Skidanje kila po hitnom postupku

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

harka

#326 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by harka »

Za dva mjeseca skinula sam 14kg.Svako jutro dva sata voznja biciklom,navece sat vremena setnje
kombinovana sa trcanjem.Sve sam jela kao i obicno,samo sam izbacila hranu poslije 6 sati navece.
Osobe koje me nisu u ta dva mjeseca vidjeli kod prvog susreta su pitali"da nije udarila kakva
bolest" :D Vjezbe,vjezbe i samo vjezbe.Posto su ovdje gdje sam teretane i razne sale za vjezbe
jako skupe ja sam se odlucila za prirodu-djabe ili ako hocete gratis :) A da,posto sam postigla
zeljenu kilazu,sad 2 puta sedmicno vozam biciklo da odrzim kilazu.Provjereno i sa rezultatom.
kv99

#327 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by kv99 »

harka wrote:Za dva mjeseca skinula sam 14kg.Svako jutro dva sata voznja biciklom,navece sat vremena setnje
kombinovana sa trcanjem.Sve sam jela kao i obicno,samo sam izbacila hranu poslije 6 sati navece.
Osobe koje me nisu u ta dva mjeseca vidjeli kod prvog susreta su pitali"da nije udarila kakva
bolest" :D Vjezbe,vjezbe i samo vjezbe.Posto su ovdje gdje sam teretane i razne sale za vjezbe
jako skupe ja sam se odlucila za prirodu-djabe ili ako hocete gratis :) A da,posto sam postigla
zeljenu kilazu,sad 2 puta sedmicno vozam biciklo da odrzim kilazu.Provjereno i sa rezultatom.
Svaka cast :thumbup: Samo tako. Mislio sam da napisem nesto slicno ali si dala prave savjete. "Normalan" trening i "normalna" hrana. Pod "normalan" mislim da covjek vise prirodno vjezba, ne samo tegovi i fore sa TV-a vec biciklom umjesto auta na posao, izaci sa tramvaja stanicu prije , stepenice umjesto lifta itd. Pod normalnu hranu mislim hranu na koju smo navikli od malena... supe, povrce, meso ( lonac na primjer ima sve sto ti treba ), samo se smanji kolicine , ne jedi prekasno, izbaci cips, kole i sl.
I jos nesto ..nemoguce je da se smrsa samo na jednom dijelu tijela . Zao mi je miRCerka , da "skines" samo guzu a da none ostanu iste nece moci :wink:
_tulumba_

#328 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by _tulumba_ »

a ja nastojim da se udebljam :roll:

Probao sve, (doduse, nisam mogao istrajati sa teretanom, jbg obaveze..) Al' zato, sve druge nacine, u 00:00 jedem cips, svu brzu hranu, cikene, pizze,...sve zivo, i ne ide..Autom na fax, u carsiju, na planinu, (u trgovinu :D. par desetina metara ), (nisam lijen al' ljudi, kile su u pitanju), na prizemlju zivim, ne koristim lift naravno..Reduciram fizicke atkivnosti, da sto manje trosim kalorija...Jedem k'o lud, i nistaaa :roll: Jedino sto nije dobro za debljanje je sto rano ustajem...

Uglavnom, sretno sa mrsanjem :roll:
burek_in_space

#329 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by burek_in_space »

_tulumba_ wrote:a ja nastojim da se udebljam :roll:

Probao sve, (doduse, nisam mogao istrajati sa teretanom, jbg obaveze..) Al' zato, sve druge nacine, u 00:00 jedem cips, svu brzu hranu, cikene, pizze,...sve zivo, i ne ide..Autom na fax, u carsiju, na planinu, (u trgovinu :D. par desetina metara ), (nisam lijen al' ljudi, kile su u pitanju), na prizemlju zivim, ne koristim lift naravno..Reduciram fizicke atkivnosti, da sto manje trosim kalorija...Jedem k'o lud, i nistaaa :roll: Jedino sto nije dobro za debljanje je sto rano ustajem...

Probaj keks i mlijeko(npr. mljevenu plazmu) dnevno 2 puta pojesti.Jaja od prepelice sama piti :D ,ili napravi neki visokokalorichni shake od jaja,banana,mlijeka i meda!
harka

#330 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by harka »

babyline wrote:
harka wrote:Za dva mjeseca skinula sam 14kg.Svako jutro dva sata voznja biciklom,navece sat vremena setnje
svaka cast!!!
i za rezultat i za motivaciju!! :thumbup:
kako se uspijes organizovati za ta 2 sata bike + sat setnje? :?
poranim ujutro prije posla(u 9 pocinjem s poslom),izvozam se,tusiranje i na posao.Ponekad i biciklom
na posao,pa nemoram onda rano ustajati.Ovdje se dolazi s posla oko 4 znaci kuci sam sa biciklom oko 5.
Brze nego autom nema guzve i stajanja,jedem i odmor.Oko 8 setnja.Nepratim serije,tv jako malo gledam,novine
procitam na poslu.Jako je vazno nista nejesti poslij 6 navece i nepiti industrijske sokove,ja sebi pravim svjeze sokove.
Sad sam smanjila sportske aktivnosti,znaci 2-3 puta sedmicno.Isprobala sam razno-razne dijete,bacila pare bez veze,
moje misljenje je samo aktivnostima se moze skinuti kilaza.Biciklo i setnja sa trcanjem su po meni najbolji,jer ja se grozim nabildanih zena iz teretana.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#331 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by mIRCerka »

evo ti mo recept kako sam dobila na tezini (kod mene je problem vise oblikovanaj tijela i skidanaj kila sa kukova)...

Rokaj Bvitamin, jedi kormpir "pole", tj krompir na pola prerezan i pecen u rerni, sa sirom i kajmakom, izbaci gazirano (nekad deblja, al ljudima poput tebe samo ubrzava metabolizam) i PRESTANI SE SEKIRATI...
_tulumba_

#332 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by _tulumba_ »

@burek_in_space hvala...ma vjeruj, nema sta nisam probao...neko mi je prije par mjeseci preporucio griz, s mlijekom naravno, pa sam i to redovno jeo, uz obroke (hehe ponekad sam se osjecao k'o djete kakvo)...ni to nije dalo nikakvog rezultata, a redovno vise od mjesec dana,sam jeo to.....nemam pojma do cega je..mozda do zeludca, kiselina tih ili sta vec...pa mi se hrana mozdra brzo razgradi ili...A probacu i ovo....pa valjda ce biti nekog "hajra" :)
hvala..
_tulumba_

#333 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by _tulumba_ »

@mircerka...ma najvjerovatnije da je sam moj metabolizam takav a sigurno + i ovo zadnje...cesto, pod nekim pritiskom sam, mozda malo vise se brinem nego sto bih trebao...Ali docice i brigama kraj, valjda :) Do tad, nastojacu da se udebljam, pa kako god...hvala jos jednom na savjetima...
sheilak

#334 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by sheilak »

@ mircerka

Zaboravila si nutellu :-D

@ tulumba nemoj se brinuti - metabolizam se mijenja kroz godine. Moj ujak je imao isti problem- Kao mlad je bio bas mrsav, a jeo je apsolutno uvijek i sve. :-D Sad je normalne tezine.

Ja sam imala taj problem ( kao rekonvalescent :-D ). Znala sam za 3 dana pojesti cijelu teglu meda sa kruhom :!: :-D i nisam se mogla udebljati. Sad ti metabolizam tako funkconira ( pod uslovom da je sve u redu sa zdravljem ) i ako se osjecas dobro, nemoj puno misliti na to. Kasnije ce se izjednaciti. :)
burek_in_space

#335 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by burek_in_space »

_tulumba_ wrote:@burek_in_space hvala...ma vjeruj, nema sta nisam probao...neko mi je prije par mjeseci preporucio griz, s mlijekom naravno, pa sam i to redovno jeo, uz obroke (hehe ponekad sam se osjecao k'o djete kakvo)...ni to nije dalo nikakvog rezultata, a redovno vise od mjesec dana,sam jeo to.....nemam pojma do cega je..mozda do zeludca, kiselina tih ili sta vec...pa mi se hrana mozdra brzo razgradi ili...A probacu i ovo....pa valjda ce biti nekog "hajra" :)
hvala..
Mlijeko je samo po sebi masno pa pospjeshuje talozhenje masnih naslaga i jedi ga u kombinaciji sa keksom,grizom, sutlijash(lichno obozhavam :D ).Ovo shto ti je Mircerka rekla takodje mozhe pomoci,b-vitamin u obliku tabletica pomazhe kod otvaranja apetita.Medjutim,sve ovo su ti samo polovichna rjeshenja,jer najbolje i najbrzhe cesh se udebljati ukoliko svoj apetit "otvorish" nekom fizichkom aktivnoshcu-trchanje,plivanje,teretana.
A mozhda ne bi bilo loshe da odesh i na pregled kod ljekara,chisto da utvrdish da li imash kiselinu u zelucu koja je toliko jaka da ti ne dozvoljava da se udebljash. U svakom sluchaju sretno! :thumbup:
Last edited by burek_in_space on 19/02/2009 16:23, edited 1 time in total.
_tulumba_

#336 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by _tulumba_ »

babyline wrote:

jesi li probao sa tulumbama? trebalo bi da pomogne?
To mi je jedan od omiljenih kolaca, al' stvarno...medjutim, izgleda da ne djeluje bas na mene..iako je puno tih masnoca, secera, cega vec i ja ih mogu brdo pojesti, nistaa...Jedino da povecam dozu, al' bojim se, pretvoricu se u tulumbu onda :)
terra_incognita

#337 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by terra_incognita »

1. power joga (svaki drugi dan)
2. cijeđeni grejp svaki dan
3. zeleni čaj svaki dan

ja za 15 dana 4 kg :D
legendo_moja

#338 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by legendo_moja »

A koliko imaš godina.

Ja sam imao sličan problem do dvadesete. Znao sam pojesti kilu pite za doručak, a za večeru 20 ćevapa a kilaža konstantna (jedno 70 kila). E onda odem u posjetu sestri u USA, i dok sam isprobao sve fast food restorane, steak house, itd udebljam se jedno 10 kila za 2 mjeseca :D
Sad sam na 85 zadnje 2-3 godine, iako jedem ko odojče sve što mi padne pod ruke.
_tulumba_

#339 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by _tulumba_ »

@burek_in_space
Da, i ja pretpostavljam da je mozda do tih kiselina, ali mislim da nije nista zabrinjavajuce, krvna slika ok (nedavno bas test krvi radio)..Sto me navodi na to, da je jednostavno takav metabolizam, kao sta Sheilak objasnjava na primjeru ujaka, vjerujem da je i kod mene isti slucaj, sa godinama ce doci i do usporavanja metabolizma, pa onda sigurno i do debljanja...
Samo znate svi kako je to, svi hoce sve sad, pa tako i ja :). A apetit, kazem vec, mogu jesti bilo kad i bilo sta, (jedino paprike ni u kom obliku hehe)..U zadnje vrijeme, (za vrijeme predavanja) imali smo termin u sali, obicno bude kasno, ili od 22 h ili 23 h, i znas vec kako je, istrci se covjek, dodje kuci, brdo hrane pojedem...Nista, od sad ce mi moto biti "jesti i samo jesti" hehe

@sheilak...nastojim da se manje brinem, pogotovo sad sam bezbrizan, od ispita, odmaram vec 2-3 sedmice...
doduse, uskoro pocinje novi semestar a i diplomski valja spremati...Ali nema briga, a bice kila ako Bog da...
Hvala.

@legendo_moja, 22 god. Izgleda da i meni preostaje da pocnem jesti samo brzu hranu..
TheSpy

#340 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by TheSpy »

Meni treba skidanje stomaka po hitnom postupku :? Dajte mi kakvih savjeta plizim vas, ali ono da mi je ravan stomak bez sala. sva sam ko bomba :mrgreen: mislim ono, noge dobre, guza itd..kad se bacim da smrsam, ode sve tijelo u helac, same kosti a jopet po stomaku ostaje sala...tako da mi treba samo da sravnim stomak..ovi trbusnjaci ubijaju, trebam ih primjenjivati mjesecima ili ti ga godinama da bih postigla efekat, zato vas molim da to iskljucite kao savjet...isto vazi i za teretane/fitnese.

ima li kaki ucinkovit napitak da topi salo sa stomaka?
Stewie

#341 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by Stewie »

Nemoz nista odjednom isto kao sto si nabacila kile mjesecima tako ce ti trebat da ih skines .Najbitnija je ishrana a poslje toga odmah sport ,ako imas finaansijski dobro stojis upsi Fitness a sto se tice skidanja sala trbusnjacima to neide,trbusnajci su za jacanje trbusnih misica :D
burek_in_space

#342 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by burek_in_space »

TheSpy wrote:Meni treba skidanje stomaka po hitnom postupku :? Dajte mi kakvih savjeta plizim vas, ali ono da mi je ravan stomak bez sala. sva sam ko bomba :mrgreen: mislim ono, noge dobre, guza itd..kad se bacim da smrsam, ode sve tijelo u helac, same kosti a jopet po stomaku ostaje sala...tako da mi treba samo da sravnim stomak..ovi trbusnjaci ubijaju, trebam ih primjenjivati mjesecima ili ti ga godinama da bih postigla efekat, zato vas molim da to iskljucite kao savjet...isto vazi i za teretane/fitnese.

Trchanje,plivanje,bilo koji kardio trening..pa tek onda trbushnjaci.Njima samo uchvrshcujesh stomachne mishice ali ne skidash salo.
harka

#343 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by harka »

TheSpy wrote:Meni treba skidanje stomaka po hitnom postupku :? Dajte mi kakvih savjeta plizim vas, ali ono da mi je ravan stomak bez sala. sva sam ko bomba :mrgreen: mislim ono, noge dobre, guza itd..kad se bacim da smrsam, ode sve tijelo u helac, same kosti a jopet po stomaku ostaje sala...tako da mi treba samo da sravnim stomak..ovi trbusnjaci ubijaju, trebam ih primjenjivati mjesecima ili ti ga godinama da bih postigla efekat, zato vas molim da to iskljucite kao savjet...isto vazi i za teretane/fitnese.

moja rodica 20g je kao cackalica ali ima stomacic,
to im je u familiji tako svi mrsavi sa stomacicem.
Mislim da se to nemoze skinuti nikakvim vjezbama
i dijetama.
harka

#344 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by harka »

burek_in_space wrote:

Trchanje,plivanje,bilo koji kardio trening..pa tek onda trbushnjaci.Njima samo uchvrshcujesh stomachne mishice ali ne skidash salo.
:thumbup: sto nespomenu biciklo ;-) plivanje je super i inace dobro
za zdravlje.
callmethebreeeze

#345 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by callmethebreeeze »

ne mozes samo jedan dio tijela "srediti"; pored ovih trcanja, bickla, plivanja, ja bih ti preporucio i vjezbe s tegovima u teratani. male kilaze, ali puno repeticija, da te zategnu, a ujedno ces i mrsati.
burek_in_space

#346 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by burek_in_space »

harka wrote:
:thumbup: sto nespomenu biciklo ;-) plivanje je super i inace dobro
za zdravlje.
Biciklo mi nije u lijepom sjecanju otkako sam se zakuc'o u znak na ulici,a kriva je jedna djevojka u minijaturnom shorcu! :zoka: :mrgreen:

Izvinjavam se,nece se ponoviti! :oops: :D
Epitop

#347 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by Epitop »

Na kliniku pravac, liposukcija i problem riješen. :lol:
Plivanje najravnomjernije skida masne naslage po tijelu
TheSpy

#348 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by TheSpy »

A sta ako ne znam plivati? :mrgreen: :lol:
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 19:22, edited 3 times in total.
Ublehas

#350 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by Ublehas »

Smrsati je lako, pitaj me kako :D
Post Reply