Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

GandalfSivi wrote:
hrasno38 wrote:OPET MI SE VRACA PITANJE: ZASTO KIKANOVIC NIJE IGRAO PROTIV MAKEDONIJE?????
I ti smijesna pitanja postavljas. Pa prodao se vec covjek, ode u Zvezdu. Sada je trebalo i ostale prodati. Nema kod nas niti jedan sport veze sa rijecju "sport" vise. Gdje god pogledas, isto se desava. Ide se samo na to da se zaradi od transfera. I onda se narod jos sekira. Koga boli k.... vise...
Ovaj put grijesis. Nema to nikakave veze sa prodajom nego sa kukaviclukom nasih trenera i nepovjerenju prema mladim igracima. U reprezentaciji koliko znam svi igraci imaju svoje klubove i nemaju se sta prodavati.
Comrad

Post by Comrad »

Meni samo nije jasno da od toliko nasih strucnjaka po Evropi, starih, iskusnih trenera, autoriteta mi zovnemo Markovica, bebu u trenerskom poslu :-) Sinocnji Izrael se mogao pobijediti kako god smo htjeli, preslabo su odigrali, ali kakva korist kada mi mozemo slabije i od toga. Onaj Kojadinovic ili nek poradi na sutu ili nek ne suta vise, NIKAD, ne mogu shvatiti da bek promasi 8-9 suteva, i to ne suteva preko ruke, nego bilo je barem 6-7 suteva koje moras pogoditi hebemu, pa nisi amater. Vasiljevic takodjer, imao je nekih nepotrebnih gresaka. Jazvin - stozina od 205 promasi cist zicer, i protiv Makonije i Izraela, a moze je zdrobiti da tablu, konstrukciju odvali, ali ne krkan ispod kosa suta i naravno promasuje. I ponovo dolazimo do onoga da svaki hebeni igrac u nasoj repki mora osutati tu tricu, pa jel se mora osutati, sinoc su svi sutali od bekova do centara, ok kad se ostane sam tad se i treba sutat, ali ono nije normalno, preko covjeka se suta sa 7 m a imas jos 10 sekundi napada :-) Castle-u i Teletovicu svaka cast.
El_comadante

Post by El_comadante »

Savez je napravio dvije greške a i Marković. Prvo nisu ga trebali staviti za selektora a drugo što ga nakon Portugla trebali su ga otpustiti. A Marković da je kakav bi sam reko nisam ja za selektora a pogotovo poslije poraza od Prtugala. Mnogo je bitnije šta če se sada dešavati? Hočeli Markovič ostati ili če opet kakvog debila dovesti. Ipak je sramota da nakon 5 EP za redom ispadnemo i to na ovakav način. STvarno sramota. I sad da smo se plasirali nema veze i ako bi gubili i po 50 razlike ipak je mnogo bitnije kontinuitet nastupa. Sad nam je ugled srozo
galaxtics

Post by galaxtics »

_dreamer_ wrote:@galaxtics

ti ocigledno ne shvatas sta sam ti reko. s kojim ti centrima poredis lerica i ovcinu bolan??? pa mi osim kikanovica i jazvina nemamo centara u repki sada, bajramovic ni teletovic a ni krupalija to nisu i igraju silom prilika. znaci samim time sto ih poredis s jednim ovcinom na petici pravis gresku u koracima i pokazujes se.. uostalom ni ja ne trvrdim da mi imamo ekstra dobre igrace ali tvrdim da je i u ovoj utakmici markovic u vecem dijelu forsirao pogresne i nije ih vadio kad je trebalo pa smo radi tog popusili...

a ti sad tvrdi suprotno dokle hoces momak jer se sa mnom slaze 90% drugih sa foruma!

sto se tice kosarke, tek toliko da spomenem da sam trenirao 4 god i igrao final four na opstinskom takmicenju u sarajevu tako da znam sta znaci igrat kosarku i znam sta je teren iako se ovo ne moze poredit s nekim vecim stvarima..

a tu djecu od 15 god nemas potrebe spominjat, zar smatras da je kosarka reprezentativnog kalibra na nivou djece od 15 god gdje je kvalitet izmedju igraca i gdje su oscilacije mnogo vece...
oscijlacije vece na seniorskom nivou neg kod djece od 15 god.?
haha
pa stvarno malo skontaj sta govoris
galaxtics

Post by galaxtics »

ti ocigledno ne shvatas sta sam ti reko. s kojim ti centrima poredis lerica i ovcinu bolan??? pa mi osim kikanovica i jazvina nemamo centara u repki sada, bajramovic ni teletovic a ni krupalija to nisu i igraju silom prilika. znaci samim time sto ih poredis s jednim ovcinom na petici pravis gresku u koracima i pokazujes se.. uostalom ni ja ne trvrdim da mi imamo ekstra dobre igrace ali tvrdim da je i u ovoj utakmici markovic u vecem dijelu forsirao pogresne i nije ih vadio kad je trebalo pa smo radi tog popusili...

a ti sad tvrdi suprotno dokle hoces momak jer se sa mnom slaze 90% drugih sa foruma!

sto se tice kosarke, tek toliko da spomenem da sam trenirao 4 god i igrao final four na opstinskom takmicenju u sarajevu tako da znam sta znaci igrat kosarku i znam sta je teren iako se ovo ne moze poredit s nekim vecim stvarima..

a tu djecu od 15 god nemas potrebe spominjat, zar smatras da je kosarka reprezentativnog kalibra na nivou djece od 15 god gdje je kvalitet izmedju igraca i gdje su oscilacije mnogo vece...
oscijlacije vece na seniorskom nivou neg kod djece od 15 god.?
haha
pa stvarno malo skontaj sta govoris..o kakvim ti oscilacijama govoris..pa nasa reprezentacij stalno oscilira nema tu neke ciste igre,kakve mi akcije imamo?ma nikakveeeeeeee pokusavamo igrati ko francuska lafo bez nekih izradenih akcija one on one al vezee s vezom nemamo....jos da je hukic boris diaw a sasa vasiljevic tony parker mozda bi i bilo nesto od nas hahahaha
galaxtics

Post by galaxtics »

hej ljudi imate u subotu u 15:00 finu emisiju na ntv hayatu
15:00-Zablude BiH kosarke:Ermin Jazvin i Kenan Bajramovic(naravno bit ce i emitovan intervju Jasmina Hukića i joos mnogo toga...)
galaxtics

Post by galaxtics »

haha jesi smijesan jarane kazes da vise oscilira kosarka na seniorskom nivou neg kod djece od 15 god.koja jedva i poznavaju pravila igre...pa stvarno glupostima nikad kraja...i kakve ti oscilacije spominjes kad mi osciliramo citav zivot nikad nismo imali igru lijepu neg je to samo cisti sablon i to je to..pokusavamo igrati lafo bez akcija jer nemamo nikakvhi rijesenja u napadu...tak'o igra francuska..samo sto diaw i parker nisu hukic i vasiljevic(debili mrtvi)
in33sa

Post by in33sa »

Nekoliko minuta nakon poraza koji je prvi put u posljednjih deset godina udaljio bh. selekciju sa završnice EP-a, iz naše, znači, iz svlačionice BiH začuli su se smijeh i vriska uz gromoglasno skandiranje: "Ovdje niko nije normalan!".

Kome i čemu se skandiralo? Možda su pojedinci skandirali sami sebi jer će ostati upamćeni kao dio generacije koja je iznevjerila svoje navijače i kojima su se, nakon katastrofalnog otvaranja utakmica protiv Makedonije (10:29) i Izraela (5:20), s tribina smijali igrači ostalih selekcija?

Možda su skandirali tome što je BiH, nakon šest uzastopnih nastupa, ostala bez EP-a ili što su svojim sramotnim igrama pridonijeli vjerovatnom odlasku selektora Nenada Markovića?
Nije tajna da je Marković pojedincima stao na žulj, nije odgovarajućim brojem minuta zadovoljavao njihovu igračku sujetu, ali zaista porazno zvuči to što su u tužnoj epizodi za bh. košarku pojedinci sebi dali oduška na ovaj način, dok je Marković bio na pres-konferenciji.
I sam Marković je indirektno priznao pred novinarima da je izgubio kontrolu nad timom, rekavši da pojedinci "ne čuju ono što im on govori i na terenu rade potpuno drugačije od onog što je dogovoreno".

Marković je svjestan situacije, zna da treneri, za razliku od igrača, rijetko imaju pravo na dvije greške pa je, sasvim izvjesno, samo pitanje vremena i načina na koji će napustiti kormilo: da li će sam podnijeti ostavku ili će egzekuciju prepustiti Predsjedništvu Saveza.
Međutim, sve i da promijenimo selektora, šta ćemo sa igračima? Bilo bi zaista pogubno za bh. tim da se preko skandiranja iz svlačionice, koje je prvorazredni skandal i šamar svim dobronamjernim ljudima u bh. sportu, pređe kao da se ništa nije desilo.
BHG

Post by BHG »

hvala im svima...cast izuzecima...
ovdje treba napraviti rez...kolektivna ostavka...raspustiti sve "zvijezde" iz reprezentacije ostaviti ovu djecurliju i dovesti druge koji stvarno zele da igraju...i krenuti od nule...al da se nezavaravamo nece se nista promjeniti...
otici ce neno jer su se na njemu kola slomila a sve ostalo ce ostati isto....boring! :x
ragib

Post by ragib »

in33sa wrote:Nekoliko minuta nakon poraza koji je prvi put u posljednjih deset godina udaljio bh. selekciju sa završnice EP-a, iz naše, znači, iz svlačionice BiH začuli su se smijeh i vriska uz gromoglasno skandiranje: "Ovdje niko nije normalan!".

Kome i čemu se skandiralo? Možda su pojedinci skandirali sami sebi jer će ostati upamćeni kao dio generacije koja je iznevjerila svoje navijače i kojima su se, nakon katastrofalnog otvaranja utakmica protiv Makedonije (10:29) i Izraela (5:20), s tribina smijali igrači ostalih selekcija?

Možda su skandirali tome što je BiH, nakon šest uzastopnih nastupa, ostala bez EP-a ili što su svojim sramotnim igrama pridonijeli vjerovatnom odlasku selektora Nenada Markovića?
Nije tajna da je Marković pojedincima stao na žulj, nije odgovarajućim brojem minuta zadovoljavao njihovu igračku sujetu, ali zaista porazno zvuči to što su u tužnoj epizodi za bh. košarku pojedinci sebi dali oduška na ovaj način, dok je Marković bio na pres-konferenciji.
I sam Marković je indirektno priznao pred novinarima da je izgubio kontrolu nad timom, rekavši da pojedinci "ne čuju ono što im on govori i na terenu rade potpuno drugačije od onog što je dogovoreno".

Marković je svjestan situacije, zna da treneri, za razliku od igrača, rijetko imaju pravo na dvije greške pa je, sasvim izvjesno, samo pitanje vremena i načina na koji će napustiti kormilo: da li će sam podnijeti ostavku ili će egzekuciju prepustiti Predsjedništvu Saveza.
Međutim, sve i da promijenimo selektora, šta ćemo sa igračima? Bilo bi zaista pogubno za bh. tim da se preko skandiranja iz svlačionice, koje je prvorazredni skandal i šamar svim dobronamjernim ljudima u bh. sportu, pređe kao da se ništa nije desilo.
nije problem jel nenad nekome stao na zulj ili nije jedino se rezultati broje. Trener mora biti nekad i psiholog(glumac) kako bi ga igraci zavolili.
Navijaci zele pobjede pa stao ti nekome na zulj ili ne to nikoga ne zanima.
van Basten

Post by van Basten »

od same bruke ovih kvalifikacija koje završismo omjerom 5-7 i neplasmanom na EP nakon deset godina, gore će mi pasti prepucavanja preko novina ko je kriv za to, a vidim da su uveliko počela. Eno Feliks se žali što ih (igrače) niko nije pozdravio iz saveza na kraju puta. Možda misli da su trebali doći sa mezom i vinom u svlačionicu i pridružiti se opštenarodnom veselju? :x
vryzas

Post by vryzas »

hrasno38 wrote:Mislio sa da je zaista Portugal bio samo los dan, pa onda Madjarska sve je rijesno, pa sinoc Makedonija jednostavno ne ide ali ovo veceras je dno dna. Nikada reprezentacija BiH u kosarci nije izgledala ovako jadno, bezidejno i sramotno. Imao sam jednostavno osjecaj da nece da igraju i da ih boli oba stvar za pobjedom. Za Kikanovica, Castla, Teletovica i donkle Bavica svaka cast a za sve ostale zajedno sa klupom "neka vas je stid". Pokopali ste jedini sport u kojem smo imali kakvog takvog uspjeha. I sada neka neko kaze da Mrsic nije bio u pravu!!! Jednostavno covjek zna koliko vrijedi i koliko moze i sa tim se ne sjedi na klupi nego se od takvih uci. OPET MI SE VRACA PITANJE: ZASTO KIKANOVIC NIJE IGRAO PROTIV MAKEDONIJE?????
To je nedopustiva i neoprostiva greska nenada Markovica isto kao sto je neoprostiva greska KS BiH da dozvoli covjeku koji je skinuo patike da sjedne na klupu drzavne reprezentacije. Nije reprezentacija poligon niti mjesto za ucenje Markovica i Bajramovica. Uci se u klubovima. Bajramovic je imao makar taj put: Celik - Bosna - Reprezentacija ali Nenad niti jedan kilometar. Nikada u zivotu nisam gledao kosarkasku utakmicu nase reprezentacije da nisam skakao, grizo nokte, pljeskao i navijao pa makar bio sam samcat u sobi. Veceras mi je jednostavno bilo svejedno. Uspjeli su idioti da mi stvore osjecaj nezainteresiranosti za sport u kojem sam bio citav svoj zivot. Pa dokle vise????? Fudbal, kosarka, rukomet nigdje nas nema sa reprezentacijama. Imamo potencijal u svemu ali nemamo muda da odrijesimo kesu i dovedemo strucnjake na klupe. Da ne grijesim dusu Demirovic jeste strucnjak i njemu zaista vjerujem a ne onom majmunu Salmanu sto ga je otjerao iz Bosne jer je covjek napravio najbolji rezultat u istoriji RK Bosna. Dovedite u kosrakaku kako god znate i umijete Mukija, Bosu ili Pesica. Drijesite kese, placite, kukajte ili bjezite iz tih sportsko-politickih stolica. Veceras je BH kosarka dosla na dno i bojim se da nismo zagazili previse u mulj. Nenade Markovicu posrao si se na sve onozbog cega smo te slavili. Ne postaje se trener preko noci. To je skola, ucenje i rad u sjeni velikih macaka da bi postao jedan od njih. Ime ne donosi znanje a jos manje mudrost. Znanje i mudrost si pokazao jucer ne uvodjenjem zaista BH bisera kosarke Kikanovica. U Bosni si napravio slicnu stvar. Zalupi vrata iza sebe i idi uciti jer znoj se mora proliti za sve pa i za vrsnog trenera. Nije katastrofa sto nismo otisli na EP, katastrofa je ma koji nacin nismo prosli. Karastrofa je da nas je sjebao jedan anonimni Portugal, pobjedila u Cazinu jos anonimnija madjarska a razvalili Makedonija i Izrael. Od ponedeljka se sve mora raspisati i krenuti ispocetka sa jakim trenerom i jakim igracima ali i jakim savezom. Ovu noc cu pozeljeti da sto prije zaboravim.

nema se vise sta dodati 8) :thumbup:
Comrad

Post by Comrad »

van Basten wrote:od same bruke ovih kvalifikacija koje završismo omjerom 5-7 i neplasmanom na EP nakon deset godina, gore će mi pasti prepucavanja preko novina ko je kriv za to, a vidim da su uveliko počela. Eno Feliks se žali što ih (igrače) niko nije pozdravio iz saveza na kraju puta. Možda misli da su trebali doći sa mezom i vinom u svlačionicu i pridružiti se opštenarodnom veselju? :x
E on ce se nesto zaliti, ne znam otkud uopste u repki lik, sut mu je grozan, uzasan bolje receno... :-)
El_comadante

Post by El_comadante »

ovde nešta treba mjenjati. I to što prije to bolje.
BHG

Post by BHG »

Mirza Teletović je košarkaš kod kojeg nema taktiziranja kako na terenu, tako ni izvan njega. Iako prema godinama jedan od najmlađih (22), u dresu reprezentacije BiH nije se libio preuzeti odgovornost...

(na finalnom turniru baraža za EP bio je naš daleko najbolji igrač s 33 poena i 12 skokova u dva susreta), a takav je i u istupima u javnosti.

- Svjestan sam da nismo ispunili cilj i da moramo biti spremni na kritike, pa i na one najžešće. Da smo postigli rezultat, sve bi bilo u najboljem redu - tvrdi prvotimac španske Tau keramike iz Vitorije (206 centimetara).

Međutim, tako ne misli Vaš reprezentativni saigrač Saša Vasiljević. Pojedini su mediji prenijeli njegovu izjavu "da je selektor Marković treći dan priprema zbog nediscipline morao iz tima odstraniti Mirzu Teletovića i Ermina Jazvina"?

- Čuo sam, ali mi uopće nije jasno zbog čega je to izjavio. Čudi me način na koji je to rečeno. Kada se meni nešto ne sviđa, kažem to ljudima u lice.

Da li ste u sukobu sa Vasiljevićem?

- Ne, daleko od toga. Sa svima sam u korektnim odnosima, čak je taj isti Saša nama mlađima davao maksimalnu podršku, kao i ostali stariji igrači Hukić, Kojadinović... Atmosfera je bila odlična, ali kažem, kada je rezultat kratak, većina traži neko opravdanje.

A sa selektorom Markovićem? Nije tajna da su Vaši odnosi bili prilično napeti?

U kakvim smo odnosima, najbolje govori to da će selektor u narednim danima doputovati u Vitoriju te da smo se već dogovorili da se vidimo! Neke stvari ne bismo smjeli miješati.
Priznajem, ponekada reagiram previše temperamentno, ali kada se igraju utakmice, nervoza je velika, ali u tome, zaista, nema zle namjere. Mislim da je Nenad to shvatio. On zna da sam veliki profesionalac i da ću na terenu učiniti sve za pobjedu.

Da li biste ponovo igrali za Markovića ako ostane selektor?

- Naravno. Poslije baraža smo pružili ruku jedan drugom, rastali smo se sasvim korektno. Marković je dosta uložio u ovaj tim, mislim da je dao sve od sebe.

Gdje je onda bila greška? Činjenica je da je ekipa odigrala daleko ispod realnih mogućnosti?

- Ne vjerujem da je neko glumio, sabotirao ili nešto slično. Jednostavno, nismo odigrali kako treba, to se u sportu dešava. Svi smo zajednički odgovorni za ovaj rezultat.
Međutim, ovo nije katastrofa. Imamo mlad, perspektivan tim. Iduće su godine pred nama nove kvalifikacije i nadam se da ćemo pokazati naše pravo lice.

Za razliku od svojih pojedinih kolega, Teletović razloge neuspjeha ne traži u dnevnicama, uslovima, smještaju...
- Svi mi dobro znamo kako se teško živi u BiH i da naš Košarkaški savez ne može mnogo iznad toga. Ljudi su radili i dali su nam onoliko koliko su mogli, to apsolutno razumijem - kaže Teletović.

Izvor:Dnevni-Avaz
nespomenu mirza sestrinu svadbu i kako ga nije bilo 4 dana sa ostalim igracima na pripremama :D
Stick!

Post by Stick! »

ne znam jesu li glasine, ali medju kandidatima za novog selektora košarkaške reprezentacije je i Velimir Gašić. Dobar izbor konačno - ako bude istine u tome.
sulesavic

Post by sulesavic »

Stick! wrote:ne znam jesu li glasine, ali medju kandidatima za novog selektora ko¹arka¹ke reprezentacije je i Velimir Ga¹iæ. Dobar izbor konaèno - ako bude istine u tome.
Slièna misao i meni kroz glavu proðe...
HZBK

Post by HZBK »

Izrael
Češka
BIH
Velika Britanija.
LSD

Post by LSD »

Izrael
Češka
BIH
Velika Britanija.
Opet izrael...izgleda da ne mozemo nikako proci bez Izraela u grupi....po meni,dobra grupa.
cyprus

Post by cyprus »

Pa eto imali smo sreće, sada je sve na nama.
El_comadante

Post by El_comadante »

pa eto dobro je, mislim da možemo dohvatiti 2. mjesto u najgorem slučaju
cyprus

Post by cyprus »

El_comadante wrote:pa eto dobro je, mislim da možemo dohvatiti 2. mjesto u najgorem slučaju
Pa dobro, postoje i gori slučajevi, jer Izrael i Češka nisu naivne ekipe, a ne treba ni Veliku Britaniju podcjenit (ako je mogo Portugal što ne bi mogli i oni), ali mislim da smo mogli puno gore proć sa izvlačenjem :) .
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Koliko se ja razumijem taj Izrael nije uopste lagan protivnik :roll:
van Basten

Post by van Basten »

usudio bih se reći da smo imali poprilično sreće u ždrijebu. Sada je sve do nas, tj glavno je pitanje - kakvi ćemo mi biti
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Kad pomislim da i Britanci imaju NBA igrača (i to dobrog) Luol Denga, odmah me strah gostovanja u Londonu;)
Post Reply