Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa jebem mu, u svakoj NORMALNOJ zemlji studenti su ti koji iskazuju negodovanje i mijenjaju vlast, mi se, nazalost, moramo uzdati u penzionere.
Ma sta ce ba nasi studenti rusit??? Pa ne mogu se na faxu izborit da ih profesori ne handre da ne pricam nesto drugo, jadni su nam studenti extra i sto neko rece: nemoj da me neko vidi, da se ne ofiram...vjeruj da ih ima bar 50% takvih.
"Cijenimo obitelj gdje se djeca igraju, malo kradu susjedima sljive, tu i tamo kokosku, mama i tata im pomazu da se skoluju pa kad zavrse skolu, zive s mamom i tatom jos 30 godina od njihove jadne crkavice. Dijete odlazi od kuce kad predje pedesetu godinu."
(Zeljko Malnar, ironichno, u intervjuu Startu)
Ma sto je najgore ne odlazi ni sa 50 nego cekaju da mu/nam starci umru pa da imamo neki svoj stan, kucu, prostor....to je neki crni zacarani krug.
Sta reci...blago zemlji koja im ovakve penzionere....Buducnost u grobu...
Kad sam prilazila skupstini, stvarno sam ocekivala bar obustavu saobracaja....I onda kad sam vidjela kolicinu ljudi na platou, prvo sto sam pomislila je da debelo zasluzujemo sve sto nam se desava. I da se vise nikad u yivotu ni na koga necu sazaliti (osim na Bechu ) Poslije me Stolac utjesio da je bilo vise ljudi, ali su se razisli....
Ekipa....super ste bili!
Što se tiče jučerašnjeg protesta i medijske pažnje to neka drugi ocjenjuju... znam da smo mi zadovoljni i da nam je jučerašnji protest dao još veća krila... novi ljudi su se aktivno priključili pokretu DOSTA! u narednih par dana bi trebali imati sastanak pa ako neko želi da se AKTIVNO priključi neka sutra dođe na plato ispred Skupštine od 17:00 do 18:00.
U četvrtak je okupljanje povodom 6. aprila, obilježavanje mirnih antiratnih demonstracija 1992. I tu će ujedno biti i raspodjela zadataka za subotu.
U subotu, 8. aprila, pripremamo proteste, hranu, i mirnu šetnju kroz grad (sa megafonom, zviždaljkama, redarima u bijelim DOSTA! majicama i možda bubnjevima). Oko 13:00 ćemo krenuti od platoa ispred Skupštine, pa obalom do Vijećnice, pa se onda Bašćaršijom i Ferhadijom spustiti do Titove, pa onda pored Predsjedništava nazad do Skupštine...
Treba nam što više AKTIVNIH volontera za utorak da bi obljepili cijeli grad. Poster će biti danas gotov za subotu... o ovaj za četrvtak ne mislim da će ići jer ćemo se koncentrisati na subotu...
Stolac92 wrote:Što se tiče jučerašnjeg protesta i medijske pažnje to neka drugi ocjenjuju... znam da smo mi zadovoljni i da nam je jučerašnji protest dao još veća krila... novi ljudi su se aktivno priključili pokretu DOSTA! u narednih par dana bi trebali imati sastanak pa ako neko želi da se AKTIVNO priključi neka sutra dođe na plato ispred Skupštine od 17:00 do 18:00.
U četvrtak je okupljanje povodom 6. aprila, obilježavanje mirnih antiratnih demonstracija 1992. I tu će ujedno biti i raspodjela zadataka za subotu.
U subotu, 8. aprila, pripremamo proteste, hranu, i mirnu šetnju kroz grad (sa megafonom, zviždaljkama, redarima u bijelim DOSTA! majicama i možda bubnjevima). Oko 13:00 ćemo krenuti od platoa ispred Skupštine, pa obalom do Vijećnice, pa se onda Bašćaršijom i Ferhadijom spustiti do Titove, pa onda pored Predsjedništava nazad do Skupštine...
Treba nam što više AKTIVNIH volontera za utorak da bi obljepili cijeli grad. Poster će biti danas gotov za subotu... o ovaj za četrvtak ne mislim da će ići jer ćemo se koncentrisati na subotu...
Printajte i lijepite po Sarajevu i svukuda po Bosni i Hercegovini.
Super ih je lijepiti selotejpom na sve četiri strane po staklenim podlogama (autobusu, tramvajska stajališta, prozori, vaši automobili i na sva druga stakla ili plastike). Neće pričiniti štetu samo malo više posla komunalcima... ali neće se oni ljutiti...
Idemo cijeli grad oblijepiti.
Može crno-bijeli. Nek bude što jeftinije.
Last edited by Stolac92 on 02/04/2006 21:56, edited 1 time in total.
lijepo je to.svaka cast,i da sam dole vjerovatno bih bio na platou.
ali citam pojedine komentare,kao svi su prolazili i vidjeli ali niko se nije zaustavio i pridruzio.
Stolac92 wrote:edu, mogao si pitati nekoga... bili smo mi u bijelim majicama... ako si ti bio na pravom mjestu...
e jebi ga buraz..svako u nekom svom filmu..sad da ja peglam nekoga..mrsko mi bilo..kont'o sam da ce mircy doci..ni zmiju ne vidjoh..jebat ga..vidio sam ja vas..meni se cini da sam i tebe prepozn'o..davao si izjave za medije.. ..kontam..eno ga..vec se dig'o..ko jebe nas obicne..
i ja sam ocekiv'o vise raje..(rekoh..vise dodje na strumfovima na gubavicu.. )..al' od necega se mora poceti..ali narod je definitivno mazohisticki raspolozen..kud nije poskupila 100%!
edu, super što si ikako došao... spremi se za subotu i vjeruj me da su nama važniji obični građani nego svi oni novinari i sva ova halabuka... ali se samo preko medija može poslati naša poruka... za koju mislim da je vrlo jasno u subotu poslata građanima Bosne i Hercegovine, a naročito vlastima...
ja ako sam rekao da cu doci..ja cu doci.. ..druga je stvar sto sam se zadrz'o dvije minute.. ..mislim da cu doci i u subotu..ali to je jos uvijek daleko..tako da ne mogu jos nista obecati..
Edu jesi li ti ovaj sto fotoaparatom slika iz auta? ...eh pa nisi ti onda bio ni 2 minuta ...mozda 0.3 min
Eh pa nije ti fazon mog'o ostati jos barem malo. To ti usliko pa kod kuce studirao kakve su koke na mitingu?....ono kontas "da vidim isplati li se trknuti na isti u slijedecu subotu..." ....Ispitivanje terena ...dobra taktika