SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
suncica24

Post by suncica24 »

Ja gledam tv i, mogu reci:
- svaka casat Centralnom, nisam bas neki fan, ali su dobro popratili desavanja i napravili vise priloga sa vise aspekata. Iskreno, mene je ono dvoje roditelja natjeralo da se zapitam... Da se jos svasta nesto zapitam.
BHTV, dobar prilog, lijepo su objasnili ono gadjanje jajima predsjednistva, Ugo je kristalizirao sve sto smo mi htjeli poruciti, a nismo znali kako.
FTV me razocarala... bas razocarala :roll:
O RTRS-u necu ni da govorim. Gdje oni zive?! :x
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

bila sam danas na protestima, povela djecu malu od sestre i usput im sve objasnjavala zasto, kako, gdje....

ponosna sam jer nas nije bilo samo 50, ali moglo nas je vise biti, puno vise...

p.s.najgore mi je bilo gledati one ljude u autima, sto su stajali na cesti i cekali da kolona prodje, te redom sve psovali i cudili se otkud ta masa i boga molili da sto prije masa prodje da i oni dalje idu svojim poslom. da su ljudi, trebali su barem izaci iz auta i stajati dok kolona prodje, pa da na taj nacin odaju barem jedan dio pocasti malom denisu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

anakadabra wrote:LJUDI USPJELI SMO!!!

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
ljudi moji ja sam razočaran

pred katedralom je bilo OK

kad smo krenuli bilo je ok

mislio sam da idemo pred PARLAMENTe ili VLADe

ali smo stali pred predsjedništvom :? :? :? :? :? :? :?

valjda je to neka ostavština iz prošlih vremena da predjednik jednim pokretom mijenja zakone

izgleda da ljudi pojma nemaju o adresama na kojima se treba žaliti niti znaju o uređenju države

trebalo se ići pred parlamentarnu skupštinu... vijeće ministara koči zakone...

trebalo se ići pred federalnu ili kantonalnu vladu :roll: :roll: :roll:

:(
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

obuca wrote:nek vjecaju nailovoj materi sada :x sta su dosada radili. gdje su danas bili. MORONI OPCINSKI KANTONALNI FEDERALNI RS-ovski SVI STE KRIVI :x
A dok se okupe nakon izleta, skijanja . . . Bjelašnica danas bila . . .
pike

Post by pike »

Imal ko da postavi priloge sa dnevnika na youtube?
vedderedi

Post by vedderedi »

ali smo stali pred predsjedništvom Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused

valjda je to neka ostavština iz prošlih vremena da predjednik jednim pokretom mijenja zakone

izgleda da ljudi pojma nemaju o adresama na kojima se treba žaliti niti znaju o uređenju države

trebalo se ići pred federalnu ili kantonalnu vladu Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Islo se i pred kantonalnu vladu i pred kantonalni sud i zaustavljalo ispred tih institucija nakratko (na vratima kantonalne vlade je ostavljena i Denisova slika). Situacija kod predsjednistva se otela kontroli kada su se pocele uzvikivati parole i kada su proradile emocije.
jolia

Post by jolia »

ja_cura_ wrote:bila sam danas na protestima, povela djecu malu od sestre i usput im sve objasnjavala zasto, kako, gdje....

ponosna sam jer nas nije bilo samo 50, ali moglo nas je vise biti, puno vise...

p.s.najgore mi je bilo gledati one ljude u autima, sto su stajali na cesti i cekali da kolona prodje, te redom sve psovali i cudili se otkud ta masa i boga molili da sto prije masa prodje da i oni dalje idu svojim poslom. da su ljudi, trebali su barem izaci iz auta i stajati dok kolona prodje, pa da na taj nacin odaju barem jedan dio pocasti malom denisu.
slazem se, ja sam onima u tramvaju slicno rekla
Tesssa

Post by Tesssa »

Poruka je bila tu, pa makar protest ostao samo ispred Katedrale...tacno je smo propustili nekoliko adresa, ali nije ovo valjda kraj?
jolia

Post by jolia »

TheWatcher wrote:
jolia wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/saraje ... entra.html

evo iskupili su se nekako prepravili su navode iz proslih vijesti
#

LEUT
09.02.2008, 19:10
STID I SRAM NEK BUDE UREDNISTVO DNEVNIK.HR...SMATRAO SAM VAS ZA OZBILJNIJU MEDIJSKU KUCU....IMAM OSJECAJ DA JE VAMA IZ HRVATSKE DRAGO DA SE OVO DESILO SAMO DA BI IMALI RAZLOGA SIRITI NACIONALIZAM....SRAMOTA JEDNA...JA SAM KATOLIK ,BOSANAC SARAJLIJA I SIGURAN SAM DA U SARAJEVU NEMA NACIONALIZMA NITI ICEGA SLICNOG ALI KRIMINALA ZNAM DA IMA...ON NE POZNAJE VJERU,NACIJU NITI ISTA SLICNO.....STID NEK VAS BUDE....SVE VAS KOJI OVO UBISTVO POSMATRATE IZ UGLA NACIONALIZMA....RADI VAS JE I POCEO RAT....DUSMANI STE...

ovo je razlog zasto su ispravili ... zbog ovog leuta i jos mnogih koji su ih bombardovali mejlovima nakon njihovog priloga ... ne vjerujem da su to uradili jer su ZELJELI nego sto su MORALI ...

a ovo znam da je zbog mailova, jok eto doslo im iz guzice u glavu, ali neka mi se i borimo za pravdu,nek im je prpa i volim sto sto smo ovakvi sareni :D
Truba

Post by Truba »

vedderedi wrote:
Islo se i pred kantonalnu vladu i pred kantonalni sud i zaustavljalo ispred tih institucija nakratko (na vratima kantonalne vlade je ostavljena i Denisova slika). Situacija kod predsjednistva se otela kontroli kada su se pocele uzvikivati parole i kada su proradile emocije.
da je jedno staklo puklo bilo bi nereda

ali je vosak slabiji od stakla

:( :( :( :(
klixober

Post by klixober »

komi wrote:

A i to jeste malo tragikomicno.
Zeljko Komsic sa nama na protestima,a rulja gada predsjednistvo i uzvikuje "izlazite napolje" i "lopovi".
Ali eto,upratio sam da su to uglavnom bila djeca koja nemaju pojma o zivotu pa i ne znaju da je to predsjednistvo,a ne vlada,a i sa gadanjem su poceli jalijashi koji nisu imali ni pojma o cemu je skup,bilo im je bitno samo da gadaju nekoga.
Simply_Red

Post by Simply_Red »

ja sam apsolutno prezadovoljan.. imam 18 godina i bio sam jedan od najagresivnijih pred predsjednistvom, nekako pocelo sve iz mene da izlazi.. i onaj neki nacelnik koji se smijesi...drago mi je da smo konacno digli glas, ali imam osjecaj da ce sljedece okupljanje rastjerati specijalci, jer vide i oni da nam je preko glave svega
Truba

Post by Truba »

Simply_Red wrote:ja sam apsolutno prezadovoljan.. imam 18 godina i bio sam jedan od najagresivnijih pred predsjednistvom, nekako pocelo sve iz mene da izlazi.. i onaj neki nacelnik koji se smijesi...drago mi je da smo konacno digli glas, ali imam osjecaj da ce sljedece okupljanje rastjerati specijalci, jer vide i oni da nam je preko glave svega
ako želiš ja ti poklonim knjigu o unutarnjem uređenju BiH ;)

ima da te glava zaboli :D :D :D :D :D
anakadabra

Post by anakadabra »

pike wrote:Imal ko da postavi priloge sa dnevnika na youtube?
Ja sam snimila prilog koji je bio na Hayatu, al moram skontat kako se postavlja na youtube :roll:
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Ja sam prespavao dnevnik NOVE. :( znači ipak je bilo nekih pomaka.. :)

Eh, sada još nešto. Nikada u istoriji poslijeratne višestranačke "demokracije" nije zakazana sjednica nekog državnog organa u subotu navečer.

Do danas - Za večeras je zakazana vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo. Šta mislite ko ih je "natjerao" na to? Naravno "Valter" danas na skupu... :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

komeba wrote:
komi wrote:

A i to jeste malo tragikomicno.
Zeljko Komsic sa nama na protestima,a rulja gada predsjednistvo i uzvikuje "izlazite napolje" i "lopovi".

Ali eto,upratio sam da su to uglavnom bila djeca koja nemaju pojma o zivotu pa i ne znaju da je to predsjednistvo,a ne vlada,a i sa gadanjem su poceli jalijashi koji nisu imali ni pojma o cemu je skup,bilo im je bitno samo da gadaju nekoga.
I ja sam isto pomislila.
A vidjela sam na dnevniku da su momci nekolko njih imali natpis "Ne gadjajte ovo su mirne demonstracije" al jok...nista oni :roll:
fixer

Post by fixer »

valterbranisarajevo wrote:Ja sam prespavao dnevnik NOVE. :( znači ipak je bilo nekih pomaka.. :)

Eh, sada još nešto. Nikada u istoriji poslijeratne višestranačke "demokracije" nije zakazana sjednica nekog državnog organa u subotu navečer.

Do danas - Za večeras je zakazana vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo. Šta mislite ko ih je "natjerao" na to? Naravno "Valter" danas na skupu... :-)
valter bi i dalje trebao da nastavi sa svojim poslom. samo ih slusajmo i cekajmo. pa nek krenu sa glupostima.
Simply_Red

Post by Simply_Red »

komi wrote:
Simply_Red wrote:ja sam apsolutno prezadovoljan.. imam 18 godina i bio sam jedan od najagresivnijih pred predsjednistvom, nekako pocelo sve iz mene da izlazi.. i onaj neki nacelnik koji se smijesi...drago mi je da smo konacno digli glas, ali imam osjecaj da ce sljedece okupljanje rastjerati specijalci, jer vide i oni da nam je preko glave svega
ako želiš ja ti poklonim knjigu o unutarnjem uređenju BiH ;)

ima da te glava zaboli :D :D :D :D :D
:D hvala, ne bih da te mucim, a glava me boli vec godinama :D
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

a ko je bio onaj momak koji je pred katedralom davao upute kojim putem ljudi da se krecu, prvo ferhadijom pa lijevo u kulovica itd....

?

neko od forumasa, organizatora skupa ili neko iz ksc-a?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

studentica21 wrote:
to_the_roots wrote:
vedderedi wrote:
SVI SMO MI VALTER! ;)
:-)

odlicno okupljanje, mislim da niko nije ocekivao ovoliko ljudi. samo, eto, tragicno sto se ovakvo nesto mizerno mora desiti, da bi se respektabilan broj ljudi sjetio okupiti.

a moram priznat da je sve zavrsilo prilicno dobro, s obzirom na spontanost "prosvjeda". u jednom trenutku, kada se masa ljudi pocela vracati ferhadijom, od katedrale, osjetila sam strah od stampeda, jer je jos dobar dio ljudi stajao, a ferhadija mala, uska - nemres maknuti. dakle - ovo i nije bilo toliko bezopasno - iskreno. neki ljudi su poceli da gube zivce, da se guraju i psuju. mozda iduci put (a nadat se da ce tad biti drugi povod) da se nadje neko prikladnije misto za okupljanje?
inace... ovo je jedan od rijetkih trenutaka kada se ko malkice "ponosim" ovim gradom.
Ti se nadas da ce biti jos Denisa ?
Ne nada se...sinoc je bio jedan :(
anakadabra

Post by anakadabra »

Evo par slika:

Image
anakadabra

Post by anakadabra »

Image
vedderedi

Post by vedderedi »

The Nightwatchman wrote:a ko je bio onaj momak koji je pred katedralom davao upute kojim putem ljudi da se krecu, prvo ferhadijom pa lijevo u kulovica itd....

?

Neko od forumasa ;)
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

The Nightwatchman wrote:a ko je bio onaj momak koji je pred katedralom davao upute kojim putem ljudi da se krecu, prvo ferhadijom pa lijevo u kulovica itd....

?

Zar ne znaš, to je bio WALTER !
anakadabra

Post by anakadabra »

Image
Locked