Jok, bolan... nije on bio u talu s njima...
-
Jastreb35
Kada sam prosli put, mrtav ozbiljan, jedan od slicnih komentara uporedio sa Alan Fordom, to je protumaceno kao sala. Ovaj put necu, nego ce te upitati da objasnis kakve veze ima kopirani tekst sa pitanjem ;
Kako bi se tu Jugoslaviju bez Hrvatske i Slovenije nametnulo hercegovackim Hrvatima ?
Nema razloga da se ponasas kao skolarac koji ne zna odgovor na pitanje iz matematike. Ako ne znas kako bi se u okviru te nove Jugoslavije, zadrzalo etnicki homogena podrucja juzno od Mostara, reci da ne znas. Nemoj muljati i nogom sarati po podu.
Kako bi se tu Jugoslaviju bez Hrvatske i Slovenije nametnulo hercegovackim Hrvatima ?
Nema razloga da se ponasas kao skolarac koji ne zna odgovor na pitanje iz matematike. Ako ne znas kako bi se u okviru te nove Jugoslavije, zadrzalo etnicki homogena podrucja juzno od Mostara, reci da ne znas. Nemoj muljati i nogom sarati po podu.
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
jah, "najpametniji profesore", ako si pazljivo procitao tekst, primijetio bi da svjedoci da su se i Bosanski Hrvati borili za Bosnu i Hercegovinu, dok nisu bili istjerani ili pobijeni kako od Tudjmana tako i od Izetbegovica, koji su imali svoj plan, i koji njihovi sateliti "klonovi" provode i danas!Jastreb35 wrote:Kada sam prosli put, mrtav ozbiljan, jedan od slicnih komentara uporedio sa Alan Fordom, to je protumaceno kao sala. Ovaj put necu, nego ce te upitati da objasnis kakve veze ima kopirani tekst sa pitanjem ;
A tvoje insistiranje i supljiranje "kako bi ih se zadrzalo onda, bolje predefinisi, pa pitaj kako da se BiH odrzi sad!! Pisi i pricaj protiv nastavka izdaje od strane SDA i njihovih Ti'ica, Izetbegovica' mladjih etc,etc,
A takodjer insistiranje na "nemogucnosti zivljenja" u nekoj federalnoj drzavi, tj ostatku Jugoslavije, i time pravdajuci sve ucinjeno, pa "jastrijebe", Bosna nije "zaradila" svoju nezavisnost na osnovu Alijine "pameti" 1992 godine, Bosna je bila federalna jedinica u slozenoj drzavi, koja je imala svoje zakone i po kojim zakonima je Bosna kao federalna jedinica imala pravo na otcjepljenje! Eto "pametni profesore" ! Ti to dobro znas , ali tebi nije u cilju da siris istinu, tebi je u cilju da "peres mozak" nekome i da nekoga uvjeravas u 100% ispravnost politike tvoga mentora, izdajnika!!!
-
Jastreb35
Ja uopste ne govorim o bosanskim Hrvatima, od kojih je opet znacajan dio podrzavao podjelu, nego o hercegovackim tipa Susak, a koji su kontrolisali tesko osvojiva podrucja, koji su imali zaledjinu Hrvatske, koji su (bili) apsolutna vecina na tim podrucjima, koji su kroz istoriju predstavljali vrelo ustaskih prvoboraca, itd itd.primijetio bi da svjedoci da su se i Bosanski Hrvati borili za Bosnu i Hercegovinu
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
jok, ni ja ne govorim ni o Bosanskim ni o hercegovackim , nego o Cajnickim Hrvatima! Bilo ih dvije porodice, imali su crkvu, al im bila zenska djeca, pa se cure udale za srpske momke, u vrijeme mira, a onda kad je rat poceo , ispostavi se da su ti srpski momci najveci cetnici, pa onda njihovi tastovi i zenina familija moradose ostati sa cetnicima, jer im djeca zive sa cetnicima! Eto "jastrijebe" o kojim Hrvatima ja pricam!!Jastreb35 wrote:Ja uopste ne govorim o bosanskim Hrvatima, od kojih je opet znacajan dio podrzavao podjelu, nego o hercegovackim tipa Susak, a koji su kontrolisali tesko osvojiva podrucja, koji su imali zaledjinu Hrvatske, koji su (bili) apsolutna vecina na tim podrucjima, koji su kroz istoriju predstavljali vrelo ustaskih prvoboraca, itd itd.primijetio bi da svjedoci da su se i Bosanski Hrvati borili za Bosnu i Hercegovinu
-
Jastreb35
Nevezano za temu ;forUMASH wrote:...tako je ba Jastrebe........sto si vazda mrtav ozbiljan....
"...Tako sam saznao kome treba da se obratim i nakon svih potrebnih intervjua, koji su me koštali oko dvije hiljade KM, vrlo brzo sam se našao u avionu na putu za Majami. Sada sam zaposlen u kompaniji 'Canibal Tours Line' i već dvije godine radim na brodovima u restoranu." Nezavisne
Carnival Tours
Mali je vec u kontaktu s firmom, tako da je greska vjerovatno do novinara, a koji ocigledno zna da je negdje cuo rijec "kanibal".
-
domi
Alijina prva kardinalna gresak je bila u tome sto je pristao da pregovara sa Karadzicem i Bobanom, cime je manje vise legalizovao njiohove separatisticke pokrete.
Druga kardinalna greska je bila kada pojavom Fikreta Abdica nije okarakterisao njegov pokret kao islamisticki pokret, koji zeli da ima svoju cistu muslimansku pokrajinu na tlu Bosne.
Na taj nacin bi izbjegao optuzbe srbijanske i hrvatske strane da ON zeli stvoriti islamsku drzavicu u Bosni, na osnovu kojih su oni i dobivali podrsku evropskih zemalja i dokazati tim istim evropskim politicarima da se on bori i protiv muslimana koji zele da dijele Bosnu, sto bi njemu zauzvrat dalo bar par poena u ocima svjetske javnosti.
Ali. valjalo je selamati na smotri 3. korpusa...kad gledam onaj video snimak sticem utisak da je ono bio vrhunac njegovog zivota - smotra muslimanske vojske u BiH. Zalosno...jer vecina pripadnika ARBiH je ipak bilo za BiH.
Druga kardinalna greska je bila kada pojavom Fikreta Abdica nije okarakterisao njegov pokret kao islamisticki pokret, koji zeli da ima svoju cistu muslimansku pokrajinu na tlu Bosne.
Na taj nacin bi izbjegao optuzbe srbijanske i hrvatske strane da ON zeli stvoriti islamsku drzavicu u Bosni, na osnovu kojih su oni i dobivali podrsku evropskih zemalja i dokazati tim istim evropskim politicarima da se on bori i protiv muslimana koji zele da dijele Bosnu, sto bi njemu zauzvrat dalo bar par poena u ocima svjetske javnosti.
Ali. valjalo je selamati na smotri 3. korpusa...kad gledam onaj video snimak sticem utisak da je ono bio vrhunac njegovog zivota - smotra muslimanske vojske u BiH. Zalosno...jer vecina pripadnika ARBiH je ipak bilo za BiH.
- Vodenjak
Upravo tako @domi!domi wrote:Alijina prva kardinalna gresak je bila u tome sto je pristao da pregovara sa Karadzicem i Bobanom, cime je manje vise legalizovao njiohove separatisticke pokrete.
-
Jastreb35
On je morao pregovarati s onim koji su imali kontrolu na terenu. Tudjman i Milosevic su konstantno tvrdili da nemaju veze s desavanjima u BiH, a ti predlozi s kim je trebao razgovarati.Alijina prva kardinalna gresak je bila u tome sto je pristao da pregovara sa Karadzicem i Bobanom, cime je manje vise legalizovao njiohove separatisticke pokrete.
Abdic je njega za to optuzio prvi, a da bi opravdao pobunu. Osim toga, medjunarodna zajednica nije sestogodisnje dijete koje mozes propagandnim pamfletom dobiti za saveznika.Druga kardinalna greska je bila kada pojavom Fikreta Abdica nije okarakterisao njegov pokret kao islamisticki pokret, koji zeli da ima svoju cistu muslimansku pokrajinu na tlu Bosne.
Jakih kardinalnih gresaka.......
- Fair Life
Mozda s ovim...Jastreb35 wrote:On je morao pregovarati s onim koji su imali kontrolu na terenu. Tudjman i Milosevic su konstantno tvrdili da nemaju veze s desavanjima u BiH, a ti predlozi s kim je trebao razgovarati.Alijina prva kardinalna gresak je bila u tome sto je pristao da pregovara sa Karadzicem i Bobanom, cime je manje vise legalizovao njiohove separatisticke pokrete.
...
27. 9. 1996: Prvi koraci su ohrabrujuci. Krajisnik dolazi u Sarajevo.
Izjava tvog poslodavca Alije Izetbegovica... poslije svih zlocina koje je aminovao doticni Krajisnik.
Jastrebe... mislis li ti da smo mi svi ovdje budale i da nemamo veze sa sopstvenim mozgom? Rat kad je pocinjao imao sam 40 godina... Danas se moram prepirati s onima koji su u to vrijeme imali desetak godina...
Ma... bjaaaaaaaaaazi !!!!!!
-
Jastreb35
“Zadatak ove Republike i prvi strateški cilj je da se mi odvojimo od Muslimana i Hrvata i nema niko pravo da zasniva strategiju Srpskog Sarajeva na ostanku u zajedničkoj državi. Tako da je isključena bilo kakva opasnost ili želja sa kopčom i rešenjem Sarajeva mi želimo da ostanemo sa Muslimanima i Hrvatima. Niko ne može sada novo rješenje praviti da ostanemo skupa niti to ljudi u Sarajevu žele, odnosno /srpski/ narod, niti želi rukovodstvo Sarajevo, ali je jedna manjkavost naših poslanika koji vide opasnost, da bi ako ostanemo u MHF, da bi Sarajevo bilo kopča unije. Ima samo jedan problem gdje ćemo sada ljudi iseliti, da se kaže iselićemo ih tu i tu, na taj i taj način. Treba nam vrijeme, jer je ovo iznenađenje, jer ni u jednoj varijanti ništa nije predviđeno. Zato nam treba i vrijeme za političko rješenje i konačno razlaz i na kraju krajeva najbolje rešenje da se Sarajevo iseli i da se naše lokacija da se smjeste ljudi i da se mi i tu ako imamo opasnosti sa tom kopčom (u zajedničkoj državi) konačno raskopča. ... da ostane jedan glavni cilj, jer to rješenje ne dovodi do uspostavljanja unije, nego do raspada, jer nam je to prvi strateški cilj.” (Momcilo Krajisnik decembar 1995)
Kada prisilis covjeka koji tako razmislja, da dodje u Sarajevo i razgovara s tobom, onda to jeste ohrabrujuce.
Kada prisilis covjeka koji tako razmislja, da dodje u Sarajevo i razgovara s tobom, onda to jeste ohrabrujuce.
- Fair Life
Jes' vala... prisilio ga je da mu tom prilikom i pokloni garnituru za pisanje koju je Alija prihvatio sa zahvalnoscu.Jastreb35 wrote:“Zadatak ove Republike i prvi strateški cilj je da se mi odvojimo od Muslimana i Hrvata i nema niko pravo da zasniva strategiju Srpskog Sarajeva na ostanku u zajedničkoj državi. Tako da je isključena bilo kakva opasnost ili želja sa kopčom i rešenjem Sarajeva mi želimo da ostanemo sa Muslimanima i Hrvatima. Niko ne može sada novo rješenje praviti da ostanemo skupa niti to ljudi u Sarajevu žele, odnosno /srpski/ narod, niti želi rukovodstvo Sarajevo, ali je jedna manjkavost naših poslanika koji vide opasnost, da bi ako ostanemo u MHF, da bi Sarajevo bilo kopča unije. Ima samo jedan problem gdje ćemo sada ljudi iseliti, da se kaže iselićemo ih tu i tu, na taj i taj način. Treba nam vrijeme, jer je ovo iznenađenje, jer ni u jednoj varijanti ništa nije predviđeno. Zato nam treba i vrijeme za političko rješenje i konačno razlaz i na kraju krajeva najbolje rešenje da se Sarajevo iseli i da se naše lokacija da se smjeste ljudi i da se mi i tu ako imamo opasnosti sa tom kopčom (u zajedničkoj državi) konačno raskopča. ... da ostane jedan glavni cilj, jer to rješenje ne dovodi do uspostavljanja unije, nego do raspada, jer nam je to prvi strateški cilj.” (Momcilo Krajisnik decembar 1995)
Lako zaboravljas Alijine izjave da mu je Krajisnik prijatelj i poslije svih pocinjenih zlocina nad kojima je Krajisnik imao kontrolu.
Zaboravljas i da je nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma Alija odbio Holbrookeov prijedlog da se SDS diskvalificira iz izborne kampanje) Krajisnikov dolazak u Sarajevo prima kao ohrabrenje.
Zaboravljas i da je Alija apriori odbijao raspravu o odnosu Stranke prema korupciji, a onda priznao da je ima i uvaljuje ni manje ni vise nego citavo Sarajevo. "Neka medjunarodna zajednica nametne Sarajevu sankcije!", govorio je Alija.
-
Jastreb35
Ja ga ne branim po pitanju ratnog profiterstva niza njegovih stranackih kolega. Tema je njegova navodna uloga u pokusaju razbijanja BiH. Ako ce ga se kritikovati za pregovaranje sa velikosrbima, u kontekstu nepostojanja vojnog potencijala da se iste slomi, red je da se ponudi alternativna rjesenja.
Sto se tice ukidanja SDS-a, to bi posluzilo tipovima poput Dodika, koji se od Bosica i Karadzica razlikuje u par slova u nazivu stranke. A garnitura za pisanje ne dokazuje nista, osim nepostojanja konkretnih dokaza Izetbegoviceve umjesanosti u podjelu.
Sto se tice ukidanja SDS-a, to bi posluzilo tipovima poput Dodika, koji se od Bosica i Karadzica razlikuje u par slova u nazivu stranke. A garnitura za pisanje ne dokazuje nista, osim nepostojanja konkretnih dokaza Izetbegoviceve umjesanosti u podjelu.
- Fair Life
Po njegovom (Alijinom) ' odredjenju'pregovaraci sa ekipom, kako ti volis reci Velikosrba, trebali su biti Tunju i Zulfirkarpasic... Cak je jedan od njih ili obojica bili u Beogradu. Po njihovom povratku on je izjavio da su isli samovoljno... Stari veliki Lazljivac.Jastreb35 wrote:Ja ga ne branim po pitanju ratnog profiterstva niza njegovih stranackih kolega. Tema je njegova navodna uloga u pokusaju razbijanja BiH. Ako ce ga se kritikovati za pregovaranje sa velikosrbima, u kontekstu nepostojanja vojnog potencijala da se iste slomi, red je da se ponudi alternativna rjesenja.
...
I jos nesto... ekipa, kako ti volis reci, Velikosrba je potpisivala peticiju za njegovo izbavljenje iz prdekane.
Jastreb... kompromitujes se svojim sluganstvom covjeku koji je vodio ahbabsku, familijarnu... politiku koja je, da li u neznanju i hotimicno bila usmjerena protiv onakve BiH za ciju sam platformu glasao.
A ti Jastrebu (ne bih rekao da si 'glupast", ali bih sa sigurnoscu mogao tvrditi da si bezobrazan do gluposti) u svim svojim komentarimane zastupas rezon, nego neki samo tebi poznat interes.
Pretpostavljam da si upravo zbog tog nekakvog interesa sjeo na obraz i pristao da igras ulogu "podguzne konjske muhe" s kojom se znalo namlatiti podosta... Ni danas se izgleda nije nista promijenilo.
PS. . .Do tebe je... uostalom..
- Fair Life
Ama... Jastrebe jedno vrijeme sam mislio da ti Bakir daje instrukcije, a sada sam gotovo siguran da, ako nista drugo, zapishavate istu dasku.Jastreb35 wrote:Ja ga ne branim po pitanju ratnog profiterstva niza njegovih stranackih kolega.
Ma ja... "profiterstva niza njegovih stranackih kolega"
A sta je sa profiterstvom koje je ucario on i clanovi njegove familije. Sam je za zivota istrcao isped rude i priznao desetak milijardi koje su uletile za "odbranu BiH. Gdje je ta lova ako se zna da je jedan od trojice koji su deponovali svoje potpise... za podizanje love. Lova u vrecama, koferima...
Tema je njegova navodna uloga u pokusaju razbijanja BiH. Ako ce ga se kritikovati za pregovaranje sa velikosrbima, u kontekstu nepostojanja vojnog potencijala da se iste slomi, red je da se ponudi alternativna rjesenja.
Sto se tice ukidanja SDS-a, to bi posluzilo tipovima poput Dodika, koji se od Bosica i Karadzica razlikuje u par slova u nazivu stranke.
Cuuj... to bi posluzilo Dodiku. U to vrijeme ukidanje SDS nije moglo posluziti Dodiku u onolikoj mjeri koliko je Aliji i njegovoj kompaniji iz SDA posluzilo da se odrze na vlasti.
A garnitura za pisanje ne dokazuje nista, osim nepostojanja konkretnih dokaza Izetbegoviceve umjesanosti u podjelu.
I previse je dokaza... Tebi ih izlagati bio bi uzaludan trud... Kao pisanje kukom po ledu.
-
Avax_
@FairFair Life wrote:
Jastreb... kompromitujes se svojim sluganstvom covjeku koji je vodio ahbabsku, familijarnu...
Kakvu god da je politiku on vodio, ta politika je spasila Bosnu od nestanka i od preobracanja u Veliku srbiju! Ta politika je odvela Bosnu do medjunarodnog priznanja. Ta politika je dovela do toga da se BiH goloruka uspjela odbraniti od neodbranjivog! Ta politika je dovela da i danas BiH postoji u svojim prijeratnim granicama.
A sto se tice RS-a. Taj entitet su stvorile JNA i paravojne srbske snage. U Dejtonu je Alija morao da prihvati taj entitet ili bi rat bio nastavljen. A da Alija nije potpisao sporazum i nastavio se rat, sad bi smo mu psovali sve i optuzivali ga da mu nije bilo dovoljno krvi i patnje...
Nije se rodio ko je svijetu ugdio!
To je nesto sto moras priznati, makar da si i svetac koji sve zna! JER TO JE ISTINA!
A ko tebi daje instrukcije, jeli mozda Micin drug...?
- Fair Life
Sve sam instrukcije dobio na Manjaci od maja do decembra 1992. godine. Poslije Manjace sam ih jos na cetiri mjesta pokupio... instrukcije mislim.Avax_ wrote:...
A ko tebi daje instrukcije, jeli mozda Micin drug...?
I moram ti priznati nije me Fikret Muslimovic savjetovao... na moju nesrecu. Zato nisam ni spasen, ni odbranjen... ni cjelovit, kao sto je spasena, odbranjena... cjelovita BiH zahvaljuci Aliji Izetbegovicu kojeg je savjetovao ranije spomenuti KOS-ovac Fikret Muslimovic.

- Vodenjak
A sto dobar dio ljudi bjezi od CINJENICE da su tri sestrice, 18. novembra 1990. usle u cilj ruku pod ruku?
A onda napravile haos! Zajednicki! Svaka od njih se borila za svoj dio kolaca!
Alija Izetbegovic je za bio za cjelovitu, nedjeljivu, ravnopravnu i sekularnu BiH upravo onoliko koliko je Radovan Karadzic bio za Jugoslaviju...
Onu iz vremena prije Milosevica...
A onda napravile haos! Zajednicki! Svaka od njih se borila za svoj dio kolaca!
Alija Izetbegovic je za bio za cjelovitu, nedjeljivu, ravnopravnu i sekularnu BiH upravo onoliko koliko je Radovan Karadzic bio za Jugoslaviju...
Onu iz vremena prije Milosevica...
- sarajlijica
Jest vala, u pravu si krkane 1/1 !krkan wrote:sta ti fair znas , to je bolan bila 'visoka politika'
Samo sto kod nas vazda 'visoku politiku' vode MALI ljudi, mashala.
I ima i bice zemlje Bosnice od 'Sarajeva do Fojnice'....
"...a sta to fali mom Sinu...."
-
Avax_
Jeli armija BiH branila Bosnu?Vodenjak wrote:
Jeli se armija borila za cjelovitu BiH?
Jeli armija branila BiH do samog kraja rata?
Ko je bio vrhovni komandant te armije koja je BRANILA BIH?
Ako AI nije bio za cjelovitu i multikulturalnu BiH, zasto nije istrijebio nemuslimane sa podrucja pod kontrolom Ar.BiH, zasto nije rusio crkve, zasto su u predsjednistvu sjedili Mijatovic i Pejanovic?
Neke cinjenice su ipak neoborive, ma koliko da instrukcija od Micinog druga dobijes!
-
_BosanaC
...a neki od drveta sumu ne vide...Avax_ wrote:Jeli se armija borila za cjelovitu BiH?Vodenjak wrote:
Ako AI nije bio za cjelovitu i multikulturalnu BiH, zasto nije istrijebio nemuslimane sa podrucja pod kontrolom Ar.BiH, zasto nije rusio crkve, zasto su u predsjednistvu sjedili Mijatovic i Pejanovic?
Neke cinjenice su ipak neoborive, ma koliko da instrukcija od Micinog druga dobijes!
- Vodenjak
To ti krijes Aliju iza ledja boraca?Avax_ wrote:Jeli se armija borila za cjelovitu BiH?Vodenjak wrote:
Krijes ga i iza ledja onih koji su napustili svoje domove da se nikad vise ne vrate u suverenu i jedinstvenu sto osta iza Alije?
Krijes ga i iza ledja onih koji su svjesno izigravali ikebane u Predsjednistvu BiH i bez kojih bi i Karadzic i Tudjman mogli s lakocom da svijetu predstave borce Armije BiH kao mudzahedine i vjerske fanatike koji hoce islamsku drzavu!?
Ohladi malo i prestani se gadjati parolama...
Upravo misleci na one koji su se borili i njihove motive, ne zelim da zmirim nad cinjenicom da je dobar dio onih koji ih je vodio, izdao i njih i njihovu borbu!
I to od samog pocetka!
-
mostarac
jedini covjek koji se u ratu nesto pitao a stao je iza ideje cjelovite multinacionalne bih i tu ideju i tokom rata sprovodio u djelo je bio SELIM BESLAGIC.
Svi ostali koji su se pitali su imali druge ciljeve ili nisu smjeli nista da ucine
Svi ostali koji su se pitali su imali druge ciljeve ili nisu smjeli nista da ucine
Last edited by mostarac on 08/03/2007 16:05, edited 1 time in total.