sto je na kraju i dobio. E zbog toga ga je 1996. nakon daytona trebalo strijeljat pa nakon toga objesit za noge ispred predsjednistva, ko mussolinija.

Mostarac,
( u drugim okolnostima bi drugacije razgovarali ali pc trpi sve)
kako te nije sramota, ko ti daje za pravo da ovako pises o covjeku koga vise nema. Znam ja da je tvojoj opciji blizi Boban i sljedbenici sto ih je ostavio iza sebe, znam ja da se vi nikada necete pomiriti ni sa Wasingtonskim sporazumom niti sa federacijom a ne odustajete od hrvatskog entiteta. Cime si ti to doprineo drzavi BiH da mozes kritikovati i izjednacavati Aliju sa Bobanom i Karadzicem ili si bio u taboru rusitelja BiH pa vam nije uspjelo u namjeri.

Odgovorno tvdim da nikada nisam bio niti clan niti simpatizer bilo koje stranke a najmanje simpatija imam prema SDA i SBiH ali ne mogu dopustiti da se neko istresa na covjeka koji je predsjednikovao u najgore vrijeme.

Ako neko zeli da istrese svoje koje kakve frustracije, ne dosanjane snove, zal za velikom srbijom ili hrvatskom zupanijom, ako neko ima problema sa svojim identitetom, svojim privatnim zivotom... neka dodje na ovu temu, nece mu se pruziti prilika svaki dan.

Zato, navalite, pljujte, psujte, istresajte se... Alija je na tapetu. :(
mostarac

#346 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by mostarac »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Maraschino

#347 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Maraschino »

mostarac wrote::shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

i ja sam sokiran sta sve ljudi pisu, :shock: :? :( :oops:

Posle bitke , svi generali, svi znaju sve a kada smo bili u gabuli, ma daj sta das samo neka ovo s...e prestane.

Ja nikako da dobijem odgovor od ovih bajnih sto pokupise pamet naknadno :

Ko je i sta je mogao drugacije da uradi u datim okolnostima.

U iscekivanju vaseg odgovora, vise se ne javljam na zadatu temu.
Doda37

#348 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Doda37 »

Prozor wrote:
Doda37 wrote:
Prozor wrote:
sad nazad na temu

Halo 1993, podjela Bosne, bosnjacka drzava medju tri, "razgranicavanje", zapostavljanje Podrinja, sve je rezultat hrvatske agresije...
Hahahahaha, treci put te pitam kakve veze ima HR sa pocetkom rata i ubijanjem muslimana u podrucjima koje pominjem, u stvari ne trebas ni odgovarati , znam ti pricu, poznata je :?
ld

#349 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by ld »

Maraschino wrote:
mostarac wrote::shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

i ja sam sokiran sta sve ljudi pisu, :shock: :? :( :oops:

Posle bitke , svi generali, svi znaju sve a kada smo bili u gabuli, ma daj sta das samo neka ovo s...e prestane.

Ja nikako da dobijem odgovor od ovih bajnih sto pokupise pamet naknadno :

Ko je i sta je mogao drugacije da uradi u datim okolnostima.

U iscekivanju vaseg odgovora, vise se ne javljam na zadatu temu.
s obzirom da je u aprilu 1992 demonstriralo preko 100 000 ljudi,mahom bosnjaka sa titinim slikama i jugo zastavama i trazili mir,a u isto vrijeme bosnjaci podrinja su bili klani,sta je mogao alija da uradi
pa skoro svi bosnjaci su voljeli vise srbe nego svoju bracu,kumovalo se,vjencavalo,pa kad su neki poceli govoriti bice rata,svi uglas su rekli,razgulite ekstremisti,nemojte nas i nase komsije zavadjati
i tako je grad po grad padao,selo po selo
a ni hrvati se nesto previse nisu pretrgli kad su cetnici rusili hrvatsku,cak sam ubijedjen da je vise bosnjaka ratovalo u zengama i hrvatskoj vojsci,nego hercegovaca
daleko od toga da ja branim aliju,ali treba realno sagledati situaciju,pa vecina raje ovdje se kune u titu i lagumdjiju danas,pa ljudi sa pocetka 90-tih su isto tako vjerovali u jna i titu,i da ce biti sve OK

i ko je to mogao ubijediti narod da se pripremi i naoruza,ma dajte ljudi molim vas

cast izuzetcima,ali na zalost ljudi koji su skontali da ce biti rat su bili bas u manjini

a sta je alija trebao da uradi
prvo trebao je da skupi ekipu,koja ce krenuti sa propagandom
stampanje letaka,sa slucajvima iz podrinja,hercegovine,zatim sa slucajevima pokolja iz 2 i 1 svj rata
da na djumama sve efendije opominju ljude da ce biti rata i da napominju slucajeve iz proslosti
zatim imati ekipu koja ce na foru raditi,npr. covjek se oblije krvlju,udje u selo i kad ga zbrinu da kaze da bjezi ispred cetnika iz sandjaka ili nekih sela i da su ih cetnici napali i pobili,da je on utekao
da se oblace u cetnicke uniforme i da ulaze u muslimanska mjesta i pucaju u zrak i prijete muslimanima da ce ih pobiti
i slicne stvari,iz domena specijalnog rata

to su sve srbi radili u hrvatskoj,i to ona legijina JSO
oblacili su uniforme koje su koristili hrvati i zatim pucali po srpskim selima,pazeci da neko ne nastrada i koristili su madjarsku municiju
i zatim pri povlacenju su uglavnom pored tih cahura ostavljali jos neke sitnice koje bi asocirali da su hrvati napravili napad

i tako su one ,,neodlucne,, srbe mobilizirali

to su i nasi mogli isto da urade

okupiti ljude i organizirati za blokadu kasarnih i izvalacenje oruzije TOa
i to kad je poceo rat u hrvatskoj
jer tad bi srbi bili razvuceni na dva fronta,tudjman bi sigurno dao zeleno svjetlo za pustanje oruzija

a alija i vrh bosnjaka su pustili da cetnici i jna zavrse posao u hrvatskoj,potpisu primirije i sve povuku u bosnu,rasporede se,zauzmu sve strategijske tacke u bosni i da krenu u napad kada je njima odgovaralo
i opet smo se odbranili,i tada milosevic aktivira plan B i hrvati nas napadaju sa ledja
a i to je se moglo preventivno sprijeciti
jer od maja 1992 hrvati i hvo su vrsili opstrukcije,i umjesto da preventivno uletimo i razoruzamo ekstremiste,kojih nije bilo mnogo,i da maksimalno pomazemo liniju blaza kraljevica i da se hrvati okupe oko te opcije,nasi su pustili da se i boban i kordic spreme i da nas udare kad je njima odgovaralo,ali eto i to smo prezivjeli

i na kraju kad smo bili nadomak banja luke,kad je u vrs bilo rasulo i bjezanija,holbruk hvata aliju na blef i alija zaustavlja armiju bih

alija je bio samo za djamije i intelektualnog rada
mislim da je bilo bolje da je pustio rusmira i sefera da vode drzavu,stranku i armiju bih
Vozdra raja :-)

#350 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Vozdra raja :-) »

...
Last edited by Vozdra raja :-) on 16/05/2008 00:22, edited 1 time in total.
Locked