jambolija wrote:dobar i provijeren nacin kako sacuvati kosu ako vam opada,
prilikom ceshljanja postavite kesu ili neku kutiju tako da vashu kosu sacuvate u njoj.
kesu ili kutiju cuvati na suhom.
dobar.... samo nije ljudima do zajebancije...
Moderator: anex
jambolija wrote:dobar i provijeren nacin kako sacuvati kosu ako vam opada,
prilikom ceshljanja postavite kesu ili neku kutiju tako da vashu kosu sacuvate u njoj.
kesu ili kutiju cuvati na suhom.
Uspjeli smo se dogovoriticlav wrote:
Kosa mu nece ispasti jer je duza, jer stavlja gel, niti ce mu rasti brze sisanjem.
Kako god, Pilfud mu nece propisati niko(iako ne treba recept) jer ima 16 godina, a kad ima 16 godina gotovo je sigurno da se ne radi o androgenoj alopeciji za sta je pilfud indiciran. Najvjerovatnije je da se radi o normalnom ''sezonskom linjanju'', a znaju svi s reklama da je dnevno normalno da ispadne do 100 dlaka. Ako mu kosa nenormalno ispada(znaci mnogo vise od 100 dlaka dnevno) u tim godinama najcesce se posumnja na nedostatak zeljeza, neki dermatitis ili na nesto trece s cim pilfud nema nikakve veze. U svakom slucaju ako mu kosa ispada pretjerano, neka ode do dermatologa, ali mislim da nije nista sto sampon tipa Fitoval i slicno nece rijesiti.
e sve dok to ima, nema brige.tatjanamster wrote:PS. Da vidiš samo koliko ima one 'kosice' kad zadigne kosu, pretpostavljam da je to ona kosa koja raste umjesto ispadnute jel
sta je aktivni sastojak i ko je proizvodjac? ne mogu da pronadjem nigdje u literaturi, da nije na bazi katrana?alica.k wrote:tatjana ja bi rekla da je to ono s proljeca opadanje kose. i meni na promjeni godisnjeg doba zna opadati puno kose...sad npr, al samo kad je perem.
ima onaj sampon za kosu...NIREL, meni je pomogao prosle godine, ali toliko mi smeta miris da ga ne mogu opet stavljati. bude to i prodje...
problem nastaje kad nece nova kosa da raste..e to je celavljenje.
Medicinski je dokazano da ženama više kose opada, ali se više i regeneriše pa zato muškarci imaju problema sa ćelavljenjem.tatjanamster wrote:Hmmm
ovako, imam sina od 16 godina (nedavno napunio), i ima gustu, tamnu kosu
i sad mali kaže puno kose mu ispada![]()
Uzela sam i pogledala njegovo tjeme i ja ništa posebno nisam primjetila,
jeste da je tjeme homogenije sprijeda, a po tjemeništu je malo heterogenije, ali to se stvarno primjeti ako se baš baš zagleda čovjek, mislim - i do sada mu je bilo takvo!
Inače, voli dužu kosu, pa ga je moj otac 'ubijao' (inače ćelav) o tome kako je i on nekad imao gustu kosu koja je zbog dužine opala...![]()
Muž mi ima tamnu kosu, i ja gustu i debelu dlaku, pa i on, ali kaže pri pranju jako puno dlaka pokupi iza sebe, cirka 40 - 50 dlaka u svežnju, ali hajde, ne bi to meni smetalo
da on neće da koristi Pilfud![]()
Naime, kaže na uputstvu da ga ne bi trebali koristiti oni ispod 18, niti iznad 65,
pa me brine kako to može djelovati na njega![]()
Dogovorili smo se da odemo dermatologu, no tražili su da se naručimo i to tek - 8.7.09.![]()
Kažem mu da previše dramatizira, jer ja cijloga života gubim jako puno dlaka, ali ništa se ne primjeti, čak imam najgušću kosu među svima![]()
Normalno, on je sav u šoku, znate kako to već ide sa kosom...
svako iskustvo je dobrodošlo...
mada se meni ovo njegovo čini poput onog tzv. 'linjanja', kako se već zove to proljećno-ljetno opadanje kose....?
Pa nije to kosa do zadnjiceEweleen wrote:
Medicinski je dokazano da ženama više kose opada, ali se više i regeneriše pa zato muškarci imaju problema sa ćelavljenjem.
E sad ovo ne znam kako je medicinski al ja znam više ljudi koji su sad skroz ćelavi a u mladosti nosili onu skroz dugu kosu ko puyolA ove koji su se šišali redovno imaju sad više kose. Možda je slučajnost, pojma nemam.
I ja isto primjetim da mi opadne puno dlaka kad perem kosu, nosim malo dužu kosu i stavljam lak. I iskreno se nadam da to nema veze sa opadanjem kose nego da će bit genetski
bacila sam kutiju, nazalost, posto je to bilo prosle godine, al na negdje imam bocicu jer mi je ostalo malo, na njoj pise sastav...hoces da ti prepisem?clav wrote:sta je aktivni sastojak i ko je proizvodjac? ne mogu da pronadjem nigdje u literaturi, da nije na bazi katrana?alica.k wrote:tatjana ja bi rekla da je to ono s proljeca opadanje kose. i meni na promjeni godisnjeg doba zna opadati puno kose...sad npr, al samo kad je perem.
ima onaj sampon za kosu...NIREL, meni je pomogao prosle godine, ali toliko mi smeta miris da ga ne mogu opet stavljati. bude to i prodje...
problem nastaje kad nece nova kosa da raste..e to je celavljenje.
nova_korisnica wrote:je li neko koristio vichy dercos SP94 za zene???
koliko kosta u bh apotekama???
hvala
nova_korisnica wrote:sta su ti ad kapi???
moze li se to sve kod nas kupiit?? (sarajevo)
nova_korisnica wrote:sta su ti ad kapi???
moze li se to sve kod nas kupiit?? (sarajevo)
Jooooooj ovo je post svih postovaemir222 wrote:ljudi imam porblem sa kosom.nece da raste..imali iko kakav savjet posto se fakat nemam kome drugom obratit..hvala za svu pomoc...