opadanje kose

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
drama

#326 Re: opadanje kose

Post by drama »

jambolija wrote:dobar i provijeren nacin kako sacuvati kosu ako vam opada,
prilikom ceshljanja postavite kesu ili neku kutiju tako da vashu kosu sacuvate u njoj.
kesu ili kutiju cuvati na suhom.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dobar.... samo nije ljudima do zajebancije...
alica.k

#327 Re: opadanje kose

Post by alica.k »

tatjana ja bi rekla da je to ono s proljeca opadanje kose. i meni na promjeni godisnjeg doba zna opadati puno kose...sad npr, al samo kad je perem.
ima onaj sampon za kosu...NIREL, meni je pomogao prosle godine, ali toliko mi smeta miris da ga ne mogu opet stavljati. bude to i prodje...
problem nastaje kad nece nova kosa da raste..e to je celavljenje.
tatjanamster

#328 Re: opadanje kose

Post by tatjanamster »

clav wrote:
Kosa mu nece ispasti jer je duza, jer stavlja gel, niti ce mu rasti brze sisanjem.
Kako god, Pilfud mu nece propisati niko(iako ne treba recept) jer ima 16 godina, a kad ima 16 godina gotovo je sigurno da se ne radi o androgenoj alopeciji za sta je pilfud indiciran. Najvjerovatnije je da se radi o normalnom ''sezonskom linjanju'', a znaju svi s reklama da je dnevno normalno da ispadne do 100 dlaka. Ako mu kosa nenormalno ispada(znaci mnogo vise od 100 dlaka dnevno) u tim godinama najcesce se posumnja na nedostatak zeljeza, neki dermatitis ili na nesto trece s cim pilfud nema nikakve veze. U svakom slucaju ako mu kosa ispada pretjerano, neka ode do dermatologa, ali mislim da nije nista sto sampon tipa Fitoval i slicno nece rijesiti.
Uspjeli smo se dogovoriti :D
I ja mu kažem to za dlake, a pogotovu da spadne pa čak i više od 100 prilikom pranja,
jer kad je češlja ništa ne ostane u češlju niti kad provuče ruku kroz kosu, valjda je previše jak korijen,
pa se to sve 'ispusti' u pranju :)
Evo sam mu kupila Fitoval :D Ja sam koristila Fitovalov losion, bez šampona jer mi njihov šampon ne odgovara, a losion je odličan :) Barem na meni :-D
Hvala puno na svim odgovorima - bit će da je ipak 'sezonsko linjanje' :-)

PS. Da vidiš samo koliko ima one 'kosice' kad zadigne kosu, pretpostavljam da je to ona kosa koja raste umjesto ispadnute jel :-D
alica.k

#329 Re: opadanje kose

Post by alica.k »

tatjanamster wrote:PS. Da vidiš samo koliko ima one 'kosice' kad zadigne kosu, pretpostavljam da je to ona kosa koja raste umjesto ispadnute jel :-D
e sve dok to ima, nema brige.
clav

#330 Re: opadanje kose

Post by clav »

alica.k wrote:tatjana ja bi rekla da je to ono s proljeca opadanje kose. i meni na promjeni godisnjeg doba zna opadati puno kose...sad npr, al samo kad je perem.
ima onaj sampon za kosu...NIREL, meni je pomogao prosle godine, ali toliko mi smeta miris da ga ne mogu opet stavljati. bude to i prodje...
sta je aktivni sastojak i ko je proizvodjac? ne mogu da pronadjem nigdje u literaturi, da nije na bazi katrana?
semir007

#331 Re: opadanje kose

Post by semir007 »

bas je cool bit celo :)

badassmotherfucker with style

jedini savjet - teretana i sport
Eweleen

#332 Re: opadanje kose

Post by Eweleen »

tatjanamster wrote:Hmmm
ovako, imam sina od 16 godina (nedavno napunio), i ima gustu, tamnu kosu
i sad mali kaže puno kose mu ispada :shock:
Uzela sam i pogledala njegovo tjeme i ja ništa posebno nisam primjetila,
jeste da je tjeme homogenije sprijeda, a po tjemeništu je malo heterogenije, ali to se stvarno primjeti ako se baš baš zagleda čovjek, mislim - i do sada mu je bilo takvo!
Inače, voli dužu kosu, pa ga je moj otac 'ubijao' (inače ćelav) o tome kako je i on nekad imao gustu kosu koja je zbog dužine opala... :roll:
Muž mi ima tamnu kosu, i ja gustu i debelu dlaku, pa i on, ali kaže pri pranju jako puno dlaka pokupi iza sebe, cirka 40 - 50 dlaka u svežnju, ali hajde, ne bi to meni smetalo
da on neće da koristi Pilfud :-?
Naime, kaže na uputstvu da ga ne bi trebali koristiti oni ispod 18, niti iznad 65,
pa me brine kako to može djelovati na njega :sad:
Dogovorili smo se da odemo dermatologu, no tražili su da se naručimo i to tek - 8.7.09. :(
Kažem mu da previše dramatizira, jer ja cijloga života gubim jako puno dlaka, ali ništa se ne primjeti, čak imam najgušću kosu među svima :-)
Normalno, on je sav u šoku, znate kako to već ide sa kosom...
svako iskustvo je dobrodošlo...
mada se meni ovo njegovo čini poput onog tzv. 'linjanja', kako se već zove to proljećno-ljetno opadanje kose....?
:wink:
Medicinski je dokazano da ženama više kose opada, ali se više i regeneriše pa zato muškarci imaju problema sa ćelavljenjem.
E sad ovo ne znam kako je medicinski al ja znam više ljudi koji su sad skroz ćelavi a u mladosti nosili onu skroz dugu kosu ko puyol :mrgreen: A ove koji su se šišali redovno imaju sad više kose. Možda je slučajnost, pojma nemam.
I ja isto primjetim da mi opadne puno dlaka kad perem kosu, nosim malo dužu kosu i stavljam lak. I iskreno se nadam da to nema veze sa opadanjem kose nego da će bit genetski :-)
tatjanamster

#333 Re: opadanje kose

Post by tatjanamster »

Eweleen wrote:
Medicinski je dokazano da ženama više kose opada, ali se više i regeneriše pa zato muškarci imaju problema sa ćelavljenjem.
E sad ovo ne znam kako je medicinski al ja znam više ljudi koji su sad skroz ćelavi a u mladosti nosili onu skroz dugu kosu ko puyol :mrgreen: A ove koji su se šišali redovno imaju sad više kose. Možda je slučajnost, pojma nemam.
I ja isto primjetim da mi opadne puno dlaka kad perem kosu, nosim malo dužu kosu i stavljam lak. I iskreno se nadam da to nema veze sa opadanjem kose nego da će bit genetski :-)
Pa nije to kosa do zadnjice :lol:
Osrednje dužine, malo ispod ušiju,
a za ove koji su se redovno šišali - ja znam dosta onih koji nemaju više šta šišati, a redovno se šišali :-D
alica.k

#334 Re: opadanje kose

Post by alica.k »

clav wrote:
alica.k wrote:tatjana ja bi rekla da je to ono s proljeca opadanje kose. i meni na promjeni godisnjeg doba zna opadati puno kose...sad npr, al samo kad je perem.
sta je aktivni sastojak i ko je proizvodjac? ne mogu da pronadjem nigdje u literaturi, da nije na bazi katrana?
bacila sam kutiju, nazalost, posto je to bilo prosle godine, al na negdje imam bocicu jer mi je ostalo malo, na njoj pise sastav...hoces da ti prepisem?
proizvodjac pise: zdravlje actavis
nova_korisnica

#335 Re: opadanje kose

Post by nova_korisnica »

je li neko koristio vichy dercos SP94 za zene???
koliko kosta u bh apotekama???
hvala
buba

#336 Re: opadanje kose

Post by buba »

kosa opada..linjamo se, sukladno prelazu godisnjih doba :D
nema lijeka izuzev cesljanja i cekanja..bar meni :D
Jennyica

#337 Re: opadanje kose

Post by Jennyica »

nova_korisnica wrote:je li neko koristio vichy dercos SP94 za zene???
koliko kosta u bh apotekama???
hvala

Povratne informacije su ti super...s tim da vecina pacijenata ih koristi na vec suhu kosu i ne susi...Kod nas su oko 75km...Ali sad super stvar je novi Dercos spray za zene...doduse,Vichy ih preporucuje osobama sa "kraćom" kosom....Al,obavezno uz xy ampule ili bilo sta sto se primjenjuje izvana uzmi i neki kompleks vitamina za kosu kako bi rezultat bio bolji...Ak imas pitanja slobodno pitaj na pp ;) Sretno!
_tulumba_

#338 Re: opadanje kose

Post by _tulumba_ »

...
Last edited by _tulumba_ on 20/11/2011 00:08, edited 1 time in total.
moa

#339 Re: opadanje kose

Post by moa »

Imam curu koja ima haos gustu kosu, a kod mene i nije bas tako gusta :D i cura mi je dala ovaj recept i mogu vam reci da sam nakon mjesec dana uocio promjenu da kosa vise ne opada a postojeca je dobila na jacini i debljini a iz postojeceg korijena pocela rasti nova dlaka uz postojecu.

Recept za sampon:
-sampom od koprive (onaj obican sa pantenolom)
-pantenol
-kapi od koprive (do 15-30 kapi)
-AD kapi (vodeni rastvor)
-B vitamin u ampulama (slobodno stavite 2-3 ampule) Sa tom mjesavinom perite kosu i nakon pranja stavite balzam ili pakovanje koje inace koristite.

A kada imate vremena, upakujte kosu. Evo recepta za JAAAKO hranljivo pakovanje:
-1 ili 2 zumanceta
-nekoliko kasika ricinusovog ulja
-trecina bocice AD kapi (uljani rastvor) ja koristim one D3 i ubacim citavu bocicu.
-kapi od koprive
-B vitamin u ampuli
-2 - 3 kasike pantenola

Ovo lijepo smuckajte, utrljajte u korjen i na cijelu duzinu kose i ostavite na glavi sto duze.

Cuvajmo prirodu!!!

Save a tree... please do not print this post unless you really need to.
nova_korisnica

#340 Re: opadanje kose

Post by nova_korisnica »

sta su ti ad kapi???
moze li se to sve kod nas kupiit?? (sarajevo)
*mima*

#341 Re: opadanje kose

Post by *mima* »

nova_korisnica wrote:sta su ti ad kapi???

Naravno da moze....ima ih svaka apoteka.
moa

#342 Re: opadanje kose

Post by moa »

nova_korisnica wrote:sta su ti ad kapi???

Moze to su D kapi i ima ih u dva oblika u uljanom obliku i u razrijedjenom obliku.

Licno koristim ove u razredjenom obliku i cijenam im je oko 3,58 KM a ove u uljanom su duplo skuplje.
hombre.ba

#343 Re: opadanje kose

Post by hombre.ba »

Ako moze pomoci: BIOXCIN sampon i ampule,
Prijatelj me zamolio da mu kupim u Turskoj (samo u apoteci) za cvrsci korijen i protiv opadanja kose.
Nije celav ali mu opada kosa, koristio je ovaj sampon i kaze da mu pomaze.
maherka

#344 Re: opadanje kose

Post by maherka »

Poznajem jednog tipa koji je, primjetivsi da mu kosa naglo opada nagovorio svoju djevojku da se uda za njega.
Imao je samo 20 godina a ubrzo nakon svadbe je stvarno i postao djelimicno celav.
Eto vam savjet od mene: zenidba u 20-toj :lol: :lol: :lol:
vkvmajstor

#345 Re: opadanje kose

Post by vkvmajstor »

nova_korisnica

#346 Re: opadanje kose

Post by nova_korisnica »

pozdrav djevojke,
ja sam se prije nekoliko mjeseci raspitivala o djelotvornosti vichy ampula protiv opadanja kose...pa sam htjela sa vama da podjelim...koristim ih skoro 4 nedjelje...svaki dan po pola jedne ampule...
prije mi je kosa opadala u velikim kolicinama (difuzno)...najvise se vidjelo prilikom pranja, usisavanja (imamo vodeni filter, pa svaki put vidim sta usisam :D) i na odjeci...kada sam pocela koristiti te ampule, pocela sam piti i tablete perfectil..medjutim, ja te tablete nisam mogla podnositi tj zeludac me bolio od njih (zbog one plasticne opne) pa sam ih prestala uzimati...da se vratim na ampule...sad je situacija mnogo, mnogo bolja! necu reci da mi kosa ne opada, jer nije tako...ali su kolicine mnogo manje! tako da ukoliko neko ima problema takve prirode, ja bih preporucila da proba :)
ja sam svoje ampule nabavila u njemackoj preko online apoteke i dosle su me skoro 20 km jefitnije...uzela sam zalihu za 3 mjeseca, pa cemo vidjeti kakvi ce rezultati tada biti...
pozdrav od mene...
dinaraaa

#347 Re: opadanje kose

Post by dinaraaa »

emir222 wrote:ljudi imam porblem sa kosom.nece da raste :)..imali iko kakav savjet posto se fakat nemam kome drugom obratit..hvala za svu pomoc...
Jooooooj ovo je post svih postova :lol: :D Majka svih postova takoreć :lol:

"Nemam se kome drugom obratit"
ImageImageImage
constanza

#348 Re: opadanje kose

Post by constanza »

Pozdrav. Koristim toppik vec neko vrijeme, medjutim nasao sam na netu nesto slicno Toppiku, kozmeticki proizvod -krema "Derm Match". Tanka kosa dobije s kremom gustoću i postane čvršća, krema prekrije vidljivo vlasište. Moze se naruciti u Sloveniji i Hrvatskoj i navodno je bolje od toppika.
Dali iko ima iskustva sa Derm Match-om???
Pokeemon

#349 Re: opadanje kose

Post by Pokeemon »

ee da se i ja prikljucim isto imam problem sa opadanjem kose, jedno vrijeme sam bio zaludjen stim gledao svaka dlaka kad mi otpadne i prostidirao sam sve sto ima veze za ovu temu, a sad me boli cosak, kosa mi se prorjedila i celo mi se dignulo pa sad razmisljam da oci podignem vise ka celu :-D jer lakse cu to uraditi nego da mi naraste nova, no uglavnom ja trenutno koristim minoxidil 2% jer onaj od 5% mi je nekako prejak i osjecao kao da se nesvijestim kad ga stavim, naime to je lijek koji se prije koristio za snizavanje krvnog pritiska tako da moze doci do apsorpcije kroz kozu i djelovanja, i koristim ga samo navecer ne znam je li to dovoljno i koristim sampon vishy protiv opadanja, osim toga ja sam vam korstio sve zivo i nezivo, fitoval sampon i tablete..nista, zatim onaj sampon alpecin sa koefeinom i nista, onda neke prozvode domace radinosti i nista, onda sam koristio Rougj sampon i ampule i to nije losa stvar, samo je skupa ali koza zaista postaje gusca i deblja ali i dalje opada pa onda i ove vishy ampula to mi uopste nije djelovalo kupio za 3 mjeseca tako da nista...da li ima nesto novo da je izaslo u medjuvremenu dok nisam gledao i da li mi moze neko preporuciti jos nesto da koristim uz ovaj mixidil bio bih vam zahvalan,pozzz :-)
dex128

#350 Re: opadanje kose

Post by dex128 »

A jel zna neko odakle se moze poruciti toppik a da nije iz Sarajeva? Ti likovi deru, cene su im vise nego duplo od zvanicnih. Znaci, sa kog sajta brzo i efikasno isporucuju na nasim prostorima taj proizvod? Da li ima neko ko je vec tako narucivao?
Post Reply