jes ...pravo leglo sminkeraja, sapunice...uvjek dobar gost wrote:Ma i ja sam studirao pomenuti fakultet,... od šminkera i manekenki nije se moglo proći hodnicima....Kona__ wrote:Shvatice mozda, i samo mozda da ih odvedes u Aqua-u ili neki slican lokal, i pjevaca ili pjevaljku dovedes koji ce pjevati: misliiiiiiii svooooojooom glaaaavooom...![]()
Salu na stranu sinoc na Ekonomiji trebala imati predavanja (DL studij)... Predavanja prekinuta jer je neko od te '(ne)afirmisane studentske populacije' naprskao nesto slicno suzavcu od cega smo svi smrcali i plakali. Obezbjedjenje po dolasku otvorilo prozor.Da li se bunio neko, nesto rekao??
Ne, svi se pokupili i izasli uz standardno: 'hajmo na kafu'! Proklijala iz nas 'dabogda'!!
Koliko smo mi u stvari nepismeni i zašto (zbog koga) ?!?!?!?
-
latinalover
#326 Re:
- piupiu
#327 Re: Re:
[/quote]Kona__ wrote:Ne, svi se pokupili i izasli uz standardno: 'hajmo na kafu'! Proklijala iz nas 'dabogda'!!
- uvjek dobar gost
#328 Re: Šta ba više čekate ?
Razlog čekanja može se posmatrati kroz prizmu statističkog pokazatelja da imamo oko 30 % nepismenog stanovništva u BiH
Razlog čekanja možemo gledati u nadri profesorima i asistentima koji su i sami u nekim slučajevima na sumnjiv način diplomirali, magistrirali il doktorirali
Razlog se može ogledati o stalnom odbijanju kvalitetnih kadrova koji su obrazovanje stekli vani
Razlog se može i mora posmatrati kroz uticaj nacionalnih politika (pogrešnih) na Univerzitete te nikakav otpor tome od strane Univerziteta
Razloga je mnogo...
No na drugoj strani problema ja toliko da mene kao pojedinvca čudi odsustvo adekvatne reakcije ove usnule populacije...
No da ih ne nabrajam sada da se kakim po petku i pred prazničnom raspoloženju...
Razlog čekanja možemo gledati u nadri profesorima i asistentima koji su i sami u nekim slučajevima na sumnjiv način diplomirali, magistrirali il doktorirali
Razlog se može ogledati o stalnom odbijanju kvalitetnih kadrova koji su obrazovanje stekli vani
Razlog se može i mora posmatrati kroz uticaj nacionalnih politika (pogrešnih) na Univerzitete te nikakav otpor tome od strane Univerziteta
Razloga je mnogo...
No na drugoj strani problema ja toliko da mene kao pojedinvca čudi odsustvo adekvatne reakcije ove usnule populacije...
No da ih ne nabrajam sada da se kakim po petku i pred prazničnom raspoloženju...
-
Mozdajerodjenastim
#329 Re: Šta ba više čekate ?
Ako nećeš ti, ja ću
Čitam jutros u Oslobođenju da je vrli dekan Pravnog fakulteta u Sarajevu Fuad Saltaga plagirao knjigu koju prodaje po 40 maraka i po kojoj uče postdiplomci prava. Nije da me čudi, ali kiša je pa mi nivo tolerancije na ovaj naš jad i čemer opada. Svako dobro, Bosno i Hercegovino!
Čitam jutros u Oslobođenju da je vrli dekan Pravnog fakulteta u Sarajevu Fuad Saltaga plagirao knjigu koju prodaje po 40 maraka i po kojoj uče postdiplomci prava. Nije da me čudi, ali kiša je pa mi nivo tolerancije na ovaj naš jad i čemer opada. Svako dobro, Bosno i Hercegovino!
uvjek dobar gost wrote:No da ih ne nabrajam sada da se kakim po petku i pred prazničnom raspoloženju...
- alica.k
#330 Re: Šta ba više čekate ?
situacija danas:
ulazimo u amfiteatar, mrak nista se ne vidi, svjetla ne rade (proradila su na pola ispita), otvoren prozor i propuh nevidjeni a ne moze se zatvoriti.
profesorica je htjela da otkaze ispit. jedva je ubjedismo da mi hocemo da riskiramo nas vid za taj ispit (jer ga ne bi ponovo zakazala). i onda smo svi onako bauljali u mraku i pisali ispit...
na kraju nam je i ona rekla da smo budale sto se ne bunimo vise...
ulazimo u amfiteatar, mrak nista se ne vidi, svjetla ne rade (proradila su na pola ispita), otvoren prozor i propuh nevidjeni a ne moze se zatvoriti.
profesorica je htjela da otkaze ispit. jedva je ubjedismo da mi hocemo da riskiramo nas vid za taj ispit (jer ga ne bi ponovo zakazala). i onda smo svi onako bauljali u mraku i pisali ispit...
-
jefferson
#331 Re: Šta ba više čekate ?
Dobro vam je rekla!alica.k wrote:situacija danas:
Svoj komentar o nasim univerzitetima, a pogotovo o sarajevskom necu da dam, jer bi se bezpotrebe nazivcirao!
Iz svega sto sam vidio u kontaktima sa nasim profesorima na nekim projektima parola je "ne moj saradnje, neko bi mogao da pocne kopati"
-
kosmos
#332 Re: Šta ba više čekate ?
da im bajro golic i fuad saltaga jebu setru ili mater, ma nece ni tada
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#333 Re: Šta ba više čekate ?
Da ne otvaram novu temu, moze i ovdje.
Jel neko gledao dnevnik veceras ili vijesti na Hayatu?
Profesori Sa uni. 10og juna odose u strajk ako im se ne ispune uslovi koje traze, nisam najbolje upratila sta hoce, ali male su sanse da im se ispune uvjeti.
Sto znaci da ljetnih rokova nece biti! Uvijek se kola na nama lome!
Samo jos ovo vala fali
Jel neko gledao dnevnik veceras ili vijesti na Hayatu?
Profesori Sa uni. 10og juna odose u strajk ako im se ne ispune uslovi koje traze, nisam najbolje upratila sta hoce, ali male su sanse da im se ispune uvjeti.
Sto znaci da ljetnih rokova nece biti! Uvijek se kola na nama lome!
Samo jos ovo vala fali
- alica.k
#334 Re: Šta ba više čekate ?
sreca meni su rokovi prije 10 junaladyblue18 wrote:Da ne otvaram novu temu, moze i ovdje.
Jel neko gledao dnevnik veceras ili vijesti na Hayatu?![]()
Sto znaci da ljetnih rokova nece biti! Uvijek se kola na nama lome!![]()
Samo jos ovo vala fali
neka, nek strajkuju. trebali bismo svi mi s njima. pa zajedno.
- ladyblue18
#335 Re: Šta ba više čekate ?
Ih meni su super ih sastavili. 10.,11.,18...alica.k wrote:
sreca meni su rokovi prije 10 juna
neka, nek strajkuju. trebali bismo svi mi s njima. pa zajedno.
naravno ima nesto i 1. i 5. po nekoliko ispita na dan
Pa htjeli ne htjeli, ako oni odu u strajk "i mi cemo"
A mi da odemo u strajk...jes jes aha
- uvjek dobar gost
#336 Re: Šta ba više čekate ?
Znanje je roba ,studentsko tijelo je roba, krevet u domu je roba, ispit je roba, knjiga je roba, mi smo svi postali roba....
Gdje su okrugli stolovi, gdje su tribine javne po univerzitetima, gdje su protesti i demonstracije, gdje su blokade rada univerziteta, dekana i ostalih taldžija koji vole mlado meso i koji vole janjetinu da jedu tuđim parama...
Poslije rokova.... opet su rokovi... i sve se vrti u krug.. samo što mi to ne želimo da skontamo...
Kod nas 2 + 2 nije 4 već je 3 !
Gdje su okrugli stolovi, gdje su tribine javne po univerzitetima, gdje su protesti i demonstracije, gdje su blokade rada univerziteta, dekana i ostalih taldžija koji vole mlado meso i koji vole janjetinu da jedu tuđim parama...
Poslije rokova.... opet su rokovi... i sve se vrti u krug.. samo što mi to ne želimo da skontamo...
Kod nas 2 + 2 nije 4 već je 3 !
- Pasiflora
#337 Re: Šta ba više čekate ?
@goste u pravu si, aber vratimo se u sadasnjost: ima li ikakvih info vezano za rokove i proteste profesora?
Maloprije sam cula od nekoga ko je sinoc gledao dnevnik, na netu nema nigdje nista...
Sta se prica, ima li ista konkretno?
Maloprije sam cula od nekoga ko je sinoc gledao dnevnik, na netu nema nigdje nista...
Sta se prica, ima li ista konkretno?
- Cholina_Lokica
#338 Re: Šta ba više čekate ?
ooooooo ako otkazu rokove ima da budem ka' bosko buha... nece se valjda igrati sa tim
- ladyblue18
#339 Re: Šta ba više čekate ?
Ja sam kopala malo po internetu, ali nista ne nadjoh, jedino to sto sam cula sinoc na Hayatu napisah i ovdje.
A ja sam sigurna da je njima najmanji problem otkazati rokove.
Hoce svoja prava jbg
a rokove ko hebe. Koga briga za studente ba!
Najvaznije je sto vise puta obarati studente iako oni znoj proliju nad jednim (najlaksim) predmetom, a ti ga oboris 10 puta cisto da mu das do znanja da si ti tu neprikosnoven
Tako da rok manje vise u takvim slucajevima nista ne znaci, jer unaprijed znas da neces poloziti jer nesposobni profesor prosipa silu nad tobom
Koliko sam ja ljuta, to se ne moze opisati rijecima.
A ja sam sigurna da je njima najmanji problem otkazati rokove.
Hoce svoja prava jbg
Najvaznije je sto vise puta obarati studente iako oni znoj proliju nad jednim (najlaksim) predmetom, a ti ga oboris 10 puta cisto da mu das do znanja da si ti tu neprikosnoven
Tako da rok manje vise u takvim slucajevima nista ne znaci, jer unaprijed znas da neces poloziti jer nesposobni profesor prosipa silu nad tobom
Koliko sam ja ljuta, to se ne moze opisati rijecima.
- Cholina_Lokica
#340 Re: Šta ba više čekate ?
nek se ne igraju
ovaj rok mi kljucan da bih dipl. ove skolske godine... ako zbog strajka njihovog moradnem upisivati jos jednom godinu, naprosto cu nekome pucat u koljena...
- Alhemicarkaa
#341 Re: Šta ba više čekate ?
Pricam sa prijateljicom neki dan bas o ovome, i ona se zali i strah je da ce izgubiti godinu. Reko dignite se pa i vi protestujte, ona me blijedo gleda i pita kako? Cuj kako, lijepo, hiljadu je nacina, pitajte svoje kolege iz Hrvatske, ona me gleda kao da sam s Marsa pala.
U svoje studentske dane ja sam se borila i izborila za soja prava, i meni su ukidali rokove, pa su ih pokunjeno vracali i jos se meni izvinjavali, a vama i ne treba nista bolje, da hoce staviti katanac na fakultete, vi bi ionako samo dosli, procitali obavijest i rekli, super, mozemo odmah na kafu...
Nego, ima li neko od Rulje da sjedne sa mnom u Lineu na kafu preko puta rektorata pa da navijamo, ha sokole, ha magarce
U svoje studentske dane ja sam se borila i izborila za soja prava, i meni su ukidali rokove, pa su ih pokunjeno vracali i jos se meni izvinjavali, a vama i ne treba nista bolje, da hoce staviti katanac na fakultete, vi bi ionako samo dosli, procitali obavijest i rekli, super, mozemo odmah na kafu...
Nego, ima li neko od Rulje da sjedne sa mnom u Lineu na kafu preko puta rektorata pa da navijamo, ha sokole, ha magarce
- PticaTrkachica
#342 Re: Šta ba više čekate ?
Pitam se kakvi će radnici biti današnji kafultetski studenti...
- uvjek dobar gost
#343 Re: Šta ba više čekate ?
Rulja je uvijek tu i spremna je...
recept je jednostavan, FB il forum kao sredstvo komunikacije i organizacije, zahtjevi trebaju biti jasni kao i predstavnici te populacije, koordinacija sa grupama i udruženjima što formalnim što neformalnim.
razlozi : uslovi studiranja, kvalitet obrazovanja, kvalitet nastave, nedostatak menze, korupcija, nemogućnost rada u struci, bahati profesori i asistenti koji su usput i predmet istrage, politizacija univerziteta, nelegalnsot "bolonje" , nedefinisanost verifikacije znanja nakon položenih svih ispita, iskorištavanje studenata kako fizički tako i materijalno..... itd
Koncept protesta studenata u Hrvatskoj se lako može pođoniti samo ja lično sam skeptik jer mislim da nemamo mi kritične mase.....
živili
P.S
Rulja je uvijek tu i spremna je ...
recept je jednostavan, FB il forum kao sredstvo komunikacije i organizacije, zahtjevi trebaju biti jasni kao i predstavnici te populacije, koordinacija sa grupama i udruženjima što formalnim što neformalnim.
razlozi : uslovi studiranja, kvalitet obrazovanja, kvalitet nastave, nedostatak menze, korupcija, nemogućnost rada u struci, bahati profesori i asistenti koji su usput i predmet istrage, politizacija univerziteta, nelegalnsot "bolonje" , nedefinisanost verifikacije znanja nakon položenih svih ispita, iskorištavanje studenata kako fizički tako i materijalno..... itd
Koncept protesta studenata u Hrvatskoj se lako može pođoniti samo ja lično sam skeptik jer mislim da nemamo mi kritične mase.....
živili
P.S
Rulja je uvijek tu i spremna je ...
- Cholina_Lokica
#344 Re: Šta ba više čekate ?
mah... dabogda da se pojavilo na protestima 100 studenata. cudo jedno kako su tupi...
-
Klodovik
#345 Re: Šta ba više čekate ?
Kako sada stvari stoje, malo je vjerovatno da će biti štrajka. Nego... požurite vi sa tim diplomiranjem, magistriranjem i doktoriranjem da možete sutra preuzeti vodeću ulogu na fakultetima i napraviti stanje daleko boljim nego što je sada.
- Daphna
#346 Re: Šta ba više čekate ?
Aha... Al' šipakKlodovik wrote:Kako sada stvari stoje, malo je vjerovatno da će biti štrajka. Nego... požurite vi sa tim diplomiranjem, magistriranjem i doktoriranjem da možete sutra preuzeti vodeću ulogu na fakultetima i napraviti stanje daleko boljim nego što je sada.
- Bosanski_kralj
#347 Re: Šta ba više čekate ?
Evo da najavim u petak 29.05 su protesti studenata sa Bihaćkog univerziteta, zbog neusvajanja zakona o viskom obrazovanju.
Sutra će biti više informacija
- uvjek dobar gost
#348 Re: Šta ba više čekate ?
Bosanski_kralj wrote:Evo da najavim u petak 29.05 su protesti studenata sa Bihaćkog univerziteta, zbog neusvajanja zakona o viskom obrazovanju.
Svaka čast ima li kuveta , znanja, mudrosti i odlučnosti u ostalim studentima da Vam se pridruže... ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
- Bosanski_kralj
#349 Re: Šta ba više čekate ?
Evo da dopunim predhodnu informaciju. Dakle, protesti su 29.05 u 09h je zakazano iskupljanje pred rektoratom odakle se odlazi pred Skupštinu USKa. Na dnevnom redu skupštine bi se trebao naći i nacrt Zakona o visokom obrazovanju. Pošto je tako govoreno i za prošlu sjednicu Skupštine, a nije se čak uspio usvojiti ni dnevni red, odlučili smo da ništa nećemo prepustiti slučaju i organizirali proteste. Krajnje je vrijeme da ga usvoje, ako to ne učine do 2010 godine, dolazi u pitanje opstojnost Univerziteta i validnost diploma. Kakav će odziv biti, haj ga znaj, kad svi znate kakvi smo mi...
- Bosanski_kralj
#350 Re: Šta ba više čekate ?
Vjeruj mi da ne znam, za ostale studente. Komunikacija među studenitma fakultea u FBiH, a o BiH da ne govorim je katostrofalna i ona skoro i ne postojiuvjek dobar gost wrote:Bosanski_kralj wrote:Evo da najavim u petak 29.05 su protesti studenata sa Bihaćkog univerziteta, zbog neusvajanja zakona o viskom obrazovanju.
Svaka čast ima li kuveta , znanja, mudrosti i odlučnosti u ostalim studentima da Vam se pridruže... ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!