avio karte iz amerike
- luckylaka
#326 Re: avio karte iz amerike
Avionske karte za 17.juno-15.juli.Relacija St.Louis-Zagreb.Najjeftinije do sad nasao $1380.Imal dze dzaba il jeftinije.Imal kakav sponzor da kupi karte a ja bio nosao njegovu reklamu od StL do Zg.HITNO STO JEFTINIJE
- Ja_Ja
#327 Re: avio karte iz amerike
Prica se da su te karte nesigurne. Navodno agencija izdaje karte jedne avio kompanije pod imenom druge (npr. izdaju Deltine karte za letove AA i slicno). Nekako se bojim da kupim to jos, a vec me nervoza hvata zbog ovih cijena.luckylaka wrote:Avionske karte za 17.juno-15.juli.Relacija St.Louis-Zagreb.Najjeftinije do sad nasao $1380.Imal dze dzaba il jeftinije.Imal kakav sponzor da kupi karte a ja bio nosao njegovu reklamu od StL do Zg.HITNO STO JEFTINIJE
- luckylaka
#328 Re: avio karte iz amerike
Cijene karata sigurno idu gore mozda vec veceras.Katastrofa.Jebote.Gorivo $4 u p.m.Tri karte do BiH $5000(ako ne bude i vise) a dze milosta tetkama,ujnama,strinama,djeci od tetki,ujni,strini,od njihove djece djeci(masala svaka po5-6 jasu dole brate ne silaze a onda dijaspora placa trosak)Pa se sakupe prijatelji koje za koje nikad ni cuo ni vidio i jos od tih prijatelja njihovi jarani i dernek moze da pocne.Al kaze zena,,hajd ba to je jednom godisnje sta se stisnoJa_Ja wrote:Prica se da su te karte nesigurne. Navodno agencija izdaje karte jedne avio kompanije pod imenom druge (npr. izdaju Deltine karte za letove AA i slicno). Nekako se bojim da kupim to jos, a vec me nervoza hvata zbog ovih cijena.luckylaka wrote:Avionske karte za 17.juno-15.juli.Relacija St.Louis-Zagreb.Najjeftinije do sad nasao $1380.Imal dze dzaba il jeftinije.Imal kakav sponzor da kupi karte a ja bio nosao njegovu reklamu od StL do Zg.HITNO STO JEFTINIJE
-
Static-X
#329 Re: avio karte iz amerike
Ja dosad naj jeftinije sto sam naletio je oko 1300 iz DC za Sa i to polovinom augusta..
Neznam il da kupujem il jos da cekam
Neznam il da kupujem il jos da cekam
- Ja_Ja
#330 Re: avio karte iz amerike
Tako ti nekako dodje, ovdje te jasu da odes dole, dole te jasu zato sto si dole, i na kraju sam sebe jases sto si uopste i otisao i jedva cekas da se vratis:)... Cijene karti u sve i jednoj agenciji su do sada bile u pet deka. Jedina razlika je u visini provizije koju uzimaju po karti. Idu od $10 do $150 zavisno koga mogu "zaklat" vise, pa tako jedni ti daju cijenu od npr $1300 drugi $1350 itd. U sustini karte "bookiraju" tj. rezerviraju preko istog sistema i u 99% slucajeva dobijaju identicnu cijenu na koju dodaju zeljeni postotak (ovaj 1% otpada na to da jedni rezerviraju kartu danas drugi sutra a u medjuvremenu avio agencija promijeni cijenu).luckylaka wrote:Cijene karata sigurno idu gore mozda vec veceras.Katastrofa.Jebote.Gorivo $4 u p.m.Tri karte do BiH $5000(ako ne bude i vise) a dze milosta tetkama,ujnama,strinama,djeci od tetki,ujni,strini,od njihove djece djeci(masala svaka po5-6 jasu dole brate ne silaze a onda dijaspora placa trosak)Pa se sakupe prijatelji koje za koje nikad ni cuo ni vidio i jos od tih prijatelja njihovi jarani i dernek moze da pocne.Al kaze zena,,hajd ba to je jednom godisnje sta se stisnoJa_Ja wrote:Prica se da su te karte nesigurne. Navodno agencija izdaje karte jedne avio kompanije pod imenom druge (npr. izdaju Deltine karte za letove AA i slicno). Nekako se bojim da kupim to jos, a vec me nervoza hvata zbog ovih cijena.luckylaka wrote:Avionske karte za 17.juno-15.juli.Relacija St.Louis-Zagreb.Najjeftinije do sad nasao $1380.Imal dze dzaba il jeftinije.Imal kakav sponzor da kupi karte a ja bio nosao njegovu reklamu od StL do Zg.HITNO STO JEFTINIJE![]()
,,a tako vec deset godina iz godine u godinu.Hajd jos ovu godinu pa kazu da je 2012 zadnja.ABD(necu se sekirat za karte).P.S.,,JA,JA,,sta mislis jal Nuhi,jal Amir,jal Aldijana,jal ....jelde sve je to u pet deka.Poz i sretno
Prvi pomenuti zna ici i na minimum od $10 po karti, ali sam za njega i cuo (CUO naglasavam) da se zna desiti da izdaje karte preko jedne avio kompanije za drugu pa tako da nisu ljudi ni sigurni da li ce poletiti. Prosle godine su bile aktuelne duple karte preko Ciriha, gdje se rezervirala karta npr. St. Louis - Cirih kao jedna karta i onda Cirih - Sarajevo kao druga. Karte su bile nesto povoljnije nego da se rezervira sve u komadu ali je postojao rizik i desavalo se da avion iz USA zakasni i ljudi propuste let za Sarajevo i onda moraju sami da placaju kartu do SA jer ova prva nije bila u komadu vec su bile dvije karte te kao takve nemaju veze jedna s drugom.
Drugi je standardan na oko $50, mada zna ici i gore i dole a za trecu nisam ni cuo.
Sve u svemu sve je u 5 deka, mozda malo prevagne usluga i to je to. Nase je valjda da se dobro informisemo sta kupujemo da ne zaglavimo negdje na aerodromu 5 dana.
Jos nisam odluku napravio sta i kako ali se nadam da cu i to rijesiti u slijedecih par sedmica.
Ako sta naleti javite:)
- luckylaka
#331 Re: avio karte iz amerike
Ma hajde 10-50$ manje vise (kad placam 5000 mogu i 5500)nego mi je problem koji sam imap prosle godine tako reci ogadio ove nase ,,preprodavce,,karata.U povratku u Minhenu ulazimo ja,zena i dijete u avion i ljubazna gospodza na vratima salje dijete na jednu,zenu na drugu a ja negdje na kraj.Dizem galamu u avionu i ne pristajem na to na sto gospodza kaze ,,tako vam pise na kartama,,Ok.Zena je u pravu.Ne mogu docekati da dodzem u StL i idem kod,,preprodavca,,trazim objasnjenje.Kaze sta cu ti ja,tako te zapalo.Ne znam da li je u pravu ali mi je gospodza(ja je zvao konobarica)objasnjavala usput u toku leta kako sve i jedan,,preprodavac,,karata mora da ima broj karata i broj sjedista.Ove godine necu kod njega pa necu ni da ga reklamiram.
-
samko1974
#332 Re: avio karte iz amerike
probaj kod Raze, al cini mi se da je i kod nje slicna cjena. Uglavnom kod nje su od svih st louiski nasih agencija najpovoljnije karte.luckylaka wrote:Avionske karte za 17.juno-15.juli.Relacija St.Louis-Zagreb.Najjeftinije do sad nasao $1380.Imal dze dzaba il jeftinije.Imal kakav sponzor da kupi karte a ja bio nosao njegovu reklamu od StL do Zg.HITNO STO JEFTINIJE
-
samko1974
#333 Re: avio karte iz amerike
i meni se to jednom desilo il recimo dobijem karte al na njima ne pise na kojem mjestu sjedimo pogotovo u povratku.Tako sam se jednom vracao preko Beca i kad sam uzeo karte sa pozanog aerodroma u Sarajevu vidio sam da za let najduzi od beca do washingtona ja imam mjesto sjedenja daleko od zene i djeteta malog e reko tako nece ici.Kaze onaj na aerodromu u sarajevu da se obratim onim u becu kad dodjem da mi oni daju drugo mjesto i tako je bilo al posto mi nisu mogli naci mjesto pored zene i djeteta onda su nas sve troje poslali u prvu klasuluckylaka wrote:Ma hajde 10-50$ manje vise (kad placam 5000 mogu i 5500)nego mi je problem koji sam imap prosle godine tako reci ogadio ove nase ,,preprodavce,,karata.U povratku u Minhenu ulazimo ja,zena i dijete u avion i ljubazna gospodza na vratima salje dijete na jednu,zenu na drugu a ja negdje na kraj.Dizem galamu u avionu i ne pristajem na to na sto gospodza kaze ,,tako vam pise na kartama,,Ok.Zena je u pravu.Ne mogu docekati da dodzem u StL i idem kod,,preprodavca,,trazim objasnjenje.Kaze sta cu ti ja,tako te zapalo.Ne znam da li je u pravu ali mi je gospodza(ja je zvao konobarica)objasnjavala usput u toku leta kako sve i jedan,,preprodavac,,karata mora da ima broj karata i broj sjedista.Ove godine necu kod njega pa necu ni da ga reklamiram.
- exliberal
#334 Re: avio karte iz amerike
Ja sam tako letio prosle godine imao sam kartu do italije a povratak preko svice....nikakav problem nije bio rezervisat karte do italije ili od svice do toronta jedino karta od zurich-sarajevo i nazad je bila problematicna.Ja_Ja wrote:Tako ti nekako dodje, ovdje te jasu da odes dole, dole te jasu zato sto si dole, i na kraju sam sebe jases sto si uopste i otisao i jedva cekas da se vratis:)... Cijene karti u sve i jednoj agenciji su do sada bile u pet deka. Jedina razlika je u visini provizije koju uzimaju po karti. Idu od $10 do $150 zavisno koga mogu "zaklat" vise, pa tako jedni ti daju cijenu od npr $1300 drugi $1350 itd. U sustini karte "bookiraju" tj. rezerviraju preko istog sistema i u 99% slucajeva dobijaju identicnu cijenu na koju dodaju zeljeni postotak (ovaj 1% otpada na to da jedni rezerviraju kartu danas drugi sutra a u medjuvremenu avio agencija promijeni cijenu).
Prvi pomenuti zna ici i na minimum od $10 po karti, ali sam za njega i cuo (CUO naglasavam) da se zna desiti da izdaje karte preko jedne avio kompanije za drugu pa tako da nisu ljudi ni sigurni da li ce poletiti. Prosle godine su bile aktuelne duple karte preko Ciriha, gdje se rezervirala karta npr. St. Louis - Cirih kao jedna karta i onda Cirih - Sarajevo kao druga. Karte su bile nesto povoljnije nego da se rezervira sve u komadu ali je postojao rizik i desavalo se da avion iz USA zakasni i ljudi propuste let za Sarajevo i onda moraju sami da placaju kartu do SA jer ova prva nije bila u komadu vec su bile dvije karte te kao takve nemaju veze jedna s drugom.
Drugi je standardan na oko $50, mada zna ici i gore i dole a za trecu nisam ni cuo.
Sve u svemu sve je u 5 deka, mozda malo prevagne usluga i to je to. Nase je valjda da se dobro informisemo sta kupujemo da ne zaglavimo negdje na aerodromu 5 dana.
Jos nisam odluku napravio sta i kako ali se nadam da cu i to rijesiti u slijedecih par sedmica.
Ako sta naleti javite:)
BH airlines nije uvezan sa star aliance pa zbog toga ako ti avion kasni ili odgode let onda si najebao.
Jos jedna stvar...ja sam imao kartu i na njoj fino pise Sarajevo Zurich poletanje recimo u 7...pogledam raspored na aerodromu...kazu 6....nazovem i pitam imam let koji je po rasporedu u 7 karta je confirmed ali na vasem web siteu pise ranije....ne ne to je ok....nema problema ja odem na aerodrom ranije...nema leta u 7 nego u 6 ....sta je ovo ....ma to je greska pa sta ako sam zakasnio jer fino pise u 7....ma nije do nas....i karta sarajevo zurich i nazad je bila 350 Eura...let toronto- amsterdam-rim povratak zurich-amsterdam-toronto je bila 1100 $...ko je ovdje lud...pa idi onda dole....
- luckylaka
#335 Re: avio karte iz amerike
Ne mogu vjerovati ali danas me jedna gospdja ubjedjuje kako je uvedena redovna linija Chicago -Zagreb i avion leti jednom sedmicno.Zna li neko nesto vise.Inace danas cijene izgledaju ovako za 15 juni-juli.St.Louis-Philadelphia-Zurich-Zagreb $ 1455.00 ili St.louis-Chicago-Paris-Zagreb $1380.00 ili kako mi ta gospa rece St.Louis-Chicago-ZAgreb $1500.00Cijena od preprodavca do preprodavca je vise-manje $20-30.
-
Static-X
#336 Re: avio karte iz amerike
luckylaka wrote:Ne mogu vjerovati ali danas me jedna gospdja ubjedjuje kako je uvedena redovna linija Chicago -Zagreb i avion leti jednom sedmicno.Zna li neko nesto vise.Inace danas cijene izgledaju ovako za 15 juni-juli.St.Louis-Philadelphia-Zurich-Zagreb $ 1455.00 ili St.louis-Chicago-Paris-Zagreb $1380.00 ili kako mi ta gospa rece St.Louis-Chicago-ZAgreb $1500.00Cijena od preprodavca do preprodavca je vise-manje $20-30.
Ovo sam i ja cuo, haman pa da je tacno. Samo ja recimo se nebi usudio letiti s njima. Mozda je lakse ovom iz cikaga, al recimo ja sto moram prvo u cikago, zakasni mi let il nesto slicno, valja pauzirati do iduce sedmice
- luckylaka
#337 Re: avio karte iz amerike
Dobro hajd rjesio bi i to dolazkom na aerodrom 2-3 sata ranije ali je problem gdje god da ukucas da trazi karte(Kayak,Orbitz,Southwest.....)nigdje ne postoji ta opcija sa jednim presjedanjem tj,direktno Ch-Zg.Raspitacu se danas,pisem veceras.ABD>
- exliberal
#338 Re: avio karte iz amerike
to je prosjecna cijena....ja sad trazim kartu za jednu stariju osobu...hoce da leti Toronto Pescara air transatomluckylaka wrote:Ne mogu vjerovati ali danas me jedna gospdja ubjedjuje kako je uvedena redovna linija Chicago -Zagreb i avion leti jednom sedmicno.Zna li neko nesto vise.Inace danas cijene izgledaju ovako za 15 juni-juli.St.Louis-Philadelphia-Zurich-Zagreb $ 1455.00 ili St.louis-Chicago-Paris-Zagreb $1380.00 ili kako mi ta gospa rece St.Louis-Chicago-ZAgreb $1500.00Cijena od preprodavca do preprodavca je vise-manje $20-30.
( charter let)..povratna je 1380....ako pokusas da ides sa air canadom ili lufthansom karte skuplje za par stoja minimalno i let je do Rima....znaci da jos dobro prolazis
-
Static-X
#339 Re: avio karte iz amerike
To je sigurno jer je ovo neka privatna kompanija, sumnjam da je recimo croatia airlines. Ja sto sam cuo i koliko je tacno neznam jeste da su to Srbi organizovali, valjda ce biti let za zagreb i beograd jednom sedmicno. Da kupis kartu sigurno bi morao zvati neke nase ex-yu travel kompanije koje ce imati suradnju..luckylaka wrote:Dobro hajd rjesio bi i to dolazkom na aerodrom 2-3 sata ranije ali je problem gdje god da ukucas da trazi karte(Kayak,Orbitz,Southwest.....)nigdje ne postoji ta opcija sa jednim presjedanjem tj,direktno Ch-Zg.Raspitacu se danas,pisem veceras.ABD>
Cuo sam da je i prije nekad postojala direktno linija cikago- beograd pa se ukinula...
- exliberal
#340 Re: avio karte iz amerike
najlakse van je to da provjerite ako odete na web stranicu zagrebackog aerodroma i provjerito odlaske i dolaske u slijedecih sedam dana.....Static-X wrote:To je sigurno jer je ovo neka privatna kompanija, sumnjam da je recimo croatia airlines. Ja sto sam cuo i koliko je tacno neznam jeste da su to Srbi organizovali, valjda ce biti let za zagreb i beograd jednom sedmicno. Da kupis kartu sigurno bi morao zvati neke nase ex-yu travel kompanije koje ce imati suradnju..luckylaka wrote:Dobro hajd rjesio bi i to dolazkom na aerodrom 2-3 sata ranije ali je problem gdje god da ukucas da trazi karte(Kayak,Orbitz,Southwest.....)nigdje ne postoji ta opcija sa jednim presjedanjem tj,direktno Ch-Zg.Raspitacu se danas,pisem veceras.ABD>
Cuo sam da je i prije nekad postojala direktno linija cikago- beograd pa se ukinula...
-
Static-X
#341 Re: avio karte iz amerike
Nije se linija jos otvorila, nekad u ljeto bi trebala...
Al sve ovo je rekla kazala...
Al sve ovo je rekla kazala...
- tech10
#342 Re: avio karte iz amerike
Ovog ljeta, ako im ne doneses iPhone 4, izgorio si. Svi samo to ocekuju, nista vise jeftini pokloni sa yard sale ili iz trifty-nifty store.luckylaka wrote:Tri karte do BiH $5000(ako ne bude i vise) a dze milosta tetkama,ujnama,strinama,djeci od tetki,ujni,strini,od njihove djece djeci(masala svaka po5-6 jasu dole brate ne silaze a onda dijaspora placa trosak)Pa se sakupe prijatelji koje za koje nikad ni cuo ni vidio i jos od tih prijatelja njihovi jarani i dernek moze da pocne.
- luckylaka
#343 Re: avio karte iz amerike
A Goodwill sta mislis .Veci izbor nego robna kuva ,,Sarajka,,,,Boska,,i ,,Patrija,,zajednotech10 wrote:Ovog ljeta, ako im ne doneses iPhone 4, izgorio si. Svi samo to ocekuju, nista vise jeftini pokloni sa yard sale ili iz trifty-nifty store.luckylaka wrote:Tri karte do BiH $5000(ako ne bude i vise) a dze milosta tetkama,ujnama,strinama,djeci od tetki,ujni,strini,od njihove djece djeci(masala svaka po5-6 jasu dole brate ne silaze a onda dijaspora placa trosak)Pa se sakupe prijatelji koje za koje nikad ni cuo ni vidio i jos od tih prijatelja njihovi jarani i dernek moze da pocne.
- tech10
#344 Re: avio karte iz amerike
Goodwil je zakon. Jos sacuvas tag od neke robe sto si ranije kupio na snizenju pa im ga zakacis, naravno ostavis samo originalnu cijenu a uklonis onu snizenu da misle da si se otroshio. Treba razmotriti i Salvation Army. 
-
BornInHell
#346 Re: avio karte iz amerike
Kompanija koja organizuje letove zove se Air Plus GM LLC i registrovana je u Chicagu, imaju cak i webstranicu http://www.flyairplus.com , vlasnik kompanije je neko iz Njemacke a ovdje ih zastupa osoba pod imenom Ewelina Gusic.
Letovi su odvijaju pod uvjetima charter operacije, a charter operator je neki Swift Air iz Arizone..trebali bi da lete avionom tipa B767-228ER kapaciteta 235 putnika..prvi polet je planiran za 17 juni a zadnji je 14 septembra, bar tako stoji u ovom government.pdfu http://ostpxweb.dot.gov/aviation/charte ... er2011.pdf na stranici broj 6, znaci ako neko dolazi iz drugih gradova Amerike avionom, prtljag i hantragu moze cekirati samo do Chicaga i onda ga mora odnijeti u terminal 5 na O'Hare i tamo predati ovima i moliti se bogu da poleti
...
Letovi su odvijaju pod uvjetima charter operacije, a charter operator je neki Swift Air iz Arizone..trebali bi da lete avionom tipa B767-228ER kapaciteta 235 putnika..prvi polet je planiran za 17 juni a zadnji je 14 septembra, bar tako stoji u ovom government.pdfu http://ostpxweb.dot.gov/aviation/charte ... er2011.pdf na stranici broj 6, znaci ako neko dolazi iz drugih gradova Amerike avionom, prtljag i hantragu moze cekirati samo do Chicaga i onda ga mora odnijeti u terminal 5 na O'Hare i tamo predati ovima i moliti se bogu da poleti
- luckylaka
#347 Re: avio karte iz amerike
Bjezi ba na sto me nagovori.Moji non -stop na Sa-x i danas zovu kazu nemoj sta da bi nam donio imamo mi smeca i bez tvog,ponesi ti kesh i to je to.Za ovaj direktan let Ch- Zg bog me ubio ako ista razumijem.Il ima il nema i koliko kosta.tech10 wrote:Goodwil je zakon. Jos sacuvas tag od neke robe sto si ranije kupio na snizenju pa im ga zakacis, naravno ostavis samo originalnu cijenu a uklonis onu snizenu da misle da si se otroshio. Treba razmotriti i Salvation Army.
- tech10
#348 Re: avio karte iz amerike
Ipak ti trzni iPhone,za svaki slucaj, ali pazi oni tamo ne priznaju nista ispod chetvorke. Mozes ga dati dajdzinici. 
- Luce
- Ja_Ja
#350 Re: avio karte iz amerike
Evo citam na facebooku da su ove nase agencije sto su prodavale karte na nacin koji sam na predhodnoj stranici objasnio izgleda pocele otkazivati iste, sto nije ni cudo s obzirom na okolnosti.
Jucer sam isto tako dobio info da je Croatia zatvorila gotovo sva sjedista na svojim letovima. Tek po neko mjesto otvoreno, a za ove direktne letove jos nema pouzdanih informacija.
Jucer sam isto tako dobio info da je Croatia zatvorila gotovo sva sjedista na svojim letovima. Tek po neko mjesto otvoreno, a za ove direktne letove jos nema pouzdanih informacija.