Raskid veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
rika

#326 Re: Raskid veze

Post by rika »

kad sam dozhivio prvi raskid u svojoj davnoj 24toj godini,a poslije 3 godine zabavljanja mislio sam,gotovo,moj zhivot nema smisla,zapustio fax,dao otkaz na poslu,poceo pusiti,znao se ponekad i napiti...
Dok mi nije pukao film i nisam sjeo u auto i otisao na dvomjesecnu turneju po Turskoj i Siriji...
Zavrsio,vratio se u "good old Europe" i uz dobru pomoc svojih prijatelja,vratio se u normalene tokove zhivota...
Danas,ako se recimo zagrijem za nekoga,a stanovita se "dvoumi" (a to znaci da nece) ili ja poslije nekog vremena ustanovim da se iza lijepe slike ne krije nista...
Dovoljna su mi 2 dana ovoga:

http://www.youtube.com/watch?v=ZkfTYFYZ ... re=related

:))
Jer zhivot je prekratak da bi tugovao za nekim ko toga nije vrijedan....
d2

#327 Re: Raskid veze

Post by d2 »

babyline wrote:
d2 wrote:
d2 wrote:kada covjek bude sretan sam sa sobom - onda je skoro spreman i da krene dalje
dok nije sretan sa sobom - srlja u novi problem
ah, vidi sto sam rado citiran :mrgreen:
meni to dodje ko vrcenje u krug... prvo sam znaci sretna sama sa sobom, onda upoznam nekog, pa smo sretni u dvoje :)
zatim se nesto izdesava i nismo vise tako happy, nedaj boze skontam da nije za mene... i zakljucim bolje mi je samoj. opet privikavanje, preci iz modusa sretan u vezi u sretan sam sa sobom. e kad se navikens i budes sretan sam sa sobom, opet se pojavi neko... i tako u nedogled ili mi se samo cini? :skoljka:
aha, kao ringispil :D
idia

#328 Re: Raskid veze

Post by idia »

rika wrote:kad sam dozhivio prvi raskid u svojoj davnoj 24toj godini,a poslije 3 godine zabavljanja mislio sam,gotovo,moj zhivot nema smisla,zapustio fax,dao otkaz na poslu,poceo pusiti,znao se ponekad i napiti...
Dok mi nije pukao film i nisam sjeo u auto i otisao na dvomjesecnu turneju po Turskoj i Siriji...
Zavrsio,vratio se u "good old Europe" i uz dobru pomoc svojih prijatelja,vratio se u normalene tokove zhivota...
Danas,ako se recimo zagrijem za nekoga,a stanovita se "dvoumi" (a to znaci da nece) ili ja poslije nekog vremena ustanovim da se iza lijepe slike ne krije nista...
Dovoljna su mi 2 dana ovoga:

http://www.youtube.com/watch?v=ZkfTYFYZ ... re=related

:))
Jer zhivot je prekratak da bi tugovao za nekim ko toga nije vrijedan....
kako 2 dana :? meni nikada nije bilo jasno kako ljudi mogu cijeli dijapazon emocija, svu tugu, bol, poricanje, bijes, mržnju, ljutnju i sve ostalo sto nas snade u takvim situacijama u tako kratkom vremenskom roku preci :? da li to onda ne govori i o njima i osjecajima koje su zapravo imali prema nekome? da li su oni zaista voljeli ili su zeljeli da vole, da li su te emocije bile stvarne?
daleko od toga da mislim da postoji pravilo i odreden vremenski period da se preboli bilo sta, ne samo nesretna ljubav, ali se pitam kako je moguce povuci crtu kad i dok je sve tako frisko.. usput, la forge, kako si :oops: :D

joj, sad sam se navukla i moram preslusati sve od portisheada sto imam
:x :D
d2

#329 Re: Raskid veze

Post by d2 »

moguce je, imas odgovore na prethotnim stranama.
idia

#330 Re: Raskid veze

Post by idia »

joj puno je 14 stranica za temu koja trenutno nije aktuelna :D bar za mene :D
moguce je preboliti nekog s kim smo bili u nekoj kracoj vezici ili nekoga do koga nam i nije nesto posebno bilo stalo ali kako dugogodisnju vezu tako jednostavno izbrisati :?
zar te nikada nakon sto si "prebolio" nije strecnulo :D kad te nesto podsjetilo na nju, kad se povela diskusija o necemu sto je njoj bilo vazno pa je stalno o tome vazila, :D zar se nikada nisi pozelio onih dugih razgovora i bliskosti koju si bas s njom osjecao :roll: mozes ti sebe uvjeriti da niste sudeni jedno drugom, da bi veza opstala da ste oboje dobili ono sto ste trazili itd ali ako se ista od ovog gore desilo onda to u mojoj knjizi ne znaci da si prebolio..
ne govorim ni ja da su duga patnja i cmizdrenje od neke koristi ali se pitam kako za 2 dana analizirati, zaboraviti i prevazici ono sto nas je godinama okruzivalo.. daj taj recepAt :D ovdje ih ima sigurno koji bi ti bili zahvalni na tome :D

ovo je previse i za moje pojmove :run: :D
La_Forge

#331 Re: Raskid veze

Post by La_Forge »

ja se neću nikada složiti sa pristupom ta "2 dana", ne isplati se život trošiti na te stvari i sl ...

nisam takođe ni za tragedije, konstantan sjeb i slično ...

u svemu ovome sam naučio i fikirao jedno pravilo - a to ej da nema pravila ... svako će to drugačije percipirati, doživjeti pa na kraju u svariti ...

način na kojima ja to radim je nekome totalno čudan, isto kao i meni način na koji bi neko drugi sve to doživio ... to ne znači da je bilo ko u pravu ...
i svako je u pravu ...

kad sve to preraste u hronične katastrofe (kao kod mene, na žalost...) onda se slažem da se čovjek mora tjerati na druga razmišljanja ...
ali u svome slučaju ja ni za to nemam neki recept obzirom da mi se sve ovo dešava prvi put ... :)

evo sad će skoro godina ... i tek sada, nakon toliko vremena (koje je meni proletjelo nevjerovatno brzo i opet nevjerovatno sporo...) osjećam da se smirujem...
da nemam onih potreba da hodam kao lud po svim mogućim dernecima, putovanjima, poslovima ...
da mogu sam sa sobom sjesti, pa ako treba i tugovati, ali konačno sa nekim mirom... i tek sada vidim neki očiti pomak u čitavoj situaciji, neki drugi ugao gledanja na čitavu priču ...

još uvijek nemam novu vezu, još mi se niko nije svidio dovoljno da bih se upustio u vezu ... al i to će doći, ne sumnjam ...
fa84

#332 Re: Raskid veze

Post by fa84 »

meni nije jasno zasto svi uvijek napadaju ljude koji smognu hrabrosti da podijele sa vama svoju bol ili sto vec
odmah su svi pateticni,pic.e i slicno
nismo svi jednaki,nekome je potrebno duze da preboli nekoga,skupi hrabrosti za nesto novo i slicno
La_Forge

#333 Re: Raskid veze

Post by La_Forge »

ma forum je super stvar ... razmjeniš iskustvo sa drugima, razvije se neka (koliko toliko) normalna konverzacija :D

a i retrospektivno dobro dođe ...
patetičan ... pogledaj samo postove par stranica prije ... sad sam suuper :-)

šalu na stranu, bilo je tu par postova koji su mi stvarno dobro došli svojevremeno i pomogli da neke stvari poredam kako treba ...
idia

#334 Re: Raskid veze

Post by idia »

La forge drago mi se da se konacno izvlacis iz agonije :thumbup: vrijeme je i bilo :P :D
ne ostavljaj repove, javice se, ovo ono, promjenice se, shvatice... dok god ostavljas rep ti sebe patis jer mislis da ce se nesto promijeniti, dajes sebi nadu i zivis u njoj a u stvari patis... raskid se desio, podvuci crtu u glavi, sagledaj realno situaciju... zasto je puklo ? sigurno da postoje dobri razlozi, ako postoje onda zakljuci sta imas iz toga.. budi malo sebican, posmatraj sebe u tome, sta ja nisam dobivao, sta sam davao, zasto nisam dobivao nesto ili zasto sam davao nesto... ako nisi dobio ljubav zasto si je davao a ako je nisi dobivao nazad koliko ti je trebalo zasto onda zaliti ... pa cak i ako se draga/dragi odluci vratiti ti prije toga trebas imati zavrsenu analizu vase veze u kojoj ces realno moci sagledati sta je bilo dobro a sta nije i zasto jer ce to biti bitno i ako dodje do nastavka ako mislis da od tog nastavka nesto i bude... u protivnom eto vas opet gdje ste vrlo brzo
evo procitala sam :D i slazem se sa svim ali nigdje nije odgovoreno na ono sto sam prije pitala :D sudeci po tebi i riki nije bilo nikakve potrebe da la forge prolazi kroz ova s*anja :D voljela bih da nam taj svoj nacin malo detaljnije ali u kratkim crtama razradite :oops: :D

i nikad mi nije bio jasan taj fenomen nove veze ili klinova.. nekima to treba da se pokazu, da poprave ego, da pobjegnu od samoce itd ali zar se nikad ne pitaju zasto druga strana pristaje na tako nesto :roll: koje motive oni imaju (iskljucimo ons :D )? i zar su spremni upustiti se u vezu sa osobom koja pristaje da bude s nekim ko je prije mjesec dana mastao o zivotu s nekim drugim.. ja bih od takvih bjezala munjevitom brzinom :D :D :D
d2

#335 Re: Raskid veze

Post by d2 »

[quote="evy"][/quote]

pa i nije bilo potrebe da prolazi kroz to samo sto treba vremena i iskustva da shvati to sam i da shvati da od toga nista nema, da vrijeme prolazi na nesto sto moze rijesiti sam sa sobom vrlo brzo a da se ne mora patiti tako kako se pati.... kao sto rekoh sve je to u glavi....
d2

#336 Re: Raskid veze

Post by d2 »

:lol:
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#337 Re: Raskid veze

Post by Šeherzada »

Ima li ovdje iko frisko ostavljen da nam olaksa dusu?
*mima*

#338 Re: Raskid veze

Post by *mima* »

Jesi to ti u cvrstoj vezi Aida?
La_Forge

#339 Re: Raskid veze

Post by La_Forge »

kao sto rekoh sve je to u glavi....
ali je sve to individualno ... lako ej nekome ko je to prošao davati savjete ovog tipa ... tek kad sam jednom prođeš i skontaš neke stvari možeš prihvatiti ili odbaciti ovakve savjete ...
na slijepo vjerovati i uopšte shvatiti ovo ... nema šanse ...

p.s. majku joj njenu, da samo zna kroz šta sam prošo ... :-D dobro pa ne zna
La_Forge

#340 Re: Raskid veze

Post by La_Forge »

edit
Last edited by La_Forge on 05/08/2008 15:23, edited 1 time in total.
La_Forge

#341 Re: Raskid veze

Post by La_Forge »

edit
Last edited by La_Forge on 05/08/2008 15:23, edited 1 time in total.
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#342 Re: Raskid veze

Post by Šeherzada »

mima wrote:Jesi to ti u cvrstoj vezi Aida?
Ma jok ba,cini ti se,kakva veza :D
otherside

#343 Re: Raskid veze

Post by otherside »

xcober wrote:evo da se javim i ja sad sa dosta manje problema :-) pratim ovu temu vec 2-3 mjeseca ali nisam se usudio pisati nista do sad :-D posto su neka vasa iskustva i savjeti meni pravo puno pomogli da shvatim situaciju mozda nekom i ja budem od pomoci ;-) ...........
svidja mi se sto ovaj tvoj post nije pun gorcine i osude mada bi mogao biti...
ocito je da si tu vezu ostavio iza sebe ali se nisi odrekao tog vremena niti iskustva. pametno.
zelim ti puno srece i ljubavi.
seventhson

#344 Re: Raskid veze

Post by seventhson »

Evo da i ja nesto napisem za one koje interesuje kako preboljeti raskid.

Prvo jedno vazna napomena. Ovo mi je prvi, ali zaista prvi put, da „aktivno“ ucestvujem na nekom forumu. A procitao sam more clanaka i komentara na forumima koji se odnose na prekide, probleme, pomirenja i slicne stvari.

Sad se napokon sve sleglo i osjecam da i ja mogu napisati nesto sto ce mozda nekom biti od pomoći...

A sad malo uvoda:
Razlog mojih procesljavanja svih mogucih tema vezanih za ljubavne probleme je veza koja je završena prije tri godine, a koja je trajala pune cetiri. Prekopavanje interneta je pocelo jos dok sam bio u toj vezi. Trazio sam neke odgovore koje mi ona nije zeljela ili nije mogla dati. Zašto se promijenila? Je li moguce da opet bude kao prije? Mogu li ja ista uraditi pa da me opet voli kao prije?

Nadam se da ne tusim previse, ali opet moram malo pojasniti stvari. Veza je imala uobicajeni zaplet, kulminaciju i rasplet. Ja sam u pocetku bio hladan, a ona je bila ludo zaljubljena. Onda sam i ja bio ludo zaljubljen, ali to nisam pokazivao. Kad sam poceo pokazivati sta osjecam, kola su za mene krenula nizbrdo. Zvuci vam poznato?
Pocelo je sa malim svadjama oko nekih gluposti i sitnica. Nastavilo sa stalnim predbacivanjima, kritikama, nezadovoljstvom svim mojim postupcima. Zavrsilo hladnom nezainteresovanoscu. Bio sam bijesan, razocaran, uplašen. Kako je moguce da neko za koga sam bio u stanju dati zivot (ali bukvalno) tako malo haje za mene?? Najgore je to sto ona nije zeljela da prekine - kad bi doslo do same ivice, plakala je, tvrdila da me voli. A ja prekinuti nisam mogao. Prava agonija.To su vam te duge veze... Izbjegavajte to djeco :-D .
Situacija je postajala sve gora, da bih izbjegao njene stalne pridike ja sam se nesvjesno mijenjao. Poceo sam da gubim sebe.
Elem, kad sam vidio da sam ne mogu pronaci odgovore i da ih od nje necu dobiti, okrenuo sam se internetu. I to je pomoglo! Ako nista, vidio sam da gomila ljudi ima slicne probleme. Podjednako su me interesovala misljenja i onih koji zele prekinuti i onih koji strahuju da ne budu ostavljeni. Bilo je tu i korisnih savjeta i pametnih mišljenja ali i najvećih gluposti.

Ipak, sve to sto sam procitao nije mi dalo odgovore na ona gore postavljena pitanja. Rjesenje sam ipak morao naci sam. Shvatio sam da je moram ostaviti. A to je bila najteza svar koju sam u zivotu uradio. Kako mi je poslije bilo to samo ja znam.. Slijedilo je pretrazivanje tema „kako preboljeti raskid'“. Nasao sam dosta korisnih savjeta i zahvalan sam ljudima koju su to pisali. Ali problem je kako uraditi nesto potpuno suprotno od onoga sto zelis svim srcem. Kako je ne nazvati, a osjecas krizu kao narkoman? Kako ne pristati na pomirenje kad te ona pozove? Covjek je takav da dugo pamti lijepe stvari, a ruzne lako zaboravlja. Kako su dani odmicali ja sam osjecao sve vecu zelju da je vidim i nazovem. A onda bih se osvijestio i skontao da sam cijelu godinu danu davao sve od sebe da nasa veza prezivi, i kad to nije uspjelo onda nema smisla ponovo se vracati na pocetak.

Vrijeme je prolazilo i polako sam „ozdravljao“. Sretna okolnost je da ona zivi u drugom gradu i nije bilo velike sanse da se sretnemo, a nismo imali ni puno zajednickih prijatelja. (Za ove tri godine se nikad nismo vidjeli niti culi telefonom. Samo poneka porukica)
Prihvatio sam istinu (tesko) i krenuo dalje. Izvukao pouke, naucio da cijenim neke stvari u zivotu koje prije nisam primjecivao. Slijedilo je nekoliko kracih vezica, pa onda malo duzih i evo sad sam u vezi koja traje vise od godine. I svi misle da sam OK. I ja to mislim. A onda me nesto podsjeti na nju i tako me jako zdrma da ne mogu doci sebi danima. Najgore mi bude kad mi posalje poruku za rodjendan ili Novu godinu. Odmah krenu misli – mozda zeli da se pomirimo, mozda se promijenila, mozda bi sad sve bilo dobro, mozda, mozda, mozda...

A opet, razum mi govori da je nemoguce da sve bude kao prije, cak i kad bi i ona i ja to zeljeli svim srcem. Neke stvari se ne daju popraviti...

Dakle, da ne duzim vise, znam da sam vas umorio - evo sta je pisac htio da kaze:

Posle duge veze..

...najvjerovatnije se nikad necete potpuno opraviti. Nju/njega sigurno nikad necete zaboraviti. Ali nemojte misliti da je to nesto lose. Iako boli, to je ipak lijep osjecaj. Meni je drago sto sto sam tako volio i bio voljen.

Ne mislim da sam negdje pogrijesio, osim u tome sto sam trebao ranije rascistiti stvari, jer bi tako ostalo manje neugodnih uspomena. Kad nesto ne ide kako treba, onda to treba okoncati na vrijeme. A trebate shvatiti da stvari ne idu kako treba onog trenutka kad pocnete gubiti sebe u vezi. Nadjite osobu koja ce vas prihvatiti bas onakve kakvi ste, bez zelje da vas mijenja i popravlja. Nemojte da mislite – dovoljno je to sto se volimo a sve ostalo je nevazno. Ljubav, ma koliko bila lijepa i uzvisena, nije dovoljna da dvoje ljudi budu sretni. Treba tu jos dosta faktora da se poklopi.. Necu vam objasnjavati koji su to faktori, zavrnite i vi malo rukave i potrazite na netu :D

Eto toliko od mene, svim nesretno zaljubljenim zelim da sto prije prebrode krizu i da uzivaju u zivotu...

Jer u zivotu se zaista treba uzivati...

POSLJEDNJI POZDRAV
JEDNOGA GENIJA

Kada bih samo na trenutak
mogao zaboraviti da sam tek prah,
i kada bi mi Bog dao još malo života,
iskoristio bih ga na najbolji mogući način…

Vjerojatno ne bih rekao sve što mislim,
ali bih sigurno mislio sve što govorim.

Znao bih cijeniti stvari,
ali ne zbog onoga što predstavljaju,
nego zbog onoga što znače.

Spavao bih malo, sanjao bih više,
znajući da u svakoj sekundi u kojoj zatvorimo oči
gubimo šezdeset sekundi svjetla.
Nastavio bih hodati kada drugi stanu;
budio bih se kada drugi utonu u san.

Ljudima bih pokazao kako se varaju
kada misle da zaljubljenost prestaje sa starošću…
ljudi, naime, postaju stari kada prestaju biti zaljubljeni.”

Djetetu bih dao krila,
ali bih ga pustio da samo nauči letjeti.
Starim bih ljudima rekao
da zaborav – a ne starost – donose smrt.

Toliko sam naučio od ljudi…
Naučio sam da svi hoće živjeti na vrhuncu planine,
a nisu spoznali da je prava sreća
u načinu na koji se čovjek uspinje do vrhunca.

Shvatio sam da kada novorođenče
prvi puta svojom ručicom uhvati prst svojega oca,
ono ga se drži zauvijek.

Shvatio sam da čovjek
drugoga čovjeka smije gledati s visine
samo kada mu pomaže da se pridigne.

Sutrašnjica nije nikome zajamčena, ni mladima ni starima.
Možda danas posljednji puta gledaš one koje voliš.
Nemoj, dakle, oklijevati. Djeluj danas, jer sutrašnji dan možda nikada neće stići, i sigurno će ti biti žao onoga dana kada nisi uzeo vremena za osmijeh, za zagrljaj, za poljubac, onoga dana kada si bio prezaposlen da bi im uputio posljednju želju.

Budi blizak onima koje ljubiš;
prišapni im da ih trebaš; ljubi ih i dobro se brini za njih;
uzmi si vremena reći “razumijem te”, “oprosti”, “molim te”, “hvala”, i sve ostale riječi ljubavi koje znaš.

Pokaži svojim prijateljima i dragima
koliko su ti važni.

Ako to danas učiniš,
sutrašnji dan neće biti kao jučerašnji…

… što i nije beznačajno.

Razmisli…

Gabriel Garcia Marquez
*mima*

#345 Re: Raskid veze

Post by *mima* »

:skoljka: :shock:
Suljagina_Fata

#346 Re: Raskid veze

Post by Suljagina_Fata »

seventhson wrote:
Ne mislim da sam negdje pogrijesio, osim u tome sto sam trebao ranije rascistiti stvari, jer bi tako ostalo manje neugodnih uspomena. Kad nesto ne ide kako treba, onda to treba okoncati na vrijeme. A trebate shvatiti da stvari ne idu kako treba onog trenutka kad pocnete gubiti sebe u vezi. Nadjite osobu koja ce vas prihvatiti bas onakve kakvi ste, bez zelje da vas mijenja i popravlja. Nemojte da mislite – dovoljno je to sto se volimo a sve ostalo je nevazno. Ljubav, ma koliko bila lijepa i uzvisena, nije dovoljna da dvoje ljudi budu sretni. Treba tu jos dosta faktora da se poklopi.. Necu vam objasnjavati koji su to faktori, zavrnite i vi malo rukave i potrazite na netu :D
apsolutno se slažem sa svim napisanim, a ponajviše sa ovim citiranim..samo ljubav nikad nije bila dovoljna.. I ja sam se kao ti okrenula internetu, da vidim ispovijesti drugih koji su proživjeli nešto slično. Možda nekome i zvuči smiješno, ali pročitati kako je još neko bio na dnu kao i vi, a zatim od toga svega ozdravio, mnogo može da pomogne (osim u onoj početnoj fazi opšte depresije kad čovjeku nije ni do čega, bio bi s ljudima- ne bi; sluš'o bi muziku- ne bi jer i najgluplji stihovi od Erata govore upravo o našoj ljubavi hihihi :D ....dakle kad prođe ta depresivno-šizofrenična faza).
@Seventhson stvarno odličan post..mislim da ćeš i ti ovako pomoći nekome, puno to znači...mi bismo znali ;-)
jedna

#347 Re: Raskid veze

Post by jedna »

Moje iskustvo:

Počelo je to prije nekih 5 godina. Znala sam ga iz zajedničkog društva. Nije baš da smo bili najbolji prijatelji, ali dobri smo bili. Uvijek sam sumnjala da on ima neke ne baš prijateljske namjere prema meni, ali nisam mu davala nekog jakog povoda jer sam imala neke šeme sa strane (povremeno, imao je i on). Ipak na kraju počeli smo izlaziti ne kao prijatelji. Nije mi puno trebalo da se i ja zaljubim u njega. Prva godina protekla je kao u snu. Ljubav, pažnja i sve što ide uz to. Druga godina je bila ok, ali malo mlaća u odnosu na prvu. A onda su počeli problemi.
Kao i kod ostalih, primjećujem, problemi nastali "ni iz čeg". On se odjednom sjetio nekih svojih prijatelja i prijateljica. Nije meni smetalo što on održava te kontakte i relacije, ali - gdje su oni bili 2 godine? Počeo je činiti neke stvari za koje je ranije govorio "ne bih ja nikada", tipa kahvenisanja sa drugaricama. U principu, nisam ja mislila da on ima tu neku šemu, ali smetalo mi je što odjednom toliko vremena njima posvećuje a za mene ima 1001 obavezu. Onda sam i ja počela spremati završne ispite i još manje vremena smo imali jedno za drugo. Viđali smo se 1 u 7 dana, a i taj 1 dan činio mi se kao "reda radi". Onda je on jednostavno izjavio da želi da prekine. Molila sam ga da porazgovaramo, da vidimo gdje je greška. On nije htio razgovarati. Spočitavao mi je hladnoću s početka veze i kako je on bio strpljiv sa mnom i da ja nikada nisam pokazala koliko mi je stalo do njega do sada kad on želi sve da prekine. Zvala sam ga posle toga, on je izbjegavao da mi se javi. Onda smo se jednom našli da mi vrati neke stvari. Malo smo popričali i kao zaključili da možemo biti prijatelji.
Onda smo izašli 2-3 puta. Prijateljski?! Hmmmmmmm... ne baš.
Svaki put ja sam mu rekla da želim pokušati ponovo. On bi rekao da on ne može, ali bi me opet zvao da mi kaže koliko mu nedostajem.
Onda sam mu ja rekla da me više ne zove dok ne bude sam znao šta hoće. 10-ak dana nismo se ni čuli ni vidjeli, a onda me nazvao da mi kaže kako stalno misli na mene i da želi da se vidimo. Pitala sam kako želi da se vidimo, a on je rekao onako kako i ja želim.
Tada smo pokušali ponovo.
Neko vrijeme bilo je dobro, a onda se on opet počeo hladiti. Opet je jedno veče tek tako rekao da je gotovo. Opet sam ga molila za razgovor i opet ništa. Opet je nastupio prekid u kome smo održavali neki kontak.
Posle par mjeseci, ja sam pripremala diplomski. On mi je bio velika podrška tih dana. tako nekako je opet počela ta veza.
Sljedeće što je uradio, opet posle par mjeseci, poslao mi je poruku da ne želi da se više vidi sa mnom. ja sam ostala - puf... zatečena. Zvala sam, tražila razloge, u čemu je sad problem. On mi je počeo prebacivati da sam ja njega izbjegavala zadnjih dana, nešto vrdala. istina je da par puta nisam htjela izaći kad me zvao, ali - zar sam ja morala uvijek biti njemu na izvol'te. (Zaboravih reći da sam ja njega nekoliko puta uhvatila u laži, kada bi mi rekao da neće izaći ili da nije izlazio, a neko bi ga vidjeo u gradu - naravno sa ljubljenim drugaricama, njegov izgovor je bio da nije mislio izaći ili da je izašao kasno a nije osjećao potrebu da mi kaže jer ja bih mu bez potrebe prebacivala a želio je izbjeći svađe :shock: )
Znam da sam rastegla ko teraviju, ali slijedi poslednje poglavlje o prošloj godini (dakle, nakon 4 godine).
Putovala sam puno i upoznala mnogo novih ljudi. On me uvijek zvao da kaže da mu nedostajem. Bila sam na pragu nove veze (momak mi se stvarno svidio) ali živjeli smo udaljeni jedno od drugog, tako da je to izblijedilo. pored toga, još neki momci su se interesovali za mene. Njih sam odbila jer mi se uvijek ovaj bivši vraćao u glavu, u srce. podgrijavala sam nadu. Ljetos smo se opet počeli viđati (on se meni prvi javio) ali "bez obaveze". Zvao me da ljetujemo zajedno, ali zbog poslovnih obaveza nisam mogla.
Zimu smo takođe proveli zajedno. On se ponašao kao zaljubljeno tele.
A onda... slijedi Nova Godina.
Poslije nje - zahlađenje.
Imala sam osnova da sumnjam da se nešto desilo između njega i određene !drugarice". On je to porekao.
Sada 2 mjeseca posle, slijedi priznanje da uistinu ima nešto sa njom. Da baš...a do sada kao nije. (zapravo, i dalje tvrdi da nisu u vezi)

Kako se ja sada osjećam:
Popišano. izdano. prevareno.

Ako neko uopšte pročita ovu sagu, vjerovatno će reći - pa šta si ti očekivala?
Pa očekivala sam da iskrena ljubav prevlada na kraju (kako jadno i patetično). Očekivala sam iskrenost. jadno je ovo. Tolike godine, toliko truda a uzalud. na kraju ispade bitnija neka od par dana, nego ja od 5 gorina. Osjećam se slomljeno.
Ali, nije mi žao što sam sve to učinila, što sam išla glavom kroz zid do zadnje nade. Na njega nisam ljuta, samo malo razočarana. Ljuta sam na sebe što sam stavila njega ispred sebe. Opet, to je škola. Drugi put zasigurno neću.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#348 Re: Raskid veze

Post by Truba »

:roll: :roll: :roll: :roll: ja zaista nemam komentara na to vaše ponašanje... ko djeca bokte

opet će te se sjetiti 100% :D ima rezervnu opciju u tebi :D

jel to normalno kod odraslih ljudi??? mislim ti prekidi raskidi ponovo... opet ovo ono :?
jedna

#349 Re: Raskid veze

Post by jedna »

baš me briga šta ti misliš. vidim da nisam jedina sa takvim iskustvom, takve stvari u životu se dešavaju pa izgleda da jeste normalno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#350 Re: Raskid veze

Post by Truba »

:lol: nemo si nervozna nisu svi muški isti :mrgreen: ima nas i gorih :wink:

pa ako nešto ne ide ne treba opet pokušavat :mrgreen:

oš sa sljedećim momkom na istu foru pušiti fore :mrgreen:

ne treba nigdje guzicom zatvarati vrata ali neki se mostovi moraju prijeći s namjerom da se nikad ne vratimo preko njih
Post Reply