Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
walkabout

#326 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by walkabout »

Mali Albert prozvan da odgovara iz biologije, tema africka dzungla i zivotinje u njoj. Malo se boji, naucio samo jednu lekciju, i to o leptirovima, a ko zna hoce li ga bas to potrefiti.

Ucetiljica pita: "Alberte, hajde ti nama reci sve sto znas o africkim slonovima"

Albert:" U africkim dzunglama zive razne zivotinje od kojih su najvece slonovi. Skupa sa slonovima zive i leptiri kojih ima crnih, zutih, narandjastih, svakakije boja. Leptiri se ne razmnozavaju kao slonovi, vec tako i tako, zive toliko i toliko, porijeklom su odatle i odatle, predatori su im ti i ti, jedu to i to,...

PS. Alberte, izvini, moro sam...cuo sam da se okreces u grobu...i vices "nisam trebo nista ni pisat, nisam trebo pisat..."... :oops:
xyz2007

#327 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by xyz2007 »

xyz2007 wrote:Da vas podsjetim, rekli ste ovo:
omar little wrote:
xyz2007 wrote:Da nastavimo dalje,

"an intelligence of such superiority that, compared with it, all the systematic thinking and acting of human beings is an utterly insignificant reflection."
Albert Einstein

Prevod: "Inteligencija takve superiornosti, koja kad se uporedi, svo sistematsko razmisljanje i djelovanje ljudskih bica je jednostavno beznacajna reflekcija" :thumbup:

Inace ID teorija se odlicno poklapa sa sljedecim naukama: astronomija, molekularna biologija i palentologija.

putovanje kroz svemir http://www.youtube.com/watch?v=fgg2tpUVbXQ :thumbup:
Meni je najsmjesnije, i u nekim slucajevima zalosno, kad ti pobornici ID koriste izjave naucnika (PRAVIH naucnika) koje izvade iz konteksta i interpretiraju prema svojim zeljama i svom cilju. Totalno iskrivljivanje rijeci i znacenja.
Evo sta je cika Albert ustvari rekao i nema blage veze sa ovom gornjom interpretacijom:

The scientist’s religious feeling takes the form of a rapturous amazement at the harmony of natural law, which reveals an intelligence of such superiority that, compared with it, all the systematic thinking and acting of human beings is an utterly insignificant reflection.

EDIT:
@xyz - ako te nisu naucili u skoli, poslusaj ovaj savjet : Ne citaj o necemu iz knjiga o knjigama (ili u vasim slucajevima sa propagandnih linkova) , nego citaj original, pa onda vadi citate i izvodi zakljucke. Sto ce reci, uzmi knjige cika Alberta pa procitaj sta je ON govorio, a ne dozvoli da ti neke ublehe interpretiraju njegove rijeci.

Stanite iza svoji rijeci. Prevod molim od rijeci do rijeci gornjeg citata. Sta je Cika Albert rekao... ? Sta pise u citatu ?

Da vidimo ko iskrivljuje ovdje i ko je ubleha.

Pokazite svima
ko zaista nema blage veza sa interpretacijom,
ko laze i propagandu pise,
ko vadi iz konteksta i prevodi prema svojim zeljama i svom cilju,
ko iskrivljuje rijeci i znacenja...

Cekam.
[quote="Omar Little"]A prevesti ne mogu jer ne znam engleski [/quote]

Drago mi je da ste upravo dokazali da onaj prst koji ste uperili prema meni da oblatite moju licnost je uperen na vas. :P

Isli ste da mene oblatite pa ste na kraju zavrsili za blacenjem same sebe. Na sve ove odgovore ko, odgovor je vi. :roll:

Ne bih da vas vrijedjam nije to moj nivo, ali zar ste vjerovali da se vasa laz moze izboriti sa istinom. Istina je ocigledna. :-)
omar little

#328 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by omar little »

Koja laz? Ja sam ti citirala, prvo CIJELU recenicu, posto je tvoj citat bio samo jedan njen dio (sto u prevodu znaci da ti LAZES jer nisi citirao kompletnu izjavu covjeka), pa sam ti citirala CIJELI tekst da bi razumio kotekst u kojem je ta recenica napisana i sad ti mene nazivas lazovom?

Ili ne lazes, nego nemas pojma, jer ti idiotlukom neko puni glavu, pa si onda...da ne kazem sta.

Svjesno iskrivljujes informacije, sto u prevodu, opet ti kazem LAZES, ako si "vjernik" zar te Bog nece za to kazniti?

P.S.
dr. gog moje izvinjenje, ali mi je fakat dig'o zivac!
xyz2007

#329 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by xyz2007 »

Pomislih da bi bilo vazno pokazati kako Ajnstajn kao genijalan naucnik i fizicar shvata svijet oko sebe.
Za one koji ne govore engleski nisam toliko arogantan da pisem a da ne prevedem mada mi to uzima dodatno vrijeme, ali mislim da vrijedi!

Vrijedi posebno nakon ovih optuzbi da sam lazov koji pise propagandu, a molim profesionalne prevodioce neutralno da ako vide ijednu gresku u mom slobodnom prevodu da ponude bolje ( naravno besplatno ). :mrgreen:

Ajnstajnove zanimljivije izjave u kojima spominje Superiornu Inteligenciju ( Kreatora ) Evo samo nekih:

I want to know how God created this world. I am not interested in this or that phenomenon, in the spectrum of this or that element. I want to know His thoughts; the rest are details. ( Albert Einstein )

Zelim da znam kako je Bog kreirao ovaj svijet. Ne interesuje me taj ili onaj fenomen u spektru ovog ili onog elementa. Zelim da znam Njegove misli, ostalo su detalji.

Science without religion is lame. Religion without science is blind. ( Albert Einstein )

Nauka bez religije je slaba. Religija bez nauke je slijepa.

My religion consists of a humble admiration of the illimitable superior spirit who reveals himself in the slight details we are able to perceive with our frail and feeble mind. ( Albert Einstein )

Moja religija se sastoji od prostog divljenja neogranicenom superiornom duhu koji otkriva samog sebe u najmanjim detaljima koje smo u mogucnosti da vidimo sa nasim nejakim i slabim umom.
Last edited by xyz2007 on 22/05/2008 02:53, edited 3 times in total.
xyz2007

#330 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by xyz2007 »

little omar wrote: Koja laz? Ja sam ti citirala, prvo CIJELU recenicu, posto je tvoj citat bio samo jedan njen dio (sto u prevodu znaci da ti LAZES jer nisi citirao kompletnu izjavu covjeka), pa sam ti citirala CIJELI tekst da bi razumio kotekst u kojem je ta recenica napisana i sad ti mene nazivas lazovom?

Ili ne lazes, nego nemas pojma, jer ti idiotlukom neko puni glavu, pa si onda...da ne kazem sta.

Svjesno iskrivljujes informacije, sto u prevodu, opet ti kazem LAZES, ako si "vjernik" zar te Bog nece za to kazniti?

P.S.
dr. gog moje izvinjenje, ali mi je fakat dig'o zivac!
Nudim sansu #2! Prevod donjeg citata od rijeci do rijeci.

xyz2007 wrote:Dokazite prevodom cijelog citata da Albert Ajnstajn NE PRIZNAJE SUPERIORNU INTELIGENCIJU NA DJELU.

Izvolite:

The scientist’s religious feeling takes the form of a rapturous amazement at the harmony of natural law, which reveals an intelligence of such superiority that, compared with it, all the systematic thinking and acting of human beings is an utterly insignificant reflection. Albert Einstein

:mrgreen:
NNneko

#331 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by NNneko »

Opce poznato je da su naucnici vecinom bili vjernici. Mozda nisu vjerovali u Boga onako kako vjeruju religije, ali su vjerovali u nadprirodnu silu bar sto se tice stvaranja svemira. Za one koji hoce da saznaju nesto vise o ID mozda je najbolje da posjete http://www.harunyahya.com, ako nemaju predrasuda. Tu se uglavnom moze naci pobijanje evolucije, ili velike kontradikcije u njoj, nalazenjem novih fosila i pogresnim interpetacijom nekih fosila.
walkabout

#332 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by walkabout »

sa vremena na vrijeme bi na vrata pokucali Jehovini svjedoci...
reakcija je bila kako kad...
u pocetku sam se iz znatizelje upustao u dijalog sa njima (ponekad malo i duze)...
cak sam jednom i uzeo jednu knjigu na koju oni upiru prstom, procitao sam je od korica do korica i pokusao uhvatiti smislenost - nisam je nasao mada sam stekao uvid kakvoj publici ova knjiga moze da izgleda "duboka", "naucna", "duhovna", itd...

kasnije je odgovor na vratima bilo uljudno (uglavnom :D ) "zauzet sam"...

zahvaljujuci njima, dotakao sam fenomen "tunnel vision" u njegovom reprezentativnom izdanju...

a da se primijetiti...nisu jedini...ponekad mi se cini da milioni zombija hodaju Zemljom... :roll:
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 19:35, edited 2 times in total.
Arminovski

#334 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Arminovski »

Prevodim ako neko plati. :D

Inace... posto nisam placen onda samo engleski:

http://en.wikipedia.org/wiki/Naturalistic_pantheism

Univerzum = priroda = Bog

Mislim da je Einstein bio najblize ovome.
omar little

#335 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by omar little »

jOFLA wrote:
xyz2007 wrote:Omar Little,
xyz2007 wrote:Dokazete prevodom citata da Albert Ajnstajn NE PRIZNAJE SUPERIORNU INTELIGENCIJU NA DJELU.

Izvolite:

The scientist's religious feeling takes the form of a rapturous amazement at the harmony of natural law, which reveals an intelligence of such superiority that, compared with it, all the systematic thinking and acting of human beings is an utterly insignificant reflection. Albert Einstein

:mrgreen:
Pa šta ti je čudno da religijski indoktrinirani naučnici pate pod pritiskom religijskih emocija ? Zar ti je to bilo vrijedno postiranja i podvlačenja ?
@jofla ja sam to podvukla i citirala jer je on (xyz) postavio citat koji nije bio potpun (@xyz nije obracao paznju kad je citirao moje postove). Takodjer sam postavila cijeli isjecak iz "The World As I See" gdje Einstein govori o religiji i nauci. I Einstein nije bio religijski indoktrirani naucnik, nemoj tako.
Ako procitas cijeli isjecak koji sam postirala vidjet ces sta je Einstein mislio. Sigurno nije na "inteligentnog" kreatora.
alphonse kauders

#336 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by alphonse kauders »

Einstein je umro pokušavajući napraviti Univerzalnu formulu koja će objašnjavati sve živo u prirodi i pred kraj života su mu se otvoreno podsmijavali jer nije htio da prizna principe kvantne mehanike Nielsa Bohr-a koji je dokazao "nepredvidivost" i slučajnost (Teorija struna), što Einstein nikako nije mogao da prihvati (čuvena njegova rečenica "Bog se ne kocka").
Zahvaljujući toj kvantnoj mehanici i "slučajnosti" upravo su bile i moguće inovacije tipa radija, računara (pitate se kako radi random?)..:)
Risto Kuglarić

#337 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Risto Kuglarić »

alphonse kauders wrote:Einstein je umro pokušavajući napraviti Univerzalnu formulu koja će objašnjavati sve živo u prirodi i pred kraj života su mu se otvoreno podsmijavali jer nije htio da prizna principe kvantne mehanike Nielsa Bohr-a koji je dokazao "nepredvidivost" i slučajnost (Teorija struna), što Einstein nikako nije mogao da prihvati (čuvena njegova rečenica "Bog se ne kocka").
Zahvaljujući toj kvantnoj mehanici i "slučajnosti" upravo su bile i moguće inovacije tipa radija, računara (pitate se kako radi random?)..:)
ufffff, ne pitamo... :) taj random uopšte nije toliko random koliko možda misliš da je :)
Arminovski

#338 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Arminovski »

Cemu ovo "navodnjavanje" sa Einstein-om? Zar teoriji ID-a treba marketing jednog od najvecih mozgova 20. stoljeca? Zar ne moze da stoji sama na svojim nogama?

"It was, of course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated. I do not believe in a personal god and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it."

"I believe in Spinoza's God, who reveals Himself in the lawful harmony of the world, not in a God Who concerns Himself with the fate and the doings of mankind."

"I have repeatedly said that in my opinion the idea of a personal God is a childlike one. You may call me an agnostic, but I do not share the crusading spirit of the professional atheist whose fervor is mostly due to a painful act of liberation from the fetters of religious indoctrination received in youth."

"In view of such harmony in the cosmos which I, with my limited human mind, am able to recognize, there are yet people who say there is no God. But what really makes me angry is that they quote me for the support of such views."

"My position concerning God is that of an agnostic. I am convinced that a vivid consciousness of the primary importance of moral principles for the betterment and ennoblement of life does not need the idea of a law-giver, especially a law-giver who works on the basis of reward and punishment."

"A knowledge of the existence of something we cannot penetrate, of the manifestations of the profoundest reason and the most radiant beauty, which are only accessible to our reason in their most elementary forms—it is this knowledge and this emotion that constitute the truly religious attitude; in this sense, and in this alone, I am a deeply religious man."[56]

"The word God is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honorable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish."

.
.
.
.
oh ta tako slavna wikipedija...
http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Ein ... ious_views
Postoje i izvori pa onome kome se da moze i da provjeri.
Risto Kuglarić

#339 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Risto Kuglarić »

Arminovski wrote:
"I believe in Spinoza's God, who reveals Himself in the lawful harmony of the world, not in a God Who concerns Himself with the fate and the doings of mankind."
:lol:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#340 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by dr.gog »

Probajte bez slova od po kile i metar boldiranja.Obični bold i crveni font,podvučeno..dosta vala :)
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 19:35, edited 2 times in total.
tranquil

#342 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by tranquil »

Arminovski wrote:Cemu ovo "navodnjavanje" sa Einstein-om? Zar teoriji ID-a treba marketing jednog od najvecih mozgova 20. stoljeca? Zar ne moze da stoji sama na svojim nogama?

"It was, of course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated. I do not believe in a personal god and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it."

"I have repeatedly said that in my opinion the idea of a personal God is a childlike one. You may call me an agnostic, but I do not share the crusading spirit of the professional atheist whose fervor is mostly due to a painful act of liberation from the fetters of religious indoctrination received in youth."

"In view of such harmony in the cosmos which I, with my limited human mind, am able to recognize, there are yet people who say there is no God. But what really makes me angry is that they quote me for the support of such views."

"My position concerning God is that of an agnostic. I am convinced that a vivid consciousness of the primary importance of moral principles for the betterment and ennoblement of life does not need the idea of a law-giver, especially a law-giver who works on the basis of reward and punishment."

"A knowledge of the existence of something we cannot penetrate, of the manifestations of the profoundest reason and the most radiant beauty, which are only accessible to our reason in their most elementary forms—it is this knowledge and this emotion that constitute the truly religious attitude; in this sense, and in this alone, I am a deeply religious man."[56]

"The word God is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honorable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish."

.
.
.
.
oh ta tako slavna wikipedija...
http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Ein ... ious_views
Postoje i izvori pa onome kome se da moze i da provjeri.
Neke od baš ovih citata čitao sam iz validnijeg izvora nego što je wikipedia, i koliko znam autentični su.

Inače zamaramo se previše Einsteinovim vjerskim ubjeđenjima. Iako je prilično jasno da je bio panteista, to nije bitno jer

čak i da je bio najreligiozniji vjernik...
čak i da je bio najljući ateista...

... u svom NAUČNOM radu služio se naučnim metodom, i izuzev u ovakva gore citirana djela filozofske tematike, nije se doticao tih stvari u svom radu i sasvim sigurno nije pravio rezone tipa "pogledajte ovu kompleksnost svemira - pa to mora da je stvorio kreator" niti je postavljao neke obrnute ateističke pretpostavke - čovjek je jednostavno radio svoj posao naučnika. Nema u njegovom radu ni trunke ID-a. Čak i da mu je vjera davala inspiraciju, nije mu davala časove razmišljanja.

Sada ga trpaju u propagandne svrhe u sve moguće pamflete, sve s porukom tipa "Einstein je bio vjernik, ko ste vi da se pravite pametniji od njega". Sve i da je bio, u ovim stvarima nije mogao viditi dublje od bilo koga od nas, i njegovo mišljenje po tom pitanju je dobro koliko i moje i Arminovskog i univerzalca i NIN-a i xyz i ostalih ljudi na svijetu. Evo trpaju ga u ID s kojim nema dodirne tačke. Trpaju ga u te stvari ljudi koji osim dva citata u kojem spominje Boga nisu vidjeli ni korice neke njegove knjige.

Čak su ga za života (još 30-ih) gurali u ovaj ili onaj "tim", što je sam žestoko opovrgavao i izazivao negativne reakcije (mislim da su neki vjerske vođe u USA čak bile za to da ga deportuju nazad u Njemačku a znamo šta bi to značilo u ono vrijeme).

Da se mi vratimo ID-u. U stvari, kad bolje razmislim, nema tu čemu da se vrati. To je gomila tvrdnji od kojih su neke pogrešne interpretacije tačnih činjenica, a neke su 100% laži, sve to perfidno zapakovano u ljudska intimna vjerovanja, tako da bi se lakše povjerovalo u to, a eventualno negiranje toga dovelo maltene na nivo hereze. ID pokušava potkopati modernu nauku i kao takav je vrlo štetna pojava. Ne samo da ne prihvatam ovu "teoriju" ("sekta" bi bila ispravnija formulacija), nego sam oštro protiv nje i neću da šutim jer su njeni propagandisti vrlo glasni i imaju sve veći uticaj a ako jednom pobijede, neke fakultete i smjerove i grane nauke možemo zaboraviti a čovječanstvo će učiniti ogroman korak unazad.
NIN

#343 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by NIN »

Dobro vece! :D :D :D

Proudest Monkey

Swing in this tree
Oh I am bounce around so well
Branch to branch,
limb to limb you see
All in a day's dream
I'm stuck
Like the other monkeys here
I am a humble monkey
Sitting up in here again
But then came the day
I climbed out of these safe limbs
Ventured away
Walking tall, head high up and singing
I went to the city
Car horns, corners and the gritty
Now I am the proudest monkey you've ever seen
Monkey see, monkey do

Then comes the day
Staring at myself I turn to question me
I wonder do I want the simple, simple life that I once lived in well
Oh things were quiet then
In a way they were the better days
But now I am the proudest monkey you've ever seen
Monkey see, monkey do
Monkey see, monkey do...

Dave Matthews Band

:D :D :D
xyz2007

#344 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by xyz2007 »

Imam jedan prijedlog clanovima koji pisu na temi. Dajte ukljucujte prevode. Nek tema bude dostupna svima a ne samo nama koji govorimo engleski. :-D
NIN

#345 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by NIN »

xyz2007 wrote:Imam jedan prijedlog clanovima koji pisu na temi. Dajte ukljucujte prevode. Nek tema bude dostupna svima a ne samo nama koji govorimo engleski. :-D
Proudest Monkey

Jazz_Junkie

#346 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Jazz_Junkie »

NIN wrote:
xyz2007 wrote:Imam jedan prijedlog clanovima koji pisu na temi. Dajte ukljucujte prevode. Nek tema bude dostupna svima a ne samo nama koji govorimo engleski. :-D
Proudest Monkey

:D :thumbup:
xyz2007

#347 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by xyz2007 »

Razlozi zasto sam neveo Alberta Ajnstajna su visestruki.

Albert Ajnstajn je dokaz da argumenti na ovoj temi u kojima se kaze da samo oni koji su 1. glupi, 2.ludi i 3. neobrazovani mogu teorisati o ID, uzimati je u obzir kao uzrok zivota i priznati da je u pitanju Inteligencija i to superiornija na djelu nisu 1. glup 2. ludi i 3. neobrazovani. Isto tako na argument da svi oni koji mimo nauke VJERUJU u Kreatora da su neki idioti koji ne znaju nista bolje, i koji obavezno uvijek i u svakom slucaju "slijepo vjeruju" nisu idioti i obicno znaju i spoznaju kroz svoj naucan rad ili licna iskustva zasto vjeruju.

Albert Ajnstajn je dokaz da postoje vrhunski naucnici koji nisu ni 1. glupi, 2. ludi a ni 3. neobrazovani a koji PRIZNAJU Super Inteligenciju na djelu ( a koja se moze vidjeti u svakom detalju oko nas, jer je u pitanju redosljed, logika, red koji je jako vidljiv i uocljiv osobama prosjecne inteligencije.

Isto tako nisu svi naucni radovi istiniti i 100% tacni. Kako se tehnologija mijenja tako se i cinjenice "naucno dokazane" mijenjaju. :lol:

Inteligentan dizajn je najadekvatnije objasnjenje uzroka ljudskog zivota i kao validna naucna teroija prevazilazi sva dosadasnja naucna dostignuca. Uzrok zivota ne moze biti slucajnost ( sto naucnici materijalisti uprono tvrde kao jedinu istinu ) ali prirodnom selekcijom nisu mogli objasniti celiju ni DNA. Jer prirodna selekcija nije mogla prethoditi prvoj celiji. Tako da niti prirodna selekcija niti evolucija adekvatno objasnjavaju zivot!!!

Ne samo da Ajnstajn Super Inteligenciju priznaje na djelu vec kaze direktno da je nauka bez religije vrlo tanka. Znaci sad smo i dokazali da postoje naucnici i to vrhunski koji su kroz svoj naucni rad dosli do spoznaja o Inteligentnom dizajnu :thumbup:
Last edited by xyz2007 on 23/05/2008 08:55, edited 3 times in total.
NIN

#348 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by NIN »

xyz2007 wrote:Razlozi zasto sam neveo Alberta Ajnstajna su visestruki.

Albert Ajnstajn je dokaz da argumenti na ovoj temi u kojima se kaze da samo oni koji su 1. glupi, 2.ludi i 3. neobrazovani mogu teorisati o ID, uzimati je u obzir kao uzrok zivota i priznati da je u pitanju Inteligencija i to superiornija na djelu nisu 1. glup 2. ludi i 3. neobrazovani. Isto tako na argument da svi oni koji mimo nauke VJERUJU u Kreatora da su neki idioti koji ne znaju nista bolje, i koji obavezno uvijek i u svakom slucaju "slijepo vjeruju" nisu idioti i obicno znaju i spoznaju kroz svoj naucan rad ili licna iskustva zasto vjeruju.

Albert Ajnstajn je dokaz da postoje vrhunski nacucnici koji nisu ni 1. glupi, 2. ludi a ni 3. neobrazovani a koji PRIZNAJU Super Inteligenciju na djelu ( a koja se moze vidjeti u svakom detalju, da je u pitanju redosljed, logika, red, znaci Inteligencija superiornija od nas samih ) I samo zato sto mi ne znamo ni kako sve djeluje ni ko je iza toga, sa nasim "slabim nejakim intelektom/umom" ne mozemo dosegnuti kompletan univerzum/Kreatora ali to sve ne znaci da Inteligencija nije na djelu.

Ne samo da je priznaje nego kaze direktno da je nauka bez religije vrlo tanka. Prevescu odlomke o duhovnosti i nauci sa njegove perspektive koliko budem mogao, ali samo one najbitnije.

Znaci sad smo dokazali da postoje naucnici i to vrhunski koji kroz svoj naucni rad dolaze do spoznaja o Inteligenciji superiornijoj od nas samih - na djelu.
Dokazali smo da oni koji vjeruju u Inteligenciju kao uzrok zivota nisu 1. glupi 2. ludi i 3. neobrazovani.
Proudest Monkey
xyz2007

#349 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by xyz2007 »

NIN wrote:Proudest Monkey :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Proudest Monkey :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja mislim da vi NIN ometate ovu temu i mislim da ako me nazivate "Proudest Monkey" to pisete sa namjerom da vrijedjate moju licnost ( posto nemate vise nikakvih argumenata da se borite sa temom ) stoga najbolje bi bilo da ovdje vise ne ucestvujete jer ocigledno nemate nista inteligentno reci. Hvala lijepo.

* molim dr. goga da pobrise ove nepotrebne uvrede ukljucujuci onu pjesmu " Najponosniji Majmun " koja je ocigledno upucena meni. :roll:
Last edited by xyz2007 on 23/05/2008 06:28, edited 1 time in total.
xyz2007

#350 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by xyz2007 »

NNneko wrote:Opce poznato je da su naucnici vecinom bili vjernici. Mozda nisu vjerovali u Boga onako kako vjeruju religije, ali su vjerovali u nadprirodnu silu bar sto se tice stvaranja svemira.
Apsolutno. :thumbup:
Post Reply