Nacionalnost i Pripadanost SA-X

Locked

Dali se izjasnjavate kao...

Bosnjak
71
40%
Srbin
10
6%
Hrvat
18
10%
Drugo
77
44%

Total votes: 176

cyprus

Post by cyprus »

CovjekIzBosne wrote:
cyprus wrote:Moram priznat da ne razumjem šta su ČovjekizBosne i zollo85 htjeli reći sa svojim posljednjim komentarima. Plus ovaj link što mi je dao ČovjekizBosne ne postoji. Malo obrazložite to što se htjeli reći, jer ja pored najbolje volje i uloženog truda ne mogu razumjeti šta znače vaši posljednji komentari.

Što se tiče osobe pod nickom "danas" vidim da se u nedostatku argumenata okrenulo na zayebanciju. Al evo da odgovorim: etnosi Bosanci i Jugoslaveni ne postoje, ali se daje pravo djeci iz mješanih brakova sa ovih prostora na korištenje tog hibridnog etnosa, zbog nedostatka pametnije i logičnije opcije.
A sto se tice tvog prijedloga o djeci iz mjesanih brakova, ja bez uvrede prema nikome, mislim da nema smisla i nevidim zasto neko nebi mogao reci da je Bosnjak-Srbin ili Hrvat-Bosnjak jer kako postoje Italijan-Amerikanci Irsko-Amerikanci itd
Pa može naravno i tako, al evo konkretno bih se sa moro izjašnjavat kao Bošnjak-Hrvat-Srbin, što mi je nako dosta komplikovano. Ali može Bošnjak-Srbin, Srbin-Hrvat, Bošnjak-Hrvat, što da ne. Ali i izjašnjavanje kao Jugosloven, Bosanac, Hercegovac i slično, dobija logički smisao upravo u ovim slučajevima.

I ponavljam da se ja ne izjašnjavam kao Jugoslaven, zbog Jugoslavije, nego zbog roditelja koji su Južni Slaveni. Južni Slaveni predstavljaju grupu naroda i kao takvi su bliži pojmu etnosa nago Bosanci.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

mostarac wrote:
CovjekIzBosne wrote:
cyprus wrote:Moram priznat da ne razumjem šta su ČovjekizBosne i zollo85 htjeli reći sa svojim posljednjim komentarima. Plus ovaj link što mi je dao ČovjekizBosne ne postoji. Malo obrazložite to što se htjeli reći, jer ja pored najbolje volje i uloženog truda ne mogu razumjeti šta znače vaši posljednji komentari.

Što se tiče osobe pod nickom "danas" vidim da se u nedostatku argumenata okrenulo na zayebanciju. Al evo da odgovorim: etnosi Bosanci i Jugoslaveni ne postoje, ali se daje pravo djeci iz mješanih brakova sa ovih prostora na korištenje tog hibridnog etnosa, zbog nedostatka pametnije i logičnije opcije.
A sto se tice tvog prijedloga o djeci iz mjesanih brakova, ja bez uvrede prema nikome, mislim da nema smisla i nevidim zasto neko nebi mogao reci da je Bosnjak-Srbin ili Hrvat-Bosnjak jer kako postoje Italijan-Amerikanci Irsko-Amerikanci itd
valjda zato sto se ne osjecam ni bosnjakom ni srbinom ni hrvatom niti zelim da me iko poistvojeti sa te tri vrste divljaci. Pokusaj to da shvatis da postoje ljudi koji ne zele da ih se poistovjecuje sa tim.
Shvatam i to meni nesmeta, a shvati ti da i Bosnjaci i Srbi i Hrvati postoje u BIH i priznati su narodi, i nemoj pokusavat stvarat sad neke hibridne i fantomne nacije od njih, mislim da znamo kako je se to zavrsilo zadnji put :( :( A tebi niko neopsorava da se proglasis Marsovcem, i tako se i proglasi ali nemoj pokusavat da na racun i Bosnjaka i Srba i Hrvata stvarat taj marsovski narod, pusti Bosnjake Srbe Hrvate da postoje i da zive i neka se svako izjasni kako zeli.
danas

Post by danas »

cyprus wrote:
kojih argumenata bolan? kako da ti dam argumente, kad ni sam ne znas vise sta tvrdis, sam se vrtis u krug, ne znas vise ni sta pricas ni za sta se zalazes... za sebe tvrdis da si jugosloven :? a nekome drugom branis da se izjasnjava kao bosanac, lupetas o nekom preimenovanju bosnjaka u bosance, i insinuiras da bi prisustvo bosanaca kao dodatne kategorije destabilizovalo BH i otudjilo srbe i hrvate :lol: i ocekujes da te neko uzme za ozbiljno i da te ne zayebava :-)

i sta mi to rece na kraju... to ces TI da odredis kome se ima davati kakvo pravo... :D :D haj jos malo uveseljavaj narod, dosadna ova subota :D
cyprus

Post by cyprus »

mostarac wrote:valjda zato sto se ne osjecam ni bosnjakom ni srbinom ni hrvatom niti zelim da me iko poistvojeti sa te tri vrste divljaci. Pokusaj to da shvatis da postoje ljudi koji ne zele da ih se poistovjecuje sa tim.
U tom slučaju na svakom popisu postoji i grupa ljudi koja se ne želi izjasniti. Tim ljudima naravno ništa ne zamjeram.
danas

Post by danas »

cyprus wrote:
mostarac wrote:valjda zato sto se ne osjecam ni bosnjakom ni srbinom ni hrvatom niti zelim da me iko poistvojeti sa te tri vrste divljaci. Pokusaj to da shvatis da postoje ljudi koji ne zele da ih se poistovjecuje sa tim.
U tom slučaju na svakom popisu postoji i grupa ljudi koja se ne želi izjasniti. Tim ljudima naravno ništa ne zamjeram.
hajde sad polako citaj, mozda napokon legne -- ti ljudi se ZELE izjasniti, ali trenutno NE MOGU... jer im se ne dozvoljava da budu ono sto zele...

PS ja mislim mostarac nece moci nocas spavati od sikiracije sto mu ti nesto zamjeras ili ne zamjeras :lol:
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

cyprus wrote:
CovjekIzBosne wrote:

Pa može naravno i tako, al evo konkretno bih se sa moro izjašnjavat kao Bošnjak-Hrvat-Srbin, što mi je nako dosta komplikovano. Ali može Bošnjak-Srbin, Srbin-Hrvat, Bošnjak-Hrvat, što da ne. Ali i izjašnjavanje kao Jugosloven, Bosanac, Hercegovac i slično, dobija logički smisao upravo u ovim slučajevima.

I ponavljam da se ja ne izjašnjavam kao Jugoslaven, zbog Jugoslavije, nego zbog roditelja koji su Južni Slaveni. Južni Slaveni predstavljaju grupu naroda i kao takvi su bliži pojmu etnosa nago Bosanci.
Naravno i Slaveni su blizi nama nego Bosanci jer mi smo Slaveni a u uzoj kategoriji smo Juzni Slaveni.
A Bosanci nije etnicki naziv za narod nego to je samo drzavljanstvo, a kad bi se ja ti i svi mi proglasili kao "Bosanci" mi bi se odrekli svog etnickog projekla, i mislim da bi bili jedini narod na svjetu koji bi to uradio.
Ja pozdravljam one koji zele da se proglase onim sto jesu i neosporavam nikome da se proglasi kao to sto jeste.
Ali jednostavno nevidim zasto neko zeli da izjasni svoju drzavljanost kao etnicnost.
Mislim covjek moze imati Njemacki pasos, jeli on sad po etnosu Njemac?? Tako ide po ovoj teoriji Bosanaca.
Stavise psotali su smjesni njihovi argumenti o Bosancima kao etnosu, i sve mislim da se ovo oni zezaju kad kazu da su Bosanci etnos.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

danas wrote:
cyprus wrote:
hajde sad polako citaj, mozda napokon legne -- ti ljudi se ZELE izjasniti, ali trenutno NE MOGU... jer im se ne dozvoljava da budu ono sto zele...

PS ja mislim mostarac nece moci nocas spavati od sikiracije sto mu ti nesto zamjeras ili ne zamjeras :lol:
Pa covjece ti se izjasni kao Alzirac to nikome nesmeta ali shvati da te niko nece uzeti ozbiljno i naravno da se neces moci izjasniti o etnosu kad zelis da ti etnos bude napravljen taj dan kad se bude popisivalo, mislim da je vas najveci problem sto se izjasnjava etnosu, a ne kako ko zeli i sta ko zeli da bude, a popis zelja stanovnistva treba organizovat mislim da bi vas tad bilo najvise.
danas

Post by danas »

CovjekIzBosne wrote:
danas wrote:
cyprus wrote: U tom slučaju na svakom popisu postoji i grupa ljudi koja se ne želi izjasniti. Tim ljudima naravno ništa ne zamjeram.

Pa covjece ti se izjasni kao Alzirac to nikome nesmeta ali shvati da te niko nece uzeti ozbiljno i naravno da se neces moci izjasniti o etnosu kad zelis da ti etnos bude napravljen taj dan kad se bude popisivalo, mislim da je vas najveci problem sto se izjasnjava etnosu, a ne kako ko zeli i sta ko zeli da bude, a popis zelja stanovnistva treba organizovat mislim da bi vas tad bilo najvise.
ja crko od brige hoce li me polu-pismeni klon uzimat za ozblijno... :-) :-) :-) :-)
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

danas wrote:
CovjekIzBosne wrote:
danas wrote: hajde sad polako citaj, mozda napokon legne -- ti ljudi se ZELE izjasniti, ali trenutno NE MOGU... jer im se ne dozvoljava da budu ono sto zele...

ja crko od brige hoce li me polu-pismeni klon uzimat za ozblijno... :-) :-) :-) :-)
I sam nemajuci vise ama bas ni jednog pravog argumenta sad pokusavas kroz svoje male sale i zajebancije da nesto postignes. Sa tobom mi se i ne raspravlja jer ocigledno da nemozes drzati intelektualan razgovor i diskusiju. Tvoji argumenti i nisu argumenti nego jadni pokusaji na raazgovor, predlazem da izades malo iz kuce i sa foruma, te da pokusas da imas vise ljudskog kontakta.
Necu ti sad sve reci jer mislim da bi ti bio uvrjeden.
forUMASH

Post by forUMASH »

CovjekIzBosne wrote: I sam nemajuci vise ama bas ni jednog pravog argumenta sad pokusavas kroz svoje male sale i zajebancije da nesto postignes. Sa tobom mi se i ne raspravlja jer ocigledno da nemozes drzati intelektualan razgovor i diskusiju. Tvoji argumenti i nisu argumenti nego jadni pokusaji na raazgovor, predlazem da izades malo iz kuce i sa foruma, te da pokusas da imas vise ljudskog kontakta.
:D :D :D

ps - ja mislim da je njoj krivo zbog Bosnjaka :D
cyprus

Post by cyprus »

danas wrote:kojih argumenata bolan? kako da ti dam argumente, kad ni sam ne znas vise sta tvrdis, sam se vrtis u krug, ne znas vise ni sta pricas ni za sta se zalazes... za sebe tvrdis da si jugosloven :? a nekome drugom branis da se izjasnjava kao bosanac, lupetas o nekom preimenovanju bosnjaka u bosance, i insinuiras da bi prisustvo bosanaca kao dodatne kategorije destabilizovalo BH i otudjilo srbe i hrvate :lol: i ocekujes da te neko uzme za ozbiljno i da te ne zayebava :-)

i sta mi to rece na kraju... to ces TI da odredis kome se ima davati kakvo pravo... :D :D haj jos malo uveseljavaj narod, dosadna ova subota :D
Iako sam ti 10 puta objasnio (a pametnom je i jednom dosta), evo idemo opet: aa nikom nisam zabranio da se izjasni kako hoće. Nemam to pravo. A i da imam ne bih, jer bi to bilo rušenje demokratije. Samo kažem da to nema logičkog smisla. Da li ti je sad jasno? Ja mogu da za svoju etničku pripadnost kažem da sam Bijelac, imam na to pravo. I stvarno i jesam bijelac. Ali to ne znači da je bjelac etnos. Isto bi važilo i da se proglasim Kinezom, Marsovcem, Pingivnom, Patkom itd. (de sad se zayebaji sa ovom rečenicom, nadam se da će ti uveselit ovu subotu). Dakle, ja imam pravo da se proglasim i Katolikom kao etničkom pripadnošću i to mi niko ne može osporit, ali je pitanje koliko to ima smisla. Za mješanim brakovima nema otprilike nijedna opcije nekog stopostotnog smisla, pa se onda može pribjegavat i manje logičkim rješenjima.

Dalje nisam reko da će se Bošnjaci preimenovat u Bosance ili da se ti ili neko od ostalih forumaša zalaže za to. Situaciju sam postavio hipotetički: šta bi bilo ako bi se svi Bošnjaci preimenovali u Bosance? Vjerujem da bi to dovelo do teške destabilizacije BiH, jer bi se po tome stavio znak jednakosti između Bošnjaka i Bosanaca, jer bi Hrvatima i Srbima bilo stavljeno do znanja da oni nisu Bosanci i ako se ne bi željeli odreći bosanstva morali bi se odreći srpstva ili hrvatstva. Dalje ovim bi se potpuno poklopili Hercegovci.

"danas" jel ti sad išta jasnije?
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

forUMASH wrote:
CovjekIzBosne wrote: I sam nemajuci vise ama bas ni jednog pravog argumenta sad pokusavas kroz svoje male sale i zajebancije da nesto postignes. Sa tobom mi se i ne raspravlja jer ocigledno da nemozes drzati intelektualan razgovor i diskusiju. Tvoji argumenti i nisu argumenti nego jadni pokusaji na raazgovor, predlazem da izades malo iz kuce i sa foruma, te da pokusas da imas vise ljudskog kontakta.
:D :D :D

ps - ja mislim da je njoj krivo zbog Bosnjaka :D
Mora da je... ipak se drzimo teme koja je o nacionalnoj opredjeljenosti
cyprus

Post by cyprus »

danas wrote:hajde sad polako citaj, mozda napokon legne -- ti ljudi se ZELE izjasniti, ali trenutno NE MOGU... jer im se ne dozvoljava da budu ono sto zele...

Jednostavno pitanje: ko im brani?
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

cyprus wrote:
danas wrote:hajde sad polako citaj, mozda napokon legne -- ti ljudi se ZELE izjasniti, ali trenutno NE MOGU... jer im se ne dozvoljava da budu ono sto zele...

Jednostavno pitanje: ko im brani?
NIKO ali je njima krivo zato sto nemogu da zabrane ostalima, vrlo jednostavno, jeli i sam vidis da poneki na ovom forumu pokusavaju zabranit slobodu izjave, te pokusavaju na racun i Bosnjaka i Srba i Hrvata naprave fantomnu naciju.
IMME

Post by IMME »

Klik na BOSNJACI 8)

Dobra vecina oglasenih, izbjegavajuci da se izjasni, koristi se najmizernijim pokusajima da zvuci duhovito koristeci prozivanje autora teme nepismenjakom, kao i one koji se izjasne da su bosanci, uglavnom.

Cekaj - citaj dalje - umisljenih pametnjakovica nam je svima preko glave a autor je bar imao petlju izjasniti se, za razliku od dobre vecine koji najvjerovatnije imaju "orahe u dzepovima" pa kriju svoj identitet ko zmija noge.
Dosadni ste i na ovoj kao i na vecini tema - bruka za jedan forum koji nosi ime Sarajevo. Al tako je kad se naserendalo dosljaka a brale i onih koji se koprcaju da bi se otresli bosnjastva al nemaaaaaa--- krepace kao bosanci, ostajace njihovi potomci a krv nije voda.
Last edited by IMME on 09/06/2007 18:45, edited 1 time in total.
luciferino

Post by luciferino »

Ma šta se ja sekiram. Ni Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca nije opstala. Neće ni ovo presveto trojstvo. :oops:
patrius

Post by patrius »

a sta li bi ova "pripadanost" SA-X-u trebala znacit :?
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

CovjekIzBosne wrote:
cyprus wrote:
CovjekIzBosne wrote: A sto se tice tvog prijedloga o djeci iz mjesanih brakova, ja bez uvrede prema nikome, mislim da nema smisla i nevidim zasto neko nebi mogao reci da je Bosnjak-Srbin ili Hrvat-Bosnjak jer kako postoje Italijan-Amerikanci Irsko-Amerikanci itd

Naravno i Slaveni su blizi nama nego Bosanci jer mi smo Slaveni a u uzoj kategoriji smo Juzni Slaveni.
A Bosanci nije etnicki naziv za narod nego to je samo drzavljanstvo, a kad bi se ja ti i svi mi proglasili kao "Bosanci" mi bi se odrekli svog etnickog projekla, i mislim da bi bili jedini narod na svjetu koji bi to uradio.
Ja pozdravljam one koji zele da se proglase onim sto jesu i neosporavam nikome da se proglasi kao to sto jeste.
Ali jednostavno nevidim zasto neko zeli da izjasni svoju drzavljanost kao etnicnost.
Mislim covjek moze imati Njemacki pasos, jeli on sad po etnosu Njemac?? Tako ide po ovoj teoriji Bosanaca.
Stavise psotali su smjesni njihovi argumenti o Bosancima kao etnosu, i sve mislim da se ovo oni zezaju kad kazu da su Bosanci etnos.
De se malo skoncentrisi sta pises pa zatim napravi strukturu etnickih, drzavnih naroda i nacija itd.

Prvo BH identitet ili skraceno Bosanci su istoriski prozvod izmjesanih etnickih naroda: Ilira, Germana, Slavena, Romana itd razlicitih religija. Ti bivsi etnicki narodi su tokom istorije se izmjesali te konstituisali drzavu Bosnu i Hercegovinu. Kao rezultat toga danas imamo drzavni narod i naciju drzave Bosne i Hercegovine ciji se narodni i nacionalni identitet zove Bosanciihercegovci. Osim Bosanacaihercegovaca u BiH danas ima i pripadnike drugih naroda koji se izjasnjavaju kao: Srbi, Bosnjaci, Hrvati, Jugosloveni, Albanci itd.

Pitanje za tebe: kako ce se Njemac iz Njemacke izjasnjavat? a kako ce se izjasnjavat Bosanac iz Njemacke? Ovo te pitam jer si ti naveo njemce, boldirano gore iznad u tvom tekstu.
patrius

Post by patrius »

Bosanac "iz" Njemacke?ili Bosanac u Njemackoj?
zolloo85

Post by zolloo85 »

ako bi pogledali tok historije ovih prostora uočil bi da je cijeli prosotr balkana nekada prije bio jedan narod tj. vuče porijeklo od jednog naroda(ovo možete uočiti ako pročitate historiju jezika u garamtici Bosanskig jezika). svi ti narodi su se isparčali i podijeli u grupice TARAAA dobiješ narode Balkana. na prostoru BiH su večinom prije bili Bogumili koji su prihvatili različite vjeroispovijsti sve pod uticajem različitih "sila" sa strana. zatim su te različitosti (vjeroispovijesti i kulture) postale izgovor za razdor. nepostoji ni jedan objektivan razlog zašto bi se mi mrzili ovdje. sve je to više zbog kompleksa i ega.

oni koji se izjašnjavaju kao Hrvati ili Srbi? ko su usvari oni? jesu li se oni doselili iz Hrvatske i Srbije? NE! oni su Katolici i Pravoslavci sa ovog prosotora, prostora BiH. oni su vezani za Hrvatsku i Srbiju jer je tamo večinsko stanovništvo Katoličke ili Pravoslavne vjeroispovijesti.

radi ovih podjela kao što su Bpšnjaci, Srbi i Hrvati, Jevreji, Romo i ostali se mogu osječati ugroženima i potpuno nebitnima, a i oni imaju prava.

ne znam kako drugi gledaju, ali meni se jako dopada to što je naša zemlja Evropski Jerusalem. imamo više vjeroispovijesti, kultura i tradicija. duhovno bismo mogli biti veoma bogati ako bismo malo drugačije gledali.
luciferino

Post by luciferino »

ok, ne ostavljate mi drugog izbora

Image

USA kicks ass
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

Novi_Nick wrote:
CovjekIzBosne wrote:
cyprus wrote: Pa može naravno i tako, al evo konkretno bih se sa moro izjašnjavat kao Bošnjak-Hrvat-Srbin, što mi je nako dosta komplikovano. Ali može Bošnjak-Srbin, Srbin-Hrvat, Bošnjak-Hrvat, što da ne. Ali i izjašnjavanje kao Jugosloven, Bosanac, Hercegovac i slično, dobija logički smisao upravo u ovim slučajevima.

De se malo skoncentrisi sta pises pa zatim napravi strukturu etnickih, drzavnih naroda i nacija itd.

Prvo BH identitet ili skraceno Bosanci su istoriski prozvod izmjesanih etnickih naroda: Ilira, Germana, Slavena, Romana itd razlicitih religija. Ti bivsi etnicki narodi su tokom istorije se izmjesali te konstituisali drzavu Bosnu i Hercegovinu. Kao rezultat toga danas imamo drzavni narod i naciju drzave Bosne i Hercegovine ciji se narodni i nacionalni identitet zove Bosanciihercegovci. Osim Bosanacaihercegovaca u BiH danas ima i pripadnike drugih naroda koji se izjasnjavaju kao: Srbi, Bosnjaci, Hrvati, Jugosloveni, Albanci itd.

Pitanje za tebe: kako ce se Njemac iz Njemacke izjasnjavat? a kako ce se izjasnjavat Bosanac iz Njemacke? Ovo te pitam jer si ti naveo njemce, boldirano gore iznad u tvom tekstu.
Kontradiktiras sam sebe po vama drzava nam se zove Bosnai hercegovina pa smo po tom Bosanci i Hercegovci, a ja kazem ako je covjek iz BIH porijeklom a ima pasos Njemacki jeli on sada postaje Njemacka etnicnost???
Promisli glavom prije nego sto kazes ili napises u ovom slucaju.
Po tebi Albanci u Srbiji ne postoje ili su Srbi a eto sad ce biti Kosovljani jer eto oni tu zive vjekovima i odma su trebali uzeti ime drzave u kojoj zive.
CovjekIzBosne

Post by CovjekIzBosne »

IMME wrote:Klik na BOSNJACI 8)

Dobra vecina oglasenih, izbjegavajuci da se izjasni, koristi se najmizernijim pokusajima da zvuci duhovito koristeci prozivanje autora teme nepismenjakom, kao i one koji se izjasne da su bosanci, uglavnom.

Cekaj - citaj dalje - umisljenih pametnjakovica nam je svima preko glave a autor je bar imao petlju izjasniti se, za razliku od dobre vecine koji najvjerovatnije imaju "orahe u dzepovima" pa kriju svoj identitet ko zmija noge.
Dosadni ste i na ovoj kao i na vecini tema - bruka za jedan forum koji nosi ime Sarajevo. Al tako je kad se naserendalo dosljaka a brale i onih koji se koprcaju da bi se otresli bosnjastva al nemaaaaaa--- krepace kao bosanci, ostajace njihovi potomci a krv nije voda.
Ma pusti ih neka oni klikaju na ono sto zele ako neko nece Bosnjastvo nece ni Bosnjastvo njega, a svi dobro znamo ko cini 90% od ovih "Drugih"
Neka se oni stide svoga porijekla i ko su takvi nam i netrebaju oni su i prije bili neki "Drugi" i neki fantomni izmisljeni narod.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

CovjekIzBosne wrote:
Novi_Nick wrote:
CovjekIzBosne wrote: Naravno i Slaveni su blizi nama nego Bosanci jer mi smo Slaveni a u uzoj kategoriji smo Juzni Slaveni.

Kontradiktiras sam sebe po vama drzava nam se zove Bosnai hercegovina pa smo po tom Bosanci i Hercegovci, a ja kazem ako je covjek iz BIH porijeklom a ima pasos Njemacki jeli on sada postaje Njemacka etnicnost???
Promisli glavom prije nego sto kazes ili napises u ovom slucaju.
Po tebi Albanci u Srbiji ne postoje ili su Srbi a eto sad ce biti Kosovljani jer eto oni tu zive vjekovima i odma su trebali uzeti ime drzave u kojoj zive.
Covjece de se konsoliduj malo. Prvo Albanci su etnicki Iliri a nose drzavno ime naroda po imenu drzave Albanije. Tako isto Bosanciihercegovci su etnicka kobinacija: Ilira, Germana, Slavena, Romana itd a nose drzavno ime naroda i nacije po imenu svoje autohtone i autenticne drzave Bosne i Hercegovine.

Sad da ja tebe pitam ko su Bosnjaci? historijski oni ne dolaze iz BiH nego iz Anadolije. Pripadnici tog naroda su dosli u BiH za vrijeme turske ili otomanske okupacije Balkana. To su bili pripadnici turske vojske i vecina njih je sa povlacenjem turaka sa Balkana ostala da zivi u BiH.
Autenticni Bosnjaci iz BiH ne postoje ali historijski postoji autenticni narod koji se zove BOSNIACI a to su ti ti danasnji Bosanci i Hercegovci.

Nemoj da mjesas termine Bosnjaci i BOSNIACI to su sasvim dva razlicita naroda. Bosnjaci vode porijeklo iz Anadolije a BOSNIACI iz BOSNE.
Last edited by Novi_Nick on 09/06/2007 19:24, edited 3 times in total.
cyprus

Post by cyprus »

Novi_Nick wrote:Nemoj da mjesas termine Bosnjaci i BOSNIACI to su sasvim dva razlicita naroda. Bosnjaci vode porijeklo iz Anadolije a BOSNIACI iz BOSNE.
Ajd, nek sam i ovo čuo. Svašta. :shock:
Locked