discus herniae
Moderator: anex
-
bumerangss
#326 Re: discus herniae
Imam diskus herniju u lumbalnom dijelu vec 11 mjeseci ne znam tacno izmedju kojeg prsljena jer kad sam trebao uraditi CT isti je bio u kvaru ali uradio sam emng, neurolog je trazio samo desne noge jer sam imao dijagnozu pareza nedvus peroneusa dexter i stopalo desne noge mi nije bilo bas skroz palo ali sam osjetio slabost i nisam mogahidati na peti desne noge. Isao sam 22 dana na fizikalne UZ tens struja uz ampulu milgame i vjezbe... sve to je bilo prije 11 mjeseci i do danas mi je noga mnogo bolje ali i dalje ne mogu hodati na petama tj na lijevoj mogu ali kad pokusam desno stopalo mi ipak dira pod. Ibto bi sve bilo koliko toliko ok da me svako jutro ledja ne bole... ja ujutru jedva ustanem jedva se sagnem i tako sat-dva i malo mi bude lakse. Sve to mi je jako dojadilo jer mi smanjuje kvalitet zivota i ozbiljno razmisljam o operaciji diskus hernije. Naravno prije toga bih trebao uraditi CT MRI da se vidi tacna lokacija i obim "havarije".
Molim one koji su operisali diskus herniju, pogotovo u Sarajevu jer ja bih tu ako se odlucim, da mi kazu svoja iskustva sto opsirnije jer me zanima svaki detalj. Koji hirurg to najbolje radi, koliko se bude u bolnici, koliko traje operacija, boli li nakon operacije, koliki je i kakav postoperativni oporavak sta se preporucuje a sta zabranjuje, koje su moguce komplikacije i koliko su one ceste, je li operacija rijesila problem bola i da li boli poslije... sve mebzanima.
Unaprijed veliko HVALA
Molim one koji su operisali diskus herniju, pogotovo u Sarajevu jer ja bih tu ako se odlucim, da mi kazu svoja iskustva sto opsirnije jer me zanima svaki detalj. Koji hirurg to najbolje radi, koliko se bude u bolnici, koliko traje operacija, boli li nakon operacije, koliki je i kakav postoperativni oporavak sta se preporucuje a sta zabranjuje, koje su moguce komplikacije i koliko su one ceste, je li operacija rijesila problem bola i da li boli poslije... sve mebzanima.
Unaprijed veliko HVALA
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#327 Re: discus herniae
mnogi doktori govore da je to rutinska operacija poput one slijepog crijeva ali da postoje komplikacije, postoje... meni su rekli da je zadnja opcija pod noz, posto kod mene je vratna C3-C4 i C5-C6 tako da mi je doktorica koja me je vodila rekla da ako se i odlucim za operaciju da ima strucan tim u Rijeci il Splitu , tome ima preko deset godina i evome jos sam ziv
znaci nema vratolomija, skakanja, dizanja itd lagane vjezbe povremeno na fizikalne e jedino promjena vremana i nekad zaboli da mi dodje da se bacim s nebodera al navikne se... pod noz jedino kad nebi bio u stanju sad ovo tipkat ili hodat...
- Dozer
#328 Re: discus herniae
@Bumerangss
Kod tebe je vjerovanto ista stvar kao i kod mene - L4, L5, S1, s desne strane.
Ali, vec sve opisah i napisah, pa da se ne ponavljam. Samo iscitaj.
Sto se operacije ovdje tice, ja licno ne bih. A to su mi savjetovali i razni doktori. Ti kako hoces...
Kod tebe je vjerovanto ista stvar kao i kod mene - L4, L5, S1, s desne strane.
Ali, vec sve opisah i napisah, pa da se ne ponavljam. Samo iscitaj.
Sto se operacije ovdje tice, ja licno ne bih. A to su mi savjetovali i razni doktori. Ti kako hoces...
- pici
#329 Re: discus herniae
recimo meni bi operacija bila da mi ugrade sine i zasarafe tako da bi mobilnos vrata bila reducirana podosta a koliko sam mogao procitat oni koji imaju pare izmjene kompletan disk pa i prsljen i stave umjetni... mnogi sportasi primjenjuju to pogotovo NBA kosarkasi...
- Dozer
#330 Re: discus herniae
Pa...prodaj zenu
Zezam se, naravno. Da, zamjena kompletnog prsljena je OK, medjutim prsljen se mijenja ako je u njemu problem, a ne u disku... Disk je ona masa izmedju prsljenova, koja ih drzi odvojenima jednog od drugog...
Samim tim, zamjena prsljena nece nista rijesiti sto se diska tice.
Pogledaj ti tretman DiscoGelom, ovdje - http://arithera.hr/hr/kralje%C5%BEnica/ ... putem-gela
Pogledaj i ti Bumerangss, mada mislim da je kod tebe ostecenje vec preveliko, kao i kod mene, i da nisi kandidat za ovaj tretman. Kao sto ni ja nisam bio...jbg...
Zezam se, naravno. Da, zamjena kompletnog prsljena je OK, medjutim prsljen se mijenja ako je u njemu problem, a ne u disku... Disk je ona masa izmedju prsljenova, koja ih drzi odvojenima jednog od drugog...
Samim tim, zamjena prsljena nece nista rijesiti sto se diska tice.
Pogledaj ti tretman DiscoGelom, ovdje - http://arithera.hr/hr/kralje%C5%BEnica/ ... putem-gela
Pogledaj i ti Bumerangss, mada mislim da je kod tebe ostecenje vec preveliko, kao i kod mene, i da nisi kandidat za ovaj tretman. Kao sto ni ja nisam bio...jbg...
- pici
#331 Re: discus herniae
tu je izgleda samo lijecenje lumbalnog dijela kod mene je Cervikalna tj vratna kicma a blizu kicmena mozdina tako da, nebi se kocko a evo ima i uspjesnih operacija u Beogradu...
KCS je Klinicki centar SrbijePoštovani korisnici,
Ja sam na Neurohirurgiji KCS operisala C6 C7. Stavljen mi je veštački diskus i evo 3 nedelje posle operacije ja sam ko nova. Operacija je bila jedino rešenje pošto bolovi nisu prestajali ni primenom lekova ni terapijama. Nisam se pokajala. Sve je prošlo zaista bezbolno: u ponedeljak sam primljena u bolnicu, u sredu operisana a u petak sam išla kući. Trenutno sam još uvek na fizikalnoj terapiji u Sokobanjskoj zbog toga što moram da ojačam mišićne strukture. Nikakvih teškoća više nemam, potpuno sam normalna.
Operacija se kod mene pokazala kao neizbežna i drago mi je što nisam duže čekala.
-
bumerangss
#332 Re: discus herniae
Hvala vam obojci na savjetima. Trpit cu koliko mogu dok mi jedno jutro ne pukne film! Bolovi nisu jaki ali me skoro stalno po malo boli bas otprilike gdje je L5 S1. Ne pijem nikakve tablete jer mi nije jak bol i ne mazem nikakvim kremama jer smatram da je to bez veze.
Dozer, jesi li ti radio CT ili MRI i sta ti pise u nalazu? Za mene ti si zdrav jer neko ko moze uraditi 200 trbusnjaka je extra
ja ne mogu ni 5
mozda malo i od stomaka jer moram priznati da imam i viska kila i to pokusavam da skinem tako sto u prosjeku svako drugi treci dan šetam po 3-5 kilometara i nabavio sam jedan teg od željeza u koji se sa strane mogu dodavati utezi da bi bio teži i sam taj teg je tezak 12kg i za sad ne da bildam nego hocu da malo ojacam misice nadlaktice i dizem taj teg stojeci u ciklusima po 30 puta vise puta dnevno kad god udjem u spavacu sobu a i legnem na pod i taj teg dizem iznad prsa (bendj) oko 50 puta isto vise puta dnevno da bih malo ojacao i oblikovao prsne misice. I uradim par vježbica za jacanje lumbalnih misica u ležecem polozaju. Znam po nekad otici i na terme da se dobro isplivam makar jednom u 20-ak dana. Dajte mi jos koji savjet da izbjegnem operaciju 
Dozer, jesi li ti radio CT ili MRI i sta ti pise u nalazu? Za mene ti si zdrav jer neko ko moze uraditi 200 trbusnjaka je extra
- Dozer
#333 Re: discus herniae
Ti, u stvari, nemas vise vremena da trpis. Stopalo ti je pocelo padati, a onog momenta kada ti padne skroz, tada ti je skoro 100% steta nepopravljiva i taj nerv ti vise niko nece moci popraviti.bumerangss wrote:Hvala vam obojci na savjetima. Trpit cu koliko mogu dok mi jedno jutro ne pukne film! Bolovi nisu jaki ali me skoro stalno po malo boli bas otprilike gdje je L5 S1. Ne pijem nikakve tablete jer mi nije jak bol i ne mazem nikakvim kremama jer smatram da je to bez veze.
Dozer, jesi li ti radio CT ili MRI i sta ti pise u nalazu? Za mene ti si zdrav jer neko ko moze uraditi 200 trbusnjaka je extraja ne mogu ni 5
mozda malo i od stomaka jer moram priznati da imam i viska kila i to pokusavam da skinem tako sto u prosjeku svako drugi treci dan šetam po 3-5 kilometara i nabavio sam jedan teg od željeza u koji se sa strane mogu dodavati utezi da bi bio teži i sam taj teg je tezak 12kg i za sad ne da bildam nego hocu da malo ojacam misice nadlaktice i dizem taj teg stojeci u ciklusima po 30 puta vise puta dnevno kad god udjem u spavacu sobu a i legnem na pod i taj teg dizem iznad prsa (bendj) oko 50 puta isto vise puta dnevno da bih malo ojacao i oblikovao prsne misice. I uradim par vježbica za jacanje lumbalnih misica u ležecem polozaju. Znam po nekad otici i na terme da se dobro isplivam makar jednom u 20-ak dana. Dajte mi jos koji savjet da izbjegnem operaciju
Zato... ako vec mislis da nemas drugog rjesenja, onda se hvataj operacije. Jer, palo ti stopalo za mjesec-dva, i dosao u to nepopravljivo stanje, ili te oni sjebali gore i dosao u isto stanje... svejedno ti je.
Ali, operacija ti je bar 50/50% sansi, dok je cekanje 100% fula. To ti je moj savjet, a ja s tim kuburim vec 8 godina. Doduse, uspjesno, ali da sam u tvojoj fazi, ja bih odradio ovako kako ti upravo rekoh...
Druga varijanta je da probas DTK (www.nado.hr), sto sam i sam uradio. I meni je stopalo pocelo padati 2014, i nakon ovih tretmana se vratilo, a onda sam poceo s vjezbama.
Vjezbe koje si naveo su - 0. Nista postici neces. Sorry sto ti ovako kazem, ali govorim ti iz iskustva. Ti moras jacati lumbalni dio ledja, ne prsa.
Opisao sam sve sta ja radim, a to radim vec godinu i po tako. Nije bas da sam odmah mogao odradjivati sve navedeno, trebalo mi je 3-4 mjeseca, ali malo po malo i sad sam tu gdje jesam. Do kad - nemam pojma.
-
bumerangss
#334 Re: discus herniae
Hvala dozer... bas si me utješio
šalim se. Sad sam sa stopalom relativno zadovoljan kako mi je bilo prije 11 mjeseci jer ja sam u novembru 2014-te pao na poledici na stražnjicu i tad sam vjerovatno nanio najviše štete jer su me tad ledja dobro bolila i tad sam pio brufen i muskoflex i mazao fastum gelom i tek nakon 3 mjesecs sam osjetio slabost u desnom stopalu i sam sam uocio da ne mogu hodati na peti, cak sam malo i zapinjao prstima kad sam se peo uz stepenice. Tad sam dakle prije 11 mjeseci otisao doktorici i ona me uputila neurologu i on me je pregledao i vidio je da ne mogu hodati na petama i lupko mi je cekicem po koljenu i on je napisao dijagnozu pareza nervus peroneusa dekster i propisao tretman fizijatra i eto Muftic mi je bio fizijatar i on mi je propisao tu fizikalnu terapiju. Neurolog me je uputio da uradim CT jer sam mu rekao da sam pao na ledja i da od tad imam povremene bolove u ledjima i on je posumljao na duskus herniju i uputio me je da uradim emng nalaz na neurologiji i uradio sam i zakljucak tog nalaza mi je bio demijelinizacija diskretno na lijevoj a teze na desnoj nozi nepoznate etiologije sto je trebao da razjasni CT koji tad nije radio i nisam ga nikad ni uradio jer mi je kao malo bilo bolje. Doktor Muftic mi je rekao da je pad stopala indikacija za operaciju ali meni stopalo nije bilo skroz palo nego negdje oko 30% jer su mi oslabili ti mišici podizaci stopala jer kad dizem stopalo prema gore pojavi mi se tetiva na prednjoj strani potkoljenice sto je dobar znak mada ne bas toliko izraženo kao na lijevoj nozi. I od tad mi je noga dosta bolje u smislu da bolje dizem stopalo i da ne zapinjem kad se penjem uz stepenice ali i dalje ne mogu stajati na petama tj na lijevoj mogu ali na desnoj ne. Nemam bas novca a ni vremena da bih mogao ici u HR na tu dekompresiju. Jedino ako ima u Sa?
Jos malo cu odgoditi operaciju jer me užasno strah jer bi mi to bila prva operacija za 32 god života
Probat cu jos malo smrsati i raditi te vjezbe za jacanje lumbalne muskulature i nadat cu se boljem...
Jos malo cu odgoditi operaciju jer me užasno strah jer bi mi to bila prva operacija za 32 god života
Probat cu jos malo smrsati i raditi te vjezbe za jacanje lumbalne muskulature i nadat cu se boljem...
- Dozer
#335 Re: discus herniae
Nada zadnja mire...stopalo brze
Zezam se. Ma, ne cekaj ti to puno. Pad stopala nije radi misica na nozi, nego radi nagnjecenog nerva kod kicme. A to jesi sjebo tim padom.
Zezam se. Ma, ne cekaj ti to puno. Pad stopala nije radi misica na nozi, nego radi nagnjecenog nerva kod kicme. A to jesi sjebo tim padom.
- pici
#336 Re: discus herniae
to sa padanjem stopala nije zajebavanje, de ti poslusaj Muftica i gledaj da ti to otklone jer ako ti padne ... imas na NET-u dosta o tome ja jedno vrijeme nisam mogao na pete da se oslonim al mi se je povratilo, ako se ne povrati onda to je pod noz... ne igraj se.
p.s. primarijus Muftic je jako dobar al mene je primarijus Sabina spasila, da ona nije uocila nagnjecenje diskusa na vratu ja bi sad bio biljka po onim kasapima sa Koseva...
p.s. primarijus Muftic je jako dobar al mene je primarijus Sabina spasila, da ona nije uocila nagnjecenje diskusa na vratu ja bi sad bio biljka po onim kasapima sa Koseva...
-
bumerangss
#337 Re: discus herniae
Hvala vam obojci na savjetima ali jos malo cu sacekati sa operaciom na svoju odgovornost jer imam osjecaj da mi je stopalo dosta bolje nego sto je bilo ali meni je dojadila bol u ledjima koju osjetim svako jutro kad ustanem a nekad me i po danu malo zaboli. Nastojat cu u narednom periodu da ofalim jos koju kilu i da vjezbama ojacam ledjnu muskulaturu. I da, po nekad kad mi naumpadne popijem b komplex vitamine ili pronerv koji sadrzi jos jacu dozu B1 B6 i B12 vitamina koji su za obnovu nerva.
Ako mi ne bude bolje do aprila ili maja odoh snimiti MRI i posjetiti neurohirurgiju da mi kazu sta dalje
Ako mi ne bude bolje do aprila ili maja odoh snimiti MRI i posjetiti neurohirurgiju da mi kazu sta dalje
- Dozer
#338 Re: discus herniae
Ne kontas ti najbolje sta ti se govori...
Nije tebi stopalo bolje, nego ti se tijelo naviklo na to stanje. Drugim rijecima, navikli su se misici oko nerva na njegovo stanje, pa se sada vise ne grce kao ranije.
Jer - bol u ledjima, ali i niz nogu, uzrokuju misici koji se grce oko nerva koji trpi pritisak, a s ciljem da zastite nerv. Ali, kada to traje duze, tada se nerv polako pocne privikavati na to stanje, a samim tim opusta i misice oko sebe.
To onda tebi daje privid poboljsanja stanja jer su ti se samo malo misici opustili i na taj nacin si postao malo pokretljiviji, a u stvari se stanje nije promijenilo i ima tendenciju pogorsanja.
Drugim rijecima, iako se ti osjecas bolje, realno stanje nije ni malo bolje i sutra ti se moze desiti da se sagnes da svezes cipele, ili da u noci u krevetu napravis 1cm pokreta kako ne treba, pa da ostanes zakucan - sto k'o letva, sto k'o upitnik.
ProNerv je OK, vjerovatno najbolja varijanta za to, a B Complex ti nece tu puno pomoci, samo ce te natjerati da zderes i debljas se
Ono sto ne smijes cekati jeste - MR. CT ti tu takodjer nece bas puno pokazati, ali MR hoce sve. A bez MR ionako ne mozes nigdje nista raditi, ukljucujuci i tretmane koje ti dadoh u HR. Za sve ce ti svi traziti MR jer je jedini relevantan, pa eto...
Usput, kada budes isao na MR, odmah sa sobom ponesi prazan CD, i cim te snime daj im da ti to sprze na taj CD. USB stick ne pije vode jer ga ne smiju spojiti u racunar radi predostroznosti zastite od virusa, pa nemoj ni racunati s tim. Samo CD.
Nije tebi stopalo bolje, nego ti se tijelo naviklo na to stanje. Drugim rijecima, navikli su se misici oko nerva na njegovo stanje, pa se sada vise ne grce kao ranije.
Jer - bol u ledjima, ali i niz nogu, uzrokuju misici koji se grce oko nerva koji trpi pritisak, a s ciljem da zastite nerv. Ali, kada to traje duze, tada se nerv polako pocne privikavati na to stanje, a samim tim opusta i misice oko sebe.
To onda tebi daje privid poboljsanja stanja jer su ti se samo malo misici opustili i na taj nacin si postao malo pokretljiviji, a u stvari se stanje nije promijenilo i ima tendenciju pogorsanja.
Drugim rijecima, iako se ti osjecas bolje, realno stanje nije ni malo bolje i sutra ti se moze desiti da se sagnes da svezes cipele, ili da u noci u krevetu napravis 1cm pokreta kako ne treba, pa da ostanes zakucan - sto k'o letva, sto k'o upitnik.
ProNerv je OK, vjerovatno najbolja varijanta za to, a B Complex ti nece tu puno pomoci, samo ce te natjerati da zderes i debljas se
Ono sto ne smijes cekati jeste - MR. CT ti tu takodjer nece bas puno pokazati, ali MR hoce sve. A bez MR ionako ne mozes nigdje nista raditi, ukljucujuci i tretmane koje ti dadoh u HR. Za sve ce ti svi traziti MR jer je jedini relevantan, pa eto...
Usput, kada budes isao na MR, odmah sa sobom ponesi prazan CD, i cim te snime daj im da ti to sprze na taj CD. USB stick ne pije vode jer ga ne smiju spojiti u racunar radi predostroznosti zastite od virusa, pa nemoj ni racunati s tim. Samo CD.
- aurora313
#339 Re: discus herniae
U vezi umjetnih/vještačkih diskova a na bazi operacije (operisan u 39. godini a sada imam 77!), dajem vam raspon godina radi vaše orijentacije.pici wrote:tu je izgleda samo lijecenje lumbalnog dijela kod mene je Cervikalna tj vratna kicma a blizu kicmena mozdina tako da, nebi se kocko a evo ima i uspjesnih operacija u Beogradu...
Naime, ne vjerujem da se može garantovati dug vijek vještačkom disku. Između L4/L5 su stalni i ogromni pritisci i pitanje je kako će se to kasnije odraziti na 'slijeganje' kičme koja onda 'uštine' ponekada i mišićno tkivo što stvara dodatnu bol. Ako naginjete terminu 'vremešan', vještački disk je vjerovatno dobra opcija, ali ako ste mlađi, razmislite o ovome.
Mislim da bi fuzija pršljena bila daleko bolje riješenje.
- pici
#340 Re: discus herniae
upravo zbog složenosti kičme mnogima mjenjaju i dodaju vještački pršljen, naprimjer sportašima... NBA košarkaši su primjer, što zbog visine a i zbog skakanja imaju problema sa diskus hernijama, pa da bi nastavili sportski život mjenjaju im ne samo disk nego i pršljenove...
- Dozer
#341 Re: discus herniae
Tita mi... Sve vise mi licimo na auta
Crko kineticki - hajd' u servis na zamjenu. Crko prsljen - hajd' u bolnicu (servis) na zamjenu
Ali, dobro je pa bar imamo i takve mogucnosti lijecenja (popravke)...

Ja kon'to da sam medju starijima ovdje, kad ono s nama forum dijeli i Metuzalem personally
Crko kineticki - hajd' u servis na zamjenu. Crko prsljen - hajd' u bolnicu (servis) na zamjenu
Daj sliku na privaurora313 wrote: U vezi umjetnih/vještačkih diskova a na bazi operacije (operisan u 39. godini a sada imam 77!), dajem vam raspon godina radi vaše orijentacije
Ja kon'to da sam medju starijima ovdje, kad ono s nama forum dijeli i Metuzalem personally
- pici
#342 Re: discus herniae
Dozer wrote:Tita mi... Sve vise mi licimo na auta![]()
![]()
Daj sliku na privaurora313 wrote: U vezi umjetnih/vještačkih diskova a na bazi operacije (operisan u 39. godini a sada imam 77!), dajem vam raspon godina radi vaše orijentacije![]()
![]()
![]()
remont sluzba u hadzicima

- aurora313
#343 Re: discus herniae
Kažu da godine nisu važne; važno je kako se čovjek osjeća.Dozer wrote:Daj sliku na privaurora313 wrote: U vezi umjetnih/vještačkih diskova a na bazi operacije (operisan u 39. godini a sada imam 77!), dajem vam raspon godina radi vaše orijentacije![]()
![]()
![]()
Bullshit! Osjećam se kao da mi je 77!
- Dozer
-
bizet
#345 Re: discus herniae
da se prijavim, nazalost 
vec pet mjeseci bolova, nisam ranije kuburila sa ledjima, ne ovako...masivna dicsus hernija L4 cini mi se, ne znam sta to znaci ali znam da boli
neurohirurg rekao samo operacija, i ja sam tad bila bolje, zahvaljujuci vjezbama koje sam pocela raditi
i tako entuzijasticna odem kod Cebica prosle sedmice, misleci da ce me i on jos nastimsti i ja kao nova nista od operacije, sipak, nije me mogao nastimati a izgleda da je u tom pokusaju samo jos nesto zenuo
evo me opet u velikim bolovima i primam injekcije koje ovaj put nemaju ama nikakvog efekta
savjeti od vas sa istom boljkom, molim vas
primam dexametazon, apaurin i analgin...kao da i ne primam, hiljadu nozeva u desnoj strani straznjice i slazi niz nogu do stopala
ovo je treca injekcija i ja sam bas depresivna jer se bol ne smanjuje
danas kupim iskljucivo B12 pa cu i to od veceras da ukljucim u nadi da ce bar malo smiriti nerv
ima i kod nas DTK i ja sam se nadala da cu uspjeti doci do covjeka koji to radi, ali nece da me uzme dok bol ne prodje
to mi je jedina opcija prije operacije, ali me ova ponovna bol bas iscrpi
trpim bol vec dugo, stalno je ona prisutna, vise ili manje, malo dijete ne pita mama mozes li nego hajde
ugl. savjet sta da uzimam da se bol smiri...tesko hodam od bola, lezim i kad trebam ustati svaki put se istraumiram ispocetka
vec pet mjeseci bolova, nisam ranije kuburila sa ledjima, ne ovako...masivna dicsus hernija L4 cini mi se, ne znam sta to znaci ali znam da boli
neurohirurg rekao samo operacija, i ja sam tad bila bolje, zahvaljujuci vjezbama koje sam pocela raditi
i tako entuzijasticna odem kod Cebica prosle sedmice, misleci da ce me i on jos nastimsti i ja kao nova nista od operacije, sipak, nije me mogao nastimati a izgleda da je u tom pokusaju samo jos nesto zenuo
evo me opet u velikim bolovima i primam injekcije koje ovaj put nemaju ama nikakvog efekta
savjeti od vas sa istom boljkom, molim vas
primam dexametazon, apaurin i analgin...kao da i ne primam, hiljadu nozeva u desnoj strani straznjice i slazi niz nogu do stopala
ovo je treca injekcija i ja sam bas depresivna jer se bol ne smanjuje
danas kupim iskljucivo B12 pa cu i to od veceras da ukljucim u nadi da ce bar malo smiriti nerv
ima i kod nas DTK i ja sam se nadala da cu uspjeti doci do covjeka koji to radi, ali nece da me uzme dok bol ne prodje
to mi je jedina opcija prije operacije, ali me ova ponovna bol bas iscrpi
trpim bol vec dugo, stalno je ona prisutna, vise ili manje, malo dijete ne pita mama mozes li nego hajde
ugl. savjet sta da uzimam da se bol smiri...tesko hodam od bola, lezim i kad trebam ustati svaki put se istraumiram ispocetka
-
bumerangss
#346 Re: discus herniae
Razumijem te jer i ja sa istim muku mucim vec godinu
nek ti je Bog na pomoci
Ja kad me bas boli pijem melox tablete protiv bolova i popijem i apaurin. Kad me ne boli popijem pronerv a boli me stalno po malo, ujutru jedva ustanem pa mi ko malo bude bolje pa me popodne opet uštapi i moram da legnem da mi bude malo lakse...
Ja kad me bas boli pijem melox tablete protiv bolova i popijem i apaurin. Kad me ne boli popijem pronerv a boli me stalno po malo, ujutru jedva ustanem pa mi ko malo bude bolje pa me popodne opet uštapi i moram da legnem da mi bude malo lakse...
- pici
#347 Re: discus herniae

+

to pomaze kod jakih bolova al uz mirovanje, znaci nema skakutanja i sexa...za vratni dio uz iznimno jake bolove stavim ovratnik a na donjem dijeli magnetni stezni pojas, ide tens sa gelom itd itd... ovo nimulid + bosaurin mi je pripisala primarijus Sabina Saric jako dobra fizijatar doktorica, mada je i Muftic genijalac...
- Nimulid je bolji od voltarena, premda je u pitanju druga vrsta lijeka, jer nisu isti po sastavu. No, ima isti učinak, jer se koristi protiv bolova. Kutija s 30 tableta košta sedam konvertibilnih maraka (28 kuna), a voltaren od 10 tableta je 11 kuna – kazala nam je mr. ph. Verica Mimica iz “Biopharm”, apoteke na neumskoj magistrali.
voltaren ni pod razno, meni je uzrokovao srcane tegobe i hipertenziju...
-
bizet
#348 Re: discus herniae
dupli post sorry
Last edited by bizet on 06/03/2016 19:55, edited 1 time in total.
-
bizet
#349 Re: discus herniae
nakupila sam se lijekova ovih mjeseci mogu apoteku otvoriti, najveci problem vise ne znam sta bih da uzmem od tableta
melox imam, doktorica mi dala bez specijalistickog recepta, ali kad sam procitala uputstvo prepala sam se i nisam ih koristila
koristila sam ketonal duo, brufen, i na svoju ruku ponekad analgin kad su bolovi manji
cula sam da je rapten duo dobar pa sam u nedoumici
razmisljam da sutra pitam doktoricu da mi da jos jedan koktel dexametazon, analgin i apaurin a od utorka da mi uvede OHB12 ili kako se vec zovu, a ja mogu nastaviti piti ketonal ili brufen ili sta vec plus apaurin
@pici, nimulud zvuci opasno kao i melox, a cemu sluzi pilex na toj slici, kakve veze hemoroidi imaju sa ledjima?
melox imam, doktorica mi dala bez specijalistickog recepta, ali kad sam procitala uputstvo prepala sam se i nisam ih koristila
koristila sam ketonal duo, brufen, i na svoju ruku ponekad analgin kad su bolovi manji
cula sam da je rapten duo dobar pa sam u nedoumici
razmisljam da sutra pitam doktoricu da mi da jos jedan koktel dexametazon, analgin i apaurin a od utorka da mi uvede OHB12 ili kako se vec zovu, a ja mogu nastaviti piti ketonal ili brufen ili sta vec plus apaurin
@pici, nimulud zvuci opasno kao i melox, a cemu sluzi pilex na toj slici, kakve veze hemoroidi imaju sa ledjima?
-
bizet
#350 Re: discus herniae
i da dodam da sam deknula nakon injekcije voltarena u novembru pa se ne usudjujem vise ni pomisliti na taj lijek
mozda je nekom super ali meni je bio neodgovarajuci u tom trenutku
mozda je nekom super ali meni je bio neodgovarajuci u tom trenutku