Bosna ASA BHT 06/07

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

prleitihi

Post by prleitihi »

sad sam se sjeb'o.. :D ..fakat nigdje nisam čuo da su braća..(barem se ne sjećam!)..ali sam nekako uvijek vođen logikom istog prezimena i bavljenja istim sportom..njih dvojicu vezao..i to godinama nikad nisam dovodio u pitanje.. :-) ..haj nek' mi neko kaže da je pola mog života bilo iluzija.. :D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

prleitihi wrote:sad sam se sjeb'o.. :D ..fakat nigdje nisam čuo da su braća..(barem se ne sjećam!)..ali sam nekako uvijek vođen logikom istog prezimena i bavljenja istim sportom..njih dvojicu vezao..i to godinama nikad nisam dovodio u pitanje.. :-) ..haj nek' mi neko kaže da je pola mog života bilo iluzija.. :D
A zamisli kad jednom u dubokoj starosti, skontas da je i druga polovica zivota, vezana uz Zlaju, bila isto iluzija :D

Ma nisu braca garant, gledao sam mali milion utakmica u kojima je igrao Josip, reklo bi se nekad sigurno
JohnnyS

Post by JohnnyS »

prleitihi wrote:sad sam se sjeb'o.. :D ..fakat nigdje nisam čuo da su braća..(barem se ne sjećam!)..ali sam nekako uvijek vođen logikom istog prezimena i bavljenja istim sportom..njih dvojicu vezao..i to godinama nikad nisam dovodio u pitanje.. :-) ..haj nek' mi neko kaže da je pola mog života bilo iluzija.. :D
Da te utješim donekle, Aco i Dražen Petrović su braća, tu nisi u zabludi :D
A za Stojku i Joku nisam nikad čuo da su braća (možda sam ja cijeli život bio u zabludi)
prleitihi

Post by prleitihi »

a admir i sejo bukva?.. :D:D:D:D:D:D
BHG

Post by BHG »

e sad kad su se strasti koliko-toliko smirile moze se i popricati o porazu...
od kukanja i pljuvanja nema nista...od konstantnog vracanja u proslost takodje nema nista...vracanjem u proslost se uvjek iznose i potenciraju negativne stvari...od toga se nezivi...
druga stvar, analize utakmica, dobrih i losih poteza, su nepotrebne...trebo je ovo uradit trebo je ono uradit....neno nije dorasto ulozi trenera, nihad je prezelen za onoliki pritisak, edo je katastrofalan sa linije slobodnih bacanja, itd...
da je bosna kojim slucajem osvojila titulu neno bi bio najveci i najjaci...ovako se pljuje po njemu kako ko i gdje stigne....neno je preuzeo ekipu u najgorem mogucem trenutku...i hvala mu za to...neno je napravio i tonu gresaka...boze moj i neno je covjek....nije jedan covjek kriv za neuspjeh citavog tima...zato se valjda i zove tim....
ja vidim problem kao mnogo dublji od cisto neninih trenerskih odluka...
kao prvo uprava je pogrijesila i konstantno grijesi u postavljanju ciljeva...ove sezone (sada vec prosle) cilj je bio da se podmladi ekipa, iako je bilo jos rano za takav radikalan potez, i to nije uradjeno citavu sezonu...neki mladi igraci su bili prisutni ali nisu igrali...samim tim nista od njih...talenat je jedno iskustvo drugo....
druga stvar, radilo se reaktivno...znaci gasile su se vatre i pozari a nije se obratila paznja da se sprijeci pozar odmah na pocetku....dovodjeni su igraci bez ikakvog reda i smisla...i otpustani su u kratkim vremenskim razmacima...kako onda uigrati takvu ekipu....sad jel to privatni posao nekih ljudi iz uprave ili nije, to je skroz druga tema....
trece, kao najveci problem cisto sportske prirode je neuigranost ekipe...cinjenica je da bosna nema uigranih akcija...sve se zavrsavalo na silu...pokusaji nekih trica na silu iako smo imali tri solidna centra u ekipi...rijetko se desilo da se napad odigra na centra....nedovoljan broj skokova u odbrani i napadu...los sut sa polu-distance....to nas i jeste ukopalo...bosna nije igrala kao tim i na tom polju nas je siroki daleko nadigrao....
razlog manjka motivacije lezi u cinjenici da bosna nema dobrog motivatora ni na klupi ni van nje....nenad nije motivator...on je autoritet...bog i batina....abaz ni blizu motivatora...kapiten edo jos nije dorastao toj roli...a mozda i nece nikad...ako neko hoce da bude lider onda mora i da se koliko-toliko rodi takav....
cetvrti problem, bosnin "skauting" je katastrofalan....doveli su bili ahmetbasica i mali je bio sasvim solidan a onda su ga otjerali a da mu nisu pruzili ni minute da igra...a mjesecima slusamo ljude iz uprave kako se hvale kako je bosna izgradila i prodala nihada djedovica...spominjao se i edin boravak u kampu filadelfije...uzimaju fmp za uzor u izgradnji mladih kosarkasa...bosna izbacila 2 talenta u sezoni...fmp 10 svake sezone...neuporedivo....
peti problem, prepotentnost celnih ljudi iz uprave...podcjenjivanje protivnika i sve ostalo nas je ujelo za dupe...pruzili smo sirokom takvo zadovoljstvo da su komotno mogli timski svrsiti u sred sarajeva u onoj supi od dvorane...

ima tu jos milion manjih problema al o tom po tom...imaju ljudi koji su placeni da ih rjesavaju...

a za kraj, bosna je bosna...ko je voli volice je kakva god ona bila...ko navija za nju navijace bilo da igra protiv gruda ili protiv cska...kvalitet je neuporediv naravno al lojalnost je na prvom mjestu....ako volim bosnu i navijam za nju to neznaci da navijam i odobravam dinu, samira, nihada i ostale ljude iz uprave koji su trenutno tu....oni dodju i prodju bosna ce uvjek biti tu...
prleitihi

Post by prleitihi »

BHG wrote:trece, kao najveci problem cisto sportske prirode je neuigranost ekipe...cinjenica je da bosna nema uigranih akcija...sve se zavrsavalo na silu...pokusaji nekih trica na silu iako smo imali tri solidna centra u ekipi...rijetko se desilo da se napad odigra na centra....nedovoljan broj skokova u odbrani i napadu...los sut sa polu-distance....to nas i jeste ukopalo...bosna nije igrala kao tim i na tom polju nas je siroki daleko nadigrao....
a za ovo je..naravno..kriv zisko iz goražda..a ne nenad neno marković..:D:D

ljudi su popušili titulu..red je da podnesu ostavke..od nenada pa preko avdića..do konakovića..ali prije će se desiti da avaz objavi jedan broj bez pravopisnih grešaka.. :D
BHG

Post by BHG »

prleitihi wrote:
BHG wrote:trece, kao najveci problem cisto sportske prirode je neuigranost ekipe...cinjenica je da bosna nema uigranih akcija...sve se zavrsavalo na silu...pokusaji nekih trica na silu iako smo imali tri solidna centra u ekipi...rijetko se desilo da se napad odigra na centra....nedovoljan broj skokova u odbrani i napadu...los sut sa polu-distance....to nas i jeste ukopalo...bosna nije igrala kao tim i na tom polju nas je siroki daleko nadigrao....
a za ovo je..naravno..kriv zisko iz goražda..a ne nenad neno marković..:D:D

ljudi su popušili titulu..red je da podnesu ostavke..od nenada pa preko avdića..do konakovića..ali prije će se desiti da avaz objavi jedan broj bez pravopisnih grešaka.. :D
jel ovo vazi i za tebe il samo volis da dajes svoje simpaticne komentare
BHG wrote:da je bosna kojim slucajem osvojila titulu neno bi bio najveci i najjaci
prleitihi

Post by prleitihi »

od konstantnog vracanja u proslost takodje nema nista...vracanjem u proslost se uvjek iznose i potenciraju negativne stvari...od toga se nezivi...
ali se zato od šbb kbb komentara uživa u životu.. :D:D:D

smjene..naravno!
radeljas

Post by radeljas »

BHG wrote:kao prvo uprava je pogrijesila i konstantno grijesi u postavljanju ciljeva...
druga stvar, radilo se reaktivno...
trece, kao najveci problem cisto sportske prirode je neuigranost ekipe...

cetvrti problem, bosnin "skauting" je katastrofalan

peti problem, prepotentnost celnih ljudi iz uprave
jako si dobro izveo razloge bosninog sunovrata. kazem sunovrata jer drugacije se ova sezona ne moze zvati. ako nije osvojeno nista i nista nije postignuto to se zove debakl. slijedece sezone nece imati sponzore. osim ako neko nije naivan da sponzorira fiba ligu koju svi izbjegavaju i koju igraju neke ekipe sa dalekog evropskog istoka. ligu koja je do juce za bosnu bila jako skupa, a danas je prihvatljiva. novopeceni politicari iz bosnine uprave i clanovi sda, konakovic i avdic, su naucili vec kako se dobro laze za dobrobit vlastitog dzepa.
znaci, problem kojeg si se dotakao malo, a koji je za mene prvi i iz kojeg proizilaze ostali je angazman dvojice spomenutih likova u korist agencije beobasket koju vodi mishko raznatovic. iako je to sukob interesa, jer se ne moze raditi i za privatnog managera i za klub to nikoga ne brine. valjda i ostali dobiju nesto od tala od preprodaje polovnih igraca. da ne nabrajam koga su sve dovodili iz te agencije. predugacak je spisak.

druga stvar, oni nisu stvorili nihada djedovica i nisu ulozili nista u njega. on se razvio kod rusmira halilovica. oni nisu stvorili niti jednog novog igraca i ne mogu ici nikako na podmladjivanje, jer NIJEDNA NJIHOVA SELEKCIJA, znaci ni kadeti ni juniori nisu usli u finale bh-a prvenstva.

treci i isto vazan problem koji se vuce godinama je neuigranost, nepostajanje nikakve prepozantljive igre, nego uvijek i iskljucivo horuk sistem koji zavisi od jednog igraca. prije se igralo na markovica, pa malo na vasiljevica, malo su tu bili williams i bajramovic, ali kolektiv nikad i nigdje.

kad su vec u tako dobrim odnosima sa sirokim, onda bi trebali otici tamo i uciti. ma kako to ponizavajuce bilo. gube od dojecurasnjeg sela lishtica, drze im lekcije usred skenderije vec godinama. a to znaci da treba prestati izigravati velicine i otici pogledati u cemu je tajna. pa probati napraviti slicno.

ostavke nece biti nijedne to je jasno ko dan. previse je tala i para u igri. isto kao u fsbih i isto kao u cijeloj drzavi. znaci ostaje bojkot. ja sam ga poceo vec polovinom prosle sezone ... a znam jos dosta ljudi koji su uradili isto.

jednostavno mi je ponizenje da gledam ponizenja i da slusam price za malu djecu ...
BHG

Post by BHG »

radeljas wrote: osim ako neko nije naivan da sponzorira fiba ligu koju svi izbjegavaju i koju igraju neke ekipe sa dalekog evropskog istoka.
slazem se s tobom u svemu...uprava je napravila mnogo gresaka...najveca od tih gresaka je "saradnja" sa beobasketom...klasicni sukob interesa....
ali ipak ja mislim da netreba podcjeniti fiba cup...cup nije ni blizu eurolige i uleba ali ima par zvucnih imena kao sto su girona, estudiantes, panionios, azovmash...i bilo bi fino ove timove vidjeti u skenderiji za promjenu....istina da su iz uprave odbijali fiba cup prije...al nebi bilo lose da zaigramo tamo....sumnjam da je manje atraktivna od nlb lige koja iz sezone u sezonu gubi svoju car....svako iskustvo je dragocijeno...
prleitihi

Post by prleitihi »

a koji je drugi bosnin talenat kojeg su oni napravili?.. :oops: ..nadam se da ne misliš na bavčića..koji je školu košarke prošao u kk ilidža.. :-)
radeljas

Post by radeljas »

BHG wrote:
radeljas wrote:
ali ipak ja mislim da netreba podcjeniti fiba cup...cup nije ni blizu eurolige i uleba ali ima par zvucnih imena kao sto su girona, estudiantes, panionios, azovmash...
panionis se eno bori da upadne u ligu prvaka i dobro im ide. ma mozda grijesim, ali to je ipak po meni 4 liga poslije lige prvaka, uleba i nlba tj goodyeara. skupa, neatraktivna na domacu publiku. ipak je ovdje raja dolazila na cibonu, partizan, zvezdu, jer je to i tradicija i nesto vise.

pri tome mi fakat nije jasno da nisu stvorili kakav takav ugled i argumente da izbore da nam ostane 2 mjesta u nlb. siroki organizovan klub, bosna sa najvise publike zadnjih par sezona. ne, goodyear ce igrati slovan i split ili ko vec od slovenaca i hrvata. pa fakat su nas potcjenili. ali toliko sam ljut na upravu pa nek to bude kazna za njih
BHG

Post by BHG »

radeljas wrote:
BHG wrote:
radeljas wrote:
ali ipak ja mislim da netreba podcjeniti fiba cup...cup nije ni blizu eurolige i uleba ali ima par zvucnih imena kao sto su girona, estudiantes, panionios, azovmash...
panionis se eno bori da upadne u ligu prvaka i dobro im ide. ma mozda grijesim, ali to je ipak po meni 4 liga poslije lige prvaka, uleba i nlba tj goodyeara. skupa, neatraktivna na domacu publiku. ipak je ovdje raja dolazila na cibonu, partizan, zvezdu, jer je to i tradicija i nesto vise.

pri tome mi fakat nije jasno da nisu stvorili kakav takav ugled i argumente da izbore da nam ostane 2 mjesta u nlb. siroki organizovan klub, bosna sa najvise publike zadnjih par sezona. ne, goodyear ce igrati slovan i split ili ko vec od slovenaca i hrvata. pa fakat su nas potcjenili. ali toliko sam ljut na upravu pa nek to bude kazna za njih
to i ja govorim...beiha bi trebala da ima osigurana dva mjesta u nlb ligi...
a sto se tice domace publike.... :roll: ...no comment...meni je draze da je u skenderiji 1000 istinskih ljubitelja kosarke...nego jos 5000 sminkera i wannabe manekenki koje dodju s nadom da ce ih tv snimit...al sta klosari znaju ko je girona....
babanovac

Post by babanovac »

Jel` moze Bosna igrati u ULEB-cupu?
JohnnyS

Post by JohnnyS »

babanovac wrote:Jel` moze Bosna igrati u ULEB-cupu?
Koliko ja znam, samo na lijepe oči. Nemaju nikakvog osnova, al kako je to privatno natjecanje, sve se može
senko

Post by senko »

Gdje je onaj debeloguzi glumac Waha, gdje bi kad je gorilo!? Od "najveceg Sarajlije" ni traga ni glasa kad Bosna zijani, a kad se dobija u prvom redu je, tj. u samoj kameri. E, to je najveci sminker - prevrtljivac. Takvih mi je u Bosni pun k....ofer! :x :x :x
BHG

Post by BHG »

u cetvrtak cemo saznati jel bosna ulazi u nlb ili ne....
slobodna procjena, mislim da ulazimo...rabotnicki nije ispunio uslove...itd. itd...
e pa sad pamet u glavu...
Sir Charles

Post by Sir Charles »

BHG wrote:u cetvrtak cemo saznati jel bosna ulazi u nlb ili ne....
slobodna procjena, mislim da ulazimo...rabotnicki nije ispunio uslove...itd. itd...
Tesko....
Sir Charles

Post by Sir Charles »

BHG wrote:u cetvrtak cemo saznati jel bosna ulazi u nlb ili ne....
Tesko....
suncica24

Post by suncica24 »

Danas slusam Antu Sutona u Mimohodu i nakon svega mogu samo reci... zasluzili su.
Jeb... ga, ljudi znaju sta hoce, znaju i gdje su im granice i ulazu u to sto im je cilj, a me se ovamo debelo zajebavamo sa novcem i talentima koje imamo.
I, u pravu je, ako Siroki moze dovesti 4000 navijaca na utakmicu, koji je k...ufer Bosni pa da igra u maloj sali. I, ciji je to interes? Zapravo, ciji je interes da Bosna u proslogodisnjem finalu sve podredi Bavcicu, svjesno prodajuci igru za draft, da ove godine rasproda Djedovica, uvali velike novce u kasu a istovremeno iz te kase nista ne ulaze u mlade? a tim ni u kosarku? :x :x :x
Ocigledno da je nekom u interesu da je prazna sala, da pare pristizu i cijela stvar se vadi moljakanjem Ljubljane da nam se da jos jedno mjesto u NLB ligi.
Ja bih licno voljela da ga ne dobijemo, jer onda bi bilo jasno...gdje smo i sta smo.

Nego, jos jedno pitanje: Da li je malo cudno sto na spisku pozvanih igraca za reprezentaciju nema niti jednog igraca iz Sirokog ili Igrokee? Zaista cijenim Nenu, volim "Bosnu", navijam srcano, ali... suhveli mi nesto?! :?
BHG

Post by BHG »

suncica24 wrote: Nego, jos jedno pitanje: Da li je malo cudno sto na spisku pozvanih igraca za reprezentaciju nema niti jednog igraca iz Sirokog ili Igrokee? Zaista cijenim Nenu, volim "Bosnu", navijam srcano, ali... suhveli mi nesto?! :?
kako nema...princ...opacak?
suncica24

Post by suncica24 »

BHG: Sorry, moja greska, mislima sam na "novopozvane", mlade igrace.

E sad, da li ce iz "starih" ekipa ostati ista nakon...finala?! Vidjet cemo. Nego, od 23 mlada igraca, 5 je Bosninih (moglo bi se reci i sest, pa cak i sedam), a ni jednog iz navedenih klubova... malo... :?
BHG

Post by BHG »

suncica24 wrote:BHG: Sorry, moja greska, mislima sam na "novopozvane", mlade igrace.

E sad, da li ce iz "starih" ekipa ostati ista nakon...finala?! Vidjet cemo. Nego, od 23 mlada igraca, 5 je Bosninih (moglo bi se reci i sest, pa cak i sedam), a ni jednog iz navedenih klubova... malo... :?
pa ima istine u tome...al nemoj zaboraviti na cinjenicu da mnogi nece da igraju za beiha iz "patriotskih" razloga prema maticama....isto kao i da vecina igraca koji igraju za siroki su ustvari hrvatski drzavljani koji su i dosli u siroki iz hrvatske....a igokea je dodikov projekat....svi znamo njegov stav oko igranja za reprezentaciju beiha...
prleitihi

Post by prleitihi »

bila je i prije..pa je kovačević zaigrao za repku!
rikardoreis

Post by rikardoreis »

suncica24 wrote:BHG: Sorry, moja greska, mislima sam na "novopozvane", mlade igrace.

koliko znam, Dejan Cup iz Igokee je na sirem spisku, a igrao je dosad za nasu mediteransku selekciju, a posteno govoreci, koga i da zovne? ono ostalo sto vrijedi poput Subare, Brkica, Djoge itd. je iz Srbije, mada licno mislim da je samo Subara za reprezentacije...

a iz Sirokog ima par mladih igraca u nasoj U-19 selekciji, ne sjecam se sad kako se zovu, al nedavno sam citao spisak..a Barac je vec igrao za hrvatsku mladu reprezentaciju, ostali su iz Hrvatske tako da niko ne preostaje osim Opacka i Princa, eventualno Jozo Brkic u buducnosti, al' nesto sumnjam u njegov kvalitet, podsjeca me na Zimica...
Post Reply