tuča
-
radijator
stočaru, najpametnije bi ti bilo da se uhvatiš svog stada i njegove kulture, ostavi se ovih tema. hem nečeš ništa postići, hem ispadaš prilično tupav. navijački pokret i subkultura će sigurno nastaviti da žive u ovom gradu, imao ti problema na moru ili ne.
- Salko sto je u vodu skako
ovako je to bilo na stadionu
http://www.24sata.info/7240
Livorno i na Koševu: Navijači Hrvatske na tribini stadiona formirali ustašku oznaku "U"

Livorno i na Koševu: Navijači Hrvatske na tribini stadiona formirali ustašku oznaku "U"

-
pinkzelena
stochar wrote:haveru, meni zaista nije cilj da sutra kad odem negdje u hrvatsku dobijem po pichci kad kazhem 'vozdra' i to zahvaljujuci sacici huligana chiji se plemeniti gest premlacivanja djece iz rijeke koji sebe nazivaju 'armada' ovdje hvali i velicha kao da je u najmanju ruku humanitarna akcija ili kao da su spasili citavu zgradu od pozhara.ibro dirka wrote:zaista uzasavajuce, dvadesetak huligana koji su dosli iz rijeke zbog marisanja i fol dokazivanja neke sile, dobili po pi@ki. gdje je unprofor kad nam najvise treba?
otisli su, a sarme probali nisu. gdje ce nam dusa?
ps: ruke (a bogami i noge) im se pozlatile, pa bile hz ili kospicari.
jeste li vi normalni? kakvim vi kvaziteorijama, kvaziideologijama i supkulturama pravdate ovaj postupak? to sto je nesto kao supkultura ne mora znachiti da je ispravno, i skinheadsi kad prebiju imigranta u berlinu (mozhe on biti i iz BiH) za to imaju itekakvo opravdanje u svojim glavama! imaju goebelsa, hitlera i mengelea kao pokrice i to je njima sve savrsheno normalno k'o sto je i tebi normalno da kazhesh 'to je supkultura'.
da li bi tako pricao da te sutra zbog ovog namaraju u makarskoj ili u tucepima? ili da ti namaraju brata ili rodjaka koji jedva da ima 18 godina? rek'o bi mu: to shto su ti oko izbili flashom, nije ono shto mislish, to ti je SUPKULTUUUUUUUUURA! da li bi ti to bila supklultura? jeste li vi svjesni koliko je bolesno ono shto je ova grupa uradila usred grada? niste? onda ne mozhete biti svjesni da je opravdavanje ovog china josh bolesnije!
Jadna djeca iz Rijeke..sjedili mirno,nista nisu uradili...
I evo bas se sad sekiram kako ces ti na more
da ti se guza prepala kako ces u Makarsku,a ne zato sto volis grad i mrzis huliganstvo.
Ne brini ti nista,gospoda je to..nisu oni ko mi,nece te niko dirati..
Bas se njih *ebe odakle si ti..i bas ce se neko sjecati ovog incidenta.
Nekako si s ovim postom izdao svoj grad..cuj..kako ce na more..
cccc.....
I nemoj da izmisljas brate,niko jos nije opravdao huliganstvo,nego pojedini forumashi ne daju da se sva krivica svali na ove nase.. sto je sasvim ok.
-
shadow
Armada je dosla u casual varijanti, znali su sta rade i sam njihov dolazak u centar grada je provokacija. Da smo ih pustili da cugaju, zajebaju se i od ovog naprave izlet tek bi to bilo porazavajuce. Ovako, ponosam sam na HORDE a kome se ovaj chin ne svidja nek ode do kiseljaka i naguzi se.
-
klixober
Zao mi je sto ovi likovi nisu nalupani.Uvijek nevini nastradaju.Salko sto je u vodu skako wrote:ovako je to bilo na stadionu![]()
-
Ali_G
Da jos malo pojasnimo:
- Pedesetak Zagrepčana sjedilo je u unutrašnjosti kavane. Kada su naišli kohortaši, Zagrepčani su izišli van i počeli ih gađati bakljama. Uto je nekoliko stotina Osječana uzvratilo istom mjerom - bakljama i kamenjem. Dinamovci su pobjegli natrag u kavanu. Baklje jednih i drugih zapalile su sjedalice na stolicama, tendu i tapison. Sve je gorjelo.Porazbijali su stakla i potpuno demolirali unutrašnjost kavane - govori šokiran događajem Alan Kelenić iz Tenje, vlasnik Gradske kavane, koji se u vrijeme općeg “rata” našao na mjestu događaja.
Nakon sukoba bio je strašno ljut na nepravovremenu reakciju osječke policije.
al mozda su i ovo neka djeca bila, nacionalni sukob, gostoprimstvo...
- Pedesetak Zagrepčana sjedilo je u unutrašnjosti kavane. Kada su naišli kohortaši, Zagrepčani su izišli van i počeli ih gađati bakljama. Uto je nekoliko stotina Osječana uzvratilo istom mjerom - bakljama i kamenjem. Dinamovci su pobjegli natrag u kavanu. Baklje jednih i drugih zapalile su sjedalice na stolicama, tendu i tapison. Sve je gorjelo.Porazbijali su stakla i potpuno demolirali unutrašnjost kavane - govori šokiran događajem Alan Kelenić iz Tenje, vlasnik Gradske kavane, koji se u vrijeme općeg “rata” našao na mjestu događaja.
Nakon sukoba bio je strašno ljut na nepravovremenu reakciju osječke policije.
al mozda su i ovo neka djeca bila, nacionalni sukob, gostoprimstvo...
- sekiracija
Odavno ne vidjeh ovoliko starih forumasa i masica na jednoj temi kao na ovoj
masala masala
Nego, Stocar odi ba na Tenenrife jeftinije ti je od Makarske i Tucepa
a izenske im nisu onako blijede
Nego, Stocar odi ba na Tenenrife jeftinije ti je od Makarske i Tucepa
a izenske im nisu onako blijede
-
bos
...nekad je zaista bolje da cak i ti se suzdrzis od komentara...mIRCerka wrote:nemojte nas vise braniti pliz....radijator wrote: Ovi momci i nisu išli da borde reprezentaciju.
Horde zla ne borde i ne idu na utakmice reprezentacije.
Horde zla brane čast grada.
U navijačkom svijetu, koji je jaaaako raširen po zapadno-evropskim zemljama za kojima vidim ovdje mnogi sline (a vrlo lako možete nabaviti dokumentarce "The Real Football Factories" i malo se informisat o navijačkom pokretu u engleskoj i ostatku svijeta), kada ti protivnička grupa (navijača) dođe u grad, na tebi je da ih napadneš i zgaziš, da odbraniš čast grada tako da im više nikad ne naumpadne da ponovo dođu, barem ne na taj način, znači da se šetkaju centrom, ispijaju pive, pjevaju pjesme i sl.
Dakle, svi vi europejci, kulturno osvještene ljenčuge koje bi mirno da ispijaju kafe, prezentuju nove modne detalje i smekaju trebe, slobodno zaobiđite ovu temu, jer svojim postovima ništa nećete postići. Navijački pokret u gradu Sarajevu je u fazi ponovnog rađanja, i za par godina tek možemo očekivat prave haose u gradu sa protivničkim navijačima (naravno ako isti budu spremni da dođu u naš grad). Ali kome ja ovo pričam.... Haj živili
-
pudlica
sasanjo wrote:sta vam to bode ochi?
ako moze objasnjenje neko...
zato sto manijaci nisu mogli to uraditi i jos ih bbb u vlastitom gradu otjerao sve,ja mogu dati sta hocete da su se manijaci u ferhadiji fajtovali da niko ne bi ovo pricao sto oni sad pricaju
-
sasanjo
pa ja koliko sam vidio po "nekim" forumima i koliko sam obavjesten da oni ne diraju BBB jer su u dobrim odnosima sa njima?!pudlica wrote:sasanjo wrote:sta vam to bode ochi?
ako moze objasnjenje neko...
zato sto manijaci nisu mogli to uraditi i jos ih bbb u vlastitom gradu otjerao sve,ja mogu dati sta hocete da su se manijaci u ferhadiji fajtovali da niko ne bi ovo pricao sto oni sad pricaju
ne znaju ni oni sta ce sa sobom (narodski: kud gone)
- GandalfSivi
Nije ovo do manijaka, ovo je samo da se pametuje i prosipa lafo pacifizam i gdje mu nije mjesto...
- Salko sto je u vodu skako
ARMADA: Na Ferhadiji stojimo nikog se ne bojimo...evo i slika armade iz sarajeva

- stripiii
Blago recenoveca_sa wrote:ja sam sad cuo da su tog lika ufatili poslije utakmice i da su ga drotovi ubili ko pasceregal wrote:Sad vidio na FTV snimak kako lik na jugu spuca nogom drota u glavu, jel to taj uhapseni, zna li se jel poslije zgazen!?
-
kijameta
stochar wrote:haveru, meni zaista nije cilj da sutra kad odem negdje u hrvatsku dobijem po pichci kad kazhem 'vozdra' i to zahvaljujuci sacici huligana chiji se plemeniti gest premlacivanja djece iz rijeke koji sebe nazivaju 'armada' ovdje hvali i velicha kao da je u najmanju ruku humanitarna akcija ili kao da su spasili citavu zgradu od pozhara.ibro dirka wrote:zaista uzasavajuce, dvadesetak huligana koji su dosli iz rijeke zbog marisanja i fol dokazivanja neke sile, dobili po pi@ki. gdje je unprofor kad nam najvise treba?
otisli su, a sarme probali nisu. gdje ce nam dusa?
ps: ruke (a bogami i noge) im se pozlatile, pa bile hz ili kospicari.
Vidi,njega strah kako ce na more,pravo mi te zao pa da ti pomognem.Smrsala mi je zena,pa ima jedno 10-tak suknji viska,pa mozda tebi mogu,da se maskiras,a ima i sminke i vazelina.Javi se,da te ne bude strah.
Hrvatski navijaci
jeste li vi normalni? kakvim vi kvaziteorijama, kvaziideologijama i supkulturama pravdate ovaj postupak? to sto je nesto kao supkultura ne mora znachiti da je ispravno, i skinheadsi kad prebiju imigranta u berlinu (mozhe on biti i iz BiH) za to imaju itekakvo opravdanje u svojim glavama! imaju goebelsa, hitlera i mengelea kao pokrice i to je njima sve savrsheno normalno k'o sto je i tebi normalno da kazhesh 'to je supkultura'.
da li bi tako pricao da te sutra zbog ovog namaraju u makarskoj ili u tucepima? ili da ti namaraju brata ili rodjaka koji jedva da ima 18 godina? rek'o bi mu: to shto su ti oko izbili flashom, nije ono shto mislish, to ti je SUPKULTUUUUUUUUURA! da li bi ti to bila supklultura? jeste li vi svjesni koliko je bolesno ono shto je ova grupa uradila usred grada? niste? onda ne mozhete biti svjesni da je opravdavanje ovog china josh bolesnije!
Vidi stochara strah ga,kako ce na more,ee pravo mi te zao pa da ti pomognem.Zena mi je smrsala,pa ima jedno desetak suknji viska,mozda ti mogu, da se maskiras,a ima i sminke i vazelina.Nemoj da te strah,ne damo mi tebe.
Hrvatski navijaci su deklarisani fasisti,fasizam se ne gleda i ne tolerise,protiv njega se bori.
- uvjek dobar gost
Ma slomi sve... dosta je i bilo našeg merhametluka... ako je istina da su pjevali nacističke - ustaške pjesme.... kažem ako je istina....
A sreća im je što Ćele nije bilo u Kiborgu...bili bi napucani....
I svaki put kad se nešto tako desi... treba slomiti sviju......
a rizik je svaki put kad mi odemo u Split... Zagreb... Beograd... Niš...
Naši navijači se vraćaju bez prstiju... dobro namarani... a kad mi pokažemo zube... jazuk je...
Sjeća li se iko ičega više... ili svi imamo kolektivnu amneziju....
Naravno i meni se gadi nekad način navijanja naših... jer ovo je zemlja Bosna i Hercegovina ,a za nju igraju ljudi svih nacionalnosti... i ne treba zbog njih navijato onako seljački....
A sreća im je što Ćele nije bilo u Kiborgu...bili bi napucani....
I svaki put kad se nešto tako desi... treba slomiti sviju......
a rizik je svaki put kad mi odemo u Split... Zagreb... Beograd... Niš...
Naši navijači se vraćaju bez prstiju... dobro namarani... a kad mi pokažemo zube... jazuk je...
Sjeća li se iko ičega više... ili svi imamo kolektivnu amneziju....
Naravno i meni se gadi nekad način navijanja naših... jer ovo je zemlja Bosna i Hercegovina ,a za nju igraju ljudi svih nacionalnosti... i ne treba zbog njih navijato onako seljački....
- strong69
Stani ba stochar... Da razjasnimo...stochar wrote: haveru, meni zaista nije cilj da sutra kad odem negdje u hrvatsku dobijem po pichci kad kazhem 'vozdra' i to zahvaljujuci sacici huligana chiji se plemeniti gest premlacivanja djece iz rijeke koji sebe nazivaju 'armada' ovdje hvali i velicha kao da je u najmanju ruku humanitarna akcija ili kao da su spasili citavu zgradu od pozhara.
Situacija 1:
Navijas za Zelju, pripadas prvoj ekipi koja ide na gostovanje u ZG. Ides sa namjerom da napravis belaj i tucu. I ako dobijes batine to je sasvim normalno. Zar ne?
Situacija 2: Ides u Zg, ne ides sa ekipom, ne pokazujes navijacka obiljezja. Niko ne treba da te dira i to bih uvijek osudio.
U situaciji 1, normalno je bude problema. Iz situacije 2 vidis da ne opravdamo da nekog prebiju samo zato sto je iz Rijeke. Jednostavno, zar ne? I tu nema nikakvo kvazi. Ja sam upoznao navijaca Heartsa u Sarajevu koji mi prica kako obuce dres svog tima i uputi se u dio grada u kojem su protivnicki navijaci. I to sam. Naravno da dobije batine ali tako zasluzi postovanje kod "svojih". Jel´ to OK i kakva je to psihologija to je za druge teme...
- DaysleepeR

Evo mene buraz u Splitu prije 10 dana i vidi šta mi piše na leđima
A sve konto priče da ti prijateljstva otvaraju mnoge mogućnosti a posebno slobodu da hodaš gdje god hoćeš sa simbolima svoje države na koju si ponosan.
Iste ovakve slike imam i iz mnogo radikalnijih sredina, pa me niko nije krivo pogledao.
Pa se vi samo tucite.
Volio bih vidjeti ove huligane sa navijačkim šalom u istom tom Splitu kad su već ovako hrabri