St. Louis, Info, Dogadjaji

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
AenemA

#326 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by AenemA »

luckylaka wrote:
Ja_Ja wrote:Prije dva dana naletih na ovaj event na fb, nikad nisam cuo za ove momke ali izgleda da imaju potencijala pa reko da podijelim i sa ostalima koji se nadju u STL u subotu.

Image

Grupa Valter, prvi put u St. Louisu, donosi vam najenergetičniju live svirku na ovim prostorima. Sviraćemo vam neke pjesme sa našeg novog albuma Razglednica kao i dobropoznate, stare i nove pop-rock hitove sa jugoslovenskih prostora.

Valter je u decembru izdao i svoj prvi album "Razglednica". koji sadrži deset pjesama. Izdavac za BiH i region je Hayat Produkcija, i album se moze kupiti na http://www.razglednica.us!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7efoax9H ... e=youtu.be[/youtube]
Izgledaju mi nekako lezerno nesto kao,,Crvena jabuka,,ali pogledat cemo ih malo.Nego,,ja,ja,,neki dan sam nasao jednu strasnu grupu(sviraju sve narodne,zabavne)cini mi se da su iz New yorka nasi su ali ne mogu ponovo da ih nadzem.Bubnjar im je fantazija(covjek napred celav a kosa do pola ledza)Mene su odusevili ali ne mogu ih ponovo naci.Hajde ti ne radis nista pokusaj ih negdje pronaci pa postavi.Poz.
Taj celo sa kosom :), je iz grupe Rock ko fol..gledao sam ih jednom, dobro sviraju decki.
luckylaka

#327 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

AenemA wrote:
luckylaka wrote:
Ja_Ja wrote:Prije dva dana naletih na ovaj event na fb, nikad nisam cuo za ove momke ali izgleda da imaju potencijala pa reko da podijelim i sa ostalima koji se nadju u STL u subotu.

Image

Grupa Valter, prvi put u St. Louisu, donosi vam najenergetičniju live svirku na ovim prostorima. Sviraćemo vam neke pjesme sa našeg novog albuma Razglednica kao i dobropoznate, stare i nove pop-rock hitove sa jugoslovenskih prostora.

Valter je u decembru izdao i svoj prvi album "Razglednica". koji sadrži deset pjesama. Izdavac za BiH i region je Hayat Produkcija, i album se moze kupiti na http://www.razglednica.us!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7efoax9H ... e=youtu.be[/youtube]
Izgledaju mi nekako lezerno nesto kao,,Crvena jabuka,,ali pogledat cemo ih malo.Nego,,ja,ja,,neki dan sam nasao jednu strasnu grupu(sviraju sve narodne,zabavne)cini mi se da su iz New yorka nasi su ali ne mogu ponovo da ih nadzem.Bubnjar im je fantazija(covjek napred celav a kosa do pola ledza)Mene su odusevili ali ne mogu ih ponovo naci.Hajde ti ne radis nista pokusaj ih negdje pronaci pa postavi.Poz.
Taj celo sa kosom :), je iz grupe Rock ko fol..gledao sam ih jednom, dobro sviraju decki.
To su hvala,,Aenema,,zaista uzivam slusajuci ih.Volio bi pogledati ih uzivo.Nadam se uskoro u St.Louis.Hvala jos jednom.
klikerusa

#328 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

To su hvala,,Aenema,,zaista uzivam slusajuci ih.Volio bi pogledati ih uzivo.Nadam se uskoro u St.Louis.Hvala jos jednom.
Mislim da su i za Novu Godinu bili u "Vivid" kafiću. Otidji i popričaj sa Šehom, možda on zna kad će opet
luckylaka

#329 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

klikerusa wrote:
Mislim da su i za Novu Godinu bili u "Vivid" kafiću. Otidji i popričaj sa Šehom, možda on zna kad će opet
Nasao sam da su bili u St.Louis u septembru 2010 ne znam .Ako nacujes da slucajno negdje gostuju javi.
Ja_Ja

#330 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Image
Ja_Ja

#331 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

St. Louis: 4099 osoba iz BiH dobilo Americko drzavljanstvo u proteklih 10 godina
http://www.klix.ba/vijesti/bih/st-louis ... /121023089
Ja_Ja

#332 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Image
MrShadow

#333 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by MrShadow »

Kakav je ovaj St. Louis za zivot :D

Dobio sam internship u jednoj firmi tamo pa trebam doci na godinu dana za nekih 15, 20 dana.
Hoce li me grad razocarati, jeli dosadan i opasan kao sto se prica i kakve su cijene namirnica?
Kakve su im djevojke :) ?

Trebao bih zivjeti u nekom dijelu St. Charles ili Nashville ako sam dobro razumio ove iz kompanije pa eto svaka informacija je dobrodosla.

hvala
luckylaka

#334 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

MrShadow wrote:Kakav je ovaj St. Louis za zivot :D

Dobio sam internship u jednoj firmi tamo pa trebam doci na godinu dana za nekih 15, 20 dana.
Hoce li me grad razocarati, jeli dosadan i opasan kao sto se prica i kakve su cijene namirnica?
Kakve su im djevojke :) ?

Trebao bih zivjeti u nekom dijelu St. Charles ili Nashville ako sam dobro razumio ove iz kompanije pa eto svaka informacija je dobrodosla.

hvala
Ovako otprilike,ako ces u St.Charles to ti je oko pola sata voznje do centra St.Louis-a ili neki pola sata voznje.St.Louis kao grad,jebi ga zavisi sta te interesuje bosanski kafica,restorana,trgovina je mali milion dakle za izlazke ne trebas se sekirati.Opasan grad ,opet zavisi gdje izlazis i kuda se kreces te kako se ponasas.Realno gdje je vecina bosanaca koliko znam nema neke opasnosti a najveca opasnost su bosanci sami za sebe tj,belaj je izmedju njih sami.Cijene,zavisi cega u restoranima (bosanskim)recimo mozes jesti od cevapa za $5-6 do mjesanog mesa od$10-15,alkohol uobicajno piva $4-5,konjak$3-4.Hrana u trgovinama je ovakovrcae brasna od 25 kila $20 :D ,Ma ne znam sta te konkretno interesuje.Uglavnom u novembru ce u St.Louisu biti svasta-nesto(sijela,koncerti,proslava dana drzavnosti...)imaces mogucnosti ili da pijes ili da klanjs(zavisi sta vise prakticiras :-D )Inace sa finim drustvom dane u St.Louis mozes lijepo provesti posto je puno atraktivni mjesta u i oko St.Louisa.Ako te jos sta interesuje Bujrum.Aha oko cura.Pa Illinos je vrlo blizu(bar meni) pa zadnji put kada sam isao ulaz u striptease bar je bio $7(sad je vjerovatno malo skuplje)ali je provod zagarantovan,Bosanke u St.Louis vidim da ih ima mali milion i zavisi od tvoje sposobnosti.Uglavnom ima ih(posto sam ozenjen vidim da ih ima puno po koncertima,sijelima,kaficima)Poz. i dobar provod
MrShadow

#335 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by MrShadow »

U sustini kao i svaki drugi grad u Americi, ovo sto se opasnosti tice i ja mislim da nije bas tako kao sto pisu po raznim sajtovima, realno i u Sarajevu mozes dobiti metak ako se kreces gdje ne treba. U sustini me bas i ne privlaci to sto je tamo milion nasih kafica i restorana, vise bi da osjetim onu pravu americku kulturu i zivot jer u nasim kaficima i restoranima visim po Bosni vise od 20 god :).

Kad si vec spomenuo klanjanje, znam da u ST. Louisu ima puno dzamija, a ja sam vjernik i volio bih da idem petkom na dzumu. Nije mi bas svejedno odmah traziti od poslodavca 2 sata slobodno petkom pa me zanima kako se inace tamo nasi ljudi dogovaraju sa poslodavcima oko toga i koliko Amerikanci tolerisu to. Ne bih volio da imam probleme na poslu zato sto sam musliman.
luckylaka

#336 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

E jarane ovo je Amerika i ako mislis zbog klanjanja ici kuci malo ranije,nece moci.Pazi jedno sve sto pisem pisem iz licnog iskustva(ima i drugaciji misljenja i razmisljanja)Dakle svaki izlazak iz moje firme samo minut ranije(kao i kasnjenje)mene kosta pola kaznenog poena sto znaci kazes gazdi,,ja odoh pola sata ranije,ok pola poena dok ne naskupis 8 i ciao)Meni je dzamija 5 minuta od kuce i takodjer sam vjernik(ne bas ono klanjam,postim obavezno)ali jednostavno ne mozes sve uskladiti i svugdje stici.Hajde vidjeces kad dodjes.I prosli put sam ti mislio napisati bas ono,,St>louis nije nista ni sigurniji ni opasniji od Sarajeva s tim sto je st.Louis tj,metropolitan area ima sko stanovnika kao cijela BiH(oko 3 miliona)i normalno je da ce belaja biti vise.Inace jedan moj jaran onako gazija kaze,,kakva opasnost u St.Louisu,pa ja kada se napijem pa u 2 sata idem kuci pijan i to kroz,,crnacku,,zapjevam iz sveg glasa,,Bosno moja,,niko ni proviriti kroz prozor ne smije,, :-D Ako te sta ostalo interesuje ukucaj St.Louis attractions i vidjeces puno interesantnih stvari.Sellam i poz.
MrShadow

#337 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by MrShadow »

Ma nema problema, tako sam i predpostavio otprilike, hvala na odgovorima ;)
Ja_Ja

#338 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

St. Louis kao i svaka druga mahala. Ima svega i svacega. Od tebe zavisi koliko ce ti odgovarati. Nesto se novo uvijek desava, ne samo "nase" vec generalno nikada ti ne moze biti dosadno osim ako nisi naravno zatvoren tip ili imas poteskoca sa novim stvarima.

Sto se tice "vjerskog" zivota imas 4 nase dzamije (3 + 1 gdje su "braca"), tako da mozes da biras sto se toga tice takodje. A sto se tice izlaska sa posla na dzumu, licno nikada nikakvih problema nisam imao s tim. U dzamiju gdje idem na dzumu (Nur) dolazi dosta ljudi s posla. Tako da to zavisi od mjesta do mjesta.

Osim toga ti ako budes negdje blize St. Charles-u niti jedna nasa dzamija ti nece biti blizu ali ima par arapskih/pakistanskih ili sta su vec. Mislim da cak i u St. Charlesu ima jedna. St. Charles je malo konzervativniji dio St. Louisa i ima nasih ali ne mnogo. Zavisno gdje budes lociran mozda bi ti bilo bolje da budes negdje u juznom dijelu grada ili okruga, tako da si blizu nasim ljudima ali i poslu.
Jack Be Nimble

#339 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Jack Be Nimble »

Sto se tice klanjanja sve zavisi od sefa. Ja sam prije radio za jednog koji je brojao sekunde kada kasnis i nisam mogao na dzumu ici jer bi kasnio nazad 45+min. A zadnji sef se bojao da cu ga tuziti zato sto mi ne dopusta da obavim svoja vjerska prava da mi je davao ekstra sat rucka petkom :).
luckylaka

#340 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Pa kazem zavisi od firme do firme,dok sam pisao prosli post kaze mi zena (moja)da u njenoj firmi gdje je radilo puno pakistanaca redovno je bilo klanjanje(imali su neku svoju prostoriju)i nikakvih problema nisu imali.Nego hajde javi kada dodjes najblizi je nama Il.(samo preko mosta)tamo cemo u zivot.Poz.
klikerusa

#341 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

Bas vala, od firme do firme...Ja bogme mogu da klanjam na poslu, a i ni za dzumu mi ne prave problem.

Jedna stvar...ako ces zivjeti u St charles i raditi u downtown, racunaj bar sat do sat i po voznje do posla i sa posla. ujutru i popodne su autoputevi zakrceni da si haman pa parkiran...

Americki ti restorani rade na isti fazon, i cijena je jela uglavnom ista. Imas izbor, a ako imas para, onda imas i provod...
klikerusa

#342 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

Ja_Ja wrote: (3 + 1 gdje su "braca").
ovo pokeraski, ha? daj mi 3 pa jednu :)

Kad smo kod toga, imas i kockarnica gdje platu mozes spucati dok cigaru ispusis...
luckylaka

#343 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Nego,,klikerusa,,da neznas slucajno koji je ono exit za one bezobrazne kafane u Il.Dolaze mi neki prijatelji pa hoce da ih izveden=m da gledaju gole koke(a i ja bi pogledao ali ono njima ko fol,daj bolan sta cemo tamo,budalestina,bacanje para a ne mogu docekati da odemo)Dakle biflaj exit sa 270 kuda i kako pa cu pricati kako je bilo :D
klikerusa

#344 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

luckylaka wrote:Nego,,klikerusa,,da neznas slucajno koji je ono exit za one bezobrazne kafane u Il.Dolaze mi neki prijatelji pa hoce da ih izveden=m da gledaju gole koke(a i ja bi pogledao ali ono njima ko fol,daj bolan sta cemo tamo,budalestina,bacanje para a ne mogu docekati da odemo)Dakle biflaj exit sa 270 kuda i kako pa cu pricati kako je bilo :D
Ne znam ni slučajno, ali kad bih pogadjao, rekao bih da malo sjeverozapadno od 64 i 255 imas par što troše struju koliko i Bilino polje kad je tekma... opet, to ja samo nagadjam u slučaju da žena naleti na forum
luckylaka

#345 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

klikerusa wrote:
luckylaka wrote:Nego,,klikerusa,,da neznas slucajno koji je ono exit za one bezobrazne kafane u Il.Dolaze mi neki prijatelji pa hoce da ih izveden=m da gledaju gole koke(a i ja bi pogledao ali ono njima ko fol,daj bolan sta cemo tamo,budalestina,bacanje para a ne mogu docekati da odemo)Dakle biflaj exit sa 270 kuda i kako pa cu pricati kako je bilo :D
Ne znam ni slučajno, ali kad bih pogadjao, rekao bih da malo sjeverozapadno od 64 i 255 imas par što troše struju koliko i Bilino polje kad je tekma... opet, to ja samo nagadjam u slučaju da žena naleti na forum
:lol: Nagadjas al dobro nagadjas :D
luckylaka

#346 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Ja_Ja wrote:Image
Kontam nesto ima li racuna da familijarno odem i riknem $150 i zakljucim da mi je pametnije da sa drustvom za $150 napravim party.Mislim sto jes jes svaka cast organizatoru ali ko je taj Zeljko Komsic,Koke i neki Amir da bi ja zbog njih potrosio $150-200 :-) Imamo mi i u St.Louisu Zlatnih ljiljana koje vise niko i ne spominje,imamo pjevaca u St.Louis kvalitetniji i od samog Koketa a imamo vala i od ovag Amira(za kojeg vala nikad cuo nisam).Drugo.Koji je to fazon $50 sa vecerom.Ja koji zivim 2 minute od sale treba da budem gladan cijeli dan da bi platio $50 da tu veceram.Kome se jede neka plati $50 a ko nece veceru oduzmi od te cifre.Sve u svemu lijep provod ko ide ali ovaj put bez mene i mojih
Ja_Ja

#347 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Hmm..Ne znam sta da kazem. Djelimicno si upravu, uzimajuci u obzir cijelu porodicu i cinjenicu da bi "rikno" $150 sto nikako nije malo i s finansijske strane je nelogicno da odes. Cak sta vise i $50 je puno za neki dogadjaj.

Ako uzmemo u obzir opet da obicni koncerti koje najavljuju kostaju od $25-$40 onda ova cijena i nije tako losa. Ili pak ako uzmes u obzir da ako zelis da "pocastis" porodicu i izvedes ih na malo bolju veceru opet se priblizavas cifri od nekih $100ak onda opet nije lose. Znaci neki koncert i klopa i porodica je u rupi mozda i duplo vise od gore navedenog a ovim sto Sabah organizuje dobijas 3-4 stvari u jednoj.

Za mene je ovo vise simbolican dogadjaj, dolazi PREDSJEDNIK jedne drzave, dolazi ambasador te drzave u Briselu, te najvjerovatnije neko iz nase ambasade ovdje. Dolazi renomirani pjevac (kojem apsolutno niti jedan pjevac u St. Louisu nije ni do clanaka) iz domovine, te neke manje poznate licnosti iz domovine i dijaspore. Samim tim $50 gubi na toj nekoj vrijednosti, jer sve to povlaci svoje troskove, izdatke,a u isto vrijeme korist koja se dobija se povecava.

Posto sam upoznat sa aspektima organizovanja dogadjaja u St. Louisu na razlicitim nivoima i kvaliteti mogu ti mirne duse reci da je ova cijena mizerna uzimajuci u obzir sve troskove i vrijeme koje treba provesti da se sve ovo organizuje i dovede u red. Sve danas kosta, pa tako i ovo i negdje se mora povuci paralela gubitka i dobitka. Mislim da ce Sabah kao organizator veoma tanko proci sa ovim kako zbog troskova, tako i zbog averzije nasih ljudi kojima se cini ova cijena prevelikom.

Ali jos jednom da ponovim da sa stanovnistva kucnog budjeta cijena jeste velika (gledajuci samo novac), dok sa tacke koristi (value), te troskova organizacije i pripreme ovog dogadjaja cijena je uistinu mizerna.
luckylaka

#348 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Ja_Ja wrote:Hmm..Ne znam sta da kazem. Djelimicno si upravu, uzimajuci u obzir cijelu porodicu i cinjenicu da bi "rikno" $150 sto nikako nije malo i s finansijske strane je nelogicno da odes. Cak sta vise i $50 je puno za neki dogadjaj.

Ako uzmemo u obzir opet da obicni koncerti koje najavljuju kostaju od $25-$40 onda ova cijena i nije tako losa. Ili pak ako uzmes u obzir da ako zelis da "pocastis" porodicu i izvedes ih na malo bolju veceru opet se priblizavas cifri od nekih $100ak onda opet nije lose. Znaci neki koncert i klopa i porodica je u rupi mozda i duplo vise od gore navedenog a ovim sto Sabah organizuje dobijas 3-4 stvari u jednoj.

Za mene je ovo vise simbolican dogadjaj, dolazi PREDSJEDNIK jedne drzave, dolazi ambasador te drzave u Briselu, te najvjerovatnije neko iz nase ambasade ovdje. Dolazi renomirani pjevac (kojem apsolutno niti jedan pjevac u St. Louisu nije ni do clanaka) iz domovine, te neke manje poznate licnosti iz domovine i dijaspore. Samim tim $50 gubi na toj nekoj vrijednosti, jer sve to povlaci svoje troskove, izdatke,a u isto vrijeme korist koja se dobija se povecava.

Posto sam upoznat sa aspektima organizovanja dogadjaja u St. Louisu na razlicitim nivoima i kvaliteti mogu ti mirne duse reci da je ova cijena mizerna uzimajuci u obzir sve troskove i vrijeme koje treba provesti da se sve ovo organizuje i dovede u red. Sve danas kosta, pa tako i ovo i negdje se mora povuci paralela gubitka i dobitka. Mislim da ce Sabah kao organizator veoma tanko proci sa ovim kako zbog troskova, tako i zbog averzije nasih ljudi kojima se cini ova cijena prevelikom.

Ali jos jednom da ponovim da sa stanovnistva kucnog budjeta cijena jeste velika (gledajuci samo novac), dok sa tacke koristi (value), te troskova organizacije i pripreme ovog dogadjaja cijena je uistinu mizerna.
Ma dobro ja kontam uz ovih $150 za ulaz potrosicu jos bar $50 da se nesto popije a uz to normalno zena ko zena frizura,haljina a i ja kosha,hlace i jos ponesto tako da na kraju to dodje nekih $300-4oo :-) E sad ima druga stvar.Kaze meni zeni,,a nije ti zao otici u Atlantu ili Chicago gledati reprezentaciju,,zene,zene.Kazem zenska glavo jedno je gledati svjetske velikane tipa Dzeko,Vedo,Pjanic,Bega...(zato bi otisao na kraj svijeta)a jedno je slusati ,,ublehase,,tipa Bisera,Zeljko,Amir znaci tipovi koji skoro nista dobro nisu uradili za BiH(osim Zeljkovog zlatnog ljiljana)i fudbalski velicina koji samom svojom pojavom vise urade za BiH nego svi politicari i pjevaci zajedno.Na kraju kazem svaka cast organizatoru na ovakvom skupu ali niko danas nista ne pravi iz ljubavi nego interesa.Poz.
klikerusa

#349 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

luckylaka wrote: Ma dobro ja kontam uz ovih $150 za ulaz potrosicu jos bar $50 da se nesto popije a uz to normalno zena ko zena frizura,haljina a i ja kosha,hlace i jos ponesto tako da na kraju to dodje nekih $300-4oo :-) E sad ima druga stvar.Kaze meni zeni,,a nije ti zao otici u Atlantu ili Chicago gledati reprezentaciju,,zene,zene.Kazem zenska glavo jedno je gledati svjetske velikane tipa Dzeko,Vedo,Pjanic,Bega...(zato bi otisao na kraj svijeta)a jedno je slusati ,,ublehase,,tipa Bisera,Zeljko,Amir znaci tipovi koji skoro nista dobro nisu uradili za BiH(osim Zeljkovog zlatnog ljiljana)i fudbalski velicina koji samom svojom pojavom vise urade za BiH nego svi politicari i pjevaci zajedno.Na kraju kazem svaka cast organizatoru na ovakvom skupu ali niko danas nista ne pravi iz ljubavi nego interesa.Poz.
Ja cu haman ici solo, sto ce mi prijati budzetu :lol:
klikerusa

#350 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

luckylaka wrote:
E Luckylaka, sad pročitah na fejsbuku da će haman biti u Vividu 17. Nov. Pojma nemam jeli nformacija tačna...
Post Reply