on je bio bas loshburek_in_space wrote:Sad ti nama ono neofirno - ti dobro izgledajuca mladja cura?!Wutkica wrote:
uuuf sutijedva zivu glavu izvukla i prepala se bila...kaze vecera folovi golovi, ma rekoh ne veceram ti ja kasno, pa sampanjac a ne pijem boga mi nije mi zdravo....pa dat ce mi auto da vozam, ma rekoh slab sam vozac itd....ja sve nesto da ne bude samoodbrana...al boga mi
i iskocila brze bolje iz taxija
Sarajevski taksisti- dno dna
- Wutkica
#326 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
- burek_in_space
#327 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sarajevski_Marlboro wrote:Pa jel Wutkica il' nije ?
Stani, ne kontam sad - ili je on bio jako losh pa si ti pored njega ko avion, ili si ti inache avion, ali ne volish to isticati?!Wutkica wrote:
on je bio bas losh![]()
nije do mene
i onda kuznem da stanuje susjedna ulica
vidim ga ujutro kako cisti auto od snijega
- Bloo
- Globalna šefica
#328 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Wutkica je ko Cessna 
-
Sarajevski_Marlboro
#329 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
On je jako loš s velikom dozom samopouzdanja.
- fatamorgana
#330 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Usagi Yojimbo, vazda 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#331 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sarajevski_Marlboro wrote:Ona : "Dobar dan.Do Bistrika,molim vas."
Taksista-vehabija: "Reci akobogda,možda i ne dođeš."
Cura se,malo reći,usrala.
-
Sarajevski_Marlboro
#332 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da nadodam...cura je veoma lijepa i otmjena damica.Entropio wrote:Sarajevski_Marlboro wrote:Ona : "Dobar dan.Do Bistrika,molim vas."
Cura se,malo reći,usrala.![]()
![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#333 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
- Bloo
- Globalna šefica
#334 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
mada ima jedan vehabija vozi za Žuti taksi:D pravo fin lik...šaner sa Al'pašnog
legenda
- MedenoSrce
#335 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Vozim se ja tako jednom, kad ce meni taxista jedno 300m od lokacije koju smo se dogovorili
- de ti ovdje izadji, da ja ne ulazim u tu guzvu
Drugom prilikom kaze taxista (bezbeli u zelji da zapodjene kulturan ali i opusten razgovor)
- je.o majku sto ovaj Bristol brzo izgradise
A znam i ja jednog vehabiju-taxistu, svojevremeno mu svaka druga bila "ocam"
- de ti ovdje izadji, da ja ne ulazim u tu guzvu
Drugom prilikom kaze taxista (bezbeli u zelji da zapodjene kulturan ali i opusten razgovor)
- je.o majku sto ovaj Bristol brzo izgradise
A znam i ja jednog vehabiju-taxistu, svojevremeno mu svaka druga bila "ocam"
- Entropio
#336 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja se u zadnje vrijeme vozim samo s Crvenim... čine se pošteni. Uvijek uključe taksimetar, uredno naplati, ne naplaćuje torbu (do 10kg) i slično. A i brzi su. Nekad onako na ulici zaustavim Sarajevo Taxi i pokajem se... prljavo auto im je standard.
- kurty
#337 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sarejevo taxi...
Slucaj prvi... Tri dana se vozio na jednoj relaciji za 4,80 (ili 5,00)... tako pokazivao taximetar.. Cetvrti dan, udes neki bio i dvije tri minute smo bili u zastoju i na "cilju" 6 maraka...pitam ja sta je razlika u toj voznji i u voznji od prije, kad on "nema djaba sjediti"... OK... platim ja i nakon nekog vremena naletim na tog taxistu na kraju ulice Kralja Tvrtka... Ljetni pljusak naletio i uletim ja u njegov taksi i pita on mene "dokle".. ja njemu "ja cu ovdje dok kisa pada, a vi ukljucite cekanje..." i otvorim knjigu da citam... on nesto pricao ja mu kazem da sam od njega naucio da nema djaba sjediti nigdje...pa cu sjediti nek on sta zaradi umjesto da kupim kisobran, budem mokar i da ga bacim nakon sto kisa prestane... I nakon 20tak minuta ja izvadim 2 maarke, i na vrata...
SLucaj drugi: Skenderija - Stup, vozim ja neke paketice za djecicu... i u pricu sa taksistom i pita on dokle sa paketicima, tamo vamo i sve ja objasnim i dosli na adresu kad on meni "sacekat cu te ja ovdje, plati kad se vratis..." i ja govorim da necu u grad opet, nego cu preko rajlovca na vogoscu nekako pa u Brezu, kuci... kaze on "momka, ja te cekam...".. i ja odradim sto sam trebao, izlazim i ulazim u auto kad on "ono u Brezu rece da ces ici..."da"... i krenu on kroz Rajlovac prema autoputu i rece "hajde reci gdje ima onaj aparat za kafu, pa mu kupi tu kaficu, a ostalo nek meni dragi Bog upise u lijepa djela"... ja
, govorim da nema potreba za tim, da platim ono sto sam trazio, vako nako, al jok... Covjek po svom i to je to... I na kraju me sve ispalo pola marke za onu kafu... Hvala mu... Znaci ima svega, al ja Sa-taxi pamtim po ovom drugom slucaju....
Crveni taxi... Jednom se vozio, kratka relacija neka bila i sve super bilo, al mi je ostao u sjecanju po sljedecem... vozim se ja i na njihovom radiju neki taxista pita "gdje je ta i ta ulica" i obsjasnise mu drugi...on je bio jako blizu tako da se nakon pola minute mozda javio opet i pita "a gdje je broj 3"... i sute svi, kad neki drugi taxista "odmah poslije dvice, a prije cvrke"...ja oplakao u taxiju.... Iskustvo pozitivno....
Zuti taxi... Jedna voznja s njim... Hitno morao na Stup... I negdje na Malti ja cekam taxi i naidje Zuti taxi i ja ga zaustavim.... Kad neki covjek do mene sto je stajao, otvori zadnja vrata (ja sjeo naprijed) i meni se obraca "momak, mogul ja molim vas s vama...hitno mi je"....i ja ono "ako vas sofer prima, sjedite... nemam ja nista s tim..." kad meni sofer "to je na musteriji...ako zeli sama da se vozi..."... i kazem ja "Ma nek sjede onda.."...
I krenuli mi, i skontam da se taxista i ovaj covjek poznaju... i tako neka suplja, ovo ono, kad ovaj covjek meni "odakle sam, sta radim ovdje"...pa kad sam rekao da sam student "sta studiram, pa vako pa nako..."... i na kraju kad sam rekao koja sam godina, ovaj covjek vrisnu "e svaka ti cast. sofer, ja ovo placam sve...i moje i momkovo... a ti mali... cekaj samo malo...da vidim koliko imam para..." i on nesto po djepovima i vadi cvaju i daje meni...ja kontam, sta s tim, i ja sofera guram rukom da uzme to...kad covjek..."mojne njega gurati...ovo tebi ide...da cika DJOVANIpogura studenta... uzmi...kupi sebi teku neku, knjigu...sta vec... bolje to nego da me djavo natjera da popijem..." i ja odbijao, odbijao...i na kraju prihvatim... Elem, em sto sam se djaba vozio, em sto sam jos cvaju zaradio...Zuti taxi, lijepo sjecanje
Jedino negativno iskustvo... ma nije to bas ni negativno iskustvo, nego moje miljenje je da sam trabo jeftinije proci... Elem, rodjak taxista, i svako malo eto ga meni da posudi neki alat (pisao sam na jednoj temi i to je onaj sto mi je vratio slomljene ljestve)... Onda svasta nesto sam mu crtao i svaki put mu govorio, kad me pitao koliko para "ma hajde kad me vidis negdje platimi kafu"... I jedno jutro ja moram voziti psa u Sarajevo... Stence znaci...u boxu je bio, joj ja najlonom donji dio zastitio eventualno ako sta procuri i drug me ispalio, i posto sam se dogovorio u toliko i toliko sati, ja na stand i tom rodjaku "sta ima vako nako...i kazem da trebam psa voziti u Sarajevo, do Wise... i koliko je to para...konta on i pita me, hocul se vratiti s njim... ja njemu "de mi reci koliko, pa da vidim sta mi je bolje... Kad on meni "ako ces ostati tamo 25maraka plus 4 marke za autoput, a ako ces se vratiti sa mnom, onda 30maraka plus autoput...ako ces starom cestom, onda ti je skuplje..."...i kontam ako ostanem 3,5 maraka karta plus gras do zeljeznicke...ma vratit cu se s tobom... i sjedem ja u auto, a u meni nesto kljuca... kontam "neces vise rodjace ni sarafcigera dobiti..." dam ja 34 marke i kod wise, zavrsili sve i krenuli nazad, kad zatvoren onaj tunelcic u Rajlovcu, malo prije royala... policajac govori da je bio neki udes i da ce se vjerovatno sat ili dva cekati... i sta ce ovaj, okreni se i na Kobilju glavu... kad se okrenuo, ja oborim malo sjediste i "zalegnem"... i kazem mu "e to ti je kazna sto si supak... jebo te tvoje pare, i taxi tvoj... sad ces biti na nuli mozda...
Eh sad, jeste da on zaradjuje od toga za zivot, ali sam prvo bio iznenadjen cijenom, jer sam mislio i mislim i dan danas da je preskupo... al od tada, nije mi vise dosao po alat...gdje god me vidi nesto se uvlaci, ovo ono...
Slucaj prvi... Tri dana se vozio na jednoj relaciji za 4,80 (ili 5,00)... tako pokazivao taximetar.. Cetvrti dan, udes neki bio i dvije tri minute smo bili u zastoju i na "cilju" 6 maraka...pitam ja sta je razlika u toj voznji i u voznji od prije, kad on "nema djaba sjediti"... OK... platim ja i nakon nekog vremena naletim na tog taxistu na kraju ulice Kralja Tvrtka... Ljetni pljusak naletio i uletim ja u njegov taksi i pita on mene "dokle".. ja njemu "ja cu ovdje dok kisa pada, a vi ukljucite cekanje..." i otvorim knjigu da citam... on nesto pricao ja mu kazem da sam od njega naucio da nema djaba sjediti nigdje...pa cu sjediti nek on sta zaradi umjesto da kupim kisobran, budem mokar i da ga bacim nakon sto kisa prestane... I nakon 20tak minuta ja izvadim 2 maarke, i na vrata...
SLucaj drugi: Skenderija - Stup, vozim ja neke paketice za djecicu... i u pricu sa taksistom i pita on dokle sa paketicima, tamo vamo i sve ja objasnim i dosli na adresu kad on meni "sacekat cu te ja ovdje, plati kad se vratis..." i ja govorim da necu u grad opet, nego cu preko rajlovca na vogoscu nekako pa u Brezu, kuci... kaze on "momka, ja te cekam...".. i ja odradim sto sam trebao, izlazim i ulazim u auto kad on "ono u Brezu rece da ces ici..."da"... i krenu on kroz Rajlovac prema autoputu i rece "hajde reci gdje ima onaj aparat za kafu, pa mu kupi tu kaficu, a ostalo nek meni dragi Bog upise u lijepa djela"... ja
Crveni taxi... Jednom se vozio, kratka relacija neka bila i sve super bilo, al mi je ostao u sjecanju po sljedecem... vozim se ja i na njihovom radiju neki taxista pita "gdje je ta i ta ulica" i obsjasnise mu drugi...on je bio jako blizu tako da se nakon pola minute mozda javio opet i pita "a gdje je broj 3"... i sute svi, kad neki drugi taxista "odmah poslije dvice, a prije cvrke"...ja oplakao u taxiju.... Iskustvo pozitivno....
Zuti taxi... Jedna voznja s njim... Hitno morao na Stup... I negdje na Malti ja cekam taxi i naidje Zuti taxi i ja ga zaustavim.... Kad neki covjek do mene sto je stajao, otvori zadnja vrata (ja sjeo naprijed) i meni se obraca "momak, mogul ja molim vas s vama...hitno mi je"....i ja ono "ako vas sofer prima, sjedite... nemam ja nista s tim..." kad meni sofer "to je na musteriji...ako zeli sama da se vozi..."... i kazem ja "Ma nek sjede onda.."...
I krenuli mi, i skontam da se taxista i ovaj covjek poznaju... i tako neka suplja, ovo ono, kad ovaj covjek meni "odakle sam, sta radim ovdje"...pa kad sam rekao da sam student "sta studiram, pa vako pa nako..."... i na kraju kad sam rekao koja sam godina, ovaj covjek vrisnu "e svaka ti cast. sofer, ja ovo placam sve...i moje i momkovo... a ti mali... cekaj samo malo...da vidim koliko imam para..." i on nesto po djepovima i vadi cvaju i daje meni...ja kontam, sta s tim, i ja sofera guram rukom da uzme to...kad covjek..."mojne njega gurati...ovo tebi ide...da cika DJOVANIpogura studenta... uzmi...kupi sebi teku neku, knjigu...sta vec... bolje to nego da me djavo natjera da popijem..." i ja odbijao, odbijao...i na kraju prihvatim... Elem, em sto sam se djaba vozio, em sto sam jos cvaju zaradio...Zuti taxi, lijepo sjecanje
Jedino negativno iskustvo... ma nije to bas ni negativno iskustvo, nego moje miljenje je da sam trabo jeftinije proci... Elem, rodjak taxista, i svako malo eto ga meni da posudi neki alat (pisao sam na jednoj temi i to je onaj sto mi je vratio slomljene ljestve)... Onda svasta nesto sam mu crtao i svaki put mu govorio, kad me pitao koliko para "ma hajde kad me vidis negdje platimi kafu"... I jedno jutro ja moram voziti psa u Sarajevo... Stence znaci...u boxu je bio, joj ja najlonom donji dio zastitio eventualno ako sta procuri i drug me ispalio, i posto sam se dogovorio u toliko i toliko sati, ja na stand i tom rodjaku "sta ima vako nako...i kazem da trebam psa voziti u Sarajevo, do Wise... i koliko je to para...konta on i pita me, hocul se vratiti s njim... ja njemu "de mi reci koliko, pa da vidim sta mi je bolje... Kad on meni "ako ces ostati tamo 25maraka plus 4 marke za autoput, a ako ces se vratiti sa mnom, onda 30maraka plus autoput...ako ces starom cestom, onda ti je skuplje..."...i kontam ako ostanem 3,5 maraka karta plus gras do zeljeznicke...ma vratit cu se s tobom... i sjedem ja u auto, a u meni nesto kljuca... kontam "neces vise rodjace ni sarafcigera dobiti..." dam ja 34 marke i kod wise, zavrsili sve i krenuli nazad, kad zatvoren onaj tunelcic u Rajlovcu, malo prije royala... policajac govori da je bio neki udes i da ce se vjerovatno sat ili dva cekati... i sta ce ovaj, okreni se i na Kobilju glavu... kad se okrenuo, ja oborim malo sjediste i "zalegnem"... i kazem mu "e to ti je kazna sto si supak... jebo te tvoje pare, i taxi tvoj... sad ces biti na nuli mozda...
Eh sad, jeste da on zaradjuje od toga za zivot, ali sam prvo bio iznenadjen cijenom, jer sam mislio i mislim i dan danas da je preskupo... al od tada, nije mi vise dosao po alat...gdje god me vidi nesto se uvlaci, ovo ono...
- Entropio
#338 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Tebi kurty se uvijek neke zanimljive stvari desavaju.
A rodjak je supak...
- kurty
#339 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
uvjek nesto zanimljivo... a rodjak jeste supakEntropio wrote:Tebi kurty se uvijek neke zanimljive stvari desavaju.A rodjak je supak...
- Entropio
#340 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
100 ljudi, 100 cudi.kurty wrote:uvjek nesto zanimljivo... a rodjak jeste supakEntropio wrote:Tebi kurty se uvijek neke zanimljive stvari desavaju.A rodjak je supak...
... zato sam i napisao zadnju recenicu... "Jeste da mu je to izvor prihoda"...ali i meni je crtanje izvor, pa eto "ko svom odradim"...
Ali više je šupaka nego dobrih ljudi.
- JThomas
#341 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
i moji svi rođaci su šupci osim dajdže, iako nisu taksisti...
- Entropio
#342 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
JThomas wrote:i moji svi rođaci su šupci osim dajdže, iako nisu taksisti...
- astrid
#343 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Eto,pa opet bidni finkurty wrote:uvjek nesto zanimljivo... a rodjak jeste supakEntropio wrote:Tebi kurty se uvijek neke zanimljive stvari desavaju.A rodjak je supak...
... zato sam i napisao zadnju recenicu... "Jeste da mu je to izvor prihoda"...ali i meni je crtanje izvor, pa eto "ko svom odradim"...
Ma,rođaci valjda zato i služe..ni moji nisu bolji
...............................................................
Last edited by astrid on 07/03/2011 18:26, edited 2 times in total.
- kurty
#344 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
astrid wrote:Eto,pa opet bidni finkurty wrote:uvjek nesto zanimljivo... a rodjak jeste supakEntropio wrote:Tebi kurty se uvijek neke zanimljive stvari desavaju.A rodjak je supak...
Posudi mu ljestve,crtaj
![]()
ma dobro...nisu nam sd tema rodjaci... spomenuo sam to..onako... vise zbog tog sto bih ja licno nekom od rodbine i prijatelja izasao u susret vise nego nekome nepoznatom recimo...
-
luna09
#345 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Vidim taxisti ko i svi medicinari, šalterski radnici ,trgovci ima i vaki i naki.Kad bi sabrala koliko sam im plaćala mogla bi fino ono baš fino auto kupiti al ne da mi se polagati vozački.Navest ću samo malo dobrog i malo lošeg a niko ni u rodu ni u dvoru momu nije taxista(ako se ne računa "prijatelj" moje druuge).Dobro prije nekoliko godina 2 sata noći moram nositi dijete u Dom zdravlja bolesno ...Zovem Sarajevo taxi i dolazi poslije 15tak minuta reče došao iz daleka.Kažem ja relaciju (vrh glave kilometar)a on će meni pa nećeš valjda sama? Da ne duljim tu noć sam završila na pedijatriji pa ORL pa opet pedijatrija i Taxista(namjerno velikim slovom) je sve bio sa mnom ko da mi je brat i kad me vratio kući ja njemu 100,00KM dajem da naplati on meni vraća 80,00 KM i kaže nosi djete prehladit će se. I danas me povremeno vozi al nikad nije pomenuo tu noć.Po meni 60,00KM je bilo realno sa čekanjem i ostalim.(štand Vogošća)
Slučaj drugi se desio u periodu kad je start bio 1,00KM i kilometar 1,00KM.Na poziv oko 11 naveče dolazi taxista koji me vozio bar 10 puta sa jednog malog ilidžanskog štanda.Kažem mu ja relaciju (12 km) i lik vozi priča, priča, priča...ja u taximetar dupla tarifa.Došli do odredišta pitam ja jel baš ovoliko a on ozbiljno potvrdi.Cjena je bila duplo.
I ja ti lijepo platim al tražim račun,koji on nekako dade.Sutradan pozovem internu kontrolu ,napišem dopis i kopiram račun.Za 2 sata dolazi natrag ukradena lova i izvinjenje ko kuća.
I još samo preporuka na štandu ilidža (Sarajevo taxi)ne sjedajte ako ćete ispod 5 KM .Možda vas i povezu al jezika ćete dobiti dobru porciju.
Slučaj drugi se desio u periodu kad je start bio 1,00KM i kilometar 1,00KM.Na poziv oko 11 naveče dolazi taxista koji me vozio bar 10 puta sa jednog malog ilidžanskog štanda.Kažem mu ja relaciju (12 km) i lik vozi priča, priča, priča...ja u taximetar dupla tarifa.Došli do odredišta pitam ja jel baš ovoliko a on ozbiljno potvrdi.Cjena je bila duplo.
I ja ti lijepo platim al tražim račun,koji on nekako dade.Sutradan pozovem internu kontrolu ,napišem dopis i kopiram račun.Za 2 sata dolazi natrag ukradena lova i izvinjenje ko kuća.
I još samo preporuka na štandu ilidža (Sarajevo taxi)ne sjedajte ako ćete ispod 5 KM .Možda vas i povezu al jezika ćete dobiti dobru porciju.
- respo
#346 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
pa sto mu ne bi sada posudio ljestve kad su vec slomljeneastrid wrote:Eto,pa opet bidni finkurty wrote:uvjek nesto zanimljivo... a rodjak jeste supakEntropio wrote:Tebi kurty se uvijek neke zanimljive stvari desavaju.A rodjak je supak...
Posudi mu ljestve,crtaj
![]()
...............................................................
- Vrteska
#347 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
maximilijana wrote:i mene stid sto hocu kratku relaciju pa mu ja kazem da ide preko ilidze...pa isto tako kad udjem u granap stid me sto cu samo 1 kutiju cigara pa ja uzmem 3 steke, uzmem paket mlijeka i tako...stid me sto sjedim 2 sata u kafani i pijem jednu kafu..pa narucim i sok i toplu cokoladu i gajbu pive i flasu jack danielsa...
- strong69
#348 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
JThomas wrote:i moji svi rođaci su šupci osim dajdže, iako nisu taksisti...
- black
#349 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sarajevski_Marlboro wrote:Ona : "Dobar dan.Do Bistrika,molim vas."
Cura se,malo reći,usrala.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#350 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sjoo, fejsbukovskog joj nickaSarajevski_Marlboro wrote:Pa jel Wutkica il' nije ?