BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hepek071

#327 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by hepek071 »

Ma samo pročešljajte bazu igrača na Football Manager 2008 ili 2009 pa da vidite naše djece po Norveškoj, Švedskoj, Danskoj i Nizozemskoj. Ako ovi iz NS BiH budu pametni (ko što nisu) mogli bi biti fudbalska velesila
hansi

#328 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by hansi »

Glasajmo za Dzeku i Misimovica!!!!

Oficijelna stranica Bundeslige trazi najboljeg igraca protekle sezone, medju 6 najboljih nalaze se i nasa dva ASA!!!

http://www.bundesliga.de na uvodnoj strani u donjem desnom uglu...

Svi za Dzeku i Misimovica
anlayan12

#329 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by anlayan12 »

Selektor Branimir Tulić i njegovi asistenti za utakmicu protiv Lithenšrtajna računaće na slijedeće igrače: Ibrahim Šehić (Željezničar), Soldo ( Čapljina ) Adin Džafić (Cibalija), Matijas Pejić (Orašje), Nenad Kiso (Čukarički), Nebojša Pejić (BSK Borča), Sanid Mujakić (Laktaši), Mirko Žaja (Primorje), Almir Bekić (Sloboda), Mersad Bedak (Aahlen), Sanid Halilović (Slavonac), Nemanja Bilbija (Borac), Muris Mešanović (Jablonec), Damir Omerovic ( Leoben ), Toni Šunjić (Zrinjski), Nedeljko Malić (Mattersburg), Slavko Brekalo (Široki Brijeg), Amer Osmanagić (OFK Beograd), Dalio Memić (Waldhoff Manheim) i Damir Husić (Zvijezda).

pa zar ovaj sastav ne izgleda bolje??:
GOLMANI: Lišić ( Portland ), Mešić ( Stuttgart ) ODBRANA: Malić ( Mattersburg ), Hrustić ( Bochum ), Bičakčić ( Stuttgart ), Halilović ( NK Slavonac ), Cocalić ( Željezničar ), Šunjić ( Zrinjski ), Pejić ( Orašje )
VEZNI RED: Salihović ( Vancouver Whitecaps ), Bukva ( Austria Kärnten ), Osmanagić ( OFK Beograd ), Hadžić ( Ried ), Ikanović ( FC Thun ), Haurdić ( Jablonec ), Bajrić ( Schalke ), Hadžirešić ( West Ham )
NAPAD: Slomić ( Croatia Sesvete ), Handžić ( Lech ), Pandža ( Sarajevo ), Kapidžić ( Aarhus ), Mešanović ( Jablonec ), Bilbija ( Borac )
anlayan12

#330 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by anlayan12 »

Za­to Tu­lić sa nes­trplje­njem oče­ku­je oku­plja­nje u augus­tu, gdje bi tes­ti­rao sve na­še "di­ja­spor­ce", ka­ko ni­ko ne bi os­tao za­pos­tav­ljen

je li ovo opet da se zamažu oči? :D
klixober

#331 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Emir Kurtalic iz Orasja na probnom treningu u Hoffenheim-u.Zna li neko nesto vise o ovome?
anlayan12

#332 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by anlayan12 »

komeba wrote:Emir Kurtalic iz Orasja na probnom treningu u Hoffenheim-u.Zna li neko nesto vise o ovome?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 14&t=63841
Majjah

#333 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Majjah »

Evo jos nekih imena na koje treba obratiti paznju i koja treba pratiti!

Nisam nigdje do sada procitao nista o dvojici igraca koji ce po svemu sudeci etablirati seu Engleskoj Premier Ligi!

Astrit Ajdarevic- Rodjen je na Kosovu 17 April 1990 , otisao za roditeljima u Svedsku, igrao za sve mlade selekcije Svedske, od U-15 do U-19. Trenutno je clan Liverpoola, a igra na posudbi u Leicester City-u. Igrac je sredine terena. Eh sad, upitno je koliko njega uopste BiH zanima buduci da je Kosovar. Albanac nije, to se vidi po prezimenu, Srbin takodjer nije. Uspio sam naci samo da mu se otac zove Agim Ajdarevic i da je bio profesionalni igrac u bivsoj Yu igrao je za Spartak Suboticu. Sad da li oni sebe smatraju Bosnjacima ili Gorancima, Kosovarima, da li ima interesa da zaigra za BiH, to sa njim neko treba da provjeri!

Danijel Subotic- rodjen u Doboju January 31, 1989, prosao sve kategorije Basela, pod ugovorom u Portsmouthu, koji ga je posudio u svoju filijalu Zulte Waregem gdje se ,,kali'' u njihovom prvom timu.
klixober

#334 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Mi imao sjajne talente,ali katastrofalan rad saveza i jos gori rad selektora Tulica i Bubala.
klixober

#335 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Evo jos jednog talentovanog stopera iz Amerike.Ernad Cavka,19 godina.Treba pratiti njegov razvoj.Ovo "nect Puyol" mi za sada izgleda malo pretjerano :D Sve sto sam vidio je ovaj video..

anlayan12

#336 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by anlayan12 »

tu imate moje intervjue sa Kodrom i Vignozzijem http://cinac.blogger.ba/
klixober

#337 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Evo jos jednog perspektivnog igraca..Admir Merzic igra na poziciji stopera,ima 16 godina,kapiten je Allemanie Achen do 17 godina i u-17 reprezentativac Njemacke.
Potpisao za Borussiu Dortmund u-19.

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
klixober

#338 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

O ovom momku smo vec pricali..Armin Pasagic,iz Svedske,presao u Bochum,vazi za veliku nadu svedskog fudbala.
Zanima me zasto ga u-19 i u-21 selektori Bubalo i Tulic nikada nisu pozvali..

http://www.youtube.com/watch?v=gIeBidJK ... re=related
Fratris

#339 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Fratris »

Pade me ni pamet da ne prate svi Bosanci srpsku ligu koliko bi trebali, po mozda i ne znaju kako izgleda Kaka sa Sandzaka. Pa evo slika cisto iz informativnih razloga:

Image

Prvi s lijeva.
Charuga
Globalni moderator

#340 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Charuga »

Londonski klub raspituje se za naseg golmana
Asmir Begovic na meti Celzija

Nas golman s kanadskim drzavljanstvom Asmir Begovic nasao se na meti Celzija. Begovic, koji je rodjen u BiH prije 21 godinu, brani za Portsmut, a britanski dnevnik „The Times“ pise kako se londonski klub zanimao za njegove usluge. Osim toga sto ga skauti Celzija ocito smatraju obecavaju}im golmanom, Begovic je paznju londonskog kluba privukao i zato cto bi u njihovom kadru bio uknjizen kao jedan od osam igraca koji su prosli domacu skolu fudbala, sto ce nalagati buduca pravila Lige prvaka, jer je Begovic prije nego sto je napunio 21 godinu tri sezone bio clan Portsmuta. (M. T.)

Dnevni Avaz
klixober

#341 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Iz vise izvora sam cuo da igrac Grashoppers-a i u-17 reprezentativac Svicarske,Sead Hajrovic,ovo ljeto prelazi u Arsenal.Zna li neko vise o ovome momku?

Image
klixober

#342 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Zna li iko koliko traje mandat u-17,u-19 i u-21 selektorima BiH? Obzirom na njihov katastrofalan rad,nadam se da ce sto prije otici...posebno Branimir Tulic.
klixober

#343 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Matijas Pejic,bivsi igrac Orasja i u-21 reprezentativax BiH potpisao za ceski klub Brno.Igra na poziciji lijevog beka sto me posebno raduje,jer smo na toj poziciji deficitarni.
klixober

#344 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Dosadni ste vise sa Ljajicem!!!!

Dva mlada igraca Zeljeznicara potpisali za strane klubove.Mahir Karic(17 godina) za Slaviju Prag gdje ce u pocetku igrati za drugi tim,a Dzenan Durak(18 godina) za Freiburg gdje ce u pocetku igrati za mladi tim.

Standardno Zeljeznicar,gubi talente za male pare.
Eborg

#345 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Eborg »

komeba wrote:Dosadni ste vise sa Ljajicem!!!!

Dva mlada igraca Zeljeznicara potpisali za strane klubove.Mahir Karic(17 godina) za Slaviju Prag gdje ce u pocetku igrati za drugi tim,a Dzenan Durak(18 godina) za Freiburg gdje ce u pocetku igrati za mladi tim.

Zhiv ti meni bio,Durak je u Freiburgu vec godinu dana ako ne i dvije.
klixober

#346 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Eborg wrote:
komeba wrote:Dosadni ste vise sa Ljajicem!!!!

Zhiv ti meni bio,Durak je u Freiburgu vec godinu dana ako ne i dvije.
Onda je tek sad potpisao ugovor..
fini dečko

#347 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by fini dečko »

BUKVA ŽELI IGRATI ZA BIH
U meču sa Gratkoenom strijelac jednog gola od šest postignutih za Sturm bio je Haris Bukva. Muratović nam je pojasnio o kakvom je igraču riječ.
- Bukva je jedan od najtalentovanijih igraca Šturma. Ima 20 godina. Upisao je nekoliko nastupa za U-19 selekciju Austrije. Prošle sedmice smo razgovarali i izrazio je želju da zaigra za mladu reprezentaciju BiH. Vjerujem da će neko od odgovorni ljudi iz NSBIH ovo pročitati jer se radi zaista o nadarenom igraču - kazao je Muratović.
klixober

#348 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

fini dečko wrote:BUKVA ŽELI IGRATI ZA BIH
U meču sa Gratkoenom strijelac jednog gola od šest postignutih za Sturm bio je Haris Bukva. Muratović nam je pojasnio o kakvom je igraču riječ.
- Bukva je jedan od najtalentovanijih igraca Šturma. Ima 20 godina. Upisao je nekoliko nastupa za U-19 selekciju Austrije. Prošle sedmice smo razgovarali i izrazio je želju da zaigra za mladu reprezentaciju BiH. Vjerujem da će neko od odgovorni ljudi iz NSBIH ovo pročitati jer se radi zaista o nadarenom igraču - kazao je Muratović.
Za Bukvu sam prije nesto vise od pola godine apelovao,mislim da je upravo na ovoj temi,da se pozove,jer je u martu punio 21 godinu i po starim pravilima bi izgubio pravo igrati za nas.Naravno,Branimir Tulic nije ni pomislio da ga pozove i tako sam mislio da je Bukva zauvijek izgubljen za BiH.Srecom,zbog novih pravila,ima pravo igrati za nas.
Prema transfermarktu,moze igrati na pozociji beka i krila,lijevo i desno.Igrao je 4 puta za Austriju u-21.

klixober

#349 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Kad smo vec kod Austrije...za Austria-Bec(drugi tim) igra Emir Dilaver na poziciji stopera,igra i za Austriju u18 reprezentaciju.

E sada...imam jedno pitanje,mozda neko zna...da li je Ervin Bevab Bosanac/Hercegovac? Po imenu/prezimenu,mi tako zvuci.Igra za austrijski FC Lustenau i Austriju u-19 reprezentaciju na poziciji desnok beka i krila.Ovo ljeto ga u svoje redove zele dovesti Udinese i Stuttgart,sigurno je da se onda radi o velikom talentu.

klixober

#350 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Prije sam na ovoj temi napisao i o Harisu Vuckicu koji trenutno igra za mladi sastav Newcastle-a i u-17 reprezentaciju Slovenije,ima tek 16 godina.Trebalo bi ga zovnuti u nasu u-17 selekciju,ne mozemo nista izgubiti.

Post Reply