intervju novog lidera Bosnjaka!
-
doktor30
#326 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Sefer Halilovic je skupa sa BPS-om vec 10godina parlamentarna stranka na svim nivoima. kuglasta munjo, ako imas neke animozitete, ne trebas ih ovdje lijeciti, vec iznesite argumente. pazite, vas 3-4 kriticara Sefera Halilovica mu spocitavate sto je covjek general!? to je apsurd, zar nista drugo niste mogli da se sjetite??? je li to sve sto zamjerate Halilovicu? hocete li mu zamjeriti na osnivanju Armije RBiH, PL BiH, komandovanju, ministrovanju, bojkotovanju izbora, radu na povratu izbjeglica, ili sta ce vam jos pasti na um!? npr. zlatko lagumdzija je bio komunisticku aparatcik, i sada punih usta mozemo reci da jedan covjek iz tog totalitarnog sistema ne moze i ne smije biti nista u ovoj drzavi. ili silajdzic je po zanimanju hodza, pa da li on ima pravo da vodi bih!? mislim da su vam argumenti najblaze receno jadni!
ps. neka mi neko od vas navede samo JEDNU bitku u kojoj je ucestvovao jovan divjak? neka mi neko od vas samo kaze da li ga je ikada u ratu vidio sa oruzjem? i neka mi neko kaze sto mu je sin dizao tri prsta nasim borcima koji su se vracali sa trebevica!? njega uzimate za primjer, to je jedna obicna budala.
ps. neka mi neko od vas navede samo JEDNU bitku u kojoj je ucestvovao jovan divjak? neka mi neko od vas samo kaze da li ga je ikada u ratu vidio sa oruzjem? i neka mi neko kaze sto mu je sin dizao tri prsta nasim borcima koji su se vracali sa trebevica!? njega uzimate za primjer, to je jedna obicna budala.
-
nedim01
#327 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
quote]
Seferova politika je roba s greskom jer ne nudi rjesenja nego se svodi na kritikovanje tudjih rjesenja.[/quote]
to je posao opozicije. ne pratis parlamente ocigledno da bi pricao o tome. BPS i SDP su do sada uradili masu stvari skupa. pojma nemas. izvini ali tako je.
Seferova politika je roba s greskom jer ne nudi rjesenja nego se svodi na kritikovanje tudjih rjesenja.[/quote]
to je posao opozicije. ne pratis parlamente ocigledno da bi pricao o tome. BPS i SDP su do sada uradili masu stvari skupa. pojma nemas. izvini ali tako je.
-
nedim01
#328 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
gospodar kuglastih munja wrote:Upravo tako. Niko ustvari nema neki crvrst program, vec svi love u mutnom. Niko nije dosljedan sebi i ideji i drzi se cvrsto kriterija. Ako si fasista, pa budi dok ne izgoris, ako si crveni, pa crveni se do neba. Ovo su sve mutivode.1gorstak wrote:
Seferova politika je roba s greskom jer ne nudi rjesenja nego se svodi na kritikovanje tudjih rjesenja.
Kako ce Sefer rjesiti krizu zahtjeva uvodjenja vjeronauke u vrtice ?
gkm primjetio sam da podrzavas politiku fikreta abdica. sad mi je jasno zasto kritikujes nase heroje kao sto su Sefer Halilovic, i zasto izjednacavas silajdzoica sa abdicem. mislim da trebas potraziti drugo mjesto za prepucavanje. ocigledno si glasnogovornik jedne propale izdajnicke ideje!
-
nedim01
#329 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Sefer Halilović protiv revizije
BPS-Sefer Halilović smatra da reviziju privatizacijskog procesa treba povesti od perioda 1992.-2008. godine...
23.03.2008. 15:22
Nacrtom zakona, koji se predlaže i planira izglasati SDA, Stranka za BiH i SDP-e, želi se izvršili kontrola i revizija privatizacijskog procesa tek od 1997. godine.
Pošto je ovo manjkav i nekorektan prijedlog, jer štiti sve one koji su se obogatili u najtežem periodu za Bosnu i Hercegovinu (1992.-1996.), javnost treba znati i neke činjenice, saopćeno je iz Pres-centra Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović (BPS).
Upravo su SDA i SDP-e 1994. godine društvenu imovinu proglasili državnom i time stvorili pretpostavke za nelegalnu privatizaciju i pljačku koja se događa i danas.
Važno je napomenuti da je 1992. godine izvršena privatizacija najvećih privrednih giganata, a jedan on njih je privatiziran za vrijeme dok je trajala čuvena Pofalićka bitka za odbranu Sarajeva, što dovoljno govori o bezočnosti pljačkaša imovine BiH i njenih građana.
Upravo ove firme, glavni finansijeri SDA i SDP-a, stranke žele zaštiti privatizacijom od 1997. godine, a ne od 1992. godine, čime zapravo čuvaju i izvor donacija koje primaju od njih i medijski prostor, tvrdi se u saopćenju.
Kasnije kada se rat završio, i kada su borcima podijeljeni bezvrijedni certifikati, ovi ljudi su kupovali certifikate od boraca za minorne iznose, pa su time kasnije privatizirali privredne gigante za neznatan novac.
Pored njih, isto to su uradila slovenačka poduzeća, njihovi PIF-ovi koji su kupovinom certifikata od boraca, što su im omogućili, ''predlagači zakona privatizacije od 1997. godine'' došli u posjed velikog bogatstva u BiH, na potpuno diskriminirajući način.
BPS podsjeća da je u periodu 1992.-1995. u BiH nestalo ili pronevjereno više od 10 milijardi američkih dolara (što je po tadašnjem kursu bilo 20 milijardi maraka) kojima ni danas nema traga, iako je BPS u Parlamentu BiH više puta tražila odgovor na pitanje gdje je nestao toliki novac.
Napominje se, također, da je Komisija Parlamenta BiH koja je bila oformljena da utvrdi pronevjere u periodu 1996.-2006. godina, utvrdila je, da je u tom periodu otuđeno i pronevjereno 8,6 milijardi KM, čime se iznos ukradenog novca unutar BiH popeo na vrtoglavih 28,6 milijardi KM.
Komisija Parlamenta BiH je raspuštena i nadležni ograni nisu učinili ništa kako bi razotkrili gdje je zapravo nestao novac.
Stoga, BPS-Sefer Halilović smatra da reviziju privatizacijskog procesa treba povesti od perioda 1992.-2008. godine, kako bi svi oni koji su radili malverzacije i druge vrste financijskih prijevara bili dovedeni pred lice pravde.
BPS će se za ovakav način revizije privatizacije zalagati u parlamentima BiH i FBiH, kaže se na kraju saopćenja.
Dnevni avaz 23.3.2008.
lijepo bi bilo kad bi citali malo visse
BPS-Sefer Halilović smatra da reviziju privatizacijskog procesa treba povesti od perioda 1992.-2008. godine...
23.03.2008. 15:22
Nacrtom zakona, koji se predlaže i planira izglasati SDA, Stranka za BiH i SDP-e, želi se izvršili kontrola i revizija privatizacijskog procesa tek od 1997. godine.
Pošto je ovo manjkav i nekorektan prijedlog, jer štiti sve one koji su se obogatili u najtežem periodu za Bosnu i Hercegovinu (1992.-1996.), javnost treba znati i neke činjenice, saopćeno je iz Pres-centra Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović (BPS).
Upravo su SDA i SDP-e 1994. godine društvenu imovinu proglasili državnom i time stvorili pretpostavke za nelegalnu privatizaciju i pljačku koja se događa i danas.
Važno je napomenuti da je 1992. godine izvršena privatizacija najvećih privrednih giganata, a jedan on njih je privatiziran za vrijeme dok je trajala čuvena Pofalićka bitka za odbranu Sarajeva, što dovoljno govori o bezočnosti pljačkaša imovine BiH i njenih građana.
Upravo ove firme, glavni finansijeri SDA i SDP-a, stranke žele zaštiti privatizacijom od 1997. godine, a ne od 1992. godine, čime zapravo čuvaju i izvor donacija koje primaju od njih i medijski prostor, tvrdi se u saopćenju.
Kasnije kada se rat završio, i kada su borcima podijeljeni bezvrijedni certifikati, ovi ljudi su kupovali certifikate od boraca za minorne iznose, pa su time kasnije privatizirali privredne gigante za neznatan novac.
Pored njih, isto to su uradila slovenačka poduzeća, njihovi PIF-ovi koji su kupovinom certifikata od boraca, što su im omogućili, ''predlagači zakona privatizacije od 1997. godine'' došli u posjed velikog bogatstva u BiH, na potpuno diskriminirajući način.
BPS podsjeća da je u periodu 1992.-1995. u BiH nestalo ili pronevjereno više od 10 milijardi američkih dolara (što je po tadašnjem kursu bilo 20 milijardi maraka) kojima ni danas nema traga, iako je BPS u Parlamentu BiH više puta tražila odgovor na pitanje gdje je nestao toliki novac.
Napominje se, također, da je Komisija Parlamenta BiH koja je bila oformljena da utvrdi pronevjere u periodu 1996.-2006. godina, utvrdila je, da je u tom periodu otuđeno i pronevjereno 8,6 milijardi KM, čime se iznos ukradenog novca unutar BiH popeo na vrtoglavih 28,6 milijardi KM.
Komisija Parlamenta BiH je raspuštena i nadležni ograni nisu učinili ništa kako bi razotkrili gdje je zapravo nestao novac.
Stoga, BPS-Sefer Halilović smatra da reviziju privatizacijskog procesa treba povesti od perioda 1992.-2008. godine, kako bi svi oni koji su radili malverzacije i druge vrste financijskih prijevara bili dovedeni pred lice pravde.
BPS će se za ovakav način revizije privatizacije zalagati u parlamentima BiH i FBiH, kaže se na kraju saopćenja.
Dnevni avaz 23.3.2008.
lijepo bi bilo kad bi citali malo visse
- Real Khan
#330 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
@winabike,
Da se razumijemo, nisam ja toliko za Sefera Halilovića da bi se promovirao kao jedini političar, pogotovo ne da se servira kao "lider Bošnjaka". To bi jednostavno bilo u suprotnosti sa temeljnim načelima njegove stranke. Njegova stranka propagira Republiku Bosnu, onu za koju smo se mnogi borili, a oni bradati s brda protiv nje... Njegova stranka se samim tim zalaže za političku naciju Bosanaca, naciju koja neće isključivati i negirati etničke nacije Bošnjaka, Srba, Hrvata... To su ciljevi koje ja također odobravam i težim tome (na kraju, pa borio sam se za takvu Bosnu i bio sam spreman i poginuti za nju). Sad' kad ćemo mak na konac, iskreno govoreći, da li je Safet Halilović iz Stranke za BiH pogodan i sposoban za političara? Odmah da kažem da jeste, jer je po vokaciji političar, profesor doktor politologije. Predaje na FPN između ostalog i predmet diplomatije...heeej! Kakve će on "diplomate" proizvesti?! On je profesionalni političar bez obzira što svi pokazatelji CCI kažu da je on daleko najnesposobniji ministar u državi, a što nema nikakve liderske sposobnosti niti svoje mišljenje, to je dodatna priča. I da se razumijemo, onako iskreno, pravo je 'nako ljigav kao političar. Pa majku mu, kakvu je to on briljantnu ideju iznio, ili inicijativu, a da nije lopovska... Eh, sad, njegov prezimenjak GENERAL Sefer Halilović se barem dokazao da ima svoje JA, svoj mozak, sposobnost i da ne kažem i muda da vodi državu... Da li je Tihić išta bolji? Njegova je deviza: "Vako-nako, pa nikako"... Glumata i gestikulira kao Alija rahmetlija Izetbegović, pa samim tim mene ne uvjerava da je išta bolji, jer kopije su u pravilu gore od originala... A Haris Silajdžić? Ma daaaj, pa zar se ima više išta reći o tom liku (i djelu) ?!!!
Dakle, general, pekar, stolar, inžinjer nuklearne fizike, akademik,... To govori o nekome ŠTA JE NEKO, ali ništa to ne govori o tome KAKAV JE. Ja gledam djela, a ne titule. Kod mene važi ona narodna: Ako laže koza - ne laže rog. Još uvijek vjerujem svojim očima više nego bilo kom demagogu. I na kraju, ne agitiram za Sefera, ali mi se svidio program BPS-a. Nisam član njegove stranke, niti bilo koje druge jer mi opis radnog mjesta striktno zabranjuje članstvo u bilo kojoj stranci. Plata mi je odlična i zato mi se trenutno ne isplati napuštati posao, barem dok mi djeca ne porastu... Ali ko zna, kada jednog dana i ovaj posao okačim o klin...siguran sam da ću se tada i ja politički angažirati, jer mi je pun quratz svakakvih skorojevića u politici.
Da se razumijemo, nisam ja toliko za Sefera Halilovića da bi se promovirao kao jedini političar, pogotovo ne da se servira kao "lider Bošnjaka". To bi jednostavno bilo u suprotnosti sa temeljnim načelima njegove stranke. Njegova stranka propagira Republiku Bosnu, onu za koju smo se mnogi borili, a oni bradati s brda protiv nje... Njegova stranka se samim tim zalaže za političku naciju Bosanaca, naciju koja neće isključivati i negirati etničke nacije Bošnjaka, Srba, Hrvata... To su ciljevi koje ja također odobravam i težim tome (na kraju, pa borio sam se za takvu Bosnu i bio sam spreman i poginuti za nju). Sad' kad ćemo mak na konac, iskreno govoreći, da li je Safet Halilović iz Stranke za BiH pogodan i sposoban za političara? Odmah da kažem da jeste, jer je po vokaciji političar, profesor doktor politologije. Predaje na FPN između ostalog i predmet diplomatije...heeej! Kakve će on "diplomate" proizvesti?! On je profesionalni političar bez obzira što svi pokazatelji CCI kažu da je on daleko najnesposobniji ministar u državi, a što nema nikakve liderske sposobnosti niti svoje mišljenje, to je dodatna priča. I da se razumijemo, onako iskreno, pravo je 'nako ljigav kao političar. Pa majku mu, kakvu je to on briljantnu ideju iznio, ili inicijativu, a da nije lopovska... Eh, sad, njegov prezimenjak GENERAL Sefer Halilović se barem dokazao da ima svoje JA, svoj mozak, sposobnost i da ne kažem i muda da vodi državu... Da li je Tihić išta bolji? Njegova je deviza: "Vako-nako, pa nikako"... Glumata i gestikulira kao Alija rahmetlija Izetbegović, pa samim tim mene ne uvjerava da je išta bolji, jer kopije su u pravilu gore od originala... A Haris Silajdžić? Ma daaaj, pa zar se ima više išta reći o tom liku (i djelu) ?!!!
Dakle, general, pekar, stolar, inžinjer nuklearne fizike, akademik,... To govori o nekome ŠTA JE NEKO, ali ništa to ne govori o tome KAKAV JE. Ja gledam djela, a ne titule. Kod mene važi ona narodna: Ako laže koza - ne laže rog. Još uvijek vjerujem svojim očima više nego bilo kom demagogu. I na kraju, ne agitiram za Sefera, ali mi se svidio program BPS-a. Nisam član njegove stranke, niti bilo koje druge jer mi opis radnog mjesta striktno zabranjuje članstvo u bilo kojoj stranci. Plata mi je odlična i zato mi se trenutno ne isplati napuštati posao, barem dok mi djeca ne porastu... Ali ko zna, kada jednog dana i ovaj posao okačim o klin...siguran sam da ću se tada i ja politički angažirati, jer mi je pun quratz svakakvih skorojevića u politici.
-
katarina_kosaca
#331 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Hm...odavno nisam procitala pametniji post! Steta sto ti tvoj posao ne dozvoljava da se ukljucis u politicki zivot. Pozdrav!Real Khan wrote:@winabike,
- gospodar kuglastih munja
#332 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
JA NE PODRZAVAM FIKRETA ABDICA i to se vrlo jasno vidi na temi gdje pisemo o njemu. POGLEDAJ ! To sto ti tesko razumijes slozene recenice je tvoj problem.nedim01 wrote:gospodar kuglastih munja wrote:Upravo tako. Niko ustvari nema neki crvrst program, vec svi love u mutnom. Niko nije dosljedan sebi i ideji i drzi se cvrsto kriterija. Ako si fasista, pa budi dok ne izgoris, ako si crveni, pa crveni se do neba. Ovo su sve mutivode.1gorstak wrote:
Seferova politika je roba s greskom jer ne nudi rjesenja nego se svodi na kritikovanje tudjih rjesenja.
gkm primjetio sam da podrzavas politiku fikreta abdica. sad mi je jasno zasto kritikujes nase heroje kao sto su Sefer Halilovic, i zasto izjednacavas silajdzoica sa abdicem. mislim da trebas potraziti drugo mjesto za prepucavanje. ocigledno si glasnogovornik jedne propale izdajnicke ideje!
-
1964Nermin
#333 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Bravo, Khan. Ni ja ne znam da u programu BPS postoji ista drugo sem Republika Bosna i Hercegovina .A da je u Seferovoj glavi ista drugacije, ne bi ga se kutarisali 1993. a sad ga ti isti predstavljaju bosnjackim liderom. Lopovi, ubice, skorojevici i tako redom,nije ih ni stid da Sefera uzimaju u usta
- gospodar kuglastih munja
#334 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Ako Sefer misli ista ozbiljno, treba izici u sred Sarajeva sa zastavama R BiH -LJILJANI-, pozvati svoje saborce i sve patriote iz citave zemlje i na glas reci , : Zemljaci Bosanci idemo na barikade ; . Prije toga mora svoju partiju povuci iz parlamentarnog sastava , iz bilo koje koalicije i nastupati samostalno.
Tad bi znali da misli ozbiljno.
Tad bi znali da misli ozbiljno.
- winabike
#335 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
@Khan,
pazi jednu stvar: uopce ne osporavam program BPS, kao i licnost Sefera Halilovica. Znam da se za "njegovog vakta" medju pripadnicima Armije osjecao i ponos i casto sto smo tu, i da nije bilo famozne funkcije "Pomocnik komadanta za moral" - nije nam trebala.
Drugo je meni nesto problem. Veceras citam, evo na SA-X, vijest da Srbija opet diplomatski odigrala dribling u sesnaestercu - postavili cetiri zahtjeva i molbu EU, ne znam, da potpisu SSP do kraja mjeseca, do kraja godine ukidanje viza, do ljeta sljedece godine da budu kandidat za prijem u EU etc. E sad, pazi sta ti kazem, uspjet ce im. Jer iako imaju sugavu politiku, imaju odlicnu diplomatiju i vodjstvo (izuzev maloumnog Kostunice, ovdje mislim na DS politicare). Idu na foru: "hebaste nas oko Kosova, evo borimo se grcevito protiv Seseljeve stranke, de nas malo pogurajte." E, Evropa, glupa kako samo zna biti, samo sto jos ne pocne vristati od radosti nakon ovakvih izjava.
Zasto ovo govorim, reklo bi se off topic? Pa, zato sto smo evo kod Srbije, a pogotovo kod Hrvatske, svjedoci koliko znaci smisljena politika, sa kvalitetnim kadrovima, bez ikakvog "lozenja" i sa tek ponekim driblingom za napredak zemlje. Najbitniji su kadrovi koje isturis: koliko god meni bio odvratan samom svojom pojavom, Vuk Jeremic je odlican diplomata, Tadica vole vani i zato i nakon napada na Hrvatsku, nakon genocida u BiH, i nakon Kosova, i nakon sto Tadic nikad nije stvarno prekinuo sa milosevicevom politikom - srbijanska politika sebi otvara vrata - nekad diplmatski, nekad driblingom, nekad boksanjem. Znaju, hebes ga.
Mi takve vrhunske, proaktivne, probosanske politicare nemamo, usudit cu se reci, jos od Dzeme Bjedica, Branka Mikulica i Hamdije Pozderca. Kolike god moje licne simpatije bile prema Seferu (a jesu!), mislim da ni on, ni ljudi iz njegove stranke nemaju taj kalibar vrhunskog politicara. (Safet Halilovic i SBiH nisu uopste vrijedni spomena, tjeraju me na tjelesnu reakciju).
Ne krijem da sam jako dugo nadu polagao u SDP, ali je Lagumdzija SDP-u pucao u nogu i SDP za dugi niz godina napravio invalidom. Iako imaju odlicnih kadrova, Zeljko Komsic pod jedan, imaju odlican i program, nemaju sistem da to naprave.
Vrhunski politicki kadrovi je ono sto nam pod hitno treba, i osmisljena, stalozena, proaktivna i probosanska politika. Na zalost to sada ne vidim na mapi. I to je ono sto mene boli. Svaka se stranka o sebi zabavila: SDA jer ne zna jesul posli il su dosli - citaj: jal' vlada Suljo, jal' Alijin mali, gdje je Hasan sakrio pare, a jel onaj Nedzad bas toliko krade, ili sta. SBiH je dobila dovoljno nadimaka koji je odlicno opisuju: zabih, zgrabih, zapih, zdrpih... SDP se zabavila sama sobom i vrti se u krug: iako ima ubjedljivo najbolje kadrove, opet kazem, od ove tri "velike" probosanske stranke, nikako da ustabile sami sebe, i stalno igraju gluho glamocko jer im Zlatko puca pod noge. Liberali su previse usredoceni samo na pojedina politicka pitanja (obrazovanje, ekologija) i na ovaj nacin nemaju nikakvu sansu da postanu velikom strankom, mada je Lamija vise nego ok.
Sefer ima odlicnu drzavotvornu platformu, ali nema ni kadrove, ni stranacku infrastrukturu, ni potreban "ostatak" platforme i programa (ekonomski, razvojni, ekoloski, infrastrukturni) koji zemlju moze povuci naprijed. Npr. uporedi samo studioznost SDP-ovog ekonomskog programa sa BPS-ovim, pa ce ti biti jasno zasto mislim da BPS u stvari nema ekonomskog programa. Ili banalno, ali znakovito: BPS nema ni web stranice, a SDP dnevno na svoju puca 5-6 vijesti, sto dosta govori o organizaciji i infrastrukturi, pa ako hoces, i kapacitetu stranke.
Jednostavno, BPS nema taj kapacitet, I zato kazem "general" - ne pezorativno, ne negativno, nego zato sto zaista ne mislim da je Sefer dobar politicar, za ovo sto sam gore naveo i sto nama treba. On stvari ponekad gleda jako usko, koncentrise se samo na jednu temu (ovdje slican Lamiji), i ima sindrom "spasioca", pa ponekad i "mesije", upravo one stvari na kojima je "pao" Lagumdzija. Nisam siguran da bih ga zelio za predsjednika ili premijera, koliko god da ga cijenim. Ali bih ga, recimo, volio imati za predsjednika Parlamenta (jer bi Parlament morao biti "cuvar drzave"), ili za ministra odbrane ili unutarnjih poslova.
Naravno, ovo je samo moje privatno misljenje, ne mora biti mjerodavno.
Ako me pitas o muzickim zeljama, to bi bilo da se SDP kutarise Lagumdzije i napokon pocnu da rade ono sto im pise u programu: provodjenje lijevo orijentirane, socijalno angazirane drzavotvorne politike, i da BPS stvori stranacku infrastrukturu i kadrove i da postanu jaka nenacionalna stranka desnog centra - jer tome ocito i teze. I da imamo fini, normalni, dvopartijski sistem sa lijevim i desnim centrom, koji ce se slagati o osnovnim drzavnim pitanjima, a razlikovati po ekonomskoj politici, pa donekle i vanjskoj - kao u svim normalnim zemljama. I da imamo jednu do dvije stranke nivoa 5-10 posto, Liberali i ne znam, jos neko, da drze protivtezu ovima gore. I da SDA i SBiH zauvijek nestanu s politicke scene.
A onom ma***nu sto Divjaka naziva budalom ne mislim odgovarati, jer boijm se pogubit cu kontrolu, pa odoh u banovice. Jadna je i tuzna ova zemlja, kad pljuje na svoje na ljude poput Divjaka.
pazi jednu stvar: uopce ne osporavam program BPS, kao i licnost Sefera Halilovica. Znam da se za "njegovog vakta" medju pripadnicima Armije osjecao i ponos i casto sto smo tu, i da nije bilo famozne funkcije "Pomocnik komadanta za moral" - nije nam trebala.
Drugo je meni nesto problem. Veceras citam, evo na SA-X, vijest da Srbija opet diplomatski odigrala dribling u sesnaestercu - postavili cetiri zahtjeva i molbu EU, ne znam, da potpisu SSP do kraja mjeseca, do kraja godine ukidanje viza, do ljeta sljedece godine da budu kandidat za prijem u EU etc. E sad, pazi sta ti kazem, uspjet ce im. Jer iako imaju sugavu politiku, imaju odlicnu diplomatiju i vodjstvo (izuzev maloumnog Kostunice, ovdje mislim na DS politicare). Idu na foru: "hebaste nas oko Kosova, evo borimo se grcevito protiv Seseljeve stranke, de nas malo pogurajte." E, Evropa, glupa kako samo zna biti, samo sto jos ne pocne vristati od radosti nakon ovakvih izjava.
Zasto ovo govorim, reklo bi se off topic? Pa, zato sto smo evo kod Srbije, a pogotovo kod Hrvatske, svjedoci koliko znaci smisljena politika, sa kvalitetnim kadrovima, bez ikakvog "lozenja" i sa tek ponekim driblingom za napredak zemlje. Najbitniji su kadrovi koje isturis: koliko god meni bio odvratan samom svojom pojavom, Vuk Jeremic je odlican diplomata, Tadica vole vani i zato i nakon napada na Hrvatsku, nakon genocida u BiH, i nakon Kosova, i nakon sto Tadic nikad nije stvarno prekinuo sa milosevicevom politikom - srbijanska politika sebi otvara vrata - nekad diplmatski, nekad driblingom, nekad boksanjem. Znaju, hebes ga.
Mi takve vrhunske, proaktivne, probosanske politicare nemamo, usudit cu se reci, jos od Dzeme Bjedica, Branka Mikulica i Hamdije Pozderca. Kolike god moje licne simpatije bile prema Seferu (a jesu!), mislim da ni on, ni ljudi iz njegove stranke nemaju taj kalibar vrhunskog politicara. (Safet Halilovic i SBiH nisu uopste vrijedni spomena, tjeraju me na tjelesnu reakciju).
Ne krijem da sam jako dugo nadu polagao u SDP, ali je Lagumdzija SDP-u pucao u nogu i SDP za dugi niz godina napravio invalidom. Iako imaju odlicnih kadrova, Zeljko Komsic pod jedan, imaju odlican i program, nemaju sistem da to naprave.
Vrhunski politicki kadrovi je ono sto nam pod hitno treba, i osmisljena, stalozena, proaktivna i probosanska politika. Na zalost to sada ne vidim na mapi. I to je ono sto mene boli. Svaka se stranka o sebi zabavila: SDA jer ne zna jesul posli il su dosli - citaj: jal' vlada Suljo, jal' Alijin mali, gdje je Hasan sakrio pare, a jel onaj Nedzad bas toliko krade, ili sta. SBiH je dobila dovoljno nadimaka koji je odlicno opisuju: zabih, zgrabih, zapih, zdrpih... SDP se zabavila sama sobom i vrti se u krug: iako ima ubjedljivo najbolje kadrove, opet kazem, od ove tri "velike" probosanske stranke, nikako da ustabile sami sebe, i stalno igraju gluho glamocko jer im Zlatko puca pod noge. Liberali su previse usredoceni samo na pojedina politicka pitanja (obrazovanje, ekologija) i na ovaj nacin nemaju nikakvu sansu da postanu velikom strankom, mada je Lamija vise nego ok.
Sefer ima odlicnu drzavotvornu platformu, ali nema ni kadrove, ni stranacku infrastrukturu, ni potreban "ostatak" platforme i programa (ekonomski, razvojni, ekoloski, infrastrukturni) koji zemlju moze povuci naprijed. Npr. uporedi samo studioznost SDP-ovog ekonomskog programa sa BPS-ovim, pa ce ti biti jasno zasto mislim da BPS u stvari nema ekonomskog programa. Ili banalno, ali znakovito: BPS nema ni web stranice, a SDP dnevno na svoju puca 5-6 vijesti, sto dosta govori o organizaciji i infrastrukturi, pa ako hoces, i kapacitetu stranke.
Jednostavno, BPS nema taj kapacitet, I zato kazem "general" - ne pezorativno, ne negativno, nego zato sto zaista ne mislim da je Sefer dobar politicar, za ovo sto sam gore naveo i sto nama treba. On stvari ponekad gleda jako usko, koncentrise se samo na jednu temu (ovdje slican Lamiji), i ima sindrom "spasioca", pa ponekad i "mesije", upravo one stvari na kojima je "pao" Lagumdzija. Nisam siguran da bih ga zelio za predsjednika ili premijera, koliko god da ga cijenim. Ali bih ga, recimo, volio imati za predsjednika Parlamenta (jer bi Parlament morao biti "cuvar drzave"), ili za ministra odbrane ili unutarnjih poslova.
Ako me pitas o muzickim zeljama, to bi bilo da se SDP kutarise Lagumdzije i napokon pocnu da rade ono sto im pise u programu: provodjenje lijevo orijentirane, socijalno angazirane drzavotvorne politike, i da BPS stvori stranacku infrastrukturu i kadrove i da postanu jaka nenacionalna stranka desnog centra - jer tome ocito i teze. I da imamo fini, normalni, dvopartijski sistem sa lijevim i desnim centrom, koji ce se slagati o osnovnim drzavnim pitanjima, a razlikovati po ekonomskoj politici, pa donekle i vanjskoj - kao u svim normalnim zemljama. I da imamo jednu do dvije stranke nivoa 5-10 posto, Liberali i ne znam, jos neko, da drze protivtezu ovima gore. I da SDA i SBiH zauvijek nestanu s politicke scene.
A onom ma***nu sto Divjaka naziva budalom ne mislim odgovarati, jer boijm se pogubit cu kontrolu, pa odoh u banovice. Jadna je i tuzna ova zemlja, kad pljuje na svoje na ljude poput Divjaka.
-
doktor30
#336 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
winabike wrote:@Khan,
kao prvo ovako: BPS ima kompletnu infrastrukturu. ja sam clan BPS-a. Od bihaca do srebrenice postoje odbori kancelarije itd itd. kao drugo, kadrovi BPS-a su i Kerim Lucarevic, i dr.Mirsada Praso sef na UKC Tuzla, i prof. Veledar iz Mostara, Ibro Omerbasic vlasnik tesanjskog dijamanta, dr. Hadrovic, Hamza Raznatovic....i masaaaaaa ljudi ne mogu sad da nabrajam. parlamentarni na svim nivoima.....i jos nesto - SEfer Halilovic po svom kapacitetu moze biti bilo sta u drzavi - od sefa drzave, vlade, do ministra.
-
nedim01
#337 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
gospodar kuglastih munja wrote:[
Upravo tako. Niko ustvari nema neki crvrst program, vec svi love u mutnom. Niko nije dosljedan sebi i ideji i drzi se cvrsto kriterija. Ako si fasista, pa budi dok ne izgoris, ako si crveni, pa crveni se do neba. Ovo su sve mutivode.
JA NE PODRZAVAM FIKRETA ABDICA i to se vrlo jasno vidi na temi gdje pisemo o njemu. POGLEDAJ ! To sto ti tesko razumijes slozene recenice je tvoj problem.
ne sekiraj se ti nista, odlicno razumijem jezik i recenice izdajnika i poturica.
-
nedim01
#338 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
winabike wrote:@Khan,
i ja tvrdim da je divjak u ratu bio parader. tek simbol multietnicnosti. nista vise. sto se tice ratovanja, operacija, svega, covjek nema veze s tim. mis 1/1, a sin mu drzao tri prsta po sarajevu pa ga borci malo upucali.
- winabike
#339 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Bez ljutnje, kancelarije od Bihaca do Srebrenice u kojima pristalice piju kafu subotom ujutro nisu dovoljno za jednu stranku koja ima pretenzije da vodi drzavu. Potrebnan je program: ekonomski, unutrasnjopoliticki, spoljnopoliticki, infrastrukturni. Potrebni su kadrovi koji ce taj program provoditi - vrhunski pravnici, diplomati, ekonomisti. Na zalost toga u BPS-u nema.doktor30 wrote:kao prvo ovako: BPS ima kompletnu infrastrukturu. ja sam clan BPS-a. Od bihaca do srebrenice postoje odbori kancelarije itd itd. kao drugo, kadrovi BPS-a su i Kerim Lucarevic, i dr.Mirsada Praso sef na UKC Tuzla, i prof. Veledar iz Mostara, Ibro Omerbasic vlasnik tesanjskog dijamanta, dr. Hadrovic, Hamza Raznatovic....i masaaaaaa ljudi ne mogu sad da nabrajam. parlamentarni na svim nivoima.....i jos nesto - SEfer Halilovic po svom kapacitetu moze biti bilo sta u drzavi - od sefa drzave, vlade, do ministra.
Da se razumijemo, ja ZELIM da BPS postane jaka, moderna stranka desnog centra, cemu oni i teze, iako ja licno nisam glasac tog tipa stranaka. Licno mislim da je jedna takva stranka NEOPHODNA Bosni i Hercegovini. Ali se pod hitno mora raditi na programskom i kadrovskom unaprijedjivanju BPS-a.
Za primjer, neka mi neko navede smislen ekonomski program BPS-a, ali bez parola tipa "smanjiti nezaposlenost i povecati plate", to moze napisati dijete iz 4. osnovne, nego ciljeve i nacine provodjenja tih ciljeva (npr. ako u programu pise 200.000.000 KM za autoput, mora i da pise kako ce se ta sredstva skupiti, sa koje druge budzetske pozicije skinuti, da li ce se uzeti kredit, i na koji nacin vracati. Elaborirano, ne u 3 recenice kao parola, nego plan).
Nema takvog programa trenutno, i to je moj problem s BPS-om. I tu nikakve moje licne simpatije prema Seferu i Kerimu nece pomoci.
A opet kazem, BPS je kao stranka, po mom misljenju, neophodna ovoj drzavi.
-
zrikavac48
#340 Re:
paratrooper wrote:to je poznato jarane, zato ga je dedo i smjenio , imao je general smisla za zeneKaradoz wrote: Ja nisam ali za njega http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... he_war.jpg i njegove tjelohranitelje odgovorno tvrdim da su imali, cak i sekretarica...
Ako je samo zbog zena, onda je "dedo" bio ili ljubomoran ili zavidan.
-
zrikavac48
#341 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
erazmo wrote:Seferu je dovoljno sto je postao bogatas preko noci, napravio karijeru kao vojnik, ali kao politicar nema sta da trazi. Kad kazem da je postao bogatas preko noci ne mislim da je ukrao , prevario, vec je preskocio neki normalni put ka bogatasu, jer je u normalnim uslovima to put dug vise generacija.
Sefer Halilovic i danas nema stan, jer mu alijini lopovi nisu nikada dali ono sto ga sljeduje!! To da znas misu.
P.S Tito, Ajzenhauer, Washington, Tudjman, Ruzvelt, Cerchil, svi su bili generali, napravili karijere, i drzave.!!! To moze i Sefer Halilovic.
Gdje Tudjmana i Sefera ti utrpa? Znas li?
- Real Khan
#342 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
[quote="winabike
Za primjer, neka mi neko navede smislen ekonomski program BPS-a, ali bez parola tipa "smanjiti nezaposlenost i povecati plate", to moze napisati dijete iz 4. osnovne, nego ciljeve i nacine provodjenja tih ciljeva (npr. ako u programu pise 200.000.000 KM za autoput, mora i da pise kako ce se ta sredstva skupiti, sa koje druge budzetske pozicije skinuti, da li ce se uzeti kredit, i na koji nacin vracati. Elaborirano, ne u 3 recenice kao parola, nego plan).
Nema takvog programa trenutno, i to je moj problem s BPS-om. I tu nikakve moje licne simpatije prema Seferu i Kerimu nece pomoci.
A opet kazem, BPS je kao stranka, po mom misljenju, neophodna ovoj drzavi.[/quote]
Narode, evo mene opet... Morao sam i ja (za)raditi nešto ovih dana. Helem, povodom ovoga citata, prvo ću morati ozbiljno porazgovarati sa Seferom da mi plati za ovo objašnjavanje njegovog programa...
Nedavno sam razgovarao na Parlamentu sa Kerimom Lučarevićem i on je naveo odličan i izvediv način kako "namaći" ta sredstva za ekonomski program i razvoj istog... Vjerovao ili ne, samo unutar Federacije ima 3-5 milijardi KM (podatak je potvrđen iz više izvora kao tačan) koje nisu u regularnim finansijskim tokovima (čitaj: u raznim talovima, korupciji, drogi, švercu svim i svačim...). Postojanje tih sivih tokova novca u BiH nije ništa nepoznato vladajućim strankama, jer su te tokove i osmislili i tako nas sve uzimaju kao posljednje levate. Tako se stiče početni kapital za velike pri(h)vatizacije, pa se onda mazne još više love, pa onda dojučerašnja FUKARA postane najrespektabilni građanin u državi, pa čak u nekim slučajevima i premijer ENTITETA ili DRŽAVE... Samim tim, nema šanse da će ikada SDA, SBiH, HDZ 1 ili 2 (svejedno), a pogotovo SNSD u RS-u učiniti išta konkretno na ukidanju tih lanaca korupcije... Kerim L. kaže da BPS ima i želju, i znanje, i kadrove, i način i MUDA da te MAFIJAŠE strpaju u zatvor (gdje i pripadaju), oduzme se nelegalno-stečena imovina, i eto AUTOPUTA, eto PARA ZA BORAČKE ZAKONE (ne za ovu sadaku od 150 KM, nego za ZAPOŠLJAVANJE BORACA), eto VEĆIH PENZIJA, itd. Ja mu vjerujem i to sam mu i rekao. S tim što sam dodao, ako ikada osvoje vlast (a nadam se da hoće i mislim da zaslužuju šansu), nikada im ne bih oprostio da i oni zajebu ovaj narod (mislim na cjelinu kao političku naciju a ne samo jednu etničku naciju). Ako i oni padnu na istom ispitu kao i ovi što sada vladaju, onda stvarno treba zakonom zabraniti bilo kakvo političko udruživanje i uvesti strani protektorat (jer izgleda Bosna jedini procvat doživi pod okupacijom)
A opet kazem, BPS je kao stranka, po mom misljenju, neophodna ovoj drzavi.[/quote]
Narode, evo mene opet... Morao sam i ja (za)raditi nešto ovih dana. Helem, povodom ovoga citata, prvo ću morati ozbiljno porazgovarati sa Seferom da mi plati za ovo objašnjavanje njegovog programa...
-
doktor30
#343 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
o BPS-u pricaju oni koji pojma nemaju o Stranci sta se radi. i sad ce meni tu nekakav polukomunista mali pricati gdje ko ispija kafe a gdje ko radi. ja ti i dalje tvrdim da BPS ima odlicne kadrove, odlican program (uzmi svaki pa pogledaj od 1996-2006) pa onda komentarisi i pricaj. ali, manje-vise, programi stranaka su u nekim stvarima isi u nekim se razlikuju. uglavnom, vi koji forsirate tzv.liberale, zelene, vakve, nakve, to je stvarno smijesno, ne mogu da vjerujem da postoji jos neko da misli da te budale mogu ista u ovoj drzavi rijesiti.
p.s. bujrum ti u kancelarije BPS-a bilo koje na bilo kojoj opstini, zatrazi materijale, pa se javi.
p.s. bujrum ti u kancelarije BPS-a bilo koje na bilo kojoj opstini, zatrazi materijale, pa se javi.
- winabike
#344 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Eto, vidis tvog nivoa razgovora. I mislis da ces tako ista uciniti za svoju stranku i za njeno propagiranje? Ako je prosjecan clan BPS-a poput tebe, a BPS pobijedi, jadna li nam je majkadoktor30 wrote:o BPS-u pricaju oni koji pojma nemaju o Stranci sta se radi. i sad ce meni tu nekakav polukomunista mali pricati gdje ko ispija kafe a gdje ko radi. ja ti i dalje tvrdim da BPS ima odlicne kadrove, odlican program (uzmi svaki pa pogledaj od 1996-2006) pa onda komentarisi i pricaj. ali, manje-vise, programi stranaka su u nekim stvarima isi u nekim se razlikuju. uglavnom, vi koji forsirate tzv.liberale, zelene, vakve, nakve, to je stvarno smijesno, ne mogu da vjerujem da postoji jos neko da misli da te budale mogu ista u ovoj drzavi rijesiti.
Pa hajde, ja cu samo ovo sto sam markirao kratko odgovoriti. Probat cu jos jednom smireno, pa ako u sebi nadjes dovoljno snage i pameti da tako i odgovoris, mozemo diskutovati, a ako ne, nikom nista.
Dijete drago, nista ti nisam duzan, ne znas me, ali evo... ovaj "polukomunista mali" je vec odavno zagazio u cetvrtu deceniju zivota, u ratu je bio u Armiji, a poslije rata napravio firmu u kojoj danas radi 15 mladih i obrazovanih ljudi (prosjek godina: 25, prosjek obrazovanja: VSS, projedcna plata 2,5 X veca od prosjecne u FBIH), koji nisu morali da odu iz BiH da traze hljeba. Mirno spavam, nikog nisam prevario, niotkog ukrao, nikom nisam duzan.
Vjerujem u ljudski rad, i plodove istog, da ljudi koji rade trebaju da budu fer placeni. Zbog toga zaista vjerujem u socijaldemokratsku opciju, kao sistem vlasti i drustvene pravednosti. Nikada prije rata nisam bio u SK, mada sam po godinama mogao, a mozda i, po tadasnjoj logici, "trebao". Jednostavno, komunizam nisam simpatisao ni tada, a ni sada. Ako kazem da vjerujem u socijaldemokratsku opciju, ne kazem da vjerujem SDP-u (mada imaju svojih dobrih strana i prednosti), a pogotovo ne SDU. Ne bavim se politikom, niti ikakvim drustvenim naukama, ali pratim sta se desava, citam i razmisljam. Zbog toga sam i pomalo ogorcen, jer u BiH ne postoji na zalost partija za koju bih bez rezerve glasao, razloge sam naveo u jednom od proslih postova, ako znas citati i razmisljati, shvatit ces. U nacionalnom smislu sebe smatram bosanskim nacionalistom (ne bosnjackim), i BPS-ov cilj Republike BiH mi je licno vrlo blizak.
Toliko o tvom privatnom "karakteriziranju" mene, koje istina vise govori o tebi, nego o meni, ali to je tvoj problem, zar ne?
Sada o tvom propagandnom pamfleticu:
Kazes da BPS ima odlicne kadrove. Koje? Ne znam jesi li ti, ili Nedim01, u jednom od proslih postova naveo Sefera, Doktora, jednu ljekarku i jednog vlasnika punionice vode. Super, za prvu dvojicu znam, za ostalo dvoje cu ti vjerovati da su casni i posteni ljudi. Ali covjece dragi, meni ne treba ljekar u politici! Ne zelim ga. Zelim vrhunskog pravnika, zelim vrhunskog diplomatu, zelim vrhunskog ekonomistu. Za Bosnu je u ovom trenutku vanjska politika jednako bitna kao i unutrasnja, treba nam neko ko "razvaljuje", da se tako izrazim.
Ovo sto @khan napisa, za nelegalne tokove novca i da BPS ima muda da ih razvali - u to potpuno vjerujem, i zato i smatram da BPS mora postati jaka stranka, jedna od vodecih u BiH. Ali to nije dovoljno! To mora, kao preduslov uraditi bilo ko, ko dodje na vlast. Za SDA i SBiH smo vidjeli da ne zele jer su dio tala, SDP hajde evo gura ovaj zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine, ali pitanje je je li i to dovoljno. To moramo uraditi svakako (kao drzava), inace nastavljamo ici tamo gdje idemo zadnjih 18 godina, a to je... da ne psujem. Ali opet, to nije dovoljno! To je samo preduslov! Mora postojati akcijski plan ekonomskog razvoja drzave, podizanja infrastrukture, kako komunikacijske tako i tehnoloske, mora postojati plan reforme visokog obrazovanja (koje je kod nas potpuna kriza), moramo napokon utvrditi prioritete i pravac vanjske politike, moramo u Briselu stalno imati 50 ljudi koji rade, lobiraju, boksaju. Dva najvaznija ministarstva moraju da budu ona za unutrasnje poslove (ovo o lopovima) i evropske integracije, tu moramo imati akciju, a ne samo reakciju.
Istina je da sam BPS-ov program vidio samo na jednom A4 pamfleticu koji je ukljucivao buckuris od ekonomije do Evrope. Pravi ekonomski program, koji bih htio procitati, ne mogu - BPS nema ni web stranicu. Toliko o BPS-ovom poimanju stranacke infrastrukture i ozbijnosti u bavljenju politikom. Da idem na kafu u njihove prostorije - nemam vremena, moj radni dan traje malo duze nego kod prosjecnog Bosanca. Eto, da ti vjerujem na rijec, hajde ti okaci BPS-ov ekonomski program na rapidshare ili negdje drugo, pa da prodiskutujemo o programu, nacinu na koji bi se provodio, i ko su ljudi koji bi ga provodili. U politici UVIJEK moraju da stimaju te tri stvari: program, metodi provodjenja programa i ljudi koji ce to raditi. Ako ti nije jasno na sta mislim pogledaj na SDP-ovoj stranici "skraceni" program SDP-a, koji i tako "skracen", kad se odprinta, bude 10 gusto kucanih stranica teksta: tu je sve - strategija razvoja, reforma ekonomskog sistema, fiskalni i bankarski sistem, finansijski i obracinski sistem, revizija privatizacije, politika zaposljavanja, poljoprivreda, ekologija... svaka od tih oblasti na preko jedne A4 stranice teksta.
To ja zovem programom stranke, a ne parole. SDP-ov problem je, da iako ima i program, i ljude koji bi ga proveli - nemaju metode, sistem, zabavljeni su sami o sebi. Zbog toga je SDP problematican za glasanje. BPS-ov problem je da program stranke Doktor govori @khanu negdje na hodnicima Parlamenta, onako usmeno, ljudi koji bi ga trebali provoditi, bar po ovome sto ti napisa, su ljekari i fabrikanti. Ono sto BPS ima je ono sto SDP nema: metode za provodjenje svojih ciljeva - tu im vjerujem bespogovorno da imaju hrabrosti i htijenja da svoje ciljeve provedu.
Ako ovo shvatis kao pljuvanje po BPS-u, to je tvoj problem. Ja bih zelio da BPS postane respektabilna stranka, ali na tome se mora raditi, to se mora stvarati. Dobronamjerno: zapnite i povucite, dovedite jos ljudi u stranku, ljudi profila koji program mogu osmisliti i provesti, poradite na infrstrukturi stranke - web stranica je vjerovatno samo dio ledenog brijega. Tvoje uzimanje sebi za pravo da ocjenjujes druge ljude na ovom forumu, a ponekad ih onako i popljujes, sigurno ne ostavlja dobar utisak o BPSu i dobrim namjerama i spremnosti da se uvazi i drugacije misljenje.
Budi mi pozdravljen, i svako dobro.
- winabike
#345 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Suti, razumijem te, ne moras se pravdatReal Khan wrote: Narode, evo mene opet... Morao sam i ja (za)raditi nešto ovih dana.
Joj, @khan, sve je to super. Ne znam mozes li me shvatiti, ali mislim da mi trebamo, vise nego ikada, nesto vise od ovoga, trebamo osmisljavanje drzave, trebamo akciju na svim poljima.Real Khan wrote: Helem, povodom ovoga citata, prvo ću morati ozbiljno porazgovarati sa Seferom da mi plati za ovo objašnjavanje njegovog programa...Nedavno sam razgovarao na Parlamentu sa Kerimom Lučarevićem i on je naveo odličan i izvediv način kako "namaći" ta sredstva za ekonomski program i razvoj istog... Vjerovao ili ne, samo unutar Federacije ima 3-5 milijardi KM (podatak je potvrđen iz više izvora kao tačan) koje nisu u regularnim finansijskim tokovima (čitaj: u raznim talovima, korupciji, drogi, švercu svim i svačim...). Postojanje tih sivih tokova novca u BiH nije ništa nepoznato vladajućim strankama, jer su te tokove i osmislili i tako nas sve uzimaju kao posljednje levate. Tako se stiče početni kapital za velike pri(h)vatizacije, pa se onda mazne još više love, pa onda dojučerašnja FUKARA postane najrespektabilni građanin u državi, pa čak u nekim slučajevima i premijer ENTITETA ili DRŽAVE... Samim tim, nema šanse da će ikada SDA, SBiH, HDZ 1 ili 2 (svejedno), a pogotovo SNSD u RS-u učiniti išta konkretno na ukidanju tih lanaca korupcije... Kerim L. kaže da BPS ima i želju, i znanje, i kadrove, i način i MUDA da te MAFIJAŠE strpaju u zatvor (gdje i pripadaju), oduzme se nelegalno-stečena imovina, i eto AUTOPUTA, eto PARA ZA BORAČKE ZAKONE (ne za ovu sadaku od 150 KM, nego za ZAPOŠLJAVANJE BORACA), eto VEĆIH PENZIJA, itd. Ja mu vjerujem i to sam mu i rekao. S tim što sam dodao, ako ikada osvoje vlast (a nadam se da hoće i mislim da zaslužuju šansu), nikada im ne bih oprostio da i oni zajebu ovaj narod (mislim na cjelinu kao političku naciju a ne samo jednu etničku naciju). Ako i oni padnu na istom ispitu kao i ovi što sada vladaju, onda stvarno treba zakonom zabraniti bilo kakvo političko udruživanje i uvesti strani protektorat (jer izgleda Bosna jedini procvat doživi pod okupacijom)
Mene je mene malo strah stranke gdje tebi Doktor na hodnicima Parlamenta saopsti ekonomski program. Ne znam... u BPS-u mi fali ozbiljnost u cijeloj prici. Napisao sam maloprije u odgovoru ovom doktor30 sta mi fali kod BPS-a, i iskreno se nadam da ce nesto uraditi da to promijene i poboljsaju.
Pazi, nama vec 20 godina vladaju diletanti i idioti. I onih 1,5 godinu dana, kada je na vlasti bila politicka opcija za koju sam glasao (Alijansa: da vas sve podsjetim, u njoj je bio i BPS) urusila se sama od sebe, sjecate se, bikovskim borbama SDP-a i SBIH izmedju sebe, i nerealnim "foteljaskim" zahtjevima Kljujica, Lijanovica i - upravo BPSa. Sjecate se da je Alijansa umalo pala na Seferu: covjek je umjesto jednog ministarskog mjesta trazio dva. Neko jednom napisa da je alijansa izrucila Sefera - daj ba, ne budite smijesni, Sefer je bio u vrhu te iste alijanse. Jos me pamcenje dobro sluzi, ne brinite
SDP jos uvijek ima potencijal da postane ok stranka, ali pod dva uslova: da se kutarisu Lagumdzije, i da si uzmu 2-3 godine za konsolidovanje, jer ovo sada ne vodi nicemu. Vjerovatno cu glasati za njih jer mislim da su najmanje los izbor, a glasam uvijek, i iz principa.
Evo, please, svi koji imaju ikakvu vezu sa BPS-om: daj nek se malo uozbilje i zaista kapacitativno i kadrovski srede stranku prije parlamentarnih izbora, da postanu ozbiljna opcija u BiH.
cuvajte mi se svi, gadna su vremena
-
ld
#346 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
vreman su gadna,a postoji tendecija da budu i gadnijawinabike wrote:Suti, razumijem te, ne moras se pravdatReal Khan wrote: Narode, evo mene opet... Morao sam i ja (za)raditi nešto ovih dana.
Joj, @khan, sve je to super. Ne znam mozes li me shvatiti, ali mislim da mi trebamo, vise nego ikada, nesto vise od ovoga, trebamo osmisljavanje drzave, trebamo akciju na svim poljima.Real Khan wrote: Helem, povodom ovoga citata, prvo ću morati ozbiljno porazgovarati sa Seferom da mi plati za ovo objašnjavanje njegovog programa...Nedavno sam razgovarao na Parlamentu sa Kerimom Lučarevićem i on je naveo odličan i izvediv način kako "namaći" ta sredstva za ekonomski program i razvoj istog... Vjerovao ili ne, samo unutar Federacije ima 3-5 milijardi KM (podatak je potvrđen iz više izvora kao tačan) koje nisu u regularnim finansijskim tokovima (čitaj: u raznim talovima, korupciji, drogi, švercu svim i svačim...). Postojanje tih sivih tokova novca u BiH nije ništa nepoznato vladajućim strankama, jer su te tokove i osmislili i tako nas sve uzimaju kao posljednje levate. Tako se stiče početni kapital za velike pri(h)vatizacije, pa se onda mazne još više love, pa onda dojučerašnja FUKARA postane najrespektabilni građanin u državi, pa čak u nekim slučajevima i premijer ENTITETA ili DRŽAVE... Samim tim, nema šanse da će ikada SDA, SBiH, HDZ 1 ili 2 (svejedno), a pogotovo SNSD u RS-u učiniti išta konkretno na ukidanju tih lanaca korupcije... Kerim L. kaže da BPS ima i želju, i znanje, i kadrove, i način i MUDA da te MAFIJAŠE strpaju u zatvor (gdje i pripadaju), oduzme se nelegalno-stečena imovina, i eto AUTOPUTA, eto PARA ZA BORAČKE ZAKONE (ne za ovu sadaku od 150 KM, nego za ZAPOŠLJAVANJE BORACA), eto VEĆIH PENZIJA, itd. Ja mu vjerujem i to sam mu i rekao. S tim što sam dodao, ako ikada osvoje vlast (a nadam se da hoće i mislim da zaslužuju šansu), nikada im ne bih oprostio da i oni zajebu ovaj narod (mislim na cjelinu kao političku naciju a ne samo jednu etničku naciju). Ako i oni padnu na istom ispitu kao i ovi što sada vladaju, onda stvarno treba zakonom zabraniti bilo kakvo političko udruživanje i uvesti strani protektorat (jer izgleda Bosna jedini procvat doživi pod okupacijom)
Mene je mene malo strah stranke gdje tebi Doktor na hodnicima Parlamenta saopsti ekonomski program. Ne znam... u BPS-u mi fali ozbiljnost u cijeloj prici. Napisao sam maloprije u odgovoru ovom doktor30 sta mi fali kod BPS-a, i iskreno se nadam da ce nesto uraditi da to promijene i poboljsaju.
Pazi, nama vec 20 godina vladaju diletanti i idioti. I onih 1,5 godinu dana, kada je na vlasti bila politicka opcija za koju sam glasao (Alijansa: da vas sve podsjetim, u njoj je bio i BPS) urusila se sama od sebe, sjecate se, bikovskim borbama SDP-a i SBIH izmedju sebe, i nerealnim "foteljaskim" zahtjevima Kljujica, Lijanovica i - upravo BPSa. Sjecate se da je Alijansa umalo pala na Seferu: covjek je umjesto jednog ministarskog mjesta trazio dva. Neko jednom napisa da je alijansa izrucila Sefera - daj ba, ne budite smijesni, Sefer je bio u vrhu te iste alijanse. Jos me pamcenje dobro sluzi, ne briniteSvejedno, i ta alijansa se urusi zbog sopstvenih gluposti - zabavili se sami o sebi. Znam ja, sad ce SDP-ovci potrcati da okrive SBIH za sve, a, mada SBIH i jeste najkrivlji u cijeloj prici, ni SDP-ovsko maslo nije bilo za Ramazana: postavi Matica, smijeni Matica, Behmen prodaje jeftinu struju "Aluminiju", Behmen ne prodaje jeftinu struju aluminiju, "Avaz" je malo prijatelj, pa malo neprijatelj. I onda se Lagumdzija predstavi kao zrtva Avaza... ma daj, dobar politicar takve gluposti sebi nikad ne smije dozvoliti.
SDP jos uvijek ima potencijal da postane ok stranka, ali pod dva uslova: da se kutarisu Lagumdzije, i da si uzmu 2-3 godine za konsolidovanje, jer ovo sada ne vodi nicemu. Vjerovatno cu glasati za njih jer mislim da su najmanje los izbor, a glasam uvijek, i iz principa.
Evo, please, svi koji imaju ikakvu vezu sa BPS-om: daj nek se malo uozbilje i zaista kapacitativno i kadrovski srede stranku prije parlamentarnih izbora, da postanu ozbiljna opcija u BiH.
cuvajte mi se svi, gadna su vremena
problem je u metuzalemima i titinim pionirima,koji samo zele da ne talasaju i da lagano im plata kapa do penzije
najgore od svega sto mladjim i kreativnim kadrovima nedaju da napreduju,jedino ako su izuzetno podobni
na zalost vecina mladih i perspektivnih nasli su posao u privatnim firmama i dobro im ide,dok su u drzavnim firmama ,,podobni,, ili familija i vidimo rezultat toga ,,rada,,
tim mladima se i politika zbog ovih dole navedenih se zgadila,te nemaju nikakvu zelju da se bave bilo kakvom politikom
ali zato se politika bavi njima i ovom nasom bosnom
nama trebaju menadjeri,koji znaju da sistematski rade,koji su kreativni
trebaju nam u ambasadama ljudi koji bar znaju engleski jezik,da ne vodaju prevodioce i u toalet
ekonomisti koji ce napraviti programe za pokrtanje industrije i poljuprivrede
jer od ,,usluga,,je slaba nafaka i nije dugog vjeka
mozda tanovic kao novo lice nesto uspije,ako nista da bar trzne ove na vlasti iz zimskog sna
-
carla del ponte
#347 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
Baš je bilo dosadno bez doktora30 
-
doktor30
#348 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
uuuuu, moj winebike...ovako, bas si ga zabrazdao debelo...ekonomisti i inzinjeri u BPS-u..evo nekih imena...
Sefera Halilovica i Kerima Lucarevica rece znas....
citaj sinko...
prof.dr.hasan hadzovic-mostar,
prof.dr.zdravko lucic - sarajevo
prof.dr. alaudin veledar - mostar
prof dr. fatima cengic - sarajevo
prof.dr.josip laslo - sarajevo
dr.nedzad bubica - sarajevo (graditelj tunela ispod piste sa brankovicem)
jusuf bubica direktor gp puta
mehmedalija zmiric direktor firme volving bh...
mojj winebike....ovi ljudi, privrednici milione maraka okrecu...ovi profesori su veoma ugledni ljudi...dakle a da ti ne nabrajam ljekare, mlade sa vss itd itd. mislim da imas jednu iskrivljenu sliku koju ti je proturio neki haker iz komsiluka. zivio i ti meni.
p.s. dodji ti do nas, pusti rad do kasno
citaj sinko...
prof.dr.hasan hadzovic-mostar,
prof.dr.zdravko lucic - sarajevo
prof.dr. alaudin veledar - mostar
prof dr. fatima cengic - sarajevo
prof.dr.josip laslo - sarajevo
dr.nedzad bubica - sarajevo (graditelj tunela ispod piste sa brankovicem)
jusuf bubica direktor gp puta
mehmedalija zmiric direktor firme volving bh...
mojj winebike....ovi ljudi, privrednici milione maraka okrecu...ovi profesori su veoma ugledni ljudi...dakle a da ti ne nabrajam ljekare, mlade sa vss itd itd. mislim da imas jednu iskrivljenu sliku koju ti je proturio neki haker iz komsiluka. zivio i ti meni.
p.s. dodji ti do nas, pusti rad do kasno
- winabike
#349 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
De ti meni ekonomski program negdje na internet postavi, pa da imamo osnovu za diskusijudoktor30 wrote:uuuuu, moj winebike...ovako, bas si ga zabrazdao debelo...ekonomisti i inzinjeri u BPS-u..evo nekih imena...
Zdravko Lucic, jel' to onaj sto je bio optuzen da je u talu sa Covicem i Lijanovicima? Jooooj...
-
doktor30
#350 Re: intervju novog lidera Bosnjaka!
winabike wrote:De ti meni ekonomski program negdje na internet postavi, pa da imamo osnovu za diskusijudoktor30 wrote:uuuuu, moj winebike...ovako, bas si ga zabrazdao debelo...ekonomisti i inzinjeri u BPS-u..evo nekih imena...
Zdravko Lucic, jel' to onaj sto je bio optuzen da je u talu sa Covicem i Lijanovicima? Jooooj...
pusti pricu, covjek je oslobodjen, to je stari profesor, nidje veze..kad nadjem postavicu ti, mislim da sada ovi ljudi rade novi program za izbore itd itd za predvidjanjima unaprijed. vidio si, imaju odlican spisak ljudi, pridruzi se,