Ode Gertruda iz Sarajeva...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Boom964

Post by Boom964 »

krkanko wrote:Za sve su to krivi novinari, 2-3 nepismena novinara(naravno slucajno su nebosnjaci) su poceli pricu o tome kako Sarajevo postaje 'muslimanski' ili bosnjacki grad, i povezali ovaj slucaj sa tim, sto veze s vezom nema. Ljudi su tretirani bolje nego mnogi Bosnjaci ovdje, a otisli su zbog vece zarade vani.
To je najjednostavnije i slazem se, covjek ide tamo gdje mu je bolje..Svi imaju pravo ici na bolje ako imaju prilike a nepismeni politicki novinari prave halabuku od toga!
Boom964

Post by Boom964 »

Ljubitelj Zabara wrote:
Nikad nije izjavila da je ugrozena kao hrvatica nego kao umjetnik!
A sto se tice spomenutog koncerta kad si expert navedi mi jednu pjevaciju koja u 65 g zivota moze podici visoki "C"!
Potenciralo se na tome da su prof. Stojanov i g-dja Gertruda ugrozeni upravo zvog toga sto su Hrvati. Sto je nonsense par excellance.
Samo mi odgocori na jednu stvar.
Ukoliko ona vise nije u stanju podici visoko C, zasto bi onda radila u Narodnom pozoristu?
Zar joj nije mesto u nekoj drzavnoj instituciji ( muzickoj skoli ili akademiji ) gde bi svoje znanje prenosila mladjima?
Upravo je tu bio problem Zabar....nisu joj dali, svaki njen prijedlog su odbijali...Ovdje uopce nije rijec ni o pjevanju, ni o nacionalnoj ugorzenosti nego o narusavanju osnovnog ljudskog prava - prava na rad........I ako vec ne mogu ovdje otisli su gdje mogu!
adi_fl

Post by adi_fl »

Boom964 wrote:
Ljubitelj Zabara wrote:
Nikad nije izjavila da je ugrozena kao hrvatica nego kao umjetnik!
A sto se tice spomenutog koncerta kad si expert navedi mi jednu pjevaciju koja u 65 g zivota moze podici visoki "C"!
Potenciralo se na tome da su prof. Stojanov i g-dja Gertruda ugrozeni upravo zvog toga sto su Hrvati. Sto je nonsense par excellance.
Ukoliko ona vise nije u stanju podici visoko C, zasto bi onda radila u Narodnom pozoristu?
Zar joj nije mesto u nekoj drzavnoj instituciji ( muzickoj skoli ili akademiji ) gde bi svoje znanje prenosila mladjima?
Upravo je tu bio problem Zabar....nisu joj dali, svaki njen prijedlog su odbijali...Ovdje uopce nije rijec ni o pjevanju, ni o nacionalnoj ugorzenosti nego o narusavanju osnovnog ljudskog prava - prava na rad........I ako vec ne mogu ovdje otisli su gdje mogu!

upravo joj nije uskraceno pravo na rad... (u proslom postu sam napisao koliko se pojavljivala u NPS-u a uredno je primala platu i topli obrok)... sto se nije bunila, trudila i htjela da pjeva odmah poslije rata dok je jos mogla nesto pjevati?!
niko nju ne krivi sto vise ne moze da pjeva, i niko to od nje i ne ocekuje sa 65 godina... ali isto tako niko ne ocekuje od nje, kao jedne prije svega dame, da se ovako ponasa i blati narodno pozoriste i to na ovakav nacin.... kao oni njoj ne daju da rade ZATO STO JE HRVATICA! to je cista besmislica
najlakse je igrarti na kartu nacionalne ugrozenosti!

nista licno nemam protiv gertude, ona se pokazala kao veliki humanista i bas su me sokirale njene izjave!

p.s. belkanto skola u milanskoj skali (je li i ko je zavrsio) je nebitna za ovu temu, ako zelis mozemo popricati i o tome u nekom drugom topicu..
Boom964

Post by Boom964 »

adi_fl wrote:
Boom964 wrote:
Ljubitelj Zabara wrote: Potenciralo se na tome da su prof. Stojanov i g-dja Gertruda ugrozeni upravo zvog toga sto su Hrvati. Sto je nonsense par excellance.

upravo joj nije uskraceno pravo na rad... (u proslom postu sam napisao koliko se pojavljivala u NPS-u a uredno je primala platu i topli obrok)... sto se nije bunila, trudila i htjela da pjeva odmah poslije rata dok je jos mogla nesto pjevati?!
niko nju ne krivi sto vise ne moze da pjeva, i niko to od nje i ne ocekuje sa 65 godina... ali isto tako niko ne ocekuje od nje, kao jedne prije svega dame, da se ovako ponasa i blati narodno pozoriste i to na ovakav nacin.... kao oni njoj ne daju da rade ZATO STO JE HRVATICA! to je cista besmislica

nista licno nemam protiv gertude, ona se pokazala kao veliki humanista i bas su me sokirale njene izjave!

p.s. belkanto skola u milanskoj skali (je li i ko je zavrsio) je nebitna za ovu temu, ako zelis mozemo popricati i o tome u nekom drugom topicu..
Upravo je to bitno sve bitno sto navodis!. Dolazila je i stalno predlagala da radi i pomaze i nikad nije krila da prima platu i da nista ne radi . Ako uredno pratis njene izjave .....I nikad nije izjavila da je ugrozena zato sto je HRVATICA nego od strane kolega koji zele svoju karijeru izgraditi preko noci! I to su cinjenice!!!

p.s. Tvoje nepostivanje Belcanto skole pjevanja dovoljno govore o tvojoj upucenosti u operu i umjetnost. Nije poenta u tome moze li zena pjevati ili ne, ali je sigurno mogla mnogo toga pruziti mladima!

A te njene navodne izjave nisu njene i ako dobro poznajes situaciju a vidim da znas onda moras znati da ona to nikad nije nigdje izjavila ......to su mediji napuhali i strpali je zajedno sa Stojanovim, a naravno i pozoriste koje nema drugog opravdanja nego da je jos na kraju i blati...Ako iko, ona je jedna od rijetkih koja je dokazala svoj patriotizam Sarajevu i BiH!
Boom964

#330 Adi

Post by Boom964 »

Sam si rekao : najlakse je igrati na kartu ugrozenosti , a to je karta na koju neki mocnici u pozoristu igraju, jer kako sam rekla drugog opravdanja za njeno ne pozivanje na proslavu 60. godina rada opere nema...a isto je cinjenica da je ona najstariji clan opere (po stazu) Nosilac je repertoara 37 godina (od 60) ....jos nisam nigdje prositala koje je njihovo opravdanje osim hrpe gluposti koju su izrekli!
Da je cistila u toj kuci toliko godina bio bi red da je pozovu....I TO JE SRAMOTA!
Celicna_saka

#331 Re: Adi

Post by Celicna_saka »

Boom964 wrote:Sam si rekao : najlakse je igrati na kartu ugrozenosti , a to je karta na koju neki mocnici u pozoristu igraju, jer kako sam rekla drugog opravdanja za njeno ne pozivanje na proslavu 60. godina rada opere nema...a isto je cinjenica da je ona najstariji clan opere (po stazu) Nosilac je repertoara 37 godina (od 60) ....jos nisam nigdje prositala koje je njihovo opravdanje osim hrpe gluposti koju su izrekli!
Da je cistila u toj kuci toliko godina bio bi red da je pozovu....I TO JE SRAMOTA!
I kakve veze gradjani Sarajeva imaju stim?
Boom964

#332 Re: Adi

Post by Boom964 »

Celicna_saka wrote:
Boom964 wrote:Sam si rekao : najlakse je igrati na kartu ugrozenosti , a to je karta na koju neki mocnici u pozoristu igraju, jer kako sam rekla drugog opravdanja za njeno ne pozivanje na proslavu 60. godina rada opere nema...a isto je cinjenica da je ona najstariji clan opere (po stazu) Nosilac je repertoara 37 godina (od 60) ....jos nisam nigdje prositala koje je njihovo opravdanje osim hrpe gluposti koju su izrekli!
I kakve veze gradjani Sarajeva imaju stim?
Nazalost gube istaknute ljude i Sarajlije to znaju i zao im je, a oni samozvani sarajlije nemaju pojma sta znaci kultura i obrazovanje!
(definicija sarajlije ne znaci mjesto rodjenja nego ponasanje!)
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Imaju veze, jer ti kvazi građani nisu spremni da se bore ni za šta...
Pogledajmo kako nam grad izgleda, šta tu "građani" mogu, pogledajmo ko sjedi na odgovornim pozicijama ,odnosno ko vedri i oblači ovim gradom, pogledajmo kako recimo studenti i mladi posmatraju grad... njima je Sarajevo kao autobuska il željeznička stanica... čekaju svoju liniju i crta...

Sve što se zbiva u gradu i oko njega je slika i prilika ljudi da nekažem "građana" grada Sarajeva... sva ova divlja gradnja svo ovo smeće, hamelj i prljavština.... to je moje ogledalo jer i ja sam postao takav....
Istina je još se koprcam ali koliko je građana prešlo na "Cecu i koridu" a napustilo galerije, muzeje i pozorišta... Zemaljski muzej je personifikacija Gertrude i Stojanova ili i obratno, ja sam isto to i ti si koji ovo čitaš isto tako postao ogledalo grada ili je on tvoje ogledalo...
Ruku na srce jesmo svi skupa postali manje kulturni, spontani i finu, a grad manje ugodan za život.... ali ne nismo mi krivi krivi su neki tamo ... a mi nemamo ništa sa tim a parkiramo auto na sam ulaz da čovjek u kolicima nema šanse da prođe, da mi bacimo hladno smeće na ulicu jer to kao svi rade... mi smo zaista postali masa licemjera koja samo valja šuplju dok karavani prolaze....

Hvala ti Denise Z. ....
dzanum

Post by dzanum »

Ljubitelj Zabara wrote:Je l` ta Gertruda primala pun iznos plate, a poslednji put je radila 1988. godine?
Dakle, nepunih ni vise ni manje 19 godina je primala platu za nerad.
Ako je ovo tacno, a izgleda da jeste, onda ko je jebe!

Je l` taj Popov bio zaposlen na 3 radna mesta u Sarajevu?
Primao 3 plate od po hajde da kazemo 1000 maraka.
Znaci tri hiljade maraka mesecno.
Povrh svega je pored stalnog posla u Sarajevu imao i posao u Rijeci, i naravno platu.
Otisao je u bolju, ravijeniju i mnogo bogatiju drzavu.
On je bio ugrozen?
Treba da placem za njim?
More M`RS !
Cibe!
ej zabaru - taj ''popov'' hehehe je trebao biti zaposlen na jos 5 radnih mjesta, da je bogdo, pa da prenese mladim ljudima ono sto zna.

covjek je sjajan. sad je taj ''popov'' otisao, a sarajevski univerzitet se nije ni pocesao da ga zadrzi, iako jako dobro znaju koliko vrijedi.(tj. uredno su se potrudili da ga izhandre, nako reda radi - cetnik, ustasa, isto sranje haj bogati)

sad ce neki dajdzic amidzic umjesto tog ''popova'' primati 5 plata i nece nista raditi, a zabar ce i dalje biti bez posla.
a bh ce mnogo teze postati bogatija,razvijenija i bolja drzava....

jel kontas sad il treba jos crtati? :-)

ps. i bas mi je drago sto su bosna i dani nadigli hampu - kao i obicno sarajevska carsija pickice sute ... i relativiziraju
adi_fl

Post by adi_fl »

Boom964 wrote:
adi_fl wrote:
Boom964 wrote: Upravo je tu bio problem Zabar....nisu joj dali, svaki njen prijedlog su odbijali...Ovdje uopce nije rijec ni o pjevanju, ni o nacionalnoj ugorzenosti nego o narusavanju osnovnog ljudskog prava - prava na rad........I ako vec ne mogu ovdje otisli su gdje mogu!

Upravo je to bitno sve bitno sto navodis!. Dolazila je i stalno predlagala da radi i pomaze i nikad nije krila da prima platu i da nista ne radi . Ako uredno pratis njene izjave .....I nikad nije izjavila da je ugrozena zato sto je HRVATICA nego od strane kolega koji zele svoju karijeru izgraditi preko noci! I to su cinjenice!!!

p.s. Tvoje nepostivanje Belcanto skole pjevanja dovoljno govore o tvojoj upucenosti u operu i umjetnost. Nije poenta u tome moze li zena pjevati ili ne, ali je sigurno mogla mnogo toga pruziti mladima!

A te njene navodne izjave nisu njene i ako dobro poznajes situaciju a vidim da znas onda moras znati da ona to nikad nije nigdje izjavila ......to su mediji napuhali i strpali je zajedno sa Stojanovim, a naravno i pozoriste koje nema drugog opravdanja nego da je jos na kraju i blati...Ako iko, ona je jedna od rijetkih koja je dokazala svoj patriotizam Sarajevu i BiH!

nije tacno da se trudila da pjeva iza rata, to je prica za malu djecu.
iz koje moje izjave izvlacis zakljucak da nepostujem skolu belcanto pjevanja?
vrlo dobro sam muzicki obrazovan (imam zavrsenu muzicku akademiju) i upucen u desavanja u pozoristu. samo sam rekao da njena skola belcanto pjevanja nema veze sa ovom temom to je sve.
slazem se da je steta da ona odlazi iz sarajeva. licno sam se upoznao sa gertrudom, par puta smo i nastupali zajedno, za neke djecije priredbe, i bas zato sto je i tako poznajem, sokiran sam NJENIM izjavama. btw. ako ona NIJE izjavila da je ugrozena kao hrvatica, nisam vidio ni jedan njen demant da nije to izjavila.
inace, u nps-u se digla velika prasina zbog ovoga, jer u toj kuci su u zaista velikom broju zaposleni srbi i hrvati. cak mi se cini da ih ima vise nego bosnjaka!
bilo kako bilo, cinjenica je da je grad na gubitku.
Boom964

Post by Boom964 »

adi_fl wrote:
Boom964 wrote:
adi_fl wrote:

nije tacno da se trudila da pjeva iza rata, to je prica za malu djecu.
iz koje moje izjave izvlacis zakljucak da nepostujem skolu belcanto pjevanja?
vrlo dobro sam muzicki obrazovan (imam zavrsenu muzicku akademiju) i upucen u desavanja u pozoristu. samo sam rekao da njena skola belcanto pjevanja nema veze sa ovom temom to je sve.
slazem se da je steta da ona odlazi iz sarajeva. licno sam se upoznao sa gertrudom, par puta smo i nastupali zajedno, za neke djecije priredbe, i bas zato sto je i tako poznajem, sokiran sam NJENIM izjavama. btw. ako ona NIJE izjavila da je ugrozena kao hrvatica, nisam vidio ni jedan njen demant da nije to izjavila.
inace, u nps-u se digla velika prasina zbog ovoga, jer u toj kuci su u zaista velikom broju zaposleni srbi i hrvati. cak mi se cini da ih ima vise nego bosnjaka!
bilo kako bilo, cinjenica je da je grad na gubitku.
Zasto da demantira nesto sto nije nikad rekla....medijski naslovi su oko toga digli hampu a ako toliko znas i pratis onda bi treba i da citas i njene izjave a ne samo izjave odredjenih ljudi...Jedino ko je izjavi locno to oko ugrozenosti je Amila Baksic u Avazu sto je Muniticka demantirala u istom!....I ovdje nije problem pjevanja....zasto nije mogla uciti mlade? kao mi smo toliko savrseni u pozoristu pa nam ne treba jedan takav umjetnik nego su svi osudjeni na jednu prof. pjevanja koja je u zivotu otpjevala 3 predstave od koje je jedna bila u 12.00 za djecu......I jos nesto...dokumentacija postoji o njenom pjevanju poslije rata ali ne u pozoristu, takodje ako si u pozoristu onda moras znati i to da je bila i bolesna i na lijecenju!.....
Zar se jedna takva osoba nije mogla iskoristiti da nauci mlade....ali ostavimo i sve to na stranu. Da si pazljivo citao ( a vidim da nisi) shvatio bi da je kap koja je prelila casu bilo nepozivanje Muniticke na 60. godina proslave opere od koje je ona nosilac repertoara 37 i to je CINJENICA koju niko ne moze poditi...a odredjeni krug ljudi kako ne bi morao odgovoriti zasto jenisu pozvali objavljuju gluposti.......idi na javno.com i procitaj njen intervju ili u Graciji pa opet u SB i bice ti jasno da ona nikad nije izjavila nista nego su to drugi komentirali, narocito vezano za Stojanova!
I to je cijela istina i ti to dobro znas.......I nemoj mi samo reci da se od jedne svjetske operske pjevacice nije moglo nista nauciti.....Da li znas cija je ideja bila Gala koncert povodom proslave i da li znas ko ih je napomenu da je 60. godina proslave..?....A i ako je poznajes slobodno je nazovi, jer ako je poznajes onda znas koliko je veliki i dobar covjek!
Boom964

Post by Boom964 »

samo jos da ti napomenem da su sve moje tvrdnje dokumentovane i sve se mogu provijeriti lako........!. Sikaniranje je krenulo od kada je cuveni cika Tomo dobio otkaz jer je Primadonu pustio u glumacku lozu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ako si u pozoristu onda i to znas ili ces se i dalje praviti da ne znas!
alek

Post by alek »

ja volim kad ljudi, ako vec odlaze, odlaze tiho, sa stilom :oops: :D ovo mi je turbo folk :D
Boom964

Post by Boom964 »

Nazalost u nasem Sarajevu sve se dozna i nista tiho ne moze da se desi....a mediji jedva cekaju, a tek mediokriteti koji sebe nazivaju kulturnim radnicima , itd itd......i to je nasa stvarnost!
sfsa

Post by sfsa »

slazem se da je bruka sto muniticka nije pozvana na godisnjicu, jer je to fakat zasluzila.... ali to nije jedini veliki propust u organizaciji te proslave, bilo ih je jos mnogo, vjeruj mi.
nije morala pjevati na proslavi, ali je mogla biti pozvana i da se njoj (i ostalim umjetnicima koji su to zasluzili) dodijeli neka zahvalnica prigodan poklon i sl.
sto se tice edukacije mladih, to je malo komplikovanije nego sto se cini i zaista ne znam razlog zasto gertruda nikada nije predavala na muzickoj akademiji.
Boom964

Post by Boom964 »

sfsa, to je odlicno pitanje na koje izgleda niko nema odgovor!
krkanko

Post by krkanko »

Da, ona je sigurno otisla iz Sarajeva sto nije dobila nijedan poklon. :roll:
De ba ljudi sta vam je, dobila je bolju platu tamo za 10x nego ovdje, pa otisli bi mi svi da dobijemo takvu priliku. Isto kao i za doticnog profesora.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Kako rijetko gledam tv...sinoc "ulovih" dio javljanja iz Rijeke... i jel bash ono Stojanov otisao zato sto je diskriminiran na nacionalnoj osnovi?
eagle

Post by eagle »

Tesko da se u danasnjem bivsem Sarajevu moze uklopiti bilo ko ako nije iz Novog Pazara.Kad su Kusturica i Bregovic napustili za sva vremena zasto nebi i ovo dvoje, realna slika bivseg Sarajeva tj. Najnovijeg Pazara.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

eagle wrote:Tesko da se u danasnjem bivsem Sarajevu moze uklopiti bilo ko ako nije iz Novog Pazara.Kad su Kusturica i Bregovic napustili za sva vremena zasto nebi i ovo dvoje, realna slika bivseg Sarajeva tj. Najnovijeg Pazara.
Opet ja... jel to dosla neka nova vrsna operna pjevacica iz Novog Pazara?

Ekonomski fakultet "sjediste" Novog Pazara?

A Stojanov, jel on ono bio ministar?
radeljas

Post by radeljas »

eagle wrote:Tesko da se u danasnjem bivsem Sarajevu moze uklopiti bilo ko ako nije iz Novog Pazara.Kad su Kusturica i Bregovic napustili za sva vremena zasto nebi i ovo dvoje, realna slika bivseg Sarajeva tj. Najnovijeg Pazara.
slika bivseg sarajeva ??? bregovic je dolazio i vratio je stan. budi malo istinitiji. ukratko, cetnici koji su 4 godine razarali grad s okolnih brda i kojima je moralnu podrsku davao i novopeceni pravoslavac nemanja ex. emir kusturica, ipak nisu postigli sasvim svoje ciljeve. jedan od ciljeva je bio da se iseli i svo nemuslimansko stanovistvo. ili ako ne onda da se kreira atmosfera osvete i linca nemuslimana. uspiju tu i tamo da proture neku pricu o tome kako su svi isto krivi, ali ne pije vode. uspiju i da ljude, koji nisu imali dovoljno dostojanstva, natjeraju da razloge nezadovoljstva prebace na teren nacionalizma. ali ono sto nece nikad uspjeti je da podjele i ubiju grad, niti da udju kao pobjednici. isto vazi i za bih. jednom su imali zlocinacku jna sa svom tom artiljerijom pa nista. mogu da nastave da gaje mrznju i odgajaju djecu na taj nacin i neka zive u takvom svijetu. mi smo ovdje drugaciji. i bolji.
amrino

Post by amrino »

Ne znam da li je neko vec napisao- ali Gertrudica je bila na spisku za dodjele stanova (koje dodjeluje grad Zagreb) jos prije DVIJE GODINE!!!
Mislim....
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ja bih samo volio da se manemo te niske spike, mislim naša je politika ko je otišao bez njega se može....
Koliko je ljudi iz vašeg okruženja otišlo jer nije moglo u gradu Sarajevu da se zaposli bez štele i da sa fakultetom radi za nekih 900-1000 maraka....
Ja ih znam mnogo, neki od njih su se ispalili odmah nakon kraja agresije.... jer su već tada vidjeli da ih je dočekao svijet za koji se oni borili nisu.....

A što se tiče Kuste i Neleta... njima je mali i čitav svijet ja da ih sretnem svašta bi im se nagovorio.... to su dvije najveće prelivode koje je grad (vjerovatno) ikad imao....
A nemojmo zaboraviti da su i sva tri nobelovca danas zaboravljena i da ih se svojata u okolnim državama.... a nama oni ne trebaju.... jer mi smo kao sarajlije....one prave...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

uvjek dobar gost wrote:Ja bih samo volio da se manemo te niske spike, mislim naša je politika ko je otišao bez njega se može....
Koliko je ljudi iz vašeg okruženja otišlo jer nije moglo u gradu Sarajevu da se zaposli bez štele i da sa fakultetom radi za nekih 900-1000 maraka....
Ja ih znam mnogo, neki od njih su se ispalili odmah nakon kraja agresije.... jer su već tada vidjeli da ih je dočekao svijet za koji se oni borili nisu.....

A što se tiče Kuste i Neleta... njima je mali i čitav svijet ja da ih sretnem svašta bi im se nagovorio.... to su dvije najveće prelivode koje je grad (vjerovatno) ikad imao....
A nemojmo zaboraviti da su i sva tri nobelovca danas zaboravljena i da ih se svojata u okolnim državama.... a nama oni ne trebaju.... jer mi smo kao sarajlije....one prave...
i sad odlaskom ovih je "izgubilo" samo sa ili cijela bh? mene to nekako buni... valjda su to kulturni i javni radnici, ciji bi rad trebao da se reflektira na cijelu nam, lijepu nasu domovinu... i sto samo sarajevo gubi i dobiva?

Nego, odoshe oni, jel se dokusci i bil mi neko to pojasnio, diskriminacija na temelju nacionalne pripadnosti ili ipak nesto drugo?
radeljas

Post by radeljas »

uvjek dobar gost wrote:Ja bih samo volio da se manemo te niske spike, mislim naša je politika ko je otišao bez njega se može....
nasa politika je odvratna i niska i prljava i nikakva. tj. nema politike osim da zagrabe sto vise i podjele sto vise para.
ali ne moze niko da pljuje po sarajevu u smislu da je ono izrodilo neki nacionalizam ili da su ljudi druge nacionalnosti ugrozeni ovdje. napravite usporedbu sa odnosom napr. dubrovnika prema agresorima ili odnosom hrvatske prema istim, u odnosu na odnos sarajeva. neuporedivo je to.
sto se tice stojanova, mislim da princip da profesori ne rade na vise fakulteta treba da vazi, ali za sve, a ne samo za njega. neka naprave reda, pa nek i on ide ako je pogrijesio. ovako nekakva nepravda postoji.
gertruda koja nije radila nista i koja je po meni bila povlastena nema razloga za prebacivanje na teren nacionalizma kao razloga. kod nje sam na stajalistu da, ma koliko neko nekad bio zvijezda, ne moze do beskonacnosti da koristi povlasten status. mislim da je to nju zabolilo.
sad dolazimo u situaciju, da kad ima zaista puno ljudi koji nisu bosnjaci, na bitnim pozicijama, onda kad ih neko smjeni zbog nerada ili slicno, oni ce to prebaciti na nacionalni teren. evo napr. po meni gradimir gojer se vrti u vlasti i na vlasti godinama i sta je covjek dobro uradio. on treba da ode. u pozoristu nema predstave da pogledas vec godinama.
Post Reply