A da je ovaj slucaj direktno nasljedstvo rata, jasno je kao dan. Da su komentari direktno nasljedstvo rata i to je valjda jasno. Jer ne postoji ta zdrava pamet, koja moze opravdati prekoracenje duznosti ovih policajaca, osim ako se ne radi na neki nacin ostecenim osobama. A da je i mnogo ostecenih i to je valjda jasno, posto je vise onih koji u ovom bolesnom cinu nalaze satisfakciju za njima nekada ucinjenu nepravadu ili ako nista, sveopste prihvacenu ravnodusnost jer se iz ove koze ne moze.
Mi iz dana u dan potrazujemo pravdu, jogunimo se nad nesrecom koja nas je zadesila i upravo zbog nje, smatramo da imamo pravo da to iznova naglasavamo. A koliko se nepravde desilo u ovoj prokletoj zemlji, nece biti dovoljno milion godina da se ista izbrise. I nije li upravo zbog toga, potrebno stalno preispitivati svoje porive i sputavati se u onome sto cinimo jedni drugima?
I pade mi na pamet, odgovor uciteljice, mojoj rodici, koja je dosla na razgovor, jer je sin od mocnog gospodina po ko zna koji put izlupao njenog sina: " Pa on ga je izazivao!"
Ah, da,naravno, nije ova anegdota mjerilo, ali zasigurno jeste pokazatelj rezona koji i vi tako "pravedno" ovdje zagovarate.
Sramota bez granica.