Turska-BIH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
forzaitalia

Post by forzaitalia »

onda ti tuguj
forzaitalia

Post by forzaitalia »

Nosferatu wrote:Svim koji slave - od mene cesti.... ovaj sipak. Sta se ima slaviti, poslje onakve igre, ostaje mi nejasno. Valjda pobjeda. To je sve - i opet je tanano koliko i koza na zubima koje nema. Mislim - znam ja da ostaje pobjeda i rezultat, ali kada cemo pobjediti jednu - da zasluzimo - po svim procjenama? Da stvarno - budemo bolji jer jesmo bolji, a ne jer smo nafatali neke sadake?

Onim koji se malo razumiju u ono sto se odigra na ekranu, moje saucesce. Uspjesmo opet mimo svih zakona logike - spustiti protivnika na nas nivo i onda ga definitivno na tom nivou i poraziti. Doduse izbor Turskog golmana i izmjena Fatiha su greske koje stvarno, odredise cijelokupni tok utakmice, jer 1 i 2 poluvrijeme su sasvim razlicitie utakmice tj. kao da smo igrali 4 cetvrtine - u kojoj prve tri su Turci dominirali, po svim elementima, a mi sustizali vise srecom, nego icim drugim rezultatski a onda - "spektakl".

Mislim da se ne radi ovdje o zelji tima da pobjedi i izbori se na Euro 2008 jer mi stvarno imamo tanke sanse s pokazanim na tri velika gostovanja, vec slucaj Oslo i Turska, imaju veze, s prisustvu BHF-a, koje su u Oslu protresli pobjedom tima ciji se sastav nije znao do 10 dana pred tekmu i dolasku ex-reprezentativnih igraca na ovu utakmicu. Na taj nacin - kriminalci su opet povratili povjerenje ukazano im od politickog vrha ali koje je nuzno bilo ovjeriti medju sirokim javnim masama koje nisu mogle odoliti a da ih ne finansiraju (a vidi se i ko je bio - Pudin Han, Kozluk) jerbo 20.000x30km=600.000. Uglavnom kasica nabrekla opet, porez vidjecemo da li ce se platiti, a dobri rezultati uveliko ovise o tome - da li ce oni koji su djelom i svojom rijeci s trunom kredibilteta - suprotstavili se Savezu, ukoliko taj projekat Rata Savezu propadne - vracamo se na program "daj mi pare za sahare" poznat Rahmicu, i mnogim drugima. Onda ce usljediti prosjecne partije, i nerijeseno-poraz, serijal koji ce se smjenivati narucito s krupnijim ribama iz svijeta fudbala.
da nisi na lijevu nogu ustao??? ili su fanaticosi za Tursku navijali :D
Blueboy-

Post by Blueboy- »

Bosna je dobro odigrala u fudbalskim prilikama kakve vladaju u Domovini. Turska je ipak jedna od jaci u evropi, grce poderase, a iz koreje i japana imaju 3 mjesto. Ja sam bio sretan i sa 2-2, a ovo me je dodatno obradovalo. Utakmicu smo dobili sa 100 % posto zalaganje svakog pojedinca na terenu, ginuli su, nije bilo izgubljene lopte. Greski je bilo ali su opet dolazili do svoji prilika. Vako mlada a odlucna ekipa je rjetkost. Malo mi je music zakozo, ali ishod tekme je dobar.

Danska - Svedska:

89 minuta, danski igrac Poulsen C. zavali svedskog igraca onako ulicki u stomak, i to sve pred svojim golom. Sudija mu na to uzvratio crvenim kartonom i penal dosudio za svede (a tada su danci vec bili preokrenuli razultat 3-0 na 3-3, sjetite se istambula i liverpula).
Ono sto se nije nikad desilo, nije se moglo zamislit na stadionima danske, jedan navijac crveno-bjeli danaca uletio i nako seljacki zavali malo sudiju. 24 sekunde prije kraja utakmice sudija povlaci igrace u svlacionice. Sudija je imo jednu duzu diskusiju sa dva kapitena i predsjednicima saveza, poslje 10 min. sudija prekida utakmicu i na semaforu ispade tekst, Danska je izgubila utakmicu sa 0-3..?? Danci sad ocekuju kaznu (ogromnu kaznu) utakmice bez publike i jos mnogo minusa, ali zasluzeno poslje nakog ponasanja.

http://www.youtube.com/watch?v=Fpuy0atKKWI
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Hm, neko ih je spomenuo, ali smo ih uglavnom zaboravili. nama je sada najvažniji, od igrača na koje se trenutno računa, povratak Berberovića i Nadarevića. Kada se sjetim kako su ih Norvežani izgazili u Oslu, ali nisu mogli proći pored njih, onda sam siguran da ćemo, i nazad i na bokovima biti puno jači..

Naravno Muzurović može još eksperimentisati i ovim postojećim igračima naći najidealnije mjesto na terenu..
neshto

Post by neshto »

e nek smo vala cigane pobjedili!!!
pa jebo te koliko me pamćenje služi jedino nam srbija nije vratila loptu nakon prekida zbog povrede!? fol braća turci, bljak...

a što se tekme tiče, 2. uzastopna NEZASLUŽENA pobjeda koja najviše odgovara mafiji u savezu. nije bilo loše u napadu al ostatak... a zamislite da su vezu upotpunili grlić, bajramović, nazad spahić, po boku bešlija, haso... eeeeeeeee bosno moja...
doktor78

Post by doktor78 »

Cestitke selektoru Muzurovicu koji je na putu da polako,ali sigurno vrati vjeru u reprezentaciju kao kada je 1.put bio selektor,dakle '96./'97.
Kazete, nezasluzena pobjeda? Pa koliko smo puta mi bili bolji,ali gubili utakmice? Nek se malo sreca i preokrenula...
valterbranisarajevo

Moram reći još nešto. Ova pobjeda je dokaz da, kada bi nam se češće dešavale lijepe stvari umjesto ružnih kojima smo svakodnevno okruženi, sve to bilo puno lakše. Kada se razgovara o lijepim stvarima i diskusije su ljepše. Puno više optimizma, a puno manje onih ružnih stvari u diskusijama koje često čitamo..Pročitajte još jedno na miru ovu temu pa ćete i vi, siguran sam steći takav dojam.. :bih:

Bosna i Hercegovina porazila Tursku

SARAJEVO- Reprezentacija BiH izborila je veličanstvenu pobjedu nad favoriziranom Turskom. Igrači Fuada Muzurovića su se dva puta vraćali nakon vodstva u igru da bi na koncu proslavili pobjedu.

Turska je povela u 13. minuti. Nakon jednog kornera u skoku je najviši bio iskusni centarfor Hakan Sukur koji je glavom pogodio za vodstvo od 0:1. Nekoliko minuta kasnije dobru je priliku za izjednačenje propustio Muslimović.
U 19. minuti došlo je do kraćeg prekida jer je na teren ubačena veća količina baklji i drugih pirotehničkih sredstava. Muslimović je poravnao u 27. minuti utakmice. Loptu mu je odlično dodao Misimović, a napadač reprezentacije BiH hladnokrvno je realizirao priliku u gol.
Turska nije posustala nakon poravnanja rezultata. Jednu grešku u obrani iskoristili su gosti. Lopta je došla do Sarioglua koji se iz drugog plana pridodao i pogodio za novo vodstvo svoje reprezentacije. Međutim, golovi nisu prestali padati u prvom dijelu. Pogrešku gostiju u zadnjoj liniji iskoristio je Džeko koji je zakucao loptu pod gredu. Na odmor se otišlo pri rezultatu 2:2.
S početka drugog dijela vrijedi izdvojiti kraći prekid u 53. minuti kada su se baklje ponovno našle u terenu. Samo par minuta kasnije Gušo je skinuo nezgodan udarac Tuncaya. Veliku je priliku propustio Misimović, ali je pogrešku popravila obrane Turske.
Bosna i Hercegovina je povela u 89. minuti susreta. Nakon kornera pred golom Turske najbolje se snašao Čustović.
2.6.2007
M.Damjanović / Pincom.info
Regnum_Bosnae

Post by Regnum_Bosnae »

cyprus wrote:E, ovako, evo moje viđenje utakmice. Igrali smo loše, aj odbrana i nije toliko, ali me bezidejnost veznog reda dosta zabrinula. Ova 3 gola smo zabili nako na nafaku. Turci su bili bolji, al odavno nisam gledo katastrofalniju odbranu kao što je bila kod Turaka. A opet sa druge strane ni napad im nije bilo nešto naročito impresivan. Pored tolike terenske nadmoći nisu uspjeli da dođu u neke čiste pozicije, jer da su došli, Gušo ne bi imo šanse. Ali ipak mora se priznat apsolutna dominacija u sredini terena, a naročito po bokovima.

Što se tiče naših igrača, za zalaganje na terenu im niko ne može ni riječi reći. Iz tog razloga im idu sve moguće čestitke. Prijatno me iznenadio stoperski dvojac Bajić - Radeljić. Iako su i oni imali grešaka, dosta dobro su zaustavili turske napade, pa ih je većina bila iz prekida i preko prodora sa strana. Ja, lično kad sam vidio ovaj stoperski par, mislio sam da nam ne gine pet komada, al eto, prođe bolje od toga. Gušo, ko Gušo, štagod zajebe, štagod spasi, al može dobit prolaznu ocjenu. Imamo sreće što mu te greške još nisu fatalne za reprezentaciju, a kad će postat vidićemo. Zato se nadam što skorijem povratku Hasagića. Al moglo je bit i gore: kad sam vidio Alaima da se sprema da uđe, pade mi mrak na oči, al sreća pa se Gušo oporavi. Što se tiče Musića, imo je greški, ali nije bio ni toliko loš koliko ga svi ovdje napadaju. Ali se slažem da nije više za reprezentacije. Neko je hvalio Hrgovića, a ja sam očekivo više od njega. Isto se odnosi i na Misimovića. Maletić solidan, a Damjanoviću stvarno nije mjesto u reprezentaciji. Džeki i Muslimoviću sve čestitke. Nije mi jasno zašto je Muzurović govorio o Džeki kao da je zakazo, da je bio pasivan i slično. Po meni je Džeko bio jedan od boljih, ako ne i najbolji u našim redovima. Također mi nikako nije bila jasna zamjena Džeko-Zeba. Zeba po meni loš. A Ćustović je posebna priča. On je ispo heroj sinoćnje utamice, i neka je, samo je pitanje koliko je to zaslužio.

Što se tiče naših kvisilinga na tribinama sa turskim i saudijskim zastavama, njima poručujem da se nalaze u krivoj državu i ne smatram ih ništa drugačijim od onih sa transparentom "Bijeljina je u Srbiji, nikad u BiH".

(Samo mi je žao što nisam imo kakvu kurdsku ili grčku zastavu da ponesem na utakmicu :D )

Što se tiče naših šansi da odlazak na EURO 2008, budimo realni one su i dalje vrlo male, ali ako dobijemo sad Maltu, bar će se moć reći da izvjesna mala šansa i postoji. Btw, reprezentacija BiH nikad (ali baš nikad) nije sastavila 3 pobjede zaredom, pa će mi bit pravo čudno ako sad pobjedimo Maltu. Imam osjećaj da to neće bit nimalo laka utakmica.
Bas nekontam ovo sa saudiskim zastavama. Igra Bosna protiv Turske a ne Saudijska Arabija. Stvarno ljudi ja neznam moze li mi iko od vas objasniti sta se sa nosenjem saudijske zastave hoce pokazati :-? ?

P.S Ako si iz Bosne trebas navijati za Bosnu i glupo mi je i tursku zastavu nositi ali je barem relevantna posto igraju te dvije zemlje ali saudijska brate nikako.

Puno pozdrava i naprijed Bosno :bih:
valterbranisarajevo

Ja sam se sinoć sjetio koliko bi nam u zadnjem redu dobro došao naš kapiten. Nadam se da ćemo ga još imati prilike gledati u dresu reprezentacije. :)

Međutim, kada se jednom stvore uslovi za prekid bojkota igrača, mislim da ne bi bilo pošteno prema ovim momcima koji sada igraju to da svi koji bojkotuju dobiju automatski opet mjesto u timu, a da se ovima koji su sinoć pobijedili pokaže put prema vratima. :(
edin van der Saray

Post by edin van der Saray »

forzaitalia wrote:ima li golova sa sinocnje utakmice na youtube, volio bih vidjet onu pod raslje :D
http://www.youtube.com/watch?v=dkI851lemTg
DzeKaka :D
nosara

Post by nosara »

Dakle, da sumiramo.

Nema veze ko sudi, nema veze protiv koga igramo, nije vazno ko sjedi u savezu, jedino je vazno biti domoljub i dati 110% srca na terenu. E, da nisu nase "zvijezde" prodale onih prvih nekoliko utakmica...

Svejedno, moze se dofatit EURO, pazite sta vam kazem, samo uvijek treba 110%. Ipak smo igrali bez danas najpouzdanijeg naseg reprezentativca, onog pitara Berberovica.

Uzdravlje nam 3 pobjede i cestitke Muzuru i momcima. 110%!
zzzzz

Post by zzzzz »

Po meni su najbolji pojedinci sinocnje utakmice bili Barbarez, Milenkovic, Spahic, Hasagic.....nisam mogao vjerovati svojim ocima kad sam ih vidio zajedno na tribinama.

ps....zna li mozda neko zasto Rahimic i Muslimovic (dva najbolja igraca na terenu) nisu igrali na Marakani 8)
Zhaba

Post by Zhaba »

za Sergeja me vala nije cudilo :D :D
hemac

Post by hemac »

neshto wrote:e nek smo vala cigane pobjedili!!!
pa jebo te koliko me pamćenje služi jedino nam srbija nije vratila loptu nakon prekida zbog povrede!? fol braća turci, bljak...

a što se tekme tiče, 2. uzastopna NEZASLUŽENA pobjeda koja najviše odgovara mafiji u savezu. nije bilo loše u napadu al ostatak... a zamislite da su vezu upotpunili grlić, bajramović, nazad spahić, po boku bešlija, haso... eeeeeeeee bosno moja...
jebo ga grlić, šta nabrajaš bezveze
hemac

Post by hemac »

Pozdrav bokiju, bookmarkovao sam ti blog :D
klif

Post by klif »

Nevezano za temu, jedan mali detalj.

I juče i danas se na Euronews-u na njemačkom jeziku rezultati utakmica kvalifikacija za EP ponavljaju svakih pola sata. Pri tome se pored imena svake reprezentacije nalazi i mala slika njene državne zastave.

Pored imena BiH se stalno pojavljuje zastava sa ljiljanima.
Last edited by klif on 03/06/2007 15:15, edited 1 time in total.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

bila je prica da su turci dosli sa majcama na kojim je pisalo ZAUVJEK BRACA na nasem i na turskom....da li neko zna nesto vise o tome ?!
BHman

Post by BHman »

klif wrote:Nevezano za temu, jedan mali detalj.

I juče i danas se na Euronews-u rezultati utakmica kvalifikacija za EP ponavljaju svakih pola sata. Pri tome se pored imena svake reprezentacije nalazi i mala slika njene državne zastave.

Pored imena BiH se stalno pojavljuje zastava sa ljiljanima.
Dobro je,
nek samo nisu orlovi. :-D :-D
titami

Post by titami »

bolje ljiljani, nego orlovi
Sezam

Post by Sezam »

Marco-x wrote:Po mom mišljenju, ako u srijedu Grčka dobije Moldaviju (što je vrlo vjerojatno) i naravno BiH bi morala dobiti Maltu, treba se totalno skoncetrirati na borbu za drugo mjesto i da se Turskoj i Norveškoj pobjegne što više.
Svaka buduća tekma je krucijalna, a pogotovo tekma protiv Norvežana kući i u Istanbulu izvući bod. Mađari su izgubili sve šanse, to se mora iskoristiti.
Ali bez lažne nade, igra se mora malo popraviti, a pogotovo obrana, koja često naivno ispada iz igre.
Treba nam i bod u Atini...Grci jos moraju ici Norvezanima i Turcima, Turci idu Norvezanima...Norvezani dolaze nama...samo da sad ne kiksamo protiv Malte...

:bih:
stardust3003

Post by stardust3003 »

Sa ovim igračima i ovim selektorom nikad nećemo imati pravu reprezentaciju i neku "normalnu" igru...2 x su nas "vile pronosale" i kao što neko reče protivnik se neobjašnjivo spustio na naš nivo igre (ako je ono bila neka igra) i ipak zasluženo izgubio ali ono je antipropaganda nogometa i ekipa koja napravi onoliki broj grešaka sigurno ne može predstavljati respektabilan sastav...
I ovaj put nas je spasila sreća i nekoliko poteza pojedinaca...
A ovi što dižu Muzurovića u zvijezde nemaju pojma šta pričaju...čovjek je totalno involviran u mafijaške radnje u savezu bio on svjestan toga ili ne...daj bože da griješim ali čovjek je puno više sretan nego što je neki dobar strateg...
a bosanski jezik mu je takav kao da ga je počeo učiti prije 2-3 mjeseca...I
NEMA ON (MUZUROVIĆ) PRAVO DA KAŽE DA SU VRATA REPREZENTACIJE ZATVORENA ZA BILO KOJEG POTPISNIKA ONOG PISMA...ako je to zaista rekao onda je on jedan obični bilmez!!!

Još samo da dodam da mi je naravno draga ova pobjeda bez obzira na sve i neće se ovi idioti u savezu učvrstiti sa ovom pobjedom kao što neko reče...njima je svejedno gubimo li ili dobijamo, držaće se svojih fotelja dok ih neka sila ne počisti kao zadnju ološ...
stardust3003

Post by stardust3003 »

Samo bih još sugerisao BH FANATICOSIMA a i ostalim našim navijačima da ubuduće ne dozvole mahanje zastavama koje nam nisu potrebne i koje će sigurno donijeti više štete nego bilo kakve koristi...jednostavno, nije im mjesto medju našim navijačkim rekvizitima!!!
stripiii

Post by stripiii »

stardust3003 wrote:Samo bih još sugerisao BH FANATICOSIMA a i ostalim našim navijačima da ubuduće ne dozvole mahanje zastavama koje nam nisu potrebne i koje će sigurno donijeti više štete nego bilo kakve koristi...jednostavno, nije im mjesto medju našim navijačkim rekvizitima!!!
Potpisujem :thumbup:
DOBOJLIJA

Post by DOBOJLIJA »

stripiii wrote:
stardust3003 wrote:Samo bih još sugerisao BH FANATICOSIMA a i ostalim našim navijačima da ubuduće ne dozvole mahanje zastavama koje nam nisu potrebne i koje će sigurno donijeti više štete nego bilo kakve koristi...jednostavno, nije im mjesto medju našim navijačkim rekvizitima!!!
Potpisujem :thumbup:

I ja isto potpisujem :bih:
hemac

Post by hemac »

I ja potpisujem ovo za rekvizite :) i siguran sam da Muzurović nije rekao da su vrata reprezentacije zatvorena za potpisnike onog pisma :) nadam se da će protiv Mađarske istrčati ovaj sastav
Hasagić - Berberović, Spahić, Papac, Nadarević - Misimović, Salihamidžić, Bajramović, Rahimić - Džeko, Muslimović
Post Reply