ja sam svejedno poslalavjesticanametli wrote:Da li e mail Kesi pije vode. Hocu da znam ko je naredio da se djeca bave pisanjem o ubistvu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
PA ODE DRZAVA U PM
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h
- Neelix
[Matrix] wrote:.Sto se mene tice daleko je bolja inicijativa za ukidanjem gradske vlasti neko smjena gradonacelnice Semihe Borovac.
-
teAMICA
EVO DOKOPAH SE I JA COMP NAPOKON, NISAM SVE USPJELA PROČITATI, ALI MISLIM DA SAM IZVUKLA SRŽ NAPISANOG...
- NE SMIJEMO ODUSTATI, U SUBOTU JE BILO MALO, PREMALO LJUDI, AL ŠTO NEKO VEĆ REČE - BAREM ZNAMO DA JE BILO ... LJUDI
- KAKO PRIVUĆI "RULJU"? ... MISLIM DA JE PROBLEM U NEPISMENOSTI VEĆINE NAŠIH SUGRAĐANA I NAŠEM MENTALITETU KOJEM JE UGLAVNOM SVE "OFIRNO"...
MI SAMI MOŽEMO VIŠE URADITI, SEBI PREBACUJEM CIJELO VRIJEME ŠTO NISAM ZVALA VIŠE POZNANIKA, OBJAŠNJAVALA ŠTA I KAKO, PA JEBEM MU MIŠA VALJDA SAM MOGLA DOVESTI 20 LJUDI, A JA IH KULTURNO POZVALA I NE SRETOH IH U SUBOTU.
NISAM ZA PARTY-JE, NI SLUČAJNO!!! KAO ŠTO RANIJE REKOH, JOŠ MALO PA ĆEMO I ROŠTILJE OKRETATI...
SLAŽEM SE DA sEMIHICA I sAMIRKO NISU JEDINI PROBLEM U OVOJ DRŽAVI, ALI NE TREBA NI SLUČAJNO ODUSTAJATI OD NJIH! PRVO NJIH DA RIJEŠIMO PA ĆEMO NA DRUGE...
A ŠTO SE TIČE "TJERANJA RULJE DA DOĐE U SUBOTU", MISLIM DA NA KULTURAN NAČIN TREBA UDARITI I NA NAROD, ALI NI SLUČAJNO IH JAVNO NE NAPADATI, "ONI" TO JEDVA ČEKAJU, A NAPRAVITI ĆEMO KONTRA EFEKAT!
MISLIM DA JE U PRAVU NEKO KAD REĆE - PODRŽAVAJU ONI NAS, ALI IMAJU POSLA KUĆI...
- NE SMIJEMO ODUSTATI, U SUBOTU JE BILO MALO, PREMALO LJUDI, AL ŠTO NEKO VEĆ REČE - BAREM ZNAMO DA JE BILO ... LJUDI
- KAKO PRIVUĆI "RULJU"? ... MISLIM DA JE PROBLEM U NEPISMENOSTI VEĆINE NAŠIH SUGRAĐANA I NAŠEM MENTALITETU KOJEM JE UGLAVNOM SVE "OFIRNO"...
MI SAMI MOŽEMO VIŠE URADITI, SEBI PREBACUJEM CIJELO VRIJEME ŠTO NISAM ZVALA VIŠE POZNANIKA, OBJAŠNJAVALA ŠTA I KAKO, PA JEBEM MU MIŠA VALJDA SAM MOGLA DOVESTI 20 LJUDI, A JA IH KULTURNO POZVALA I NE SRETOH IH U SUBOTU.
NISAM ZA PARTY-JE, NI SLUČAJNO!!! KAO ŠTO RANIJE REKOH, JOŠ MALO PA ĆEMO I ROŠTILJE OKRETATI...
SLAŽEM SE DA sEMIHICA I sAMIRKO NISU JEDINI PROBLEM U OVOJ DRŽAVI, ALI NE TREBA NI SLUČAJNO ODUSTAJATI OD NJIH! PRVO NJIH DA RIJEŠIMO PA ĆEMO NA DRUGE...
A ŠTO SE TIČE "TJERANJA RULJE DA DOĐE U SUBOTU", MISLIM DA NA KULTURAN NAČIN TREBA UDARITI I NA NAROD, ALI NI SLUČAJNO IH JAVNO NE NAPADATI, "ONI" TO JEDVA ČEKAJU, A NAPRAVITI ĆEMO KONTRA EFEKAT!
MISLIM DA JE U PRAVU NEKO KAD REĆE - PODRŽAVAJU ONI NAS, ALI IMAJU POSLA KUĆI...
- alica.k
pa de hajdNeelix wrote:[Matrix] wrote:.Sto se mene tice daleko je bolja inicijativa za ukidanjem gradske vlasti neko smjena gradonacelnice Semihe Borovac.apsolutno se slazem. ovo naprdjivanje oko ostavke je besmisleno. ukiuti gradsku vlast potpuno . koji ce nam penis?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
A kako tek ja ko rulja volim citati velika slova pojma nemasteAMICA wrote:EVO DOKOPAH SE I JA COMP NAPOKON, NISAM SVE USPJELA PROČITATI, ALI MISLIM DA SAM IZVUKLA SRŽ NAPISANOG...
NISI SAM plakati su bili odlicni, vecu su paznju privukli od rijeci PROTEST. Konretno, moj savjet je mala promjena rute, ova sadasnja nekako tjera covjeka da ne napravi krug vec samo da produzi dalje (dejavu DOSTA protestnih setnji).
- vjesticanametli
Šapat wrote:Kratko i jasno - radni dan, blokada zgrade kantona i saobracajnica. End.
-
delightful
i sta onda? sta cemo iduci put? ne razumijem ovoliko nestrpljenje instant revolucionara.
nije mi jasno kako ne shvatate da niko ne zna za proteste osim nas i nasih prijatelja. napravite plakate danas, da ih odmah lijepimo. i da ih lijepimo svaki dan, da ih brze lijepimo nego sto ih oni skidaju. logicno je da setamo tamo gdje setamo, gdje bi vi, na vilsonovo?!
nije mi jasno kako ne shvatate da niko ne zna za proteste osim nas i nasih prijatelja. napravite plakate danas, da ih odmah lijepimo. i da ih lijepimo svaki dan, da ih brze lijepimo nego sto ih oni skidaju. logicno je da setamo tamo gdje setamo, gdje bi vi, na vilsonovo?!
- Mikado
Zasto je bilo vise ljudi na prvim protestima, a manje na zadnjim ?teAMICA wrote:EVO DOKOPAH SE I JA COMP NAPOKON, NISAM SVE USPJELA PROČITATI, ALI MISLIM DA SAM IZVUKLA SRŽ NAPISANOG...
Zato sto je organizator u pocetku bio javno istaknut, a na zadnjim protestima organizator je predstavljen kao grupa građana Sarajeva, al niko nije izdvojen kao lider i to je odmah stvorilo sumnje kod ljudi a mediji su ih dodatno raspirili dodavanjem politickih konotacija, kao protesta SDP-a. Zbog toga opada brojnost. Ovo sam izveo kao zakljucak iz razgovora sa osobama koje nisu dosle na protest. Pitanje je ko ce preuzeti odgovornost da povede gradjane, a to je opet najlakse putem udruzenja gradjana. Za osnivanje udruzena gradjana potrebno je 30 ljudi, a mislim da bi se u njega ukljucili svi koji su dosad bili prisutni na protestima i da bi tad poceli dobivati i na masovnosti uz postavljanje zahtjeva svi institucijama zakonodavne, izvrsne i sudske vlasti, na entitetskom nivou.
Last edited by Mikado on 03/03/2008 13:56, edited 1 time in total.
-
teAMICA
joooj, izvinjavam se "ruljoooo" na vejikim slovima, nećem više, obećajem!mIRCerka wrote:A kako tek ja ko rulja volim citati velika slova pojma nemasteAMICA wrote:EVO DOKOPAH SE I JA COMP NAPOKON, NISAM SVE USPJELA PROČITATI, ALI MISLIM DA SAM IZVUKLA SRŽ NAPISANOG...
MISLIM DA JE U PRAVU NEKO KAD REĆE - PODRŽAVAJU ONI NAS, ALI IMAJU POSLA KUĆI...:D:D:D
NISI SAM plakati su bili odlicni, vecu su paznju privukli od rijeci PROTEST. Konretno, moj savjet je mala promjena rute, ova sadasnja nekako tjera covjeka da ne napravi krug vec samo da produzi dalje (dejavu DOSTA protestnih setnji).
-
mIRCerka
posto ce VLAST prije na ovoj temi upratiti ovo saopstenje, sorry na offtopicu, ali moram im dati na znanje
Studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta povodom maloljetničke delikvencije
Udruženje studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli je izdalo saopštenje za javnost povodom problema maloljetničke delikvencije. Saopštenje navodimo u cijelosti.
„Povodom aktuelnih dešavanja u našoj državi vezanih za problem maloljetničke delikvencije studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli osjećaju potrebu i moralnu dužnost da se oglase i iznesu svoj stav prema ovom problemu.
Iznenađeni smo da predstavnici pojedinih struktura vlasti smatraju da Bosna i Hercegovina nema stručnjaka i adekvatan kadar koji je osposobljen da kontinuirano radi na prevenciji delikvencije i resocijalizaciji mladih sa poremećajima u ponašanju.
U sklopu našeg fakulteta školuju se stručnjaci-socijalni pedagozi koji su spremni upotpunosti obezbijediti pravilan pristup i tretman osobama koje su nažalost svakodnevno u sukobu sa zakonom.
I dok delikventi svakodnevno ugrožavaju sigurnost svih građana, naše kolege obilaze Biro za zapošljavanje i čekaju da im odgojno-obrazovne i zdravstvene institucije odškrinu svoja vrata.
Spremni smo se aktivno uključiti u rješavanje ovog gorućeg problema kao stručnjaci i odgovorni građani!“, stoji u saopštenju Udruženja studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.
(Sarajevo-x.com)
-
jasminasab
mIRCerka wrote:posto ce VLAST prije na ovoj temi upratiti ovo saopstenje, sorry na offtopicu, ali moram im dati na znanjeStudenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta povodom maloljetničke delikvencije
Udruženje studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli je izdalo saopštenje za javnost povodom problema maloljetničke delikvencije. Saopštenje navodimo u cijelosti.
„Povodom aktuelnih dešavanja u našoj državi vezanih za problem maloljetničke delikvencije studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli osjećaju potrebu i moralnu dužnost da se oglase i iznesu svoj stav prema ovom problemu.
Iznenađeni smo da predstavnici pojedinih struktura vlasti smatraju da Bosna i Hercegovina nema stručnjaka i adekvatan kadar koji je osposobljen da kontinuirano radi na prevenciji delikvencije i resocijalizaciji mladih sa poremećajima u ponašanju.
U sklopu našeg fakulteta školuju se stručnjaci-socijalni pedagozi koji su spremni upotpunosti obezbijediti pravilan pristup i tretman osobama koje su nažalost svakodnevno u sukobu sa zakonom.
I dok delikventi svakodnevno ugrožavaju sigurnost svih građana, naše kolege obilaze Biro za zapošljavanje i čekaju da im odgojno-obrazovne i zdravstvene institucije odškrinu svoja vrata.
Spremni smo se aktivno uključiti u rješavanje ovog gorućeg problema kao stručnjaci i odgovorni građani!“, stoji u saopštenju Udruženja studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.
(Sarajevo-x.com)
- vjesticanametli
ma mirci bolje da djeca u 2 osnovne pisu kako je Denis ubijen. KESO AKO OVO CITAS CRKO DABOGDA I TI I ONI KOJI OVO PROVODITE 
- alica.k
ja kolko znam delightful je dijelila i printala i lijepila letke...konyan wrote:@ delightful: koliko si ti plakata zaljepila dosad i letaka podijelila..
10 ljudi je to iznijelo na svojim plecima radeci do 2 ujutro. Djela, ne rijeci.
-
Marko99
Fakat nisu normalni!! Dokle se ide da bi se sacuvale njihove guzice! I neki dan su na kantonalnoj izrezali Denisovu smrtovnicu iz novina i zelenim markerom obiljezili kako se njegova majka zahvaljuje vladi kantona. UZAS!!! Moramo nastaviti bas radi ovoga!!!vjesticanametli wrote:ma mirci bolje da djeca u 2 osnovne pisu kako je Denis ubijen. KESO AKO OVO CITAS CRKO DABOGDA I TI I ONI KOJI OVO PROVODITE
-
mIRCerka
Da ponovim
jasminasab wrote:mIRCerka wrote:posto ce VLAST prije na ovoj temi upratiti ovo saopstenje, sorry na offtopicu, ali moram im dati na znanjeStudenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta povodom maloljetničke delikvencije
(Sarajevo-x.com)Ja nisam ni znala da postoji takav fakultet. Pohvala mladim ljudima, a jos jedna u nizu sramota vlasti.
- O'zone
- Globalni moderator
Čitam Vaše postove šta bi se moglo odraditi da ovi protesti postanu malo "radikalniji" i da pritegnemo gospodu u foteljama da odu a novi da rade pametnije i transparentnije.
Iskreno to i nije tako lako, ako budemo išli silom navučemo samo ogorčenje onih za koje sve ovo radimo -građana. Blokada prometnica jeste dobar potez ali ima i posljedice ne daj Bože da neko nastrada zbog toga što hitna nije mogla stići na vrijeme ili vatrogasci a i opet bi sugrađani kasnili ili na posao ili na terimin u bolnici ili negdje i izgubili bi podršku definitivno.
Blokada zgrade Kantona bi bila trenutno najbolji potez ali pitanje da li bi imali dovoljan broj sugrađana da nam se pridruže u toj sjedeljci ispred svakog ulaza u zgradu (kojih ima četiri ako se ne varam) i koliko bi se to tolerisalo od strane MUP-a ali bi bilo dobro prebaciti proteste i razglas u park ispod kantonalne vlade prema Skenderiji i održati proteste radnim danom mirne i veoma bučne tu se naravno opet povlači pitanje koliko bi nas bilo i koliko dugo bi mogli izdržati na tom mjestu a da se ne počnemo rasipati.
Iskreno to i nije tako lako, ako budemo išli silom navučemo samo ogorčenje onih za koje sve ovo radimo -građana. Blokada prometnica jeste dobar potez ali ima i posljedice ne daj Bože da neko nastrada zbog toga što hitna nije mogla stići na vrijeme ili vatrogasci a i opet bi sugrađani kasnili ili na posao ili na terimin u bolnici ili negdje i izgubili bi podršku definitivno.
Blokada zgrade Kantona bi bila trenutno najbolji potez ali pitanje da li bi imali dovoljan broj sugrađana da nam se pridruže u toj sjedeljci ispred svakog ulaza u zgradu (kojih ima četiri ako se ne varam) i koliko bi se to tolerisalo od strane MUP-a ali bi bilo dobro prebaciti proteste i razglas u park ispod kantonalne vlade prema Skenderiji i održati proteste radnim danom mirne i veoma bučne tu se naravno opet povlači pitanje koliko bi nas bilo i koliko dugo bi mogli izdržati na tom mjestu a da se ne počnemo rasipati.
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
Dubioza kolektiv - Firma ilegal -> link <- 
- suncica24
delightful wrote:i sta onda? sta cemo iduci put? ne razumijem ovoliko nestrpljenje instant revolucionara.
-
delightful
@konyan
cam bijo djecace sto napadas prije nego sto provjeris cinjenice
dilajta je podijelila i izljepila toliko plakata da je grize savjest zbog kolicine utrosenog papira
i vrbovala je prijatelje, kolege i ine za isto. i slala emal i sms. i ne zalim se. sretna sam zbog toga. samo kazem da bi mozda bilo korisno da ovaj put pocnemo lijepiti odmah, sto prije, umjesto u cetvrtak i petak. eto, to je sve. nasekirala me malodusnost. umjesto da budemo sretni sto se uopste ista desava, i da gradimo na do sada postignutom, mi kukamo kako je doslo malo ljudi. za ove komatozne ljude, to uopste nije malo. treba biti uporan. i strpljiv. eto.
cam bijo djecace sto napadas prije nego sto provjeris cinjenice
dilajta je podijelila i izljepila toliko plakata da je grize savjest zbog kolicine utrosenog papira
-
neno1974
Zasto je bilo vise ljudi na prvim protestima, a manje na zadnjim ?
Zato sto je organizator u pocetku bio javno istaknut, a na zadnjim protestima organizator je predstavljen kao grupa građana Sarajeva, al niko nije izdvojen kao lider i to je odmah stvorilo sumnje kod ljudi a mediji su ih dodatno raspirili dodavanjem politickih konotacija, kao protesta SDP-a. Zbog toga opada brojnost. Ovo sam izveo kao zakljucak iz razgovora sa osobama koje nisu dosle na protest. Pitanje je ko ce preuzeti odgovornost da povede gradjane, a to je opet najlakse putem udruzenja gradjana. Za osnivanje udruzena gradjana potrebno je 30 ljudi, a mislim da bi se u njega ukljucili svi koji su dosad bili prisutni na protestima i da bi tad poceli dobivati i na masovnosti uz postavljanje zahtjeva svi institucijama zakonodavne, izvrsne i sudske vlasti, na entitetskom nivou.[/quote]
Pozdrav!
Slazem se da bi trebalo osnovati posebno udruzenje koje bi se bavilo iskljucivo postizanjem ciljeva utvrdjenih na dosadasnjim protestima. Ciljeve bi, istina, trebalo mozda sire postaviti. Za osnivanje udruzenja nije potrebno 30 (stari zakon) nego samo tri (3) osnivaca u skladu sa Zakonom o udruzenjima i fondacijama ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 45/02). Udruzenje osnovano na teritoriji Federacije BiH moze djelovati na cijelom podrucju Bosne i Hercegovine. Po mom misljenju ne treba cekati da se okoncaju formalnosti oko upisa udruzenja u Registar jer to zahtjeva dosta vremena, s obzirom na inertnost administracije (Federalno Ministarstvo pravde), a potrebno je napisati i Statut, odluke itd. Paralelno sa osnivanjem udruzenja potrebno je nastaviti sa protestima, jer bi se u suprotnom sve razvodnilo i izgubilo smisao. Mozda bi cak prosli i naredni opcinski izbori?! Javit cu se ja jos vrlo brzo. Ovo javljanje je vezano za citirano kako bi bilo jasnije koliko je osnivaca potrebno za udruzenje i kako bih dao licni doprinos i podrsku protestima.
Pozdrav!!!
Zato sto je organizator u pocetku bio javno istaknut, a na zadnjim protestima organizator je predstavljen kao grupa građana Sarajeva, al niko nije izdvojen kao lider i to je odmah stvorilo sumnje kod ljudi a mediji su ih dodatno raspirili dodavanjem politickih konotacija, kao protesta SDP-a. Zbog toga opada brojnost. Ovo sam izveo kao zakljucak iz razgovora sa osobama koje nisu dosle na protest. Pitanje je ko ce preuzeti odgovornost da povede gradjane, a to je opet najlakse putem udruzenja gradjana. Za osnivanje udruzena gradjana potrebno je 30 ljudi, a mislim da bi se u njega ukljucili svi koji su dosad bili prisutni na protestima i da bi tad poceli dobivati i na masovnosti uz postavljanje zahtjeva svi institucijama zakonodavne, izvrsne i sudske vlasti, na entitetskom nivou.[/quote]
Pozdrav!
Slazem se da bi trebalo osnovati posebno udruzenje koje bi se bavilo iskljucivo postizanjem ciljeva utvrdjenih na dosadasnjim protestima. Ciljeve bi, istina, trebalo mozda sire postaviti. Za osnivanje udruzenja nije potrebno 30 (stari zakon) nego samo tri (3) osnivaca u skladu sa Zakonom o udruzenjima i fondacijama ("Sluzbene novine Federacije BiH", broj 45/02). Udruzenje osnovano na teritoriji Federacije BiH moze djelovati na cijelom podrucju Bosne i Hercegovine. Po mom misljenju ne treba cekati da se okoncaju formalnosti oko upisa udruzenja u Registar jer to zahtjeva dosta vremena, s obzirom na inertnost administracije (Federalno Ministarstvo pravde), a potrebno je napisati i Statut, odluke itd. Paralelno sa osnivanjem udruzenja potrebno je nastaviti sa protestima, jer bi se u suprotnom sve razvodnilo i izgubilo smisao. Mozda bi cak prosli i naredni opcinski izbori?! Javit cu se ja jos vrlo brzo. Ovo javljanje je vezano za citirano kako bi bilo jasnije koliko je osnivaca potrebno za udruzenje i kako bih dao licni doprinos i podrsku protestima.
Pozdrav!!!
-
Savršeni_organizam
evo jedan padobranac u sred diskusije
nije se cula pjesma DOSTA JE! prosle subote; smatram propustom.