Dindi wrote:@ Downunda
Udri po dzamijama u ratu, udri brate i u miru, svakla cast, ogorcena sam ako krivca za poslijeratne posljedice vidis u gradnji dzamije....
Ti si ili budžetski korisnik, ili si u dijapsori.
Ovo što si napisala nikad ne bih čuo od nekog trećeg...skoro sam ubijeeđen u to!
Nemoj zlato biti biti ogorčena, nema potrebe,
ali ima potrebe da prvo pročitaš što je napisano, pa malo zastaneš i razmisliš o onome o čemu želiš pisati, pa onda napišeš - ali ne" trči pred rudu..."
Niti sam niti je iko napisao išta o "udaranju" džamija; to šta ti vidiš u tekstu je tvoj problem, i molim te
ne dovodi niti mene niti bilo koga ovdje u isti kontekst sa četnicima i onima koji su rušili džamije, jer
to je isuviše očajno da bi se i komentarisalo.Vjerovatno komentarišeš u nedostatku racionalnih argumenata.
Gradnja džamije, (ali ako će ti biti lakše i gradnja svih ostalih objekata, kojih ima dovoljno) u gradu koji ima dovoljan broj džamija u odnosu na broj stanovnika je ekonomski gledano - čisti RASHOD!
Ja tako gledam na stvari, i gledat ću dok smo god najmizernije i najsiromašnije društvo gdje su tzv. vjerske institucije forma bez sadržaja.
Koji grad na svijetu, sličnog ili istog ekonomskog stanja ima ovoliki broj novosagrađenih objekata (rashoda) u dnosu na broj stanovnika.
Ima ih možda u Jerusalemu više, ali tamošnje vlasti od turista, koji posjećuju te džamije inkasiraju milione dolara godišnje.
A mi svi znamo da to neće biti slučaj sa novosagrađenim džamijama.
Džamija sigurno i treba Brankoviću i sličnima, jer su oni ekonomski obezbjeđeni, pa im je svejedno.
Kao što rekoh, neka ih prave na svakom ćošku (meni ne smetaju, jer sam odrsatao na Čaršiji, ali tada nisam ni sanjao da će ljudi biti toliko netolerantni kao danas i nametati svoje mišljenje prije nego i saslušaju druge), samo ako će inicijatori plaćati njeno održavanje, a ne od para poreskih obaveznika, koje se svakako moraju iskoristiti na produktivniji način!
A sad, ponovo pročitaj šta sam napisao, pa kad "svariš", onda me možeš agumentovati!