Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
zena21

#326 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zena21 »

madner wrote:
zena21 wrote:ma hajde ba.. svi cemo od necega umrijeti :D
Osim nepusaca, oni ce vjecno zivit. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#327 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by madner »

zena21 wrote:
madner wrote:
zena21 wrote:ma hajde ba.. svi cemo od necega umrijeti :D
Osim nepusaca, oni ce vjecno zivit. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:x
Nema smijeha u nepusackoj zoni! To lose utice na bore, znas kako ce ti lice biti sa 135 godina?

:D
stulic

#328 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by stulic »

Heheh dzaba vam sve, I'm proud of myself ;)
madner

#329 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by madner »

stulic wrote:Heheh dzaba vam sve, I'm proud of myself ;)
Ma nije to nesto posebno, ja kolko sam puta presto... :D
zena21

#330 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zena21 »

samo da vam javim da odoh zapaliti :D
sffovac

#331 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sffovac »

prestajem od danas, zapravo od jutros oko 3 sam nepusac, et jos malo pa ce i 12h proci kako nisam ni jednu zapalio
i vec se bolje osjecam
izdrzljiviji sam, ljepse disem
odjeca i ruke mi jos smrde na duhan, al pluca su se tako procistila, da nemres bilivat
cigare su porok i morate hin se rijesiti, budite trezveni ko i ja
okus mi se vratio, da mi je da okusim jos jednu
al necu, jaci sam ja od nje

teletabisi kazu jopet jopet

bas me zanima hocul izdurat i do veceras, a do sutra bi bila premija
tigris

#332 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by tigris »

maccaro od 21.04.08 ni jedne :-D :D :D jos cu te stici.......
stulic

#333 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by stulic »

sffovac wrote:prestajem od danas, zapravo od jutros oko 3 sam nepusac, et jos malo pa ce i 12h proci kako nisam ni jednu zapalio
i vec se bolje osjecam
odjeca i ruke mi jos smrde na duhan, al pluca su se tako procistila, da nemres bilivat

I ti ga pretjera, nepusis ima 9 sati i vec ti se organizam preporodjava, pluca se ocistila da ne povjeruje covjek.

E vako cu ti ja rec, pluca ti se nece ocistiti ni za 15 godina a neces primjetiti razliku u disanju dok ne prekines pusiti najmanje 7 dana zaredom.

Isto vazi za cula okusa i mirisa, 7 dana minimum.

Meni je danas sesti dan, ustvari sesta noc ali 4 dana sam nosio flastere i mislim da su mi pomogli zivcano.
Neki kazu da je to bullshit ali ja znam sto posto da flasteri rade jer bez njih sam puno nervozan, puno puno...

Najgore je sto sam zbog cigara morao odbaciti i kafu, sad pijem caj ujutro jebiga, osjecam se kao neki bolesnik, kao da imam tumor na nekoj stvari pa se pazim u PM.

Jebat ga takav je osjecaj ali u glavi znam sta radim...;)
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#334 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Šeherzada »

stulic wrote:[
I ti ga pretjera, nepusis ima 9 sati i vec ti se organizam preporodjava, pluca se ocistila da ne povjeruje covjek.
E vako cu ti ja rec, pluca ti se nece ocistiti ni za 15 godina a neces primjetiti razliku u disanju dok ne prekines pusiti najmanje 7 dana zaredom.
Upravo htjedoh napisati to sto si ti napisao!Malo prerano da se osjecas kao da se preporadjas
madner

#335 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by madner »

aida05 wrote:
stulic wrote:[
Upravo htjedoh napisati to sto si ti napisao!Malo prerano da se osjecas kao da se preporadjas
Covjek vas malo lozi :D
Šeherzada

#336 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Šeherzada »

madner wrote: Covjek vas malo lozi :D
Znam ja nakon koliko se covjek osjeca bolje.Tek nakon 5-7 dana,a za 10 sati nema govora da osjeca ikakvu razliku
aranzer

#337 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by aranzer »

to ti je sve u glavi..
ako sebe toliko ne volis da hoces da se ubijas, da smrdis na cigarete, da ti zubi zute i da trosis pare na nikotin onda samo nastavi..
odmah sad zapali i ne cekaj taj deseti dan...
Šeherzada

#338 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Šeherzada »

aranzer wrote:to ti je sve u glavi..
ako sebe toliko ne volis da hoces da se ubijas, da smrdis na cigarete, da ti zubi zute i da trosis pare na nikotin onda samo nastavi..
odmah sad zapali i ne cekaj taj deseti dan...
I jeste u glavi.Potpuno se slazem!
stulic

#339 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by stulic »

Ma jok eto u guzici je. Pa evo mogu vam priznati da sam se bio navukao i na speed prije desetak godina i to pravo zestoko pa je opet bilo lakse skinuti se nego ostaviti cigare.
Pa neko ne shvata da je psihicka ovisnost u nekim okolnostima puno teza nego fizicka poput heroina. Sa zutog se skines brzo dva tri dana i prodje kriza ali sta dalje?

Kakve su to izlizane gluposti reci ma to je sve u glavi ako znas koliko si smrdio i ako se volis onda neces ni poceti pustiti bla bla crap.

Ljudi ne razumiju da se ovisnost o cigaretama moze svrstati u istu ligu sa kokainom, cak sta vise mislim da je za nekoga lakse rijesiti se bijelog nego cigara.
madner

#340 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by madner »

aida05 wrote:
madner wrote: Covjek vas malo lozi :D
Znam ja nakon koliko se covjek osjeca bolje.Tek nakon 5-7 dana,a za 10 sati nema govora da osjeca ikakvu razliku
Pogledaj pod satira i ironija :D

Lozi = provocira = malo ismijava = nas druge nasmijava. :D

Gdje ode ona dobra koka sa avatara, ta je bezze 8)
Last edited by madner on 31/05/2008 17:28, edited 1 time in total.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#341 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Nosferatu »

Svakom njegova muka najgora, samo jedno moram reci Stulic-u, neces ti burazeru skinuti se ni sa parferma bez iole dobre volje. Ne ide to tako buraz. Postoji stotine metoda, necu ti pricati o njima, 99% ih se bazira na tome da moras sebi lagati kako ti je dobro i kad nije, u tom procesu, ali ako uspijes to - onda ces se kutarisati belaja.

Nikotin jeste vrlo ovisna supstanca, ali nemoj dramatizirati, crack cocain i heroin nisu uopste u istoj ligi s nikotinom - zasto, zato sto udaraju one koji vec imaju slab imunitet na svjetske cari, pa onda ih dokrajce absolutno jer cijeli zivot postane samo potraga do sljedeceg hit-a.

Ja vec nekih 12 godina zapalim, i nisam ovisan o cigarama. Jednostavno, nekad doputim sebi taj ceif, ali mnogo cesce ne. Znam limitacije, ali vidim i sam kako nekog moze presaltati - i kako moze preci u kronicnog pusaca. Na drugu stranu nikotin je nervni otrov koji duhan proizvodi da bi otrovao insekte, kod covjeka djeluje kao situmalns i anti-depresiv. Zbog toga ako te puca depra, ako si razdrazljiv i sto-sta ti smeta, mislim osjetice to ljudi oko tebe - najbolje ti je da uzmes kakve tablete za depru u prelaznom roku. Ima toliko terapija koje danas postoje od Chantixa do Bupropriona/Zybana, siguran sam da u Australiji postoje ekvivalenti - shvati samo - pusenje je mnoge dobre ljude sahranilo, uzrocnik je 2 najvece grupe oboljenja - srcanih i carcinoma, plus sto i ako te ne ubije - ucinice te invalidom - efizematicnim/COPD-ijasom - covjek koji u 70-tim nece moci popeti se uz stepenice, i koji ce hodati okolo s bocom kiseonika, jer od pluca nije ostalo mnogo sto sta da je funkcionalno.

Ne govorim ti ovo da ti drzim pridike, nisi ti nista gori covjek od bilo kojeg nepusaca, problem je medjutim sto si ti sam sebe doveo u situaciju u kojoj ne mozes nikog da krivis i ne pozivas na nerazumjevanje, jerbo ako ti prvi ne razumijes sta pokusavas, tesko je da ce te i drugi. Svaka adikacija pa i ona nikotinska zahtjeva life-style promjenu. To znaci izbjegavati mjesta na kojima se duvani, izbjegavati ljude s kojima duvanis, izbjegavati mjesta gdje kupujes duvan i izbjegavati razloge za duvanjenje - tipa - nasekirao sam se, nesto sam nervozan, ubi se od dosade i slicno.

I ako se malo potrudis, i rijesi se - znati ces cijeniti zdravlje malo vise, od onog ko nije nikad tom dzadom otisao.

A, ako si iznova i opet neuspjesan - znaci samo da nisi odlucio dovoljno zestoko i intezivno - da ces prestati. Shvati - svi ljudi prestanu pusiti. Neki prije, neki kasnije. Neki se izvuku samo parcijalno osteceni, dok neke sahrani. Ako nisi sposoban prestati pusiti - do tebe je jarane. Nemaju te sta drugi ljudi - razumjevata. Znas sto? Ne radis ti to radi mene, ili radi nas. Radis to radi sebe, i radi toga da ne budes socijalni outkast, koji nece moci bezmalo uskoro ni u kafanu da udje jer ce biti nepusacke, nego ces sjediti kod kuce ili biti negdje na trotoaru ispred preduzeca gledajuci kako te drustvo pravi majmunom jer neces da prihvatis ono sto je drustvo sebi zacrtalu kao normu. Ti ces reci - jebo drustvo, slazem se, al' valja nama svima zivjeti jednim sa drugim, i u ovom slucaju - apsolutno je istina da duvanjenje je broj 1 uzrocnik preventabilnih bolesti u svijetu. Sto bi onda to neko prihvatao? Ili jos gore - sponzorirao kroz zdravstvo, koje mora da srbi o svim onima koji su sami sebe unistili - jer nisu mogli prestati.

Evo ti jedan fin link pa downloadiraj sebi ovu brosuru koja govori o svim aspektima nikotina - od istorije pa nadalje.

Image
http://rapidshare.com/files/117924565/N ... tFacts.rar
Or
http://www.megaupload.com/?d=SA3UDH50

BBC-ijev dokumentarac o duhanjenju u svijetu
Image

http://rapidshare.com/files/101244707/B ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/101244885/B ... .part2.rar
http://rapidshare.com/files/101244772/B ... .part3.rar
http://rapidshare.com/files/101244801/B ... .part4.rar
http://rapidshare.com/files/101244716/B ... .part5.rar
http://rapidshare.com/files/101244712/B ... .part6.rar
http://rapidshare.com/files/101244666/B ... .part7.rar

Ako ti zdravlje nije prevelika motivacija - nadji drugu. Razmisli malo o kompanijama koje ubijaju ljude - i na osnovu toga forumuliraju svoj profi. Razmisli malo o tome - kome se prodaje i reklamira cigareta. Meni i tebi sigurno ne - reklamira se najmladjim i tinejdzerima, jer tad najveci broj ljudi pocinje upravo da pusi i onaj koji pocne da pusi - pusiti ce najduze, najstrastvenije i trebace mu barem 20-30 godina da se kutarise belaja. Zamisli biznis koji se bazira na adikciji koja traje 30 godina? Eto koga finasiras, ako ti to nije dovoljna motivacija da im ne dadnes saku dollara, ili za tu istu saku dollara da vozis malo bolje auto, provedes 6-7 dana kao turista negdje i slicno razmisli malo o tome kako to da su druge droge - ilegalne, a duhan nije? To ima veze s lobijem duhanskim, ne samo u Americi, vec i u Europi i cijelom svijetu. Lobi duhanski koji danas se bazira na tome da ako se vec smanjuje broj pusaca po razvijenim zemljama - broj pusaca po zemljama u razvoju mora da se poveca. Tako ti je paklo Philp Morrisa npr. u Bosni i Hercegovini - dva puta jeftinije od onog u Americi, iako da bi doslo do BiH kosta 10 puta toliko za transport, plus jos porez, ali nije bitno - na trzisto kao sto je nase, s jeftinim domacim cigaretama mora da se takmici, da steklo musterije. Na drugu ruku barem u Americi postaje sve popularnije zvakati duhan, sto je 5 puta teze kao navika, za ostaviti od pusenja, jer sluzokoza koja transferira nikotin iz duhana u krvotok - toliko dobro odraduje svoje posao da je adikcija mnogo snaznija i "high" koji neko iskusi - mnogo veci nego nakon zapaljenih 4-5 cigareta. Sta zvakanje duhana radi s desnima, zubima i sa ustima - ne trebam da ti pricam, ili da spomenem ljude koji ne mogu ni da disu, ni da jedu, ni da piju, ni da govore - to su ljudi koji imaju rak zdrijela, rak jezika, rak grla. Ja imam malo uvida o patnjama i patnji i mogu reci da od bolesnika sto sam vidjeo, #1) najgori su oni sa opekotinama po cijelom tijelo, ali tih nema mnogo, #2) slucajevi gore opisanog raka, smrt je ljepsa, ali nekad zaboravi da dodje, pa valja bez pola lica, grla, i glave, zivjeti dok za mjesec izgubis 30-40 kilograma, i ostatak zivota te hrane na slaf u stomaku.

Poslje ovog - budi ignoramus, ali nemoj mi pricati o tome sta je tesko, jer vjeruj mi mnogo, mnogo teze je da nastavis pusiti jos jedno 20 godina i onda s onim sto te zapadne - zivjeti ili umirati.
zena21

#342 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zena21 »

madner.. hocemol ja i ti po jednu :D

Image
stulic

#343 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by stulic »

Madner bolan pa nije niko glup razumijemo mi sarkazam ali post na koji se kacis cijelo vrijeme je bezvezan, nije cak ni smjesan nego je jednostavno bezvezan.
stulic

#344 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by stulic »

Nosferatu wrote:Svakom njegova muka najgora, samo jedno moram reci Stulic-u, neces ti burazeru skinuti se ni sa parferma bez iole dobre volje. Ne ide to tako buraz. Postoji stotine metoda, necu ti pricati o njima, 99% ih se bazira na tome da moras sebi lagati kako ti je dobro i kad nije, u tom procesu, ali ako uspijes to - onda ces se kutarisati belaja.

Nikotin jeste vrlo ovisna supstanca, ali nemoj dramatizirati, crack cocain i heroin nisu uopste u istoj ligi s nikotinom - zasto, zato sto udaraju one koji vec imaju slab imunitet na svjetske cari, pa onda ih dokrajce absolutno jer cijeli zivot postane samo potraga do sljedeceg hit-a.

Ja vec nekih 12 godina zapalim, i nisam ovisan o cigarama. Jednostavno, nekad doputim sebi taj ceif, ali mnogo cesce ne. Znam limitacije, ali vidim i sam kako nekog moze presaltati - i kako moze preci u kronicnog pusaca. Na drugu stranu nikotin je nervni otrov koji duhan proizvodi da bi otrovao insekte, kod covjeka djeluje kao situmalns i anti-depresiv. Zbog toga ako te puca depra, ako si razdrazljiv i sto-sta ti smeta, mislim osjetice to ljudi oko tebe - najbolje ti je da uzmes kakve tablete za depru u prelaznom roku. Ima toliko terapija koje danas postoje od Chantixa do Bupropriona/Zybana, siguran sam da u Australiji postoje ekvivalenti - shvati samo - pusenje je mnoge dobre ljude sahranilo, uzrocnik je 2 najvece grupe oboljenja - srcanih i carcinoma, plus sto i ako te ne ubije - ucinice te invalidom - efizematicnim/COPD-ijasom - covjek koji u 70-tim nece moci popeti se uz stepenice, i koji ce hodati okolo s bocom kiseonika, jer od pluca nije ostalo mnogo sto sta da je funkcionalno.

Ne govorim ti ovo da ti drzim pridike, nisi ti nista gori covjek od bilo kojeg nepusaca, problem je medjutim sto si ti sam sebe doveo u situaciju u kojoj ne mozes nikog da krivis i ne pozivas na nerazumjevanje, jerbo ako ti prvi ne razumijes sta pokusavas, tesko je da ce te i drugi. Svaka adikacija pa i ona nikotinska zahtjeva life-style promjenu. To znaci izbjegavati mjesta na kojima se duvani, izbjegavati ljude s kojima duvanis, izbjegavati mjesta gdje kupujes duvan i izbjegavati razloge za duvanjenje - tipa - nasekirao sam se, nesto sam nervozan, ubi se od dosade i slicno.

I ako se malo potrudis, i rijesi se - znati ces cijeniti zdravlje malo vise, od onog ko nije nikad tom dzadom otisao.

A, ako si iznova i opet neuspjesan - znaci samo da nisi odlucio dovoljno zestoko i intezivno - da ces prestati. Shvati - svi ljudi prestanu pusiti. Neki prije, neki kasnije. Neki se izvuku samo parcijalno osteceni, dok neke sahrani. Ako nisi sposoban prestati pusiti - do tebe je jarane. Nemaju te sta drugi ljudi - razumjevata. Znas sto? Ne radis ti to radi mene, ili radi nas. Radis to radi sebe, i radi toga da ne budes socijalni outkast, koji nece moci bezmalo uskoro ni u kafanu da udje jer ce biti nepusacke, nego ces sjediti kod kuce ili biti negdje na trotoaru ispred preduzeca gledajuci kako te drustvo pravi majmunom jer neces da prihvatis ono sto je drustvo sebi zacrtalu kao normu. Ti ces reci - jebo drustvo, slazem se, al' valja nama svima zivjeti jednim sa drugim, i u ovom slucaju - apsolutno je istina da duvanjenje je broj 1 uzrocnik preventabilnih bolesti u svijetu. Sto bi onda to neko prihvatao? Ili jos gore - sponzorirao kroz zdravstvo, koje mora da srbi o svim onima koji su sami sebe unistili - jer nisu mogli prestati.

Evo ti jedan fin link pa downloadiraj sebi ovu brosuru koja govori o svim aspektima nikotina - od istorije pa nadalje.

Image
http://rapidshare.com/files/117924565/N ... tFacts.rar
Or
http://www.megaupload.com/?d=SA3UDH50

BBC-ijev dokumentarac o duhanjenju u svijetu
Image

http://rapidshare.com/files/101244707/B ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/101244885/B ... .part2.rar
http://rapidshare.com/files/101244772/B ... .part3.rar
http://rapidshare.com/files/101244801/B ... .part4.rar
http://rapidshare.com/files/101244716/B ... .part5.rar
http://rapidshare.com/files/101244712/B ... .part6.rar
http://rapidshare.com/files/101244666/B ... .part7.rar

Ako ti zdravlje nije prevelika motivacija - nadji drugu. Razmisli malo o kompanijama koje ubijaju ljude - i na osnovu toga forumuliraju svoj profi. Razmisli malo o tome - kome se prodaje i reklamira cigareta. Meni i tebi sigurno ne - reklamira se najmladjim i tinejdzerima, jer tad najveci broj ljudi pocinje upravo da pusi i onaj koji pocne da pusi - pusiti ce najduze, najstrastvenije i trebace mu barem 20-30 godina da se kutarise belaja. Zamisli biznis koji se bazira na adikciji koja traje 30 godina? Eto koga finasiras, ako ti to nije dovoljna motivacija da im ne dadnes saku dollara, ili za tu istu saku dollara da vozis malo bolje auto, provedes 6-7 dana kao turista negdje i slicno razmisli malo o tome kako to da su druge droge - ilegalne, a duhan nije? To ima veze s lobijem duhanskim, ne samo u Americi, vec i u Europi i cijelom svijetu. Lobi duhanski koji danas se bazira na tome da ako se vec smanjuje broj pusaca po razvijenim zemljama - broj pusaca po zemljama u razvoju mora da se poveca. Tako ti je paklo Philp Morrisa npr. u Bosni i Hercegovini - dva puta jeftinije od onog u Americi, iako da bi doslo do BiH kosta 10 puta toliko za transport, plus jos porez, ali nije bitno - na trzisto kao sto je nase, s jeftinim domacim cigaretama mora da se takmici, da steklo musterije. Na drugu ruku barem u Americi postaje sve popularnije zvakati duhan, sto je 5 puta teze kao navika, za ostaviti od pusenja, jer sluzokoza koja transferira nikotin iz duhana u krvotok - toliko dobro odraduje svoje posao da je adikcija mnogo snaznija i "high" koji neko iskusi - mnogo veci nego nakon zapaljenih 4-5 cigareta. Sta zvakanje duhana radi s desnima, zubima i sa ustima - ne trebam da ti pricam, ili da spomenem ljude koji ne mogu ni da disu, ni da jedu, ni da piju, ni da govore - to su ljudi koji imaju rak zdrijela, rak jezika, rak grla. Ja imam malo uvida o patnjama i patnji i mogu reci da od bolesnika sto sam vidjeo, #1) najgori su oni sa opekotinama po cijelom tijelo, ali tih nema mnogo, #2) slucajevi gore opisanog raka, smrt je ljepsa, ali nekad zaboravi da dodje, pa valja bez pola lica, grla, i glave, zivjeti dok za mjesec izgubis 30-40 kilograma, i ostatak zivota te hrane na slaf u stomaku.

Poslje ovog - budi ignoramus, ali nemoj mi pricati o tome sta je tesko, jer vjeruj mi mnogo, mnogo teze je da nastavis pusiti jos jedno 20 godina i onda s onim sto te zapadne - zivjeti ili umirati.
Fala na paznji buraz, nadam se da si zdrav vako.
Ne pada mi na pamet da ovo sve citam sad ako je meni upuceno. Ja sam cist danas sedmi dan bez cigara i tako ce da ostane a ovaj tvoj seminar nek posluzi drugima.
madner

#345 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by madner »

zena21 wrote:madner.. hocemol ja i ti po jednu :D

Image
Poslje kafe, obavezno. :D
madner

#346 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by madner »

stulic wrote:Madner bolan pa nije niko glup razumijemo mi sarkazam ali post na koji se kacis cijelo vrijeme je bezvezan, nije cak ni smjesan nego je jednostavno bezvezan.
Kako kome, raja se mnogo fura kad prestane pusit. 8-)
stulic

#347 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by stulic »

I tebi je to zajebancija, pa u redu, trebas da me vidis samo neke moje postove na jednom US forumu proteklih dana. Mnogo sam nervozan i lako razdrazljiv, danas sam ostavio i flastere ovo mi je prvi dan na cold turkey ako izostavim bocu vina.
madner

#348 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by madner »

Opusti se i radi nesto.

Jesi siguran da stvarno hoces prestat?
stulic

#349 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by stulic »

Opustam se i evo postam na netu, to je nesto. Ja imam iza sebe sve droge svijeta ukljucujuci bijelo zuto i ledeno, cigare su mi ipak najveci problem BILE.
Jeste, siguran sam da zelim prestati i ne samo da zelim nego znam da sam i prestao, imam cigare ispred nosa jos ih nisam bacio, imam cigare u autu i imam cak i pepeljaru tamo gdje se case stavljaju, uvjek je bila dio mene i mog auta jer ja sam pusac strastveni, pusio sam zadnjih 15 godina sa par pauza...

Prestajao sam par puta i znam u sta sam se upustio, evo opusticu se malo...
sffovac

#350 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sffovac »

sffovac wrote:prestajem od danas, zapravo od jutros oko 3 sam nepusac, et jos malo pa ce i 12h proci kako nisam ni jednu zapalio
i vec se bolje osjecam

iako je sve krenulo od nekog mog prenosa, bubice il cega vec
ponosno mogu reci, evo izdura ja haman 10 dana
od pret-proslog cetvrtka, koliko to ima, ma neci ni da brojim
iako sam jednom uspi citav mjesec, a da ne zapalim, prije nekih 4 godine, ovo je opet podvig

jesma ih jutros sanjao
jeste da sam prvi put nakon nekih 7-8 godina od kad pusim, poceo iskasljavati nesto bijelo, tvrdo, ko gnoj, al tvrdo, cutuce neko cudno
a jos je cudnije sto sada iskasljavam, jer haman nikad nisam iskasljavo nista, niti sam kasljao dok sam dumanio

potrebe da pripalim nemam, sem nekad kada svi oko mene dumane
al to nije problem, mali trzaj koji brzo prodje, vise navike, nego neka potraba, al proci ce i to
cak mi ni kafa ne predstavlja problem, odluka je sada jos crvsca nego sto sam konto na pocetku, tako da zivot nastavlja dalje, sve postarom, samo bez cigare

jedni problem mi je nikotin, negdje oko 6. dana sam bio pravo nervozan, organizam trazi svoje i danas sam malo rastresen, osjetim na sebi
kontam otici i uzeti one nikotinske zvake ili flaster, al mi je to nekako varanje samoge sebe
odvikavam se od cigare, a i dalje ostanem ovisan o nikotinu, to mi se i ne svidja, bolje vako, glavom kroz zid, sam sa sobom
da osjetis koliko si bas jak ili tvrdoglav ili mozda nisi
Post Reply