Šta je to Sarajlija/Sarajka ?
- The Nightwatchman
a sta je sa indijancima u sarajevu? mogu li oni na taj dernek?

-
mamica papucarka
pa sta biste vi da dodjete nekome na dernek, a vlasnik stana vam kaze "licne karte na uvid" 
-
Sarafcina
mamica 31 wrote:pa sta biste vi da dodjete nekome na dernek, a vlasnik stana vam kaze "licne karte na uvid"
kao i u situaciji da udjes u stan sa kokarda ikonografijom...kukastim krstovima ili satanistickim ritualima u pozadini... sve je to isti klinac...
-
mamica papucarka
ja bih nagovorila 10-ak Sandzaklija da odu kod dernek kod doticnog 
-
peerhan
#330 :)
sarajlije .. postujem vas
jedino ako mozete ostavite se izraza: "normala , fakat, sha ima ba, kod biche, u strosi ... itd "
nekako smijesno zvuci
al et ..
bitno je skole zavrsit.. kasnije ce covjek biti prihvacen bilo da je iz diznilenda ili cekrcica..
jedino ako mozete ostavite se izraza: "normala , fakat, sha ima ba, kod biche, u strosi ... itd "
nekako smijesno zvuci
al et ..
bitno je skole zavrsit.. kasnije ce covjek biti prihvacen bilo da je iz diznilenda ili cekrcica..
-
jusuff
#331 Re: :)
fakat, normala... ovo cujem, a ponekad, fakat i koristim...peerhan wrote:sarajlije .. postujem vas
nekako smijesno zvuci
al et ..
kod biche i u shtrosi nikada cuo, a nisam siguran ni da kontam sta znaci...
sha ima ba uopce nije u uporabi... cak ni kada su nadrealisti provalili fol sha ima ba nije bio govr sarajlija nego malog broja charshijanera
-
PITARKA_SA
#332 Re: :)
Vi okom,mi skokompeerhan wrote:sarajlije .. postujem vas
nekako smijesno zvuci
al et ..
PS:biche-bicakcic,shtrosa-strosmajerova
- Salko sto je u vodu skako
#333 Re: :)
bicakcic i strosmajerova su zastitni znakovi jedne moderne metropole sto se SA zove...PITARKA_SA wrote:Vi okom,mi skokompeerhan wrote:sarajlije .. postujem vas
nekako smijesno zvuci
al et ..
-
vesela
#334 Re: :)
e haj' sad reci da nije sarajka!PITARKA_SA wrote: Vi okom,mi skokom
- manijak1
-
PITARKA_SA
sHut vishe timanijak1 wrote:Nije jer da jest ne bi bila pitarka
![]()
- manijak1
Ok .....šta treba , oprati tepsije ?
-
PITARKA_SA
ne morasmanijak1 wrote:Čuj krpimo .....
ja mislio ljubav na pomolu
![]()
![]()
![]()
.
Ok .....šta treba , oprati tepsije ?![]()
-
PITARKA_SA
vako moj komsija,tjera djecu ispred ulaza"Nemoj da vam siiiilaziim doLi ,bel ce vas biti mrrrrrrtvije na mah"
ne znam bili plakala il se smijala ,svega mi
Al to nije tema danasnje emisije
samo sam morala sa vama podjeliti svoju srecu

ne znam bili plakala il se smijala ,svega mi
Al to nije tema danasnje emisije
-
mandy
ma ima bisera da se zavalisPITARKA_SA wrote:vako moj komsija,tjera djecu ispred ulaza"Nemoj da vam siiiilaziim doLi ,bel ce vas biti mrrrrrrtvije na mah"![]()
![]()
ne znam bili plakala il se smijala ,svega mi![]()
Al to nije tema danasnje emisijesamo sam morala sa vama podjeliti svoju srecu
![]()
nakiiiii kaze ovaj sarajlija
-
PITARKA_SA
"oooooj majko UPADOH u nesvijest"

-
amelicaa
hm za mene nema drugog grada osim sarajeva.
nisam niti ja niti moji roditelji u sarajevo rodjeni. ali se osjecam sarajkom,jer sam najljepse dane mog zivota provela tu(moje citavo djetinstvo do moje 15godine)
sad zivim nekih 2000 km od tog grada, i kad god dodjem u sarajevu i krenem natrag kuci( u njemackoj) ostaje dio mene u tom gradu, taj grad me uvijek ocara, zavede, izudi(positivno) tim nacinom zivota, tim ljudima, tom ljepotom.... nisam prava sarajka, ali sarajevo je jedino mjesto gdje sigurno zelim da provedem ostatak mog zivota. i to mi nijedan sarajlija(pravi po sarajliji 06) nemoze zabraniti ili oduzeti
i dragi sarajlijo06:moj momak, rodjeni sarajlija, cak su mu para dedo i nana rodjeni u tom gradu, proveo je citav svoj zivot u sarajevu, i on za takve kao sto si ti kaze "seljacina" i upravu je jer to i jesi , a vjeruj mi da si bolestan....
nisam niti ja niti moji roditelji u sarajevo rodjeni. ali se osjecam sarajkom,jer sam najljepse dane mog zivota provela tu(moje citavo djetinstvo do moje 15godine)
sad zivim nekih 2000 km od tog grada, i kad god dodjem u sarajevu i krenem natrag kuci( u njemackoj) ostaje dio mene u tom gradu, taj grad me uvijek ocara, zavede, izudi(positivno) tim nacinom zivota, tim ljudima, tom ljepotom.... nisam prava sarajka, ali sarajevo je jedino mjesto gdje sigurno zelim da provedem ostatak mog zivota. i to mi nijedan sarajlija(pravi po sarajliji 06) nemoze zabraniti ili oduzeti
i dragi sarajlijo06:moj momak, rodjeni sarajlija, cak su mu para dedo i nana rodjeni u tom gradu, proveo je citav svoj zivot u sarajevu, i on za takve kao sto si ti kaze "seljacina" i upravu je jer to i jesi , a vjeruj mi da si bolestan....
ja nikad nisam bio u sarajevu tako da nemam sta dodati na temu....
- Chopper_Horrace
e, jesam se opurio o jednu malu, pravome je opatrchila!
imal ko prevod za opatrchila?

protrcala kraj tebe...Chopper_Horrace wrote:e, jesam se opurio o jednu malu, pravome je opatrchila!
![]()
- Chopper_Horrace
nije opTrchala vec opATRchila, i sigurno nije protrchala ...Salko sto je u vodu skako wrote:protrcala kraj tebe...Chopper_Horrace wrote:e, jesam se opurio o jednu malu, pravome je opatrchila!
![]()
e to opatrcila je nesto novije....Chopper_Horrace wrote:nije opTrchala vec opATRchila, i sigurno nije protrchala ...Salko sto je u vodu skako wrote:protrcala kraj tebe...Chopper_Horrace wrote:e, jesam se opurio o jednu malu, pravome je opatrchila!
![]()