Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote:pa koga onda oni levate na izlazu iz jablanice prema mostaru, kod zadnjeg restorana prije ulaska u kanjon uvijek stoje i zaustavljaju jer tabla je 40 nekih 2 kilometra i tu fataju raju koja ide preko 40.
ja ipak mislim da ako znak pokazuje 40 onda moras voziti 40, jer zasto kaznjavaju? mislis da milicioneri nisu upoznati sa zakonom?
i sta je sa mjestom bradina. tu je non stop milicija i ogranicenje 40 i fataju svakog ko ide i 50.
Pa levate vozace koji ne poznaju zakon... mene su zaustavili isto tako jer sam isao nekih 65 ili 68 ne sjecam se, ja se posvadjao sa njima, oni fol nesto pisali kaznu, nikad nista nije stiglo...
Taj znak je tu jos od vremena starog zakona i trenutno nema nikakvu vaznost...
atko wrote:@slavkoimamodilera prijatelju dragi ja sam primjetio da ti imas jednu vrlo ruznu osobinu ... a to je da upadas od teme do teme i da tako svojeglavo iznosis cinjenice i omalovazavas i vrijedjas diskutante... (sjeti se parapetnog stakla )
Ja prosli vikend bio na rostilju u Odzaku kod glavnog drzavnog saobracajnog inspektora i pricali smo o svoj toj saobracajnoj problematici i pao bi na dupe da znas kako je haoticna situacija po pitanju zsakona i pravila itd itd kad je u pitanju drzavni zakon koji bi trebo da bude krovni.
Pa jarane, vazda imas ignore user...
Haos postoji, ali samo za one koji su navikli da plivaju u haosu.. zakon je jedan, a ti se i dalje kofrci i placaj kazne.. aj vozdra...
Očito imate Zakon ispred sebe ali vam je teško pročitati nešto više od člana 44. koji govori o tome da je u naselju dozvoljeno 60km/h osim ako je znakom dozvoljeno više ili manje.
E pa dragi ljudi ima tu još članova ne budite lijeni.
Sad još samo recite da su znakovi sa imenom naselja, znakovi izričitih naredbi!
Romeo 80 wrote:
Meni se ipak čini da gluposti lupaš ti!
Tabla sa imenom znači samo to i ništa više. Slažem se da je ograničenje u naseljenim mjestima 60 km/h, ali i znak sa ograničenjem brzine mora stajati na propisanom mjestu. Po tvojoj logici ja bih morao usporiti na 60 km/h kod znaka za ulazak u grad Mostar npr. iako sam još kilometrima udaljen od samog grada, a nalazim se u kanjonu Neretve gdje nema ničega?!
tabla mostar se ne nalazi u kanjonu nego blizu onog merkur centra i omv pumpe, a tu vec mostar i pocinje tako da nema tu nista nejasno
prije mostara ti idu oni potoci pa vrapcici pa tek onda mostar
po toj tvojoj logici bi onda u svakoj ulici i ulicici morao stajati znak 60 da bi ti bio obavezan voziti 60 iako je yebeno ocigledno da se nalazis u naseljenom mjestu ??? gdje to imas molim te ? koliko onda smijes ici u naselju ako nema znaka 60 na svakom koraku ?
cim udjes u naseljeno mjesto (ciji je pocetak oznacen tablom) podlijezes ogranicenju od 60 pa ti kako hoces, samo ces se naplacati kazni bezveze, meni nista neces dokazati nazalost
atko wrote:
Ja kada vozim na M17 recimo, vozim 100 a na regionalnom 80 osim gdje je drugacije znakom propisano table sa natpisima lokalnih mjesta me uopste ne zanimaju
ti si bas zajeban
eto neko spomenu zitomislice, nema ti 60 table pa ti bujrum vozi 80-100 pa vidi sta ce bit kad te zaustave
sto li boze, zato sto je u naselju 60 ogranicenje ocigledno...
i jeste se dogovorili konacno?
koliko se gdje smije vozit?
evo jedan primjer.sa jedne strane kad se ulazi u jedno selo ima tabla sa imenom istog.kad ulazis sa druge strane onda je nema.koliko se tu smije vozit?
Kako se dogovorit s nekim ko ne zna znakove i odbija da nauči? Pusti ga nek on vozi 60 na sat cijelim putem pa ko i obično po preticanju mu sve po spisku jer pravi kolonu.
kako da se covjek ponasa kad frajer na Golf 2 nazad stavi umjesto stalno svjetlo zvane "pozicije", crveno --> bijelo rikverc svjetlo? stalno mu svijetli, i ti stalno mislis da on u rikverc ide.. dolazis mu sa 80, on skrece u sokak, laganini.. i cool mu, tek ih namontiro pa da proba i vidi reakciju raje prvi gir.. veli, kad sam ga pito..
atko wrote:
Ja kada vozim na M17 recimo, vozim 100 a na regionalnom 80 osim gdje je drugacije znakom propisano table sa natpisima lokalnih mjesta me uopste ne zanimaju
ti si bas zajeban
eto neko spomenu zitomislice, nema ti 60 table pa ti bujrum vozi 80-100 pa vidi sta ce bit kad te zaustave
sto li boze, zato sto je u naselju 60 ogranicenje ocigledno...
Ja nisam nikad platio ama bas nikakvu kaznu niti sam ikad zaustavljen osim rutinske kontrole. A to sto negdje fali znak ili sto negdje nije postavljen a trebo je biti ja ne zelim da razmisljam o takvim stvarima niti me neko moze kazniti zbog toga . Naravno da usporim negdje kada procjenim da to treba jer ko fol ides magistralnim putem a uz sami put igraju djeca lopte ili pasu ovce ili su iskociole grbe uslijed kretanja tla ali table sa nazivima mjesta i dalje ne spadaju u saobracajne znakove obaveze/izricitih zabrana/upozorenja ako treba da crtamo crtacemo ha ja
dnaxy wrote:i jeste se dogovorili konacno?
koliko se gdje smije vozit? evo jedan primjer.sa jedne strane kad se ulazi u jedno selo ima tabla sa imenom istog.kad ulazis sa druge strane onda je nema.koliko se tu smije vozit?
Onoliko koliko dozvoljava ta kategorija puta (ako nije znakom drugacije propisano )
Kjajević Majko wrote:Kako se dogovorit s nekim ko ne zna znakove i odbija da nauči? Pusti ga nek on vozi 60 na sat cijelim putem pa ko i obično po preticanju mu sve po spisku jer pravi kolonu.
de ti meni reci onda ako i dalje tvrdis da bez znaka 60 to ogranicenje ne postoji iako je ocigledno da se nalazis u naselju, koliko smijes ici recimo ulicom terezije prema skenderiji ? nema znaka 60 nigdje ? koliko smijes voziti do znaka 40 gdje je skola ?
p.s. tema nije kako ko gdje vozi nit ima teoretske sanse da ti znas kako ja i koliko vozim osim sto se sad ovdje pravis neki mangup za volanom, otvori drugu pa cemo se hvaliti koliko kome treba do mora i gdje je sve preticao
nevjerovatno je da se sve pretvori u takmicenje 'ciji je veci'
interesantno je da vas sviju interesuje samo da izbjegnete kaznu, a ne da bude sto manje nesreca
Licno mislim da se nasi saobracajni policajci previse ponasaju kao drumski razbojnici koji uzimaju harac, a premalo ih zanima sigurnost. Ne stoje tako da sprijece opasne situacije, nego da naplate iste.
dimu wrote:de ti meni reci onda ako i dalje tvrdis da bez znaka 60 to ogranicenje ne postoji iako je ocigledno da se nalazis u naselju, koliko smijes ici recimo ulicom terezije prema skenderiji ? nema znaka 60 nigdje ? koliko smijes voziti do znaka 40 gdje je skola ?
p.s. tema nije kako ko gdje vozi nit ima teoretske sanse da ti znas kako ja i koliko vozim osim sto se sad ovdje pravis neki mangup za volanom, otvori drugu pa cemo se hvaliti koliko kome treba do mora i gdje je sve preticao
Ne znam otkud ti sad pitanje o gradu kad je grad zona 60 i to niko nije porekao, al eto pobjedio si, upravu si, najpametniji si kako god hoćeš. Nemam se ja tu šta raspravljati s nekim ko ne zna ni znakove.
Kjajević Majko wrote:
Ne znam otkud ti sad pitanje o gradu kad je grad zona 60 i to niko nije porekao, al eto pobjedio si, upravu si, najpametniji si kako god hoćeš. Nemam se ja tu šta raspravljati s nekim ko ne zna ni znakove.