ja jos uvijek kontam da ce se nesta namandjati
K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Filter
#326 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
cudna zena bese vera

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#327 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa Konakovic da ima imalo obraza, nesto bi uradio.Filter wrote:cudna zena bese vera![]()
![]()
ja jos uvijek kontam da ce se nesta namandjati![]()
Al pogresna crkva/dzamija za molitvu.
- Filter
#328 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
da je bilo obraza, ne bi Bosna bila tu gdje jeste, elemTomahawk11 wrote: Pa Konakovic da ima imalo obraza, nesto bi uradio.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#329 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Tacno i to.Filter wrote:da je bilo obraza, ne bi Bosna bila tu gdje jeste, elemTomahawk11 wrote: Pa Konakovic da ima imalo obraza, nesto bi uradio.
Ali sad bi valjalo gledati kako sanirati.
Za pocetak, obezbijediti sredstva kojim bi se riješila trenutna situacija.
I napraviti neki plan za otplatu dugova.
Ništa nije nerješivo. Onaj ko to kaze, samo trazi izgovor da nista ne uradi.
- Filter
#330 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
naravno da je rjesivo, ima i vise nego voljnih da rijese... a ima i onih drugih. elem, nase je da poguramo koliko mozemo.Tomahawk11 wrote:Tacno i to.Filter wrote:
da je bilo obraza, ne bi Bosna bila tu gdje jeste, elem
Ali sad bi valjalo gledati kako sanirati.
Za pocetak, obezbijediti sredstva kojim bi se riješila trenutna situacija.
I napraviti neki plan za otplatu dugova.
Ništa nije nerješivo. Onaj ko to kaze, samo trazi izgovor da nista ne uradi.
subota je fina prilika da se vidi zainteresovanost
- avetinja
#331 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
I ovo pretjerano kukanje mi ide na živce. Svima žao, a 90% njih nije otišlo na utakmicu 7 godina. Nek' se probaju utušit nekom strancu sa parama.
- Logovan
#332 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Izgleda da je fina zainteresovanost, aktivirala se raja.Filter wrote: subota je fina prilika da se vidi zainteresovanost
-
vryzas
#333 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Sarajmen wrote:Ni prstom neću da mrdnem, sve dok Tužilaštvo jasno ne imenuje odgovorne ljude i krivično ih tereti za zloupotrebu položaja tokom mandata koji su vršili. Tada i od strani njih je i napravljena ogromna (višemilionska ) šteta po sami sportski kolektiv KK Bosna. Sve ostalo je u suštini šuplja na konto naših emocija.
- avetinja
#334 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Doći će 200-300 ljudi. Bosnu neće spasiti jedna utakmica. Već sljedeći meč će biti sa upola i više manjom posjetom.Logovan wrote:Izgleda da je fina zainteresovanost, aktivirala se raja.Filter wrote: subota je fina prilika da se vidi zainteresovanost
- Logovan
#335 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Vidjet ćemo, možda bude i bolje nego što se misli.avetinja wrote:Doći će 200-300 ljudi. Bosnu neće spasiti jedna utakmica. Već sljedeći meč će biti sa upola i više manjom posjetom.Logovan wrote:Izgleda da je fina zainteresovanost, aktivirala se raja.Filter wrote: subota je fina prilika da se vidi zainteresovanost
- Muhamed Đakmić
#336 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa pustite onda da se ugasi. Isto da živite na Marsu, a ne u BiH.vryzas wrote:Sarajmen wrote:Ni prstom neću da mrdnem, sve dok Tužilaštvo jasno ne imenuje odgovorne ljude i krivično ih tereti za zloupotrebu položaja tokom mandata koji su vršili. Tada i od strani njih je i napravljena ogromna (višemilionska ) šteta po sami sportski kolektiv KK Bosna. Sve ostalo je u suštini šuplja na konto naših emocija.
I fakat, u pravu je i avetinja. Skenderija je uz izuzetak utakmice protiv Građanskog prošle sedmice skoro uvijek poluprazna (pričamo o maloj dvorani). A znam jer sam stalno bio tu. Ono da si uz klub i u dobru i u zlu izgleda ne postoji. Bosna se danas voli na društvenim mrežama najviše.
-
vryzas
#337 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Zivim u BiH, rado bih na Mars.Muhamed Đakmić wrote:Pa pustite onda da se ugasi. Isto da živite na Marsu, a ne u BiH.vryzas wrote:Sarajmen wrote:Ni prstom neću da mrdnem, sve dok Tužilaštvo jasno ne imenuje odgovorne ljude i krivično ih tereti za zloupotrebu položaja tokom mandata koji su vršili. Tada i od strani njih je i napravljena ogromna (višemilionska ) šteta po sami sportski kolektiv KK Bosna. Sve ostalo je u suštini šuplja na konto naših emocija.
I fakat, u pravu je i avetinja. Skenderija je uz izuzetak utakmice protiv Građanskog prošle sedmice skoro uvijek poluprazna (pričamo o maloj dvorani). A znam jer sam stalno bio tu. Ono da si uz klub i u dobru i u zlu izgleda ne postoji. Bosna se danas voli na društvenim mrežama najviše.
Cuj pustite da se ugasi.
-
ibizza
#338 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ako sad definitivni odustanemo od Bosne, ona ce se ugasiti, a lopovi ce ostati nekaznjeni.
Ovako, ako sad napunimo Skenderiju, vjerujem da ce se prica okrenuti za 180 stepeni. Kada je nas puna dvorana, odmah i Krupalija ima vise alata u rukama da se obracuna sa lopovima koji su pokrali klub.
Ovako, ako sad napunimo Skenderiju, vjerujem da ce se prica okrenuti za 180 stepeni. Kada je nas puna dvorana, odmah i Krupalija ima vise alata u rukama da se obracuna sa lopovima koji su pokrali klub.
- Muhamed Đakmić
#339 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa upravo ako živiš u BiH svjestan si da od tog čekanja da Tužilaštvo BiH pokrene neku akciju nema ništa. Ne kažem da će Bosna biti spašena na ovaj način, ali ako postoji makar 1% šanse vrijedi pokušati. A ako nekom nije stalo, i to je pošteno, ali ne treba onda ni spominjati klub, jer svi snosimo dio odgovornosti za njeg.vryzas wrote: Zivim u BiH, rado bih na Mars.
Cuj pustite da se ugasi.Klub je davno ugasen zahvaljujuci lopovima koji su izvukli milione.
-
vryzas
#340 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
To je nasa realnost i svjestan sam da pravne drzave nema ni na mapi. Isto tako vjerujem da nema ni taj 1% sanse da se klub spasi.Muhamed Đakmić wrote:Pa upravo ako živiš u BiH svjestan si da od tog čekanja da Tužilaštvo BiH pokrene neku akciju nema ništa. Ne kažem da će Bosna biti spašena na ovaj način, ali ako postoji makar 1% šanse vrijedi pokušati. A ako nekom nije stalo, i to je pošteno, ali ne treba onda ni spominjati klub, jer svi snosimo dio odgovornosti za njeg.vryzas wrote: Zivim u BiH, rado bih na Mars.
Cuj pustite da se ugasi.Klub je davno ugasen zahvaljujuci lopovima koji su izvukli milione.
Sa druge strane, ne slazem se da svi snosimo dio odgovornosti. Postoji pisani trag, imaju revizorski izvjestaji, zna se kako su se izvlacile pare iz kluba.
Da se razumijemo, moja povezanost sa klubom traje od djetinjstva.
- Muhamed Đakmić
#341 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Traje i moja, pa šta imam od tog?
I snosi svako dio odgovornosti, valjda je logično.
I snosi svako dio odgovornosti, valjda je logično.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#342 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Slozio bih se sa vryzasom.
Svi pricaju o nekom spasavanju, o nekih 1%, a niko nece da preuzme odgovornost.
Postoji prepreka, ali...ok, nije problem otici na utakmicu, to je nesto sto svako moze uciniti, ali hocemo li tako rijesiti pitanje duga, hocemo li rijesiti pitanje koje stoji kao giljotina nad Bosnom?
Sumnjam....nije ovo od juce. Svaka cast ljudima kao sto je Krupalija i on nema nista sa bandom koja je dovela Bosnu u ovu situaciju, radi koliko moze.
Ipak, to nece biti dovoljno da se klub spasi. Ironicno, oni koji sute, a koji su krivi za to, mogli bi nesto uciniti, ali ocito nece i nije ih briga.
Postoji prepreka, ali...ok, nije problem otici na utakmicu, to je nesto sto svako moze uciniti, ali hocemo li tako rijesiti pitanje duga, hocemo li rijesiti pitanje koje stoji kao giljotina nad Bosnom?
Sumnjam....nije ovo od juce. Svaka cast ljudima kao sto je Krupalija i on nema nista sa bandom koja je dovela Bosnu u ovu situaciju, radi koliko moze.
Ipak, to nece biti dovoljno da se klub spasi. Ironicno, oni koji sute, a koji su krivi za to, mogli bi nesto uciniti, ali ocito nece i nije ih briga.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#343 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Puna dvorana bi bila simbolika = da ljudima u ovom gradu sport još uvijek nešto znači. No, ne brinite, neće biti puna ionako
U ovom turbofolk gradu je sve umrlo. Rekoh i na drugom mjestu, da su najavili Acu Lukasa ili arkanovu kuravu kao goste, bilo bi puno, ovako teško.
-
vryzas
#344 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ne mogu biti odgovoran za nesto sto nisam ucinio. Iz kluba su pokradeni milioni, donosile su se pogresne odluke dugi niz godina. Kakve veze imam ja ili bilo ko drugi ko je bio van toga svega. Zna se ko je bio u upravnom odboru, ko je bio clan skupstine, ko je donosio katastrofalne odluke...u slucaju da aludiras na broj gledalaca na tribinama, gledao sam utakmice u R.S. dvorani kada je bilo 30-ak ljudi na tribinama.
-
vryzas
#345 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Isti modus operandi u svim sportskim drustvima...pokradu se pare, a niko ne odgovara. Ovi sto bi lafo mogli pomoci su dovoljno ucinili.Tomahawk11 wrote:Slozio bih se sa vryzasom.
-
vryzas
#346 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Naravno da znaci, ali ono sto je in u tom trenutku. Ovih istinskih ljubitelja ima nekoliko hiljada...dovoljno je pogledati tribine na fudbalskim, kosarkaskim i rukometnim utakmicama.Velkoski wrote:Puna dvorana bi bila simbolika = da ljudima u ovom gradu sport još uvijek nešto znači. No, ne brinite, neće biti puna ionakoU ovom turbofolk gradu je sve umrlo. Rekoh i na drugom mjestu, da su najavili Acu Lukasa ili arkanovu kuravu kao goste, bilo bi puno, ovako teško.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#347 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa zato ja i kažem... Ovdje je sve umrlo, tako će i Bosna, tačnije umrla je davno, trenutno je samo na aparatima. Ista sudbina je čekala i Sarajevo i Željezničar, ali eto tu ima malo više interesa pa se još nekako gura. Ali ako ovakvo stanje bude i u budućnosti, moći ćemo slobodno zatvoriti i Koševo i Grbavicu.
No opet... Da nije neko napravio deset milki duga, nekako bi se i tavorilo.
- ellaxaz
#348 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
To je to.vryzas wrote:Sarajmen wrote:Ni prstom neću da mrdnem, sve dok Tužilaštvo jasno ne imenuje odgovorne ljude i krivično ih tereti za zloupotrebu položaja tokom mandata koji su vršili. Tada i od strani njih je i napravljena ogromna (višemilionska ) šteta po sami sportski kolektiv KK Bosna. Sve ostalo je u suštini šuplja na konto naših emocija.
- KB9
#349 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
uveli smo sadaku i u sport, najbolja drzava na svijetu 
-
vryzas
#350 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Dug je oko 10 mil, a nakucali su ga za nekoliko godina. Citam danas Vucurevicu mjesecna plata bila 9 milja eura, a u narednom ugovoru u Fr. 2,5 milje.Velkoski wrote:Pa zato ja i kažem... Ovdje je sve umrlo, tako će i Bosna, tačnije umrla je davno, trenutno je samo na aparatima. Ista sudbina je čekala i Sarajevo i Željezničar, ali eto tu ima malo više interesa pa se još nekako gura. Ali ako ovakvo stanje bude i u budućnosti, moći ćemo slobodno zatvoriti i Koševo i Grbavicu.