Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
radeljas wrote:
a ti otidji kod dr. arsle i saslusaj dobro sta ce ti on reci o pozitivnoj energiji, zracenju, vanzemaljcima, kuglama i piramidama
za razliku od dr. Geze, dr. Arsla je imaginarni lik
ti vjerujes da je pitanje dr. arsle dovoljno i detaljno istrazeno. e pa varas se. dr. bajtal kaze da se nista ne smije uzeti tako zdravo za gotovo, nego treba kopati. ako je tebe nekad neko uvjeravao da je dr. arsa imaginacija, ti si to i povjerovala, sto je pogresan pristup. tek alternativna nauka treba da odgovori na ovo pitanje ...
a dr. arsla se zapio sa vanzemaljcima u podzemnim tunelima ispod piramide ljubavi, a posebno sa jednom vanzemljasicom koja je imala najistaknutije silikonske kugle. mezili visocke sudzukice ...
ma mene ovo nista ne cudi ovdje su sebi svasta dopustali pa normalnim
ljudima spocitavali svasta nesto.... da su bolesni... da se idu lijeciti...mala je maca pismenost .... eto vala tek tako baci i mojih 16 godina skole... ali gdje cemo svrstati one koji jesu i obrazovani i pametni i nacitani i koji mene uvjeravaju takodje da treba istraziti ...... sta li su oni...
radeljas wrote:
a ti otidji kod dr. arsle i saslusaj dobro sta ce ti on reci o pozitivnoj energiji, zracenju, vanzemaljcima, kuglama i piramidama
za razliku od dr. Geze, dr. Arsla je imaginarni lik
ti vjerujes da je pitanje dr. arsle dovoljno i detaljno istrazeno. e pa varas se. dr. bajtal kaze da se nista ne smije uzeti tako zdravo za gotovo, nego treba kopati. ako je tebe nekad neko uvjeravao da je dr. arsa imaginacija, ti si to i povjerovala, sto je pogresan pristup. tek alternativna nauka treba da odgovori na ovo pitanje ...
a dr. arsla se zapio sa vanzemaljcima u podzemnim tunelima ispod piramide ljubavi, a posebno sa jednom vanzemljasicom koja je imala najistaknutije silikonske kugle. mezili visocke sudzukice ...
izvini ja sam nepismena i ublehas, de prevdi
radeljas, drag si mi lik pravo, ali ti meni osporavas etiketiranje Vejzagicke, a ti isti popljuva i mene i forumashe i publiku i gledaoce i sve...
jebi ga...ne ide to tako...
hajmo na cokoladnu piramidu, pao mi je secer
mIRCerka wrote:radeljas, drag si mi lik pravo, ali ti meni osporavas etiketiranje Vejzagicke, a ti isti popljuva i mene i forumashe i publiku i gledaoce i sve...
jebi ga...ne ide to tako...
hajmo na cokoladnu piramidu, pao mi je secer
za razliku od tebe, ja se znam nashaliti, i znam razlikovati etiketiranje od shale. mozemo na toblerone koje su napravili potomci naprednih visocana, graditelja piramida, koji su izbjegli u svicu, a ostatak se morao zadovoljiti sa ostankom u visokom i osnivanjem vispaka. kad kugle dodju na red i cuveni istrazivac, ahmed bosnic, onda cemo i na mocart kugle ... koje su opet pravili izbjegli zavidovicani u austriji ...
budi realna i reci kako su zvucali oni gledaoci sto su se javljali, a i ona djeca. po meni neobrazovani. nazalost. malo je ljudi pismenih i obrazovanih i oni se ne cuju. znaci ja nisam etiketirao, nego samo glasno rekao ono sto sam cuo.
a ti si na nevidjeno rekla da vejzagicka sjedi u fotelji ...
radeljas wrote:
budi realna i reci kako su zvucali oni gledaoci sto su se javljali, a i ona djeca. po meni neobrazovani. nazalost. malo je ljudi pismenih i obrazovanih i oni se ne cuju. znaci ja nisam etiketirao, nego samo glasno rekao ono sto sam cuo.
a ti si na nevidjeno rekla da vejzagicka sjedi u fotelji ...
nevidjeno??
ne...u studiju je sjedila na stolici, a FOTELJA predstavlja metaforu za uredski posao...
ako je ona ARHEOLOG u peMziji, onda predlazem da organizujemo akciju prikupljanja sredstava da je angazujemo jer izgleda samo ONA ZNA kako se to radi, pa nek pomogne u rjesavanju ove misterije :D:D:D
koliko jos dugo ce u fondaciji prevare da sjede ljudi iz drzavnih institucija( mr. Zlatko Hurtić, mr. Elma Kovačević, dipl Amela Odobašić, Jasna Ahmetspahić itd itd ) a sama fondacija je nevladina udruga. haman tu nesto nestima
Tesla began working with Thomas Edison, but the two men were worlds apart in both their science and cultures (the fact that Tesla's alternating-current concept posed a direct threat to sales of Edison's direct-current devices probably didn't help) and they soon went their separate ways.
Letting Tesla go wasn't the brightest thing Edison had ever done, though - George Westinghouse promptly snapped up the patent rights to Tesla's alternating-current motors, dynamos, and transformers. The buy-out triggered a power struggle which eventually saw Edison's direct-current systems relegated to second place, and the DC motors installed in German and Irish trains only a few years before, rendered obsolete.
But not without a fight. Advocates of direct-current power - desperate to discredit their alternating-current competitor - claimed that AC current was hazardous to humans. In support of their argument, DC defenders took the novel approach of using a standard Westinghouse (AC) generator to discharge death sentences in New York State.
Istorija se ponavlja.
Koliko su samo puta ljudi, zaklanjajući se iza svojih diploma, pložaja ili funkcije u društvu ili firmi, onemogućavali mlađim kolegama uvođenje novih ideja i postupaka, samo zato što su se osjećali ugroženima.