SARAJEVSKA POLICIJA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tempora

Post by tempora »

Eto, samo eksperti za zakonodavstvo i oni dobro upuceni u situaciju :? znaju i mogu da odmjere, koliko je ovaj cin ispravan ili nije.

A da je ovaj slucaj direktno nasljedstvo rata, jasno je kao dan. Da su komentari direktno nasljedstvo rata i to je valjda jasno. Jer ne postoji ta zdrava pamet, koja moze opravdati prekoracenje duznosti ovih policajaca, osim ako se ne radi na neki nacin ostecenim osobama. A da je i mnogo ostecenih i to je valjda jasno, posto je vise onih koji u ovom bolesnom cinu nalaze satisfakciju za njima nekada ucinjenu nepravadu ili ako nista, sveopste prihvacenu ravnodusnost jer se iz ove koze ne moze.

Mi iz dana u dan potrazujemo pravdu, jogunimo se nad nesrecom koja nas je zadesila i upravo zbog nje, smatramo da imamo pravo da to iznova naglasavamo. A koliko se nepravde desilo u ovoj prokletoj zemlji, nece biti dovoljno milion godina da se ista izbrise. I nije li upravo zbog toga, potrebno stalno preispitivati svoje porive i sputavati se u onome sto cinimo jedni drugima? :oops:

I pade mi na pamet, odgovor uciteljice, mojoj rodici, koja je dosla na razgovor, jer je sin od mocnog gospodina po ko zna koji put izlupao njenog sina: " Pa on ga je izazivao!"

Ah, da,naravno, nije ova anegdota mjerilo, ali zasigurno jeste pokazatelj rezona koji i vi tako "pravedno" ovdje zagovarate.

Sramota bez granica. :oops:
mala-i

Post by mala-i »

debela wrote:tek preletih ocima temu. znam da nisam nista propustila, stara prica, bla bla truc ali vidjeh da se cesto ponavlja isto pitanje ili tvrdnja. ide nekako, kako to da policija nista ne poduzima kad su veliki krimosi u pitanju, kako to da njima niko nista ne smije, zasto tuku sitne dilere, a velike zaobilaze itd. itd.
pa mi doslo da vas upitam,

jeste li vi koji postavljate takva pitanja naivni, glupi ili jednostavno zivite van bih pa ste izgubili ili nikad niste ni imali stvarni uvid u zivot ovdje :?
gotovo identično mi je palo na pamet.
dobro je rekla Vedrana Rudan,doduše za hrvatsku.čudan je onaj ko ovu državu shvata ozbiljno.ovo je zahebancija od države kojom vlada grupa kriminalaca.
i ništa više...
sofist

Post by sofist »

Ne treba biti puno pametan da bi se doslo do takvog zakljucka.
tempora

Post by tempora »

Ne treba si laskati, ni gradjanstvo nije nista bolje. :oops:
tecumseh

Post by tecumseh »

nisam pametan, borite se kako god znate.
da su koju godinu stariji bili bi u Hagu. :D
mala-i

Post by mala-i »

tempora wrote:Ne treba si laskati, ni gradjanstvo nije nista bolje. :oops:
zaslužujemo jedni druge.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

onda jedan mali prijedlog za gradjanstvo u Sarajevu:
Slijedeci put kad neko proba da vas opljacka, uljudno ga pocastite kafom, moze i kakav sendvic , spakujte mu uredno sve sto zeli da ponese i na njegovom odlasku mu se naguzite dobro, bilo da vam zabije bilo da vas spuca nogom.

Jer po zakonu, dragi moji gradjani, NEMATE PRAVO NA SAMOODBRANU!
tecumseh

Post by tecumseh »

NEMATE PRAVO NA SAMOODBRANU!
Nije rijec o tome :oops:
sofist

Post by sofist »

mIRCerka wrote:
Slijedeci put kad neko proba da vas opljacka, uljudno ga pocastite kafom, moze i kakav sendvic , spakujte mu uredno sve sto zeli da ponese i na njegovom odlasku mu se naguzite dobro, bilo da vam zabije bilo da vas spuca nogom.

Nema potrebe za dramatizovanjem. Kupis "tetku" i cekas , cim se prvi pojavi a ti puc u koljeno, tacnije malo ispod. Nanosenje laksih tjelesnih povreda , 6 mjeseci uslovno. Plus status u kriminalnom miljeu. 8-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

tecumseh wrote:
NEMATE PRAVO NA SAMOODBRANU!
Nije rijec o tome :oops:
jeste rijec upravo o tome, jer je ovih 15ak strana CISTO INTERNET NAGLABANJE i preseravanje, i nista se promijeniti nece, osim sto ce neki forumashi dobiti etiketu zivotinja jer ih vode animalni nagoni, i jer smatraju da pretuceni nije dijete nego narkoman, sto ga opet ne cini manje covjekom, ali moralisanja i pozivanja na sto hiljada konvencija je fakat previse.
Apsolvirali smo vec da 3 policajca nisu imali nikakvo pravo da na ovaj nacin traze ono sto im je ukradeno, ali je rasprava otisla u mp3 i jos ce doticnom narkomanu udijeliti, kao sto neko rece, sestoaprilsku nagradu!
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

mIRCerka wrote:

Mirci sredit cu ti ja kakvu pucaljku :-) :-) ....ja ti toplo preporucujem moj izbor - glock...bilo koji...jos cemo ti nabaviti metke sa polukosuljicom....uffff...strah i trepet ces biti :D
sofist

Post by sofist »

Kakav glock, tetejac zakon, gdje udari tu trava ne nice. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

sofist wrote:
mIRCerka wrote:

Nema potrebe za dramatizovanjem. Kupis "tetku" i cekas , cim se prvi pojavi a ti puc u koljeno, tacnije malo ispod. Nanosenje laksih tjelesnih povreda , 6 mjeseci uslovno. Plus status u kriminalnom miljeu. 8-)
direktan ulaz u "raju".
Tetku sam imala, naslijedje od djeda pokojnog, ali ju je mirnes odnio.

A cisto sumnjam da bi mi dali uslov, obzirom da se na nekome moraju kola slomit, ja bi im garant posluzila kao primjer...

nego, ko sisa ovu raspravu, odo spavat, valja meni sutra radit na izborima :D

Laka vam i ugodna noc.
sofist

Post by sofist »

U kojoj si MZ ? :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

PS Siberian i sofist, hvala vam, vec se osjecam sigurnije :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

sofist wrote:U kojoj si MZ ? :D
zeljeznicka
:D
sofist

Post by sofist »

Ok, GO Fazlija GO ! :D
debela

Post by debela »

dje ona tema o skoli pucanja, kako bjese, klub neki? kad bolje razmislim nije to ni losa ideja :D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Danko_Bananko wrote:
taxi_driver wrote:pitao bih vas da vam neko od ukucana dodje i kaze da mu je neki narkic oteo mob ili novcanik.ili da ustanes ujutro a u autu jezero jer je kisa padala, a sve razvaljeno unutra.ma da ga ja uhvatim ebo mi mu mamu za sva vremena.invalida od njega napraviti.uh sad sam se nazivcirao.
gdje su moja ljudska prava kad mi obiju auto,stan?uhvate ga i poslije par sati puste.

batina je iz raja izasla.

stari je jednom gledao kad je prije rata ondasnja milicija gazala momka.dosao kuci, ispricao mi,i rekao sine,ne daj ti boze njima u sake upasti.pazi sta radis i kako se ponasas.i srecom nikad nisam imao problema s njima.
svcaki bi od ovih kvazitolerantnih pametnjakovica polomio glavu svakome koga bi uhvatio da mu obija auto ili da mu dijete kojim slucajem sahvataju negdje i izmaltretiraju.
A sad se nesto furaju i seru na policiju, uhvatili se malo zapada, pa im puna usta demokracije.
Ovo je definitivno malo previse degeneka, i djeluje perverzno, pogotovo sto je snimljeno, ali da im se malo vise iza usi daje, ne bi se oni ponasali po gradu kako se ponasaju.
nikad nije previse degeneka.zivim na zapadu,i neku noc se vracam kuci,deset auta je obijeno.stakla puna ulica.imao sam srece da sam se kasno vratio jer bi i moje bilo jedanaesto.pa da ga kojim slucajem vidim,i uhvatim. :x :x :x :x :x :x :x

zato podrzavam drotove.treba im vratiti ovlasti od prije rata.prvo te prebiju pa pitaju sta si skrivio.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

debela wrote:dje ona tema o skoli pucanja, kako bjese, klub neki? kad bolje razmislim nije to ni losa ideja :D
:roll: e moja debela, dokle nas dovedose da o tome razmisljamo...
ja sam kontala upisati nesto za mlataranje raznim kuhinjskim pomagalima - satara, oklagija, veliki dugacki noz... po zakonu ne smijes vecu silu od njega upotrijebiti...
:( :( :( :( :( :( :( :( :(

sofist, ja moram biti neutralna...
sofist

Post by sofist »

debela wrote:dje ona tema o skoli pucanja, kako bjese, klub neki? kad bolje razmislim nije to ni losa ideja :D
Ima li iko ko je pomislio isto sto i ja ? :D
sofist

Post by sofist »

mIRCerka wrote:
ja sam kontala upisati nesto za mlataranje raznim kuhinjskim pomagalima - satara, oklagija, veliki dugacki noz... po zakonu ne smijes vecu silu od njega upotrijebiti...

Sala, i ja sam neutralan ...
tempora

Post by tempora »

Nista ti to ne pomaze, osim ako nisi tako hrabra kao mircerka. Ja sam svojevremno bila odlican strijelac ali srecom pa od rata nisam nikada uzela oruzje u ruke.
Rijetki su ljudi koji se znaju suzdrzati u svojoj nadomoci ili ne lijeciti frustraciju preko tudjih ledja.A studiras profesiju u kojoj ces to najlakse iskusiti. :oops:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

sofist wrote:
mIRCerka wrote:

Sala, i ja sam neutralan ...
ja nisam, ja navijam za Fazliju :D ali moram djelovat neutralno...nego, laku noc ba... :)
BHG

Post by BHG »

pa svinje moraju svoju frustraciju ispucat na sitnim kriminalcicima jer onim krupnim NESMIJU NISTA...a pri tom ih jos svi od cele do samog vrha drzave ponize da nize nemoze bit...pa ovako, kontaju oni, vratice svoje dostojanstvo i "ugled policiji ove zemlje"...mozda ce i nekog od nas sutra prebit kad nas zaustave zbog neupaljenih farova ili nevezanja...
mene samo interesuje jesu li prebili debila sto je onog jadnog starca raznio na stanici pred predsjednistvom...jer, kako vidjeh covjeka neki dan u escobaru, nefali mu ni dlaka s glave jos je onako nasmijan i fino raspolozen...
jebem ja i policiju, i sudstvo, i tuzilastvo, i ministarstvo a po najvise jebem ja nas kad smo ih mi izabrali i pustili da nam seru za vrat kako stignu :x
Post Reply