cyprus wrote:
Da, naravno, šansa postoji, ali treba shvatit da veću šansu imaju 3 navedene reprezentacije. Mi se možemo nositi sa njima, ali kod nas kad se možeš nosit sa nekim, odmah je shvatanje da si jači od njega.
Postoje dvije stvari koje su mi u proslim kvalifikacijama isle na zivce, i koje definitivno moramo izbaciti iz glava nasih sportista bez obzira kojim sportom se bavili, a to su: podcjenjivanje protivnika i podcjenjivanje samog sebe.
Sjecam se izjava Sliskovica pred utakmicu sa Belgijom kad smo primili 4 gola, haman je glavni problem bio gdje proslaviti pobjedu. Znaci ko visoko leti, nisko pada.
Medjutim, sta ce nama trener koji odmah na pocetku kaze da mi nemamo imperativ pobjede(?!?), nego eto za par godina, kao da igra sa U17 a ne igracima koji igraju u Bundesligi, Seriji A...
Jedna stvar koju izuzetno cijenim kod trenutno izvikanog Bilica je sto hoce da pobjedi u svakoj utakmici. Covjek razvija pobjednicki mentalitet tima, znaci ne suplja prica, a nigde muda, nego pozitivna arogancija. A ne kao kod nas, mi idemo da se nadigravamo (dodji mi da povratim kad to cujem/procitam).
Spanija jeste kvalitetnija od nas, a sa Belgijom i Turskom se mozemo nositi.
Evo ti tim Belgije, pa mi reci po cemu se s njima ne mozmo nositi? Ne mozemo mi njih ni zatvorenih ociju razvaliti, ali sa pametnom igrom, mozemo ih poraziti! Slicno je i sa Turcima.
21 Brian Vandenbussche
4 Jelle Van Damme
5 Daniel Van Buyten
2 Guillaume Gillet
15 Jan Vertonghen
17 Marouane Fellaini
19 Christophe Grégoire
20 Gill Swerts
22 Karel Geraerts
18 Moussa Dembélé
11 Luigi Pieroni
Substitutes