Hadzinice bona, zdebljat cete sehadzinica wrote:ma ja ti pomalo "ruzne" navike imam, dvoje djece-bebice, pa onda kad legnu ja n atenane zavrsavam sve one kucne obaveze, skuham, peglam, jedemsurajaa wrote:hadzince bona, sto ne spavas, je li se to u miru pripremas za sutrasnje spravljanje delicijahadzinica wrote:i ko kaze da ljubav ne ide preko stomaka!
???
P.S. a gdje su tvoje slike, nemoj da zachatavas temu![]()
![]()
pozdrav svima, pratim vas...bolna je ovo tema za mene, aalli pogazit cu ssvoj ponos i lagano sepa se zna i desiti da se ogladni pa u neka doba nesto spremim na " brzaka". neku no9c u 2 sata pravila palacinke
![]()
kad hocu da slikam, baterija slaba... sinoc iznijela na sofru ..dok sam se okrenula rascoplali mi gibanicu.. pa nije bilo za slikanja![]()
bice, bice..skupicu pa postiram
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
mamica papucarka
-
mamica papucarka
kekshadzinica wrote:mamica 31 wrote:Hadzinice bona, zdebljat cete sehadzinica wrote: ma ja ti pomalo "ruzne" navike imam, dvoje djece-bebice, pa onda kad legnu ja n atenane zavrsavam sve one kucne obaveze, skuham, peglam, jedempa se zna i desiti da se ogladni pa u neka doba nesto spremim na " brzaka". neku no9c u 2 sata pravila palacinke
![]()
kad hocu da slikam, baterija slaba... sinoc iznijela na sofru ..dok sam se okrenula rascoplali mi gibanicu.. pa nije bilo za slikanja![]()
bice, bice..skupicu pa postiramcuj u 2 h palacinke pec
![]()
![]()
ma necu mamice, s dvoje djece to se preko dana sve istrosi, a preko noci...
- -danTe-
Dirty Harry wrote:Respect! Još ako dodaš npr. hrenovke ... gdje će ti biti krajtech10 wrote:Moj krajnji domet.![]()
![]()
(I sam sam ti takav)
slazes se
nista vise osim toga ne treba
kakve tikvice i slicne stvari
ovo je gotovo za 5 min.i jos se odlicno najedes
-
micika
Pa misa mu,kuha li ovdje iko ista??? Fluid se ispalio
Izgleda hadzinica i ja jedine zvrke...ne izlazimo iz kuhinje.Eeeee,moja hadzinice,blago nasim hadzijama
U ove vrele dane,za rucak cesto jedem samo povecu porciju salate.Ovako ja sebi ugodim

Izgleda hadzinica i ja jedine zvrke...ne izlazimo iz kuhinje.Eeeee,moja hadzinice,blago nasim hadzijama
U ove vrele dane,za rucak cesto jedem samo povecu porciju salate.Ovako ja sebi ugodim

-
Leonid Breznjev
to micika! svaka cast! jel ovo bulgur-riza?
-
micika
Nije Bulgur,nego je obicna "baldo" riza.Spremim ja jedan dan i bulgur,ne brini.Postala sam strucnjak za tursku kuhinju
Znas li sta je kisir? Isto se pravi od bulgura,ali onog sitnog?? Moje omiljeno jelo
I to cu spremiti jedan dan.I humus,oooooooo,to je tek umijece
pa mercimek corba,pa tarhana
yaprak sarma 
Znas li sta je kisir? Isto se pravi od bulgura,ali onog sitnog?? Moje omiljeno jelo
-
Leonid Breznjev
naravno da mi je poznato!micika wrote:Nije Bulgur,nego je obicna "baldo" riza.Spremim ja jedan dan i bulgur,ne brini.Postala sam strucnjak za tursku kuhinju![]()
Znas li sta je kisir? Isto se pravi od bulgura,ali onog sitnog?? Moje omiljeno jelo![]()
I to cu spremiti jedan dan.I humus,oooooooo,to je tek umijece
![]()
pa mercimek corba,pa tarhana
![]()
yaprak sarma
a hommus bi lahme, eeeee to je vec nesto! radujem se vec slikama! i odoh da kuham!
- dalmatinka
Recite mi jede li se kod vas tušt? Ja ga ne propuštam u ovo doba godine.
Rjeđe ga kuham, ali u salati mi je svaki dan.

- dacina_curica
de se vi preselite malo blize meni, da ja mogu kod vas ponekad na rucak "banuti"
Amidza Arslo, Dado trazi recepte za sva tvoja remek djela (kaze hoce da bude isti ti kad poraste)
Amidza Arslo, Dado trazi recepte za sva tvoja remek djela (kaze hoce da bude isti ti kad poraste)
-
Aorta
@ Arslan: Hvala! Pitanje: je li ono pile u rerni "butterflied"? Ne znam kako se na nasem kaze, ali odreze se kicma i pile se rastvori da prse i bataci legnu po povrsini?Arslan wrote:prelijep tanjir aorta, i ostale slike samo za pohvale! super su!Aorta wrote:Kao sto to biva u nasem domu, topli objed pocinje sa supom. Danas sam se extra potrudila, cak angazovala i pomoc. Soup du jour je Begova Corba.
@ Micika: u pravu si, sve je do mahune. Ovdje sam samo par puta naisla na fine, mlade mahune "bez koncica". : ) Turci ih sigurno dobro pripremaju. Thx za recept.
@ Hadzinica: Kako pravis tijesto za rolat?
Danas nisam nista spremala -- leftover corba mi je bila rucak, a slijedio je kolac od oraha i cokolade sa blagim ukusom narandze. Give credit where it's due: mama ga je napravila, ali ja sam gledala i pomogla. Broji li se? : )

-
Leonid Breznjev
nisam nista rezao, otvorio samo kod bataka (slika), kako i kod krila i stavio zacine unutra (osolio), razrezao prsa izmedju filea, tako da bi sva pileca mast mogla da izadje napolje!Aorta wrote:
@ Arslan: Hvala! Pitanje: je li ono pile u rerni "butterflied"? Ne znam kako se na nasem kaze, ali odreze se kicma i pile se rastvori da prse i bataci legnu po povrsini?
kolac je baska fin i naravno da se broji, bar sto se mene tice! ko gleda i pomaze danas, sutra ce sam napraviti!
-
Leonid Breznjev
kad smo vec kod teme!
inspirisan micikinom rizom, veceras bijahu....
riza u poshiranom mantilu od zuchetia i gratinirani smudj sa bademom...

- StLouis
ja ovu biljku imam u vrtu i uvijek mislim da je korov a sve mi je nekako zao iskorijenitiAorta wrote:Dalmatinka, izgleda yummy. Sta je tust?dalmatinka wrote:Recite mi jede li se kod vas tušt? Ja ga ne propuštam u ovo doba godine.
- dalmatinka
To i jeste korov, odnosno samonikla jestiva biljka, miješa se sa zelenom ili nekom drugo salatom dok je mlada, odnosno dok se ne počnu pojavljivati sjemenke na vrhovima ( najprije žute, a onda pocrne), ili se kuha skupa s blitvom, dovoljno 2-3 min kuhanja,StLouis wrote:Aorta wrote:ja ovu biljku imam u vrtu i uvijek mislim da je korov a sve mi je nekako zao iskorijenitidalmatinka wrote:Recite mi jede li se kod vas tušt? Ja ga ne propuštam u ovo doba godine.
Dalmatinka, izgleda yummy. Sta je tust?kako se ovo priprema??
http://en.wikipedia.org/wiki/Portulaca_oleracea
-
Aorta
Oh.My.God. Ja prvo jedem ocima. : ) Izgleda zaista lijepo, a mogu misliti da je veoma ukusno, pogotovo ako je ovo basmati riza (? dugo zrno). Imas li dobru mandolinu? : ) Jesu li ovo mrvice po ribi, pa onda bademi, ili neka posebna zaprshka?Arslan wrote:kad smo vec kod teme!![]()
![]()
![]()
![]()
- dalmatinka
Večera opet mediteranska, brzo i lagano:

Glavne zvijezde prije prženja: list, minijaturni pic i dva špara (nazivi ribe).

Glavne zvijezde prije prženja: list, minijaturni pic i dva špara (nazivi ribe).

-
King Kikapu
u ovom momentu sitno narezani pileci fileti su marinirani u maslinovom ulju obilno zacinjenim chillijem. tu su vec svoja dva sata, a ostace jos neki sahatak, taman da upiju miris i ljutinu. u medjuvremenu je i smjesa za tortilje odlezala svoje te ce biti izlozena termickoj obradi...update sa fotkama sutra.
-
King Kikapu
piletina u marinadi od maslinovog ulja i chillija

nakon termicke obrade sa paprikom, kuhanim grahom i kukuruzom

tortille (jaja, mljeko, brasno, palenta)

servirano

ili

eto

servirano

ili

eto
-
The_Fluid
-
mamica papucarka
ijaooooo, evo moje hraneThe_Fluid wrote:Ne stigoh ranije postaviti sve sto se jelo (i pilo), no sve je zabiljezeno. Idemo redom, jucer su za rucak bile njokice sa zapecenim paprikama i blago zapecenim paradajzom (sve prelivenom sesamom i persunom):
Vise fotografija ovdje.
-
mamica papucarka
btw, hadzinice, danas sam pravila one tvoje fasirane snicle u koje se nareze tikvica
super su ispale. Uz to cannelloni os spinata i sira 
- Lace
e ovo izgleda njam njam...mada ne volim ljute i jake zacine i umake (tipa chili)King Kikapu wrote:piletina u marinadi od maslinovog ulja i chillija
servirano
ili
eto

Mrkva u jogurtu sa bijelim lukom