Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Son1 wrote:Je li ko probao nike free run tene (model nebitan)?
Valjaju li sta?
meni lice na pravo udobne starke dobre su za tartan ili travnate podloge, po asfaltu katastrofa. ko gotivi barefoot running njemu (ili njoj) su valjda ok
forest gump wrote:Jesam ja. Nisam zadovoljan. Previše su minimalističke što za nekoga ko prelazi veliku kilometražu nije dobro. Povreda je neminovna.
Ja koristim Nike Free 5.0+ i do neki dan su mi bile ok. Medjutim, odnedavno imam manje bolove na lijevom stopalu, jer su za moje stopalo malo preuske. Nisam siguran da li je do njih ili sto sam znatno povecao sedmicnu kilometrazu, jer polako taj bol nestaje.
Sto se tice kvalitete izrade, tezine i specificne izrade donjeg dijela patike, odgovaraju mi, ali to opet nije patika za dugo trcanje.
@forest gump
Kako se krece cijena za ove posebne modele adidas boost patika, prije svega mislim na adidas adizero boost i boston boost? Znam da ih kod nas nema, ali mozda imas info iz Njemacke?
Bol u stopalu je baš karakteristična za free run model. Stabilnost stopala unutar patike je minimalna, stopalo leta tamo vamo.
Ne znam za cijene tih modela. Ja realno i ne bi nešta eksperimentisao sa tim modelima. Ovaj defaultni adidas energy boost je beton. Te ostale bi morao testirati.
Harriette Thompson, 91-godišnjakinja koja trči maraton
Inspirativna priča o ženi kojoj godine ne mogu ništa dolazi nam iz SAD. Harriette Thompson je 91-godišnjakinja koja je uspješno istrčala maraton u San Diegu za sedam sati, sedam minuta i 42 sekunde, a svojim je podvigom oborila i starosni rekord u svojoj zemlji.
I ne samo da trči maraton, nego je Harriette žena koja je pobijedila rak usne šupljine, a činjenica da je tek nedavno završila terapiju zračenjem nije je omela od plana da istrči 42 kilometra. Ova neodoljiva baka trčala je brzinom od 16 minuta i 20 sekundi po milji, što premašuje šetačku brzinu prosječne zdrave i daleko mlađe osobe.
Thompson kaže da je prvih deset kilometara smatrala laganim. "Tek na 27. kilometru je krenula uzbrdica kada sam se zapitala 'Da li ću ovo izdržati'. Posljednjih par kilometara više mi nije ni bilo važno".
"Nikada niste previše stari za nove stvari. Svoj prvi maraton istrčala sam u 76. godini“, izjavila je Harriette za magazin Observer. Od tada je trčala svake godine, izuzev onda kad je morala na operaciju zbog bolesti, a najavila je da će učestvovati i na idućem maratonu.
"Ukoliko me i dalje bude bilo, dolazim. Trudiću se da budem još u boljoj formi nego ove godine“, zaključila je ova bakica.
Kako inspirativno
i ja bih željela trčati maraton, ali nisam sigurna da bih izdržala toliko dugo
Stvarno, svaka joj čast, posebno u tim godinama, juče sam čitala o njoj i ostala zadivljena ...
Valjaju li sta?
meni lice na pravo udobne starke dobre su za tartan ili travnate podloge, po asfaltu katastrofa. ko gotivi barefoot running njemu (ili njoj) su valjda ok
Gdje naci travnatu podlogu, necu po livadama kerove ganjat
Znaci zakljucak nisu lose rekreativne tene, mogle bi se za teretane koristi, za ozbiljno trcanje nista.
je li neko od vas uzeo u intersportu reebok tene, sorc i majica "za trcanje" 200 KM... na prvu ok mi se cine patike (sorc i majica su, sta ja znam, obicni )
Valjaju li sta?
Gdje naci travnatu podlogu, necu po livadama kerove ganjat
Znaci zakljucak nisu lose rekreativne tene, mogle bi se za teretane koristi, za ozbiljno trcanje nista.
ima par parkica i podloga u sarajevu, zavisi gdje ti lokacijski odgovara. pazi, mogu se one koristit i za ozbiljnog trcanja ako recimo treniras za srednje pruge i ako ti odgovara barefoot running. za teretane i rekreacije ce biti i vise nego dobre.
Crvena Tifoza wrote:Samo da pohvalim nove patike za trčanje - adidas boost. Do sad nisam trčao u udobnijim patikama.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Definitivno najbolje patike za trčanje.
Ja sam neki dan drugi par kupio. Prvi par još koristim iako sam u njima prešao oko 2000km.
Kako često mijenjaš patike? Ja gledam ako mogu svako 3 do 4 mjeseca (tako većina preporučuje). Doduše trčim sedmično 4 puta.
Pa neka generalna preporuka je mjenjati patike na svakih 600-800 pretrčanih kilometara. I zaista nakon te kilometraže đon izgubi prvobitna svojstva kao što su cushioning, response, stability.
Kod adidas energy boost to nije slučaj. Opet napominjem da sam u njima pretrčao haman 2000km.
Last edited by forest gump on 05/06/2014 16:33, edited 1 time in total.
mousstapha wrote:Ja koristim Nike Free 5.0+ i do neki dan su mi bile ok. Medjutim, odnedavno imam manje bolove na lijevom stopalu, jer su za moje stopalo malo preuske. Nisam siguran da li je do njih ili sto sam znatno povecao sedmicnu kilometrazu, jer polako taj bol nestaje.
Sto se tice kvalitete izrade, tezine i specificne izrade donjeg dijela patike, odgovaraju mi, ali to opet nije patika za dugo trcanje.
@forest gump
Kako se krece cijena za ove posebne modele adidas boost patika, prije svega mislim na adidas adizero boost i boston boost? Znam da ih kod nas nema, ali mozda imas info iz Njemacke?
I ja sam koristio prije par godina iste patike Nike Free i baš kao i ti počeli su ti problemi sa stopalom. Malo sam o tome čitao i valjda ta vrsta patika nema jaku podršku luka stopala, što se na kraju ispostavilo da mi je jako bitno. Moja preporuka ti je da probaš neke patike koje imaju jaču podršku luka stopala - kao što sam ranije govorio meni su ove adidas boost strašne - istina je da su malo skupe, ali kad zaboli stopalo i ne možeš da trčiš onda bi platio ne znam ni sam koliko.
forest gump wrote:
Definitivno najbolje patike za trčanje.
Ja sam neki dan drugi par kupio. Prvi par još koristim iako sam u njima prešao oko 2000km.
Kako često mijenjaš patike? Ja gledam ako mogu svako 3 do 4 mjeseca (tako većina preporučuje). Doduše trčim sedmično 4 puta.
Pa neka generalna preporuka je mjenjati patike na svakih 600-800 pretrčanih kilometara. I zaista nakon te kilometraže đon izgubi prvobitna svojstva kao što su cushioning, response, stability.
Kod adidas energy boost to nije slučaj. Opet napominjem da sam u njima pretrčao haman 2000km.
Sad malo zvučimo kao PR Adidasa
Neki dan sam prao svoje patike i tek sam skontao onaj chip u đonu sa unutrašnje strane.
Hajde neko od ovih što su in da ocijeni moje trčanje.
Trčim na traci od 20-30 minuta (nivo 10), 5 minuta hodanje (6), pa onda opet trčanje 15-20 minuta (10), pa onda opet 5 minuta hodanje (6) i onda još 5-10 minuta trčanje (10). Ponekad i ne istrčim ovaj zadnji interval ako prva dva odradim maksimalno. Trčim 3-4 puta sedmično. Ima li kakva pametna sugestija?
Od mene izgleda nista, nisam uopste u losoj formi, istrcim ja 10-11 km za 50 minuta ali zbog obaveza ne vjerujem da bi se mogao dovoljno pripremiti.
Ovako trcim 2-3 puta sedmicno, cisto da ostanem u formi + mi dodje kao ispusni ventil.