FK VELEŽ Mostar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- karanana
#326 Re: FK VELEŽ
daj bola otvorite vise temu o premijer ligi. koji vam je....
shalalalalalalalaaaaaa veeeelez mostaaaar
shalalalalalalalaaaaaa veeeelez mostaaaar
- karanana
#327 Re: FK VELEŽ
lijepo receno. sami protiv svih i zelenih i zutih i plavih. ne moze nam niko nista jaci smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni sto nas ne voleeeeeee.Tamna strana fudbala
Kome i zašto smeta Velež?
Gorka sudbina ponovo se, nažalost, poigrava sa Veležom, što umnogome podsjeća na ona vremena kada je, u bivšem sistemu, Velež žario i palio na svim stadionima, kada je, po mnogima, u vrijeme velikog fudbalskog maga, šarmera i boema Sulejmana Repca, igrao najljepši fudbal.
[Kome i zašto smeta Velež?]
Velež nikada nije osvojio titulu prvaka, iako je najmanje tri puta i igrama i rezultatima zaslužio to laskavo priznanje. „Suline bebe“, koje su vezle najljepši goblen na zelenom tepihu, bile su za fudbalske vlastodršce tek mali provincijski klub, a mjesto za prvaka bilo je, po pravilu, rezervisano za one iz „velike četvorke“ – Partizan, Dinamo, Crvena Zvetda, Hajduk. Istina, desilo se da titulu osvoje Sarajevo, Željezničar i Vojvodina, ali „rođeni“ nikad nisu ispili pobjednički šampanjac. Sudije su, po zadatku čelnika FS, svirale protiv Veleža, izmišljali su penale i kad bi faul bio trideset metara od gola Veleža, ciljano isključivali igrače Veleža uoči neke sljedeće važne utakmice...
Najviše što su postigli, bilo je osvajanje dva velika srebrna pehara Maršala Tita u Kupu.
Nikad nije razjašnjeno zbog čega je Velež bio na meti ljudi iz Kuće fudbala na Terazijama, iako su i oni, u javnim istupima, isticali sjajne kvalitete Bajevića, Marića, Vladića, Halilhodžića, Sliškovića, Hadžiabdića, Topića, Ristića, Kordića, Vukoja, Čolića...
Enver Marić, „panter sa Neretve“ branio je u reprezentaciji Evrope i svijeta, u selekciji Starog kontinenta igrali su Čorba, Vaha, Duško, Baka.
Vaha Halilhodžić, Džemal Hadžiabdić, Semir Tuce, Duško Bajević, Enver Marić, Baka Slišković bili su proglašavani za igrače godine u bivšem sistemu, ali im ni to nije pomoglo da budu stalni reprezentativci. Mjesta su bila rezervisana za one iz „velike četvorke“, bez obzira kako igraju.
Početkom devedesetih, kad je upaljeno „svjetlo“ demokratije, Velež je bio prvi na meti novopečenih demokrata, koji su se, odjednom, dosjetili da je to „komunistički“ klub, pa su se, zbog zvijezde petokrake na crvenim dresovima Veleža, k'o hijene okomile na klub najsvjetlijih tradicija.
Preko noći su te „demokrate“, do juče zakleti Veležovci, počeli da mrze klub, uz koga su rasli i doživljavali najveće životne radosti. Smetala im je, i to nikad nisu krili, crvena boja na njegovim dresovima, njegova svijetla prošlost, smetao im je naziv „Rođeni“, smetalo im je što za Velež navijaju Mostarci, bez obzira na ime, vjeru i naciju, što je Velež bio omiljen na svim stadionima širom bivše države, Evrope i svijeta.
Sve su učinili da njihov pakleni plan uništenja kluba uspije i u tome su, na žalost, i uspjeli.
Velež je ostao bez stadiona, bez prava da igra tamo gdje je postizao najveće uspjehe, odakle je pronosio slavu grada. Ostao je i bez pehara i svih drugih znamenja...
A kad je rat završen, ostao je i bez jedinog preostalog simbola – zvijezde na njegovim dresovima. To je bio posljednji čin davno izrečene smrtne kazne.
Tek nedavno, dobrim dijelom, vraćen je prvobitni grb, mada bi sadašnje rukovodstvo, ako istinski voli klub, moralo, pod hitno, vratiti grb Veleža iz daleke 1922. godine.
I sada, kada Velež, pod vođstvom mladog stručnjaka Abdulaha Ibrakovića i sa novom Upravom, na čijem je čelu Šefkija Vila, poprima obrise kluba iz njegovog najsjajnijeg perioda, to počinje mnogima da smeta.
Velež, to priznaju svi fudbalski sladokusci, igra najljepši fudbal u Premier ligi BiH, polako, ali sigurno, stvara se tim za budućnost, navijači se opet, u sve većem broju, vraćaju klubu, identifikuju se s njgeovom bojom i istorijom. „Rođeni“ su, nakon što su lani jedva sačuvali premierligaški status, ove krenuli silovito, igraju lepršavo, napadački i u Mostaru i na gostovanjima. Najefikasniji su tim u ligi, mladi reprezentativac Adin Džafić je i prvi strijelac.
I, umjesto da sve raduje vraćanje Veleža u fudbalske visine, to očito mnogima smeta, pa počinju „igre“, koje nemaju ama baš nikakve veze sa fudbalom i sportom uopšte.
Na scenu stupaju ljudi u crnom, koji sve čine da Velež zaustave u njegovom nezaustavljivom pohodu. Iako svi kažu i priznaju da igraju fudbal, sličan onom u Evropi, Veležovi igrači su, po sudijskim odlukama, najgrublji igrači, jer prednjače po žutim i crvenim kartonima.
Kruna neshvatljiuvog animoziteta sudija prema Veležu, posebno je došla do izražaja u dvije posljednje utakmice protiv Željezničara, a ono što se sinoć odvijalo na Grbavici je vrhunac prljavih igara.
Umjesto da se mladići na terenu nadmeću u fudbalskom nadigravanju i da pobijedi bolji, sudija Edin Golać iz Banovića postao je centralna figura meča. Od početka je Veležovcima stavio do znanja da i ne pomišljaju da ostvare povoljan rezultat, izmišljao je njihove prekršaje, ciljano birao igrače, kojima će dijeliti žute i crvene kartone.
Njegovo beščašće kulminiralo je isključenjima Admira Velagića i Adina Džafića, te trenera Abdulaha Ibrakovića, fudbalskog intelektualca, koji je pred završetkom postdiplomskog studija.
Velež je, naravno, izgubio na Grbavici zato što je tako htio sudija Golać, a on je, u to nema sumnje, tako radio, jer mu je neko rekao da tako sudi.
Fudbal se sinoć, to su rekli mnogi istinski i iskreni zanesenjaci u najljepšu sporednu stvar na svijetu, crvenio od stida. Bruka da ne može biti veća.
Velež je izgubio na terenu. Ali, obraz nije izgubio. Njegovi mladići dokazali su i sinoć koliko znaju i koliko vrijede.
I, zato, „Rođeni“, glavu gore! Ponosite se da igrate u takvom klubu, što nosi sveto ime Velež! Navijači i sva poštena sportska javnost uz vas je, uz vas su hiljade navijača, ne samo u Mosatru, već i puno šire. Igrajte prepoznatljivu, Veležovu, igru, a dušmani neka crknu od tuge.
Velež je neuništiv, jak je i stamen, kao i goropadna planina, po kojoj je dobio ime.
Forca, „ROĐENI“!
Fazlija Hebibović
novasloboda . ba
samo naprijed rodjeni! iako rezultat tako ne govori, vi ste pobjednici i svaka cast na igri i borbenosti!
- studeni76
#328 Re: FK VELEŽ
Abdulah Ibrakovic,intelektualac
da neznam o kome se radi pa hajde
da neznam o kome se radi pa hajde
- karanana
#329 Re: FK VELEŽ
intelektualac i dzentlmen
mr.sc. abdulah ibrakovic
mr.sc. abdulah ibrakovic
-
elSaik
#330 Re: FK VELEŽ
Ekipa koja igra "najljepši fudbal" nije centra prešla dok nije dobila drugi crveni i onda se Željo totalno opustio.
Čak i nakon toga je Željo imao više prilika. Ne znam kako ga nije stid bilo šta govoriti, a pogotovo ovo. Mislim da je Velež jedini Klub u svijetu koji se žali jer su mu igrači/treneri dobili crvene zbog jebavanja majke sudiji i fizičkih nasrtaja na istog.
A tekst je patetika teška. Buahaha, nas niko ne voli, mi komunisti, ne vole nas balije, ustaše i četnici... 
- karanana
#331 Re: FK VELEŽ
ocigledno nismo bili na istoj utakmici. sta vam je dzafa radio po desnoj strani u prvom poluvremenu i kako je vezao kratke pasove sa srednjim redom i onda probijao sa desne strane....pa ono su bile fudbalske majstorije. slao je po cevape tamo vas zadnji desni red (lijeva strana ako gledas sa sjevera). e jedino sto je i on htio da se useta u gol par puta pa mu nije uspjelo. toliko ste bili nemocni da ste ga onda poceli lomiti i isprovocirali ste jos uvijek veoma mladog igraca da vam uzvrati istom mjerom i da jebe sudiji sve po spisku jer ne svira faule dok ga vasi lome.elSaik wrote:Ekipa koja igra "najljepši fudbal" nije centra prešla dok nije dobila drugi crveni i onda se Željo totalno opustio.Čak i nakon toga je Željo imao više prilika. Ne znam kako ga nije stid bilo šta govoriti, a pogotovo ovo. Mislim da je Velež jedini Klub u svijetu koji se žali jer su mu igrači/treneri dobili crvene zbog jebavanja majke sudiji i fizičkih nasrtaja na istog.
A tekst je patetika teška. Buahaha, nas niko ne voli, mi komunisti, ne vole nas balije, ustaše i četnici...
mislim da je velez jedini klub u ovoj ligi koji je dobio ne samo zuti vec i crveni zbog jebavanja majke sudiji. kako ste samo nasrnuli na sudiju tamo negdje u 10. minuti trazeci valjda ruku ili ofsajd, ja sam mislio da cete ga u onom blatu izgazati, pa nista. sudije (s pravom mozda, ali nesportski) se pljuju, udaraju glavama, guraju....i rijetko kada dadnu i zuti karton.
-
elSaik
#332 Re: FK VELEŽ
Da, da... zato ste bolji bili, jer je on naše bacao po ćevape. Kad se izmisli sport u kojem će se računati bodovi za bacanje po ćevape onda ćete i pobijediti. Sve dok se budu računali golovi, žalite se na sudije. Ja sam prvi se iživcirao kad su naši krenuli da ga udaraju, i da je podijelio žute bilo bi oke. Upravo zato što bi u toj situaciji bilo oke, oke je i u onoj kad jeste dao.
PS Momak je dobio žuti nakon što je dosuđen faul u njegovu korist.
PS Momak je dobio žuti nakon što je dosuđen faul u njegovu korist.
- karanana
#333 Re: FK VELEŽ
jeste dobio zuti kad je GLAVNI sudio svirao faul u njegovu korist dok mahac na zapadu koji je bio 3 metra udaljen od mjesta faula nije nikako reagovao i momak mu je prigovorio i vjerovatno opsovao jer nije mahno faul.
-
Adi_vp
#334 Re: FK VELEŽ
Seljacina samo takva mada je na pocetku djelovo ko gentleman medjutim...Amar Amar Osim Osimkaranana wrote:intelektualac i dzentlmen
mr.sc. abdulah ibrakovic
-
elSaik
#335 Re: FK VELEŽ
Pošto je scena bila ispred mene na 10 metara. Jeste, tačno tako. Međutim, pomoćni nije tražio sankciju ni nakon prve opomene, ni nakon druge, ni nakon treće, već nakon što je četvrti put igrač nastavio da nešto priča.karanana wrote:jeste dobio zuti kad je GLAVNI sudio svirao faul u njegovu korist dok mahac na zapadu koji je bio 3 metra udaljen od mjesta faula nije nikako reagovao i momak mu je prigovorio i vjerovatno opsovao jer nije mahno faul.
-
kmosst
#336 Re: FK VELEŽ
DURAKOVIĆ: ŽELIM JOŠ VEĆU MINUTAŽU
Piše: A. Jelić
Ponedjeljak, 02.11.09. 12:32.

Jedan od najtalentovanijih igrača u našem prvenstvu je fudbaler Veleža Dženan Duraković. Utakmicu protiv Rudara počeo je na klupi, ali samim ulaskom preokrenuo je rezultat u korist svoje ekipe.
"Zabilježili smo važnu pobjedu protiv veoma opasne ekipe. Rudar se dobro brani, a mi smo poznati da slabo probijamo bunker. Ipak, na sreću smo ovu smo utakmicu pobjedili i nismo ponovili greške iz nekih prehodnih utakmica. Sa nova tri boda još smo bilže vrhu, a do kraja ćemo pokušati zauzeti prvo mjesto", kaže mladi fudbaler Rođenih.
Ipak ovaj talentovani fudbaler Veleža i pored dobrih igara svog kluba, nije baš najzadovoljniji.
"Nisam nikako zadovoljan sa svojom minutažom. Znam da mogu puno toga pokazati i jednostavno sam željan igre. Rekao sam to i treneru Ibrakoviću. Do sada sam za prvi tim odigrao 100 minuta i zabio tri gola. Ukoliko budem dobijao više prilika, siguran sam da će biti još golova. Mislim da kvalitetom zaslužujem mjesto u prvoj ekipi i učinit ću sve da "zacementiram" svoju poziciju među prvih jedanaest", rekao je za naš portal mladi Duraković.
Ni trener Veleža nije ostao imun na dobre igre svog mladog igrača. Za igru Durakovića, Ibraković ima samo riječi hvale.
"Dženan je velika perspektiva, ne samo Veleža, nego i bosanskohercegovačkog fudbala. Mlad je, ali već se ozbiljno nameće i ukoliko nastavi dobro raditi siguran sam da će napraviti sjajnu karijeru. Iz utakmice u utakmicu dobija sve više prilika, koje on na najbolji način koristi. Moramo ga dozirati sa nastupima jer je još uvijek mlad, ali mislim da je današnji Velež najbolji tim za mlade igrače, a ovu tvrdnju pokazuje i prosjek godina naše momčadi. Ponavljam, Dženan je velika perspektiva, a njegova glad za igranjem je ono što me posebno veseli", rekao je za SportSport.ba šef struke Veleža, Abdulah Ibraković.
Piše: A. Jelić
Ponedjeljak, 02.11.09. 12:32.

Jedan od najtalentovanijih igrača u našem prvenstvu je fudbaler Veleža Dženan Duraković. Utakmicu protiv Rudara počeo je na klupi, ali samim ulaskom preokrenuo je rezultat u korist svoje ekipe.
"Zabilježili smo važnu pobjedu protiv veoma opasne ekipe. Rudar se dobro brani, a mi smo poznati da slabo probijamo bunker. Ipak, na sreću smo ovu smo utakmicu pobjedili i nismo ponovili greške iz nekih prehodnih utakmica. Sa nova tri boda još smo bilže vrhu, a do kraja ćemo pokušati zauzeti prvo mjesto", kaže mladi fudbaler Rođenih.
Ipak ovaj talentovani fudbaler Veleža i pored dobrih igara svog kluba, nije baš najzadovoljniji.
"Nisam nikako zadovoljan sa svojom minutažom. Znam da mogu puno toga pokazati i jednostavno sam željan igre. Rekao sam to i treneru Ibrakoviću. Do sada sam za prvi tim odigrao 100 minuta i zabio tri gola. Ukoliko budem dobijao više prilika, siguran sam da će biti još golova. Mislim da kvalitetom zaslužujem mjesto u prvoj ekipi i učinit ću sve da "zacementiram" svoju poziciju među prvih jedanaest", rekao je za naš portal mladi Duraković.
Ni trener Veleža nije ostao imun na dobre igre svog mladog igrača. Za igru Durakovića, Ibraković ima samo riječi hvale.
"Dženan je velika perspektiva, ne samo Veleža, nego i bosanskohercegovačkog fudbala. Mlad je, ali već se ozbiljno nameće i ukoliko nastavi dobro raditi siguran sam da će napraviti sjajnu karijeru. Iz utakmice u utakmicu dobija sve više prilika, koje on na najbolji način koristi. Moramo ga dozirati sa nastupima jer je još uvijek mlad, ali mislim da je današnji Velež najbolji tim za mlade igrače, a ovu tvrdnju pokazuje i prosjek godina naše momčadi. Ponavljam, Dženan je velika perspektiva, a njegova glad za igranjem je ono što me posebno veseli", rekao je za SportSport.ba šef struke Veleža, Abdulah Ibraković.
- fakat
#337 Re: FK VELEŽ
Crvena je boja krvi
Velez igra, Mostar grmi
Velez igra, Mostar grmi
-
MostaracVelezovac
#338 Re: FK VELEŽ
POSTANI CLAN FK VELEZ - uplate preko interneta
Postani punopravni clan FK Velez - http://www.rodjeni-mostar.com/novo/vije ... &fn_id=326
Clanska karta za 2009/2010 godinu je 20 Eura za raju po dijaspori i 15 maraka za raju u BiH.
Clanske se mogu uzeti posebno ili u paketu zajedno sa pristupom za DIREKTAN prenos preko interneta svih domacih utakmica Veleza na www.fkvelezlive.com.
Paket za clansku kartu + direktan prenos SVIH domacih Velezovih utakmica za polusezonu 2009/2010 je 70 Eura.
Hajmo sad - Svi po svoju clansku karticu.
Forza Velez!!!
Postani punopravni clan FK Velez - http://www.rodjeni-mostar.com/novo/vije ... &fn_id=326
Clanska karta za 2009/2010 godinu je 20 Eura za raju po dijaspori i 15 maraka za raju u BiH.
Clanske se mogu uzeti posebno ili u paketu zajedno sa pristupom za DIREKTAN prenos preko interneta svih domacih utakmica Veleza na www.fkvelezlive.com.
Paket za clansku kartu + direktan prenos SVIH domacih Velezovih utakmica za polusezonu 2009/2010 je 70 Eura.
Hajmo sad - Svi po svoju clansku karticu.
Forza Velez!!!
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#339 Re: FK VELEŽ
Forza Velez

- karanana
#340 Re: FK VELEŽ
Forza Velez! Sutra se vracamo na puteve pobjede i u utrku za evropu i biljezimo 3 boda protiv pitica.
-
MostaracVelezovac
#341 Re: FK VELEŽ
Prenos utakmice VELEZ - SARAJEVO mozete pratiti UZIVO preko www.fkvelezlive.com
Slika i ton prenosa su do sada uvijek bili odlicni. Tekma pocinje u 15:00h.
Mozete uplatiti ovaj jedan prenos za 8 Eura ili citavu polusezonu utakmica Veleza za 55 Eura. Ove polu-sezone Velezu dolaze: Sarajevo, Zeljo, Leotar, Borac, Zrinjski, Siroki ...
Clansku karticu Veleza mozete uzeti u paketu sa prenosom svih utakmica ove polu-sezone.
Slika i ton prenosa su do sada uvijek bili odlicni. Tekma pocinje u 15:00h.
Mozete uplatiti ovaj jedan prenos za 8 Eura ili citavu polusezonu utakmica Veleza za 55 Eura. Ove polu-sezone Velezu dolaze: Sarajevo, Zeljo, Leotar, Borac, Zrinjski, Siroki ...
Clansku karticu Veleza mozete uzeti u paketu sa prenosom svih utakmica ove polu-sezone.
- karanana
#342 Re: FK VELEŽ
ja idem na tekme uzivo. nema boljeg osjecaja nego sa djavolima biti na tribini i pjevati: mi pjevamooooo, navijamooooo i samo tebe volimooooooo, jer ti si boooog i zivot moooooj, jer ti si velez sampion
- Vikicevac
#343 Re: FK VELEŽ
Kažu da je neko bio bjen na Bradini pa ko je nek se javi
Slijedeci put jadna li vam majka 
-
King_Arthur
#344 Re: FK VELEŽ
velez ili siroki kad igraju protiv sarajevskih timova nema prenosa tekmi a kada se igra protiv rudara,borca... onda je prenos tu :S ne kontam i dalje. ok derbi je kakav takav ali kad je sarajevo gostovalo u vrapcicima ili zeljo u sirokom nasao se izgovor da se tekme ne prenose ccc
svasta fkt
sretno velezu danas da mlatnu listicu

svasta fkt
- Mjesanac
#345 Re: FK VELEŽ
Samo je FK Velez u mom srcu.
"Raja s tribina, ustvari, nikad nije ni otišla. Samo su tribine izmještene, proširene. Od USA i Canade, do Australije. Od vrha Skandinavije do rta Dobre Nade."
"Raja s tribina, ustvari, nikad nije ni otišla. Samo su tribine izmještene, proširene. Od USA i Canade, do Australije. Od vrha Skandinavije do rta Dobre Nade."
- ultima_palabra
#346 Re: FK VELEŽ
Samo naprijed rođeni
Može li se otključati Premijer Liga ili FKŽ, bezveze se radi antipropaganda foruma
Može li se otključati Premijer Liga ili FKŽ, bezveze se radi antipropaganda foruma
- Rauber
#347 Re: FK VELEŽ
Eeee ovog kloca sto napravi penal
Hadzidzulbic KRALJ
Hadzidzulbic KRALJ
- karanana
#348 Re: FK VELEŽ
fk sarajevo ne dozvoljava da se njihove utakmice prenose na bht-u. a zasto nije prenosena siroki-zeljo nemam pojma.King_Arthur wrote:velez ili siroki kad igraju protiv sarajevskih timova nema prenosa tekmi a kada se igra protiv rudara,borca... onda je prenos tu :S ne kontam i dalje. ok derbi je kakav takav ali kad je sarajevo gostovalo u vrapcicima ili zeljo u sirokom nasao se izgovor da se tekme ne prenose ccc
svasta fktsretno velezu danas da mlatnu listicu
![]()
hadzi-dzulbic, hadzi-dzulbic. majstor. ja mislim da je ovo treci penal koji je skinuo u 4 zadnje utakmice.
-
palermo
#349 Re: FK VELEŽ
Imam jedno pitanje za ove što su gledali preko tv utakmicu Velež-Široki, dakle kako je vama izgledala utakmica, je li valjala. Meni je sa tribine izgledala baš dobra, odavno nisam gledao bolju utakmicu u ovoj našoj ligi, pa eto čisto da upitam je'l to samo doživljaj sa tribine, ili je i objektivno bila dobra utakmica.Inače, onaj penal, bio sam 200% uvjeren da nije bio penal, kao i svi oko mene, poslije vidim na tv, penal čist k'o suza (dobro, haj , možda je prije bio faul, al to zanemarimo) što ti je "objektivno" oko navijača i naravno što ti je gledanje utakmice bez ponovljenog usporenog snimka.
-
elSaik
#350 Re: FK VELEŽ
Kakve su bile one prije nje, ova je bila super.