Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fantom slobode wrote:Eto mozes nam javiti kakav je bio repertoar i da li je bilo raje u dresovima iz proslog rata.Naravno, obavezno prijavi nerede poslije koncerta, ako ih bude.A kako znas da se nece pjevati gorenavedena pjesma, sta ako krene spontano?
Repertoar se zna, nema ništa spontano, to je uhodani business
Nego, zbilja je krajnje vrijeme da se okanete Thompsona. Čovjek se distancirao od ustaša, pozvao je javno obožavatelje da ne nose ustaške uniforme i simbole. Na koncertima ne pjeva pjesmu "jasenovac i gradiška stara", znači opametio se.Netko spomenu da je i Mesić nekad svašta pričao. Šta sad, ne smije pjevat do kraja života zato što je jednom negdje pogriješio? Mislim, tko nije? Sad se pokajao i to više ne pjeva.
Nego, je li se taj koncert sigurno odrzava, nisam u toku.Ne da mi se citati ovih 13 strana.
I sta ako se krene sa tim raznim uzvicima i problemima nakon koncerta, nakon sto se posjetioci pocnu tamo paliti i zariti.Je li policija pripremila dobar odgovor ili ce tu ispasti kakva velika nuzda?
fantom slobode wrote:Eto mozes nam javiti kakav je bio repertoar i da li je bilo raje u dresovima iz proslog rata.Naravno, obavezno prijavi nerede poslije koncerta, ako ih bude.A kako znas da se nece pjevati gorenavedena pjesma, sta ako krene spontano?
Nego, zbilja je krajnje vrijeme da se okanete Thompsona. Čovjek se distancirao od ustaša, pozvao je javno obožavatelje da ne nose ustaške uniforme i simbole. Na koncertima ne pjeva pjesmu "jasenovac i gradiška stara", znači opametio se.Netko spomenu da je i Mesić nekad svašta pričao. Šta sad, ne smije pjevat do kraja života zato što je jednom negdje pogriješio? Mislim, tko nije? Sad se pokajao i to više ne pjeva.
Otpjevati ono sto je on moze samo neko sto u dubini duse njeguje ustastvo. Neka se on ispricava do mile volje(a kol´ko sam vidio nije nijednom - pravi se blesav) ali u BiH nece doci.
Otpjevati ono sto je on moze samo neko sto u dubini duse njeguje ustastvo. Neka se on ispricava do mile volje(a kol´ko sam vidio nije nijednom - pravi se blesav) ali u BiH nece doci.
Sto nisi malo pogledao "moj ummete" pa vidio kako Bosnjaci slave osvajace koji su ubijali, silovali i stoljecima maltretirali stanovnike BiH? Ako si imalo Bosanac onda bi mogao znat i za Zmaja od Bosne i odnos Visoke Porte prema Bosni i prema Bosancima. Ima negdje na jednom mjestu ono - najbolji veliki vezir u Bosni je bio onaj koji nikad nije dosao do Bosne ... a danas se slavi Saudijska Arabija i Turska kakva je bila prije 100 godina. Ova danasnja vam je previse moderna
sto se tice BiH uskoro biti ionako bit izolirana, jer ce joj i Hrvatska i Crna Gora kao kandidatkinje za EU morat uvest vize. Jedina sansa da vas jos neko benda su srpski radikali, a kad se Srbi urazume ko ce se jos za vas interesirat pored toliko novih i zanimljivih drzava na Balkanu poput Crne Gore, Kosova, nove Srbije koje imaju vise i bolje za ponut. A vi napravite zidove oko sebe, trazite od svakog ko hoce uci 2000 KM u gotovini i pismeno izvinjenje za sve ono sto jeste i sto nije u dusi
Tomislav MO wrote:
Sto nisi malo pogledao "moj ummete" pa vidio kako Bosnjaci slave osvajace koji su ubijali, silovali i stoljecima maltretirali stanovnike BiH? Ako si imalo Bosanac onda bi mogao znat i za Zmaja od Bosne i odnos Visoke Porte prema Bosni i prema Bosancima. Ima negdje na jednom mjestu ono - najbolji veliki vezir u Bosni je bio onaj koji nikad nije dosao do Bosne ... a danas se slavi Saudijska Arabija i Turska kakva je bila prije 100 godina. Ova danasnja vam je previse moderna
sto se tice BiH uskoro biti ionako bit izolirana, jer ce joj i Hrvatska i Crna Gora kao kandidatkinje za EU morat uvest vize. Jedina sansa da vas jos neko benda su srpski radikali, a kad se Srbi urazume ko ce se jos za vas interesirat pored toliko novih i zanimljivih drzava na Balkanu poput Crne Gore, Kosova, nove Srbije koje imaju vise i bolje za ponut. A vi napravite zidove oko sebe, trazite od svakog ko hoce uci 2000 KM u gotovini i pismeno izvinjenje za sve ono sto jeste i sto nije u dusi
Tezak/teska si ovako na sabahu...ni kafe nisam popio...
basta sljezove boje wrote:Sto nisi malo pogledao "moj ummete" pa vidio kako Bosnjaci slave osvajace koji su ubijali, silovali i stoljecima maltretirali stanovnike BiH? Ako si imalo Bosanac onda bi mogao znat i za Zmaja od Bosne i odnos Visoke Porte prema Bosni i prema Bosancima. Ima negdje na jednom mjestu ono - najbolji veliki vezir u Bosni je bio onaj koji nikad nije dosao do Bosne ... a danas se slavi Saudijska Arabija i Turska kakva je bila prije 100 godina. Ova danasnja vam je previse moderna
Tomislav MO wrote:
Neprimjereno je poredit ustasku ideologiju sa kulturno-vjerskom manifestacijom, jer je ustaska ideologija oblik fasizma odgovoran za 32 konc logora i genocid u Drugom svjetskom ratu.
Sto se tice Mog ummeta, to je bio obicni koncert duhovne muzike, nista spektakularno, a najmanje je imao veze s "slavljenjem Turaka". A opet kada je rijec o Turcima, ako je iko procitao nesto vise od bukvara zna da je Osmansko carstvo bilo uredjena drzava za ono vrijeme, mnogo uredjenija nego bilo koja u Evropi, tako da su price i epovi prozeti guslarskim uskockim melodijama o silovanjima, ubistvima i sl. klasicna magla koja nema veze s cinjenicama, uostalo to isto Osmansko carstvo je primilo protjerane Jevreje nad kojima su neki drugi katolici cinili genocid u Spaniji, to isto Osmansko carstvo je dalo Ahdnamu katolicima Bosne kao povelju o vjerskim slobodama, sto ni jedna krscanska zemlja u ono vrijeme nije mogla ni zamisliti. Prica o Turcima u 2007. godini je tako providan i perfidan oblik relativizacije najmonstruoznijih ustaskih zlocina kako u onom, tako i u ovom ratu. Franjo povjesnicar je odavno umro, ali ocigledno da gusle i dalje sviraju.
Last edited by Slavko Jovičić Oscar on 27/09/2007 08:33, edited 1 time in total.
Pozivam sve ljude dobre volje da dođu na koncert. Na njemu se neće pjevati "Jasenovac i Gradiška Stara", to je najobičnija laž.
Da Thompson to pjeva ne bih ni ja išao.
ne bih ja na Thompsona isla ni ovako ni onako, jer je meni sva muzika na podrucju ex YU od 1992 gomila smeca. Thompson je samo dobar primjer, jer "on je dusi ustasa" a to je zabranjeno, a Ceca na koncertima velica svog pokojnog muza, a to je u redu. Kad Let 3 pokaze guzu - to je strasno, a kad pjevaljka iz susjedne drzave (ne bih je imenovala) pokaze sisu to je super
i svi nasi grijesi padose na Thompsona, on je kriv i sto je most srusen, i sto je Stela ubijao nevine, i sto je Tuta divljao, i sto je Prlic gradio logore za Bosnjake ... a direktni kreator te politike Mesic (radi se o 1993. a on je fol prevrnija u 1994) je samo otvarao usta na Juru i Bobana u Sirokom Brijegu i jos ga slave kao humanistu ... najbolje pricat viceve i onda si svima dobar
Tomislav MO wrote:
To sto ce BiH ostati izolirana moze zahvaliti i odsustvu zelje za dogovorom kod svih naroda, a posebno poduplanog drzavljanstvima hrvatskog i srpskog, jer njih ionako boli neka stvar hoce li se BiH integrisati jer ce oni svakako biti gradjani EU jer imaju dvojna drzavljanstva, a politika u BiH im dodje kao razonoda i razbibriga jer uvijek ce imati alternativu EU. Bosnjaci kao najvece zrtve ovog rata su zarobljenici svojih dzelata do dana danasnjeg, a ako evropa ne planira dobiti novu palestinu u svojim njedrima onda ce taj problem morati rjesiti svidjalo joj se to ili ne. Srbi i Hrvati u BiH nemaju nikakvog interesa da BiH napreduje ili da se njen ustavni okvir poboljsa, jer ce ionako biti gradjani EU. Da li ce evropa getoizirati Bosnjake i ostaviti ih na milost i nemilost velikosrpskoj i velikohrvatskoj politici koje su ih prije samo 15 godina pokusale istrijebiti ostaje da se vidi. Uglavnom ulaskom Srbija i Hrvatske u EU Bosnjaci dolaze u ocajan i bezizlazan polozaj, a ocajni ljudi vuku ocajnicke poteze.
I sta si mislisla sa ovim VAS, kod "jedina sansa da VAS jos neko benda..."
To ti sad kao nisi drzavljanin BiH ili sta? Ah da ti ionako imas putovnicu matice. Jos samo da ti neko omoguci da provodis ustasku ideologiju posebno prema srbima, pa bi mogla da budes ponosan clan ustaske mladezi.
Prozor wrote:
To sto ce BiH ostati izolirana moze zahvaliti i odsustvu zelje za dogovorom kod svih naroda, a posebno poduplanog drzavljanstvima hrvatskog i srpskog, jer njih ionako boli neka stvar hoce li se BiH integrisati jer ce oni svakako biti gradjani EU jer imaju dvojna drzavljanstva, a politika u BiH im dodje kao razonoda i razbibriga jer uvijek ce imati alternativu EU. Bosnjaci kao najvece zrtve ovog rata su zarobljenici svojih dzelata do dana danasnjeg, a ako evropa ne planira dobiti novu palestinu u svojim njedrima onda ce taj problem morati rjesiti svidjalo joj se to ili ne. Srbi i Hrvati u BiH nemaju nikakvog interesa da BiH napreduje ili da se njen ustavni okvir poboljsa, jer ce ionako biti gradjani EU. Da li ce evropa getoizirati Bosnjake i ostaviti ih na milost i nemilost velikosrpskoj i velikohrvatskoj politici koje su ih prije samo 15 godina pokusale istrijebiti ostaje da se vidi. Uglavnom ulaskom Srbija i Hrvatske u EU Bosnjaci dolaze u ocajan i bezizlazan polozaj, a ocajni ljudi vuku ocajnicke poteze.
I sta si mislisla sa ovim VAS, kod "jedina sansa da VAS jos neko benda..."
To ti sad kao nisi drzavljanin BiH ili sta? Ah da ti ionako imas putovnicu matice. Jos samo da ti neko omoguci da provodis ustasku ideologiju posebno prema srbima, pa bi mogla da budes ponosan clan ustaske mladezi.
koliko jada frustracije i ičaja u ovom napisu, osoba koja ovako piše već vjerovatno vuče očajničke poteze, premda ne znam točno šta to znači( netko postavlja bombe, neko se iseli tj. ode gdje će mu biti bolje, netko počini suicid itd., sve su to očajnički potezi).
Bosna je otišla dođavola onda kada je napuštena građanska opcija, a prihvaćeno presveto trojstvo koje se baš i ne ljubi. Najveće žrtve i gubitnici su svi oni čija je jedina domovina Bosna i Hercegovina za koju su se i borili.
luciferino wrote:Bosna je otišla dođavola onda kada je napuštena građanska opcija, a prihvaćeno presveto trojstvo koje se baš i ne ljubi. Najveće žrtve i gubitnici su svi oni čija je jedina domovina Bosna i Hercegovina za koju su se i borili.
ja se baš i ne sjećam kad je to u bih dominantna bila građanska opcija, jer da bi bila napuštena morala je biti bar ozbiljno aktuelna.
luciferino wrote:Bosna je otišla dođavola onda kada je napuštena građanska opcija, a prihvaćeno presveto trojstvo koje se baš i ne ljubi. Najveće žrtve i gubitnici su svi oni čija je jedina domovina Bosna i Hercegovina za koju su se i borili.
ja se baš i ne sjećam kad je to u bih dominantna bila građanska opcija, jer da bi bila napuštena morala je biti bar ozbiljno aktuelna.
Nećemo se praviti bresavi. Uvijek je postojala struja (nažalost preslaba), uvijek su postojali ljudi (postoje i danas) koji su se zalagali za građansku opciju, ali oni nisu popularni među širokim narodnim masama i nisu dovoljno glasni. A kako bi građanska opcija i bila aktuelna kada presvetom trojstvu nije nikada ni odgovarala?
Predpostavljam da se sa ostatkom moga komentara slažeš.
Nećemo se praviti bresavi. Uvijek je postojala struja (nažalost preslaba), uvijek su postojali ljudi (postoje i danas) koji su se zalagali za građansku opciju, ali oni nisu popularni među širokim narodnim masama i nisu dovoljno glasni. A kako bi građanska opcija i bila aktuelna kada presvetom trojstvu nije nikada ni odgovarala?
Predpostavljam da se sa ostatkom moga komentara slažeš.
slažem se ali akoje tih ljudi malo, ako su tihi , ako nisu popularni među narodnim masama, onda ništa od te opcije, onda je to utopija.
osa wrote:
slažem se ali akoje tih ljudi malo, ako su tihi , ako nisu popularni među narodnim masama, onda ništa od te opcije, onda je to utopija.
Mene sada interesuje nešto drugo. Zbog čega SVI nastoje zaboraviti da su se u Armiji BiH borili i nekakvi Srbi i Hrvati i da su na samom početku rata postojali nekakvi drugi ideali? Zbog čega se sve želi prikazati kao sukob tri naroda? Sjetim se samog početka rata, sjetim se o čemu su govorili i kakvim su nam idealima punili glave (barem ova "moja "strana), a onda se nešto "drastično" promjenilo. E sada, ko je tu koga nasadio, recimo da nemam pojma. Zato su barem po meni, najveće žrtve svi oni koji nemaju druge domovine osim BiH, a to nisu samo Bošnjaci. Ima nas i "ostalih".
osa wrote:
Mene sada interesuje nešto drugo. Zbog čega SVI nastoje zaboraviti da su se u Armiji BiH borili i nekakvi Srbi i Hrvati i da su na samom početku rata postojali nekakvi drugi ideali? Zbog čega se sve želi prikazati kao sukob tri naroda? Sjetim se samog početka rata, sjetim se o čemu su govorili i kakvim su nam idealima punili glave (barem ova "moja "strana), a onda se nešto "drastično" promjenilo. E sada, ko je tu koga nasadio, recimo da nemam pojma. Zato su barem po meni, najveće žrtve svi oni koji nemaju druge domovine osim BiH, a to nisu samo Bošnjaci. Ima nas i "ostalih".
Jeste bio sukob 3 naroda. Bilo je u Armiji BiH Srba i Hrvata ali ni blizu dovoljno da bi se moglo reći da nije bio sukob 3 naroda. To su činjenice. Dobro, i naši su zasrali politikom prema onim koji su ostali. Ali i da nisu, i dalje bi to bio sukob 3 naroda. Drukčije može biti samo u glavama onih koji bježe od stvarnosti.
Željko Komšić je najbolji primjer. Njega ne podržava barem 80% Hrvata. Možda čak i 90%. Procentualno, nema šanse da više od 25% onih koji su glasali za njega dolaze iz hrvatskog naroda. A to ne bi bilo ni blizu dovoljno da prestigne Ivu Miru Jovića i Božu Ljubića (Iako su obojica dobili otprilike onoliko glasova koliko živih ljudi ima na Dobrinji).
Ponavljam po ko zna koji put....u svakoj opštini u kojoj je bilo više od 35% Srba ili Hrvata izbio je unutrašnji rat. Rat između vjekovnih komšija. A ne samo rat sa onima koji su napadali sa strane...s brda...ili odakle već.
_BosanaC wrote:Znaci, u Bosni je bio gradjanski rat?
Agresija od strane Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Građanski rat. Oboje.
Evo me ko Srbin. Ali kako bi ti definisao svoje komšije Srbe i Hrvate iz Zavidovića koji okrenuše topove protiv tebe? Jesu li oni agresori ili su tvoji preci živjeli s njima stotinama godina?
Postojala je a napuštena je, recimo, bar i formalno, smjenama Šibera i Divjaka, prihvatanjem da se razgovara sa Karadžićem i Bobanom kao ravnopravnim partnerima i, naravno, Bošnjačkim saborom, čini mi se, feb 93-e.
_BosanaC wrote:Znaci, u Bosni je bio gradjanski rat?
Agresija od strane Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Građanski rat. Oboje.
Evo me ko Srbin. Ali kako bi ti definisao svoje komšije Srbe i Hrvate iz Zavidovića koji okrenuše topove protiv tebe? Jesu li oni agresori ili su tvoji preci živjeli s njima stotinama godina?
Kao agresore. Kao zavedene, zaludjene... Budale koji ostavise svoje i napadose svoje.
A u tu pricu o par stotina godina unazad ne bih ulazio, jer me ni ne interesuje. A ako vec udjem moracu poceti razmisljati o nekakvim ratovima koji veze s Balkanom nemaju, jerbo mi je tada famAlija u nekim drugim EUropskim pejzazima uzivala...