Pa može naravno i tako, al evo konkretno bih se sa moro izjašnjavat kao Bošnjak-Hrvat-Srbin, što mi je nako dosta komplikovano. Ali može Bošnjak-Srbin, Srbin-Hrvat, Bošnjak-Hrvat, što da ne. Ali i izjašnjavanje kao Jugosloven, Bosanac, Hercegovac i slično, dobija logički smisao upravo u ovim slučajevima.CovjekIzBosne wrote:A sto se tice tvog prijedloga o djeci iz mjesanih brakova, ja bez uvrede prema nikome, mislim da nema smisla i nevidim zasto neko nebi mogao reci da je Bosnjak-Srbin ili Hrvat-Bosnjak jer kako postoje Italijan-Amerikanci Irsko-Amerikanci itdcyprus wrote:Moram priznat da ne razumjem šta su ČovjekizBosne i zollo85 htjeli reći sa svojim posljednjim komentarima. Plus ovaj link što mi je dao ČovjekizBosne ne postoji. Malo obrazložite to što se htjeli reći, jer ja pored najbolje volje i uloženog truda ne mogu razumjeti šta znače vaši posljednji komentari.
Što se tiče osobe pod nickom "danas" vidim da se u nedostatku argumenata okrenulo na zayebanciju. Al evo da odgovorim: etnosi Bosanci i Jugoslaveni ne postoje, ali se daje pravo djeci iz mješanih brakova sa ovih prostora na korištenje tog hibridnog etnosa, zbog nedostatka pametnije i logičnije opcije.
I ponavljam da se ja ne izjašnjavam kao Jugoslaven, zbog Jugoslavije, nego zbog roditelja koji su Južni Slaveni. Južni Slaveni predstavljaju grupu naroda i kao takvi su bliži pojmu etnosa nago Bosanci.