Slažem se! Mislim da će RS još dugo ostati.Suicidal Siberian wrote:Ja mislim da je ovaj danasnji cin jednostranog proglasenja nezavisnosti Kosova, nama zacementirao RS kao trajnu jedinicu.
17. februar 15 h Kosovo free !!!
-
Judge_Dread
Zacementirano, zavareno i ostalo 14.12.1995Suicidal Siberian wrote:Ja mislim da je ovaj danasnji cin jednostranog proglasenja nezavisnosti Kosova, nama zacementirao RS kao trajnu jedinicu.
Generalno beskrajno me nerviraju ove suplje o opstanku i neopstanku RS. Dva su nacina da se ukine, koliko ja znam. Prvi da se u prlamenu dignu ruke ukljucivo i srpske. Mislim da Zvjezdane staze imaju vise sanse. Drugi pusku u ruke na tenk i pravac BL. Bojim se da nece ici iz milijardu razloga, a uostalom gospoda su to pokusala 92 iz suprotnog smjera pa nije ni njjima uspjelo unistiti BH.
E sad ja pitam koji je to 3 nacin. Zivo bi volio da mi se nacrta??? U protivnom jako bi cjenio se postedimo laznog, pteticnog i besplodnog patriotizma. Zvucimo ko Kostunica danas.
Posto je ovdje dominantno da komsiji crkne krava mislim da je najbolji i jedini nacin crkavanja iste ekonomska premoc i stbilnost. E i tu ima mali problem ostvarivosti toga obzirom na ovakvu garnituru i glupi narod koji sve ovo opet isto bira.
Eto sad mi lakse
Last edited by Judge_Dread on 17/02/2008 23:54, edited 1 time in total.
-
kijameta
Ti ovo nesto preozbiljno a danas nije dan da se bude ozbiljan,nego da se slavi pobjedafrakson wrote:kijameta
Ja ti se u te stvari bas i ne nontam,ali na neke stvari mozda gledam drugacije npr. ako neko hoce da zivi sam ili neovisan ili neznam ni ja kako sta ga u tome moze ili smije sprijecit ili ko![]()
Nesto se ne sekiram ni za jednim ni drugim, ali mi se cini da je ovo cisto pravna stvar
Ne kontam ni ja puno ali je jednostavno, rs nema nikakvih pravnih osnova za neovisnost,naravno pravne osnove su samo glupost i ne znace nista kada se suoce sa silom.Ali rs nema ni sile.Srbija nema dovoljno sile da brani Kosovo a kamoli da se petlja sa ove strane Drine.
A sto se tice necijeg prava na nesto,svacije pravo ide dotle dok ne pocne ugrozavati prava drugih ljudi.
- frakson
Sta to znaci dugo ostati, kao sta ili je ima ili nema, kontradikcija na sve strane, znaci mze i ne ostati a moze i ostatitravnik wrote:Slažem se! Mislim da će RS još dugo ostati.Suicidal Siberian wrote:Ja mislim da je ovaj danasnji cin jednostranog proglasenja nezavisnosti Kosova, nama zacementirao RS kao trajnu jedinicu.
ovo je za "lud,zbunjen,normalan"
-
MA DAJ...
Shoba wrote:Kosovo i vojvodina su bile administrativne pokrajine BEZ ikakvih prava kao sto su ih republike imalekijameta wrote:Da li je recimo rs imala glas u predsjednistvu SFRJ kao Kosovo naprimjer ?Dali je rs bila clan Jugoslovenske federacije ?frakson wrote:Ode Kosovo pa i slazem se , ali da li se i RS moze odcjepiti ili traziti isto![]()
Ovo je cisto nako
Da li rs ima AVNOJ-evske granice ?
Da li rs ima poporu USA ?
Da li ce kada udare sa Trebevica vuci,pobjeci iz Sarajeva Turci ?
Kad odgovoris na ova pitanja,sve ce ti se samo kasti![]()
![]()
ja,i.....sta hoces da kazes s tim...kako dobih Kosovo nezavisnost,a ne dobi Vojvodina.
Pa pitaj se sam,ZASTO...?
- Suicidal Siberian
Mislim...realno...ako smo skroz realni, srbi imaju i pravno i istorijsko pravo na Kosovo, pa im je bukvalno oteto, bez obzira na stanje na terenu, jeli, gdje je 90% albanaca ili kosovara, koji ce vjerovatno svojim natalitetom i ovakvim nacinom krenuti i na makedoniju i crnu goru...e sad...pratim citav dan reakcije ljudi, koji nimalo ne razmisljaju o sebi, nego likuju nad time sto je srbija "porazena" a ne zato sto im je drago da su ti kosovari eto dobili svoju 2. drzavu...mene ne plase ni spone, ni dihtuge i drugi bakraci...mene plase americki interesi na kosovu koji su skroz zavijeni u maglu...a po svemu sudeci, ja mislim da ce oni raketni stit postaviti upravo u toj zasad jos nepriznatoj drzavi. 
- Prozor
Kakva historijska prava? Imamo li ih mi onda na Sandzak ili Madzarska na Vojvodinu?Suicidal Siberian wrote:Mislim...realno...ako smo skroz realni, srbi imaju i pravno i istorijsko pravo na Kosovo, pa im je bukvalno oteto, bez obzira na stanje na terenu, jeli, gdje je 90% albanaca ili kosovara, koji ce vjerovatno svojim natalitetom i ovakvim nacinom krenuti i na makedoniju i crnu goru...e sad...pratim citav dan reakcije ljudi, koji nimalo ne razmisljaju o sebi, nego likuju nad time sto je srbija "porazena" a ne zato sto im je drago da su ti kosovari eto dobili svoju 2. drzavu...mene ne plase ni spone, ni dihtuge i drugi bakraci...mene plase americki interesi na kosovu koji su skroz zavijeni u maglu...a po svemu sudeci, ja mislim da ce oni raketni stit postaviti upravo u toj zasad jos nepriznatoj drzavi.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Matematicki gledano, Srbi i Srbija su Kosovo zijanili jos 1931 godine, jer od tada, po svim popisima stanovnistva, broj rodjenih srba opada, dok broj albanaca raste.Suicidal Siberian wrote:Mislim...realno...ako smo skroz realni, srbi imaju i pravno i istorijsko pravo na Kosovo, pa im je bukvalno oteto, bez obzira na stanje na terenu, jeli, gdje je 90% albanaca ili kosovara, koji ce vjerovatno svojim natalitetom i ovakvim nacinom krenuti i na makedoniju i crnu goru...e sad...pratim citav dan reakcije ljudi, koji nimalo ne razmisljaju o sebi, nego likuju nad time sto je srbija "porazena" a ne zato sto im je drago da su ti kosovari eto dobili svoju 2. drzavu...mene ne plase ni spone, ni dihtuge i drugi bakraci...mene plase americki interesi na kosovu koji su skroz zavijeni u maglu...a po svemu sudeci, ja mislim da ce oni raketni stit postaviti upravo u toj zasad jos nepriznatoj drzavi.
Kriva je vlada Srbije sto nije davala nikakav stimulans da Srbi ostanu na Kosovu i stvaraju porodice, i, da budem vulgarna, razmnozavaju se.
Jedno je pozivati se na Gracanica manastir, i ostale manastire, ali ja uvijek tvrdim da puko vjerovanje u Boga i odlazak u crkvu/dzamiju, nece ni tebi ni meni donijeti hljeb na sto.
Sto se tice raketnog stita, i meni sve ovo smrdi upravo na to.