OČI ŠIROM ZAVORENE - zaoprave!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked

Učlanio/la bih se?

Da
19
51%
Ne
18
49%

Total votes: 37

prleitihi

Post by prleitihi »

šoši..kada ćeš se podudariti sa mnom?.. :oops: :D :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Ja se s tobom, haman stalno podudaram :oops: :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Shoshana wrote:
Latinica wrote:
Shoshana wrote:A sta fali prostituciji?
Nevjerovatno ! :roll:

Otidji u lokalni kvart u gradu u kojem zivis i intervjuisi 2-3 cure koje s time bave. :roll:

One ti mogu objasniti "cari" svog posla iz prve ruke, da se mi ne zamaramo ovdje.
Nema potrebe da se zamaras, a ni da kolutas ocima... Nemam potrebu da idem i ikoga intervjuisem, pet godina mi je komsinica na spratu ispod mene bila profesionalna prostitutka. Definitivno ulazi u krug deset najboljih ljudi koje sam ikada poznavala. Imas predrasude.
Ni ja ne volim moralisanje ni one koji sa "high ground" drze drugima predavanje o moralu, ali ako je tako divno biti prostituka, zasto se ti ne bavis prostitucijom? Ili jos bolje, zasto kcerku ne vaspitavas i usmjeravas da se joj to bude zivotni poziv?

Nemam nista protiv prostitutki, mislim da medju njima ima fantasticnih osoba, i da njihova ljudskost nimalo ne zavisi od posla kojim se bave.
Ali da je prostitucija OK, nije pa me zovi moralista koliko god hoces.
Ja jos ne cuh' da mala djevojcica kaze: "kada porastem, zelim biti prostitutka". A da bih se druzila sa jednom od njih, bih i ne smatram ih nista manje ljudima od bilo kog doktora ili sluzbenice, zbog posla kojeg obavljaju. Ali ne bih bila prostitutka niti bih ohrabrivala ikoga da to bude...
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Shoshana wrote:
Latinica wrote:
Shoshana wrote:A sta fali prostituciji?
Nevjerovatno ! :roll:

Otidji u lokalni kvart u gradu u kojem zivis i intervjuisi 2-3 cure koje s time bave. :roll:

One ti mogu objasniti "cari" svog posla iz prve ruke, da se mi ne zamaramo ovdje.
Nema potrebe da se zamaras, a ni da kolutas ocima... Nemam potrebu da idem i ikoga intervjuisem, pet godina mi je komsinica na spratu ispod mene bila profesionalna prostitutka. Definitivno ulazi u krug deset najboljih ljudi koje sam ikada poznavala. Imas predrasude.
Mislim da nije poenta kakve su one kao osobe, nego kakva je to profesija? Ja vjerujem da je tvoja komšinica super osoba ali pitaj komšinicu kako joj je bilo, eto ako sam dobro shvatio ne bavi se više time. Što li?
prleitihi

Post by prleitihi »

Shoshana wrote:Ja se s tobom, haman stalno podudaram :oops: :D
ja još ništa nisam osjetio.. :oops::D..nadam se da ti jesi.. :roll::D:D
Shoshana

Post by Shoshana »

Ma jok... ona je i dalje prostitutka. Samo mi vise nije komsinica :D

Sto se tice moje profesije, iako ne mislim da bih umrla od muke da moram da se prostituisem, ne, ne bih rado bila prostitutka. No, ja bih sa istom dozom gadjenja pristala da budem politicar, ili recimo domacica...

Nikoga ne ohrabrujem da bude prostitutka, kao sto nikoga ne ohrabrujem da bude bilo sta drugo.

Svoju sam djecu naucila da u svom zivotu prave izbore, i kakvi god da su njihovi izbori - ja cu to podrzati.

I na kraju, ja ne rekoh da je divno biti prostitutka... (niti je divno biti sto-sta drugo), ja sam samo pitala sta je u tome lose.

Sto se necije poimanje morala svodi na brojanje seksualnih partnera drugih ljudi - nije do mene.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

lopovluk,laz,prevare..je'l to spada isto pod moral??
il je moral,SAMO sexualne prirode?
i SAMO se odnosi na zene?
nema morala ona koja je mjenjala partnere ,al je dobra osoba,postena
a moralan je onaj ko ima citav zivot jednog partenar al je losa osoba,laze,krade itd ??

je'l moral samo rezervisan za zenski spol,ako se aludira na sex?
danas

Post by danas »

Shoshana wrote:

Sto se necije poimanje morala svodi na brojanje seksualnih partnera drugih ljudi - nije do mene.
:kiss:
penzioner

Post by penzioner »

Lucy01 wrote:...Ja jos ne cuh' da mala djevojcica kaze: "kada porastem, zelim biti prostitutka". A da bih se druzila sa jednom od njih, bih i ne smatram ih nista manje ljudima od bilo kog doktora ili sluzbenice, zbog posla kojeg obavljaju...
Ja nikad ne čuh djecu da govore "kad porastem, želim biti teta na šalteru"

:D
debela

Post by debela »

a molim vas sta bi to bilo lazno moralisanje na ovoj temi?

nekoliko zena (da li je to razlog mozda?) je iznijelo misljenje o ovoj vrsti zabave koje je, eto, negativno. i onda uslijedi salva uvreda na njihov racun.

najstrasnije mi je vidjeti kako lose misljenje muskarci imaju o zenama iako se sami smatraju naprednim primjercima svog roda.
patrius

Post by patrius »

Haj'mo sad svi fino sirom zatvoriti oci na ovu temu...vakat je...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

patrius wrote:Haj'mo sad svi fino sirom zatvoriti oci na ovu temu...vakat je...
neka nas ba...hajmo po pivu popit, pojest po pljesku pa cemo vidjeti :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Shoshana wrote:
Pojma ti nemas.

Imala sam priliku upoznati mnogo vise od jedne i ne radi se o tome kakve su one osobe, vec zasto rade ono sto rade i uz kakve posljedice.

Uostalom, misli sta hoces, nisi dijete. Kompletna tema je fuj, a dezurni bullies su tu da kao i obicno nadju zrtvu.
danas

Post by danas »

Latinica wrote:
Shoshana wrote:
Pojma ti nemas.

Imala sam priliku upoznati mnogo vise od jedne i ne radi se o tome kakve su one osobe, vec zasto rade ono sto rade i uz kakve posljedice.

Uostalom, misli sta hoces, nisi dijete. Kompletna tema je fuj, a dezurni bullies su tu da kao i obicno nadju zrtvu.
a zasto rade to sto rade?
Latina

Post by Latina »

debela wrote:a molim vas sta bi to bilo lazno moralisanje na ovoj temi?

nekoliko zena (da li je to razlog mozda?) je iznijelo misljenje o ovoj vrsti zabave koje je, eto, negativno. i onda uslijedi salva uvreda na njihov racun.

najstrasnije mi je vidjeti kako lose misljenje muskarci imaju o zenama iako se sami smatraju naprednim primjercima svog roda.
To je ono sto se u narodu popularno naziva dvostruki standardi.

Meni su jos uzasnije "savemene" tuke, koje se ni u cemu ne odmicu dalje od povrsine.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Latinica wrote:
Shoshana wrote:
Pojma ti nemas.

evo belaja... :D :D medjuzenski sukob... :D
Latina

Post by Latina »

danas wrote:
Price su individualne.

Nijedna nije lijepa.

Kokain industrija pokriva muku dok moze, a onda krenu pokusaji samoubistava, dugotrajna lijecenja i tako to.

Naravno ima 0.001 % onih koje u to odvede "hedonizam" odnosno devijacija seksualnog nagona. Sto ih ne cini uspjesnijim, niti sretnijim.
danas

Post by danas »

Latinica wrote:
danas wrote:
Price su individualne.

Nijedna nije lijepa.

Kokain industrija pokriva muku dok moze, a onda krenu pokusaji samoubistava, dugotrajna lijecenja i tako to.

Naravno ima 0.001 % onih koje u to odvede "hedonizam" odnosno devijacija seksualnog nagona. Sto ih ne cini uspjesnijim, niti sretnijim.
ok, hajde da uzmemo da je tako kako ti kazes. znaci, osoba je po trebi prostitutka jer ju je neka muka natjerala na to, ili jer je poremecena seksualno.
pa onda je meni takvih osoba zao, i one zasluzuju moje sazaljenje i pomoc. etiketranje, upranje prstom, i slicne metode ne znam da ce ovdje pomoci puno... u cijeloj prici najmanje ima mjesta moralisanju...

glede teme i laznog morala... i paljenja na jeftine flejmerske teme... :-)
samo mogu reci sljedece -- live and let (others) live; fuck and let (others) fuck...

jer kako ne bih voljela da neki vehabijica dodje ovdje i proglasi me kurvom jer hodam u stiklama i minicu i promijenih momaka i momaka, tako mi ne pada na pamet da se pretvorim u njegovo ogledalo moralisuci nekoj curi ili muskarcu koji imaju drugacije seksualne porive od mojih... kao sto rekoh, dok god su odrasli i svjesni ljudi u pitanju... nek rade sta hoce... u svoja 4 zida... :wink:
Latina

Post by Latina »

penzioner wrote:Interesantno je vidjeti koliko se djevojaka pravda da imaju visoko moralne vrijednosti, ovo, ono, a u biti sve je to isto. Niste vi nista vise ili manje moralne od djevojaka i zena koje su postigle nesto u zivotu i hedonisticki se zele malo opustiti i zajebavati, i obrnuto. Ali zato vi kad zelite da se udate za nas, iako to necete otvoreno priznati, bitno vam je da smo sto bolje situirani, da imamo sto vise novca, sto bolji status, sto vise skole, privatne firme ili sto bolji posao, itd. Necete to reci otvoreno, ali vasim majkama i jaranicama svakako hocete. Jer to znaci da vi nesto vrijedite i da ste ulovile dobar plijen. Svaka tako razmislja. Ne vidim zasto onda pljuvati zene koje to rade otvoreno ili jednostavno samo trose dio novca koje su zaradile onako kako one zele. Dupli standardi su svuda oko nas. Bezze.
Daleko od toga da je bilo ciji moral - tvoja stvar. Kao sto se nas ne tice tvvoje shvatanje morala i slicnih kategorija.

To koliko je ko postigao takodje nije tvoja stvar, a narocito kako neko ko je nesto postigao trosi svoj novac.

Ti radi sta hoces i s kim hoces.

Ali nama ne mozes tek tako prodati prostituciju pod "stil zivota", "prosirenje duhovnih vidika" i nesto sto je "cool".

Probaj neki drugi forum.
Latina

Post by Latina »

danas wrote:
ok, hajde da uzmemo da je tako kako ti kazes. znaci, osoba je po trebi prostitutka jer ju je neka muka natjerala na to, ili jer je poremecena seksualno.
pa onda je meni takvih osoba zao, i one zasluzuju moje sazaljenje i pomoc. etiketranje, upranje prstom, i slicne metode ne znam da ce ovdje pomoci puno... u cijeloj prici najmanje ima mjesta moralisanju...
Na potpuno smo razlicitim talasnim duzinama. Nikog ne krivim ni za sta. Niti moralisem. Jednostavno mi smeta prodavanje "muda pod bubrege" i glamurizovanje ovakve vrste "happening-a".
glede teme i laznog morala... i paljenja na jeftine flejmerske teme... :-)
samo mogu reci sljedece -- live and let (others) live; fuck and let (others) fuck...
Naravno. Niko nije rekao drugacije.
jer kako ne bih voljela da neki vehabijica dodje ovdje i proglasi me kurvom jer hodam u stiklama i minicu i promijenih momaka i momaka, tako mi ne pada na pamet da se pretvorim u njegovo ogledalo moralisuci nekoj curi ili muskarcu koji imaju drugacije seksualne porive od mojih... kao sto rekoh, dok god su odrasli i svjesni ljudi u pitanju... nek rade sta hoce... u svoja 4 zida... :wink:
Da.

Samo sto lik poziva na grupnjak u 4 zida sa jeftinim maskama i kaze kako ako neko ispolji drugacije misljenje, da treba ici u "skolu za kukicanje". Kome ba ?
prleitihi

Post by prleitihi »

svemirko..daj blato..sad će glavni fajt.. :D:D
danas

Post by danas »

Latinica wrote: Samo sto lik poziva na grupnjak u 4 zida sa jeftinim maskama i kaze kako ako neko ispolji drugacije misljenje, da treba ici u "skolu za kukicanje". Kome ba ?
pa valjda onima sto ne kontaju sta je to flejmer pa ga shvate zaozbiljno i jos se popale na neke moralne pridike of their own, nesvjesno navodeci vodu na njegovu vodenicu jer on samo ovakve reakcije i trazi... :-) :-) :-)

a ostalo se mislim razumijemo 8-)
Saian

Post by Saian »

Kakvo je ovo pitanje dze se ovo uchlanjuje :D :D :D :D
Latina

Post by Latina »

danas wrote:
Latinica wrote: Samo sto lik poziva na grupnjak u 4 zida sa jeftinim maskama i kaze kako ako neko ispolji drugacije misljenje, da treba ici u "skolu za kukicanje". Kome ba ?
pa valjda onima sto ne kontaju sta je to flejmer pa ga shvate zaozbiljno i jos se popale na neke moralne pridike of their own, nesvjesno navodeci vodu na njegovu vodenicu jer on samo ovakve reakcije i trazi... :-) :-) :-)

a ostalo se mislim razumijemo 8-)
Cek, cek, pustili smo ga da radi ono sto ocigledno najbolje radi na jedno 8 strana, je li tako ?

Ali on se zalauf'o, ne zna kad treba stati.

Da me interesovala polemika s njim, davno bih se ukljucila. On je najmanje bitan u prici.

p.s. uzalud si se ponadao pt 8-)
Latina

Post by Latina »

Saian wrote:Kakvo je ovo pitanje dze se ovo uchlanjuje :D :D :D :D
:lol: :lol:

Nidze. :D
Locked