nisam sinoc prala jer me je previse bolilo, al sad cu morati. strah me da kaladont udje udje u ranu, sta ja znam...
tek iz desetog pokusaja su mi uspjeli izvaditi. oba doktora se dvadeset puta preznojila. ne znam kako nemaju neko cudo sto usta sirom otvori nego su mi ogledalcima i prstima usta otvarali. hiljadu puta su mi usne tako na zub prikljestili i suze same od sebe krenu. sat vremena je trajala avantura i kontam, super, sad pravac kuca, al jok. on mi ne moze recept napisati nego moram obicnom stomatologu. hajde odem takva kakva jesam u kumrovec i da mi recept. poduze je trajalo jer ne znaju za ovaj uniklar sto doktor je napisao. odem onda sa receptima u jednu apoteku i ima sve osim uniklara. anestezija popusta i meni se tijelo samo od sebe od bolova trese, citava vilica i svaki zub sa desne strane me boli. odem u apoteku na cvilu i apotekarka nece da mi da uniklar jer doktorici iz kumrovca ne valja hemijska i prestaje raditi te kad je pisala datum, podebljala je dvicu da se vidi. kaze apotekarka da mora pecat doktorica preko toga staviti. ja vise ko les na dvije noge odem opet u kumrovec da doktorica preko toga pecat stavi. krenem onda opet u apoteku na cvilu i tek na pola puta skontam da mi je knjizica ostala na recepciji u kumrovcu. nisam vise imala snage i posaljem momka u kumrovec pa u apoteku a ja otisla kuci. kad zove on mene nakon 45min da opet ona u apoteci nece da mi da uniklar jer mora na poledjini recepta biti potvrda od strane specijaliste

ja poludim i kazem mu da dolazi kuci. spakujemo se i odemo autom u apoteku u hitnu i sasvim normalno mi da taj uniklar. ona u apoteci na cvili toliku frku napravi ko da mi je heroin prepiso, ne antibiotik. duze je trajala da perverzija sa apotekama nego operacija. tek sam u 8 kuci dosla, a u 5 sam zavrsila sa operacijom.
da dodam, ovaj ibuprofen je zakon.
nije mi glava ko bundeva, nije nista oteklo. reko doc necu usta moci otvoriti, al mogu. imam stalno mokru krpu na faci. spavala sam pomalo. najela sam se tableta pa nisam ni gladna. boli me sedmica, nadam se da je nisu nekako zakacili ali ne smijem usta toliko otvoriti da vidim kako izgleda.