Trovanje u pomodorinu ?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

melb26sa wrote:
uvijek dobar post wrote:za vasu informaciju, otvara se pizzerija.
zvat ce se primavera.
selver, vlasnik pomodorina, ce iznajmiti nekom drugom liku prostor.
on nije dobio dozvolu za kuhinju, tako da nece biti salatica, paste...
takodjer mislim da nece biti isti sendvici al pizzerija ide 100%.
informacije iz prve ruke.
Ne kontam - ako nije dobio dozvolu za kuhinju kako moze otvoriti pizzeriju? Da li to znaci da pizzerija ne treba da ima mjesto za namirnice, frizider, dio za pranje posudja? Ili mu sve stoji onako na stolu - cese:se:po:glavi:nije:joj:jasno
Ni meni to nije jasno + zar je ono Selverov prostor 1/1???
Ja kont'o da drzava renta ali sam se izgleda prevario?
Cuj moze picerija a ne mogu sendvici i ostala klopa?
E koji smo mi jadovi od grada i drzave, pa to nigdje nema!
btw, ima li sudjenja Selveru ili ce biti "pojeo vuk magarca"?
Comrad

Post by Comrad »

E ako bude raja i dalje isla da jede na ono mjesto, ne znam, stvarno treba biti cutuk za to :-)
BHG

Post by BHG »

callmethebreeeze wrote:mozda ce biti dzamija :D
:lol:
melb26sa

Post by melb26sa »

chuchumbamayumbe wrote:
melb26sa wrote:
uvijek dobar post wrote:za vasu informaciju, otvara se pizzerija.
zvat ce se primavera.
selver, vlasnik pomodorina, ce iznajmiti nekom drugom liku prostor.
on nije dobio dozvolu za kuhinju, tako da nece biti salatica, paste...
takodjer mislim da nece biti isti sendvici al pizzerija ide 100%.
informacije iz prve ruke.
Ne kontam - ako nije dobio dozvolu za kuhinju kako moze otvoriti pizzeriju? Da li to znaci da pizzerija ne treba da ima mjesto za namirnice, frizider, dio za pranje posudja? Ili mu sve stoji onako na stolu - cese:se:po:glavi:nije:joj:jasno
Ni meni to nije jasno + zar je ono Selverov prostor 1/1???
Ja kont'o da drzava renta ali sam se izgleda prevario?
Cuj moze picerija a ne mogu sendvici i ostala klopa?
E koji smo mi jadovi od grada i drzave, pa to nigdje nema!
btw, ima li sudjenja Selveru ili ce biti "pojeo vuk magarca"?
Evo iz danasnjeg Avaza info (nisam mogla naci na njihovom webu, bice da stavljaju pojedine a ne sve clanke iz novina):

Sljedece sedmice otvara se novi fast-fud

U nekadasnjem fast-fudu "Pomodorino" u ulici Branilaca Sarajeva, koji je vec nekoliko mjeseci zatvoren zbog masovnog trovanja, jucer smo zatekli radnike kako renoviraju objekat. Jedan od njih kratko nam je kazao da ce sljedece sedmice ponovo biti otvoren fast-fud, ali vlasnik nece biti isti.

Kao sto je poznato, vlasnik "Pomodorina" je Selver Aladjuz protiv kojeg je zbog trovanja vise od 500 osoba otvorena istraga. U Tuzilastvu KS jucer nam je potvrdjeno da istraga jos traje.
Aladjuz nam je u telefonskom razgovoru kazao da on ne otvara novi fast-fud u "Pomodorinu".
- O trovanju ce zadnju rijec dati sud. Ja sam se povukao iz ugostiteljskog posla i ne pada mi na pamet da ikad ista vise otvorim u ovom gradu - kazao je Aladjuz.
Medjutim, iz Sluzbe za privredu i finansije Opcine Centar tvrde da Aladjuz ima ugovor o zakupu ovog poslovnog objekta na pet godina. - Opcinsko vijece izdalo je prostor na osnovu odluke o djelatnosti koje se mogu obavljati i pojedinim ulicama na podrucju opcine. Dok traje ugovor, samo isti vlasnik moze koristiti prostor i mijenjati djelatnosti - kazu iz Opcine Centar.

@chuchumbamayumbe - znaci da nije njegovo 1/1 ali se onda postavlja i pitanje kako neko drugi moze otvoriti novi fast-fud (bez kuhinje!?) ako je on ugovorni zakupac 5 godina - na napisase kada istice pet godina?
misha

Post by misha »

da otovorimo ovde kladionicu...koliko mjeseci dajete novoj pizzeriji?
dimu

Post by dimu »

kako ste samo naivni to je cudo jedno

ako isti vlasnik ne otvara ponovo fast food, kako onda da ista ekipa radnika uredjuje prostor ovih dana, ista ekipa koja je prije radila u pomodorinu ???

to slucajnost neka ? jes vraga, naravno da nece covjek reci da ponovo otvara pa niko mu ne bi dosao.
JokTiSi

Post by JokTiSi »

Pa naravno da isti vlasnik otvara kad se ne moze mjenjati osoba koja je prvobitno zakupila prostor ali ono sto mi ne ide u glavu je kako moze opet biti fast food kad je to ista djelatnost???

Moze prodavati jedino one gotove sendvice u plasticnoj ambalazi :D a mozda je fast food naziv radnje mozda uopste nece biti hrana ko zna mozda bude internet centar :lol:
dexcox

Post by dexcox »

kad je u pitanji salmonela oni moraju taj prostor prvo zapalit pa onda pomislit tamo otvarati pizzeriju ili neki fast food.

sto se mene tice najpametnije bi im bilo da vrate onaj stari izlog sa pisacom masinom ako je tamo bio...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Iz IKSA u KIKS!
dimu

Post by dimu »

JokTiSi wrote:Pa naravno da isti vlasnik otvara kad se ne moze mjenjati osoba koja je prvobitno zakupila prostor ali ono sto mi ne ide u glavu je kako moze opet biti fast food kad je to ista djelatnost???
moze kod nas sve

fol on izjavljuje kako ne bi nikad otvorio nista vise u sarajevu a njegova ekipa radnika koja je i prije tu radila sad sredjuje objekat.

samo narod nas naivan pa nasjedne na svakakve price, a bit ce prica da ce se objekat "voditi" na nekom drugom, paravan, a on ce opet ubirati pare od toga.

bas me zanima sta ce biti na meniju... evo glave ako ne budu oni isti sendvici.

i ne kontam konkretno sta ce se dobiti time ako ne bude isti vlasnik kao prije ? sve i da ne otvara on ponovo zaista, pa tu ce raditi ista ona ekipa koja je i prije radila, a tehnicki otrovat ce te onaj ko sprema sendvice, a ne gazda, tako da fokus je na pogresnom elementu, kao i uvijek u nasem "uredjenom" demokratskom drustvu
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

callmethebreeeze wrote:mozda ce biti dzamija :D
:lol: :lol: :lol:

hahaha upravo svratih sa one teme o marindvoru :lol:
van Basten

Post by van Basten »

u ovoj zemlji je moguće sve; babe i žabe su drugarice.......
tako da me ni ovo ne iznenađuje. A ni ne iteresuje. Ko je budala da tamo ode jesti nakon svega, sebi ide. Mene tamo mogu samo unijeti ako ikada upadnem u hipoglikemijsku komu negdje u blizini pa da umole čašu vode i kocku šećera.
Šandor

Post by Šandor »

dimu wrote:i ne kontam konkretno sta ce se dobiti time ako ne bude isti vlasnik kao prije ? sve i da ne otvara on ponovo zaista, pa tu ce raditi ista ona ekipa koja je i prije radila, a tehnicki otrovat ce te onaj ko sprema sendvice, a ne gazda, tako da fokus je na pogresnom elementu, kao i uvijek u nasem "uredjenom" demokratskom drustvu
Hajd ne lupaj molim te. Vjerovatno ih je otrovao čitav niz događaja. Nije šala otrovati oko 600 osoba. To ti je kao air crash investigation na NGC kad kažu da je do nesreće došlo usljed čitavog niza faktora. Da je u bilo kojem momentu prekinut niz do nesreće ne bi došlo. :-)

Ako je tačna ova tvoja teza prema kojoj su krivi radnici a ne vlasnik to znači da je vlasnik kompletan idiot. A možda čak i retard.

Vlasnik je osoba koja odlučuje. Ako pretpostavimo da vlasnik nije retard i da obavlja posao vlasnika radnici mogu biti samo saučesnici u zločinu.
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

Šandor wrote:
dimu wrote:i ne kontam konkretno sta ce se dobiti time ako ne bude isti vlasnik kao prije ? sve i da ne otvara on ponovo zaista, pa tu ce raditi ista ona ekipa koja je i prije radila, a tehnicki otrovat ce te onaj ko sprema sendvice, a ne gazda, tako da fokus je na pogresnom elementu, kao i uvijek u nasem "uredjenom" demokratskom drustvu
Hajd ne lupaj molim te. Vjerovatno ih je otrovao čitav niz događaja. Nije šala otrovati oko 600 osoba. To ti je kao air crash investigation na NGC kad kažu da je do nesreće došlo usljed čitavog niza faktora. Da je u bilo kojem momentu prekinut niz do nesreće ne bi došlo. :-)

Ako je tačna ova tvoja teza prema kojoj su krivi radnici a ne vlasnik to znači da je vlasnik kompletan idiot. A možda čak i retard.

Vlasnik je osoba koja odlučuje. Ako pretpostavimo da vlasnik nije retard i da obavlja posao vlasnika radnici mogu biti samo saučesnici u zločinu.
Pa ako su radnici prvi put bili krivi za trovanje ko ti garantuje da nece i drugi i svaki put kad oni budu radili biti krivi. Znaci izbjegavati to u sirokom luku ko god da je gazda. Bolje da su otvorili butik i one cigane sa ferhadije preselili tu vise bi mjesta za setnju bilo
:-)
p0wer

Post by p0wer »

a jel neko mozda nekad razmislio da mu je neko podvalio(konkurencija) to i da on mozda zaista nije kriv za trovanje :?
karanana

Post by karanana »

p0wer wrote:a jel neko mozda nekad razmislio da mu je neko podvalio(konkurencija) to i da on mozda zaista nije kriv za trovanje :?
Podvalio? Sta? Kako? Usao tamo gdje je pravio sendviche i pizze i zamjenio sirovine sa otrovanim? Objasni mi kako mu je neko to mogao podvaliti?
Pearl

Post by Pearl »

p0wer wrote:a jel neko mozda nekad razmislio da mu je neko podvalio(konkurencija) to i da on mozda zaista nije kriv za trovanje :?
prave price za malu djecu.... bas neko moze samo da udje, podvali ne samo majonezu, nego i meso i niko to ne primijeti.... conspiracy theory....

koliko sam ja cula, radnici pricaju kako je gazda uvijek kupovao robu kojoj rok samo sto nije istekao, da prodje jefitnije, tako da je to bilo disaster waiting to happen...
p0wer

Post by p0wer »

mozda neki njegov dobavljac, "bivsi" radnik ko ce ti ga znat al svasta se moglo desit . . .
jer ono kad malo razmislis da sam sebi namjerno upropasti posao koji je xtra isao nema smisla a da se ponovo otvori i da isti covjek (mada sumnjam) radi isti posao mislim da ne bi dopustio ni trunku prasine a kamoli nesto drugo zbog ovoga sto mu se vec jednom desilo al et mozda grijesim.
Pearl

Post by Pearl »

p0wer wrote:mozda neki njegov dobavljac, "bivsi" radnik ko ce ti ga znat al svasta se moglo desit . . .
jer ono kad malo razmislis da sam sebi namjerno upropasti posao koji je xtra isao nema smisla a da se ponovo otvori i da isti covjek (mada sumnjam) radi isti posao mislim da ne bi dopustio ni trunku prasine a kamoli nesto drugo zbog ovoga sto mu se vec jednom desilo al et mozda grijesim.
a ko je kriv wf-u sto koristi namirnice u kuhinji kojima je istekao rok (da ne propada badava), pa svake godine ima trovanja i ljudi mu opet idu, sto je najgore? i on i dalje to radi jer vidi da nikakve akcije protiv njega nema...moze mu se..

u pomodorinu je malo prije ovog trovanja bilo trovanja sa kupus salatom (koaj ide u sendvice), koja je toliko stajala da je sva posmedjila (valjda nije dobro isla prodaja).. ali je salata ipak malo manje podlozna bakterijama nego majoneza i meso, pa je broj trovanja bio mnogo manji.. kao i posljedice istog..

to svi rade... to jeste rizik, ali svi idu sa starom bosanskom: pa nisam valjda peh da se bas meni desi...
p0wer

Post by p0wer »

ma iskreno da ti kazem i u pravu si . . . al opet barem ja sebi ne bi dopustio da posao koji ide tako dobro upropastim jer po mojoj procjeni tu se okretalo min. 2000km svaki dan, al kao sto sam prvi put rekao mozda je i konkurencija tu imala svoje prste a mozda je i sam krvi . . . :-)
Pearl

Post by Pearl »

p0wer wrote:ma iskreno da ti kazem i u pravu si . . . al opet barem ja sebi ne bi dopustio da posao koji ide tako dobro upropastim jer po mojoj procjeni tu se okretalo min. 2000km svaki dan, al kao sto sam prvi put rekao mozda je i konkurencija tu imala svoje prste a mozda je i sam krvi . . . :-)
i onda platis da dobijes opet dozvolu ako te i zatvore i cica mica gotova prica....pogotovo kad ti je tako veliki promet, onda imas i od cega da potplatis..

da nije otrovano 600 ljudi, nego 50, ljudi bi mu opet isli... samo zato sto je podignuta ovolika hajka, on nije otvorio ponovo...
karanana

Post by karanana »

joj...a jede mi se ponekad onaj njegov sendvich iako mu je kvaliteta i bila opala jos i dok je radio a cijene rasle. Ima lli gdje kakav slican sendvich u gradu? Oni u onom novom shopping centru na grbavici su mi ok.
Pearl

Post by Pearl »

karanana wrote:joj...a jede mi se ponekad onaj njegov sendvich iako mu je kvaliteta i bila opala jos i dok je radio a cijene rasle. Ima lli gdje kakav slican sendvich u gradu? Oni u onom novom shopping centru na grbavici su mi ok.
i meni nedostaje pileci :( ali onaj stari pileci... :)
dimu

Post by dimu »

karanana wrote:joj...a jede mi se ponekad onaj njegov sendvich iako mu je kvaliteta i bila opala jos i dok je radio a cijene rasle. Ima lli gdje kakav slican sendvich u gradu? Oni u onom novom shopping centru na grbavici su mi ok.
imas predobar sendvic u Dvoru na M. Dvoru.
Klikerica

Post by Klikerica »

dimu wrote:
imas predobar sendvic u Dvoru na M. Dvoru.
Joooj, cula sam i ja za Dvor, i neki dan sam bas tamo otisla i probala- super je! Ukusan, a nije skup. Samo ne znam da li vrse dostavu?
Post Reply