Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
-
RosaSpinosa
#326 Re: Ginekologija i vagine....
.
Last edited by RosaSpinosa on 28/10/2012 18:22, edited 1 time in total.
- jedna
#327 Re: Ginekologija i vagine....
OK, postavila sam pitanje na temu o cistama, ali u užasnom sam strahu, pa vas molim da mi tolerišete što ću ga ponoviti i ovdje.
Dakle, konstatovana mi je cista na desnom jajniku, veličine 60 mm. dobila sam hormone da pijem i ukoliko ne pukne, sleduje me operacija. Molim vas ima li ko da mi kaže kolike su šanse da pukne?
Dakle, konstatovana mi je cista na desnom jajniku, veličine 60 mm. dobila sam hormone da pijem i ukoliko ne pukne, sleduje me operacija. Molim vas ima li ko da mi kaže kolike su šanse da pukne?
-
caes
#328 Re: Ginekologija i vagine....
ja bih na tvom mjestu potrazila vise misljenja u vezi s tom cistom, jer koliko sam ja upucena, lijecenje hormonima i nije bas najsretnije rjesenje
i sve djevojke koje znam, a koje su imale cistu, su je rjesile tako sto je sama od sebe pukla nakon par mjeseci. nema potrebe za dramom, ako su ti uradili tumor markere i ako su negativni, onda se nemas za sta cimati.
ali u svakom slucaju potrazi vise misljenja, ako si u mogucnosti.
i sve djevojke koje znam, a koje su imale cistu, su je rjesile tako sto je sama od sebe pukla nakon par mjeseci. nema potrebe za dramom, ako su ti uradili tumor markere i ako su negativni, onda se nemas za sta cimati.
ali u svakom slucaju potrazi vise misljenja, ako si u mogucnosti.
-
duboka_misao
#329 Re: Ginekologija i vagine....
Vernes Begovic na c vili komsija ul Nedima Filipovica jako dobar ginekolog iz licnog iskustva
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#330 Re: Ginekologija i vagine....
Neki dan sam kod doktora Redzepija radila ultrazvuk,jedino sto je rekao da je sve uredu.Danas sam bila narucena da radim papa test i pregled.Pregledom mi je samo rekao da imam upalu i da nemoze da mi radi papa test dok se ne sanira,dao mi vaginalete....Da li je uobicajeno da ne radi papa test radi upale?Usput pregled je bio uzasno bolanda je to strasno!
Sad me samo zanima jeli to normalno biti tako bolno od upale ili je on grub?
Doktora u Sanasi osjetila nisam.Toliko je bio njezan,a ovaj
- jedna
#331 Re: Ginekologija i vagine....
Pa, meni je doktorica tek nakon papa-testa rekla da imam upalu. Pregled nije bio ni najmanje bolan.
- syringa
#332 Re: Ginekologija i vagine....
Zadnju menstruaciju sam imala 30.juna.Kod ginekologa sam otisla 04.augusta i uradjen mi je vaginalni UZ i ustanovljena vodena cista na lijevom jajniku velicine 3,9 x 3,2 mm.Terapija je bila Cefalexin 4x1 i vaginalete Canasten 1x1 tri dana,kontrola za osam dana.Danas sam ponovo isla,ponovo uradila vaginalni UZ,cista je jos tu,ali i jos nesto.Doktorica,naime,kaze da je to vrlo vjerovatno trudnoca,ta mala kvrzica jeste mala,ali se vidi.Onda mi je radila UZ preko stomaka,ali se nije nista vidjelo,sto je i logicno.Uradila sam kod nje u ordinaciji i test na trudnocu koji je bio negativan.
Zadnji put sam bila trudna prije 15 godina,sad imam 41 godinu i ne bi mi ni najmanje smetalo da sam trudna.Sta uraditi,cekati dok se doktorica ne vrati sa odmora(zakazala mi je pregled 25-og),ponoviti za 2-3 dana test ili otici kod drugog ginekologa?
Zadnji put sam bila trudna prije 15 godina,sad imam 41 godinu i ne bi mi ni najmanje smetalo da sam trudna.Sta uraditi,cekati dok se doktorica ne vrati sa odmora(zakazala mi je pregled 25-og),ponoviti za 2-3 dana test ili otici kod drugog ginekologa?
- jedna
#333 Re: Ginekologija i vagine....
Otiđi drugom gin-u i ponovi test. Moja je cista pukla 
- Op3r4t0r
#334 Re: Ginekologija i vagine....
Otici kod drugog ginekologa, ne zato sto prvi nije dobar, ili zato sto nebi smjela ili trebala da cekas nego zato sto su 2 misljenja uvijek bolja nego jedno, jednim metkom 2 zeca, dobijes drugo misljenje a i ne cekassyringa wrote:Zadnju menstruaciju sam imala 30.juna.Kod ginekologa sam otisla 04.augusta i uradjen mi je vaginalni UZ i ustanovljena vodena cista na lijevom jajniku velicine 3,9 x 3,2 mm.Terapija je bila Cefalexin 4x1 i vaginalete Canasten 1x1 tri dana,kontrola za osam dana.Danas sam ponovo isla,ponovo uradila vaginalni UZ,cista je jos tu,ali i jos nesto.Doktorica,naime,kaze da je to vrlo vjerovatno trudnoca,ta mala kvrzica jeste mala,ali se vidi.Onda mi je radila UZ preko stomaka,ali se nije nista vidjelo,sto je i logicno.Uradila sam kod nje u ordinaciji i test na trudnocu koji je bio negativan.
-
vkvmajstor
#335 Re: Ginekologija i vagine....
sve o ginekologiji http://medicinabih.info/?page_id=1455
-
caes
#336 Re: Ginekologija i vagine....
ljudi, zna li iko koliko kosta da se uradi mikrobioloska analiza vag brisa, u privatnim laboratorijama i poliklinikama?
-
zenicanin 1979
#337 Re:
Ne vidim sta je tu sramno ni cudno jer ti isti studenti ce je u buducnosti pregledati i od njihove strucnosti ce zavisiti kvalitet buduceg lijecenja njih i ostalih zena.Nemojte non stop kukati kako ljekari malo znaju a ne potruditi se da im pomognete u njihovom usavrsavanju.rina* wrote:zena21 wrote:Obavezno idem jednom godisnje... Godinama idem kod istog ginekologa - muskarca... ne bih ga mijenjala ni za sta![]()
Uopsteno, lagodnije se osjecam kod muskih doktora... nemam pojma zasto![]()
![]()
Nedavno mi prijateljica bila gynekolgu, inace joj jako bitno da to bude zensko, prica kako je doktor par sekudi pred pregled priupitao da li ima sta protiv da studenti prisustvuju
Cura sei kaze ok sta ce ...
- Šeherzada
#338 Re: Ginekologija i vagine....
Zasto se u privatnim poliklinikama ,tacnije u Sanasi,na nalazu papa testa ne dobije koja je grupa sekreta?
-
zenicanin 1979
#339 Re: Ginekologija i vagine....
Koliko se doktor cini grub zavisi ne samo od upale vec i specificnog podrucja koje detaljnije razmatra.Šeherzada wrote:Neki dan sam kod doktora Redzepija radila ultrazvuk,jedino sto je rekao da je sve uredu.Danas sam bila narucena da radim papa test i pregled.Pregledom mi je samo rekao da imam upalu i da nemoze da mi radi papa test dok se ne sanira,dao mi vaginalete....Da li je uobicajeno da ne radi papa test radi upale?Usput pregled je bio uzasno bolanda je to strasno!![]()
-
zelenashica
#340 Re: Re:
pa naravno da će dozvoliti,a kako drugačije studenti da nauče praktično ako niko ne da dozvolu za njihovo prisustvovanje....meni je vala svejedno da li će biti studenti pored doktora ili ne,...zenicanin 1979 wrote:Ne vidim sta je tu sramno ni cudno jer ti isti studenti ce je u buducnosti pregledati i od njihove strucnosti ce zavisiti kvalitet buduceg lijecenja njih i ostalih zena.Nemojte non stop kukati kako ljekari malo znaju a ne potruditi se da im pomognete u njihovom usavrsavanju.rina* wrote:zena21 wrote:Obavezno idem jednom godisnje... Godinama idem kod istog ginekologa - muskarca... ne bih ga mijenjala ni za sta![]()
Uopsteno, lagodnije se osjecam kod muskih doktora... nemam pojma zasto![]()
![]()
Nedavno mi prijateljica bila gynekolgu, inace joj jako bitno da to bude zensko, prica kako je doktor par sekudi pred pregled priupitao da li ima sta protiv da studenti prisustvuju
Cura sei kaze ok sta ce ...
- neprilagodjena
#341 Re: Ginekologija i vagine....
Meni je sutra moj prvi ginekoloski pregled odkako sam se porodila.
- medaaa
#342 Re: Ginekologija i vagine....
cestitam na babici, da vam bude zdrava i veselaneprilagodjena wrote:Meni je sutra moj prvi ginekoloski pregled odkako sam se porodila.
- neprilagodjena
#343 Re: Ginekologija i vagine....
Fala medaa 
- Šeherzada
#344 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam prije 10-tak dana radila UZ i pregled kod onog Albanca u Kumrovcu.Uzasno je grub i bukvalno me pregled bolio.Dao mi je za upalu samo jod vaginalete.Juce odem u Sanasu uradim papa test i doktora OPET nisam osjetila.Kao da mni ni prisao nije.I on mi je rekao upala i dao mi 3 vrste tableta.Zato nikad vise u Kumrovac.Ima li iko isklustva sa Drzavnom bolnicom i njihovim ginekolozima,koliko se ceka i kakvi su?
- Šeherzada
#345 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam cula toliko negativnih komentara o Nejri tako da radije nebih kod njeSa_dy wrote:ja vam toplo mogu preporuciti dr.Nejra Pasic,zena je divna,sta god da je pitate ona vas saslusa,detaljno obrazlaze i tako je ljubazna...a sestre koje rade zajedno sa dr.Nejrom su takodje predivne
- semmy
#346 Re: Ginekologija i vagine....
@Sa-.dy ti si prva koja je hvali...toliko losih stvari sam cula o njoj i...neka hvala...Šeherzada wrote:Ja sam cula toliko negativnih komentara o Nejri tako da radije nebih kod njeSa_dy wrote:ja vam toplo mogu preporuciti dr.Nejra Pasic,zena je divna,sta god da je pitate ona vas saslusa,detaljno obrazlaze i tako je ljubazna...a sestre koje rade zajedno sa dr.Nejrom su takodje predivne
a sto se tice dr.redzepija u kumrovcu ja imam samo rijeci hvale jer sam kod njega vec 5 mjeseci redovna ( na pocetku sam bila svakih 15 dana a sad 1 mjesecno ) doduse samo uz ali je meni on divan dr...sve fino objasni, da savjet, ne zuri sa pregledom...
mislim da je sve to individualno od osobe do osobe..svako ima nesto svoje..
u vojnoj ti trebaju dobri zivci da dobijes termin..dr.masic i dr. gutic su odlicni...
- Šeherzada
#347 Re: Ginekologija i vagine....
Redzepi jeste odlican doktor,tako precizan u svom poslu,mnogima je skoro zivot spasio,ja samo mogu reci da je meni jako jako grub(recimo pregled u uz kod njega su mi bili bolni).Ali mislim bas bolni da mi je doslo da vristim.E sada da mogu to da trpim UVJEK bih isla smao kod njega.Odlican doktor
-
sombra
#348 Re: Ginekologija i vagine....
Sve pohvale za dr. Amru Hadzismajlovic, poliklinika Clarus.
Doktorica preljubazna, a i povoljniji su od ostalih privatnih ustanova... Bris, kolposkopija, papa test, ultrazvuk.... sve skupa 120KM
Doktorica preljubazna, a i povoljniji su od ostalih privatnih ustanova... Bris, kolposkopija, papa test, ultrazvuk.... sve skupa 120KM
- tech10
#349 Re: Ginekologija i vagine....
Radim bris besplatno. 
-
dia81
#350 Re: Ginekologija i vagine....
potpisujem, ona je bila moja doktorica i prije trudnoce, a evo sad vodim trudnocu kod nje i prezadovoljna sam...sombra wrote:Sve pohvale za dr. Amru Hadzismajlovic, poliklinika Clarus.